Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 15:08   #4771
Anika1986
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z miesięcznymi bobasami, wasze pociechy tez już mają ten paskudny naciek po szczepieniu przeciw gruźlicy? Aż mnie ręką boli jak go widzę grrrr

Edit w sumie nie naciek, moja mała ma taki ropien (wygląda jak paskudny pryszcz )
U nas narazie czerwony ślad, ale położna wczoraj na wizycie mówiła żeby się nie przejmować, bo może podejść ropą i jest to normalne.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:24   #4772
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A lepiej kupić nową czy używana?

Lepiej używana (ale naprawdę używana), bo jest złamana, czyli miękka i łatwiej sie ja wiąże.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:25   #4773
czekooladki
Zadomowienie

a co mam sobie za przeproszeniem zmierzyć żeby wiedzieć że to 4,6 będzie ok?
Stary 2016-06-02, 15:43   #4774
zabciajs
Zakorzenienie

Fruzjape dzięki za informacje

Poparzyłam sobie dwa palce wrzątkiem, ale cholera pieką!:/:/
Stary 2016-06-02, 16:04   #4775
Monanka83
Zakorzenienie

Dzięki! !!! W takim razie założę jej poprostu dłuższy rękaw żeby na to nie patrzeć
Stary 2016-06-02, 16:10   #4776
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
a co mam sobie za przeproszeniem zmierzyć żeby wiedzieć że to 4,6 będzie ok?

Najbardziej "Chustozernym" z typowych wiązań jest kieszonka. I do niej 4,6 wystarcza do rozmiaru noszącego 42-44 (na gorze, biodra nieważne )
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:20   #4777
zabciajs
Zakorzenienie

Kumpela urodziła. Udało się naturalnie
Stary 2016-06-02, 16:25   #4778
agassek
Zakorzenienie

Ja kupowałam 4,6, żeby na mnie była dobra i na męża, który ma ponad 180cm (ale jest szczupły).

Jutro mamy wizytę patronażową pediatry- w domu
A na bioderka nie ma już miejsc muszę w Poznaniu szukać

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:33   #4779
zabciajs
Zakorzenienie

Laurose halloooo zostawilaś mnie i pognałaś na porodówke??

Dupny dzień, leje jak cholera, palce poparzone pieką , nuda przeogromna, tylko jem, a w koło dzieci się rodzą.
Stary 2016-06-02, 16:47   #4780
kaylla
Zakorzenienie

My już po wizycie w przychodni i po szczepieniach. Ostatecznie zdecydowałam się na 6w1 i na rotawirusy. Pneumokoki i meningokoki trochę później.

W sprawie moich dylematów związanych z kupką, bólami brzuszka, przelewaniem się w jelitach i coraz gorszym snem małej porozmawiałam z lekarzem. Kupkę zresztą sam miał okazję zobaczyć, bo mała zrobiła zaraz po wejściu do gabinetu, na szczęście jeszcze miała pampersa na sobie. Stwierdził, że rzeczywiście w kupce jest śluz, może nie jakaś tragiczna ilość, le jednak, a to plus te wszystkie inne objawy może świadczyć o jakiejś alergii pokarmowej czy też właśnie nietolerancji laktozy. Jak na razie zalecił właśnie te krople Delicol (na wypadek gdyby to była nietolerancja), dodatkowo dostaliśmy skierowanie do poradni alergologicznej. Teraz tylko muszę znaleźć jakąś poradnię. W polecanej przez lekarza od 15 czerwca będą zapisy na wrzesień. Chyba trzeba będzie iść prywatnie.

Edit: W kolejnej przychodni wolne terminy są na kwiecień 2017.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja kupowałam 4,6, żeby na mnie była dobra i na męża, który ma ponad 180cm (ale jest szczupły).

Jutro mamy wizytę patronażową pediatry- w domu
A na bioderka nie ma już miejsc muszę w Poznaniu szukać
agassek - jakby co, to ja bioderka robiłam w Poznaniu na osiedlu Batorego w Remedium. Na NFZ i nawet nie mają jakichś tragicznych terminów.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:51   #4781
agassek
Zakorzenienie

Kaylla, dziękuję chyba ta przychodnia jest też na liście, którą dostał mąż w przychodni, jutro tam zadzwonię w takim razie

A te terminy, o których piszesz to jakaś totalna abstrakcja masakra!

Stary 2016-06-02, 17:04   #4782
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Najbardziej "Chustozernym" z typowych wiązań jest kieszonka. I do niej 4,6 wystarcza do rozmiaru noszącego 42-44 (na gorze, biodra nieważne )
dzięki Fruzja a myślisz że na podstawie filmików z yt można jakoś tak sie omotać, żeby nie połamać malucha? i nie urwać głowy małej? czy jednak pomyśleć o warsztatach z profesjonalistą?

któraś z Was pisała też o grupie na fb odnośnie sprzedaży używek - poproszę o więcej szczegółów

Monanka, u nas ten ślad po szczepieniu też wygląda jak ropny wrzód - dzisiaj położna mowiła jednak że to normalne, więc take it easy
Stary 2016-06-02, 17:06   #4783
lourose
Wtajemniczenie

Zabcia jestem, jestem w dwupaku. Po wizycie takie same wieści jak tydzień temu, główka nisko, wyczuwalna w badaniu, szyjka mietka nic tylko czekac na akcje :p mam sajgon w domu, w sensie duzo dzis się dzieje więc dlatego milczałam.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:10   #4784
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Hej staram sie czytac na biezaco tylko odpisywac gorzej. U nas ciagle problemy z karmieniem - zdarzy sie czasem raz na dzien ze zje ladnie, w nocy je ladniei spokojnie. Wiekszosc karmien wyglada tak ze lapie 2minuty ssania i krzyk mleko wylewa jej sie bokami krztusi sie albo wogole ucieka potem znow szuka. Zawsze po cycu musze ja uspokoic- wiecie jak podle sie czuje jak cycus jak tak denerwuje ze musze ja uspokoic na rekach lub smokiem to jest moja porazka.... Probuje znalezc przyczyne, czasem to brzuszek, czasem chce beknac lub odbic czasem nie jest glodna, moze to przez ten katar ale sa przypadki ze nie wiem czemu tak reaguje.
Gdy zje ladnie w nocy usmiechnie sie do cyca pociumka bez sensu i zasypia to plakac mi sie chce ze szczescia i tylko te chwile trzymaja mnie przy kp. Mam nadzieje ze przybiera ladnie (ciagle czekam na tel od poloznej ) ale wyrosla mi juz z tylu ubranek niektore nosi 62 robi kupsztale i siku wiec pocieszam sie ze taki mamy styl karmienia ;(

Poza tym walczymy z bolami brzuszka popoludniami nie wiem czy to kolki, bo potrafi przerazliwie plakac za moment spokojna i znow to samo ale przez to potrafi nie spac od 15 do 22. Wiec popoludniami mam zajete rece na noszenie i tulenie.
Przez ten placz ma bieda zachrypniete gardlo i do tego ten katar ktorego nie mozemy sie pozbyc. Na szczescie lubi sie inhalowac a przynosi to znaczna ulge.

Ogolnie wiem juz kiedy marudzi bo tak kiedy cos boli wiem jak przytulic potrafie zrobic z nia coraz wiecej - dogadujemy sie. Bywam czasem przemeczona zrezygnowana, czasem placzemy razem ale chwile kiedy wpatruje sie we mnie kiedy slucha kolysanek kiedy usmiecha sie pewnie przez przypadek sprawiaja ze jestem najszczesliwsza na ziemi uwielbiam nasza coreczke i jestem w szoku ze tak szybko sie zmienia kazdego dnia odkrywamy siebie na nowo

Fab- snilas mi sie dzisiaj ze bylysmy razem na disco i wygralas wybory miss

Zabcia i lourose ciagle trzymam kciuki za Was ! :-*

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Nasza zasnela dopiero przed 23 pobudki byly o 2 i 5 i u nas dzis kumulacja o 2 byla mikro kupka przebieram i pytam czemu kochanie pampers suchy nie musialam na odpowiedz czekac bo zalala za chwile caly przewijak oczywiscie zmiana garderoby karmienie juz nie zasnela bo wybudzona. Odlozylam do lozeczka zasnela przy szumisiu
O 5 wyladowala w naszym lozku i przy zmianie pieluchy poszedl kupsztal udalo mi sie zlapac wiekszosc w pieluche ale i tak troche lozko ucierpialo - tak to jest jak matka leniwa nie chciala brac na przewijak dziecia. I znow o losie zmiana garderoby. Dopiero o 6.30 zasnela ale pospalysmy do 9 wiec wybaczam wszystko

Nooo! W końcu się odezwała. Bo już myślałam, że list gończy za Tobą puścimy

Dobre matki polki uciemiężone jesteśmy - ledwo miesiąc i już na disco latamy Jak coś to ja chętnie! A na wybory to chyba bym się tylko na miss mokrego podkoszulka mogła załapać z plamami od pokarmu

Też myślę, że może mlenio leci Ci za szybko i młoda nie wyrabia. U mnie z lewej piersi jest fontanna i Ala też czasem się wścieka że nie daje rady połykać, sprawdza się wtedy pozycja pod górkę na początku, bo później ciśnienie zejdzie i już głodomor daje sobie radę.

Na pewno z czasem unormuje wam się to karmienie Pomyśl jaki progres jest już teraz w porównaniu do pierwszych dni kiedy miałaś poranione brodawki i brak pokarmu. Jeszcze troszkę i wypracujecie sobie taki system, że Iga będzie ładnie ciumkać niezależnie od pory dnia

A uporałaś się już z tym zatkanym ujściem kanalika? U mnie nic nie pomagało chociaż cuda wianki wymyślałam - igła, soda, olej kokosowy. A tu dziś sam z siebie się odetkał, tzn Ala pomogła bo chyba włączyła ssanie godne odkurzacza i po karmieniu patrzę, a tu odetkany ten czop. Sama jeszcze pościskałam i wydusiłam co tam zalegało. Teraz jest już ok, ale boję się, że będzie mi się to znów zatykać. Zobaczymy..

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:12   #4785
Monanka83
Zakorzenienie

Dramat te terminy
Ja celowo postawiłam na pediatre dla małej, która też jest alergologiem. Wiadomo że w poz testów nie zrobi ale w razie wu zawsze jest światła w temacie i niczego nie przegapi
Stary 2016-06-02, 17:17   #4786
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
My już po wizycie w przychodni i po szczepieniach. Ostatecznie zdecydowałam się na 6w1 i na rotawirusy. Pneumokoki i meningokoki trochę później.

W sprawie moich dylematów związanych z kupką, bólami brzuszka, przelewaniem się w jelitach i coraz gorszym snem małej porozmawiałam z lekarzem. Kupkę zresztą sam miał okazję zobaczyć, bo mała zrobiła zaraz po wejściu do gabinetu, na szczęście jeszcze miała pampersa na sobie. Stwierdził, że rzeczywiście w kupce jest śluz, może nie jakaś tragiczna ilość, le jednak, a to plus te wszystkie inne objawy może świadczyć o jakiejś alergii pokarmowej czy też właśnie nietolerancji laktozy. Jak na razie zalecił właśnie te krople Delicol (na wypadek gdyby to była nietolerancja), dodatkowo dostaliśmy skierowanie do poradni alergologicznej. Teraz tylko muszę znaleźć jakąś poradnię. W polecanej przez lekarza od 15 czerwca będą zapisy na wrzesień. Chyba trzeba będzie iść prywatnie.

Edit: W kolejnej przychodni wolne terminy są na kwiecień 2017.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

agassek - jakby co, to ja bioderka robiłam w Poznaniu na osiedlu Batorego w Remedium. Na NFZ i nawet nie mają jakichś tragicznych terminów.
Fajnie, że już jesteście po wizycie, mam nadzieję, że już teraz będziesz spokojniejsza
Oby kropelki pomogły. Z tymi terminami to masakra, jak ze wszystkim z resztą na nfz

Stary 2016-06-02, 17:20   #4787
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Zabcia jestem, jestem w dwupaku. Po wizycie takie same wieści jak tydzień temu, główka nisko, wyczuwalna w badaniu, szyjka mietka nic tylko czekac na akcje :p mam sajgon w domu, w sensie duzo dzis się dzieje więc dlatego milczałam.

Ja już w desperacji męża po pracy wyslałam do sklepu po ananasa. Niektórzy wierzą,że akcje rozpoczyna. Ale trzeba ich zjeść 7 haha
Kurcze,ciężo tak codzienie się pozytywnie nastrajać do tego porodu.
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dramat te terminy
Ja celowo postawiłam na pediatre dla małej, która też jest alergologiem. Wiadomo że w poz testów nie zrobi ale w razie wu zawsze jest światła w temacie i niczego nie przegapi
Ja własnie nie chce wybrać pediatry alergologa,bo w każdej 'chorobie doszukuje się samych alergii. Przynajmiej ta w najbliższej przychodni.

Ale mnie te palce pieką,czekam na męża z panthenolem. Może ulży.
Stary 2016-06-02, 17:46   #4788
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja sie załamie.
Jestem na ip
Kolka nerkowa
Ketonal w dupala nie moge karmic
Nie wiem kiedy do domu i co bedzie jak ketonal przestanie dzialac
Wczesniej wymiotowalam z bolu
Wole rodzic niz ten bol.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:52   #4789
agassek
Zakorzenienie

Iwonia, biedactwo trzymaj się dzielnie, zdrówka!

Stary 2016-06-02, 18:18   #4790
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ja sie załamie.
Jestem na ip
Kolka nerkowa
Wole rodzic niz ten bol.
O kurczaczek, niedobrze!
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji!

Stary 2016-06-02, 18:28   #4791
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Ja sie załamie.
Jestem na ip
Kolka nerkowa
Wole rodzic niz ten bol.
Łacze sie w bólu. Zdychałam tak przedwczoraj, ale u mnie to juz drugi raz wiec ogarnialam co sie dzieje.
Duzo duzo pij(3 litry) Kup wode Jana + woda mineralna zrodlana, termofor na nerke przykladaj, chodz po schodach duzo. Z lekow najlepsze sa rozkurczowe typu nospa,buscopan,scopolan wiec zapytaj czy te mozesz w razie czego. Sa dostepne w czopkach, wiec mniejsza szkoda. Jedz zurawine to zakwasi mocz Najgorzej jak kamien schodzi, jak wpadnie do pecherza to juz jest ulga.
Trzymam kciuki i nie dawaj sie
Niestett ale przy KP powinnysmy bardzo duzo pic wody bo maluszki sciagaja
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:32   #4792
_itakinie_
Zakorzenienie

Iwonia! Kciuki za powrót do zdrowka

My po wizycie u pediatry, dostalismy skierowanie na usg brzuszka i usg mózgowia. Usg bioderek już mamy umówione.
Mały wrócił od lekarza, wciągnął butlę mleka, poprawił z dystrybutora i teraz śpi. Chyba trzeba będzi go wybudzić na karmienie

Buziaki dla Wszystkich!!
Stary 2016-06-02, 18:40   #4793
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie załamie.
Jestem na ip
Kolka nerkowa
Wole rodzic niz ten bol.
Biedaku, duzo zdrowka!

A ja potrzebuje ojojania... moj maz pracuje w domu, wstaje ok 10. Ja zajmuje sie mala prawie non stop, zrobilam sniadanie, dwa prania, bylam na dwoch spacerach z mala i na jednym z psem. Po spacerze wyszlam na chwile do sklepu, wracam mala ryczy a on w sluchawkach bo nie ma czasu! Rozumiecie?! On nie ma czasu wziac na chwile dziecka jak placze... jest godz prawie 19 a ja jestem o sniadaniu i bananie bo ja k@&#?!. Mam czas na wszystko
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:13   #4794
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry, dostalismy skierowanie na usg brzuszka i usg mózgowia. Usg bioderek już mamy umówione.
Mały wrócił od lekarza, wciągnął butlę mleka, poprawił z dystrybutora i teraz śpi. Chyba trzeba będzi go wybudzić na karmienie
nie robili w szpitalu usg brzuszka i główki? My mamy to zrobione
ale nie wiem czy wszystkim robią czy nam zrobili ze względu na krwiaczka, którego Mała ma na główce

manufakturapiekna
Tak sobie jeszcze myślę... może przerzuć część obowiązków na męża? Powiedz, żeby wyszedł z psem albo zrobił Ci coś do jedzenia... Wiem, że nie tego od niego oczekujesz, ale chociaż Ty byś trochę odpoczęła...?

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-06-02 o 19:16
Stary 2016-06-02, 19:16   #4795
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Biedaku, duzo zdrowka!

A ja potrzebuje ojojania... moj maz pracuje w domu, wstaje ok 10. Ja zajmuje sie mala prawie non stop, zrobilam sniadanie, dwa prania, bylam na dwoch spacerach z mala i na jednym z psem. Po spacerze wyszlam na chwile do sklepu, wracam mala ryczy a on w sluchawkach bo nie ma czasu! Rozumiecie?! On nie ma czasu wziac na chwile dziecka jak placze... jest godz prawie 19 a ja jestem o sniadaniu i bananie bo ja k@&#?!. Mam czas na wszystko
Że co przepraszam?
Pokaż mu akt urodzenia gdzie jak wół jest napisane, że dziecko ma nie tylko matkę ale też ojca i nawet jego nazwisko tam widnieje
Ewentualnie zapytaj czy masz się zgłosić po zapomogę od państwa dla matki samotnie wychowującej dziecko.
Zdecydowanie baty mu się należą

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
nie robili w szpitalu usg brzuszka i główki? My mamy to zrobione
ale nie wiem czy wszystkim robią czy nam zrobili ze względu na krwiaczka, którego Mała ma na główce

manufakturapiekna
U nas nie robili i też nie mamy takiego zalecenia żeby robić
Tylko usg bioderek

Stary 2016-06-02, 19:45   #4796
zabciajs
Zakorzenienie

Odezwala się moja kumpela. Leży kilka godzin na porodowej, nie moga ją przeniesć bo mdleje przy kazdej probie wstania. Popękała tak, ze szyli ją godzine. Dziecka nie karmiła i nie ma jej obok
Wczoraj waga jej pokazywala 3900.
Bidulka. Same słowa 'porodu Ci nie opisze' nie napawają optymizmem. Dlatego chcialam być pierwsza :/

Iwonia trzymaj się
Manu zrób coś z gadem, bo pózniej będzie tylko gorzej.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Teraz znów staram się z całych sił myśleć pozytywnie..próbuje.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-02 o 19:38
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:54   #4797
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Odezwala się moja kumpela. Leży kilka godzin na porodowej, nie moga ją przeniesć bo mdleje przy kazdej probie wstania. Popękała tak, ze szyli ją godzine. Dziecka nie karmiła i nie ma jej obok
Wczoraj waga jej pokazywala 3900.
Bidulka. Same słowa 'porodu Ci nie opisze' nie napawają optymizmem. Dlatego chcialam być pierwsza :/

Iwonia trzymaj się
Manu zrób coś z gadem, bo pózniej będzie tylko gorzej.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Teraz znów staram się z całych sił myśleć pozytywnie..próbuje.
Żabcia cofnij się do naszych pozytywnych opisów

Stary 2016-06-02, 20:06   #4798
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Żabcia cofnij się do naszych pozytywnych opisów
Tak zrobilam, przeczytałam Twój opis. Teraz walka z myślami i nastawianie się - dam radę, pójdzie sprawnie, jestem silna.
(Nie pamiętam kto jeszcze mial pozytywny opis)
Stary 2016-06-02, 20:14   #4799
agassek
Zakorzenienie

Zabcia, porody są różne, ale uwierz mi, jak tylko Maleństwo będzie na świecie, zapomnisz o całym bólu

Stary 2016-06-02, 20:27   #4800
_itakinie_
Zakorzenienie

Zabcia - mysl pozytywnie. Nie ma sie co nakrecac. Bedzie dobrze!!

No wlasnie nie zakodowalam zeby to usg bylo robione. Sama lekarka mowila ze nie zawsze i nie wszedzie robia. W poniedzialek bedziemy juz po badani wiec noo stress

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Moj opis tez mozesz przeczytac. Mz straszny nie byl

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości