|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
ja też już nie chwalę, bo co napisałąm to się paściło
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Fajnie ze wam przesypiaja dzieci nocki
nie wiem co wy macie w cyckach :p
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl tak czytam ten artykuł co podałaś... jestem gdzieś w 1/3 😊 ale szokują mnie informacje o raku.
A poza tym tekst HUDP nie mylic z HWDP miażdży 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A, o kaszkiet chodzilo Pasowalby dla Przemo bossa Melduje ze przezylismy podroz do Poznania i wizyte u ortopedy. Lekarz powiedzial dokladnie to samo co ten nasz na nfz i potwierdzil ze szelki to najlepsze rozwiazanie i musimy dac rade. Powiedzial ze jestesmy na dobrej drodze i za miesiac, moze za dwa powinno byc ok. Teraz mam spokojna glowe. No i portfel lzejszy o dwie stowy
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejuu ja dziś będę kierować z wawy 120km bo TŻ musi się na jutro pouczyc ba kolejny egzam. Będę robić w porty
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstałam rano i myślę co jest grane nie mogłam uwierzyć no chyba ze się obudził i zasnął i nie chciał jeść Jak nie jest gorzej to tez dobrze gotowa na wieczór ? Musze iść do sklepu a tam mi się chce dziś ze masakra ktoś leży obok i slini się na mój widok rozbraja mnie ten mały facet
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia umylam włosy ogolilam nogi i pomalowalam paznokcie. Kompletnie nie wiem co z włosami zrobić :p
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zwyczajnie rozpuszczone ?
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pewnie będzie tylko prostownica przeciągnę
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
Lola na szczęście spodobał się... lezy sobie w Nim... ciagle mnie widzi a ja moge ogarnac dom czy ugotowac obiad
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja też o Was ciągle myślę. Uwielbiam Samary, kupony i posty o teściach i kalafiorach
![]() joann- dobrze, że lekarz potwierdził słowa poprzedniego No ale jeszcze troszkę się pomęczycie ;(Dziewczyny co mają już katarki maluszkowe za sobą: czego używałyście? Krzyś od rana kicha, smarcze, temp. nie ma. Ja go inhalowałam raz i odciągam gluty aspiratorem. Złapał jednak od Gośki i już wiem, że w czwartek nici ze szczepienia ;( Wstawiłam 3 pralki ubrań bo na onecie słoneczko a tu burza....
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Joann super, że już spokojna jesteś
Marcia udanej zabawy Kochana oby Zosia była dziś grzeczna cała noc i dała mamie się odstresowac trochę ![]() pojechałam wczoraj do miasta i kupiłam małemu płyn do kąpieli i balsam do ciała z Ziaji do skóry z AZS jest mega poprawa od wczoraj dalej suche ale już nie czerwono bordowe i już nie drapie do krwi. pieprzone atopowe zapalenie skóry pocieszać się, że nie ma jeszcze tak silnych zmian tfu tfu odpukać. Mały śpi od 13 a ja zdążyłam zrobic tyle rzeczy ze w szoku jestem. wstawiłam dwa prania posprzątać am wszystkie pokoje łazienkę i kuchnie wymylam podłogi i zrobiłam obiad i siedzę i czekam na tz.
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
Marciar udanej zabawy
Nana, ale biedny twoj synus Dziewczyny, dzis mija rok od momentu, kiedy dowiedzialam sie, ze bede mama ale sie zmienilo moje zycie przez ten czas. Najpierw ciaza, ktora byla moim najpiękniejszym okresem w zyciu, a pozniej narodziny Przemusia, ktore same w sobie byly bardzo trudne oraz jakze niełatwe dni, odkad synus jest z nami. Czasem wydaje mi sie ze jestem totalnie beznadziejna matką, ale pozniej patrze na tego mojego paczusia i wiem, ze nikt nigdy mnie jeszcze tak nie kochal i nie potrzebowal jak on
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
Marciar baw się dobrze, zasłużyłas na trochę rozrywki.
NanaR to dobrze że jest poprawa. Joann gratki z powodu rocznicy 😀 Ja tak na szybko. Wczoraj było szczepienie, maly trochę popłakal, ale tragedii nie bylo. Skutkiem ubodznym była u niego bezsennosc, w dzień nie spał wcale, a wieczorem zasnął dopiero o 21, czyli późno jak na niego. Artus waży 7,600 i mierzy 67 hihi, kocuszek jeden ![]() Dziś piękna pogoda, byliśmy na spacerze z wózkiem wokol jeziora
|
#4847 | |
|
Zadomowienie
|
Marcia udanej zabawy nudno będzie dzisiaj bez ciebie 😉😘
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Nana dobrze ze jest choć troszkę poprawa 😊 bidulek ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
#4848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem półtorej.
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
No to nie dziwne że tak ładnie rośnie szkoda ze matka się nie wysypia 😉
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oddali mi w koncy internet !!!!
po 3 dnia męki wracam ![]() ![]() ![]() melduje ze obiadek sie udal znakomicie - siostra z jej mezem chwalili moje dewolajki i jedli az im uszy sie trzesly! ![]() ugadalismy sie ze w czwartek przyjezdzam na caly dzien do nich - podziemy na miasto - musze kupic sukienke na chrzest ![]() pewnie kupie znowu same ubranka dla samaroszki mojej ![]() Dzisiaj mala tak mnie zaskoczyla ze szok! wczoraj zasnela po 19 i wstala o 9 (z 2 pobudkami ) a jeszcze odwolali mi niemiecki to spalam do 9 jak zabita nawet w nocy nie wstawalam tylko tz ja karmil Marcia co za impreza ? ![]() ![]() Joann ja juz ci napisalam na fb Aagaciorek dzielny synek i jaka waga pokazna Lola topór zakopany z tz ?
|
#4851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
oj to prawda- jak mogłam wczesniej życ bez Was Laa... Marcia, udanej zabawy! a za kierownica poradzisz sobie swietnie Joann, oby za najdalej 2 mce szelki poszły won ![]() dla mnie te kaszkiety to tez dziadkowe czapki ![]() Kasia, zazdroszczę takiego snu Matiego, ale należy Ci się ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() to poszalejesz matka na zakupach
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj Panie zeby juz tak zostalo ![]() ![]() juz starczy tego zaczynania dnia o 5-6 ![]() ![]() dobra tz poszedl pograc a ja sie biore za sterte prasowania
|
|
#4853 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dajesz rade go dźwigac? Bo ja wymiękam Cytat:
![]() To ci córa pospała |
||
|
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Milek jak wczoraj wstał przed 20stą( a nie po), zjadł i poszedł na szczęscie spac dalej, obejrzalam o mnie się nie martw i rodzinkę ( od czawratku mamy cyfrowy polsat, bo tel.w plusie mozemy mieć taniej o 50 %), ale o 3 pobudka, o 6 znowu. Nakarmiłam małego, przekazałam zaspanemu tatusiowi, zabrałam poduszkę i poszłam dalej spać do duzego spokoju. Już coś zaczęło mi sie snić, kiedy najpierw przylazła K. potem mąż z M.
i po spaniu.potem pojechalismy na zakupy i do teściów na 4 godzinki,a w domu sajgon. Myślałam, ze nie wyrobie, ale ogarnełam całą chałupę i obgotowałam kapuchę i ugotowałam ryz bo jutro będę produkować golębie .jutro mąż z K. jadą do Warszawy na urodziny jego chrześnicy, ja zostaje w domu. Teściowa kazała mi odpoczywac, zrobić sobie spa i za głowę się złapała, jak usłyszała o moich planach ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
zamiast prasowania moze byś poleżała? ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Badzia, jeśli chodzi o katar, to ja wpuszczałam wodę morską, kładłam na brzuszku i oklepywałam, zeby wydzielina spływała. Lepiej za duzo nie odciągac, bo to podrażnia śluzówkę i powoduje większa produkcję śluzu. możesz zrobic inhalację. aha, ja tez do noska wpuszczałam kilka kropel swojego mleka- odciagałam i wpuszczałam strzykawką po kropelce do noska. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Karinek, co u Was? jak synek? |
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie z tych co poleza
ma być na błysk i na juz wszystko Szkoda ze tylko w week
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Paula no Mijka dała w końcu matce odpocząć, super
W taki shopping dobrze Ci zrobi Elena gołąbki mmmmm.... jadlabym ![]() Joann chyba mam formę, bo mały mi jakoś bardzo nie ciąży....na razie ![]() W ogóle to od czasu do czasu dopadają mnie takie delikatne mdłości i jestem wrażliwa na zapachy. Dla świętego spokoju zrobiłam sobie test ciążowy, hehe.Wyszedl negatywny na szczęście ![]() Ale by było gdyby... ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Ale syfu też nie mam, staram się na bieżąco ogarniac, choć nie zawsze wychodzi, wiadomo
|
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie poćwiczyłam |
|
|
|
|
#4858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i leżec, pachnieć i robić pazury, bedę zawijac gołębie .---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() Mi tez przydałoby sie zrobić test, ale nie mam odwagi
|
||
|
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Elena wbijam na obiad do ciebie 😊 ale bym zjadła gołębia mniammm 😊 Paula z tż już ok 👌 dzięki że pytasz 😘 Fajnie ze milo spędziliście czas 😀 no i że Mijka pospała oby tak już zostało 😍 Moja padła dzisiaj 19:30 bo nie spala od 16 😂 ja szykuje kąpiel przed 19 a ta mi usneła na macie matka w porę zadziałała i ma wolny wieczór bo tz w pracy ale spędzam go na prasowaniu 😉 i oglądam film na tvn 😀
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez prasuje i oglądam fajfusow ![]() Od razu do kartonu odkładam wszyatko 62 rozmiary bo nie wchodzi juz w to
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

nie wiem co wy macie w cyckach :p

Pasowalby dla Przemo bossa
bo TŻ musi się na jutro pouczyc ba kolejny egzam. Będę robić w porty

oby Zosia była dziś grzeczna cała noc i dała mamie się odstresowac trochę
pocieszać się, że nie ma jeszcze tak silnych zmian tfu tfu odpukać. Mały śpi od 13 a ja zdążyłam zrobic tyle rzeczy ze w szoku jestem. wstawiłam dwa prania posprzątać am wszystkie pokoje łazienkę i kuchnie wymylam podłogi i zrobiłam obiad i siedzę i czekam na tz.
ale sie zmienilo moje zycie przez ten czas. Najpierw ciaza, ktora byla moim najpiękniejszym okresem w zyciu, a pozniej narodziny Przemusia, ktore same w sobie byly bardzo trudne oraz jakze niełatwe dni, odkad synus jest z nami. Czasem wydaje mi sie ze jestem totalnie beznadziejna matką, ale pozniej patrze na tego mojego paczusia i wiem, ze nikt nigdy mnie jeszcze tak nie kochal i nie potrzebowal jak on

czasem półtorej.

i po spaniu.