|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
![]() Już się martwilam, że coś się dzieje tak długo Cie nie było. Odpoczywaj ile wlezie ![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Confused ja myślę że wagi nikt by nie naciągnął tyko po prostu pewnie za drugim razem lepiej dokonał pomiarów. Co do różnicy to dwa tygodnie są w normie Ale waga nie jest za dużą i mnie by martwiło to że przez 3 tygodnie taki jest mały przyrost wagi skoro wcześniej proporcjonalnie rósł.
#273 |
Zakorzenienie
|
Bo jeszcze musiałam pizze zjeść z tego wszystkiego :p
#274 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że nie ma czym się martwić
![]()
#275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W odwrócił się mały? Cytat:
Deksterowa czekamy na info, mam naszieję, że wszystko ok! Edit. Wlasnie doczytałam, że ok. No to super ![]() Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-02 o 18:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
KAMILA, oby tak było :-* z rozwarciem to po prostu efekt niewydolności szyjki macicy, mam cały czas dużo leżeć i brać leki, mam pessar i nic więcej nie da się poradzić, trzeba być dobrej myśli, żeby jeszcze te 2-3 tyg wytrzymać..
OLUTKA, sama nie wiem, w szpitalu miałam podobną sytuację, najpierw mi zmierzyli małego i wyszła wg mnie za mała waga i po mojej reakcji i powtórnym zmierzeniu wyszło nagle prawie 200g więcej, więc sama nie wiem.. Ale mam nadzieję, że jest tak jak piszesz i ten drugi pomiar był dokładniejszy po prostu i mały ma te 2kg... CWK, ciąża na pewno nie jest młodsza, bo wiem dokładnie kiedy mały został spłodzony ![]()
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Hej
Gratuluję udanych wizyt i dziękuję za kciuki. U mnie ok Mały 2400g. Dr powiedział: dziecko nie będzie za duże około 3kg ale niech pani się nie martwi wszystko jest w normie. Jak to powiedziałam koleżance to się śmiała że on jest starej daty i dla niego 4 kg to norma :-P (lekarz koło 70 lat :-D) Zbadał mnie na samolocie tak jak Aride - bolało :-/ I pobrał gbs. Czuje się fatalnie cały dzień. Nie wiem czy po tym badaniu czy o co chodzi. Na ktg nie miałam skurczy... Cały dzień boli mnie brzuch i twardy :-( nawet mi się nie chce wstać jedzenia robić Edit: no i oczywiście nie pokazał mi małego nawet na sekundę :-/ Edytowane przez aglo_mammy Czas edycji: 2016-06-02 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Deksterowa, uuuuffff!!
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Gratuluję dobrych wieści i współczuję samopoczucia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
DEKSTEROWA, dobrze, że wszystko ok i jesteś spokojniejsza, teraz ładnie odpoczywaj
![]() MISIA, dokładnie, dotychczas rósł bardzo proporcjonalnie, nawet był troszkę 'do przodu ' ze wzrostem, dlatego teraz jestem zdziwiona, że nagle wychodzi na to, że jednak będzie taki malutki i ![]() YOUSTHYNA, mały się nie obrócił, siedzi cały czas na dupce uparty! Czytałam ze dzieci pośladkowo ułożone trudniej zmierzyć i dobrze oszacować wagę ale nie wiem na ile ma to akurat miejsce w moim przypadku... I też zastanawiam się nad wizytą u innego gina, muszę chyba pogadać z TŻ i może umowię się jeszcze na wizytę w przyszłym tygodniu... A dziś to tak, inny gin mnie przyjął ale wydaje mi się, że bardzo dokładnie wykonywał usg ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- AGLO, fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze i mały ładnie rośnie ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- AGLO, jaki masz w końcu TP?? Który masz teraz tydzień i dzień ciąży?
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Yousthyna;61242771]
Nie miałam pojęcia. Czyli jesli moj lekarz w 31 tc wypisał mi receptę na 2 opakowania (wystarcza mi na 4 tygodnie) to moze miec problem? Hm...dokładnie nie wiem jak to wygląda, ale pewnie zależy od tego jakie dawkowanie Ci wpisał w kartę. Chyba prawidłowo powinno być w karcie, żeby te 2 opakowanie wystarczyły Ci do 32tc, wtedy mogą być na nfz. A faktycznie możesz sobie przyjmować mniejsze dawki dzienne i starczy Ci na 4 tygodnie i tym sposobem masz taniej na dłużej. No ale lekarz powinien wiedzieć najlepiej co może a co nie ![]()
#281 |
Zadomowienie
|
33+6 wg usg połówkowego, 35+3 wg om. Teraz pomiary odpowiadają na 36tc. Także już nie wiadomo czego się trzymać. Wg om 30.06 mam rodzić.
Chyba wezmę nospe, chociaż już mi trochę przeszło. Właśnie jakoś dobrze się czułam u niego i zapomniałam spytać o ten twardy brzuch... Jakiś mam humor zrypany. I nie wiem czemu w sumie. Te hormony mnie dobijają ryczec mi się chce choć nie mam powodu... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
AGLO, ale to pomieszane u Ciebie
![]() CWK, u mnie kość udowa o dwa tygodnie mniejsza a brzuszek nawet 3tygodnie..
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Confused czy ja dobrze doczytałam że twoja dzidzia też posladkowo siedzi??? Bo moja mała też, kończymy już 35 tydz i się zastanawiam czy się odwróci i czy coś Ci mówili o cc czy jak będziesz rodzic? Ja mam Wizytę za tydzień i sama nie wiem czego się spodziewać :-( czuje ze mała nadal się nie odwrócila i Siedzi sobie na moim łonie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Deksterowa dobrze ze to nic powaznego. Najwidoczniej mlody wypina girki i Cie to boli
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Deksterowa super że jednak wszystko ok że wszystko skontrolowali jak trzeba a tymczasem leżę i odpoczywaj.
Confused ja bym na Twoim miejscu sprawdziła to gdzie indziej Jeszce. Tym bardziej ze hipotrofia dopiero po 30 tygodniu wychodzi. Oczywiście nie chce Cię straszyć Ale ja z tych co to wola wszystko dokładnie sprawdzić. Aglo świetne że wizyta udana aczkolwiek szkoda że bolesna.
#288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wagi hmmm, może gdzieś jeszcze bym to sprawdziła, ale ja z tych co wola na zapas sprawdzić żeby się nie martwić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze dobrze zgłębić temat jak zmienić potrawy ![]() Katoo jak ladnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ciąża zmienia człowieka. Wybrałam pakiet tv i jako gift wybrałam piłkę nożną a nie bon do Sephory, wyobrażacie sobie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję wizyty, piękna waga i cudowne zdjęcie Cytat:
Ja piore wszystko w 50 stopniach. Cytat:
Waga się nie przejmuj, ja też już pewnie mam z 13. A z terminem z usg to różnie to bywa... Jeśli by się sprawdziło to zostaniesz na polu bitwy ze mną Cytat:
Juz 6,5?? Co ja mam powiedzieć jak u mnie podwojnie: Cytat:
Arida super wiesci!!!! A waga..... Piękna, masz już prawdziwego noworodka Cytat:
Cytat:
całe szczęście że jest ok. mój gin mi mówił że prawidłowo szyjka się skraca od 35 tyg. Więc teraz nie możemy się już dziwić że jej coraz mniej Cytat:
![]() Zjedz coś dobrego na poprawę humoru ![]() Ja już padam na plecy. Zrobiłam nastepne pranie, poprasowalam wczorajsze, zrobiłam kopytka, tz wziął mnie na spacer, obzarlam się i nie chce mi się iść pod prysznic ![]() Doszłam do wniosku że moje dziecko lubi piwo bezalkoholowe Jak tylko biorę lyka to czuję weza ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieprawda. Już kiedyś słyszałam takie coś i się wystraszyłam, zapytałam ginekologa i powiedział że to bzdura... Ja biorę 4 luteiny dziennie i gdybym miała bulić tak 100 % to ja dziękuje... Jestem w 33 tygodniu i wczoraj dostałam od gina receptę normalnie na ryczałt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
Ehh musiałam pousuwac wszystkie usmiechy że swoich wypowiedzi bo Szanowny wizaż uznał że jest ich za dużo jak na jeden post
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Deksterowa dobrze, że wszystko jest w porządku odpoczywaj dużo
![]() będę się teraz chwalić nie miejcie mi tego za złe.. wysyłam zdjęcia skręconych mebli ( na razie to tak wygląda, ale jeszcze dodatki dojdą), przedwczoraj byłam u moich dzieciaków w przedszkolu z okazji Dnia Dziecka,a dziś dostałam od nich takie kartki, aż się wzruszyłam ![]() ![]() 4.jpg5.jpg
#295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Alloffkowa takie info mam od moje gin, chyba kobieta żyje w nieświadomości. A może zależy od wskazania? Chociaż w ciąży to chyba jedno wskazanie?
![]()
#297 |
Zadomowienie
|
Nospe max to mogę wziąć połowę tabletki czy nie bardzo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super! Te króliczkowe śpiochy boskie ![]() A łóżeczko bardzo dobrze mi znane ![]() Cytat:
Zastanowiłabym się chwilkę dłużej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.