Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 10:44   #3091
Krefetka
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak przebierałam wkładkę na nowa w łazience mój kot był bardzo zainteresowany, podchodził coraz bliżej a jak oderwałam ją z majtek i usłyszał ten dzwięk wyskoczył na wysokość umywalki i się najeżył

Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:44   #3092
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
podbijam temat staników do karmienia, bo coś ucichł a też (jak zwykle) jestem w rozterce :P skąd zaopatrzyć się w takie "bylejakie" do szpitala ?
Alledrogo Jestem w trakcie poszukiwań.
Stary 2016-06-03, 10:46   #3093
Krefetka
Zadomowienie

tak się zastanawiam, czy to coś zmieni jaka płeć się urodzi? nie mam wpływu na płeć (nie kazdy jest Kim Kardashian , czy jak się to pisze). Poza tym jakbym miała wybór to nie mogłabym się zdecydować...
dobrze ze na płeć nie mam świadomego wpływu
Stary 2016-06-03, 10:46   #3094
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj jak przebierałam wkładkę na nowa w łazience mój kot był bardzo zainteresowany, podchodził coraz bliżej a jak oderwałam ją z majtek i usłyszał ten dzwięk wyskoczył na wysokość umywalki i się najeżył
hmm..może w trakcie tej czynności co innego zainteresowało
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:46   #3095
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ale w razie takiej sytuacji to jesteś przygotowana pod względem garderoby..
kiedy masz Krefetko wizytę u gina?

współczuje..

ale słodziak..mój poszedł w ślady Twojego i poddał się podobnym czynnościom..

nawet nie wiedziałam,że to się też wylicza..
ja mam wyliczony tylko ten pp,, stanu przedrzucawkowego już nie, moze to zależy od tych danych które się podawało typu właśnie wiek, choroby towarzyszące itp i wtedy wyliczają to co pasuje do tych danych

co do płci na usg to ja mam wielką nadzieję, że moj bobas jednak okaże się dziewczynką tak jak wynika z usg, bo ciężko mi się powstrzymać od wybierania różowej garderoby i bardzo mało mam ubranek unisex, większość jednak w różu...

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:47   #3096
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
ale w razie takiej sytuacji to jesteś przygotowana pod względem garderoby..
kiedy masz Krefetko wizytę u gina?
co do garderoby.. przezorny zawsze ubezpieczony

wizyta 07.06
Stary 2016-06-03, 10:47   #3097
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam, czy to coś zmieni jaka płeć się urodzi? nie mam wpływu na płeć (nie kazdy jest Kim Kardashian , czy jak się to pisze). Poza tym jakbym miała wybór to nie mogłabym się zdecydować...
Według mnie nic się nie zmieni Ma być zdrowe i tyle
Stary 2016-06-03, 10:48   #3098
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
podbijam temat staników do karmienia, bo coś ucichł a też (jak zwykle) jestem w rozterce :P skąd zaopatrzyć się w takie "bylejakie" do szpitala ?
nie pomogę, bo moje nie mają standardowego rozmiaru więc nic co da się tanio kupić nie jest sprzedawane w rozmiarach namiotowych
Stary 2016-06-03, 10:50   #3099
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jak ktos nie jest zafiksowany na jedna płeć to wszystko mu jedno. Gorzej jak ktos sie strasznie nakreci na syna/córkę to nie wiem czy lekko to zniesie. Zwłaszcza jak ta druga opcja jest dla niego zła.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:51   #3100
florencee
Zadomowienie

Zrobiłam sobie spacerek do galerii, kupiłam mężowi perfumy w Rossmannie (zlecił mi to zadanie mam nadzieję że mu się spodobają), dla mnie 2 koszule do karmienia i szlafroczek, a dla dziecka dostałam gratis 2 pary skarpetek, ale jakiś większy rozmiar.

Cytat:
florence zainspirowałaś mnie, tez podjęłam męską decyzję zamówiłam laktator ręczny z aventu, czyli ten na jaki miałam koncepcję na samym początku, a jak się nie sprawdzi to najwyżej później zainwestuję w elektryczny.
Haha, to piona.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
No i jak cukier? Mój po śniadanku 105
Cytat:

cukier po 1 śniadaniu 114 - tosty z grilowanymi warzywami i majonezem
Kurczę, a u mnie 2 kromki sprawdzonego chleba z Biedry, 2 jajka na twardo, trochę cebuli dymki i pół pomidora i 120.
Może ten pomidor za słodki był i tak podniósł, jadałam to samo z innymi warzywami i było niżej.

W piątki mam największy problem ze śniadaniem, bo nabiału nie mogę, a mięsa też nie jadam w piątki i tylko jaja mi zostają. :P

Cytat:
zaczynam wątpić w profesjonalizm lekarzy/diagnostów obsługujących USG

ja w wieku 18 lat dowiedziałam się, że urodziłam sie z 1 nerką... (miałam 3 usg dwa pierwsze wskazywały, że obie nerki prawidłowe dopiero 3 badanie nie stwierdziło obecności nerki, potem rentgen to potwierdził)
mój ojciec - lat 64 (po 8 usg (na każdym stwierdzano nerki obie prawidłowe i 1 operacji w ich okolicach) wczoraj dowiedział się, że urodził się z 1 nerką.
O rety... :O

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Piateczek zaraz się zbieram na sr, dziś chustowanie

Też się muszę w końcu za to zabrać

Wielkie dzięki przyda się mi na pewno!

Super, że wszystko ok

My robiliśmy poprzednie 2 w 3D i teraz tez zrobimy Kiedys to będzie super pamiątka

Z PKO BP też jestem związana na długo i tez nie jestem zachwycona. Mamy jeszcze BNP Paribas (niedawno się połączyli z BGZ) i Alior. Oba mogę polecić, dla nas są bezpłatne (oczywiście przy spełneniu jakichs miesięcznych wpływów i chyba 5 transakcji kartą miesięcznie - nie zdarzyło mi się jeszcze płacić za obsługę, ale tak kojarze).

Musze gdzies znaleźć, bo jutro mamy parapetówkę u kolezanki, to bym zabrała dla siebie

Byłaś sporym Piernikiem

Mój zeżarł komara, zanim zdążyłam jej zabrać a teraz uprawia
swoją ulubioną dyscyplinę czyli leżing i mruczing...
Też sobie 3D zamówimy, ostatnia szansa, a chciałabym taką pamiątkę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:54   #3101
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
nooo waśnie jakbym miała wybór czy zdrowe, czy płeć, wybrałabym to pierwsze
Stary 2016-06-03, 10:59   #3102
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ma jeden płat zapasowy widocznie
zawsze lepiej mieć więcej niż za mało..

Cytat:
to,że nie ma się wpływu to też się cieszę, ale wolałabym , żeby się nie zmieniała, już mam jakieś wyobrażenie nt dziecka, mówię do niego po imieniu, z resztą inni też..ono - Ona już jest członkiem rodziny...Ona dla mnie wygląda jak dziewczynka na zdjęciu
jak ostatnio lekarza prosiłam ,żeby sprawdził jeszcze płeć to tylko pyta czy coś robiliśmy w tej sprawie,żeby ją zmienić.. wg lekarza nie ma szans,żeby urodził się chłopiec..

Cytat:
ja mam wyliczony tylko ten pp,, stanu przedrzucawkowego już nie, moze to zależy od tych danych które się podawało typu właśnie wiek, choroby towarzyszące itp i wtedy wyliczają to co pasuje do tych danych

co do płci na usg to ja mam wielką nadzieję, że moj bobas jednak okaże się dziewczynką tak jak wynika z usg, bo ciężko mi się powstrzymać od wybierania różowej garderoby i bardzo mało mam ubranek unisex, większość jednak w różu...
ja tez podawałam te dane..no i u mnie waga raczej niska, wiek średnio-zaawansowany więc w sumie też ryzyko pp mogłoby byc wyższe (tfu tfu)..

Cytat:
co do garderoby.. przezorny zawsze ubezpieczony

wizyta 07.06
juz trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie spacerek do galerii, kupiłam mężowi perfumy w Rossmannie (zlecił mi to zadanie mam nadzieję że mu się spodobają), dla mnie 2 koszule do karmienia i szlafroczek, a dla dziecka dostałam gratis 2 pary skarpetek, ale jakiś większy rozmiar.

W piątki mam największy problem ze śniadaniem, bo nabiału nie mogę, a mięsa też nie jadam w piątki i tylko jaja mi zostają. :P
poszalałaś z zakupami rano..

w piątki możesz zjeść warzywka z chlebem, sałatkę warzywną, owsiankę na mleku roślinnym, omlet, tosta francuskiego z warzywami/sałatką, jajecznicę, smoothie..albo kanapki z warzywami lub z jakimś roślinnym smarowidłem np pastą z fasoli, guacamole, pasztetem roślinnym

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-06-03 o 11:01
Stary 2016-06-03, 11:05   #3103
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Kurczę, a u mnie 2 kromki sprawdzonego chleba z Biedry, 2 jajka na twardo, trochę cebuli dymki i pół pomidora i 120.
Może ten pomidor za słodki był i tak podniósł, jadałam to samo z innymi warzywami i było niżej.

nabial to też jajka

a próbowałaś zamiast kanapek zjeść sałatkę? jem mix warzyw takich, które mam w lodówce. w zależności co to jest albo grillowane albo surowe i dodaje do tego kawałki ryby, krefetki (jeśli coś mam np. z poprzedniego obiadu) a jak nie to gotuje jajo lub biorę tuńczyka z puszki. im wiecej zielonego tym bardziej mogę poszaleć z sosem do tego mixu.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
zawsze lepiej mieć więcej niż za mało..

to,że nie ma się wpływu to też się cieszę, ale wolałabym , żeby się nie zmieniała, już mam jakieś wyobrażenie nt dziecka, mówię do niego po imieniu, z resztą inni też..ono - Ona już jest członkiem rodziny...Ona dla mnie wygląda jak dziewczynka na zdjęciu
jak ostatnio lekarza prosiłam ,żeby sprawdził jeszcze płeć to tylko pyta czy coś robiliśmy w tej sprawie,żeby ją zmienić.. wg lekarza nie ma szans,żeby urodził się chłopiec..

ja tez podawałam te dane..no i u mnie waga raczej niska, wiek średnio-zaawansowany więc w sumie też ryzyko pp mogłoby byc wyższe (tfu tfu)..

juz trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

w piątki możesz zjeść warzywka z chlebem, sałatkę warzywną, owsiankę na mleku roślinnym, omlet, tosta francuskiego z warzywami/sałatką, jajecznicę, smoothie..

oo o smoothie warzywnym zapomniałam tyle że na bazie kefiru albo jogurtu

tost francuski jest smażony wiec raczej polecałabym pieczony w piekarniku albo w tosterze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Florence przypomniała mi się jeszcze pasta z avocado . Na śniadanie idealna - ma dużo tłuszczów, daje energię i za wiele cukru nie podnosi
Stary 2016-06-03, 11:06   #3104
florencee
Zadomowienie

Cytat:

w piątki możesz zjeść warzywka z chlebem, sałatkę warzywną, owsiankę na mleku roślinnym, omlet, tosta francuskiego z warzywami/sałatką, jajecznicę, smoothie..albo kanapki z warzywami lub z jakimś roślinnym smarowidłem np pastą z fasoli, guacamole, pasztetem roślinnym
Dzięki za pomysły, właśnie myślałam o jakiejś paście z fasoli i oglądałam sobie przepisy, spróbuję zrobić albo może taki pasztet. I guacamole lubię.

Cytat:
nabial to też jajka

a próbowałaś zamiast kanapek zjeść sałatkę? jem mix warzyw takich, które mam w lodówce. w zależności co to jest albo grillowane albo surowe i dodaje do tego kawałki ryby, krefetki (jeśli coś mam np. z poprzedniego obiadu) a jak nie to gotuje jajo lub biorę tuńczyka z puszki. im wiecej zielonego tym bardziej mogę poszaleć z sosem do tego mixu.
A no fakt, też nabiał.
Dzięki, może taka sałatka z rybką byłaby dobrym rozwiązaniem.
I więcej zieleni zawsze pomaga.
Stary 2016-06-03, 11:07   #3105
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
hmm..może w trakcie tej czynności co innego zainteresowało
może, ale raczej resztę już widział dużo razy i się nie interesował

Cytat:
No wiadomo, najważniejsze żeby zdrowe. ja chciałam córę, prawdopodbnie będzie syn - może na początku ciut żałowałam, ale oswoiłam się z myślą i teraz Jaśka już bym nie chciała wymieniać

Za to na następne znów liczę na Hankę
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 11:08   #3106
florencee
Zadomowienie

Cytat:

tost francuski jest smażony wiec raczej polecałabym pieczony w piekarniku albo w tosterze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Florence przypomniała mi się jeszcze pasta z avocado . Na śniadanie idealna - ma dużo tłuszczów, daje energię i za wiele cukru nie podnosi
Trzeba zapolować na avocado.

I smoothie też pora opanować jakie są dobre, zawsze chciałam robić, a nigdy mi się nie chciało.
Stary 2016-06-03, 11:15   #3107
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
nabial to też jajka

ja do smoothie daję sok z cytrusów..albo mleko roślinne,ale średnio lubię takie z mlekiem..

Florence jak chcesz jakąś pastę to poszukaj przepisu na smarowidło ze słonecznika..proste, bardzo smaczne..są różne przepisy..mi najbardziej smakuje taka wersja,że słonecznik się piecze a nie namacza..ale każdy lubi co innego..
no i hummus też będzie ok..

Cytat:
może, ale raczej resztę już widział dużo razy i się nie interesował
Stary 2016-06-03, 11:21   #3108
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz... wydaje się ze USG się nie myli... bo przecież widziała na własne oczy, a genetyka to raczej kosmos...

swoją drogą ciekawe co się rzeczywiście urodziło/urodzi...

teoretycznie wiem ze powinnam spodziewać się chłopca ale jak ktoś (dalsza rodzina lub przypadkowe osoby) się mnie pyta czy już wiem, czego się spodziewamy, to mówimy , że wiemy, że najprawdopodobniej będzie to dziecko... chyba, że się lekarz pomylił

i dalszych pytań już nie ma
haha dobre

Cytat:
Jestem tego samego zdania

Rozmawiałam z przyjaciółką, niedawno urodziła drugie dziecko, różnica między starszym a młodszą 2 lata. Jednym słowem opisała "hardcore "

Zbieram się do mycia łazienki, także tego....zmykam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:23   #3109
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

ale czy ja dobrze kojarzę,że Ty masz sporą wadę wzroku? bo jeśli tak to może ona tłumaczy spostrzeganie przez Ciebie dziwnych rzeczy w dziwnych miejscach?[COLOR="Silver"]
ejjjj! bez soczewki to ja rozumiem moją ślepotę ale te fałdkę wyczuję nawet z zamkniętymi oczami!
Cytat:
Ja się zainspirowałam innymi wrzuconymi już tu koszykami, za które jestem bardzo wdzięczna wrzucającym.

1 AKUKU, laktator ręczny, niebieski
2 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
3 Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
5 HIPP BabySanft, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, od urodzenia, 75ml
6 HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml
7 Tommee Tippee cążki bezpieczne
8 Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów
9 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
10 ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml
11 Podkłady chłonne, TENA Bed Plus, 60cmx90cm, 5 sztuk
12 Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
13 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
14 NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
15 NoseFrida, filtry higieniczne do aspiratora, 10 sztuk
16 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg
17 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania białego 1,5 kg
18 Tantum Rosa, 10 saszetek
19 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
20 CANPOL, wkładki laktacyjne Easy Start, 24 sztuki
21 CLEANIC Kindii, SkinBalance, chusteczki nawilżane dla niemowląt, 72 sztuki
22 PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki
23 Lancety Microlet, 25 sztuk
24 Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml
25 ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g

Nie brałam kremów do pupy, termometru, bo to już mam.
Sporo tego!
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie
Pessar ładnie trzyma, wszystko jest ok Macica dość wysoko, gin stwierdził, że jest w szoku, że aż tak bo zwykle tak wysoko jest w 34tc.
Małgosia waży niespełna 1700g, a dzisiaj mam 31tc+0 Ciekawe jaka będzie finalnie. Ja ważyłam ponoć 2230, a mój mąż 3500

Dziewczyny czy robiłyście już trzecie prenatalne?? Przez ten szpital całkiem o tym zapomniałam, a mój lekarz powiedział mi dzisiaj, że do 32tc powinno się robić... Jutro będę dzwonić, może uda mi się gdzieś zapisać...

Jeszcze nie robiłam III usg, ale dostanę skierowanie na styk mam nadzieję, że będą wolne terminy..

Cytat:

Dziewczyny które zdecydowały się na wózek Riko. Jaka jest różnica między brano a nano?
Na żywo nie widziałam Brano, ale podobno w Brano były ferelne części, cześciej się psuły, a w Riko już te części niby zostaly lepiej dopracowane ile w tym prawdy?
My zamówiliśmy Riko Nano grey fox i czekamy na odbiór
Cytat:
mam baaaardzo odważnego kota....
przyniósł z balkonu żuczka, tyle ze owad nie chciał się po kociemu bawić, to się kot schował przed potworem

Tija i tak nie czaję.. małe, duże dzieci na całe życie.. ale w jakim sensie? W sensie gabarytów po rodzicach, czy wzrostu?

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-06-03 o 11:26
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:28   #3110
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Hihihi.

Może to zaproszenie poszło na maila do spamu?

super, że wszystko ok i pessar dobrze zadziałał!

Ja jestem ustawiona na III prenatalne za trzy tygodnie, kiedy będzie u mnie 31+0 oraz będzie Dzień Ojca, jak się okazuje.

To oby się udało zapisać.

Przy okazji, to III jest sens robić w 3D? Bo jeszcze żadnego trójwymiarowego nie braliśmy i mąż mówi, że chciałby. :P
Łatwiej będzie, jeśli dodacie się do znajomych na FB i wtedy Florence na grupie może zaprosić kogoś kogo ma w swoich znajomych. Jak admin zaakceptuje zaproszenie to u Świniaczka powinna się pojawić taka informacja.
Stary 2016-06-03, 11:31   #3111
florencee
Zadomowienie

Cytat:
ja do smoothie daję sok z cytrusów..albo mleko roślinne,ale średnio lubię takie z mlekiem..

Florence jak chcesz jakąś pastę to poszukaj przepisu na smarowidło ze słonecznika..proste, bardzo smaczne..są różne przepisy..mi najbardziej smakuje taka wersja,że słonecznik się piecze a nie namacza..ale każdy lubi co innego..

Fajnie też wygląda taka pasta.

Hmm zaleta tego wszystkiego jest taka, że poznam jakieś ciekawe przepisy i tak ogólnie urozmaicę dietę.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Łatwiej będzie, jeśli dodacie się do znajomych na FB i wtedy Florence na grupie może zaprosić kogoś kogo ma w swoich znajomych. Jak admin zaakceptuje zaproszenie to u Świniaczka powinna się pojawić taka informacja.
Też o tym myślałam, jakby mail Świniaczku nie doszedł, to jeszcze tak możemy zrobić.
Stary 2016-06-03, 11:33   #3112
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie że zamówienie masz już z głowy.
Jak to jest z tymi filtrami do Fridy? One są jednorazowe? To 10 starczy na 10 dni więc trzeba by wziąć parę opakowań Bo ja właśnie założyłam konto na gemini i coś tam zaczęłam wrzucać do koszyka.

za wizytę.

Dziewczyny które zdecydowały się na wózek Riko. Jaka jest różnica między brano a nano?
Ja zamówiłam w tygodniu Brano ten z turkusowym dodatkiem. Nano masz na białej ramie z białą misa gondoli , w brano w zależności od materiału jest mozliwość wersji ecko z eko skórą masz możliwośc wyboru wózka na białej ramie z białym dnem gondoli, z kremową ramą z kremowym dnem gondoli ( one maja eko skóre jeszcze na wykończeniu daszku i tym ochraniaczu co z góry idzie na gondole) wersje z eko skóra maja też nateria tłoczony we wzory. Do zestawu brano ecko sa jeszce chyba takie firaneczki, i mufki. Normalna wersja brano ma czarny stelaż i czarne dno gondoli , materiał podstawowy wyglada troszke jak szary jeans to chyba żakard . W brano jest dodatkowa para amortyzatorów wg mnie lepiej się ten wózek prowadzi niż nano jedną ręką można pod krawężnik nim wjechac dzięki temu. Nie jestem pewna ale wielkościowo też troszkę się różnią

edit pomyliłam sie w nano biały stelaż ale czarna misa gondoli

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-06-03 o 12:54
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 11:38   #3113
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dzieci dużych rodziców mogą być duże i dzieci małych rodziców mogą być małe Jest nawet pojęcie do dzieci małych rodziców -SGA (small for gestational age), takie dzieci są malutkie, bo mają malutkich rodziców. Absolutnie nie jest to hipotrofia
U mnie i u Tomka w rodzinie wszystkie dzieci maksymalnie do 3500kg.

Oliwia się urodziła w 35tc - 2400 więc ile mogłaby jeszcze przytyć do 40tc? 3kg z hakiem.

A teraz ten mój mały to nie wiem po kim taki wielki... Za tydzień się dowiem, czy nadal jest w siatce czy z niej wypadł. Oby nie...

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
zaczynam wątpić w profesjonalizm lekarzy/diagnostów obsługujących USG

ja w wieku 18 lat dowiedziałam się, że urodziłam sie z 1 nerką... (miałam 3 usg dwa pierwsze wskazywały, że obie nerki prawidłowe dopiero 3 badanie nie stwierdziło obecności nerki, potem rentgen to potwierdził)
mój ojciec - lat 64 (po 8 usg (na każdym stwierdzano nerki obie prawidłowe i 1 operacji w ich okolicach) wczoraj dowiedział się, że urodził się z 1 nerką.

Chyba nawet nie wiem jak to skomentować...
Stary 2016-06-03, 11:39   #3114
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie i u Tomka w rodzinie wszystkie dzieci maksymalnie do 3500kg.

Oliwia się urodziła w 35tc - 2400 więc ile mogłaby jeszcze przytyć do 40tc? 3kg z hakiem.

A teraz ten mój mały to nie wiem po kim taki wielki... Za tydzień się dowiem, czy nadal jest w siatce czy z niej wypadł. Oby nie...
Oliwia prawdopodobnie miała by coś tyle co mówisz

A młody, może po prostu rośnie Ci koszykarz
Stary 2016-06-03, 11:41   #3115
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
no tak, nadciśnienie to jest jakiś czynnik ryzyka..

mój chyba nie wyliczał ryzyka pp..
Jestem na grupie UK VBAC po CC i powiem Wam, że większość tych babek ma np bardzo wysokie BMI, są dużo starsze ode mnie i większość ma przenoszone ciąże. Po 40tc 0 dni

Więc to chyba jest tylko jakieś tam prawdopodobieństwo.
Stary 2016-06-03, 11:43   #3116
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie też wygląda taka pasta.

Hmm zaleta tego wszystkiego jest taka, że poznam jakieś ciekawe przepisy i tak ogólnie urozmaicę dietę.
humus ok (jak sie zrobi samemu)

pasta słonecznikowa - nie kojarzę jaki IG mają prażone pestki
Stary 2016-06-03, 11:47   #3117
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co do płci na usg...
Przyjaciolka pracuje w labor genet., m.in. Robią badania dna płodu.
Zrobilu badanie okreslili płeć i przyszła matka z pretensjami, ze błędny wynik jej dali bo lekarz na usg w 11tyg chyba powiedział inaczej. Zrobiła aferę, powtórzyli badania na swoj koszt i znow im wyszlo to samo. Matka uparcie twierdzi ze sie mylą, bo lekarz był pewien.
Chore normalnie. Czy ona pokocha to dziecko, skoro płeć ma takie znaczenie? I woli wierzyc w wynik z usg niz badan genetycznych?

Jeżeli babka wierzy w to co na USG, kiedy żaden lekarz nie da głowy za prawidłowe określenie płci i to jeszcze w 11tc a nie testom DNA to ja nie mam pytań.....

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
wiesz... wydaje się ze USG się nie myli... bo przecież widziała na własne oczy, a genetyka to raczej kosmos...

swoją drogą ciekawe co się rzeczywiście urodziło/urodzi...

teoretycznie wiem ze powinnam spodziewać się chłopca ale jak ktoś (dalsza rodzina lub przypadkowe osoby) się mnie pyta czy już wiem, czego się spodziewamy, to mówimy , że wiemy, że najprawdopodobniej będzie to dziecko... chyba, że się lekarz pomylił

i dalszych pytań już nie ma
Zakładam, że skoro dwa razy zrobiła test DNA i wynik wyszedł ten sam, to nie może być że dziecko urodziło się przeciwnej płci.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
nie pomogę, bo moje nie mają standardowego rozmiaru więc nic co da się tanio kupić nie jest sprzedawane w rozmiarach namiotowych

Tiaaaaa........Wiecie, że czasami nawet moje dziecko się śmieje, że mój stanik mógłby robić za miskę dla psa?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 11:49   #3118
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Jeżeli babka wierzy w to co na USG, kiedy żaden lekarz nie da głowy za prawidłowe określenie płci i to jeszcze w 11tc a nie testom DNA to ja nie mam pytań.....

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Zakładam, że skoro dwa razy zrobiła test DNA i wynik wyszedł ten sam, to nie może być że dziecko urodziło się przeciwnej płci.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Tiaaaaa........Wiecie, że czasami nawet moje dziecko się śmieje, że mój stanik mógłby robić za miskę dla psa?
Pewnie tak...
wczoraj mignęło mi zdjęcie miny kobiety jak przy porodzie okazało się że dziecko jest przeciwnej płci nić było przed porodem ustalone
mina - bezcenna. jak odnajdę do wkleję :P
Stary 2016-06-03, 11:58   #3119
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Jak ktos nie jest zafiksowany na jedna płeć to wszystko mu jedno. Gorzej jak ktos sie strasznie nakreci na syna/córkę to nie wiem czy lekko to zniesie. Zwłaszcza jak ta druga opcja jest dla niego zła.

Powiem Wam, że tutaj wiele szpitali nie podaje płci dziecka. Zastrzegają sobie w regulaminie by nawet o to nie pytać. Urban Legend krąży iż to przez to, że były pozwy szpitali, za podanie złej płci dziecka.
Ale moja położna powiedziała, że prawda jest taka, że płody płci żeńskiej są częściej usuwane....I dlatego, taka polityka niektórych szpitali. Straszne prawda?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:

Haha, to piona.

O rety... :O

Też sobie 3D zamówimy, ostatnia szansa, a chciałabym taką pamiątkę.
Pomidor ma bardzo niski IG podobnie jak jajko. Obstawiam jednak chleb.

Pamiętaj, że przy cukrzycy to samo śniadanie jednego dnia da Ci wynik 100 a innego 120....
http://www.glukoza.pl/index.php/inde...emiczny-tabele

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:

Ten wybór wydaje mi się oczywisty dla każdego normalnego rodzica

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:

Moją ulubioną pastą jest pasta z soczewicy i marchewki - choć gotowana marchew może podnieść cukier więc zamieniam na pieczoną paprykę

I smalec z selera, tylko dostać tutaj seler czasami graniczy z cudem...wszędzie rzepa.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Oliwia prawdopodobnie miała by coś tyle co mówisz

A młody, może po prostu rośnie Ci koszykarz
Tylko nie wiem po kim w takim razie Nawet listonosz jest niski

A jako anegdotkę Wam dodam, że moja znajoma ma męża listonosza. I jak się ludzie pytali, do kogo córa podobna, to zawsze odpowiadała, że do listonosza. Ludzie w śmiech, a ona zawsze takim poważnym tonem, że serio serio. Konsternacja ludzi bezcenna
Stary 2016-06-03, 11:58   #3120
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam, że tutaj wiele szpitali nie podaje płci dziecka. Zastrzegają sobie w regulaminie by nawet o to nie pytać. Urban Legend krąży iż to przez to, że były pozwy szpitali, za podanie złej płci dziecka.
Ale moja położna powiedziała, że prawda jest taka, że płody płci żeńskiej są częściej usuwane....I dlatego, taka polityka niektórych szpitali. Straszne prawda?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Pomidor ma bardzo niski IG podobnie jak jajko. Obstawiam jednak chleb.

Pamiętaj, że przy cukrzycy to samo śniadanie jednego dnia da Ci wynik 100 a innego 120....
http://www.glukoza.pl/index.php/inde...emiczny-tabele

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ten wybór wydaje mi się oczywisty dla każdego normalnego rodzica

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Moją ulubioną pastą jest pasta z soczewicy i marchewki - choć gotowana marchew może podnieść cukier więc zamieniam na pieczoną paprykę

I smalec z selera, tylko dostać tutaj seler czasami graniczy z cudem...wszędzie rzepa.

dziewczynki eliminowane?? porażajace

podasz przepis na smalec czy szukac w necie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości