|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Zabcia, spokojnie, nie placz
staraj sie jak najmniej myslec o tym kiedy porod. Rozumiem, ze ciezko ale im wiecej myslisz, tym bardziej sie nakrecasz i masz zly humor. Postaraj sie czyms zajac, sprzataj, ogladaj komedie, wlacz muzyke i potancz, lub wyjdz na spacer. Bedzie lepiej
|
#812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byliśmy tam z mężem i córka w listopadzie w tamtym roku na parę dni.Umyj po raz setny szafki w łazience Czytaj, rób cokolwiek tylko nie siedź i.nie rycz! ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Miszka, gratulacje
![]() Ale duży chłopczyk z Kubusia. I dobrze, że była cesarka, bo sobie nie wyobrażam rodzić takie duże dziecko sn... ![]() Olinka, dla Was również gratulacje ![]() A dlaczego miałaś cc? Veronique, super, że już jesteście w domku, żółtaczką się nie przejmuj, jak będziecie wychodzić na słoneczko, to powinno zejść ![]() Fajnie Róża zareagowała na siostrę Elaine-Blath, super, że tak spokojnie podchodzisz do porodu Wszystko w swoim czasie W końcu kiedyś ta CÓRCIA będzie musiała opuścić Twój hotel all inclusive ![]() U mnie nudy. Zero przepowiadaczy, żadne czopersy nie odchodzą, nic się nie dzieje. Pewnie urodzę w terminie, jak starszego synka Więc jeszcze trochę czasu mam
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Olinka gratulacje! ![]() Miszka no to chłop jak dąb! Gratulacje ![]() Veronique super, że jesteście już w domu, reakcja młodej na siostrę
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z kuj-pom jeszcze przez miesiąc :p I włosy robie sobie po porodzie - z loszki małymi etapami bedzie sarenka |
|
|
|
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Olinka, miszka gratulacje kochane. Już możecie tulić swoje skarby :-D
|
|
|
|
#818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno Cię nie oleją... Ja też będę rodzić w szpitalu, gdzie nie pracuje mój lekarz ![]() Cytat:
![]() Do fryzjera wybiorę się dopiero w lipcu pewnie. Mąż ostatnio stwierdził, że mam odrosty i się rozpłakałam jak nie wiem co, ach te hormony ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie dzanet juz napisala. Mysl pozytywnie, rob cos, idz na spacer, rozruszaj malucha i mow do niego duzo, zeby wychodzil tez mialam wizje wywolywania, ale sie udalo. A nawet jesli takbedzie przeciez to nie tragedia! Grunt to pozytywne nastawienie. Cytat:
U mnie coś zaczyna się dziac a noc mialam cudownie spokojną bez zadnego skurcza teraz czekam na meza (bo zdazyl do pracy wyjsc) i bedziemy jechac albo na ktg albo do szpitala. 3majcie kciuki!
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine powodzenia kochana!
Czekamy na Twoja Niespodzianke !
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine-Blath, powodzenia!
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz w poczekalni u ginekologa
Od wczoraj jestem jakas strasznie poddenerwowana. Chyba gdzies podswiadomie denerwuje sie tym usg. a Mloda jakby nigdy nic imprezuje w brzuchu
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Miszka gratuluję synek pięknie waży i dobrze, że wywalczyliście cc Olinko super, że Michałek już jest z Wami waga calkiem ładna więc tetaz tylko cieszcie się sobą Veronique dobrz, że już jestescie w domu Elaine czekamy czekamy i kciuki zaciskamy
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine powodzenia !!!
|
|
|
|
#829 |
|
Konto usunięte
|
Elaine
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak właśnie ostatnio zastanawiałam się czy moje dziecko jest inne czy książki o ciąży kłamią, bo niby dziecko jest najbardziej aktywne w okolicach 30tc.. A ja mam wrażenie, że ona się dopiero teraz aktywowała i nabija się całymi dniami i nocami Aaa i witam się w 38tc możemy rodzić
|
|
#831 |
|
Konto usunięte
|
Elaine kciuki za to żeby się rozkręciło!
miszka GRATULACJE! Jaki duży urósł Kubuś! Niesamowite! Całe szczęście że udało się załatwić to cc. Odpoczywaj i tul synka olinka, a to niespodzianka! Gratuluję Veronique świetnie, że jeseście już w domku. Róża pewnie była oszołomion jak zobaczyła siostrę i dlatego tak Cię powitała Kciuki za rozkręcanie laktacji! zabcia nie smutaj Jakby co to wywoływanie nie jest niczym strasznym. Podepną Ci kroplówkę z oksytocyną i pewnie poród się zacznie. Zwykle takie porody trwają krócej. Nie martw się. Czekaj na Wasz czas. Już niebawem nadejdzie madzius kciuki za usg
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-06-03 o 09:07 |
|
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
Elani trzymam kciuki
oby CORECZKA szybko sie urodzila
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
powidzenia!
ciekawe czy faktycznie dzisiaj poznamy niespodziankę tzn synka Twego ![]() Madzius powodzenia i kciuki za fikolka ja mam wizytę.jutro i dzisiaj mi się już durnoty śniły odnośnie cc
|
#835 |
|
Wtajemniczenie
|
madzius, wszystko jest na pewno w porządku
haneczko. Miałam pisać, dzielnie walczysz o kp. Ale pamiętaj, że mm to nie koniec świata To nie TRUCIZNA!! Większość z nas wychowała się na butli i ma się świetnie. Nie obwiniaj się, jak kp nie wyjdzie, bo to nie ma sensu. Jak się kp uda, to super, jeśli nie, nic takiego się nie stanie Bliskość można okazywać na różne sposoby, nie tylko kp Jesteś super mamusią, niezależnie od sposobu karmienia ![]() Co do wczorajszej akcji z podkurczaniem nóżek. To mogła być kolka. Jeśli Hania krzyczała tak rozdzierająco, podkurczała nóżki, to pewnie było to. U nas na kolki sprawdziły się butelki z dr Brown's. Kolki przeszły praktycznie od razu. Można masować brzuszek, przykładać ciepłą pieluszkę, włączać suszarkę. Niektóre mamusie polecają kropelki Sab Simplex, ale muszą być niemieckie, bo inne mają słabszy skład. Ale to już ostateczność, ale niektórym mamusiom życie uratowały ![]() Ja tamtym razem nie musiałam używać, bo miałam te butelki. Teraz też je zakupiłam, mam nadzieję, że obejdzie się bez kolek. Bo to jest straszne. Człowiek jest bezsilny wobec tak rozdzierającego płaczu.
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-06-03 o 09:19 |
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Olinka GRATULACJE!!! Dziewczynki Olinka miała mieć cc, tego jestem pewna, ale dlaczego nie mam pojęcia. Ale niezły agent z tego Michasia dobrze że sterydy wzięła, jakieś plus tego paskudnego szpitalaelaine Ależ będą dziś emocje na wątku i te ciągle odświeżanie![]() madzius Oby lekarz miał dla Ciebie dobrą wiadomość
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#838 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie ma to jak zacząć dzień od zostawienia 300 zł w laboratorium
![]() Żabciajs Nie smutaj! W szpitalu na pewno się przyjmą i nie będą robić żadnych problemów, a mąż w razie czego w 40 minut będzie u Ciebie Jeśli wyjazdy nie wchodzą w grę to zaproś może jakąś koleżankę/ przyjaciółkę/ kuzynkę zróbcie sobie coś dobrego do jedzenia i spędźcie miło czas Nie wiadomo, kiedy będzie następne okazja na takie spotkanie Pikpok Ja bym wzięła starszaka, jak tylko wytrzyma godzinkę siedząc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#839 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dwupaku.
Widzę że w końcu coś zaczyna się dziać, bo wczoraj straszną nudą tu wiało Cytat:
dobrze że było CC bo waga Kubusia słuszna![]() Cytat:
Cytat:
Może Michałek nie największy, ale w sumie nie jest źle Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Wielkie kciuki za wizytę. Daj znać koniecznie po.
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciajs nie smutaj
! Moj mąż na codzien pracuje 30-40 km od domu, a to mój drugi poród (ze niby powinien być szybszy) i w dodatku jestem sama z 1,5 rocznym dzieckiem w domu, które musimy odwieźć jak akcja sie zacznie.Zajmij sie czymś, serio weź się za porzadki, wlacz glosno muzykę, szybciej dzien zleci, będziesz miala chatę na blysk a i zamartwiać sie nie będziesz ! )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

staraj sie jak najmniej myslec o tym kiedy porod. Rozumiem, ze ciezko ale im wiecej myslisz, tym bardziej sie nakrecasz i masz zly humor. Postaraj sie czyms zajac, sprzataj, ogladaj komedie, wlacz muzyke i potancz, lub wyjdz na spacer. Bedzie lepiej 

byliśmy tam z mężem i córka w listopadzie w tamtym roku na parę dni.
Czytaj, rób cokolwiek tylko nie siedź i.nie rycz! 

uwielbiam to, nie moge sie doczekac. a czuje sie w swoim-nie swoim ciele juz tak nieatrakcyjnie ze chociaz ten łeb sobie zrobie. A wy juz po fryzjerach takich przedporodowych??

!

synek pięknie waży i dobrze, że wywalczyliście cc