|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Lilotka- Kciuki za pozytywny test niedługo!
pater86 - Gratulacje! A mi się rozregulował cykl już zupełnie, więc przewidywana owulacja pomiędzy piątkiem a wtorkiem. Chyba za mało stresu też szkodzi jak pracowałam, to miałam skrajnie regularne cykle.
|
|
|
|
#2762 |
|
Konto usunięte
|
3/5
Za równy tydzień Was w końcu zobaczę |
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że za parę dni spotka mnie to samo
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! |
|
|
|
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
Ahoy
Gratuluję! Dałaś nadzieję, tym starającym się Niech maluszek się zdrowo rozwija
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
malami testowałaś? pater tak sobie teraz mysle,super ze wam sie udalo,moze i mi sie uda z drugim bobasem kiedys
fajnie by bylo,ale zastanawiam sie teraz jak tu wierzyc tym badaniom,placisz wcale nie malo,wychodzi ze 0%,jakby sie teraz nie udalo to bieganie po lekarzach i wydawanie sporej kasy a okazuje sie ze wszystko u was ok,no zdenerwowalabym sie (delikatnie mowiac) na to lab ktore tak wykonalo badanie bo wyobrazam sobie co musialas przejsc jak otrzymalas wyniki a i maz pewnie tez swoje przeszedl,bo niby od poczatku podejrzenie ze pomylka ale jednak gdzies tam mysl co jesli tak jest?
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Pater86 - gratulacje!!!
Lilotka - piękna postawa pracownika karetki
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też potwierdzam, że lekkie bóle brzucha jak @ mogą wskazywać na ciążę 😊 dalej mam tak momentami 😊
A i zanim wyszedł mi pozytywny test to pare dni wcześniej dostałam takich dreszczy zimno/cieplo i myślałam, że zapalenie pęcherza się szykuje. Trwało to parę godzin. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- No i witam się w 13 tygodniu 😊 jeszcze tydzień i drugi trymestr! |
||
|
|
|
#2772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do badań, to wydaliśmy na nie 180zl i są do kosza! Ile nerwów i stresu to się nie da opisać... Mąż zdążył już być też u urologa żeby szukać przyczyny takich wyników, mam już termin powtórki badania, nie wiem czy ten lekarz specjalne ich tak nie przerobił, żeby przyjść jeszcze raz? Cytat:
|
||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety u nas nic
We wtorek zaczęło mi się krwawienie i bóle jak miesiączkowe, lekarz kazał czekać, bo to dopiero końcówka 4 tygodnia i na USG nic nie widać. Zrobiłam betę w środę - < 1,20, progesteron 0,80. Wizytę mam za tydzień, na USG i resztę badań - krwawienie mi się skończyło po dwóch dniach, trochę jeszcze plamię. Szybko się ta bajka skończyła
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi przykro
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się kochana
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ci współczuję...
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mi przykro tego właśnie boję się najbardziej
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Mój gin ostatnio powiedział jak wypełniłam ankiete przed badaniem i wpisałam "ciąża - 1; poronienie - 1" ze to co miałam mam nie traktować jako ciąże i poronienie i tak nigdzie nie zaznaczać, bo to była tylko ciąża biochemiczna która stanowi aż 40% przypadku "ciąż". Straszne to jest! Taka właśnie wada naszego wczesnego testowania
![]() Szczególnie ze ja miałam skok bety z 50 na 130 co było wtedy norma ale pózniej dopiero był spadek... Nawet u nas na wątku juz pare razy dziewczynom wychodziły pozytywne testy z cieniem a pózniej na następny dzień czy kiedyś juz negatywy - to jest właśnie to ![]() Tak mi przykro SteveS! Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-06-03 o 16:14 |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to jest chol**nie niesprawiedliwe
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo niesprawiedliwe!
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złośliwość losu chyba
|
|
#2785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale w sumie to jest pozytyw. Jak na podstawie samej pomyłki w liczeniu dni można zajść w ciążę, to jak się obserwuje objawy i temperaturę, to już w końcu musi się udać. W ogóle, to tak myślę, że jakoś w najbliższym czasie mi się uda. @ mam wyjątkowo złośliwą - jak chce mi trafić w wyjazd to do tygodnia się przesunie. A ponieważ jedziemy na wakacje do Polski (w tym na wesele) to przecież najbardziej niewygodnie byłoby, żebym była na początku ciąży. Zwłaszcza, że planuję wcisnąć się w sukienkę z wcześniejszego wesela, żeby nie kupować nic nowego. Więc pewnie będę w ciąży i będę musiała kupić kolejną sukienkę, którą tylko raz założę (z rzeczy, w które może wejdę mam tylko czarną, która zupełnie nie przejdzie). Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2016-06-03 o 20:08 |
||
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze wrazenie takie ze nie wazne co sie dzieje wazne ze studiuje PRAWO popieram akurat Ciebie,no i przypomniala mi sie nonpic ktora wyjechala z BARDZO podobnym tekstem na drugiej czesci naszego watku swoja droga studiuje prawo,światowa dziewczyna,27 lat i stosuje kalendarzyk jako metodę antykoncepcji??jako pomoc przy poczeciu to ok ale jako antykoncepcja to bym sie nie odwazyla
|
|
|
|
|
#2787 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS. Czy tylko ja myślę,że trzeba mieć nasrane w głowie, żeby używać metody planowania rodziny, jako metodę antykoncepcjną? Cytat:
![]() Wredna jestem, wiem
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to nie traktujemy jej nawet jako 'zaginionej mamuśki'
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- To ta dziewczyna mogła się przenieść do styczniówek... podejrzane. |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

jak pracowałam, to miałam skrajnie regularne cykle.

umowna jestem już w klinice niepłodności, mam też termin powtórki badania nasienia, a tu taka niespodzianka

Zgrabne ciałko- czas start!

fajnie by bylo,ale zastanawiam sie teraz jak tu wierzyc tym badaniom,placisz wcale nie malo,wychodzi ze 0%,jakby sie teraz nie udalo to bieganie po lekarzach i wydawanie sporej kasy a okazuje sie ze wszystko u was ok,no zdenerwowalabym sie (delikatnie mowiac) na to lab ktore tak wykonalo badanie

We wtorek zaczęło mi się krwawienie i bóle jak miesiączkowe, lekarz kazał czekać, bo to dopiero końcówka 4 tygodnia i na USG nic nie widać. Zrobiłam betę w środę - < 1,20, progesteron 0,80. Wizytę mam za tydzień, na USG i resztę badań - krwawienie mi się skończyło po dwóch dniach, trochę jeszcze plamię. Szybko się ta bajka skończyła
złośliwość losu chyba