Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 17:45   #721
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Aniu, to tak jak ja Też już nie chodzę na wizyty, jestem w stałym kontakcie z moim ginekologiem. Np. dzisiaj z nim rozmawiałam.
W razie czego, mam do niego dzwonić i jechać do szpitala, w którym pracuje. Ale wizyt planowanych już nie mam.
Dobrze że telefonicznie mamy kontakt

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:46   #722
Miqesi
Wtajemniczenie

dzanet, zdolnego masz męża No super ta piaskownica

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:48   #723
CarycaKatharina
Zadomowienie

80ml to i tak duzo sciagacie jak dla mnie. Mnie najwięcej udalo się ściągnąć 60ml i to po 2h pracy laktatorem recznym :/ a tak to po max 30-40ml. Ile taki prawie dwutygoniak powinien zjadac?
Stary 2016-06-02, 17:59   #724
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Haniu powiedz mu że sprawił Ci wielka przykrość. Bo karmienie piersią i walka o każdy ml mleczka nie przychodzi od tak... i wydaje mi się że to powinien uszanować i zrozumieć.

Dzisiaj właśnie babka w ddtvn mówiła że mnóstwo matek karmi max 6 tyg i potem odpuszczają bo uważają że nie maja na tyle pokarmu ile powinny mieć. A to wszystko jest kwestia tego co sobie ubzdurać można w głowie. Że samemu się robi taka blokadę i nie potrzebnie.

Popatrz na swoją córeczkę i nie dołuj się nie warto
Z tego co na sr się dowiedziałam po 6 tyg występuje tzw skok rozwojowy i dziecko potrzebuje więcej pokarmu i może stąd ta rezygnacja?

Dziewczyny już karmiace czu stosowałyście tabletki na laktacje?
Stary 2016-06-02, 18:01   #725
haneczkab92
Ania

Cytat:

Haniu powiedz mu że sprawił Ci wielka przykrość. Bo karmienie piersią i walka o każdy ml mleczka nie przychodzi od tak... i wydaje mi się że to powinien uszanować i zrozumieć.

Dzisiaj właśnie babka w ddtvn mówiła że mnóstwo matek karmi max 6 tyg i potem odpuszczają bo uważają że nie maja na tyle pokarmu ile powinny mieć. A to wszystko jest kwestia tego co sobie ubzdurać można w głowie. Że samemu się robi taka blokadę i nie potrzebnie.

Popatrz na swoją córeczkę i nie dołuj się nie warto
Oglądałam to właśnie.
Wiesz, niby mówi, ze to rozumie, ale ja wiem, że tak nie jest. Bo zrobił to po raz drugi. I jeszcze zapytał? to co mam jej grzać po 10 ml?
No to powiedziałam, że tak, bo dla mnie każde 10ml jest ważne...
Ona zjada np 50 i dalej szuka, więc wtedy juz jej trzeba mniej podgrzewać..bo albo zje 50 znowu, albo właśnie np 10.
I jeszcze nie chciał ze mną porozmawiać tylko zajmował się czymś tam..więc przestałam się odzywać...no i tak milczymy od jakiegoś czasu..a stres źle wpływa i na mleko, i na Hanię..ech;(
Hania dostarcza mi dużo sił

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
80ml to i tak duzo sciagacie jak dla mnie. Mnie najwięcej udalo się ściągnąć 60ml i to po 2h pracy laktatorem recznym :/ a tak to po max 30-40ml. Ile taki prawie dwutygoniak powinien zjadac?

Ja też nie zawsze tyle ściągam. Zazwyczaj około 50 ml i ja mam elektryczny, ręcznym bym się zajechała. A tak około 20 minut ściągam i mam te 50ml np.
Wyczytałam coś takiego, ale wydaje mi się, że w dużej mierze, to zależy od dziecka.
  • 2 tydzień jest czasem, kiedy karmienie powinno dostarczać dziecku dziennie około 400-560 ml pokarmu. Najlepiej ilość tę rozdzielić na około 8 butelek.
  • 3-4 tydzień: do końca czwartego tygodnia zapotrzebowanie na pokarm wzrasta do 500-650 ml. Najlepiej jest, kiedy karmienie będzie odbywało się około 7-8 razy dziennie.
  • Od drugiego miesiąca zaczyna się okres, kiedy karmienie będzie potrzebne około 6 razy dziennie, a zapotrzebowanie ukształtuje się na poziomie około 150 ml na kilogram masy ciała dziecka.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Z tego co na sr się dowiedziałam po 6 tyg występuje tzw skok rozwojowy i dziecko potrzebuje więcej pokarmu i może stąd ta rezygnacja?

A są takie?
Ja pije femaltiker.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:08   #726
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jeszcze nie karmie, ale chłonę wiedzę jak gąbka

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Oglądałam to właśnie.
Wiesz, niby mówi, ze to rozumie, ale ja wiem, że tak nie jest. Bo zrobił to po raz drugi. I jeszcze zapytał? to co mam jej grzać po 10 ml?
No to powiedziałam, że tak, bo dla mnie każde 10ml jest ważne...
Ona zjada np 50 i dalej szuka, więc wtedy juz jej trzeba mniej podgrzewać..bo albo zje 50 znowu, albo właśnie np 10.
I jeszcze nie chciał ze mną porozmawiać tylko zajmował się czymś tam..więc przestałam się odzywać...no i tak milczymy od jakiegoś czasu..a stres źle wpływa i na mleko, i na Hanię..ech;(
Hania dostarcza mi dużo sił
Ja rozumiem że Tż chce pomagać oczywiście jak najbardziej i jak najdłużej. Ale wydaje mi się że jak Mama karmi piersią i chcę karmić to mężczyzna nie powinien się wtrącać...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-02, 18:09   #727
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

A są takie?
Ja pije femaltiker.
Ja też słyszalam tylko o takich do picia, a bratowa mi dziś wlaśnie o tabletkach napisała
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p20288-La...apsulki_30_szt

Cytat:
Ja jeszcze nie karmie, ale chłonę wiedzę jak gąbka
Ja też nie karmie, nie mam dziecka po drugiej stronie brzucha Ale notatki z SR dzis czytałam

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-02 o 18:11
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:10   #728
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek nie było decyzji jak mam rodzic. Pierwsze było cc.

Elaine tak był głowka w dol. Termin na 28 czerwca

Pikpik ładna waga

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:16   #729
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Asiek a Ty nie masz czasem jeszcze trochę czasu?
A jak duży masz biust? bo nam na szkole rodzenia mówili, żeby do dużego biustu szmaciaków raczej nie kupować, bo nie utrzymają takiego biustu. Mówili też że bawełna wcale nie taka cudowna, rozciąga się i nie trzyma biustu.

no teoretycznie jeszcze mam czas bo dzisiaj zaczęłam dopiero 37 tydzień, ale nie mam już szyjki i to wielowodzie + skurcze przepowiadające które się robią coraz bardziej uciążliwe, i dlatego mój lekarz wróży mi nagły i rychły poród (od 3 tygodnii )

Mały mam biut tak B/C zalezy jaki stanik, w ciazy nic nie urósł :P A kupie takie normalne do karmienia dopiero po porodzie , zeby już sobie dobrze dobrac rozmiar
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:26   #730
SilesianBeauty
Raczkowanie

Dziewczyny, zdarza się Wam wymiotować na tym etapie ciąży? Przed chwilą doznałam tego niechcianego odruchu żołądka i zastanawiam się czy to z jedzenia czy z nadmiaru hormonów
Stary 2016-06-02, 18:28   #731
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
No ludzie, dwa dni mnie było a tu nowy wątek i 24 strony!! Nie nadążam...
Wizytę chyba dziś tylko ja mialam, już się melduję.
Ciąża donoszona, dziecko zdrowe, dobrze ustawione. Jesli chcę mogę rodzić jutro Z tym, że jest mały problem oprócz rozwarcia na 1 cm nic nie wskazuje porodu i jest jeszcze kwestia wagi dziecka: Beniamin ma juz 3500!!! Na moje wątpliwości dowiedzialam się, że to nie szpital i jego sprzęt ma bardzo mały "margines błędu". tzn 100-200g. Jakby więc nie było za te 3 tyg i tak dogoni przepowiednię. I powiedział, że jesli dalej bedzie tak rósł to moze bedzie trzeba wczesniej zakończyc ciążę. Poparl moją jazdę do tego lepszego szpitala. od poniedziałku zaczynam jeździć na KTG co dwa dni. KOLEJNA WIZYTA 15.06.
Mam szczęscie tę wagę robi brzusio a nie główka która idzie pierwsza
Super że wszystko dobrze po wizycie No waga ładna

Cytat:
No karmimy często na zmianę. Jak jestem w domu, to widzę co robi, ale dziś byłam na zakupach i tak zrobił..zła jestem bo on nie widzi problemu za bardzo

Nie wiem, czy instrukcja do niego dotrze

No to wiesz co poczułam jak musiałam wylać 30ml
Moja nawet ponad 100 potrafi zjeść,więc muszę dokarmiać mm..

Jakiś dół mnie łapie...
Haneczka głowa do góry Porozmawiajcie jeszcze raz na spokojnie i mu wytłumacz jakie to ważne jest dla Ciebie żeby Twoje mleczko się nie marnowało Powodzenia życzę w kp

A ja dzisiaj miałam stresa bo mały od rana do 13 nic się nie ruszał, tykaliśmy go z tż, bujaliśmy brzuchem i nic. Już zaczęliśmy myśleć czy jechać na ip bo to dziwne jak na niego było ale tż przytulił mocno się do brzuch i dostał dwa kopniaki. Dopiero później zjadłam zupę, batonika, położyłam się i ożywił się od razu więc się uspokoiłam Także dzisiaj ewidentnie dzień śpiocha miał i ja też śnięta jestem, próbowałam się przespać ale ciągle mi niewygodnie było i wstałam.
Stary 2016-06-02, 18:33   #732
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj miałam stresa bo mały od rana do 13 nic się nie ruszał, tykaliśmy go z tż, bujaliśmy brzuchem i nic. Już zaczęliśmy myśleć czy jechać na ip bo to dziwne jak na niego było ale tż przytulił mocno się do brzuch i dostał dwa kopniaki. Dopiero później zjadłam zupę, batonika, położyłam się i ożywił się od razu więc się uspokoiłam Także dzisiaj ewidentnie dzień śpiocha miał i ja też śnięta jestem, próbowałam się przespać ale ciągle mi niewygodnie było i wstałam.

Cos te nasze dzieciaczki ostatnio leniwe się zrobiły
U mnie na dzień dobry był kopniak potem cisza i znowu co jakiś czas kopniak aż dostała czkawki aaaa teraz to się wierci i mi naciska na wzgórek łonowy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-02, 18:35   #733
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Kto wpada na obiadek?

Dziewczyny to od którego tygodnia i dnia mam uznać że ciąża donoszona?

Żadnych dziś informacji z porodówek?Cisza coś.

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Mogę pokazac narazie pustawy pokój dziecięcy - narazie spi w nim Zuzia, ale łóżeczko za jakis czas odziedziczy po niej młody a Zuza dostanie białe lozko. Maly narazie będzie wiadomo z nami w sypialni i tam ma łóżeczko. Po prawej dojdzie jeszcze biala szafa ma caa ścianę, w planach sa naklejki na ścianę kropki albo gwiazdki i stolik mammut z Ikei

Cytat:
Jeju poparzylam dwa palce u lewej ręki wrzątkiem-pieką jak cholera!!!:/:/:/

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
eeee to ja mam nadal A hahahahahahahahaha w ciąży biust mi nawet nie drgnął taki cwaniak! My nadal w dwupaku, jutro zaczynam 38 tydzień, samopoczucie co tu dużo mówić - super! mamy fotki z sesji z początku 9 miesiąca

w przyszłym tyg. KTG, a na 15.06 mam przewidziane też KTG i wizytę z USG,ale czy do tego czasu dotrwam...? hihihihih
Super sesja!

Cytat:

Kumpela urodziła, udało się naturalnie
Gratulacje dla kumpeli!

Cytat:

Ale mnie mąż wkurzył. Odciągam pokarm, żeby mała jadła mój. No i cieszyłam się bo ściągnęłam 80ml(dla mnie to dużo) i co zrobił mąż? podgrzał 40ml- zjadła i wydawało mu się,że zje wszystko więc podgrzał resztę. A mała miała to w nosie i zjadła 10 i poszła spać. No i 30 ml trzeba wylać a wczoraj o tym rozmawialiśmy, żeby ewentualnie podgrzewał wtedy po 20ml, bo szkoda mi mojego wylewać.. i dziś zrobił to samo..ech;/- może to głupie, ale jakbym miała dużo pokarmu, miałabym to w nosie, ale nie mam aż tak wiele i jeszcze muszę wylewać..
to się wyżaliłam-przepraszam

Miłego popołudnia
Spróbuj z nim później na spokojnie o tym porozmawiać. Mój też byłby zdolny do czegoś takiego, ale spokojna rozmowa zwykle daje pożądany efekt.

[QUOTE=ania230;61237356]Maja ma czkawkę

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Od siostry dostaje wózek i fotelik. Postanowiliśmy z Tż że kupimy spacerówkę dla Amelki ( jestem mama chrzestną, więc też wypada się coś dorzucić). Siostra już wcześniej miała kupić wózek ale jeszcze tego nie zrobiła a linka mi wysłała jaki jej się podoba. Więc zakupiłam teraz i będzie na poniedziałek. Mam nadzieję że nie usłyszę że po co na co itp[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------
/QUOTE]

Chyba powinna się ucieszyć raczej, jeszcze jak jest taki jak chciała to czego chcieć więcej

Cytat:
Ciąża donoszona, dziecko zdrowe, dobrze ustawione. Jesli chcę mogę rodzić jutro Z tym, że jest mały problem oprócz rozwarcia na 1 cm nic nie wskazuje porodu i jest jeszcze kwestia wagi dziecka: Beniamin ma juz 3500!!! Na moje wątpliwości dowiedzialam się, że to nie szpital i jego sprzęt ma bardzo mały "margines błędu". tzn 100-200g. Jakby więc nie było za te 3 tyg i tak dogoni przepowiednię. I powiedział, że jesli dalej bedzie tak rósł to moze bedzie trzeba wczesniej zakończyc ciążę. Poparl moją jazdę do tego lepszego szpitala. od poniedziałku zaczynam jeździć na KTG co dwa dni. KOLEJNA WIZYTA 15.06.
Spory chłopak!

Co do biustu to ja przed ciążą 65B/ 60C, a teraz ciężko powiedzieć ale jakieś 70C. Póki co też bawełniane kupuję do karmienia, jak się laktacja ustabilizuje to zakupię lepsze.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:41   #734
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Chyba powinna się ucieszyć raczej, jeszcze jak jest taki jak chciała to czego chcieć więcej
myślę że tak, ale pewnie usłyszę po co ... znając moją siostrę.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-02, 19:02   #735
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Działa! Dziękuję
Super

Cytat:

Pamiętam, że akurat jak Rafek miał 6 tygodni, to ciągle chciał pierś i też mi się wydawało że nie mam pokarmu i miałam dosyć kp. No, ale przetrwaliśmy ten okres, bo gdzieś wyczytałam że musi się samo wyregulować podaż/popyt i potem jeszcze parę razy tak było, że takie skoki miał. Jak skończył rok to na noc zaczęłam mu podawać butlę mleka sztucznego żeby spał, bo też nie mógł się najeść a ja czułam się zmęczona wieczorami. I tak już do 1,5 roku dociągnęliśmy z karmieniem pierś + butla na noc.

Pikpik -
Kanwa- mniam!
Paula- mnie tak mały przestraszył w sobotę, ale też dobrze się skończyło na szczęście. Od tej pory ładnie się rusza
Haneczka- kiedy to wędzidełko będziecie podcinać? Jak długo ma się potem goić?

Była moja przyjaciółka z dwiema córeczkami. Wymęczyła mnie ta wizyta i szaleństwo dzieci- chociaż miło zobaczyć przyjaciółkę.
Leoś tak się wierci nisko- normalnie jakby mi w bożenie grzebał
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:28   #736
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdarza się Wam wymiotować na tym etapie ciąży? Przed chwilą doznałam tego niechcianego odruchu żołądka i zastanawiam się czy to z jedzenia czy z nadmiaru hormonów
W niedziele wymiotowałam wczoraj rownież wiec chyba to normalne możliwe ze organizm przygotowuje sie do porodu i oczyszcza sie
Stary 2016-06-02, 19:28   #737
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
To super
I waga Beniamina
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:29   #738
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Tak odpisałam, ale Ci jeszcze raz napisze - nie kupowałam, bo na początek nie zamierzam dawać ochraniacza bo nie będę wtedy młodego z łóżka widzieć. Wstrzymałam się też dlatego, że liczę że to woombie odniesie sukces i młody będzie w tym spał a ja pościel mu się kupi póżniej.
Madzia999 niech się nam wypowie jak jej się ten komplet sprawuje

Kciuki za przyjaciółkę - żeby jednak urodziła SN, skoro już się tyle namęczyła.

Myślę, że za ten kocyk się bierz, co by później nie było, że tu akcja porodowa a kocyk nieskończony

Basia na pewno szybko załapie co i jak. Super też, że przybiera
A jaki ty masz biust teraz a jaki miałaś ? I o ile większe kupiłaś ??
Ja miałam C/D a teraz mam F - jak mam kupić jeszcze większe to to będzie G lub H???
Ja wzięłam głównie większy rozmiar pod biustem,bo miseczka rośnie wraz z obwodem. Normalnie mam 65D albo 70C, teraz wzięłam 80C. Miseczka ok, a obwód mnie ściska...

Nie pamiętam,która pisała ze w tych stanikach z pepco jest sztuczny materiał i ze się poci w takim. Ja nie mam tego problemu,jest super elastyczny,dobrze trzyma wkładki, nie czuje go na sobie i nic mnie nie ściska.
Jeszcze w temacie chodzenia bez stanika-jakbym nie miała wkładek to bym chodziła zalana mlekiem:-/

Jejku, moje wspollokatorki nic nie jedzą w sensie zadnych owoców i warzyw. Ja też ich słuchałam do dziś, ale jelita mi przestały pracować. Ile można jeść sucharki,wafle ryżowe i chleb? Długo nie pociagne na takiej diecie. Mam nadzieję,że jak zacznę się normalnie odżywiać to Basi nic nie będzie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:32   #739
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w zadnej ciazy nie wymiotowalam z powodu hormonow.
w obecnej tylko mialam wymioty jak mnie syn zarazil jelitowka.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:35   #740
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Ja w tej ciąży wymiotowałam 2 razy. Było mi nudno na początku, ale bez wiszenia na kibelku. Też na szczęście nie mam takich problemów.
Stary 2016-06-02, 19:37   #741
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

piekna waga) rosnie jak na drozdzach

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Chudziaszek nie było decyzji jak mam rodzic. Pierwsze było cc.

Elaine tak był głowka w dol. Termin na 28 czerwca

Pikpik ładna waga

to jeszcze sporo czasu aby wrocil na miejsce.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

U mnie podobnie. W tej tylko rad czy dwa na poczatku od perfum mamy i witamin.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:44   #742
zabciajs
Zakorzenienie

Odezwala się moja kumpela. Leży kilka godzin na porodowej, nie moga ją przeniesć bo mdleje przy kazdej probie wstania. Popękała tak, ze szyli ją godzine. Dziecka nie karmiła i nie ma jej obok
Wczoraj waga jej pokazywala 3900.
Bidulka. Same słowa 'porodu Ci nie opisze' nie napawają optymizmem. Dlatego chcialam być pierwsza :/ :/ :/

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Teraz całymi siłami próbuje znów pozytywnie myśleć.
Stary 2016-06-02, 20:18   #743
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Radena też mam te staniki z pepco i śmigam w nich. W nocy w nim śpię i w,samych majtolach bo mi tak ciepło.
Jedz dziewczyno, potrzebujesz siły dla Basi. Jak koleżanki chcą się glodzic to niech się glodza!

Haneczka rozumiem wzburzenie, też mi bylo szkoła kazdego ml mojego.mleka. mąż na pewno nie chciał sprawić ci przykrości ale pogadaj z nim o tym jeszcze

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Odezwala się moja kumpela. Leży kilka godzin na porodowej, nie moga ją przeniesć bo mdleje przy kazdej probie wstania. Popękała tak, ze szyli ją godzine. Dziecka nie karmiła i nie ma jej obok
Wczoraj waga jej pokazywala 3900.
Bidulka. Same słowa 'porodu Ci nie opisze' nie napawają optymizmem. Dlatego chcialam być pierwsza :/ :/ :/

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Teraz całymi siłami próbuje znów pozytywnie myśleć.
Zabcia pamiętaj że kazdy poród jest inny. A koleżanka jest świeżo po, wymeczona, daj jej czas.
Mnie zawsze wszystko boli razy 100, jeden poród sn przeżyłam i też bezpośrednio po średnią miałam ochotę o tym rozmawiać. Ale minie parę godzin, może dni i wszystko wroci do normy. Teraz życzę sobie (i Wam) żeby ten poród był przynajmniej taki sam, bo z perspektywy czasu stwierdzam że naprawdę poszło sprawnie.
Będzie bolało, nie ma się co.oszukiwać. Ale nie mozna tez zakładać najgorszego

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 20:30   #744
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61244111]

Będzie bolało, nie ma się co.oszukiwać. Ale nie mozna tez zakładać najgorszego

[/QUOTE]

Trzeba przyjąć do wiadomości że na pewno będzie bolec jak cholera!, ale jak piszesz nie można zakładać że będzie bardzo źle. Każda z Nas inaczej poród przeżyje.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-02, 20:40   #745
SilesianBeauty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
W niedziele wymiotowałam wczoraj rownież wiec chyba to normalne możliwe ze organizm przygotowuje sie do porodu i oczyszcza sie
jezusmariaiwszyscyświęci. .. nie straszcie, bo nie chcę, żeby mnie złapało. Muszę wytrzymać jeszcze 18 dni Psychicznie jestem przygotowana tylko na CC.
Stary 2016-06-02, 20:45   #746
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
jezusmariaiwszyscyświęci. .. nie straszcie, bo nie chcę, żeby mnie złapało. Muszę wytrzymać jeszcze 18 dni Psychicznie jestem przygotowana tylko na CC.

Spokojnie, niekoniecznie tak jak pisze weronia ze od razu się przygotowuje do porodu. Ja czasem wymiotuje, generalnie mam delikatny żołądek, a w ciąży weźmy pod uwagę ze jest on bardzo scisniety, i jesli ktos ma delikatny żołądek, a zje cos cięższego, lub cos co mu szkodzi, to wymioty mogą sie zdarzyć

Wg teorii ze przygotowuje sie do porodu to ja juz kilka razy powinnam rodzic:p

A ja np wymiotuje po herbacie czarnej z cytryna z lidla. No paw murowany
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 20:54   #747
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Spokojnie, niekoniecznie tak jak pisze weronia ze od razu się przygotowuje do porodu.
Wg teorii ze przygotowuje sie do porodu to ja juz kilka razy powinnam rodzic:p
Ja mam biegunkę 2-3 razy dziennie od 1,5 tygodnia. W teorii też powinnam już rodzić
Stary 2016-06-02, 21:03   #748
PikPik09
Raczkowanie

martwię się mam jakieś dziwne brązowe smugi na wkladce, żadnej krwi żadnej galarety tylko takie smugi. wygladaja jakby te szwyco sie rozpuszczaja i wychodza na wkładkę tylko ze brązowe. nie wiem co to. zadnej grzybicy czy zakazen nie mam.
Stary 2016-06-02, 21:03   #749
ania230
Zakorzenienie

Ciekawe jak u dziewczyn odezwijcie się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-06-02 o 21:08
Stary 2016-06-02, 21:05   #750
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
martwię się mam jakieś dziwne brązowe smugi na wkladce, żadnej krwi żadnej galarety tylko takie smugi. wygladaja jakby te szwyco sie rozpuszczaja i wychodza na wkładkę tylko ze brązowe. nie wiem co to. zadnej grzybicy czy zakazen nie mam.
To zapewne po badaniu przez gina Ja miałam wczoraj, a do tej pory na wkładkach zostaje brązowy ślad.
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości