|
|
#4171 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Nemo, tez tak kiedys mialam, książkowy krysys, bylo ciężko, ale się udało
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=hihi;6127688]Ja myślę tak jak vadi i Mój Mąż podobnie - on dzieci kocha bezgranicznie, uwielbia je z wzajemnością, ale ma jednego syna i teraz jako dojrzały Mężczyzna mówi, że nie podejmie się stworzenia nowego życia i wychowania go, przygotowania do zycia itd - to wielka odpowiedzialność, siła, cierpliwość i tak jak vadi pisze - MĄDROŚĆ - można chcieć mieć dziecko, kochać dzieci, ale to nie wszystko - trzeba wiedzieć co znaczy wychować dziecko i przygotować je do funkcjonowania w świecie.
szczerze powiem, że ja nie wyobrażam sobie uczyć kogoś tych wszystkich rzeczy a poza tym jestem egoistką przyznaję się do tego, i nie chciałabym żeby mnie ktoś ograniczał dobrze jest mi z TZ i niech tak zostanie
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na spacer
do później
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziecko zmienia wszystko - od światopoglądu po hierarchię wartości - a jeśli nie zmienia - to bardzo bardzo źle... bo powinno. |
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie dziecko zmienia wszystko... od relacji z TŻ, które trzeba na nowo poukładać po przyjściu maleństwa na świat po pory wstawania, kładzenia się spać. Dziecko wymusza zmianę trybu życia. Potrzebuję mnóstwo czasu i zainteresowania. Kiedyś chcę właśnie poprzez posiadanie dziecka wywrócić mój świat do góry nogami i chyba zamierzam go mocno odmienić, bo marzę o 3
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko wywraca świat do góry nogami, bo powoduje absolutne przewartościowanie życia - i tak byc pownno własnie - jeśli się decydujemy zostac rodzicem to niech dziecko będzie najważniesze
|
|
|
|
|
#4177 |
|
*sportaddict*
|
jasne, jasne, nic nie zmienia
![]() nic poza związkiem, rozkładem dnia, nocy, planami na weekend, wakacje, sylwestra i najbliższe zakupy. poza tym nic :P nie mówię, że na gorsze (mam nadzieję, że nie ) ale zmienia WSZYSTKO.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Nemo moze pogadaj z nim wprost Co powoduje ze jest taki nieczuly i oziebly??![]() Trzymaj sie slonko PS. My tez mielismy jakies napiecia przed swietami ale teraz jest juz jest miziankowo ![]() Doradzcie mi tylko dziewczyny co o tym myslicie: Moj tz wiadomo wydal wiele pieniedzy na swieta, no bo wigilia, wszystki wydatki na jego glowie. I juz nie ma pieniazkow do konca grudnia. I teraz mowi mi ze on ma zamiar wydac 200 zl na jakies petardy itp... bo obiecal siostrze fajnego sylwestra. I zeby miec te pieniadze to chce oddac do lombardu psp/to takie do grania/ I ze na poczatku stycznia odbierze z powrotem bo juz bedzie wyplata i wszystko ma zaplanowane i zebym sie nie martwila. Ale o to chodzi ze ja powiedzialam mu ze postapi nielogicznie jezeli tak zrobi. Wedlug mnie wystarczy kupic cos tam do strzelania za 20-30 zl symbolicznie i to wszystko. Zdenerwowal mnie tym i powiedzialam mu to, ze wydaje pieniadze ktorych jeszcze nie ma tak naprawde
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziękuję, żeby się udało ![]() Cytat:
ale może ja dziwna jestem
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie oceniam czy na lepsze czy na gorsze, ale zmienia i koniec
![]() Cytat:
Poza tym - to tylko jego kasa? Może i niech sobie zrobi z nią co chce? W końcu to jego pieniądze i jego decyzje... Tylko aby w przyszłości zmienił postępowanie, bo życie z kimś, kto wydaje kasę, której nie ma może byc problematyczne ![]() EDIT: Mi też wydaje się, że 200zł na petardy to dużo Ale mnie po prostu rozrywka w postaci petard nie rusza...
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Twin mnie przerazenie ogarnia jak mysle o trójce dzieciaków...albo inaczej zawsze myslałam o jednym, ale mój TZ wypalił na wigilii ze on to chciałby miec duza rodzine jakiej on sam nigdy nie miał. Oswiadczył ze bedzie robił wszystko zeby nas było na taka stać
...a ja mu powiedziałam zeby sobie sam rodził tą duza rodzinę.![]() EDIT Ja nienawidze petard..bo pieski i inne zwierzatka sie ich boją
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak Ty Powiedzisalam mu ze mozna kupic petardy za 20 zl w Lidlu zestaw a to jaki bedzie sylwester zalezy od nastawienia i klimatu Wazne zeby bylo milo i sympatycznie. Moga byc zimne ognie nawet he he. Wazne jest spedzenie tego dnia wspolnie, wspolna zabawa, radosc
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
[quote=hihi;6128154]
Poza tym - to tylko jego kasa? Może i niech sobie zrobi z nią co chce? W końcu to jego pieniądze i jego decyzje... Tylko aby w przyszłości zmienił postępowanie, bo życie z kimś, kto wydaje kasę, której nie ma może byc problematyczne ![]() Wlasnie Hihi, kocham go ale boje sie ze jesli teraz nie bede tego negowac i jasno stawiac warunkow w tej kwestii/czyli oduczac go tego/ to on sie przyzwyczai i bedzie uwazal to za normalne, nawet kiedy juz bedziemy mieli wspolny budzet domowy. Tylko nie wiem za bardzo jak go tego oduczyc, bo na gadanie to wiecie jak faceci reaguja /plachta na byka /
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A babcia bezczelnie"Ja nie o nich mówię, bo co oni myslą to ja wiem, o Tobie rozmawiamy" Nie wiem skąd to się bierze, że jak juz ludzie ślub wezma to wszyscy chca iść w pieluchy zagonić? ![]() Cytat:
I życie nie polega na zastawianiu się, aby się postawić
|
||
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Mi tez takie swiecace gwiazdeczki
Nadaja romantyczny i niezwykly kilmat. Jak bylam mniejsza i z rodzicami spedzalam sylwestra to zawsze lubilam zimne ognie/taki akcent sylwestrowy/ A tych wszystkich petard to sie boje i jak strzelaja to jak najdalej
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja aż na tyle się nie porwę a poza tym zobaczymy jak finansowo będziemy mogli sobie pozwolić. Jednak wiem, że min. to 2 dzieci, bo nie chcę wychowywać jedynaka.
|
|
#4187 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam kochane po swietach
![]() ![]() ![]() kitosa moje gratulacje ![]() u mnie swieta tez minely fajnie, wczoraj byla u mnie rodzinka i ogolnie masakra w domu ale bylo milood TZ dostalam mase pieknych prezentow, ze wszystkimi trafil idealnie jak zwykkle ![]() a juz po jutrze wyjazd z TZ do Rewala ale sie ciesze, nie moge sie doczekac, w koncu bedziemy pare dni razem
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mojego męża pieniądze to papieki których trzeba się pozbyc najszybciej jak się da. Wydaje na pierdoły...potrafi w przeciagu tygodnia wydac mnóstwo kasy a później na benzyne nie ma. Nie kontroluje w ogóle portfela....nie da sie z nim nic odłożyć..nic zaplanowac. Na poczatku to olewałam, bo to w koncu jego cięzko zarobione pieniadze...ale w momencie kiedy nawet nasz największy cel i marzenie nie był go w stanie obudzic i zmusic do racjonalnego podejscia do pieniadza zaczełam robic awantury..po prostu. Cały miesiąc walczyłam, tłumaczyłam , krzyczałam...w koncu powiedziałm bardzo niemiłe slowa. Wiedziałm ze go zabolą ...ale przyniosly efekty- oprzytomniał. I myslę ze tym razem na dobre.
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hania ma rację - walczyć - niech ma jakąś świadomość, bo w końcu jesli planujecie wspólne życie to nie możesz tylko Ty odpowiadać za wasze finanse i tylko Ty o nich myśleć, a on swobodnie wydawać seteczkami kasę na zbytki, bo komuś cos obiecał... |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
ja nienawidze petard i tego wszystkiego. boje sie jak gowniarze na ulicy pod nogi rzucaja
.a to dlatego ze jak mialam kilkanascie lat to wlasnie tata odpalal fajerwerki zebym miala radoche. i niby stalam bezpiecznie daleko, na tarasie. gucio prawda,raca zrobila pare kolek i zaczela leciec w moja strone. przeleciala obok glowy i rozbila sie za plecami (nie poparzylo mnie tylko dlatego ze troche drzwi mnie zaslonily). malo tam na zawal nie zeszlam i od tamtej pory panicznie sie boje ale lubie na niebie ogladac. no i szkoda by mi bylo 200 zl wydac. wystarczy 20-30 jesli juz
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
CZesc dziewczyny po swietach
![]() U nas swieta bardzo przyjemnie minely Bylismy na wigilii i 2 gi dzien swiat u jego rodzicow i jego mama ciagle kolo mnie latała i mowila: "No musze dbac o synowa", "no zobacz, jakiego masz fajnego narzeczonego" (pokazywala zdjecia w albumie) i ciagle mrugala do mojego TZ. Widac, ze by chciala miec taka fajna synowa jak ja hehePoza tym wszystko u nas gra, bardzo nam sie przydaly te wolne dni. TZ juz radosniejszy, mily, kochany i dba o mnie nawet zmienil sie ton jego glosu jak do mnie mowi, i jest jak kiedys teraz on siedzi w pracy a ja sobie odpoczywam bo wybylam do arkadii i po godzinie wrocilam padnieta i bez sil ![]() dzis mamy impreze u kolezanki, jak ja lubie takie dni gdy mozemy sobie wyskoczyc do znajomych |
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko niech TZ kupi petardy ale za mniejsza kwotę. I tez bedzie dla mełej to wspaniałe wydarzenie
Co do dziecka (bo widze, ze o tym pisałyście) to my z TZ chcemy, ale po slubie ![]() dziewczyny może da mi któraś kopa na zachetę bo mi sie nieeeee chce iść na tę imprezę I jeszcze mam dzien paszteta poświatecznego
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Ja na zły humor kupiłam dziś sweterek w kolorze pomarańczowym - wściekły, żywy kolor, a co! Skoro taka paskudna pogoda, to chociaż ja będę pełna energii
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Walczyc walczyc tylko moze nie w tym przypadku. Anitka powiedział co myli i nie ma sensu dalej toczyc wojny...bo on to robi dla ukochanej siostry....a tu racjonalne argumenty w grę nie wchodza.
Gdyby dla szpanu przed kumplami chciał kupic te fajerwerki, albo wydac zapozyczoną kase na nowe spodnie to robiłabym awanturę na całego ale w tym przypadku lepiej nie. Ja jestem bardzo dumna z mojego męża bo nie wchłania pizzy co drugi dzien, nie kupil od 2 miesięcy zadnego ciucha, chodzi do normalnego fryzjera- a nie do najdrozszego w miescie, w spozywczym patrzy na ceny...i ma wiele innych postanowin które wcielił w zycie i się ich trzyma
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, podczytuję was ale nie mam czasu na pisanie
i tak bedzie aż do nowego roku W każdym razie pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz na imprezke i baw sie dobrze. Ja tez mam dzis imprezke , tyle ze jutro idę do pracy więc będę musiala byc grzeczna ![]() Cytat:
. Kopniaczek sprzedany . Zwlecz się z łózka, zrób kompiel, piekny mejkap i włoski, wskocz w seksy ciuszek i na imprezke . Ja tak dzis robie, potanczę parę kalorii spalę, naładuję się energia. Cytat:
![]()
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za motwacje. tylko, ze bym tam chetniej szał gdyby nie to ze nawet z TZ nie bede mogla potanczyć przez ten gips. on bedzie siedział tylko
|
|
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na szczescie nie musze byc grzeczna bo jutro mam wolne ale za to tz idzie do pracy, dobrze ze sam ustala o ktorej godzinie ;-)Hihi, kiedy udalo Ci sie kupic dzis sweterek? w przerwie na lunch?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

przyznaję się do tego, i nie chciałabym żeby mnie ktoś ograniczał dobrze jest mi z TZ i niech tak zostanie
do później

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Co powoduje ze jest taki nieczuly i oziebly??

.