Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 12:32   #901
zebrah
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Elaine powodzenia!

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Michałek 2500 51 cm CC wody mi odeszły. Wszystko ok. Opisze jak dojde do siebie.
Gratulacje Olinka Witamy Michałka na świecie Dobrze, że dobił do 2500.

Veronique- super, że Róża zaakceptowała sytuację. No, ale parę dni obrazy na mamę za nieobecność musi być

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61256081]Może to nie głupi pomysl z tym wzinieciem dywanu? Będzie łatwiej utrzymać czystość.
Moi rodzice ostatnio prali dywany. Rozejrzyj sier za kimś u was. Nam koleś wziął 25zl za jeden dywan, ktory był na całym pokoju rozlozony. Dywan czysciutki, przy okazji kurz itp usunięte. Czy warto się męczyć samemu z takim praniem? Nieeee[/QUOTE]

Poszłam za Twoją radą- nie będę się męczyć. Mąż zwinął zaraz z rana dywan, już zdążył Rafek narobić siku w innym miejscu ehh.
Podłogi odkurzone i zmyte porządnie pomarańczowym Ajaxem żeby jakoś przeżyć z zapachem. Mam teraz w nosie ekologię- ma pachnieć domem a nie zlanym zwierzakiem Dwa dni przed CC to mogę już wykurzać Leosia z brzucha porządkami
Łazienka też posprzątana, aksamitki na balkonie posadzone.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Z przyjemniejszych wiesci- waga wg usg 2778 g, czyli wszystko wskazuje na to ze tym razem urodze troche wieksze dziecko , nie taka Kruszynę jak Bartus ( na tym samym etapie Barti wazyl wg usg 2340 g, a urodzil sie dwa tyg pozniej z waga 2620).
No i poza tym wszystko ok- wszystkie przeplywy, lozysko, wody w normie
Madziuś- piękna waga I super, że cała reszta na razie w porządku. Opowiadasz Bartusiowi o tym, że pojawi się maluszek?
Jak ja mówię o tym Rafkowi, to robi taką dziwną minę albo ucieka do zabawy Mam nadzieję, że pójdzie na przekupstwo- dostanie od braciszka jak wrócimy do domu taką przekładankę z Ikei, puzzle z autkami i książeczkę do naklejania z Tomkiem.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Elaine kciuki !!
Ja wróciłam z ktg żadnego skurczu chociaż podbrzusze boli jak na okres i to konkretnie
Uwaga weszłam po schodach na 7 piętro Brawo ja :p
Oooo coś się zanosi na porodzik

Ja się czuję jakbym miała chodzić w tej ciąży jeszcze miesiąc... Jakiś mam dziwny przypływ energii i mnie roznosi po domu.
Zaraz się zabieram za racuchy drożdżowe z jabłkami- dogodzę moim chłopakom
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:36   #902
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Moja Kingusia waży już 2300 gr ! Pięknie przybiera na wadze.
Brawo dla Kingusi!

Cytat:
No chce! Chce SN i zeby samo sie zaczęło
A tak sie zsapalam ze jak weszłam do domu to mama myślała ze rodzę :p hahaha

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

W sumie to się mamie nie dziwię

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na drugim, a już przy pierwszym sapię jak stara babcia

Ja też się z tym podkładem czaję, ale boję się, że jak go podłożę, to wywołam wilka z lasu, a powtórzę się po raz milionowy (za co Was przepraszam!), że do niedzieli nie chcę rodzić

Ja mam ochraniacz (był gratis do materaca, to już innego nie chciało mi się szukać ), ale jest całkowicie z materiału, nie ma żadnej folii, gumy, ani nic. Mam nadzieję, że wystarczy
Z wchodzeniem to tak jak ja
A co do ochraniacza to taki najlepszy, bo się dziecko nie będzie pocić na nim
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:37   #903
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam ochraniacz (był gratis do materaca, to już innego nie chciało mi się szukać ), ale jest całkowicie z materiału, nie ma żadnej folii, gumy, ani nic. Mam nadzieję, że wystarczy
Też taki mamy, ale nie chcę Cię martwić, ale raczej lipnie chroni.
Jak karmiłam Rafka, to nie raz zasnęłam w nocy, a z karmnika ciekło jak z kranu- niestety, ale ten ochraniacz przepuszczał i musiałam prać cały pokrowiec z materaca. Także tym bardziej chlustu wód może nie przetrzymać.
Stary 2016-06-03, 12:42   #904
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Też taki mamy, ale nie chcę Cię martwić, ale raczej lipnie chroni.
Jak karmiłam Rafka, to nie raz zasnęłam w nocy, a z karmnika ciekło jak z kranu- niestety, ale ten ochraniacz przepuszczał i musiałam prać cały pokrowiec z materaca. Także tym bardziej chlustu wód może nie przetrzymać.
Ale Dżanet chyba chodziło o ochraniacz na materac dzidziowy i o takim pisałam
A co do naszego materaca, to w sumie też taki mamy przemakalny - no cóż, najwyżej po ewentualnym chluście mężu będzie ściągał i ochraniacz, i pokrowiec i będzie prał

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-06-03 o 12:43
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:45   #905
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Ale chyba schodzenie daje lepsze efekty bo sie tak podskakuje :p

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Dziewczyny, potrzebuje przepis na carbonare Któraś coś?
Ja podrmażam na patelni boczuś pokrojony w kosteczkę, gotuję makaron, mieszam z boczkiem, w kubku mieszam jajko, smietankę kremówkę i starty ser żółty, wylewam na patelnię, na boczek i makaron i chwilę smażę, aż jajo się zetnie. Nie podaję ilości bo ja to na pałę robię. Nie solić czasem, bo boczek sam w sobie jest słony.
Narobiłaś mi ochoty.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:49   #906
australia87
Zakorzenienie

Zamiast córki urodził się syn, mina matki bezcenna http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...ie,649270.html

Ciekawe czy u nas na wątku będzie u którejś taka niespodzianka...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja podrmażam na patelni boczuś pokrojony w kosteczkę, gotuję makaron, mieszam z boczkiem, w kubku mieszam jajko, smietankę kremówkę i starty ser żółty, wylewam na patelnię, na boczek i makaron i chwilę smażę, aż jajo się zetnie. Nie podaję ilości bo ja to na pałę robię. Nie solić czasem, bo boczek sam w sobie jest słony.
Narobiłaś mi ochoty.
O matko, też bym zjadła!
Stary 2016-06-03, 12:55   #907
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiast córki urodził się syn, mina matki bezcenna http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...ie,649270.html

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

O matko, też bym zjadła!
Nie strasz bo jak się moja Marcelina okaże być Marcelem to mąż chyba depresji dostanie...

Pisałyście o podkładach na matrac i ja właśnie wczoraj poscieliłam na swojej połowie łóżka taki ceratkowy co to niby miał być do łóżeczka i na to jeszcze ręcznik plażowy dałam ale tak mi się tyłek w nocy pocił, że i tak pchałam się do męża...
No i wniosek z twgo taki, że dziecku nie będę tego ścielić bo się ugotuje chyba. Kupiłam paczkę podkładów z Rosska i nimi będę się ratować.

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:01   #908
__Veronique
Wtajemniczenie

Ale wy pędzicie! to już nie dla mnie takie tempo

Dziewczyny, jakby którejś tak wody odchodziły na raty, to warto mieć więcej tych dużych podpasek. Ze mnie te wody
odchodziły całą dobę, to zdążyłam pół zapasu zużyć!

A na laktacje polecam femaltiker

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:06   #909
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja mieszkam na drugim, a już przy pierwszym sapię jak stara babcia

Ja też się z tym podkładem czaję, ale boję się, że jak go podłożę, to wywołam wilka z lasu, a powtórzę się po raz milionowy (za co Was przepraszam!), że do niedzieli nie chcę rodzić

A to masz taki do łóżeczka? Jak Haneczka wrzuciła?
Ja myślałam o takim dla starszej do jej łóżka, ale do.łóżeczka też w sumie by można
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ale taki dla dzieci?
Ja mam taki: http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...931202319.html
Można prać

Dziękuję. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, ale wolę wiedzieć..
O super! Dzięki! Obczaje czy są też takie 180x90 dla starszej. Fajny jest?
Cytat:
Ale chyba schodzenie daje lepsze efekty bo sie tak podskakuje :p

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Dziewczyny, potrzebuje przepis na carbonare Któraś coś?
Moj szwagier robi boskie carbonara jak na szefa kuchni przystało przepisu mi nie chce dać wiem tylko że sam boczek się pekluje chyba tydzień i daje ser ktirego nazwy nie mogę zapamiętać
Jak znajdziesz jakiś fajny przepis podziel się proszę

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Elaine powodzenia!

Gratulacje Olinka Witamy Michałka na świecie Dobrze, że dobił do 2500.

Veronique- super, że Róża zaakceptowała sytuację. No, ale parę dni obrazy na mamę za nieobecność musi być

Poszłam za Twoją radą- nie będę się męczyć. Mąż zwinął zaraz z rana dywan, już zdążył Rafek narobić siku w innym miejscu ehh.
Podłogi odkurzone i zmyte porządnie pomarańczowym Ajaxem żeby jakoś przeżyć z zapachem. Mam teraz w nosie ekologię- ma pachnieć domem a nie zlanym zwierzakiem Dwa dni przed CC to mogę już wykurzać Leosia z brzucha porządkami
Łazienka też posprzątana, aksamitki na balkonie posadzone.

Madziuś- piękna waga I super, że cała reszta na razie w porządku. Opowiadasz Bartusiowi o tym, że pojawi się maluszek?
Jak ja mówię o tym Rafkowi, to robi taką dziwną minę albo ucieka do zabawy Mam nadzieję, że pójdzie na przekupstwo- dostanie od braciszka jak wrócimy do domu taką przekładankę z Ikei, puzzle z autkami i książeczkę do naklejania z Tomkiem.

Oooo coś się zanosi na porodzik

Ja się czuję jakbym miała chodzić w tej ciąży jeszcze miesiąc... Jakiś mam dziwny przypływ energii i mnie roznosi po domu.
Zaraz się zabieram za racuchy drożdżowe z jabłkami- dogodzę moim chłopakom
No i super!
Ty też już za chwilę przytulisz maleństwo cudnie!
Cytat:
Narobiłaś mi ochoty.
Śliny mam do pasa muszę zapisać przepis tylko nie wiem jak bo z kom piszę
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:09   #910
Asiek121
Zakorzenienie

Ja już po ktg skurczy brak :P W poniedziałek następne ktg, a w czwartek wizyta i to akurat będzie początek 38 tc także donoszona, w czwartek mam jeszcze ostatnie zaliczenie w szkole a potem sie może dziać co chce
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:12   #911
miszkaaa
Zakorzenienie

Ja juz na nogach. Powiem szczerze, balam się, ze wstanie na nogi to będzie jakiś horror.
A ja wstlam, wykapalam się i czuje się super. Najgorsze są tylko zmiany pozycji bo pracują mięśnie brzucha a poza tym lajcik. Tak wiec dziewczyny nie bojcie się CC

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:14   #912
motylek1984
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61272791]A to masz taki do łóżeczka? Jak Haneczka wrzuciła?
Ja myślałam o takim dla starszej do jej łóżka, ale do.łóżeczka też w sumie by można

Moj szwagier robi boskie carbonara jak na szefa kuchni przystało przepisu mi nie chce dać wiem tylko że sam boczek się pekluje chyba tydzień i daje ser ktirego nazwy nie mogę zapamiętać

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

No i super!

Śliny mam do pasa muszę zapisać przepis tylko nie wiem jak bo z kom piszę [/QUOTE]

Ja robię zrzut ekranu, ale nie wiem czy wszystkie tel mają taką funkcję.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja juz na nogach. Powiem szczerze, balam się, ze wstanie na nogi to będzie jakiś horror.
A ja wstlam, wykapalam się i czuje się super. Najgorsze są tylko zmiany pozycji bo pracują mięśnie brzucha a poza tym lajcik. Tak wiec dziewczyny nie bojcie się CC

Brawo ty :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:16   #913
miszkaaa
Zakorzenienie

A, i polecam zabrać do szpitala cos do nawiązania ust. U nas na sali przed porodem było mega gorąco i usta miałam bardzo wysuszone.
Nie miałam czym nawilzyc bo na codzien nie uzywam ale polecam zabrac

Żabinek
Stary 2016-06-03, 13:16   #914
australia87
Zakorzenienie

Dżanet, tak, pasuje do materaca 120x60 Tylko, że tak jak pisałam - mój nie jest nieprzemakalny

A co do tego carbonara, to ja jestem z tych, co muszą mieć proporcje, więc znalazłam przepis na stronie Lidla http://kuchnialidla.pl/product/spaghetti-carbonara
Kilka przepisów stamtąd mi się już sprawdziło, więc może i tym razem się uda Tylko, że wino sobie podaruję, no i ser jakiś zwykły mam
Dzięki Soffinka za inspirację
Stary 2016-06-03, 13:18   #915
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
:
Mina świetna! Ja tam widziałam siusiaka kilka razy na usg więc się nie spodziewam hmm Leonii

Robię pierwszy raz racuchy z tego przepisu o cudnej nazwie "ruchanki"

http://niebonatalerzu.blogspot.com/2...-ruchanki.html
Stary 2016-06-03, 13:18   #916
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet ja kupiłam. Wczoraj przyszły i zaraz będę testować. Z jednej str material frote a z drugiej jakiś sztuczny który ponoć przepuszcza powietrze. Można prac

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:23   #917
haneczkab92
Ania

Cytat:

O matko, też bym zjadła!
Nie mogę coś odtworzyć, ale domyślam się jaka to mina- o dobra, odtworzyło się- mina bezcenna
Ja osobiście cieszę się, że nie miałam niespodzianki, choć nie ukrywam, że jak usłyszałam płacz, i czekałam aż mi powiedzą płeć, to trochę się "obawiałam"- pokochałabym tak samo, ale..;D

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61272791]A to masz taki do łóżeczka? Jak Haneczka wrzuciła?

No i super!

Śliny mam do pasa muszę zapisać przepis tylko nie wiem jak bo z kom piszę [/QUOTE]

Wiesz co, na to mam normalnie prześcieradło. Mała się nie poci. Nie zalała co prawda jeszcze, więc nie wiem, czy przemaka czy nie, ale jak na razie jest ok

Cytat:

Super nie ma to jak prysznic po cc- też czułam się o wiele lepiej
A i tak, pomadkę polecam bardzo po cc, ja miałam cały czas w rękach, bo naprawdę usta były okropnie suche.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-06-03 o 13:24
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:36   #918
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Narobiłaś mi ochoty.

Dzieki

Cytat:
Dżanet, tak, pasuje do materaca 120x60 Tylko, że tak jak pisałam - mój nie jest nieprzemakalny

A co do tego carbonara, to ja jestem z tych, co muszą mieć proporcje, więc znalazłam przepis na stronie Lidla http://kuchnialidla.pl/product/spaghetti-carbonara

Kilka przepisów stamtąd mi się już sprawdziło, więc może i tym razem się uda Tylko, że wino sobie podaruję, no i ser jakiś zwykły mam

Do usług ja robie na obiadokolacje bo TŻ bedzie po 18
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:41   #919
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
To super, ale trzeba leżeć cały czas na plecach, bo w sumie tego nie wiem? I z ciekawości co Ci dają przeciwbólowego, bo widzę, że tu stosują różne rzeczy?

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:41   #920
fiazo
Zakorzenienie

Miszka super że już miałaś pionizację. Pamiętaj by wstawc bokiem aby nie nadwyrężać mięśni.

Staram się dziś jak najwięcej odpoczywać ale i to mi nie wychodzi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:49   #921
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
To super, ale trzeba leżeć cały czas na plecach, bo w sumie tego nie wiem? I z ciekawości co Ci dają przeciwbólowego, bo widzę, że tu stosują różne rzeczy?
Na pewno kilka, kilkanaście godzin(u mnie prawie 24) to na płasko.
Później można, a nawet trzeba też na boku, ale to po pionizacji.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-06-03, 13:54   #922
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Dzielna jesteś

Cytat:
Mina świetna! Ja tam widziałam siusiaka kilka razy na usg więc się nie spodziewam hmm Leonii

Lepsza jednak pomyłka chłopiec->dziewczynka, bo w moim przypadku syneczek musiałby na początku być odziany w różowe ciuszki albo z motywami typowo dziewczyńskimi, malutko mam takich neutralnych

Cytat:
Do usług ja robie na obiadokolacje bo TŻ bedzie po 18
A u mnie dziś święto lasu, bo będę miała dwudaniowy obiad - zupa z wczoraj mi została, no a zaraz spróbuję zrobić tą carbonarę, więc kolejny dzień z serii obżarstwa, super!
Stary 2016-06-03, 13:54   #923
kiara92
Rozeznanie

Cytat:

Hahaha Nie śmieję się, bo też bym taką pewnie miała No, ale w drugą jest łatwiej, dokupi się trochę kiecek i różowych ubranek i jest ok, a gdy ma się już 80% różowej wyprawki to trochę średnio, prawie wszystko po raz drugi trzeba zakupić.

Cytat:

Super, że tak piszesz

Cytat:

Cudowna nazwa
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:05   #924
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Przez kilka godzin lezalam tylko na plecach(ale w sumie nie było jakiegoś nakazu), potem lekarz osłuchał brzuch i stwierdził, ze mogę pić i jeść i wtedy mnie posadzili i juz mogłam się przewracac na boki. I spalam na bokach. A dzisiaj wstalam. Na poczatku chyba morfinę miałam a potem paracetamol + jakąś kroplowke ze środkiem przeciw wymiotom bo przy pierwszym posiłku może być rozna reakcja(ja prawie zwrocilam wiec polecam jeść i pić w małych ilościach). Dziś rano dostalam 2tabl. Paracetamolu i jest ok.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miszka super że już miałaś pionizację. Pamiętaj by wstawc bokiem aby nie nadwyrężać mięśni.

Staram się dziś jak najwięcej odpoczywać ale i to mi nie wychodzi
Staram się pamiętać o tym wstawaniu bokiem i przetaczam się jakbym jeszcze w ciąży była. I to jest w sumie najgorsze utrudnienie jak dla mnie

Żabinek
Stary 2016-06-03, 14:21   #925
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczynki ledwo Was nadrobilam pedzicie jak szalone o psie i ochraniacze poduszki napiszę wieczorkiem ok?

Kp idzie średnio Hania coś ssie, ale chwilę i głośny ryk nie do opanowania. Tylko butla z mlekiem ją ratuje. Odciagamm mleko i moje je. Medela Swing jest cudownnym laktatorem!!! polecam
Mała jest bardzo grzeczna je i śpi! Wieczorami potrzebuje wiecej bliskości wtedy jakk dluzej sama leży to mruczy jak kotek po wzięciu jej do nas jest już ciuchutko

Po cc mi dawali morfine, później ketonal a na końcu paracetamol. W domu pozwolili ketonal i patacetamol tabletki.

Miszkaaa gratulacje! Waga niezła! Dobrze, że mi miałaś cc!

Olinka cieszę się, że Michas jest już z Tobą! Szybko wrócisz do męża i Oli ;*

Poza radością z Hani mam nerwaaaa!'nie mieszkający obok sasiad zalał nam jeden poziom mieszkania!!! Woda była do wysokości 20cm :/ akurat sypialnia nasza, pokój małej i multimedialny duzy pokoj. Podłogi i ściany do remontu :/ najgorsze jest to że wspólnota i zarzad nie może namierzyć wlasciciela lokalu obok Nas i nie mają jak otworzyc ic mieszkania!!! A my mamy połowę mieszkania cuchnace wodą blehh dziś będzie likwidator szkód z Naszego ubezpieczenia.
A po 2ktoś uderzyl mi w tylna szybę w aucie wrr! Lekko alke uszkodzenie jest, dobrze że mam AC.

Weronika suuper zachowanie Róży! pieknie przywitala się z Laura

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Nie szybę a lampę mi ktoś uszkodził! Nie wiem jak:/ wczoraj jechałam autem w mega ulewe może wtedy .. :/

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:34   #926
ewka555
Zakorzenienie

Ja carbonare robię z przepisu jednej dziewczyny z wątku Zuziowego, polecam:

Smaze drobno pokrojony boczek, dodaje jedna drobno pokrojona cebule, potem posiekany zabek czosnku, jak sa gotowe dodaje odrobine bialego wina (pol kieliszka) i ze 2-3 łyzki smietany, gotuje ok 10 min. Mieszam w miseczce 2 zoltka,reszte duzego opakowania smietany i starty parmezan, zmniejszam ogien pod patelnia i wlewam mieszanke, wylaczam gaz. Mieszam sos z makaronem, posypuje natka pietruszki. Oczywiście mozna zwiększyć proporcje
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:51   #927
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ledwo Was nadrobilam pedzicie jak szalone o psie i ochraniacze poduszki napiszę wieczorkiem ok?

Kp idzie średnio Hania coś ssie, ale chwilę i głośny ryk nie do opanowania. Tylko butla z mlekiem ją ratuje. Odciagamm mleko i moje je. Medela Swing jest cudownnym laktatorem!!! polecam
Mała jest bardzo grzeczna je i śpi! Wieczorami potrzebuje wiecej bliskości wtedy jakk dluzej sama leży to mruczy jak kotek po wzięciu jej do nas jest już ciuchutko

Po cc mi dawali morfine, później ketonal a na końcu paracetamol. W domu pozwolili ketonal i patacetamol tabletki.

Miszkaaa gratulacje! Waga niezła! Dobrze, że mi miałaś cc!

Olinka cieszę się, że Michas jest już z Tobą! Szybko wrócisz do męża i Oli ;*

Poza radością z Hani mam nerwaaaa!'nie mieszkający obok sasiad zalał nam jeden poziom mieszkania!!! Woda była do wysokości 20cm :/ akurat sypialnia nasza, pokój małej i multimedialny duzy pokoj. Podłogi i ściany do remontu :/ najgorsze jest to że wspólnota i zarzad nie może namierzyć wlasciciela lokalu obok Nas i nie mają jak otworzyc ic mieszkania!!! A my mamy połowę mieszkania cuchnace wodą blehh dziś będzie likwidator szkód z Naszego ubezpieczenia.
A po 2ktoś uderzyl mi w tylna szybę w aucie wrr! Lekko alke uszkodzenie jest, dobrze że mam AC.

Weronika suuper zachowanie Róży! pieknie przywitala się z Laura

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Nie szybę a lampę mi ktoś uszkodził! Nie wiem jak:/ wczoraj jechałam autem w mega ulewe może wtedy .. :/
Ważne, że je Twoje mleczkodobrze, że u Was wszystko ok
A co do mieszkania- współczuję kiepska sytuacja. I jeszcze ta lampa;/

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-06-03, 14:54   #928
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

O 12 20 po expresowym porodzie sn przywitalismy Gabrysie) 3520g 55cm

Potem więcej napiszę

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:54   #929
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

O właśnie to ten ser którego nazwy nie pamiętam bardzo fajny przepis! Dzięki! Zrobię na bank, tylko muszę lodówkę uzupełnić
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:58   #930
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
O 12 20 po expresowym porodzie sn przywitalismy Gabrysie) 3520g 55cm

Potem więcej napiszę
Gratuluję a jednak babeczka

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości