|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
|
|
|
|
#4772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() nie wiem, o co chodzi z Agą, bo nie mam fb, ale podzielam Twoje zdanie
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chodi o wiek, to Cię przebiję, bo u mnie rocznikowo 35! ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
cześć,
dawno mnie nie było, ale czytam prawie na bieżąco Elena_22 - szkoda z tym szczepieniem, byłam ciekawa ile waży twój synek bo między nim a moja niusią dzień różnicy i wagi urodzeniowe podobnie joann_ ale masz klocuszka NanaR biedactwo, musiało się tak męczyć po szczepionce super, ze będziecie mieć swój kącik, choć wiem ile to jeszcze pracy przed wami i fajnie ze kredyt dostaliście bo z tym to teraz ciężko, my też czekam na decyzję czy dostaniemy choć wstępna jest na tak. esor, marciar7 oby wasze marzenie się spełniło nasze w postaci domku po mału się spełnia jesteśmy na etapie robót wewnątrz i czekania na kredyt hipotecznya teraz troszke co u nas też wczoraj mieliśmy szczepienie mała waży już 6040, troszkę nam popłakała ale to niż w porównaniu do tego co było na pierwszym szczepieniu, głownie dzięki pielegniarce ogromna różnica pomiędzy tą wczorajszą a tą z 1 szczepienia, kazała mi małą trzymać na rączkach, przytulić i zabawiać w tym czasie tż trzymał nóżkę i zrobił a wkłócie, chwilka płaczu takiego znośniego i dzidzia już za chwilkę się śmiała, a na pierwszym mi się biedulka az zachodziła... i póki co dobrze znosi, po powrocie zaraz zasnęła na 40 min a póżniej juz jak co dzień. my używamy dady z lewkiem biedronki w ciągu dnia a na noc pampersy pobutki mamy zwykle między 4.30 a 5.30 i zabawa juz na calego, i miedzy 7-8 mi jeszcze zasnie, ale ja juz nie a i ja pląciłam za 5w1 150 zł a ostatnio 120 i nie wiem czy tak podrożały czy w naszej aptece na wiosce taką mi cene zrobiła |
|
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
My szczepimy w przyszłym tygodniu i liczę że przejdzie tak samo jak do tej pory
po prostu cały dzień spała... Za 5w1 w aptece słonecznej płacimy 99,99 zł A wiecie że za ten sam infanrix 6 lat temu płaciliśmy tylko 60 zł? Bo skład szczepionki chyba niewiele się zmienił... U mnie ostatnie 2 dni okropne, Zuza marudziła, a tu rozjazdy w dzień dziecka, wczoraj przemeblowanie u Michała. Dzisiaj już dobrze, śpi wlaśnie 3h, co jej się zdarza raz na 2 tygodnie Ja w przypływie energii ogarnęłam wszystko do 8 rano i teraz lenię się okropnie...O pieluszkach bambusowych słyszałam i też planuję zakup bo z Zuzą w upał jest masakra... Moje dziecko obroty ma w nosie, woli się złościć że nudno i niewygodnie, albo że nie sięga do zabawek na macie. Leń po mamusi
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-06-03 o 13:48 |
|
|
|
#4777 |
|
Rozeznanie
|
Z bioderkami mojego Adasia wszystko ok
juz nawet nie musimy isc na kolejna kontrole
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziewczyny nie mam znowu neta ![]() Mam tylko w komórce. Ale ciężko tu pisać bo wolny jak diabli. U nas kolejny dzień leje i burze sa. Zalało autobany aż i tż na około musi jeździć do roboty. Właśnie grzmi i następna idzie. Dzisiaj samarocha pospala do 8:30
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ciężko mi się wbić w dyskusję ale czytam na bieżąco w okolicach 23 .U nas z nowości to mam już zakupiony komplet na chrzest tylko świecy brakuje. Wczoraj miałam mega doła bo Małgosia była zakatarzona i już miałam wizję, że Mały złapie itd. ale jakoś dzisiaj jest lepiej i z Krzysiem też oki.Zaczynam wyłazić z maluchami rano na spacer bo po południu ciężko ich zgrać tak więc dzisiaj 9:30 już byliśmy na dworze a teraz śpią. Mam pytanie- czy któraś z Was zauważyła, że dziecko bardziej ulewa? U nas od około tygodnia po każdym karmieniu jest serek ale w dosyć dużych ilościach. Nawet po godzinie od karmienia i po odbiciu potrafi bełtnąć...OCB? A druga sprawa- zaczyna mi płakać ze zmęczenia przed spaniem- dramat. Jedno dziecko niedawno się oduczyło to teraz drugie... Mnie to bardzo denerwuje bo przy nim mam tak jakby mniej cierpliwości .
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Buuuuuu...jestem rozczarowana szmateksem
Nie kupiłam sobie nic bo same namioty albo znów na szkieletory....Jedynie co to kupiłam w dobrym stanie adidasy Adidasa dla Mikołaja za całe 13zł
|
|
|
|
#4781 | |||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Właśnie pocieszam się że jeszcze mamy czas na ten kredyt. No i ten, na bank z daleka od rodziców, a nie jak teraz :P choć to ma swoje plusy... wczoraj tata spacerowal z Hania 2 h a dzisiaj mama.Cytat:
kiedyś [*] Cytat:
Super! Cytat:
U nas nie ulewala i nie ulewa, zapytałabym na Twoim miejscu lekarza. U nas też godzinę dwie przed snem Hania jest maruda. Cytat:
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Badzia, u nas tez było kilka dni takiego ulewania twarogiem praktycznie po każdym karmieniu (wczesniej sie to nie zdarzało), ale samo przyszło i samo nagle poszło. Nie wiem z czym to mogło byc związane.
U nas 16tygodni skończone |
|
|
|
#4783 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Re_nata przypuszczam , ze Milek podchodzi już pod 7 kg! ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
u nas na pierwszej było wszystko ok, ale ortopeda kazał jeszcze przyjść na wizytę, jak mały będzie miał pół roku. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() Badzia, mój ulewał i ulewa, różnie, albo zaraz po jedzeniu, albo czasem potem. Dr mówiła , ze to dlatego, bo je bardzo niespokojnie albo potem wierzga, wiec się nie przejmuję. Te płacze przed snem tez nas niestety dotyczą, nie zawsze, ale jednak. |
|||||
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to mijka
![]() Samarochuje I na złośc mi ciągle przekreca głowę w te stronę co nie może na niej leżeć . A w.nocy tanczy po całym lozeczku
|
#4785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Dotarliśmy do krk. I co? Lila do babci się cieszy. Zobaczyła dziadka i walnęła kupę. Przewinęłam. Tż ponosił. Dziadek wziął na ręce i ryyyk... musiałam ratować 😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam się na tel zalogować co za czasy
Wizytacja skończona młody wie co należy robić jak audiencje t.mamy....biedny rozplakal się ją go na rece chciała wziąć moja krew ![]() Badzia a Krzyś je teraz więcej lub częściej? Czytałam ze.przy upał ach to się zdarza bo mniejszy wtedy apetyt ale jak zje więcej to może ulewac u nas był taki jeden dzień bo karmilam więcej bo myślałam że przy upał ach chce mu się pić....ot durna matka ale po wróciłam do normalnego karmienia
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz brat tż dojechał... Lila go pierwszy raz widziała i jak wziął na ręcę to uśmiech od ucha do ucha. A ja walnęłam komentarz na głos, że wychodzi na to, że tylko dziadka nie lubi 😈 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
Skoro dziecko wyczuwa dobrych ludzi to by wyjaśniało czemu u mojej teściowej zawsze płacze 👹 A ona nadal twierdzi ze cos go boli albo jest głodny 😕
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
👍☺
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
Elena Zuza wstała o 6 wiec do 8 byla kupa czasu
Robimy chrzciny 16 lipca sam chrzest bez mszy, tak jak przy Michale... Załatwialiśmy wszystko mailowo, tylko papierki trzeba donieść przed uroczystością ![]() Tylko z restauracją mamy kłopot bo tam gdzie chciałam za obiad i kawę liczą sobie 75 zł i to mi się dużo wydaje
|
|
|
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść.
Powiem Wam,że się uśmiałam z Tuski. Mieli dzisiaj próbę przedstawienia na scenie, jarała się,że mówiła wiersz do mikrofonu...tylko,że babeczka mi powiedziała,że na zakończenie wiersza Tuśka powiedziała "Amen" ![]() Cytat:
![]() Sapka to własnie tak jakby był katar, ciągle coś siedzi w nosku i furczy, ale nie da się tego wyciągnąć i tak naprawdę to nie katar. Mojej się pogarsza w te upały ![]() Cytat:
Chciałam szczepić tak jak Tusię, a tu wychodzi,że ani rota, ani pneumo...mam strasznego kaca moralnego, bo zawsze chciałam,żeby "miały po równo" a teraz jednak wiem więcej niż kiedyś... z tym,że tak naprawdę nie jestem w stanie określić,czy na lepsze wyjdzie Tusi zaszczepienie, czy Zoni niezaszczepienie. Jestem totalnie skołowana... Kiedy idziesz do dr H?Będziesz z nim o tym gadać? Ja dzisiaj byłam P.B. wziąć deklaracje ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Elenko wiesz, zawsze decyzja należy do Ciebie, ale właśnie uważam,że lepiej szczepić osobno m.in. z tych powodów, co podałam. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Aninis tu są staniki, ale na sklepie widziałam też inne. I stacjonarnie są tańśze niż na stronce http://blanca-baby.pl/wyszukaj/wszys...o-karmienia-pl
|
|
#4793 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
hahaha Paula lubię tą Twoja Mije
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brz ydal: Lila wie kto jest git
|
|
#4795 | ||||
|
Raczkowanie
|
No i kiedy ten dzień zleciał
![]() Cytat:
podawałaCytat:
Cytat:
Cytat:
Mój wczoraj tak płakał, że aż mnie ściskało ![]() Elena, Annis, nie przesadzajcie co do wieku. Nie liczy się przecież rok urodzenia, a wy akurat zdajecie się tryskać energią, której niejedna dwudziestolatka mogłaby wam pozazdrościć I jeszcze mi gdzieś mignęło, że Elena napisałaś, że jesteś zołza. Mnie się wydajesz jedną z najmilszych osób na wątku więc coś tu nie pasuje ![]() Jutro czeka nas trudny dzień. Jedziemy do Poznania na prywatną wizytę do ortopedy. Ciocia załatwiła nam u jakiegoś znajomego znajomego, podobno świetny specjalista. Początkowo nie chciałam, ale w sumie przecież to nic nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że powie, że jeszcze trochę te szelki musimy ponosić i będzie wszystko ok. Czyli tak jak ortopeda, do którego chodzimy na miejscu No ale co dwie głowy to nie jedna, nie będę sobie później wyrzucać w razie czego, że nie konsultowałam się z innym lekarzem. Ale najbardziej przeraża mnie ta godzinna droga z tym moim małym nerwuskiem. Ruszamy przez 7, trzymajcie kciuki, żebym nie osiwiała przez drogę I żeby nie urządził awantury u lekarza tak jak wczoraj u pediatry
|
||||
|
|
|
#4796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia , Aninis, no to dzieci się poznały na babci i dziadku
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Ja też, ale na rota sie zdecydowałam, bo K. 2 razy leżała w szpitalu imam przykre wspomnienia, choć teraz też nie mam żadnej gwarancji, ze Milek nie zachoruje .I boję się, ze K. moze kazde choróbsko przywlec do domu, sama nie zachoruje, ale małego zarazi .A z tym szczepieniem, że nie rozdzieliłam, pluję sobie w brodę, ze okazałam sie tak głupia i nieodpowiedzialna ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
), musi być dobrze ![]() . No co Ty Joann, ja to jedna wielka chodząca wredota jestem , no i zołza Hmmm wieku swojego nie czuję, to prawda ![]() . ale siwe włosy mówią same za siebie ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
, przynajmniej moim zdaniem.Milek zasnął przed 17stą, obudził sie po 20ej- dwa razy w miedzyczasie jadł na spiocha a teraz żywczyk, spanie mu nie w głowie, piszczy i gada na cały dom a K. śpi
|
|||
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi szczepieniami to koszmar rodziców. Ja mam prostą sprawę po przeczytaniu tego artykułu, bo mam 1 dziecko i póki co nie planujemy żłobka. Jak wrócę do pracy to tż będzie się zajmował małą. A u Ciebie inaczej, bo Tusia szczepiona i do przedszkola chodzi... więc nie dziwię Ci się, że masz dylemat. Podejrzewam, że w Twoim przypadku drZ zalecałby szczepienie a w moim nie. Nie wiem jaki jest drH odnośnie szczepień... dowiem się 17.06. i dam Ci znać. A ta sapka jest przeciwskazaniem do szczepienia? Bo moja też raz na jakiś czas furczy nosem... a ja zaglądam, próbuję odciągnąć a tu nic. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Aaa i miałam jeszcze Ci napisać, że mój tż się cieszy, że mi podsunęłaś tą blancę z biustonoszami 😊 jego pierwsze słowa: przynajmniej można zaparkować samochód bez problemu. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- A teściowa jaka dumna, że do niej się cieszy 😆 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Tuska boska a Mati i Lila wiedza co dobre
![]() Zofia mało dziś spała i wieczorem już tak marudzila ze szok. Musialan ja ululac po kąpieli żeby zechciala jeść. Ale w końcu śpi. TŻ się uczy jutro na egzamin a wieczorem weseke.. I zostanę w domu u rodziców do wtorku
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę Przema pakera 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze parę razy zatancze i tak nie wysiedze tam tylko klapne czołem o stół hahahaBTW dziś kupowalam sobie kawę zbożową. I tam napisane było ze juz od 3+ można dawać. A ja SE myślę kto daje trzymiesiecznemy dziecku kawę zbożowa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

. Tez jestem ciekawa wagi, ale bardziej długości, w mojej kolubrynie, a to naprawdę duzy wózek jest juz na całą długość gondoli
na boki się przekreca w kółko ale obroty nic za palce mnie łapie przy każdej okazji zeby tylko usiąść ale do obrotów mu się nie spieszy