|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część III :)
Cytat:
Pięknie dziękuje ehh zeby faceci byli niezdecydowani
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
__ (...) codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy Im więcej dostajesz po buzi, tym więcej możesz wytrzymać. (...) kiedy spotka się kogoś miłego, zwykle myśli się, że jest biedny. Jak ma się osiemnaście lat, to nie wie się, co to zmęczenie (...) życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć. (długie, ale bardzo lubię ten cytat więc może się komuś również spodoba. Wszystkie cytaty pochodzą z książki Oskar i pani Róża. ) |
|
|
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
Coś zimno się robi, przydałoby się dodatkowe 36,6° obok siebie...
"All things come to those who wait... " //Wszystko przychodzi do tych, którzy czekają... "Jestem sobie prawdą,Fałszem i zagadką też..." „I chłód ogarnął wszystkie serca A w oczach pojawił się strach” Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście,jakiś tęczowy szlak… |
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Tysiące gwiazd krąży wokół nas
Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Wodzi nas za nos przeznaczenie kochanie damy radę, ale trzymajmy się razem I nigdy nie każ mi wybierać, bo jeszcze wybiorę źle Smaku Twego nie znam, choć tak często Cię mam na końcu języka. Ile Cię trzeba dotknąć razy żeby się człowiek poparzył? happysad'owo ; ) |
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
*Love is like a psychic experience:everyone tells ghost stores,but few have ever seen a ghost/Miłość jest jak psychiczne doświafczenie:wszyscy mówią historie o duchach,ale tylko nieliczni kiedykolwiek widzieli ducha.
*Don't fall in love with me,let us fall in love together/Nie zakochuj się we mnie,zakochajmy się w sobie razem. *If friends were flowers, i'd pick You/Gdyby przyjaciele byli kwiatami,chciałbym zebrać Ciebie. *Some things you don't need until they leave you then they're things that you miss/Pewnych rzeczy nie potrzebujesz dopóki nie zostawią cię,wtedy są rzeczami za którymi tęsknisz *I wish i could look inside you and see if you are as happy as me/Chciałabym móc spojrzeć w głąb Ciebie i zobaczyć czy jesteś tak szczęśliwy jak ja. *I am sailing stormy waters to be near you to be free/Żegluję przez wzburzone morze by być blisko Ciebie,by być wolnym *Can you hear me throught the dark night far away?/Czy mnie słyszysz posród ciemnej nocy,daleko stąd?
|
#1896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trudne chwilę sprawiają że znajduję w sobie bardzo wielką siłę ! Minuta smutku odbiera Ci 60 sekund szczęścia ... Miłość to piosenka, którą każdy fałszuje na swój sposób. Ty masz pewnie wiecej spokoju - ja mam nadzieje ... Kłam. Proszę, kłam. Ja nie chcę poznawac po raz kolejny Twoich wad. ... sklejeni za dłonie ... Raczej leja się łzy, a nie szampan w kieliszki !
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
Missy_M dziękuje,o takie właśnie mi chodziło
![]() OgrzejMojeSerceNiechChłód JeOmijaNiechŚwiatCoTakPęd ziDlaNasSieZatrzyma
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
Nasz uśmiech nie jest maską smutku, a dobroć nie jest wyrzeczeniem.
Tacyśmy zadziwieni sobą, że cóż nas bardziej zdziwić może? A kiedy zasypiamy, w śnie widzimy rozstanie. Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy. Nie ma dwóch tych samych pocałunków. Jesteś - a więc musisz minąć. Miniesz - a więc to jest piękne. Miłość szczęśliwa. Czy to jest konieczne? Wiele zawdzięczam tym, których nie kocham. Oboje są przekonani, że połączyło ich uczucie nagłe.
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
ja używam mnóstwa cytatów z książek Paulo Coelho, oto niektóre z nich:
"Zapomnę drogi, góry, pola z moich marzeń - marzeń których się wyparłam." "Spróbuj poprostu żyć. Rozpamiętywanie jest zajęciem starców." "Wszystkie historie miłości są takie same." "Bo uwierzył w cuda, dopiero gdy magiczne chwile życia odeszły na zawsze." "I przyrzekłam sobie wymazać z pamięci słowa, które wyszły z jej ust." "To nie dokończone słowo jest bardzo proste - KOCHAM CIę." "I jakby los starał sie udowodnić mi, ze (...) wszechświat sprzyja marzycielom." "Mądrość Boga jest szaleństwem w oczach Boga." "Jeśli posłuchamy głosu dziecka, które mieszka w naszej duszy, oczy nasze nabiorą blasku." polecam jego książki!
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
a moglabyś mi dać link do tego tematu
- Sabino ?bo ja nie wiem co sie stalo ;( gdzies tak w sipniu probowalam wejsc w ten temat ( oh tak sie do niego przywiozalam ) ale jakos ciagle wyskakiwalo : podana strona nie istnieje . czy cos w tym stylu ) * Tak wiem , nie wyszlo , moglismy wiecej - przykro * Księżniczka zapatrzona w gwiazdy , nie dostrzega prawdziwego piękna * Miliony kolorów w szarości * Kocham c ......................... ............... ieple ciasteczka
Sto dwudziesty piąty list. Miasto w deszczu tonie. Nie wiesz, Nawet o mnie nie wiesz. Wszystko Ci opowiem w nim I spalę go na koniec. Nie wiesz, Nawet o mnie nie wiesz.. Ty zyjesz madroscia,zabawa i chwilami,moze to i dobrze bo ja troche wspomnieniami... 1/50 DNI BEZ SŁODYCZY
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham Cie.........ple ciasteczka/nalesniczki/buleczki ![]()
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
you know ... i love you but in my position it sounds like platitude
( wolne tłumaczenie wiesz, kocham Cie ale w mojej sytuacji to brzmi jak banał ) może któraś ocenić czy dobrze ?
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
A macie może jakieś opisy dające do zrozumienia facetowi, że wiem, o jego zarywaniu do innej panny? ;\
Coś ode mnie: 'Tak naprawdę nic nie rozumiem Kryję oczy chowam twarz' 'Czasem myślę gdy patrzysz na mnie Stamtąd nic nie liczy się....' 'Już nie starczają mi Proste przyjemności...' 'Zrozumieć miłość - oto mój cel. Gdy kochałam, czułam, że naprawdę żyję.' 'A jeśli mam w sobie tylko dobroć nie dopuszczę złych mocy do siebie!'
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
Życie to sen wariata
..:: Life is sweet and you are git ::.. A.D.I.D.A.S. = All Day I Dream About Sex ![]() erinner mich dich zu vergessen (przypomnij mi zebym o tobie zapomniala) Erles el hombre de mis suenose- Jesteś chłopakiem moich marzeń. Stopy,nic po was, skoro mam skrzydla....
|
#1906 |
|
Przyczajenie
|
Nie zapomnę nigdy tych chwil, gdy byłeś blisko tak.. Nienawidzę słów : „Nic nas nie łączy..” Czy miłość zawsze musi ranić? Na sercu rany wbrew naszej woli.. I chociaż czas pewnie odmieni kiedyś Nas.. Już nie śmiejesz się jak kiedyś, wszystko jest inaczej.. Spoglądam w oczy Twe i widzę tylko lęk.. Za dużo pytań dzisiaj jest o nowy dzień.. Żeby Cię zobaczyć muszę zamknąć oczy.. Może kiedyś w innym życiu, jeszcze raz spotkamy się.. Kiedy niebo smutne jest.. Byłeś serca biciem.. Wiesz, znalazłam lepszy świat.. Musisz obiecać mi, że gdy będzie odchodzić już nie zawrócisz.. Żyj tak, by nikogo nie zranić.. Mogłoby się wydawać, że to co było nie ma znaczenia.. Jak w bajce pragnę cofnąć czas.. Zapomnieć chcę co łączyło Nas.. Przy Tobie mogłam głośno myśleć.. Miec marzenia, o które warto walczyć.. Szczęśliwa chwilą bałam się patrzeć w dal.. Wybacz mi, chciałam tylko dla Ciebie żyć.. Spacery wieczorami oraz uśmiech na Twej twarzy.. ;* Miłość to szanowanie ludzi, a nie wystawianie ich na próbę.. Czasem wystarczy jedno spojrzenie, mała iskierka nadziei.. Po prostu pokaż, że coś dla Ciebie znaczę.. pozdrawiam.. (;
|
#1907 |
|
Przyczajenie
|
z mojej kolekcji:
Nienawidzisz mnie? - Fajnie... Słyszysz te brawa? - Są dla mnie!!! Może nagły deszcz, zmyje moje łzy, aż do końca... Sprobuj choc raz odslonic twarz i spojrzec prosto w slonce! Szczęście...to Ulotna Chwila Która Skrapla Się I Spływa Po Policzku... teklefon milczy skasowane wiadomości... nie zaufam już nawet szczerej miłości!! Cały świat odwrócony plecami, pamiętaj choć Ty zapamiętaj mój głos... Noc i dzien zlewa sie w jedna całość... kiedy nie ma Ciebie ![]() Naucze Cie żyć.. jak kochać i śnić Twój pocałunek jest jak kawałek czekolady..na jednym trudno poprzestać "..Tylko obiecaj , że się we mnie nie zakochasz.." Bywa ze w sercu łamie sie zycie a usta ciągle sie smieją Dotykam cię lecz tego nie czujesz Kocham cię lecz tego nie rozumiesz moze komuś sie jakiś przyda ![]() z listy: tam Ty. tu ja. a między nami mgła. I nie mów jej ze zapomnieć ma, rozumiem ją rozumiem jej świat ![]() Piękne Jest To Czego Się Nie Spodziewamy... ![]() Nie odróżniam marzeń od prawdy, gdy jesteśmy razem Czasem prawda wychodzi na jaw... Ale wkoncu i tak wracamy do klamstw!
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() coś ode mnie.. Są dni kiedy się śmieje, są kiedy jest mi smutno. Fortuna bywa miłą, bywa też okrutną. Czasami deszcz mnie zmoczy, czasami słońce spali. A co mnie spotka jutro? - o tym nie myślę wcale. (...) Są dni, gdy świeci słońce - są gdy nie widać nieba. Czasami czegoś chce, czasem nic mi nie trzeba. Bo w życiu bywa różnie - raz lepiej, a raz gorzej. Tak trudno jest przewidzieć, co się wydarzyć może... (...) Kto szuka ten nie błądzi - tak teraz o tym myślę. Są kłamstwa i półprawdy, są prawdy oczywiste. A prawda bywa gorzka, lecz może być i słodka. Chwilami chce być sam, a potem kogoś spotkać." (FL) "Czy też czujesz tą więź, czy też tworzysz z kimś część? Czy też tak masz, że wiesz, że znasz, że aż to czujesz wręcz sam Ty to przewidujesz wręcz. (...) To przyjaźń bezinteresowna, czysta, nieskażona, spontaniczna, a nie wymuszona. Właśnie ona świadczy o tym, jak kto na Ciebie patrzy jak nie marszczy nikt się, to działa to jak zastrzyk bo wiesz, że to z serca, to z czystej życzliwości to utwierdza Cię w jakiej kto jest zażyłości to szacunek, to co powoduje ten stosunek jak to, że każdy dwa nawzajem o swój wizerunek wiesz, wiesz o co chodzi, nic nie musisz, nikt nie zmusza, to dowodzi, że zbratała się z duszą dusza. Czy też masz człowieka, na którym można polegać? Choć czasem jak dzieciak każdy na coś ponarzeka. Masz człowieka, którego darzysz zaufaniem, który co się nie stanie, to stanie z Tobą ramię w ramię - to lojalność, jeden idzie za drugim, choć niejednemu gdzieś zdarzyło się po drodze pogubić, lecz to wrócić chce, rzucić coś stara się, naprawić to, to dlatego go nie zostawisz. To braterstwo - na tym samym wózku jedziesz, co by nie było wiesz, że nikt z Was nie zawiedzie, jedna miłość to, to co dusze połączyło, to zrodziło się i to właśnie to stworzyło. Masz człowieka, że wiesz, że jakby co poczeka, że co by się nie działo, to los drogi Wasze zbiega w jeden krąg. To, to tego nie da się tak zniszczyć. Rozumiesz? To, to dotyczy tych najbliższych. To braterstwo, to braterstwo, to braterstwo..." (Pono) "Miłość to przyjaźń, przyjaźń to miłość. Miłość to życie, a życie to wszystko co mam." Kocham moich przyjaciół.. ;* buziaki ![]() ![]()
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Bezczelne matactwo.
Bezczelne niezdecydowanie. lub Bezczelny Krętacz. Bezczelnie niezdecydowany.
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
*Śpij...aż pocałunkiem cię zbudzi Ten,kto chce prześnić z Tobą twój sen
*Z ciężkim bagażem marzeń wędruje przez tęczy kres *Tylko bardzo małe świeczki gasną od westchnień. *Stoję tu skromnie.Moje szczęście uśmiechnij sie do mnie! *"Nagość zaczyna się od twarzy, a bezwstyd od słów" *Jeśli chcesz oglądac tęczę, musisz dzielnie znieśc deszcz. *Książę...Ona Cię stworzyła…Bajka wymyśliła… *...i zeschła się jak stary ser, bo czekała na księcia z bajki.
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
Spotkałam dziś Miłość
- I co ci powiedziała? - Przepraszała, że nie zawsze trwa do końca. - Płakała? - Płakała, bo często rani. - Krzyczała? - Krzyczała, że nie zawsze jest piękna - Śmiała się? - Śmiała się, bo umie z siebie kpić. - Żałowała czegoś? - Żałowała, że ludzie nie zawsze traktują ją poważnie. - Była zła? - Złościła się, że czasem w nią wątpimy - Cieszyła się? - Cieszyła się, że jej tak często szukamy. - Co ci jeszcze powiedziała? - Powiedziała, że nie jest dla mnie ...
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
plotkuj, opluj, zbesztaj Kotku, ja i tak się bede śmiała...
niegrzeczne dziewczynki dostana sie wszedzie ![]() Tylko jedna chwila, jak fenoloftaleina zabarwi dzień ![]() Powiedz: mamo nie zamykaj dzisiaj drzwi bo poznio bede ![]() "zaden melanz nie ma prawa odbyc sie beze mnie" ![]() mam ochote tanczyc lub patrzec jak to robisz to Ty ![]() czego się nie dotknę, staje sie gorące:P zatanczyc na szczycie swiata ![]() zawsze podobaly mi się Twoje usta
|
#1913 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki moje kochane potrzebuje opisów do sytuacji
Moja najlepsza przyjaciółka, która znam od lat znalazła sobie nowe psiapsiółki ja sie przestałam dla niej liczyc, traktuje mnie z góry, rozmawiałysmy o tym ale to nic nie daje jej wymówka to ze najwyrazniej tak miało byc, prosze o jakieś opisy prosze ![]() Cos ode mnie: Zabierz mnie na druga strone...zabierz mnie gdzie wszystko ma swój sens Twoje słowa już nie ranią Mnie...z zyciorysu wykresliłam Cie Nie zawsze bedzie tak...jakbys tego chciał ;/ Wszystkim co zawiedli mówie dzis do widzenia Czekajac na ideał mozna przegapić prawdziwa miłosc Lubie ten stan// rozkoszne sam na sam
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Jak szybko stracić 2 najbliższe osoby??
Gdy Twoja przyjaciółka zaczyna chodzić z przyjacielem, o którym marzyłaś od zawsze....
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś na tym wątku Wizażanka umieściła, pewien "wierszyk"...tzn. nie wiem jak to nazwać ale tak to wyglądało.
Było to na temat postępowania facetów... Coś w stylu "Jeśli Cię zdradzi to...Jeśli ty go zdradzisz nazwie cie dziwką..." było tam kilka takich porównań! Zapisałam sobie to na karteczce i zgubiłam ją a nie pamiętam w której części wątku to było ![]() Jeśli któraś z Was to pamięta to będę wdzięczna za zamieszczenie tego...
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli ubierzesz się ładnie - nazwie Cię CNOTKĄ ...:/
Jeśli ubierzesz się seksownie - nazwie Cię DZIWKĄ.. Jeśli do niego zadzwonisz - uzna, że się NARZUCASZ ... Jeśli to on do Ciebie zadzwoni - uzna, że powinnaś być ZASZCZYCONA.. Jeśli go nie kochasz - będzie robił wszystko by Cię ZDOBYĆ... Jeśli go kochasz - ZOSTAWI Cię.. Jeśli się z nim kłócisz - mówi, że jesteś UPARTA ... Jeśli siedzisz cicho - mówi, że nie masz własnego zdania Jeśli się z nim nie prześpisz - uzna, że go nie kochasz... Jeśli to zrobisz - uzna, że jesteś ŁATWA.. Jeśli powiesz mu o swoich problemach - pomyśli, że jesteś SŁABA ... Jeśli mu nie powiesz - pomyśli, że mu nie ufasz.. Jeśli będziesz mu robić wykłady - powie, że nie jesteś jego matką... Jeśli to on będzie Ci robił wykłady - powie, że 'dba' o Ciebie.. Jeśli nie dotrzymasz danej obietnicy - straci do Ciebie ZAUFANIE ... Jeśli to on złamie dane słowo - to na pewno przez Ciebie.. Jeśli go zdradzisz - powie, że TO KONIEC ... Jeśli to on zdradzi - powie, że każdy zasługuje na DRUGĄ szansę.. czy to o to chodzilo? |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więcej w tym klimacie prosze ![]() ******** ten ząb byl jak pisklak. Myslalem zdechnij albo sie wykluj niemoto ;p;p;p
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Prośba
ktos jest dla mnie wazny ale mieszka bardzo daleko i tak odległosc psuje wszystko, to zbyt trudne i on o tym nie wie. Macie cos na ta sytuacje
|
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
WYŁĄCZNIE <3
`A dziś Cię kocham o całe wczoraj mocniej. `Miłość - to tęsknota za wiecznym zjednoczeniem z drugą osobą. `Zazdrość to cień miłości. Im większa miłość, tym dłuższy cień. `Człowiek musi kochać, aby być zdrowy. `[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] `"Kochać i nie móc być razem to jak jechać w różnych autach na tym samym pasie ruchu - jedziemy obok siebie, patrzymy w szyby swoich aut, uśmiechamy się do siebie, ale przesiąść się nie możemy."
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_____ Twe oczy, miast wiosenieć zielenią są takie zimne i dziwne. Ja w twoich ramionach - nieistotny dysonans. Deszcz szczęścia strzał nad przepaścią.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

- Sabino ?