Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 12:53   #4891
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
od poczatku bol przy przystawianiu pozucja klasyczna i krzyzowa, po 2 tyg przestawilam ja na spod pachy no i wydawalo mi sie ze jest lepiej a tu dupa...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

lirene jejku ale Ci dobrze ja nie wierze w to ze dam rade tak mnie napier......la nie boli ;-(
Ja tez wylam i przy kazdym karmieniu lecialy mi lzy bo bolalonie samo przystawienie a cale karmienie - musialam gleboko oddychac zeby przezyc i jeszcze gryzlam sobie kciuka z bolu glupie ale pomagalo. Jak sobie przypomne jaki to koszmar mam dreszcze. Dostawialam mimo wszystko caly czas, smarowalam lanolina i swoim mlekiem o ile udalo sie cos wycisnac:/ i spalam z cyckami na wierzchu jak masz jak to nie zaslaniaj piersi jak najwiecej powietrza. Kapusta zimna ubita tez pomaga jak bola piersi i sa gorace wiec stosuj i to. Powodzenia! :-*
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:55   #4892
urshoola
Zadomowienie

dlugo to trwalo MIA? teraz juz je normalnie?lecial Ci pokarm?bo mi bardzo slabo....w.12 min sciagnelam niecale 30ml a zwykle po 7min mialam 90-110ml....

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:56   #4893
fablous
Zakorzenienie

Wink Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Rose, gdzie jesteś? Zciukalas teściowke i jesteś w pierdlu?
Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
A dobrze dobrałaś rozmiar? Tego sie najbardziej obawiam ze wezme ze duzy/maly :/

Nad tiny love myslalam przez to ze mozna rozlozyc na plasko jak dziecko zasnie fajna sprawa no ale cena nie zacheca

Hahaha
Rozmiar dobieralam na podstawie ich tabelki, pomierzyłam co trzeba. Przyszły w sam raz
Nie polecam za to biustonoszy Lupoline, mam jeden kupiony jeszcze w ciąży, jest okropnie niewygodny mimo ze rozmiar jest ok

Co do Tiny Love to możesz się rozejrzec za używanym chociaż używki nawet trzymają wysoką cenę. Może i nam kiedyś uda się odsprzedać za dobra cenę jak juz nie będzie potrzebny

Cytat:
dziewczyny obudzilam sie z mega bolem piersi bol od pachy, czerwona od wewnatrz i od dolu, dreszcZE dretwiejace stopy i dlonie. Moj gin nie odbiera dzwonie do szpitala mowia zapalenie piersi.Zeby karmic mala ta piersia. POSZlam do rodzinnego z temp 39.5 a w gabinecie 36.8...
I mi lekarka mowi ze to zapalenie ale brodawki nie piersi od zlego ssania malej. Na wszelki wypadek dostalam antybiotyk jakby goraczka sie utrzymywala i nie karmic ta piersia tylko odciagac i bepanthen oraz kapusta.No i kogo sluchac?Jak widze mala to mnie cala strona prawa cialaaz boli, jak dostawiam laktator to samo. Czemu jestemtak beznadziejna ;-(i to mleko nie leci ;-(
Ula to zapalenie Ci na głowę chyba padło, nie jesteś beznadziejna!
Dopadlo Cie i juz, co zrobisz. Teraz możesz tylko starać się jakoś zadziałać. Ja bym tej kapusty spróbowała. Przed karmieniem rozgrzewaj piers, po karmieniu zimny oklad stosuj. Skoro boli Cie jak Małą prxystawiasz to może laktatorem będzie lepiej?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 12:59   #4894
urshoola
Zadomowienie

laktatorem tez boli ;-( kazde rozwiazanie jest mega bolesne, po prostu moja skala bolu juz nie wytrzymuje

Stary 2016-06-03, 13:05   #4895
AnneMariie
Zadomowienie

Urshoola, przykro mi! Trzymaj sie. Moge sie tylko domyslac co to za bol biedaku.. Stosuj sie do zalecen lekarza i mam nadzieje ze bedzie ok.

Moj maly dzis pierwszy raz sie usmiechnal tak swiadomie, mniej wiecej. Myslalam ze sie posram ze szczescia!
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:08   #4896
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was decyduje sie na te darmowe szczepionki? Czy wybieracie 5 w 1/ 6 w 1?
My rozmawialiśmy wczoraj w przychodni na ten temat. Generalnie sugerowali nam 5 w 1 lub 6 w 1, ale później rozmawiałam z siostrą - mamą półrocznego bobasa i zaprzyjaźnionym pediatrą i mówią oboje, że szkoda kasy na te skojarzone i żeby szczepić normalnie darmowymi. Argument co do liczby wkłuć jakoś na mnie nie działa. Jeszcze są jakieś plusy tych skojarzonych?? HELP!

Dodatkowo chciałabym zaszczepić na pneumokoki. Rota raczej odpuszczę.
Skojarzone maja mniej syfiastych substancji, tak mi lekarz powiedział. Powiedział tez ze różnica miedzy darmowymi a skojarzonymi jest taka jak między tanim a drogim samochodem - oba dojada z punktu A do punktu B, tylko różni je komfort, jakość wykonania itp.
Nie namawiał na żadne ale my się raczej decydujemy na 5 w 1. Na pneumokoki na pewno zaszczepiny, co do rota to jestem sceptyczna

Cytat:
laktatorem tez boli ;-( kazde rozwiazanie jest mega bolesne, po prostu moja skala bolu juz nie wytrzymuje
Jeju, wspolczuje
A może poradnia laktacyjna? Przy naszym szpitalu taka działa

Stary 2016-06-03, 13:09   #4897
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
dlugo to trwalo MIA? teraz juz je normalnie?lecial Ci pokarm?bo mi bardzo slabo....w.12 min sciagnelam niecale 30ml a zwykle po 7min mialam 90-110ml....
Masakryczny bol to tydzien czasu do 2 tygodni bolalo ale mniej pokarm lecial slabo ledwosciagalam z dwoch piersi 30 ml. Pilnowalam zeby nakladac mala na piers a nie zeby wkladac jej do buzi zeby lapala cala otoczke z brodawka i robila ladna rybke- kilka razy poprawialam w trakcie karmienia choc kazde wyciagniecie sutka to byl moj niemy krzyk. Maz jak patrzyl na moje karmienie to mial ochote dac butle... Ja jak mala sie budzila to mi bylo slabo jak pomyslalam o karmieniu - wiem glupie ale balam sie kazdego przystawienia.
Teraz mam rzeke mleka ktorej mala nie ogarnia i tez karmienie jest czasem udreka szarpie sutki ciagnie ucieka ale juz jestem wprawiona w bojach i moze mnie ciagnac boli co prawda ale to juz pikus jak jest wyglodzona to je super i piers chwyta ladnie.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-06-03 o 13:11
Stary 2016-06-03, 13:10   #4898
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Jeju, wspolczuje
A może poradnia laktacyjna? Przy naszym szpitalu taka działa
no wlasnie nie dziala bo dzwonilam tambi odebrala lekarka dyzurujaca w poradni ginekologicznej, mowiac ze nie na tyle lekarzy zeby prowadzic poradnie

Stary 2016-06-03, 13:12   #4899
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Rose, gdzie jesteś? Zciukalas teściowke i jesteś w pierdlu?
Przerabiam sie na pier#$£ony kwiat lotosu

A tak na powaznie to nie mam czasu, zarobiona jestem. Czytam was z reguly w nocy jak karmie. Popoludniami i wieczorami mamy akcje kolka. Potem matka probuje odetchnac. Wczoraj bylismy u pediatry. Dzis ja ze soba u dermatologa. Mala nie dala mi dzis pospac, a i tak spi caly czas ze mna w wyrku. Nie mam czasu na szlaczki. Planuje dzis odsypiac przy kazdej drzemce Emi, moze wtedy szybciej wroce do zywych.

To tak w telegraficznym skrocie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:12   #4900
urshoola
Zadomowienie

jejku....ale super ze Ci przeszlo, ja mam ochote odciac sobie ta piers ;-(

Stary 2016-06-03, 13:19   #4901
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
jejku....ale super ze Ci przeszlo, ja mam ochote odciac sobie ta piers ;-(
Tobie przynajmniej druga zostanie ja mialam tak z obiema
Dobrze byloby zaleczyc to zapalenie - moja siostra niedoleczyla nie karmila ta piersia co skonczylo sie zanikiem pokarmu. Dla pocieszenia dodam ze karmila tylko z jednej do roku zycia wiec tez sie da
Stary 2016-06-03, 13:24   #4902
201701091517
Konto usunięte

My po wizycie położnej, mały waży 3830 czyli mamy mleko daje rade ;D a jeszcze 4 tygodni nie ma ;D Mega się ucieszyłam ^^
Myślałam już, że mam mało mleka bo mały mnie strasznie zaczął szarpać przy karmieniu, normalnie jakby chciał oderwać coś zaczęłam już czytać o kryzysie laktacyjnym i sobie wkręcać, ale położna twierdzi, że pewnie go coś boli albo rozprasza.. i że mi wielkimi literami napisze, że pokarm sie nie kończy i go mam
A poza tym mały żre jak mały tirex.. serio, rzuca się na mnie i wydaje takie dźwięki, że całą wizyte sie śmiała jak widziała jak on je..

Biustonosz do karmienia też poszukuje, ale usztywniany i z tym to już problem bo wszystkie miękkie i takie niewyjściowe ;/

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Lambadaa dzieki mam buscopan nospe ibuprofeni paracetamol. Tylko nie zapytalam jak to sie ma do kp jak moglam nie zapytac no debilka
Do jutra po poludniu nie moge karmic bo dostalam ketonal a co potem to nie wiem.
Lambadaa karmilas po tych lekach?
Pierwszą kolkę miałam przed ciążą więc brałam wszystko.Fajnie działała ta woda Jana, w ciągu 3 dni kamień przesunął się z nerki do prawie pęcherza, więc pij duże ilości
Teraz ratowałam się bezlekowo, woda+żurawina no i paracetamol. Dziś położna powiedziała, że mogę buscopan przy silnym ataku, ale żeby jeść 1 tabletke, a nie jak cukierki i mogę normalnie karmić.

[QUOTE=urshoola;61271161]dziewczyny obudzilam sie z mega bolem piersi bol od pachy, czerwona od wewnatrz i od dolu, dreszcZE dretwiejace stopy i dlonie. Moj gin nie odbiera dzwonie do szpitala mowia zapalenie piersi.Zeby karmic mala ta piersia. POSZlam do rodzinnego z temp 39.5 a w gabinecie 36.8...
I mi lekarka mowi ze to zapalenie ale brodawki nie piersi od zlego ssania malej. Na wszelki wypadek dostalam antybiotyk jakby goraczka sie utrzymywala i nie karmic ta piersia tylko odciagac i bepanthen oraz kapusta.No i kogo sluchac?Jak widze mala to mnie cala strona prawa cialaaz boli, jak dostawiam laktator to samo. Czemu jestemtak beznadziejna ;-(i to mleko nie leci ;-([/QUOTE

dziewczyny dobrze doradzają z tym rozgrzaniem i później kapustą. na bolesne brodawki jeszcze własne mleko pomaga(smarowanie) i wietrzenie Trzymam kciuki
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:24   #4903
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Przerabiam sie na pier#$£ony kwiat lotosu

A tak na powaznie to nie mam czasu, zarobiona jestem. Czytam was z reguly w nocy jak karmie. Popoludniami i wieczorami mamy akcje kolka. Potem matka probuje odetchnac. Wczoraj bylismy u pediatry. Dzis ja ze soba u dermatologa. Mala nie dala mi dzis pospac, a i tak spi caly czas ze mna w wyrku. Nie mam czasu na szlaczki. Planuje dzis odsypiac przy kazdej drzemce Emi, moze wtedy szybciej wroce do zywych.

To tak w telegraficznym skrocie
To kladz się mamuśka słodkich snów
Stary 2016-06-03, 13:29   #4904
_itakinie_
Zakorzenienie

A co do brodawek to bardzo mi pomogł MALTAN
Stary 2016-06-03, 13:39   #4905
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Czytam, ze rozkminiacie kwestie szczepien...my szczepimy 6w1 i pneumokoki. Rota odpuszczamy.

Urshoola biedaku, ja mam mega bol samych sutkow i pojecia nie mam co to moze byc. Najbardziej bola przez pierwsze 10s zasysania. Az zaciskam wtedy zeby. Staram sie wietrzyc piersi. W nocy spie bez stanika, z tetra pod koszulka Mam tez zelowe oklady z aventa na piersi. Przynoszs ulge. Po kapuste jeszcze nie biegalam

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Warszawianki, gdzie robicie usg bioderek na NFZ?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
To kladz się mamuśka słodkich snów
Trzasnelam kawe i jestem jak zombie
Stary 2016-06-03, 13:42   #4906
martunia_199
Zakorzenienie

Urahoola jak Cie tak boli to bierz przeciwbólowe. Mi pomagały jak miałam problemy z piersiami. Tylko łykaj po karmieniu tabletkę nie przed

My szczepimy 5w 1 i pneumokoki na pewno. Rotacji raczej nie ma sensu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:45   #4907
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość

kocie na lotnisko rozważ kółkowa, bo przy kontroli trzeba rozwiązywać...
Siostra potrzebuje przede wszystkim na wyjście z samolotu i przejście z odebranym bagażem do wyjścia, ale zwrócę jej na to uwagę
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzwonilam do szpitala. Mam sie stawic 5.06 tak jak lekarz napisał mi w karcie ciąży, czyli niedziela. I obojętne czy rano czy wieczorem.
Idź wieczorem, tego samego dnia raczej Ci już nic nie zrobią a szkoda tkwić cały dzień

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp stosuje jakąś dietę? Ograniczenia w słodycze, owoce (oprócz pestkowych)...smażone, pieczone?
Ja może jestem mało miarodajna bo kociak mojego dostaje ok 1/3 porcji, ale jem wszystko jak leci. Była czerwona fasola, smażony schabowy, z piekarnika wszystko, kiełbacha i karkówka z grilla (i to spore ilości), jogurty, truskawki, sok pomarańczowy i małemu nic.

Roses, ja znowu będę się powtarzać i reklamę robić - próbowałaś Karpa? Ale wszystkie 5S dokładnie tak jak pokazuje? U nas wczoraj idealnie zadziałało jak kociak rozdarł się z objawami kolki...

Dziś się lekko zirytowałam w szpitalu - poszłam do specjalnego pokoju przebrać kociaka, a ten zaczął się drzeć jak dziki - bo gips (chociaż ten zniósł dzielnie - popisywał się przed dziadkiem!), bo pępek, bo mokro (jakimś cudem przelał pieluchę i całe ubranie miał mokre) i zaczął się robić głodny. I oczywiście znalazła się babcia-dobra rada, co to najpierw w lament że jak to takie maleństwo w gips wkładać, a potem "może pani mu da cyca, żeby tak nie płakał!". No kaman, mój "cyc" moja sprawa, nie mogę karmić chociaż bym szczerze chciała i wkurzają mnie takie złote rady. Wiem wiem - pani nie mogła wiedzieć, ale po prostu - po kiego wała się wcina? Za 5 minut wyjęłam butelkę i było po krzyku, zasikanemu dziecku nie będę przecież jeść dawać!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:49   #4908
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was decyduje sie na te darmowe szczepionki? Czy wybieracie 5 w 1/ 6 w 1?
My rozmawialiśmy wczoraj w przychodni na ten temat. Generalnie sugerowali nam 5 w 1 lub 6 w 1, ale później rozmawiałam z siostrą - mamą półrocznego bobasa i zaprzyjaźnionym pediatrą i mówią oboje, że szkoda kasy na te skojarzone i żeby szczepić normalnie darmowymi. Argument co do liczby wkłuć jakoś na mnie nie działa. Jeszcze są jakieś plusy tych skojarzonych?? HELP!

Ja zdecydowalam sie na szczepionkę skojarzona ze względu na to ze zawiera ksztusiec w formie bezkomórkowej
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:51   #4909
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
My też mamy tylko w zaleceniach usg bioderek... stresują mnie te Wasze wszystkie badania...
My mieliśmy USG brzucha i mózgu w szpitalu że względu na niską masę urodzeniową. Będziemy powtarzać jeszcze USG mózgu że względu na torbielke wykryta w szpitalu. Podobno większość dzieci je ma i to się wchłania po jakimś czasie, natomiast jesteśmy pod opieką poradni neonatologicznej i lekarz nam wypisał.
Dodatkowo wczoraj mieliśmy zalecane bioderka w ramach programu miejskiego.

Cytat:

My też się decydujemy na darmowe. Zaoszczędzone pieniądze wolę przeznaczyć na pneumokoki, jeśli nie uda nam się załatwić darmowego.

Cytat:
Mówią, żeby pneumokoki brać obowiązkowo jak dziecko będzie miało kontakt z przedszkolakami. A z rota znowu słyszałam, że szczepienie obejmuje tylko kilka rota, a pozostałymi dalej może się zarazić.
Jeszcze była mowa o menigokokach... i ze niby lepiej menigo niż rota... JA SAMA NIE WIEM...
Meningokoki są groźne podobno w późniejszym wieku więc można odłożyć szczepienie.
Co do rota jeszcze się zastanawiam.
Pneumokoki w ogóle wg zapowiedzi mają być darmowe od 2017 i mają obejmować dzieci do 2 roku życia. Jeśli by tak rzeczywiście było to może warto poczekać o ile ktoś nie oddaje wcześniej dziecka do żłobka.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:53   #4910
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:

A może zapodaj sobie 400 ibuprofenu co 6h, ciepłe okłady/prysznic przed, zimne okłady po, jak najczęściej dziecko przystawiać i to bródką w kierunku największego bólu/zaczerwienienia na piersi/gulki. Takim sposobem kilka/kilkanaście razy wywinęłam się z zapalenia ze starszą córką. Dodatkowo brałam lecytynę na rozbicie kropelek tłuszczu.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 13:54   #4911
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
Ja zdecydowalam sie na szczepionkę skojarzona ze względu na to ze zawiera ksztusiec w formie bezkomórkowej
U nas tez to jest głównym powodem dla którego wybieramy 5w1
Wczoraj trochę czytalam na ten temat

Stary 2016-06-03, 13:57   #4912
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja się czuję jak wyrodna matka skłaniając się ku tym darmowym...
Stary 2016-06-03, 14:03   #4913
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
A może zapodaj sobie 400 ibuprofenu co 6h, ciepłe okłady/prysznic przed, zimne okłady po, jak najczęściej dziecko przystawiać i to bródką w kierunku największego bólu/zaczerwienienia na piersi/gulki. Takim sposobem kilka/kilkanaście razy wywinęłam się z zapalenia ze starszą córką. Dodatkowo brałam lecytynę na rozbicie kropelek tłuszczu.
biore paracetamol choc czuje ze nic nie da, z tymi okladami sprobuje a malej przystawic nie jestem w stanie, mam taka blokade psychicznai bol....ze predzej sobie konczyny poobcinam niz ja przystawie. A ona sie po prostu rzuca na piers i szybko robi waski dziubek stad podejrzewam moj problem. Nie jestem w stanie tego bolu zniesc zeby ja przystawic, choc mowicie wszystkie by przystawic jednak.Dzieki za wsparcie, jednak nie mam na tyle sil w sobie by to ogarnac. Wiem ze powinnam wziac sie w garsc ale to jest bol jakby ktos mi nozyczkami odcinal sutki ;-(
nawet w laktatorze boli to co dopiero przy takim ssaku

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ja się czuję jak wyrodna matka skłaniając się ku tym darmowym...
nie czuj sie tak, kazdy podejmuje swoja decyzje, wczesniej skojarzonych nie bylo, ja bede sie decydowac na.5w1 lub 6w1 z tego tylko wzgledu, ze jest po nich mniej odczynow poszczepiennych. Pneumokoki i meningokoki obobowiazko zaszczepie u nas w miescie sa bezplatne dla osob zameldowanych na terenie miasta. Ale rota odpuszczam.dziala tylko na 9 szczepow z 300!!!! sama neonatolog odradzala

Stary 2016-06-03, 14:04   #4914
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Kocie, dopiero zaczynam czytac Karpa. Teraz malizna slodko spi a ja nie moge sie na nia napatrzec

Generalnie to nawet kolki sa do przezycia, szkoda mi tylko ze malenstwo sie tak strasznie meczy...
Stary 2016-06-03, 14:06   #4915
urshoola
Zadomowienie

Jezu nie wiem co gorsze...te kolki i placz czy ten zasrany bol cyckow ;-( wspolczuje nam.wszystkim ze musimysie tak meczyc

Stary 2016-06-03, 14:12   #4916
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:

My bierzemy skojarzone, bo mają lepszy skład (tzn inaczej są wydzielanie te szczepy wirusów do szczepionki) oraz dlatego że trzy wklucia za jednym zamachem jest nie na moje matczyne nerwy.
Rotawirusów nie bierzemy ponieważ wciąż powstają nowe szczepy i ochrona przed jednymi nie powoduje ochrony przed nowozmutowanymi.

Pneumo bierzemy ale później.
Stary 2016-06-03, 14:17   #4917
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu wchodzę zobaczyć jak się czerwcowki sypią, a tam nasza żabcia! No nie wiem, no nie wiem...
Kochane czuję się majóweczką w pełni, nie opuszcze Was przenigdy
Ale potrzebowalam więcej pisania, a u nas trochę cisza, bo Wy macie już swoje skarbeczki przy sobie.
Tam niektóre dziewczyny są na podobnym etapie jak ja, więc zawsze to raźniej.

Cytat:
No i pięknie, że plan jest nie smutaj się, zaraz będziesz miała swoją małą żabkę w ramionach
05.06 się stawisz jeśli nie będzie akcji, jak będą wywoływać to pewnie 06.06.2016 więc piękna data moja droga

Chcialabym aby tak w domu się zaczeło, spędzic noc z mężem, nie sama w szpitalu. Ale cóż jak nic do niedzieli się nie zacznie to trudno..

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Wow, 06.06.16 to faktycznie super data!

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Idź wieczorem, tego samego dnia raczej Ci już nic nie zrobią a szkoda tkwić cały dzień
Dzięki za radę. Czyli tak np ok18?
Bez męza spać, bez poduchy ciażowej ojojoj
Stary 2016-06-03, 14:19   #4918
fruzjape
Zadomowienie

Ja szczepie 5w1. Starszaka zaczęliśmy szczepić darmowymi, ale kiepsko zareagował, po przejściu na 5w1 nie było kłopotu. 6w1 nie, bo po pierwsze jest krócej na rynku, a po drugie dziecko wtedy dostaje dodatkowe niepotrzebne szczepienie na żółtaczke.
Plus pneumo po 7 miesięcu. Rota na pewno nie. Meningokoki jeśli uda sie sensownie wpasowac. Ospa nie.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:50   #4919
biedronkadancer
Rozeznanie

Urshoola ibuprofen działa te przeciwzapalnie, a paracetamol tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. Musisz rozruszać tę pierś, bo takie nieściąganie może pogorszyć. Z dwojga złego lepiej Dzidę przystawiać z szeroko otwartym dziobem bo lepiej ściągnie niż laktator.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 14:55   #4920
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezu nie wiem co gorsze...te kolki i placz czy ten zasrany bol cyckow ;-( wspolczuje nam.wszystkim ze musimysie tak meczyc
Ula ibuprofen jest tez przeciwzapalny, przyda Ci sie. Sprobuj rozgrzac i rozmasowac piers i moze recznie sciagnac? Potem zimny oklad. Mi dalo ulge
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości