|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
dlugo to trwalo MIA? teraz juz je normalnie?lecial Ci pokarm?bo mi bardzo slabo....w.12 min sciagnelam niecale 30ml a zwykle po 7min mialam 90-110ml....
|
#4893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie polecam za to biustonoszy Lupoline, mam jeden kupiony jeszcze w ciąży, jest okropnie niewygodny mimo ze rozmiar jest ok Co do Tiny Love to możesz się rozejrzec za używanym chociaż używki nawet trzymają wysoką cenę. Może i nam kiedyś uda się odsprzedać za dobra cenę jak juz nie będzie potrzebny Cytat:
Dopadlo Cie i juz, co zrobisz. Teraz możesz tylko starać się jakoś zadziałać. Ja bym tej kapusty spróbowała. Przed karmieniem rozgrzewaj piers, po karmieniu zimny oklad stosuj. Skoro boli Cie jak Małą prxystawiasz to może laktatorem będzie lepiej? |
||
|
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
laktatorem tez boli ;-( kazde rozwiazanie jest mega bolesne, po prostu moja skala bolu juz nie wytrzymuje
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Urshoola, przykro mi! Trzymaj sie. Moge sie tylko domyslac co to za bol biedaku.. Stosuj sie do zalecen lekarza i mam nadzieje ze bedzie ok.
Moj maly dzis pierwszy raz sie usmiechnal tak swiadomie, mniej wiecej. Myslalam ze sie posram ze szczescia! |
|
|
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie namawiał na żadne ale my się raczej decydujemy na 5 w 1. Na pneumokoki na pewno zaszczepiny, co do rota to jestem sceptyczna Cytat:
A może poradnia laktacyjna? Przy naszym szpitalu taka działa |
||
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam rzeke mleka ktorej mala nie ogarnia i tez karmienie jest czasem udreka szarpie sutki ciagnie ucieka ale juz jestem wprawiona w bojach i moze mnie ciagnac boli co prawda ale to juz pikus jak jest wyglodzona to je super i piers chwyta ladnie.
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-03 o 13:11 |
|
|
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie nie dziala bo dzwonilam tambi odebrala lekarka dyzurujaca w poradni ginekologicznej, mowiac ze nie na tyle lekarzy zeby prowadzic poradnie
|
#4899 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Przerabiam sie na pier#$£ony kwiat lotosu
![]() A tak na powaznie to nie mam czasu, zarobiona jestem. Czytam was z reguly w nocy jak karmie. Popoludniami i wieczorami mamy akcje kolka. Potem matka probuje odetchnac. Wczoraj bylismy u pediatry. Dzis ja ze soba u dermatologa. Mala nie dala mi dzis pospac, a i tak spi caly czas ze mna w wyrku. Nie mam czasu na szlaczki. Planuje dzis odsypiac przy kazdej drzemce Emi, moze wtedy szybciej wroce do zywych. To tak w telegraficznym skrocie
|
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
jejku....ale super ze Ci przeszlo, ja mam ochote odciac sobie ta piers ;-(
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze byloby zaleczyc to zapalenie - moja siostra niedoleczyla nie karmila ta piersia co skonczylo sie zanikiem pokarmu. Dla pocieszenia dodam ze karmila tylko z jednej do roku zycia wiec tez sie da
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Konto usunięte
|
My po wizycie położnej, mały waży 3830
Myślałam już, że mam mało mleka bo mały mnie strasznie zaczął szarpać przy karmieniu, normalnie jakby chciał oderwać coś A poza tym mały żre jak mały tirex.. serio, rzuca się na mnie i wydaje takie dźwięki, że całą wizyte sie śmiała jak widziała jak on je.. ![]() Biustonosz do karmienia też poszukuje, ale usztywniany i z tym to już problem bo wszystkie miękkie i takie niewyjściowe ;/ Cytat:
Teraz ratowałam się bezlekowo, woda+żurawina no i paracetamol. Dziś położna powiedziała, że mogę buscopan przy silnym ataku, ale żeby jeść 1 tabletke, a nie jak cukierki i mogę normalnie karmić. [QUOTE=urshoola;61271161]dziewczyny obudzilam sie z mega bolem piersi bol od pachy, czerwona od wewnatrz i od dolu, dreszcZE dretwiejace stopy i dlonie. Moj gin nie odbiera dzwonie do szpitala mowia zapalenie piersi.Zeby karmic mala ta piersia. POSZlam do rodzinnego z temp 39.5 a w gabinecie 36.8... I mi lekarka mowi ze to zapalenie ale brodawki nie piersi od zlego ssania malej. Na wszelki wypadek dostalam antybiotyk jakby goraczka sie utrzymywala i nie karmic ta piersia tylko odciagac i bepanthen oraz kapusta.No i kogo sluchac?Jak widze mala to mnie cala strona prawa cialaaz boli, jak dostawiam laktator to samo. Czemu jestemtak beznadziejna ;-(i to mleko nie leci ;-([/QUOTE dziewczyny dobrze doradzają z tym rozgrzaniem i później kapustą. na bolesne brodawki jeszcze własne mleko pomaga(smarowanie) i wietrzenie Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkich snów
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
A co do brodawek to bardzo mi pomogł MALTAN
|
#4905 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Czytam, ze rozkminiacie kwestie szczepien...my szczepimy 6w1 i pneumokoki. Rota odpuszczamy.
Urshoola biedaku, ja mam mega bol samych sutkow i pojecia nie mam co to moze byc. Najbardziej bola przez pierwsze 10s zasysania. Az zaciskam wtedy zeby. Staram sie wietrzyc piersi. W nocy spie bez stanika, z tetra pod koszulka Mam tez zelowe oklady z aventa na piersi. Przynoszs ulge. Po kapuste jeszcze nie biegalam ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Warszawianki, gdzie robicie usg bioderek na NFZ? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Trzasnelam kawe i jestem jak zombie
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Urahoola jak Cie tak boli to bierz przeciwbólowe. Mi pomagały jak miałam problemy z piersiami. Tylko łykaj po karmieniu tabletkę nie przed
My szczepimy 5w 1 i pneumokoki na pewno. Rotacji raczej nie ma sensu |
|
|
|
#4907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Roses, ja znowu będę się powtarzać i reklamę robić - próbowałaś Karpa? Ale wszystkie 5S dokładnie tak jak pokazuje? U nas wczoraj idealnie zadziałało jak kociak rozdarł się z objawami kolki... Dziś się lekko zirytowałam w szpitalu - poszłam do specjalnego pokoju przebrać kociaka, a ten zaczął się drzeć jak dziki - bo gips (chociaż ten zniósł dzielnie - popisywał się przed dziadkiem!), bo pępek, bo mokro (jakimś cudem przelał pieluchę i całe ubranie miał mokre) i zaczął się robić głodny. I oczywiście znalazła się babcia-dobra rada, co to najpierw w lament że jak to takie maleństwo w gips wkładać, a potem "może pani mu da cyca, żeby tak nie płakał!". No kaman, mój "cyc" moja sprawa, nie mogę karmić chociaż bym szczerze chciała i wkurzają mnie takie złote rady. Wiem wiem - pani nie mogła wiedzieć, ale po prostu - po kiego wała się wcina? Za 5 minut wyjęłam butelkę i było po krzyku, zasikanemu dziecku nie będę przecież jeść dawać! |
|||
|
|
|
#4908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo wczoraj mieliśmy zalecane bioderka w ramach programu miejskiego. Cytat:
Cytat:
Co do rota jeszcze się zastanawiam. Pneumokoki w ogóle wg zapowiedzi mają być darmowe od 2017 i mają obejmować dzieci do 2 roku życia. Jeśli by tak rzeczywiście było to może warto poczekać o ile ktoś nie oddaje wcześniej dziecka do żłobka. |
|||
|
|
|
#4910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może zapodaj sobie 400 ibuprofenu co 6h, ciepłe okłady/prysznic przed, zimne okłady po, jak najczęściej dziecko przystawiać i to bródką w kierunku największego bólu/zaczerwienienia na piersi/gulki. Takim sposobem kilka/kilkanaście razy wywinęłam się z zapalenia ze starszą córką. Dodatkowo brałam lecytynę na rozbicie kropelek tłuszczu. |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj trochę czytalam na ten temat |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się czuję jak wyrodna matka skłaniając się ku tym darmowym...
|
#4913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet w laktatorze boli to co dopiero przy takim ssaku ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- nie czuj sie tak, kazdy podejmuje swoja decyzje, wczesniej skojarzonych nie bylo, ja bede sie decydowac na.5w1 lub 6w1 z tego tylko wzgledu, ze jest po nich mniej odczynow poszczepiennych. Pneumokoki i meningokoki obobowiazko zaszczepie u nas w miescie sa bezplatne dla osob zameldowanych na terenie miasta. Ale rota odpuszczam.dziala tylko na 9 szczepow z 300!!!! sama neonatolog odradzala
|
|
#4914 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Kocie, dopiero zaczynam czytac Karpa. Teraz malizna slodko spi a ja nie moge sie na nia napatrzec
Generalnie to nawet kolki sa do przezycia, szkoda mi tylko ze malenstwo sie tak strasznie meczy... |
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Jezu nie wiem co gorsze...te kolki i placz czy ten zasrany bol cyckow ;-( wspolczuje nam.wszystkim ze musimysie tak meczyc
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rotawirusów nie bierzemy ponieważ wciąż powstają nowe szczepy i ochrona przed jednymi nie powoduje ochrony przed nowozmutowanymi. Pneumo bierzemy ale później.
|
|
|
#4917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale potrzebowalam więcej pisania, a u nas trochę cisza, bo Wy macie już swoje skarbeczki przy sobie. Tam niektóre dziewczyny są na podobnym etapie jak ja, więc zawsze to raźniej. Cytat:
Chcialabym aby tak w domu się zaczeło, spędzic noc z mężem, nie sama w szpitalu. Ale cóż jak nic do niedzieli się nie zacznie to trudno.. ![]() Cytat:
Bez męza spać, bez poduchy ciażowej ojojoj
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Ja szczepie 5w1. Starszaka zaczęliśmy szczepić darmowymi, ale kiepsko zareagował, po przejściu na 5w1 nie było kłopotu. 6w1 nie, bo po pierwsze jest krócej na rynku, a po drugie dziecko wtedy dostaje dodatkowe niepotrzebne szczepienie na żółtaczke.
Plus pneumo po 7 miesięcu. Rota na pewno nie. Meningokoki jeśli uda sie sensownie wpasowac. Ospa nie. |
|
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Urshoola ibuprofen działa te przeciwzapalnie, a paracetamol tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. Musisz rozruszać tę pierś, bo takie nieściąganie może pogorszyć. Z dwojga złego lepiej Dzidę przystawiać z szeroko otwartym dziobem bo lepiej ściągnie niż laktator.
|
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula ibuprofen jest tez przeciwzapalny, przyda Ci sie. Sprobuj rozgrzac i rozmasowac piers i moze recznie sciagnac? Potem zimny oklad. Mi dalo ulge
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.