Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 21:02   #3001
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Bobrował znaczy kręcił się, kopał, skrobał nawet dziś podczas usg bawił się paluchami u stopy i kopał

Ja to już nacięcia się tak nie boję, bo wiem,że adrenalina zrobi swoje, najgorsze szycie u mnie raczej nie chce im się znieczulać w szpitalu miejscowo nie wiem jak można tak na żywca

Dostaliśmy się na Usg i wszystko o.k Młody waży 1700 -31tydzień i położenie ma główkowe podłużne co chyba dobrze ogólnie pomierzony, posprawdzany i płynu jest w sam raz, więc spokojnie mogę siedzieć do wizyty po 22czerwca ufff
Świetnie, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
O matko, nie wyobrażam sobie, żeby mnie na żywca zszywali
Brawo za wizytę

W jakim sklepie kupiłaś Też bym chętnie spróbowała

Pierniku przyszedł mi ten mop z viledy - fajna sprawa Wprawdzie mój sierściuch raczej go nie pokocha miłością wielką, bo póki co boi się prawie tak samo jak odkurzacza, za to po pierwszych 15 minutach użytkowania stwierdzam, że za te pieniądze było warto Szczególnie, jak sobie pomyslę o raczkującym po podłodze w przyszłości dziecku Odkurzacza ani ścierania na mokro nie zastąpi, ale do codziennego ogarnięcia bieżących kłaków jest idealny

Skonsumowalam już dwa kawałki ciasta z truskawkami I zastanawiam się nad trzecim wmawiając sobie, że jak ma płatki owsiane w sobie, to jest zdrowe
Fajny musi być ten mop.

No pewnie, że płatki owsiane czynią zdrowym to do czego się przyłączą.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
To do wypłaty zapytam jeszcze raz

W ja właśnie złożyłam zamówienie u babci na ciasto z truskawkami Nie mam talentu do pieczenia czegokolwiek, co posiada galaretkę, a ja chcę właśnie taki z galaretką
Wiem właśnie, że nie jest publiczna i chciałam do niej dołączyć, ale nawet znaleźć jej nie mogę Niby nie ma takiej grupy w ogóle.
Hmm widzę, że da się zaprosić kogoś do tej grupy e-mailem, jak chcesz to wyślij mi pw z adresem mailowym i spróbuję Cię dodać.

Zamówiłam Gemini, stwierdziłam że koniec smęcenia nad tym koszykiem.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:05   #3002
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Maluch duży i już widziałam,że usta ma po Tż duże a nosek mały po mamie
to znaczy,że dziedziczy to co najlepsze po rodzicach

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jaka rozpusta - kebab i piwo bezalkoholowe!
widzę,że ktoś tu promuje zdrowe odżywianie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Pierwsza na porodowce kuszaca propozycja
tak myślałam,że nie będziesz mogła się powstrzymać przed tą kuszącą propozycją

Cytat:
Pierniku przyszedł mi ten mop z viledy - fajna sprawa Wprawdzie mój sierściuch raczej go nie pokocha miłością wielką, bo póki co boi się prawie tak samo jak odkurzacza, za to po pierwszych 15 minutach użytkowania stwierdzam, że za te pieniądze było warto Szczególnie, jak sobie pomyslę o raczkującym po podłodze w przyszłości dziecku Odkurzacza ani ścierania na mokro nie zastąpi, ale do codziennego ogarnięcia bieżących kłaków jest idealny

Skonsumowalam już dwa kawałki ciasta z truskawkami I zastanawiam się nad trzecim wmawiając sobie, że jak ma płatki owsiane w sobie, to jest zdrowe
cieszę się,że Tobie również podpasował sprzęcik..

i masz racje z tymi płatkami owsianymi.. toż to samo zdrowie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Mam postanowienie..
Z racji tego, że przez podjadanie po trochu słodyczy szybko przybieram na wadze to od kilku dni baaaaaardzo ze sobą walczę i ich unikam Zamieniam je na owoce.. Ciekawe, czy waga się zatrzyma
Przyznaję.. jest ciężko jestem strasznym lasuchem
Ostatnio zauważyłam, że wylewa mi się sadełko na plecach spod pachy szok!
ale czy ja dobrze kojarzę,że Ty masz sporą wadę wzroku? bo jeśli tak to może ona tłumaczy spostrzeganie przez Ciebie dziwnych rzeczy w dziwnych miejscach?

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:15   #3003
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Hmm widzę, że da się zaprosić kogoś do tej grupy e-mailem, jak chcesz to wyślij mi pw z adresem mailowym i spróbuję Cię dodać.

PW poszło

Podziel się koszykiem, bo ja ostatnio dwie godziny ślęczałam i w efekcie wszystko skasowałam, bo stwierdziłam, że się zdecydować nie mogę, co jakie wziąć

TŻ ostatnio już bezproblemowo wyczuwa Gabrysia Ale to w sumie chyba już nic dziwnego, bo dzisiaj mi ręka z brzucha spadła, tak się rzucał. Teraz zresztą też jakbym sobie na brzuchu położyła np. telefon, to by spadł Lubię to Mam nadzieję, że nie będzie taki nadpobudliwy poza brzuchem

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2016-06-02 o 21:19
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:26   #3004
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Bobo dzisiaj miało jakiś dzień sportu. Żadnej dłuższej przerwy. Powiem wam ze to bywa męczące, ma coraz więcej mocy.
A teraz jak mamy czas na liczenie ruchów to cisza.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:30   #3005
florencee
Zadomowienie

Cytat:
PW poszło

Podziel się koszykiem, bo ja ostatnio dwie godziny ślęczałam i w efekcie wszystko skasowałam, bo stwierdziłam, że się zdecydować nie mogę, co jakie wziąć

TŻ ostatnio już bezproblemowo wyczuwa Gabrysia Ale to w sumie chyba już nic dziwnego, bo dzisiaj mi ręka z brzucha spadła, tak się rzucał. Teraz zresztą też jakbym sobie na brzuchu położyła np. telefon, to by spadł Lubię to Mam nadzieję, że nie będzie taki nadpobudliwy poza brzuchem
Ja się zainspirowałam innymi wrzuconymi już tu koszykami, za które jestem bardzo wdzięczna wrzucającym.

1 AKUKU, laktator ręczny, niebieski
2 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
3 Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
5 HIPP BabySanft, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, od urodzenia, 75ml
6 HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml
7 Tommee Tippee cążki bezpieczne
8 Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów
9 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
10 ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml
11 Podkłady chłonne, TENA Bed Plus, 60cmx90cm, 5 sztuk
12 Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
13 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
14 NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
15 NoseFrida, filtry higieniczne do aspiratora, 10 sztuk
16 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg
17 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania białego 1,5 kg
18 Tantum Rosa, 10 saszetek
19 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
20 CANPOL, wkładki laktacyjne Easy Start, 24 sztuki
21 CLEANIC Kindii, SkinBalance, chusteczki nawilżane dla niemowląt, 72 sztuki
22 PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki
23 Lancety Microlet, 25 sztuk
24 Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml
25 ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g

Nie brałam kremów do pupy, termometru, bo to już mam.
Stary 2016-06-02, 21:34   #3006
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Bobo dzisiaj miało jakiś dzień sportu. Żadnej dłuższej przerwy. Powiem wam ze to bywa męczące, ma coraz więcej mocy.
Teraz naprawdę już idzie odczuć, TŻ jak dzisiaj wychodził do pracy to przytulił się do brzucha i śmiałam się, że powinien teraz w dziób dostać od młodego, a potrafi się czasem tak śwignąć, że zdecydowanie by to odczuł Ale w nocy jest to zdecydowanie uciążliwe. Ostatnio to przerwy zdarzają się po pół godziny i to rzadko, a tak to ciągle czuję chociaż małe wiercenie się/przeciąganie.
Jak jest pora na liczenie to oczywiste, że Bobo będzie udawać, że śpi Taka mała złośliwość w kierunku Mamy
Mój w trakcie spaceru zawsze zaczyna mi skakać po pęcherzu, też chyba ze złośliwości

Florencee, dzięki za listę. Jak wcześniej były wrzucane, to nie zapisywałam, bo przecież jeszcze tyyyyyleeeee czasu Ta, faktycznie tyyyleee czasu , za dwa miesiące mam w planach myć wszystkie okna, szorowanie mieszkania, molestowanie TŻa, bieganie po schodach szczypiąc się po sutkach

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2016-06-02 o 21:39
Stary 2016-06-02, 21:41   #3007
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Bobo jak z zegarkiem w reku rozpoczyna zabawę o 21.30. Zdążyłam napisać posta.

Tatusiowi sie często dostaje. Najczęściej jak sie skarżę albo martwię ze mało się rusza. Tata przykłada głowę albo rękę i ma. Jakby sobie piątki przybijali. Dziecko swojego ojca.
Stary 2016-06-02, 21:54   #3008
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Wojewódzki z wienieckiej

Super miałam nadzieję że to ten szpital bo informacje brzmią przyjaźnie

Ja czekam na telefon ze szkoły rodzenia (na chmielnej) kiedy pierwsze zajęcia

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 21:57   #3009
TinkerrBell
Zadomowienie

U mnie ostatnio młody trochę się wyciszył. Może nie że się nie rusza, ale kopniaki bardziej zamieniły się w przesuwanie się.

Jedynie jak leżę na boku to dostaję kopniaki. Ostatnio w nocy aż podskoczyłam. No i już blisko żeber jest, ciężko np siedzieć i się zgarbić. Więc często siedzę wyprostowana jakby mi ktoś kij od miotły wsadził
Stary 2016-06-02, 22:02   #3010
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio młody trochę się wyciszył. Może nie że się nie rusza, ale kopniaki bardziej zamieniły się w przesuwanie się.

Jedynie jak leżę na boku to dostaję kopniaki. Ostatnio w nocy aż podskoczyłam. No i już blisko żeber jest, ciężko np siedzieć i się zgarbić. Więc często siedzę wyprostowana jakby mi ktoś kij od miotły wsadził
Zgarbić się? Nawet już nie próbuję Jak się za mocno zegnę to normalnie czuję, jak mi młody wszystko gniecie.
Wczoraj jak byłam na imieninach u wuja i ewidentnie co niektórzy mieli ochotę zobaczyć mój falujący/skaczący brzuch to młody jak na złość się nie ruszał Spokojny jak nigdy ostatnio

Stary 2016-06-02, 22:19   #3011
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Asicuha, to Twoj dziec wazy prawie dwa razy wiecej niz moj, lol :O Super, ze wszystko ok

Problem z wenflonem jest taki jak w moim przypadku z pobraniem krwi-swiadomosc wklucia w zyle przyprawia mnie o miekkie kolana, jak bardzo irracjonalne by to nie bylo. Jak tz lezal w szpitalu, to nawet patrzec na to nie moglam, bo od razu krew mi odplywala z twarzy Oczywiscie dam sobie zalozyc wenflon z powodow ww., ale dla mnie to masakra. Na pewno bede naciskac, ze nie chce w dloni, juz wole w przegubie. Brrr, slabo mi na sama mysl. Rodzenie dziecka tak na mnie nie dziala jak to czy jakies przecinanie i zszywanie. W zasadzie gdyby nie te trzy aspekty to poszlabym rodzic wyluzowana
Widzicie, jednych obrzydza to, ze papram sie w mozgach zwierzat w zwiazku z zywieniem kotow, a mnie obrzydza (choc to niezbyt odpowiednie slowo) grzebanie w zylach.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Ja też nie znoszę pobierania krwi. Staram się zachować zimną krew ale serio przeraża mnie to. Wenflonu nienawidzę, mialam przy dwóch operacjach i wspominam to koszmarnie. Na samą myśl jakoś mi niedobrze
No ale jeśli siła wyższa może dam radę
Ty chyba masz jeszcze większego stresa niż ja

Cytat:
Szycie krocza mnie strasznie przeraza, ale w zeszlym roku przy rozladowywaniu zmywarki nadzialam sie na noz i lape sobie tal rozwalilam, ze mialam miesnie i sciegna szyte nawet. Chirurg jak mnie godzine zszywal to niw mogl zrozumiec, czemu ja na to patrze i kazal mi glowe odwracac, a ja sobie patrzylam jakbym program w tv ogladala a nadzialam sie tak uroczo, ze mam blizne jak po probie samobojczej

Ale na sama mysl ze maja mi "tylek" szyc to slabo mi sie robi, z calego porodu naciecie i szycie krocza przeraza mnie najbardziej
Mam tak samo, szycie TAM musi być straszne
Ja nigdy nie miałam zakładanych żadnych szwów - tzn poza operacją ale wtedy spałam
Samo wyciąganie wystarczająco mnie przerażało

Cytat:
Bobrował znaczy kręcił się, kopał, skrobał nawet dziś podczas usg bawił się paluchami u stopy i kopał

Ja to już nacięcia się tak nie boję, bo wiem,że adrenalina zrobi swoje, najgorsze szycie u mnie raczej nie chce im się znieczulać w szpitalu miejscowo nie wiem jak można tak na żywca

Dostaliśmy się na Usg i wszystko o.k Młody waży 1700 -31tydzień i położenie ma główkowe podłużne co chyba dobrze ogólnie pomierzony, posprawdzany i płynu jest w sam raz, więc spokojnie mogę siedzieć do wizyty po 22czerwca ufff
Rany ... poród, cięcie, szycie wrrr
Masakra !!

Super, że z młodym ok no i duży chłopak

Cytat:
O matko, nie wyobrażam sobie, żeby mnie na żywca zszywali
Brawo za wizytę

W jakim sklepie kupiłaś Też bym chętnie spróbowała

Ja też nie chcę zszywania na żywca... ja pierd$$le jakby ta kobieta miała mało bólu w czasie porodu to jeszcze szycie na żywca na koniec

Cytat:
Jak poużytkuję dłużej, to Ci powiem na moje niewielkie mieszkanie na pewno wystarczy, jak raz dziennie nawet na ten 30 minutowy program włączę

Zjadłam 3 kawałek...i kazałam zabrać Tżowi talerz

Grupa nazywa się "sierpniowe mamy 2016", ale chyba nie jest publiczna nie znam się aż tak na fejsbukach
No Ty już masz a ja dalej nie zamówiłam
A jestem coraz bardziej na niego napalona

Cytat:

W ja właśnie złożyłam zamówienie u babci na ciasto z truskawkami Nie mam talentu do pieczenia czegokolwiek, co posiada galaretkę, a ja chcę właśnie taki z galaretką
Wiem właśnie, że nie jest publiczna i chciałam do niej dołączyć, ale nawet znaleźć jej nie mogę Niby nie ma takiej grupy w ogóle.
Taaa od jakiegoś czasu nie jest publiczna.
I jak tam udało się dołączyć jak ktoś zaprosił?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 22:30   #3012
Krefetka
Zadomowienie

Na dobranoc https://media.giphy.com/media/6I1upUFsOuALu/giphy.gif

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 22:35   #3013
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jestem Wizyta ok, szyjka ładnie trzyma, ciśnienie ok, morfologię mam zrobić dopiero jak skończę opakowanie żelaza i wtedy zobaczymy czy jeszcze będę brała dalej naczekałam się na zwolnienie bo to wypisuje babka w rejestracji i najpierw obsługiwała kolejkę która przyszła po mnie

lecę nadrabiać
super

Cytat:
No właśnie wyobraziłam sobie kogoś z rzucawką i pielęgniarkę szukającą żyły.

A jest w PL coś takiego jak domy porodów? Bo wtedy tam można rodzić (oczywiście tylko przy zdrowej książkowej ciąży) bez żadnych interwencji lekarzy, przy niewielkiej pomocy położnej.
Ale też nie ma żadnego zzo czy podobne.

Mi się zawsze marzył poród domowy, no ale w mojej sytuacji to niemożliwe niestety

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A wydawało mi się, że to te czasy kiedy skrobankę można było za każdym rogiem, a teraz CI sami lekarze się nawrócili i mają wrzód sumienia...

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Ja się zgodziłam I na ewentualne przebicie wód płodowych.
Dla mnie to jedyna indukcja ciąży;/ Chociaż jeszcze nad tym rozmyślam;/ Bo z tego co czytałam, jak poród jest daleko to masaż nie pomoże.[COLOR="Silver"]

Ja też raz się zgodziłam i nigdy więcej

Cytat:

No i narobiłaś mi smaka na ciasto jogurtowe z truskawkami!
Dzisiaj kupiłam truskawy pychota!

Mam postanowienie..
Z racji tego, że przez podjadanie po trochu słodyczy szybko przybieram na wadze to od kilku dni baaaaaardzo ze sobą walczę i ich unikam Zamieniam je na owoce.. Ciekawe, czy waga się zatrzyma
Ja też piluje się ze słodyczami, a nawet ograniczyłam do minumium ze względu na problemy kibelkowe
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 22:36   #3014
Orange_tree1
Zadomowienie

Krefetka podpis pod Twoimi postami jest boski - wysłane za pomocą magii obrazek ogarnę na kompie dopiero
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-02, 22:38   #3015
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym zjadła

Dziś trochę przegiełam, zaczęłam wyrywać chwasty w ogródku i odrazu skutki - rozbolał mnie brzuch , wszystko zaczęło mnie ciągnąć

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Wysłane za pomocą magii

haha
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 22:40   #3016
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Krefetka podpis pod Twoimi postami jest boski - wysłane za pomocą magii obrazek ogarnę na kompie dopiero

To taniec nie obrazek

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-02, 22:43   #3017
Orange_tree1
Zadomowienie

Ooo za drugim razem pokazalo Taniec wypas

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-02, 22:48   #3018
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, szycie TAM musi być straszne
Ja nigdy nie miałam zakładanych żadnych szwów - tzn poza operacją ale wtedy spałam
Samo wyciąganie wystarczająco mnie przerażało

Taaa od jakiegoś czasu nie jest publiczna.
I jak tam udało się dołączyć jak ktoś zaprosił?
Szycie mi ogólnie nie straszne, miałam usuwane 8 pieprzyków, z czego jeden na głowie we włosach i jeden hmm w majtkach 3 lata temu rozcięłam sobie palec puszką od szynki konserwowej (zatrzymała się na kości , tak by mi palec upierdzieliła, bo to była taka puszka bodajże 800g), no i rok temu ręka, to też miałam przyjemność obejrzenia swoich wszystkich żył, ścięgien, kości i tłuszczyku. Brrrr nie chcę pamiętać tego widoku, okropieństwo Tylko kurde, są miejsca, gdzie naprawdę nie mam ochoty na szycie

Fejsbuk jest głupi, bo pomimo, że zaproszenie wysłane do grupy, to ja go nadal nie mam, nie mam możliwości znalezienia grupy ani nic

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Dziś trochę przegiełam, zaczęłam wyrywać chwasty w ogródku i odrazu skutki - rozbolał mnie brzuch , wszystko zaczęło mnie ciągnąć
Mogłybyście sobie z moją babcią podać ręce Miała pobierany fragment guzka z piersi na badania, oszczędzać się ma przez tydzień, żeby się tam nic w środku babrać nie zaczęło. W ten sam dzień poszła chwasty wyrywać, dziadek dzwonił po moją mamę, że "ma przyjechać ściągnąć tą durną niereformowalną babę z tego pola!"
Chociaż ja też jak mam akurat lepszy dzień to potrafię przesadzić Na szczęście częściej mam nygusa

Stary 2016-06-02, 22:50   #3019
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Też bym zjadła

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

haha
Ehh tak to jest. Wydaje nam się ze możemy wciąż dużo a organizm jednak się buntuje
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-02, 22:51   #3020
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a jak się w ogole czujesz ostatnio?
generalnie lepiej... odkąd mam pessar to twardnienia się zmniejszyły. W poniedziałek byłam jeszcze w szpitalu, bo cały czas krwawiłam (na brązowo, ale sporo tego było...), ale na szczęście wszystko ok

Cytat:

super, że wszystko ok!

Cytat:
za wizytę!
eh te baby w rejestracji powariowały.. Ja, jak czekałam w kolejce do badań płatnych prywatnych to też babka wołala ludzi za mną, którzy mieli skierowania na badania na NFZ bo przecież u mnie trzeba wypelniac cała ankietę, a ludzie na NFZ maja gotowe tylko do podbicia!!! kurde, człowiek niedość, że za to płaci.. niedość, że w ciąży.. to mają na to olewkę..

(...)

Mam postanowienie..
mnie też dzisiaj panie w rejestracji rozwaliły... te to na wszystko mają czas;/

Trzymam kciuki za postanowienie nie jedzenia słodyczy ja się nie potrafię opanować;/

Cytat:
Moja Małgosia też coraz silniejsza Ale coraz częściej czuję jak się tam kokosi, kopie zdecydowanie rzadziej...

Melduję się po wizycie
Pessar ładnie trzyma, wszystko jest ok Macica dość wysoko, gin stwierdził, że jest w szoku, że aż tak bo zwykle tak wysoko jest w 34tc.
Małgosia waży niespełna 1700g, a dzisiaj mam 31tc+0 Ciekawe jaka będzie finalnie. Ja ważyłam ponoć 2230, a mój mąż 3500

Dziewczyny czy robiłyście już trzecie prenatalne?? Przez ten szpital całkiem o tym zapomniałam, a mój lekarz powiedział mi dzisiaj, że do 32tc powinno się robić... Jutro będę dzwonić, może uda mi się gdzieś zapisać...
Stary 2016-06-02, 22:51   #3021
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
To trochę mnie wyprzedzasz Ale wagowo dzieciaczki pewnie wychodzą podobnie
pewnie tak, mam nadzieje, że nie bedzie za duża przy porordzie
Cytat:
za wizytę!
eh te baby w rejestracji powariowały.. Ja, jak czekałam w kolejce do badań płatnych prywatnych to też babka wołala ludzi za mną, którzy mieli skierowania na badania na NFZ bo przecież u mnie trzeba wypelniac cała ankietę, a ludzie na NFZ maja gotowe tylko do podbicia!!! kurde, człowiek niedość, że za to płaci.. niedość, że w ciąży.. to mają na to olewkę..

za wizytę!

No i narobiłaś mi smaka na ciasto jogurtowe z truskawkami!
Dzisiaj kupiłam truskawy pychota!

Mam postanowienie..
ja też troche walczyłam, ale nie jestem konsekwentna (

Do jutra, czas na spanie!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 22:53   #3022
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Fejsbuk jest głupi, bo pomimo, że zaproszenie wysłane do grupy, to ja go nadal nie mam, nie mam możliwości znalezienia grupy ani nic

No to faktycznie głupek z tego fb
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-02, 23:11   #3023
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
Hihihi.

Cytat:

Może to zaproszenie poszło na maila do spamu?

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
generalnie lepiej... odkąd mam pessar to twardnienia się zmniejszyły. W poniedziałek byłam jeszcze w szpitalu, bo cały czas krwawiłam (na brązowo, ale sporo tego było...), ale na szczęście wszystko ok

super, że wszystko ok!

mnie też dzisiaj panie w rejestracji rozwaliły... te to na wszystko mają czas;/

Trzymam kciuki za postanowienie nie jedzenia słodyczy ja się nie potrafię opanować;/

Moja Małgosia też coraz silniejsza Ale coraz częściej czuję jak się tam kokosi, kopie zdecydowanie rzadziej...

Melduję się po wizycie
Pessar ładnie trzyma, wszystko jest ok Macica dość wysoko, gin stwierdził, że jest w szoku, że aż tak bo zwykle tak wysoko jest w 34tc.
Małgosia waży niespełna 1700g, a dzisiaj mam 31tc+0 Ciekawe jaka będzie finalnie. Ja ważyłam ponoć 2230, a mój mąż 3500

Dziewczyny czy robiłyście już trzecie prenatalne?? Przez ten szpital całkiem o tym zapomniałam, a mój lekarz powiedział mi dzisiaj, że do 32tc powinno się robić... Jutro będę dzwonić, może uda mi się gdzieś zapisać...
super, że wszystko ok i pessar dobrze zadziałał!

Ja jestem ustawiona na III prenatalne za trzy tygodnie, kiedy będzie u mnie 31+0 oraz będzie Dzień Ojca, jak się okazuje.

To oby się udało zapisać.

Przy okazji, to III jest sens robić w 3D? Bo jeszcze żadnego trójwymiarowego nie braliśmy i mąż mówi, że chciałby. :P
Stary 2016-06-03, 00:12   #3024
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Ja się zainspirowałam innymi wrzuconymi już tu koszykami, za które jestem bardzo wdzięczna wrzucającym.

1 AKUKU, laktator ręczny, niebieski
2 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
3 Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
5 HIPP BabySanft, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, od urodzenia, 75ml
6 HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml
7 Tommee Tippee cążki bezpieczne
8 Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów
9 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
10 ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml
11 Podkłady chłonne, TENA Bed Plus, 60cmx90cm, 5 sztuk
12 Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
13 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
14 NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
15 NoseFrida, filtry higieniczne do aspiratora, 10 sztuk
16 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg
17 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania białego 1,5 kg
18 Tantum Rosa, 10 saszetek
19 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
20 CANPOL, wkładki laktacyjne Easy Start, 24 sztuki
21 CLEANIC Kindii, SkinBalance, chusteczki nawilżane dla niemowląt, 72 sztuki
22 PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki
23 Lancety Microlet, 25 sztuk
24 Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml
25 ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g

Nie brałam kremów do pupy, termometru, bo to już mam.
Fajnie że zamówienie masz już z głowy.
Jak to jest z tymi filtrami do Fridy? One są jednorazowe? To 10 starczy na 10 dni więc trzeba by wziąć parę opakowań Bo ja właśnie założyłam konto na gemini i coś tam zaczęłam wrzucać do koszyka.

Cytat:
Teraz naprawdę już idzie odczuć, TŻ jak dzisiaj wychodził do pracy to przytulił się do brzucha i śmiałam się, że powinien teraz w dziób dostać od młodego, a potrafi się czasem tak śwignąć, że zdecydowanie by to odczuł Ale w nocy jest to zdecydowanie uciążliwe. Ostatnio to przerwy zdarzają się po pół godziny i to rzadko, a tak to ciągle czuję chociaż małe wiercenie się/przeciąganie.
Jak jest pora na liczenie to oczywiste, że Bobo będzie udawać, że śpi Taka mała złośliwość w kierunku Mamy
Mój w trakcie spaceru zawsze zaczyna mi skakać po pęcherzu, też chyba ze złośliwości

Florencee, dzięki za listę. Jak wcześniej były wrzucane, to nie zapisywałam, bo przecież jeszcze tyyyyyleeeee czasu Ta, faktycznie tyyyleee czasu , za dwa miesiące mam w planach myć wszystkie okna, szorowanie mieszkania, molestowanie TŻa, bieganie po schodach szczypiąc się po sutkach

Cytat:
Melduję się po wizycie

za wizytę.

Dziewczyny które zdecydowały się na wózek Riko. Jaka jest różnica między brano a nano?

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-06-03 o 00:14
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 06:54   #3025
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Dziewczyny które zdecydowały się na wózek Riko. Jaka jest różnica między brano a nano?

Ja miałam kupić nano (skończyło sie na innym) oba widziałam na żywo. Nie za bardzo zagłębiłam sie w walory użytkowe ale Brano w porównaniu do Nano wyglada ociężale. Jest mocno masywniejszy.. Brano jest ciut większy po złożeniu i cięższy od nano.

Witam sie o poranku, po śniadaniu ...
Teraz czekam na pomiar cukru.
Dzień dziś mam zaplanowany wyjątkowo - lenistwo na całego

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

I na dobry nastrój jeszcze raz taniec

https://media.giphy.com/media/6I1upUFsOuALu/giphy.gif

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-03, 07:02   #3026
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane za pomocą magii
to taniec radości z powodu zakupów?

Cytat:

Melduję się po wizycie

fajnie,że twardnienie ustępuje i że pessar ładnie trzyma..
Małgosia to kawał kobitki
mi lekarz na ostatnio na wizycie sprawdzał przepływy,a to chyba w ramach III prenatalnego się sprawdza, nie wiem czy będzie coś jeszcze oglądał szczegółowo na kolejnej wizycie-to będzie 31tc, ale zawsze prowadzący robił prenatalne , więc ja się dodatkowo nie umawiam..
a jak z zezwoleniem na aktywność u Ciebie?

Cytat:

Witam sie o poranku, po śniadaniu ...
Teraz czekam na pomiar cukru.
Dzień dziś mam zaplanowany wyjątkowo - lenistwo na całego

Wysłane za pomocą magii
to napięty grafik masz

też się witam
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:12   #3027
virginia
Zakorzenienie

Malenstfo, Dobradusza, Fantasmagori za udane wizyty!

Cześć Mamusie
Dziś w nocy łapały mnie skurcze giganty, myślałam, że nieba liznę, chyba muszę podwoić dawkę asparginu....

Zbieram się na kursy a Wam życzę miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 07:16   #3028
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam w piątek piąteczek piatunio Miałam cudowna noc zero bólu brzucha, zero bólu biodra a spałam bez poduszki i tylko 2 wstawania na siku 8h snu - coś wspaniałego

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-03, 07:37   #3029
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Podobno na czas szycia mozna sobie jeszcze gazu rozweselajacego powciągać.

Bobo nadal ma kopniaki. Matka mu takie m zbudowała, ze szaleje. Mam wrażenie że wiem kiedy sie przesuwa, ale to całkiem inne uczucie i muszę sie upewnić ze to coś to ruch dziecka.
Od godziny daje o sobie znać. Łącznie z czkawką. Do tego moj "ukochany" mazurek nad oknem będzie śpiewał jeszcze z godzinę. Byłam głodna, twraz musze isc po leki. Ja nie wiem czy jest sens jeszcze w tym łóżku leżeć.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

A ja dziś 30+0. 10 tyg, 70 dni, 1/4 ciąży. A tak właściwie to wystarczy by byc spokojną 7tyg, 50 dni to tak mało.

Idę poczytać i posprawdzac czego nowego Bobo się nauczy w tym tyg.
Stary 2016-06-03, 07:45   #3030
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

to napięty grafik masz

też się witam
normalnie nie wiem ... tak zarobiona jestem że nie mam pojecia jak wygospodaruje czas na wizaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości