Żony 2015 cz. 5 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 13:50   #1351
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010
Dot.: Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
ja dziś po najmniejszej lini oporu... makaron z serem będę jadła
Jak to się robi? Wiem że to dziecinnie proste ale u nas nie robiło się takich przysmaków więc tylko słyszałam że proste

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:03   #1352
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Jak to się robi? Wiem że to dziecinnie proste ale u nas nie robiło się takich przysmaków więc tylko słyszałam że proste
gotuje makaron, roztapia troszkę masełko, ugotowany makaron posypuje serem cukrem i polewa masełkiem są wersje ze jeszcze dodają owoce sezonowe, albo polewają takim koktajlem z owoców zrobionym
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:06   #1353
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie gotuje się makaron, wrzuca na patelnie (najlepiej na smalec) do tego połowa startego białego sera, a resztą posypuje się na talerzu. Podaję zawsze ze skwarkami
na słodko nigdy nie jadłam

Idę do pracy, tak mi się nie chce

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:11   #1354
sQuaara
Zakorzenienie

jeszcze 2h i koniec pracy )) tyryryryry yy )
Stary 2016-06-02, 14:13   #1355
MagicGirls
Zakorzenienie

U Mnie się robi jeszcze iinaczej
Ugotowany makaron wrzuca się na patelnie z olejem lub masłem i do tego biały ser i cukier
Stary 2016-06-02, 14:14   #1356
viva91
na przekór do celu

Cytat:
gotuje makaron, roztapia troszkę masełko, ugotowany makaron posypuje serem cukrem i polewa masełkiem są wersje ze jeszcze dodają owoce sezonowe, albo polewają takim koktajlem z owoców zrobionym
O takich smacznych rzeczach tu piszecie, tylko dlaczego w wielu przypadkach smaczne jest tak kaloryczne
Od kilku miesięcy już nie jadłam zapiekanych makaronów... Ehh, dziś na obiad buraki i kalarepa z piekarnika
Stary 2016-06-02, 14:18   #1357
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
U Mnie się robi jeszcze iinaczej
Ugotowany makaron wrzuca się na patelnie z olejem lub masłem i do tego biały ser i cukier
u mnie tez tak
Stary 2016-06-02, 14:21   #1358
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
O takich smacznych rzeczach tu piszecie, tylko dlaczego w wielu przypadkach smaczne jest tak kaloryczne
Od kilku miesięcy już nie jadłam zapiekanych makaronów... Ehh, dziś na obiad buraki i kalarepa z piekarnika
no ja musiałam w ciąży tłuszcze wprowadzić stąd masełko a makaron mam ciemny pełnoziarnisty, odtłuszczony twaróg i pół łyżeczki cukru. U mnie ograniczenie tłuszczy spowodowało, że poziom wit d był na granicy awitaminozy, a nawet nie niedoboru
Stary 2016-06-02, 14:21   #1359
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
są wersje ze jeszcze dodają owoce sezonowe, albo polewają takim koktajlem z owoców zrobionym
Zjadłam wczoraj na kolację - kluski z truskawkami. Najlepsze są domowej roboty, ale ja kupiłam takie szerokie wstążki.

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
U mnie gotuje się makaron, wrzuca na patelnie (najlepiej na smalec) do tego połowa startego białego sera, a resztą posypuje się na talerzu. Podaję zawsze ze skwarkami
na słodko nigdy nie jadłam
Własnie to mam na obiad tylko kluski ziemniaczane. Skwareczki już są, do tego młoda kapusta. Mniam.

Mam tak wielki brzuch, że jak pochylałam się nad garnkiem na tylnym "palnikiem" to brzuchem wciskałam guzik i uruchamiałam przednie pole.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 14:28   #1360
sQuaara
Zakorzenienie

wstazki to makaron a nie kluski... ?
Stary 2016-06-02, 14:42   #1361
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U mnie zawsze było rozróżnienie na kluski (domowej roboty, ręcznie krojone) i makaron (kupiony w sklepie).
A kluski z truskawkami... mama zawsze robiła z domowymi jak byłam mała. Dlatego to już zawsze będa kluski z truskawkami, nawet jak zrobię z kupnym makaronem.
Stary 2016-06-02, 14:49   #1362
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no ja musiałam w ciąży tłuszcze wprowadzić stąd masełko a makaron mam ciemny pełnoziarnisty, odtłuszczony twaróg i pół łyżeczki cukru. U mnie ograniczenie tłuszczy spowodowało, że poziom wit d był na granicy awitaminozy, a nawet nie niedoboru
Jedz na zdrowie, dla mnie taki zestaw się nie nadaje Ale przypomina mi dzieciństwo, wtedy najczęściej takie rzeczy jadłam

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
U mnie zawsze było rozróżnienie na kluski (domowej roboty, ręcznie krojone) i makaron (kupiony w sklepie).
A kluski z truskawkami... mama zawsze robiła z domowymi jak byłam mała. Dlatego to już zawsze będa kluski z truskawkami, nawet jak zrobię z kupnym makaronem.
A na kluski takie z dziurką, śląskie, jak mówicie?

Rozumiem takie niuanse w nazewnictwie bo już z kilkoma się spotkałam, wiem, że to kwestia przyzwyczajenia, regionu itp. ale często dla osoby z boku jest to dziwne Np. u TŻ-a na wyłuskaną fasolę mówią groch Zupa z fasoli nazywa się "grochowa" TŻ nie mógł zrozumieć czemu mnie to dziwi, to zaczęłam przy nim ogórka nazywać pomidorem i wtedy załapał
Stary 2016-06-02, 14:49   #1363
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Jedz na zdrowie, dla mnie taki zestaw się nie nadaje Ale przypomina mi dzieciństwo, wtedy najczęściej takie rzeczy jadłam
dziękuję dla mnie też nie do końca się nadaje, ale to było ulegnięcie ciążowej zachciance! Ostatnio wróciły mi takie smaki dzieciństwa... od 3 tyg mam ochotę na grysik - kasze mannę, której generalnie nie znoszę!
Stary 2016-06-02, 14:56   #1364
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odbieraj tego negatywnie, ale jak będzie odchodzić jedna z tych 24 chętnych na Twoje miejsce to też tak będzie mówił... To jest tylko praca... Nie ma ludzi niezastąpionym... Ja już dawno temu przekonałam się ze jest się super pracownikiem jak potrzebują Cię... Jak by była rotacja to bez skrupułów zwalniają i sorry taka sytuacja...

Też lubię swoją pracę, ludzi w niej (choć niektóre laski są mega dziwne) ale nie przejmuje się nią.. Praca to praca.. A z ludźmi zawsze później mogę mieć kontakt..
Racja. Nie wątpię w szczere intencje, ale na pewno łatwiej szefowi jest mówić jak szkoda, że pracownik odchodzi niż robić rekrutację, uczyć itd.

Chyba ja jako świadkowa chcę wszystko bardziej i lepiej niż sama PM
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:01   #1365
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

bry bry!

byłam na kontroli u ortopedy. jeszcze się ręka nie zrosła. mam za 1,5 miesiąca być na kontroli. rehabilitacja się oddala. chodzę już bez ortezy, ale mam rękę na temblaku nosić, nic nie dźwigać, nie szarpać. mam uważać.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:33   #1366
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
bry bry!

byłam na kontroli u ortopedy. jeszcze się ręka nie zrosła. mam za 1,5 miesiąca być na kontroli. rehabilitacja się oddala. chodzę już bez ortezy, ale mam rękę na temblaku nosić, nic nie dźwigać, nie szarpać. mam uważać.
Akurat na te upały Cię uwolnili

Matko, u mnie w pracy (budynek z lat 70, z blachy, zbudowany tymczasowo na dwa lata, stoi czterdzieści) jest taki kosmos z temperaturą Brak klimy, temperatura chyba z 40 stopni, zero powietrza. Dziś myślałam, że już padnę z braku tlenu.

Chciałam powiesić ramkę na ścianę, żle przykleiłam wieszak i odkleiłam go razem z farbą chyba pojadę do leroa po nowe wieszaki i sprobuje to ukryc, bo mnie TZ ukatrupi to już druga dziura w tym miesiącu, a przypominam, że mamy drugi dzień czerwca

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 15:36   #1367
sQuaara
Zakorzenienie

Oj Viv!!!! łataj to jakos!
Stary 2016-06-02, 15:36   #1368
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
A na kluski takie z dziurką, śląskie, jak mówicie?

Rozumiem takie niuanse w nazewnictwie bo już z kilkoma się spotkałam, wiem, że to kwestia przyzwyczajenia, regionu itp. ale często dla osoby z boku jest to dziwne Np. u TŻ-a na wyłuskaną fasolę mówią groch Zupa z fasoli nazywa się "grochowa" TŻ nie mógł zrozumieć czemu mnie to dziwi, to zaczęłam przy nim ogórka nazywać pomidorem i wtedy załapał
Kluski śląskie albo kluski z dziurką.
Ale jak są kluski do rosołu to wiadomo ze hand made a nie makaron z torebki.
Stary 2016-06-02, 15:42   #1369
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Oj Viv!!!! łataj to jakos!
Przykryje obrazkiem. Może za dwa lata wyjdzie Moge farba przelecieć, ale to nic nie da, bo odpadł kawałek tynku. Teraz mi się ramka nie może odwidzić, no nie może...

W ogóle przez tego tego jelenia same problemy, poprzedni obraz przeniosłam do sypialni, a w sypialni miałam taką pikną wieloramkę z naszymi zdjęciami z wakacji. I nie mam gdzie jej powiesić Problemy XXI wieku, jak zwykle...

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-06-02 o 15:44
Stary 2016-06-02, 16:20   #1370
magda_mjt
Zakorzenienie

O my tez haczykami juz 2 razy tynk uszkodziliśmy... Jakies porady jak sie to naprawia? co trzeba mieć, zeby dorobić tynk i przemalować ścianę (farbę to wiem , ale co pod nią, zeby wyrównać i było ładnie?), zeby nie malować całego pomieszczenia? :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-06-02, 16:32   #1371
aneta_91
Zakorzenienie

A mimo że makaroniara to nie lubię ani klusek z owocami, ani z serem Truskawki jem w całości, a nie rozdrobnione na mazie
Stary 2016-06-02, 17:06   #1372
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja w tamtym roku usłyszałam o kluskach z wisniami. Nawet dobre były.
Stary 2016-06-02, 17:26   #1373
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Oczywiscie, ze nie ma ludzi niezastapionych. Ale moj team mi niesamowicie podpasowal i wyglada na to, ze z wzajemnoscia. Mamy takie samo poczucie humoru, swietnie nam sie razem pracuje i spedza czas wolny. Uwielbiam to uczucie, gdy z radoscia ide do pracy, bo sie z nimi spotkam, a wspolny lunch to jedna z najlepszych chwil mojego dnia. W ogole wszyscy pracownicy w mojej firmie (ok. 60 osob) sa niesamowicie mili i pomocni. A prezes ciagle wspomina moj moonwalk na Christmas Party. Nie spodziewalam sie nigdy, ze mozna miec takie relacje w pracy. Niedawno odchodzil stad jeden koles po 10 latach pracy, kilka pan otwarcie plakalo. Zupelnie sobie nie wyobrazam pozegnania po tylu latach, skoro mi po 8 miesiscach jest tak ciezko.

Schmett, nie mialam zadnej umowy, bo to nie byl profesjonalny fotograf, tylko po prostu wlascicielki salki mialy lustrzanke. Nie spodziewam sie jakichs super fot, ale przez to, ze one robily, my prawie w ogole nie robilysmy zdjec.
Stary 2016-06-02, 20:30   #1374
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Laski, ja juz nie mam sily. To, co wyprawia ta firma prawnicza, przechodzi wszelkie pojecie. Moj TZ ma ultra wnerwa, ja mam ochote plakac z bezradnosci.
Znowu maja jakies problemy, kazali wszystkim przebookowac spotkania w konsulacie na po 20 czerwca. Dla nas bylo juz o 3h za pozno na przebookowanie, czyli idziemy w pon, a dokumenty firmy moga nie byc gotowe. Oczywiscie w dokumentach, ktore moj TZ juz od nich dostal, mial bledny adres i musial sam poprawiac. Kolejny nasz kolega dostal ostatnio odmowe. Ogolnie nasze szanse na wizy sa coraz mniejsze...
Stary 2016-06-02, 20:42   #1375
sQuaara
Zakorzenienie

a to musi byc przez prawikow?(
Stary 2016-06-02, 21:06   #1376
Vivienne
... choć nie Westwood

Dziewczyny, bardzo bardzo Wam współczuję przebojów z dokumentami i biurokratami... masakra.

Haczyk kupiony, dziury nie widać, TŻ nic nie wie

EDIT: już wie chwilę po napisaniu posta, poszedł zobaczyć ramkę, stwierdził, że krzywo, podniósł... i krzyk: "ankaaaaa co ty zrobiłaś ze ścianą!!!!". Potem stwierdził, że w sumie nic nowego. I tak nic nie widać.

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-06-02 o 21:15
Stary 2016-06-02, 21:20   #1377
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo bardzo Wam współczuję przebojów z dokumentami i biurokratami... masakra.

EDIT: już wie chwilę po napisaniu posta, poszedł zobaczyć ramkę, stwierdził, że krzywo, podniósł... i krzyk: "ankaaaaa co ty zrobiłaś ze ścianą!!!!". Potem stwierdził, że w sumie nic nowego. I tak nic nie widać.
W takich momentach kocha się najbardziej swoich TŻ

Mój też mnie dziś zaskoczył. Bo doszedł do wniosku, że może jednak pojedziemy na wakacje (chyba na poprawe humoru mojego, bo chodze jakby "ktoś mi ojca kotletem zabił"). I mimo że wiem że może się nie udać to za samo to że zaproponował po prostu
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:23   #1378
_groooszek_
Zakorzenienie

Tż mi zrobił koktajl

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:31   #1379
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
W takich momentach kocha się najbardziej swoich TŻ

Mój też mnie dziś zaskoczył. Bo doszedł do wniosku, że może jednak pojedziemy na wakacje (chyba na poprawe humoru mojego, bo chodze jakby "ktoś mi ojca kotletem zabił"). I mimo że wiem że może się nie udać to za samo to że zaproponował po prostu
U mnie to ostatnio to samo powiedziałć
... tylko potem był przerażony nadzieją, jaka we mnie wezbrała i ilością ofert, jakie zaczęłam mu wysyłać
Chociaż też wiem, że wcale niekoniecznie nam się uda
Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Tż mi zrobił koktajl
Mój mi robi codziennie

W ogole powiem Wam, że mój TŻ to cierpliwy anioł, jeśli chodzi o moją dietę. Wstaje rano, żeby mi śniadanko i posiłki do pracy robić, nawet, jeśli ma nockę. Chyba też bardzo chce, żebym schudła póki co, bez rezultatów

Stanisław Lem

Stary 2016-06-02, 21:37   #1380
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

Haha
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości