|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Dziewczyny kiedy dzieci zaczynają trzymać główkę samodzielnie? Nie chodzi mi o podnoszenie, tylko jak się nosi na rękach żeby trzymało już sztywno.
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jem tego co polozna niezalecała Tj pestkowe, cytrusy, smazone, smietana, ostre, orzechy, kakao i czekolada (białą mozna) wiec princessa ciagle na stanie ![]() grochy, kapusta A i tak nie mam pomyslow na urozmaicone obiady ![]() Dzis pulpety ale sie zapomnialam i zaprawilam smietaną wiec bede je łowić bez sosu. |
|
|
|
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z teorią zdążysz, obejrzyj 2 i 3 część i naśladuj ja właśnie bujam taką glizdkę na kolanach ![]() Cytat:
ale życzę Ci, żeby samo ruszyło, ja tęskniłam strasznie i spać nie mogłam na tych szpitalnych łóżkach...
|
||
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj nocka była ciężka. Mała pospała tak porządnie od 23:30 do 3:15 i w zasadzie na tym koniec. Po karmieniu zasnęła na jakieś pół godziny i znowu pobudka. Koło 5:30 wylądowała ze mną w łóżku, ale szału nie było. Trochę przysypiała podczas karmienia, ale sporo marudziła - chyba ją brzuszek bolał, bo strasznie wzdęty miała i kupki brak.
Z plusów - W ogóle weszłam dzisiaj na wagę i zobaczyłam 60,0 kg. Czyli niewiele mi brakuje do wymarzonej wagi. Od jakichś 10 lat marzyłam o tym, żeby w końcu zobaczyć 5 z przodu, ale nigdy mi dieta nie była po drodze, na ćwiczenia też byłam zbyt leniwa. A teraz prawie tą wagę osiągnęłam. Oczywiście jest to zaleta głównie diety w trakcie ciąży, bo przed ciążą ważyłam 69 kg. DO tego teraz doszło odstawienie produktów mlecznych i słodyczy wspomagane kp. Głównie te słodycze, bo już długi czas waga mi sie trzymała na poziomie 62 a dziś taka niespodzianka. Z minusów - przez to ciągłe trzymanie malucha na rękach przy piersi zaczyna mnie boleć kręgosłup. W tym samym miejscu, które mnie tak bolało przez ostatnie 2 miesiące ciąży. Chyba muszę o jakimś masażu pomyśleć. Co do szczepień - jeśli rozważacie rotawirusy to zwróćcie uwagę, że tej szczepionki nie bardzo można odkładać w czasie. Są dwie dawki, a druga musi być podana przed ukończeniem 24 tygodnia życia. Pneumokoki czy meningokoki można odłożyć w czasie. Ja szczepiłam wczoraj. Zdecydowałam się na 6 w 1 i rotawirusy, reszta trochę później. |
|
|
|
#4927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale Cie rozumiem. Dla mnie każde karmienie, to byl straszny stres. Bylam az mokra, dziecko plakalo, a ja myslalam czy juz przystawic czy jeszcze poczekać. Caly czas smarowalam swoim mlekiem i maltanem i zmienilam sposób karmienia i pomogllo. Czasem wystarczy nawet o milimetr przesunąć glowe dziecka i bol mija. Ja wczesniej karmilam tak, ze mala miala nos zgnieciony moja piersia i za nisko ja trzymalam. Teraz mam ja wyżej i moze swobodnie oddychać ☺ |
|
|
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
znowu po 10 min walki laktatorem niecale 30ml...i poszla w ruch kapusta, zrobie tak ze za jakas godzine lub 2 wezme ibuprofen, wiem kochane jak dziala tylko boje sie o malenstwo czy jej nic nie bedzie. Paracetamol mi kazala lekarka brac 3xdziennie to bedr go na zmiane z ibuprofenem brac. Maz zabral mala na spacer zebym miala chwile dla siebie. Totez siadlam z tym laktatorem.Dr kazala sciagac do poczucia ulgi....tylko ze ja tej ulgi to nie czuje ;-(
|
#4929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iwonia, a Twoj maluch ma jakies problemy z brzuszkiem, alergie itp, ze tyle rzeczy odstawilas? |
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem praktycznie wszystko, truskawki mama mi codziennie przynosi- małej nic nie jest. Teraz wypiłam szklankę soku pomarańczowego, zobaczymy co będzie... Jadłam groszek, brokuły
na razie nie jadłam czekolady jeszcze Pojechaliśmy do pobrania krwi i okazało się, że za późno czy ja robię coś źle?! Bo wzięłam małą prosto z łóŻeczka, przykryłam bambusem i wyszłyśmy z domu- na dworze jest cieplej niż u nas w mieszkaniu! Co ja niby powinnam jej założyć? (w domu ma bodziaka i na to pajacyk bawełniany)
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobie później. Wiecie co robie? Slucham fuul muzyki, tańcze i miedzy czasie wycinam z filcu sowy bo obiecalam paru osobą broloczki
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- I jem ptasie mleczko
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przymierzam się do pierwszego odciągnięcia pokarmu laktatorem, żeby mieć trochę odciągniętego mleka na wypadek mojego wyjścia i zostawienia malucha z tatusiem.
Jak wygląda cały ten proces wygotowywania, wyparzania, sterylizacji laktatora i butelek? Co ile, jak, kiedy? Czy trzeba to robić przed samym użyciem czy jak? Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2016-06-03 o 17:05 |
|
|
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę ciepło ja ubrałas jedna warstwa plus ewentualnie pieluszka to aż nadto w te upały ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Ja wyparzam tylko nowe, w mikrofali albo po prostu w garnku z woda. Pomiędzy uzyciami myje, co jakiś czas przelewam wrzątkiem z czajnika. |
||
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero wróciliśmy z festynu rodzinnego u córki w przedszkolu. Prawie 4h na dworze
zaliczylismy karmienie w przedszkolu
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
lou?! czyżbyś się rozpakowywała po cichaczu?
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- omatkozcórko jak cudownie że już piątek!!!! Niedługo tż wróci i w końcu ma wolny weekend i troszkę mi pomoże przy małej - w sensie że troszkę odsapnę, bo pomocy przy niej nie potrzeba, ale się cieszę jak gwizdek
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzis nieodkladalne dziecko. Spi mi na klacie. Polozony obok budzi sie po 3 min.
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Edit. Otulony spi spokojnie. Niebpoznaje mojego dziecka.
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
itakinie - moje jest nieodkładalne cały czas. Otulanie nie pomaga.
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Moje bylo proste w obsludze. Dzis cos sie skomplikowalo.
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Napisze Wam co u nas i po tym weme sie za nadrabianie. Wczoraj Natalka skonczyla 6 tygodni- kiedy to zlecialo.... moja kochana. Tym samym skonczyl sie moj polog ale do gina ide dopiero 15.06 bo na wczesniej nie bylo do niego terminu.. Bylam dzis w Luxmedzie w ramach abonamentu z pracy meza i az mnie krew zalewa!!! Przez to mam zle zdanie o naszej lekarce prowadzacej na nfz. Do rzeczy: poszlam po skierowanie na echo serca- zalecenie z wypisu ze szpitala. A mamy taki zapis w abonamencie, ze jesli ich lekarz wystawi skierowanie to oni zwracaja kase za badanie jesli je zrobie prywatnie gdzie indziej. A chcialam to echo zrobic na Agatowej, jak w ciazy. Lekarka mnie o wszystko wypytala, dala to skierowanie na echo ale od siebie dala malej badania: morfologie, glukoze, tsh i ft4 (bo bralam euthyrox). I co?! Wyniki krwi wskazuja na anemie. Lekarzem nie jestem ale sa tam flagi- duzo rzeczy za nisko. A mowilam mojej pediatrze, ze dziecko slabo przybiera (bo mam wage i spradzam), ze jest senna i czesto nue moge jej na karmienie obudzic...to zadnych badan nie zlecila... ciekawe jak wyjda hormony bo jeszcze nie ma wynikow w systemie...zaczelam sie martwic o Natke. A lekarke powinnam zmienic:/ ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Dodam keszcze zeclekarka na nfz nie kazala badac malej tsh i ft4. Nawet o tym nie wspomniala. |
|
|
|
#4945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w domu mamy taką temperaturę, że nawet ja zakładam cienki długi rękaw Ale nasza sekretarka chyba myśli, że powinnam jeszcze dołożyć jakiś gruby pajac, czapkę i nie wiem co jeszcze ![]() U nas od wczoraj to samo... Śpi idealnie na rękach/brzuchu, odłożona od razu się wybudza...
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Dziś była u mnie położna. Oto wnioski:
- mam jeść wszystko( nawet orzechy) - iść jutro na spacer -z dziecinki trzeba zrobić" glonojada" pondczas karmienia- mocno( naprawdę mocno, ja to się bałam że się utopi w cycu) docisnąć główkę do piersi, buzia szeroko otwarta. I wiecie co? Pierwszy raz nie czułam bólu podczas karmienia! Spróbujcie, nie bać się taka ulga. Jak coś to można tylko palcem przy nosku pierś nacisnąć , żeby mógł oddychać. Mam karmić na przemiennie LP PP a następne karmienie zaczàć pd piersi, którą poprzednio ssała. Dziewczyny po cesarce, kiedy tak zaczęłyście funkcjonalnie normalnie tj. sprzątać, wychodzić na zewnątrz, schylać sie? Edytowane przez Mad_lenka Czas edycji: 2016-06-03 o 21:03 |
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że lekarka nie zwróciła wcześniej uwagi na Twoje sugestie i nie zleciła badań |
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Fab- Szybko minelo te 6 tygodni...karmie piersia (a wczesniej moim mlekiem z butelki). Skoro Natalia ma tyle wynikow za nisko to moje wyniki pewnie osiagaja poziom Rowu Marianskiego... Co do badan malej to nawet doradczyni laktacyjna sugerowala je zrobic a wlasnue u naszej pediatry dwa razy zwracalam uwage na ospalosc dziecka a ona nic. Mam jednak nadzieje, ze moooze po prostu normy dla takich maluszkow sa troche inne a oni tam odnosza sie do wartosci dla doroslych
![]() Fruzja- a czemu nie szczepisz na ospe? Ja statszaka zaszczepilam. |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
A mojej Maliznie już się odwidziało otulanie, tzn nie potrzebuje go i wcale jej jakoś specjalnie nie wycisza. Więc już nie śpi jak naleśnik tylko na luzaka, okryta bambusem
![]() Za to polubiła w końcu leżenie na brzuszku |
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
Mad_lenka ja po cc w domu już działałam....a jak ból głowy mnie opuścił to całkiem odzylam...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

ja właśnie bujam taką glizdkę na kolanach 

na razie nie jadłam czekolady jeszcze
czy ja robię coś źle?! Bo wzięłam małą prosto z łóŻeczka, przykryłam bambusem i wyszłyśmy z domu- na dworze jest cieplej niż u nas w mieszkaniu! Co ja niby powinnam jej założyć? (w domu ma bodziaka i na to pajacyk bawełniany)

TEN dzień: 09.08.2014