IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 18:35   #271
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Moja tez, więc TP ten sam z pierwszego usg mam na 13.07

Dziękuję kochane jestem juz. Zrobili mi KTG i badanie na fotelu plus usg dowcipne. Na ktg położna mnie nastraszyla ze jakies splaszczone czy coś, ale lekarka powiedziała, że jest dobre jej zdaniem. Skurczy brak. Chociaż podczas leżenia na ktg na lewym boku tak mnie bolał ten brzuch ze myślałam że zejde... W badaniu wyszło, że szyjka się skraca, ale ma 2,5 cm i jest zamknięta, więc raczej jeszcze nie rodzę. Zalecila mi 3x2 no spy i 3x2 magnez plus polegiwanie. Juz jestem w domu i poleguje ale niestety na plecach, bo na boku boli.
Cieszę się, że wszystko ok.
Już się martwilam, że coś się dzieje tak długo Cie nie było. Odpoczywaj ile wlezie
Stary 2016-06-02, 18:38   #272
*misia*
Zakorzenienie

Confused ja myślę że wagi nikt by nie naciągnął tyko po prostu pewnie za drugim razem lepiej dokonał pomiarów. Co do różnicy to dwa tygodnie są w normie Ale waga nie jest za dużą i mnie by martwiło to że przez 3 tygodnie taki jest mały przyrost wagi skoro wcześniej proporcjonalnie rósł.
Stary 2016-06-02, 18:38   #273
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko ok.
Już się martwilam, że coś się dzieje tak długo Cie nie było. Odpoczywaj ile wlezie
Bo jeszcze musiałam pizze zjeść z tego wszystkiego :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:39   #274
kamila_509
Zakorzenienie

Najważniejsze, że nie ma czym się martwić
Stary 2016-06-02, 18:41   #275
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
CWK, a po co rejestrować fotelik? Też mamy maxi cosi a nie słyszałam o tym..

Ja już po wizycie i mam mieszane uczucia Szyjka się nie skróciła ale rozwarcie się nieznacznie powiększyło i już jest na jeden palec. I co gorsza dziecko dużo nie urosło, najpierw zrobił usg i wyszło 1880g, potem widząc moją reakcję i zdziwienie zrobił usg jeszcze raz i niby wyszło mu to 2kg ale mam wrażenie, że się zasugerował moją reakcją i trochę 'naciągnął' wagę za drugim razem. Także przez 3tyg synek przybrał jakieś 300g tylko... Niby przepływy ok, ilość wód w normie, ale coś mówił, że to wskazuje na hipotrofię i do kontroli za 2tygodnie. Sama nie wiem co o tym myśleć Ogólnie to brzuszek i nóżki wg usg o 2tyg mniejsze niż wynikałoby to z OM, natomiast główka wychodzi tylko nieznacznie mniejsza.. Myślicie, że powinnam się martwić? Nie chcę niczego zbagatelizować..

Edit: pomyliłam się, przez 3tyg mały przybrał ok 150g tylko...
Staraj się nie denerwować, może Twoj maluszek z tych drobniejszych. A jesli bardzo się martwisz to umów się jeszcze. Na wizytę do swojego lekarza. Bo dzis byłaś u innego, tak?
W odwrócił się mały?

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Yousthyna lekarz odpowiada za wypisane leki. Jak da refundację nieuzasadnioną to może beknąć karę przy kontroli nfz.
Nie miałam pojęcia. Czyli jesli moj lekarz w 31 tc wypisał mi receptę na 2 opakowania (wystarcza mi na 4 tygodnie) to moze miec problem?

Deksterowa czekamy na info, mam naszieję, że wszystko ok!

Edit. Wlasnie doczytałam, że ok. No to super

Edytowane przez Yousthyna
Czas edycji: 2016-06-02 o 18:43
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:41   #276
confused women
Zakorzenienie

KAMILA, oby tak było :-* z rozwarciem to po prostu efekt niewydolności szyjki macicy, mam cały czas dużo leżeć i brać leki, mam pessar i nic więcej nie da się poradzić, trzeba być dobrej myśli, żeby jeszcze te 2-3 tyg wytrzymać..

OLUTKA, sama nie wiem, w szpitalu miałam podobną sytuację, najpierw mi zmierzyli małego i wyszła wg mnie za mała waga i po mojej reakcji i powtórnym zmierzeniu wyszło nagle prawie 200g więcej, więc sama nie wiem.. Ale mam nadzieję, że jest tak jak piszesz i ten drugi pomiar był dokładniejszy po prostu i mały ma te 2kg...

CWK, ciąża na pewno nie jest młodsza, bo wiem dokładnie kiedy mały został spłodzony I akurat owulkę miałam dosyć szybko i wszystkie usg do zdaje się 24-26 tyg potwierdziały to i mały rósł tak jak wskazywał to termin OM. Dopiero od ostatnich dwóch usg tak zwolnił ze wzrostem... A kość udowa i brzuszek wychodzą Ci dużo młodsze niż powinny być wg daty OM?
Stary 2016-06-02, 18:42   #277
aglo_mammy
Zadomowienie

Hej
Gratuluję udanych wizyt i dziękuję za kciuki. U mnie ok
Mały 2400g. Dr powiedział: dziecko nie będzie za duże około 3kg ale niech pani się nie martwi wszystko jest w normie. Jak to powiedziałam koleżance to się śmiała że on jest starej daty i dla niego 4 kg to norma :-P (lekarz koło 70 lat :-D)

Zbadał mnie na samolocie tak jak Aride - bolało :-/ I pobrał gbs.

Czuje się fatalnie cały dzień. Nie wiem czy po tym badaniu czy o co chodzi. Na ktg nie miałam skurczy... Cały dzień boli mnie brzuch i twardy :-( nawet mi się nie chce wstać jedzenia robić

Edit: no i oczywiście nie pokazał mi małego nawet na sekundę :-/

Edytowane przez aglo_mammy
Czas edycji: 2016-06-02 o 18:44
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 18:44   #278
olutka
Zakorzenienie

Deksterowa, uuuuffff!!

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Hej
Mały 2400g. Dr powiedział: dziecko nie będzie za duże około 3kg ale niech pani się nie martwi wszystko jest w normie. Jak to powiedziałam koleżance to się śmiała że on jest starej daty i dla niego 4 kg to norma :-P (lekarz koło 70 lat :-D)

Czuje się fatalnie cały dzień. Nie wiem czy po tym badaniu czy o co chodzi. Na ktg nie miałam skurczy... Cały dzień boli mnie brzuch i twardy :-( nawet mi się nie chce wstać jedzenia robić

Gratuluję dobrych wieści i współczuję samopoczucia
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:54   #279
confused women
Zakorzenienie

DEKSTEROWA, dobrze, że wszystko ok i jesteś spokojniejsza, teraz ładnie odpoczywaj

MISIA, dokładnie, dotychczas rósł bardzo proporcjonalnie, nawet był troszkę 'do przodu ' ze wzrostem, dlatego teraz jestem zdziwiona, że nagle wychodzi na to, że jednak będzie taki malutki i

YOUSTHYNA, mały się nie obrócił, siedzi cały czas na dupce uparty! Czytałam ze dzieci pośladkowo ułożone trudniej zmierzyć i dobrze oszacować wagę ale nie wiem na ile ma to akurat miejsce w moim przypadku... I też zastanawiam się nad wizytą u innego gina, muszę chyba pogadać z TŻ i może umowię się jeszcze na wizytę w przyszłym tygodniu... A dziś to tak, inny gin mnie przyjął ale wydaje mi się, że bardzo dokładnie wykonywał usg

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

AGLO, fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze i mały ładnie rośnie mówiłaś ginowi o tym brzuszku, że boli i twardy? Nie bierzesz nic rozkurczowego?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

AGLO, jaki masz w końcu TP?? Który masz teraz tydzień i dzień ciąży?
Stary 2016-06-02, 18:56   #280
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

[QUOTE=Yousthyna;61242771]
Nie miałam pojęcia. Czyli jesli moj lekarz w 31 tc wypisał mi receptę na 2 opakowania (wystarcza mi na 4 tygodnie) to moze miec problem?

Hm...dokładnie nie wiem jak to wygląda, ale pewnie zależy od tego jakie dawkowanie Ci wpisał w kartę. Chyba prawidłowo powinno być w karcie, żeby te 2 opakowanie wystarczyły Ci do 32tc, wtedy mogą być na nfz. A faktycznie możesz sobie przyjmować mniejsze dawki dzienne i starczy Ci na 4 tygodnie i tym sposobem masz taniej na dłużej. No ale lekarz powinien wiedzieć najlepiej co może a co nie
Stary 2016-06-02, 19:05   #281
aglo_mammy
Zadomowienie

33+6 wg usg połówkowego, 35+3 wg om. Teraz pomiary odpowiadają na 36tc. Także już nie wiadomo czego się trzymać. Wg om 30.06 mam rodzić.

Chyba wezmę nospe, chociaż już mi trochę przeszło. Właśnie jakoś dobrze się czułam u niego i zapomniałam spytać o ten twardy brzuch...

Jakiś mam humor zrypany. I nie wiem czemu w sumie. Te hormony mnie dobijają ryczec mi się chce choć nie mam powodu...
Stary 2016-06-02, 19:05   #282
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
CWK, ciąża na pewno nie jest młodsza, bo wiem dokładnie kiedy mały został spłodzony I akurat owulkę miałam dosyć szybko i wszystkie usg do zdaje się 24-26 tyg potwierdziały to i mały rósł tak jak wskazywał to termin OM. Dopiero od ostatnich dwóch usg tak zwolnił ze wzrostem... A kość udowa i brzuszek wychodzą Ci dużo młodsze niż powinny być wg daty OM?
Kość udowa i brzuch o tydzień młodsze niż wiek ciąży.
Stary 2016-06-02, 19:14   #283
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już po wizycie i mam mieszane uczucia Szyjka się nie skróciła ale rozwarcie się nieznacznie powiększyło i już jest na jeden palec. I co gorsza dziecko dużo nie urosło, najpierw zrobił usg i wyszło 1880g, potem widząc moją reakcję i zdziwienie zrobił usg jeszcze raz i niby wyszło mu to 2kg ale mam wrażenie, że się zasugerował moją reakcją i trochę 'naciągnął' wagę za drugim razem. Także przez 3tyg synek przybrał jakieś 300g tylko... Niby przepływy ok, ilość wód w normie, ale coś mówił, że to wskazuje na hipotrofię i do kontroli za 2tygodnie. Sama nie wiem co o tym myśleć Ogólnie to brzuszek i nóżki wg usg o 2tyg mniejsze niż wynikałoby to z OM, natomiast główka wychodzi tylko nieznacznie mniejsza.. Myślicie, że powinnam się martwić? Nie chcę niczego zbagatelizować..

U mnie tez mlody jest do tylu ze wzrostem. Lekarz tez martwi sie hipotrofia ale mlody caly czas miesci sie w siatce centylowej takze do szpitala nie ide ale co wizyte o tym mowi... teraz juz dzieci mniej rosna i ida w mase.

Cytat:
33+6 wg usg połówkowego, 35+3 wg om. Teraz pomiary odpowiadają na 36tc. Także już nie wiadomo czego się trzymać. Wg om 30.06 mam rodzić.

Chyba wezmę nospe, chociaż już mi trochę przeszło. Właśnie jakoś dobrze się czułam u niego i zapomniałam spytać o ten twardy brzuch...

Jakiś mam humor zrypany. I nie wiem czemu w sumie. Te hormony mnie dobijają ryczec mi się chce choć nie mam powodu...
Ja tez taki zrypany humor i juz raz dzis ryczalam ze za duzo utylam

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:14   #284
confused women
Zakorzenienie

AGLO, ale to pomieszane u Ciebie

CWK, u mnie kość udowa o dwa tygodnie mniejsza a brzuszek nawet 3tygodnie..
Stary 2016-06-02, 19:14   #285
Iza0808
Rozeznanie

Confused czy ja dobrze doczytałam że twoja dzidzia też posladkowo siedzi??? Bo moja mała też, kończymy już 35 tydz i się zastanawiam czy się odwróci i czy coś Ci mówili o cc czy jak będziesz rodzic? Ja mam Wizytę za tydzień i sama nie wiem czego się spodziewać :-( czuje ze mała nadal się nie odwrócila i Siedzi sobie na moim łonie.
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 19:14   #286
kattoo
Zakorzenienie

Deksterowa dobrze ze to nic powaznego. Najwidoczniej mlody wypina girki i Cie to boli

Stary 2016-06-02, 19:15   #287
*misia*
Zakorzenienie

Deksterowa super że jednak wszystko ok że wszystko skontrolowali jak trzeba a tymczasem leżę i odpoczywaj.
Confused ja bym na Twoim miejscu sprawdziła to gdzie indziej Jeszce. Tym bardziej ze hipotrofia dopiero po 30 tygodniu wychodzi. Oczywiście nie chce Cię straszyć Ale ja z tych co to wola wszystko dokładnie sprawdzić.
Aglo świetne że wizyta udana aczkolwiek szkoda że bolesna.
Stary 2016-06-02, 19:18   #288
Iza0808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Confused czy ja dobrze doczytałam że twoja dzidzia też posladkowo siedzi??? Bo moja mała też, kończymy już 35 tydz i się zastanawiam czy się odwróci i czy coś Ci mówili o cc czy jak będziesz rodzic? Ja mam Wizytę za tydzień i sama nie wiem czego się spodziewać :-( czuje ze mała nadal się nie odwrócila i Siedzi sobie na moim łonie.

Co do wagi hmmm, może gdzieś jeszcze bym to sprawdziła, ale ja z tych co wola na zapas sprawdzić żeby się nie martwić
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:19   #289
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Arida prawie wszystko da się zrobić bez smażenia włącznie z mielonymi czy plackami ziemniaczanymi - ja tak żyję od 7 lat. Musisz tylko wymyślić na co masz ochotę i google na pewno Ci pomoże
Powaga ja dosłownie prawie wszystko robie smażone albo pieczone, z duszonych to tylko potrawki.
Musze dobrze zgłębić temat jak zmienić potrawy
Katoo jak ladnie ja całe zycie w krótkich włosach chodziłam i teraz jak mam dłuższe to nie umiem nic oprócz koślawego kucyka[/QUOTE] Super fryzurka

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku. Wczoraj był dzień dziecka i postanowiłam cały dzień poświęcić małej i nie zagladalam na forum i od razu 50 stron zaległości. Dziewczyny wy spocie w ogóle?

Ja ostatnio po przytualnku z m miałam takie plamienia brązowe i dziś znów je zobaczyłam. Co to może być?
W ogóle brzuch mi się spina i jakoś gorzej mi się chodzi. Do tego wzorami wieczorem robiliśmy jaccuzi z mężem wieczorkiem. Potem zawsze w łazience jest wilgotno i szłam do pralni i się poslizgnelam i upadlam.w sumie na pupę polecialam i nic mi się nie stało, ale jakoś tak się martwię.
Dopóki to takie brązowe plamienie wydaje mi się, że ok, gorzej jakby pojawiła się żywo czerwona krew. No i upadki są niebezpieczne, bo grożą odklejeniem łożycka. jakuzzi też chyba nienajlepszy pomysł :P

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Zaraz zaraz... Ty musisz mieć wcześniej tp Ciąża donoszona jest 37t+0d, czyli równe 3 tygodnie przed tp
Na kiedy masz tp U mnie na 8 lipca

Kawał dzidzi już
TP z OM mam na 1.07, tylko że ja uważam za donoszoną, przy skończonym 38 tygodniu, czyli 38+0, a nie zaczętym (37+0). Się nie dogadały

Cytat:

Kurczę confused, ciężko coś powiedzieć oszczędzaj się przez te 2 tygodnie na maxa, ciekawe co powiedzą za 2 tygdonie w kwestii masy młodego. Jakby wskazywało ewidentnie na hipo, to myślę że dostałabyś skierowanie do szpitala na obserwację i poprawę przepływów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 19:23   #290
olutka
Zakorzenienie

Ciąża zmienia człowieka. Wybrałam pakiet tv i jako gift wybrałam piłkę nożną a nie bon do Sephory, wyobrażacie sobie??
Stary 2016-06-02, 19:23   #291
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Wg. mojego terminu TP 1.07 jestem dziś w 35+6.
Położenie główkowe
BPD 87mm
HC 318mm
AC 314mm
FL 67mm
masa 2620 g.
rytm 140/min
Wszystkie organy/przepływy/pępowina/szyjka prawidłowe
Znów nóżki wyszły krótkie bo odpowiadają na 34+4 w tych procentach mam napisane 20,1%.
Więc chyba do Top Model go nie wyślę, bo wymiary nie są idealne Ale się tym nie przejmuję, bo nic przecież na to nie poradzę a taki jego urok. Tak jak u niektórych są duże główki to u mnie krótkie nóżki
Oczywiście Maleństwo spało w najlepsze
Jestem zadowolona

Gratuluję wizyty, piękna waga

i cudowne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Alloffkowa, a w jakiej temp prałaś ubranka z pieluszkami? 40 stopni+ prasowanie będzie OK?

Ja piore wszystko w 50 stopniach.

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Hej ja juz po fryzjerze i wizycie.

Oczywiscie maly jest 2 tyg mlodszy niz om i tp mi wyliczyli na 31.07 ołnoł. Nie chce chodzic w ciazy 42tyg aaaaa :O

Poza tym wszystko ok i kolejna wizyta za 2 tyg i pobranie gbs.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Gorsza wiadomoscia jest moja waga. Juz mam 14kg na plusie. Ide sie pochlastac 😢

Waga się nie przejmuj, ja też już pewnie mam
z 13. A z terminem z usg to różnie to bywa... Jeśli by się sprawdziło to zostaniesz na polu bitwy ze mną

Cytat:
MARY, dzięki za wskazówki co do zabawek, takie rady od doświadczonych mamuś jakże cenne, będę wiedziała co może się przydać! W ogóle bardzo się zdziwiłam ostatnio skąd u Ciebie nagle decyzja o cesarce, chyba muszę znowu zacząć zaglądać do klubu, bo nie jestem na bieżąco..w każdym razie mam nadzieję, że decyzja o CC nie wynika z żadnych poważnych komplikacji.

U mnie na wadze już 6,5kg, myślę, że powinnam na finiszu zmieścić się w 10 kg

Juz 6,5?? Co ja mam powiedzieć jak u mnie podwojnie:

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, melduję się grzecznie z domowego łóżeczka
Wody OK, wzrosły troszkę, do AFI 8, mam leżeć więcej i nie oszukiwać, może nawet nie tyle leżeć, ile po prostu nie latać jak czarownica, bo jak usłyszała, co robie w domu, to myślałam, że zabije mnie wzrokiem A przeciez nic takiego nie robie No i nie porównując do matek, które muszą latać za szkrabami. Ale wolałam już z nią nie dyskutować, bo to babeczka z rodzaju tych, które wysyłają do szpitala na odpoczynek Tylko, że leżenie w łóżku męczy cholernie
KLOCUSZEK ma dzisiaj prawie 3200, schował łepetynke w kanał, więc wstałam trochę mnie poszturchała i dokończyła badanie. Wyniki ogółem ok, minimalnie większy jest AC niż HC, wiec ja już zaniepokojona troszku, ale babeczka powiedziałam że po pierwsze różnica jest minimalna, niecały cm. Główka mieści się w normach na swój tydzień, Tylko, że reszta tydzień do przodu... Ale dopra, nie świrujmy. No kontroli za 2 tygodnie, chyba że poczuję, że mniej się rusza, dziwny/inny wyciek z pochwy, wszystko od razu na IP nie czekać na wizytę,Szyjke mi zmolestowała, tak mocno, że wracałam jak nieźle wydymana prostytutka. Aż się śmiała jak mam zamiar urodzić, skoro badanie mnie boli. No nie wiem.... może wypluje ? Szyjka na 3 cm, miękka, zamknięta, opuchnięta, przez najbliższe 2 tygodnie nie rodze, ktg zero skurczy.
Wróciłam do domu, to padłam spać ja zabita, obudziło mnie dopiero palące słońce w sypialni Mogę trochę zwolnić z ogarnianiem prania, zwłasza że komody nie ma kolejny dzień.
Dziekuje za kciukasy, one mają moc!
Super, że wątek się podoba Nie wiem jak Wy, ale ja rodzę w następnym
Aaaa... i ginka mi dzisiaj powiedziała, że waga małego ok, bo się zaśmiałam, że taka już do rodzenia, ale powiedziała, że waga to tak naprawdę jest ostatni wyznacznik. Płucka już dałyby radę samodzielnie, ale przede wszystkim chodzi o rozwój mózgu u takiego małego człowieczka i wątrobę. Więc mnie znowu stresiwo złapało, że ten mój klocuszek ma taką małą tą główkę...

MISIA, masz super synka - zawzięty sportowiec Nie dziwie się, że się popłakałaś, też bym się rozkleiła

Dziewczyny z innych wątków polecają smarowanie własnym mlekiem i wietrzenie

mamaNiny, super że ktg dobre A reakcja córeczki tylko potwierdza to, co zawsze myślałam, że nawet najdrobniejszy prezent jest lepszy niż dawanie kasy...

U mnie też będzie donoszona 17ego (38+1) czuję się troszku jak orka, zwłaszcza że zatrzymuję dużo wody i jestem cała opuchnięta, ale dla dobra tego robaczka jeszcze wytrzymam mc

Hej, hej confused, ogromne kciukasy za wizytę! Przykro, że tak Cię potraktowali, ale najważniejsze żeby na wizycie było wszystko dobrze
Ja z zabawek mam kilka pluszaczków od naszej Muni, osiołka i tyle Może dostane od kogoś karty kontrastowe, albo jakieś książeczki, jak nie to dokupie po porodzie. Na początek wystarczy. Później karuzelka, grzchotka, gryzaczki

mój mówi do mnie foczko... Wczęśniej byłam kotkiem, więc hmmm
jak najpóźniej, chyba zawet zostawię to dla tż. Materac u mnie się wietrzy już jakiś czas, ale do ubrania będę miała tylko prześcieradełko i wyjęcie z szafki kocyka/śpiworka, które są już wyprane. Szybciej nie ubieram, bo koty mi okłaczą Chociaż chciałabym już zobaczyć, że wszystko jest piękne i gotowe

Arida super wiesci!!!! A waga..... Piękna, masz już prawdziwego noworodka

Cytat:

Pewnie maluszek będzie drobny, podobno teraz dzieci rosną w swoim tempie. A rozwarciem się nie przejmuj, moja kuzynka z rozwarciem na palec - potem na dwa chodziła w dwóch ciazach przez miesiąc

Cytat:

Dziękuję kochane jestem juz. Zrobili mi KTG i badanie na fotelu plus usg dowcipne. Na ktg położna mnie nastraszyla ze jakies splaszczone czy coś, ale lekarka powiedziała, że jest dobre jej zdaniem. Skurczy brak. Chociaż podczas leżenia na ktg na lewym boku tak mnie bolał ten brzuch ze myślałam że zejde... W badaniu wyszło, że szyjka się skraca, ale ma 2,5 cm i jest zamknięta, więc raczej jeszcze nie rodzę. Zalecila mi 3x2 no spy i 3x2 magnez plus polegiwanie. Juz jestem w domu i poleguje ale niestety na plecach, bo na boku boli.

całe szczęście że jest ok.
mój gin mi mówił że prawidłowo szyjka się skraca od 35 tyg. Więc teraz nie możemy się już dziwić że jej coraz mniej

Cytat:
Hej

Edit: no i oczywiście nie pokazał mi małego nawet na sekundę :-/
Super że wizyta udana, będziesz mieć łatwiej urodzić))
Zjedz coś dobrego na poprawę humoru

Ja już padam na plecy. Zrobiłam nastepne pranie, poprasowalam wczorajsze, zrobiłam kopytka, tz wziął mnie na spacer, obzarlam się i nie chce mi się iść pod prysznic
Doszłam do wniosku że moje dziecko lubi piwo bezalkoholowe
Jak tylko biorę lyka to czuję weza dziewczynie chce się pić w tą pogodę
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:24   #292
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Mam ochotę na frytki ale takie tluuuuste. Nie mogę się wylamac z postanowienia i nie zrobię!!! Aaaaaaaa!!! To straszne !!
Pozdrawiam znad pizzy

Cytat:
A wiecie że luteina jest refundowana do 32tc?

Nieprawda. Już kiedyś słyszałam takie coś i się wystraszyłam, zapytałam ginekologa i powiedział że to bzdura... Ja biorę 4 luteiny dziennie i gdybym miała bulić tak 100 % to ja dziękuje... Jestem w 33 tygodniu i wczoraj dostałam od gina receptę normalnie na ryczałt

Cytat:

Nie martw się, nie każde dziecko musi być klockiem

Cytat:

To dobrze że wszystko ok
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:24   #293
eskav8
Wtajemniczenie

Ehh musiałam pousuwac wszystkie usmiechy że swoich wypowiedzi bo Szanowny wizaż uznał że jest ich za dużo jak na jeden post
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:24   #294
silver89
Rozeznanie

Deksterowa dobrze, że wszystko jest w porządku odpoczywaj dużo
będę się teraz chwalić nie miejcie mi tego za złe.. wysyłam zdjęcia skręconych mebli ( na razie to tak wygląda, ale jeszcze dodatki dojdą), przedwczoraj byłam u moich dzieciaków w przedszkolu z okazji Dnia Dziecka,a dziś dostałam od nich takie kartki, aż się wzruszyłam i jeszcze moje łupy ciucholandowe wszystko po 2 zł z nexta i cartersa[ATTACH]6459496[/ATTACH[ATTACH]6459501[/ATTACH3.jpg

4.jpg5.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (47,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (47,3 KB, 26 załadowań)
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:25   #295
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Ciąża zmienia człowieka. Wybrałam pakiet tv i jako gift wybrałam piłkę nożną a nie bon do Sephory, wyobrażacie sobie??
No rzeczywiscie 😂😂😂😂😂😂 A jakby dali do douglasa?

Stary 2016-06-02, 19:31   #296
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Alloffkowa takie info mam od moje gin, chyba kobieta żyje w nieświadomości. A może zależy od wskazania? Chociaż w ciąży to chyba jedno wskazanie?
Stary 2016-06-02, 19:32   #297
aglo_mammy
Zadomowienie

Nospe max to mogę wziąć połowę tabletki czy nie bardzo?
Stary 2016-06-02, 19:34   #298
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Alloffkowa takie info mam od moje gin, chyba kobieta żyje w nieświadomości. A może zależy od wskazania? Chociaż w ciąży to chyba jedno wskazanie?
No chyba jakaś nieświadoma ta ginka... Bo nawet na logike- skąd w aptece mają wiedzieć który to tydzień? Poza tym- jesszcze gdyby to było do 37 tygodnia to bym prędzej uwierzyła, no bo ciąża donoszona, ale 32? Taki tydzień z doopy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:35   #299
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Deksterowa dobrze, że wszystko jest w porządku odpoczywaj dużo
będę się teraz chwalić nie miejcie mi tego za złe.. wysyłam zdjęcia skręconych mebli ( na razie to tak wygląda, ale jeszcze dodatki dojdą), przedwczoraj byłam u moich dzieciaków w przedszkolu z okazji Dnia Dziecka,a dziś dostałam od nich takie kartki, aż się wzruszyłam i jeszcze moje łupy ciucholandowe wszystko po 2 zł z nexta i cartersa[ATTACH]6459496[/ATTACH[ATTACH]6459501[/ATTACHZałącznik 6459506

Załącznik 6459511Załącznik 6459516

Ale super! Te króliczkowe śpiochy boskie
A łóżeczko bardzo dobrze mi znane

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
No rzeczywiscie A jakby dali do douglasa?

Zastanowiłabym się chwilkę dłużej
Stary 2016-06-02, 19:36   #300
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
No chyba jakaś nieświadoma ta ginka... Bo nawet na logike- skąd w aptece mają wiedzieć który to tydzień? Poza tym- jesszcze gdyby to było do 37 tygodnia to bym prędzej uwierzyła, no bo ciąża donoszona, ale 32? Taki tydzień z doopy
Faktycznie, sprawdziłam i nie ma ograniczań w tygodniach. Może kiedyś tak było? może ją uświadomię, będę się wymądrzać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości