|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Ciężka nocka za nami, strasznie Adasia męczył nosek, kilka razy mu odciągałam i dalej bidok nie mógł oddychać.
Teraz zabawy na macie ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do KRUPA: tak się w Małopolsce mówi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALOS: Welcome back ![]() Cytat:
Córa kuzyna miała refluks to serio było widać że to dziecko jest chore, chyba miała anemie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
U nas tez ciezka noc. Pobudka 2, 4, 5, 7 ehhh a nad ranem tez nosek zatkany, ja wstalam a on zasnal.. Biore go do wózka i idę sprzątać kościół bo na wsi moja kolej
![]()
![]() |
#303 |
Winter is coming
|
współczuję ciężkich nocy dziewczyny
![]() co do refluksu, to moja też ulewa nieraz przetrawionym godzinę po jedzeniu, tak samo nieraz odbije jej się długo po żarciu. Ale wg mnie to normalne ![]() u mnie za to super noc, nie wiem czy to efekt tego, że Pyzol nie spała wczoraj prawie wcale czy tego, że ją dobiłam na sen mlekiem z butli, ale spała dzisiaj jak zabita do 6 z krótką przerwą na karmienie o 3 na które musiałam ją rozbudzić, bo by mi cycki wybuchły ![]() dzisiaj idę na urodziny kumpla, ale tylko na 2 godzinki podjadę, a z małą zostanie moja mama.
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Malos witamy
![]() ![]() Ja miałam bardzo ciezka ciaze, a dziecka nie mam łatwego... Jade dziś do rodzicow. Zostaje do wtorku żeby spotkać się z przyjaciolka, a TZ wraca jutro. Wczoraj w końcu cos ogarnelismy w lozku. Było jak przed ciaza ![]() sorry za brak polskich znakow, ale mam Bartka na rece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Justyna! Pelzanie w nocy😎 ale numer! Ciekawe kiedy moja slicznota zacznie 😍
Kayira fajnie ze na USG wszystko dobrze 😘 AsiaPo hahah 😎 boska jestes! To co to bylo skoro nie rozyczka?? 😘 Noc - moja tak w połowie nocy sie budzi (4,5 rano, czasem wczesniej) i ewidentnie chce spać na brzuchu. No a ze boimy sie w łóżeczku ja zostawić to ja klade kolo mnie i przesuwam sie bliżej męża. Nie wiem czy jest sens inwestować w monitor oddechu, od kiedy dziecko może juz bezpiecznie spac na brzuszku? Od kiedy samo sie przekręca? Tak obstawiam przynajmniej . Ale mam burdello w domu 😎 musze wysprzątać i potem pójść z nią na spacer. Ale to po kolejnym karmieniu.
![]() |
![]() |
#306 |
Matka Smoka
|
Ja tez z Malopolski i krupcie znam
![]() Velika - trzeba bylo odciagnac a nie wynudzac. Dziecko Ci sie moze przestawia na noce bez tej zbednej przerwy a Ty goopia nie korzystasz ![]() Moj pomysl z zabieraniek cycka nie wypala, maly po chwili placze. Znow je czesciej i dlugo, wiec bol powrocil:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
VELIKA, jak to jest, że udaje Ci się tak szybko tym laktatorem odciągnąć taką dużą ilość pokarmu? Ja mam taki sam i przechodzę meczarnie zanim coś poleci. Dziś mleko kapało, piżama mokra, a ten ledwo parę kropel wyciągnął.
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Sara juz wazy ponad 5 kg 😎 i wyrosla z 2, jedziemy trojeczki !!
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
My też od dziś na pieluchach trójkach
![]() ![]() Niulka: może musisz pokombinować z kątem przystawienia laktatora? Albo z siłą docisku? Bo nie powinno lać się poza ten "lejek" laktatora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Kejka super się czyta takie rzeczy! Moj Paweł bardzo podobnie. Jedyne na co narzekam to ze w nocy wstaje na jedzenie co 2-3 h. Ale potem od razu znowu śpi także daje rade
![]() Poli dziś to samo dwa razy odwalił ale już wiedziałam gdzie szukać ![]() ![]() zastanawiam co dalej robić. Danika biedny Adaś :-/ dlugo go meczy ten katar. Velika super noc! Następnym razem nie budź tak jak Ineso mówi tylko odciagnij i korzystaj ;P
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
POLI:bezpieczna pozycja dla dziecka coonajmniej do pół roku jest na plecach. Wiadomo później jak zechce to samo się przekręci
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Justyna : wczoraj już było lepiej a dziś znów takie mega gęste gluty, ale wczoraj byłam z nim znów u pediatry przy okazji kontroli córki i słuchala go i wszystko ok. Może dzięki temu że takie geste to mu nie spływa niżej.. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
wow, brawo ![]() Cytat:
![]() ![]() ehhh szkoda ![]() chłop ją odłożył na godzinę do łóżeczka i trochę posprzątałam. Syf mam jak nie wiem no ale co zrobić, jak dzieć nieodkładalny
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Ile wasze dzieciaki teraz spią w ciągu dnia? jak wygląda wasz rytm?
My wstajemy najczęściej po 7 rano, jak się uda po 8 to jest super. Potem ja wyparzam butelki, robię herbatkę, a mały leżakuje na stole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My przechodzimy na karmienie mieszane. Właśnie zakupiłam mm. Cycki miękkie, Zosia trochę possala i potem chciała nadal jeść bo szukała glowa ale płakała. Ja naciskam na pierś a tam nic nie leci lub malutko. Ona wcześniej miała utrudnione ssanie przez to wedzidelko a teraz może ssać a tu nic nie leci. Okazuje się że nie dojadała. Glodzilam dziecko... Jest mi bardzo przykro bo chciałam KP jak najdłużej i walczylam o to. Był femaltiker, prawie codziennie Warka i czasami laktator. I niestety nie pobudzilam laktacji. Źle się z tym czuję i źle z tym że moja córka była głodna. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Nocka koszmar, jak na niego. Spał niespokojnie, 3!razy się budził o 24 3 i 6.Strasznie się wzdryga, szarpie cyca jestem wykończona. Niech ten skok się skończy 😣
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
PATULINKA, gdy ja karmiłam małego mieszanie, to miał takie bóle brzuszka, że szok! Mam nadzieję, że tego nie doświadczycie.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- LULKA, mój malutki śpi w dzień tylko podczas karmienia, w sumie to będą ze dwie godziny, max. Potem przychodzi na niego czas o 18 i już sam śpi do 20 - 20:30. Potem jest małe karmienie, kąpiel, znów karmienie i sen. Zasypia zawsze ok 22:30. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- VELIKA, dzięki za podpowiedź. Dziś muszę odciągnąć na jedno karmienie, bo jedziemy do restauracji ustalać szczegóły chrzcin i nie wiem ile zejdzie. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Niulka moze zle dostawiasz i nie ma "ciągu"?
Poli niezle ![]() ![]() Justyna no u mnie co 3-4h jest karmienie w nocy, zdarza sie co 5h ![]() Lulka moj w dzien ma tylko 2-3h aktywnosci pod koniec dnia. A tak to po karmieniu moze 15 minut nie spi ![]() Velika ja tez mam syf, a dziecko odkladalne ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-06-04 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Matka Smoka
|
Kejka - moze to dziala tak, ze Ty duzo wypoczywalas w ciazy to i Miki spokojny, a ja biegalam na koncerty, cwiczenia to moj usiedziec na tylku nie moze
![]() Patulinka - ja bym dala dwa dni na rozbudzenie laktacji ale przystawiajac mala jak najczesciej, jak najwoecej przytulania na golaska. Moglas wczesniej miec mniej mleka bo mala nie ciagla wiec piers niestymulowana, teraz daj jej szanse. Pamietaj ze wszelkie suplementy nie maja naukowo potwierdzonej skutecznosvi wiec sie nie sugeruj tym ze Ci nie pomagaja. I przede wszystkim spokoj i relaks dla siebie, zero dolowania. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Moj tez ns pewno ma juz 5kg a 2 na niego lekko za duze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
Niulka o matko co godzinę? Już byym po ścianach chodziła 😐
Wystarczy jeden dzień i noc aby się zaprzecza i tylko do cyca przystawiać na zmianę. Wykanczajace, ale skuteczne. Femaltiker nie wiem czy pomógł, czy to właśnie częste dawanie cyca. Za 2 tyg przyleci do mnie laktator na 2 cyce😎 Będzie, będzie zabawa, będzie się działo 😉.. Ze mną problem jest taki, że popadlabym w depresję jak kp by się zakończyło. Może dlatego jeszcze ciągnę te imprezę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
Ineso moze tak byc
![]() Dobrze gadasz z tym przytulaniem na golaska i stymulowaniem laktacji. Ja tez mysle ze Patulinka moze miec tez kryzys laktacyjny akurat.. A Twoj jest dlugi wiec spoko. Moj na szczepieniu mial 5600g wiec teraz na pewno ma kolo 6 kg a pampki 2 jeszcze daja rade, mam ostatnia paczke wlasnie w uzyciu, nie wyrzuce przeciez ![]()
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możecie mnie zlinczować ale wiem że Zosia się męczy i ja też. A chyba nie o to chodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak przejdziesz całkiem na mm to przecież nic się nie stanie ;] ważne, żebyście były szczęśliwe Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Matka Smoka
|
Patulinka - ale to, że doradzamy Ci spróbować jeszcze na kilka sposobów nie oznacza, że krytykujemy wybór mm! Przecież już nie raz na tym wątku było na ten temat i wszystkie zgadzamy się z tym, co velika napisała i w żaden sposób nie umniejszamy mamom którym nie wyszło kp. Rozumiem, że masz kryzys - ale wydawało mi się, że lepiej na Ciebie podziała nasza wiara w to, że dasz radę jeszcze trochę popróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
danika to dobrze ze osluchowo czysty! szkoda tylko ze tyle czasu sie meczy
![]() Patulinka bez spiny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde my dzis przesadzilismy z chilloutem chyba, spalismy do 11 ![]() ![]()
![]() |
#327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez jestem tego zdania ale jak widac nie dla wszystkich wiara w to ze sie uda jest wazna. Wg mnie Patulinka chcialaby od nas uslyszec : daj spokoj z karmieniem mieszanym, tylko podawaj MM. Ale niestety nikt tu tak nie powie. W moich oczach bledem by bylo danie teraz MM stwierdzajac ze w cyckach nie ma mleka. akurat teraz kiedy Zosia moze ssac efektywnie? Przepekalabym z dzieckiem 3-4 dni w lozku zeby ssalo i ssalo a jak by nie wyszlo to dopiero Mm. Moge byc najgorsza ze mowie co mysle. Trudno. Ale przez 2 mce ile razy dalas MM?....anoo wlasnie. I zeby nie bylo, nie mam nic do karmienia mlekiem modyfikowanym, o ile sa do niego logiczne wskazania jak u wszystkich dziewczyn ktore z watku karmia MM. I zeby nie bylo, to nie fala hejtu ani lincz. To czysta chec pomocy.
![]() |
![]() |
#328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasne że będę się starać ale mam wyrzuty sumienia i będą jeszcze większe kiedy się nie uda. Niestety nie mogę sobie też pozwolić na całodzienne leżenie z Zosia w łóżku i wpychanie jej cycka. Nie zamierzam jej dawać mm na każdym kroku, bo nie o to chodzi. Chcę żeby ona była najedzona i szczęśliwa. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Wiesz z tym relaksem ciężko u mnie. Ostatnio ciągle sprzeczki z tz a i niezłe zamieszanie na uczelni z pracą licencjacka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Patulinka najwazniejsze by Twoje dziecko zdrowo roslo i sie rozwijalo. Obojetnie czy kp czy mm.
Najwazniejsze jest Wasze zdrowie Zjadlam truskawki.. zobaczymy
![]() |
#330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.