Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 15:29   #1141
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Omniommniom
Australia dzięki za podsuniecie tego przepisu z kuchnilidla i dziewczyny za uwagi odnośnie wykonania. Dałam chudsza śmietanę

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-06-04 o 15:31
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 15:42   #1142
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61317601]Omniommniom
Australia dzięki za podsuniecie tego przepisu z kuchnilidla i dziewczyny za uwagi odnośnie wykonania. Dałam chudsza śmietanę
[/QUOTE]

Hmm zjadłabym

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 15:43   #1143
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Hmm zjadłabym
Ja tez

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 15:46   #1144
Madzia9999
Zakorzenienie

U mnie dziś skromny obiad jajo sadzone i mizeria

Sophia Loren
Stary 2016-06-04, 15:48   #1145
zebrah
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61298946]Rafałek wcina ruchalki na bimbrze [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Bimber dwulatkowi? Tosz to patologia hehe

A właśnie kiedy Rafek skończył 2latka? Bo tak czytałam, co pisałyście z Madzią o zachowaniu starszego rodzeństwa, a miałam ostatnio też pytać w tym temacie, bo..
Sara całuje brzuszek, przytula się, mówi, że siostrzyczka kopie (niekoniecznie wtedy, gdy to robi), upewnia się, że ma główkę tam gdzie trzeba (no schiza mieliśmy całą rodziną), pytana jak je odpowiada, że "przez taką rurkę, pępowinę", snuje plany, co znią będize robić (tu mam zawał, bo pomysły ma takie np., że będzie ją karmić ciasteczkami, nosić itp..
No na razie starsza siostra na medal (nie chwalę się tylko mówię, inni by się chwalili)
No, ale ona była z nami na każdym usg (poza II prenatalnym, bo ją cham wyprosił:/) i czytamy książeczki w tym temacie. Mamy chyba tę samą, co Madzia z serii Obrazki dla maluchów, a ostatnio wypożyczyłyśmy też inne. Ratują mi dupę te książeczki, bo padło np. pytanie "MAMUSIU, A SKĄD SIOSTRZYCZKA WZIĘŁA SIĘ W TWOIM BRZUCHU?"
Ona dopiero we wrześniu kończy 3latka, do przedszkola nie chodzi, nie wiem skąd jej się to bierze.
No taka matka A dziecko jakie zadowolone!

Składaliśmy dzisiaj łóżeczko, Rafek chciał się do niego wpakować ale nie było jeszcze materaca i niebezpiecznie. Mąż mówi do niego, że to dla braciszka i tylko malutkie dzidziusie śpią w takim łóżeczku. A Rafek zrobił smutną minę i mówi, że on też chce być malutki. Zatkało mnie... ale powiedziałam mu, że my z tatą się cieszymy, że jest duży bo możemy ze sobą rozmawiać, a małe dzidziusie nie potrafią mówić...
Rafek jest z marca.

Za to z nocnikiem idzie nam coraz lepiej i dzisiaj już niczego nie zmoczył i nawet jak miał pampucha do spania to zawołał że chce siku

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Witam sie nadal w dwupaku
Miłego weekendu i musze sie pochwalić co moj TŻ kupił synkowi <3
Załącznik 6461906
Ale fajne

Madzia, Haneczka- kto by pomyślał, że człowiek się może tak cieszyć z kupy

Dzanet- dostałam ślinotoku do pasa

Ja jutro koło 11 wybieram się już na przyjęcie do szpitala. Ale emocje
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 15:56   #1146
Madzia9999
Zakorzenienie

Zebrah fajnie, że przetlumaczyliscie Rafkowi u bez afery się obylo
Super, że woła siku pomimo pampersa!

Co do szpitala będzie dobrze
Z kim Rafka zostawiacie?

Sophia Loren
Stary 2016-06-04, 15:59   #1147
haneczkab92
Ania

Witam zaliczyłyśmy poranny spacer, i zaraz chyba pójdziemy znowu! niech Hania dotlenia płucka
Dalej ma lekkie problemy z kupką, ale pomogło leżenie na brzuszku. Wzięliśmy ją rano do siebie i tak spała na brzuszku jakieś 2 godziny, więc jelitka zaczęły pracować poszła dużaaa kupa i co ją wycierałam, to szła dalejwięc rodzice szczęśliwi bo Hania spokojniejsza!
No i patrząc na jedzenie- je więcej mojego mleka niż modyfikowanego, więc jestem szczęśliwsza

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Australia chciałabym się pochwalić długością Kubusia ale tu nie mierzą. Poprzednio poprosilismy to tak zmierzyła, ze wyszło jej 51cm a synek nie mieścił się w rozmiar 56, haha.
Zmierzymy w domku i Ci napisze. Dzięki.

HANECZKA nie wiemy skąd ten problem z kupa. Jak czytałam w necie to okazało się, ze naprawdę wiele dzieci tak robi. Albo np. robi w dziwnych miejscach np. pod stołem albo w szafie. Nie wiadomo co w tej malej główce siedzi. Ja mam nadzieję, ze niedługo mu to minie bo to duży problem.
No to kiepsko, faktycznie. Oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny sobota jak zwykle spokojnie na forum
Muszę się pochwalić,że Basi spadła bilirubina i już sobie leży w łóżeczku obok mnie jak dobrze pójdzie i badania będą ok wyjdziemy na początku przyszłego tygodnia
Z mniej pozytywnych rzecY powiem Wam,że karmienie piersią mnie zamorduje. Mam za małe te brodawki więc za każdym razem myje i wyparzam kapturki, a potem próbuje walczyć żeby mała dobrze złapała. Jak już złapie to wisi i wisi,praktycznie nie da się jej odłożyć. Teraz jakimś cudem się udało. Marzę o spaniu i wszystkich możliwych alergizujacych produktach np.truskawkach, orzechach,czekoladzie.
Btw przy kp pieluchy tetrowe idą mi jak woda. Może bez tych kapturkow dzieciom się mniej ulewa, ale ja używam ok 10 na dzień. Tak samo wkładki do stanika,masakra. Co chwilę zmieniam
Brawo za bilirubinę!! no i kciuki żebyście wyszły jak najszybciej
Co do karmienia... no to ja widzę jednak więcej plusów karmienia butelką.
Na pewno się wszystko unormuje i mała będzie "odkładalna"
A to prawda, mi też pieluchy idą jak woda.

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Kaska, powodzenia na wizycie. Oby dzidzia była główką w dół.

CIERPLIWOSC.Mój synek wcześniej też pytał, jak dzidzia znalazła się w brzuszku. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą; że dzidziuś powstaje z połączenia plemnika, który daje tatuś, z komórką jajową mamusi. Kiedy zapytał, "A jak wyszedłem z brzuszka?" odpowiedziałam po prostu, że go urodziłam. Wtedy to wystarczyło. Ale ja z moim synkiem normalnie na ten temat rozmawiam. I dawkuję informacje stosownie do wieku. Ale żadne tłumaczenie z kapustą i bocianem nie wchodzi w grę. Mówię tak, jak jest. Dzięki temu mój synek wie, że chłopcy mają siusiaki zwane penisami, a dziewczynki mają pochwę i tym się różnimy. Jak będzie pytał o inne rzeczy związane ze sferą intymną, również udzielę mu wszystkich informacji bez krępacji

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

Super podejście i super tłumaczenia! moi rodzice mi nic w zasadzie nie tłumaczyli, a jak miałam już jakieś 10 lat to nie mogłam nawet w telewizji oglądać pocałunku, kazali mi zakrywać oczy...
No ja tego błędu nie popełnię i chce tłumaczyć Hani wszystko tak, jak jest naprawdę.

Mój chrześniak właśnie coś swoją mamę pytał o cycki: i mama kazała mu mówić właśnie piersi albo biust.
No i on się mnie pyta(5 lat) : ciocia? a co je Hania? no to mówię mleczko. A on: "i dajesz jej mleczko z cycków? tzn z klaty?? nie nie, z piersi??"- klata mnie rozwaliła...

Cytat:
KASKA no i co z tego, ze się nie odwrócił. Kobieto, nie Ty pierwsza, nie ostatnia do CC. Będzie dobrze. Ze mną leży kobieta, która miała cesarke po raz szósty (ostatnia 22m-ce temu)i jakoś daje rade. Najważniejsze, ze maluch zdrowy!

RADeNa u nad tez pieluchy i ubranka ida jak woda bo wciąż się ulewa. Jutro maz musi przywieźć zapas nowych.A kapturkami się nie przejmuj, Basia zalapie ssanie przez kapturki i wyciągnie Twoje sutki. Ja tak miałam poprzednio.
No to już ładny staż ma kobieta! podziwiam, bo z tego co wiem, to lekarze przy trzeciej już mówią, żeby więcej nie..a tu 6 razy..
Moja nawet przez kapturki jeść nie chce;/

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dzień dobry

kaska

Dołączam do grona wierzących, że dziecko wychodzi przez pępek W podstawówce dopiero mnie uświadomili, że nie i dlatego moje dziecko już teraz wie, że przez pipkę.
A właśnie Miqesi uważasz, że pipka to wulgaryzm? Bo trochę tak zabrzmiało w kontekście wypowiedzi chudziaszka.
My właśnie używamy tego określenia, bo pojawiło się w książeczce o nocniku i nam spasowało jak dla 2 latki. Muszę tylko teściową stopować z jej "pierogalem" (no nie pytajcie).

Możecie na mnie mówić matka wariatka, ale wczoraj narwaliśmy z Tż truskawek i mam 5 woreczków w zamrażalce,a teraz smażę dżem
Wiec spadam mieszać

Miłego dnia!
Jak ja nienawidzę tego określenia!
Pamiętam, jak w gimnazjum nasz nauczyciel od techniki(stary zbok) opowiadał nam, jak był z klasą na wycieczce nad morzem i mówił do dziewczyn, które chciały iść się kąpać, żeby im pierożki nie zmarzły. ble!

Cytat:
Ja myslalam, ze Ty masz młodszego synka i właśnie byłam w szoku, ze tak pięknie jest uswiadomiony

Jednak wszystko z moim brzuchem w porządku i niespodziewanie wychodzimy jutro do domku
Super

Cytat:
Suuper! W domu boli mniej serioo nie wiem jak to działa chyba magia samego domu

Hannia lekko markotna, malutka kupę od 4 rano zrobiła może dlatego.
Co ile mniej wiecej takie dziecko robi kupe? U Nas kupa bardzo często idzue i jak potem 7godz,kupy nie ma to rozmyślania z,tz czy to normalne
Jak ostatnio pytałam położnej to mówiła, że może kilka dni nie robić..ale wydaje mi się, że tu chodzi o to, jeśli jej nic nie będzie. Ale jak widać jak się pręży czy jest niespokojna, to wiadomo, że żadna matka tyle czekac nie będzie i będzie chciała ulzyć maluchowi.
ale 7 godzin to ok moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ale noc, masakra jakas. Mlody nam nie spal od 3 do 9 cyc usypial na 5 min, krecil sie, kulil. Masowalismy brzuszek, przewijalismy, odbijalismy i nic. Ciagle oczy jak piec złotych i ryk.
Współczuję ale powiedz mi już jest ok??

Cytat:
Plan dnia gotowy do zrealizowania
Odłożyłam mała do łóżeczka alle coś dalej mruczy póki nie płacze to leży. Wielką kupę po karmieniu zrobiła także matka już spokojna smiechy ale ileż taka kupa sprawia spokoju jak pare godz,jej nie ma
Odwozilam dziś mame i siostrę na Dworzec PKP i jak wracałam to płakałam ze szczęścia... rozczulilam się totalnie myśląc o tym, że w mieszkaniu czeka na mnie tz z córeczka -weszłam na kanapie leży tz z małą wtulona w jego klatę obok grzecznie pieselek. Łzy od nowa zaczęły mi ze szczęścia kapac.
Takie maleństwo i tyle szczęścia
O tak, zgadzam się

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:07   #1148
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie makaron z sosem truskawkowym

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-04, 16:07   #1149
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Zebrah fajnie, że przetlumaczyliscie Rafkowi u bez afery się obylo
Super, że woła siku pomimo pampersa!

Co do szpitala będzie dobrze
Z kim Rafka zostawiacie?
Jutro rano ja do szpitala, mąż jedzie z Rafkiem po teściową i potem razem wrócą i teściowa ma być tydzień i jeżeli zajdzie potrzeba to parę dni jak już będę w domu. Ja malucha ogarnę, ale Rafek potrzebuje porcji zabawy i wybiegania- a z męża wolnym to nie wiadomo jak będzie.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:09   #1150
CarycaKatharina
Zadomowienie

Zasnął kolo tej 9 jak go ponosilam. Do teraz znowu ładnie spi, budzi się co 2-3h na jedzenie. Wlasnie zasnal i wystawilam go na balkon w wozku
Stary 2016-06-04, 16:10   #1151
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
KASKA no i co z tego, ze się nie odwrócił. Kobieto, nie Ty pierwsza, nie ostatnia do CC. Będzie dobrze. Ze mną leży kobieta, która miała cesarke po raz szósty (ostatnia 22m-ce temu)i jakoś daje rade. Najważniejsze, ze maluch zdrowy!.
Mnie właśnie nie martwi samo cc tylko bardziej jego konsekwencje czyli, że nie tak prędko następna ciąża... A ja grafik miałam tak pięknie przemyślany

Fajnie, że idziecie do domu

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:13   #1152
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Mój chrześniak właśnie coś swoją mamę pytał o cycki: i mama kazała mu mówić właśnie piersi albo biust.
No i on się mnie pyta(5 lat) : ciocia? a co je Hania? no to mówię mleczko. A on: "i dajesz jej mleczko z cycków? tzn z klaty?? nie nie, z piersi??"- klata mnie rozwaliła...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Po raz pierwszy pieke ciasto w formie silikonowej i mam stresa czy mi wyjdzie

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mnie właśnie nie martwi samo cc tylko bardziej jego konsekwencje czyli, że nie tak prędko następna ciąża... A ja grafik miałam tak pięknie przemyślany

Ooo to kiedy następnego bobasa bedziesz miec?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-04, 16:16   #1153
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
U mnie makaron z sosem truskawkowym
Smakołyki

Cytat:

Słyszałam że 2lata po cc trzeba odczekać na kolejną ciążę.

Cytat:

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Po raz pierwszy pieke ciasto w formie silikonowej i mam stresa czy mi wyjdzie

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Ooo to kiedy następnego bobasa bedziesz miec?
Pewno, że się uda! Ja od dłuższego czasu tylkp w silikonowej piekę

Haneczkab u mnie też Hania wiecej mojego mleczka zjada. Dajesz vit K? Bo niby jak mm je dziecko to nie trzeba ale moja znowu zbyt duzir mm nie zjada....

Sophia Loren
Stary 2016-06-04, 16:20   #1154
kaska87
Zakorzenienie

Honcia a od razu drugie planujcie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:28   #1155
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

To nawet nie wiedziałam, ze trzeba odczekać.
Ale my już nie planujemy choć przy cesarce juz nam wrozyli, ze skoro drugi chłopiec to teraz czas na 2 dziewczynki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:34   #1156
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61317601]Omniommniom
[/QUOTE]
No pięknie Ci wyszło! I na pewno smacznie Ja swojego nawet nie pokazuję, bo wyszedł mi makaron z jajecznicą Robiłam pół porcji, a głupia np. żółtek dałam tyle ile na całą porcję

Cytat:
Mizeria

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Wowowowow!

Cytat:

Ty najpierw urodź to pierwsze i się dopiero okaże, czy chcesz kolejne

Cytat:
To nawet nie wiedziałam, ze trzeba odczekać.
Ale my już nie planujemy choć przy cesarce juz nam wrozyli, ze skoro drugi chłopiec to teraz czas na 2 dziewczynki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja nie wiem co ludzie mają z tymi parkami... Masz chłopca - czas na dziewczynkę, masz dziewczynkę - czas na chłopca, jezu...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:35   #1157
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A nic mi nie mówcie o dzwonieniu/pisaniu... Moja mama dzwoni codziennie - naprawdę kochana kobieta, ale nie jestem przyzwyczajona do takiej częstotliwości rozmów Teściowa nawet wczoraj dzwoniła, normalnie święto lasu, bo
nigdy do mnie nie dzwoni! No i te wiadomości od znajomych typu "Rodzisz?", "Jeszcze w dwupaku?", masakra
Bylam pochodzic po pepco (kupilam koszule do szpitala na ramiączkach, bo pewnie na to moje pocenie bedzie lepsza niż z rękawami) i biedronce jakieś wyprzedaze były, spotkalam kumpla - to Ty jeszcze chodzisz? Nie cholera, tańcze.
Na fejsie od stałej liczby kolezanek pytania. Dzis nie śpie od 5 to napisalam im zanim one zapytały, że nic. Poryczałam dziś znów i to nawet bardziej niż wczoraj zanim zabrałam się za dzień.
Bylam na herbatce u kuzynki.

Dziewczynka tej mojej przyjaciółki ważyła 4380!!!!! Usg pokazywało 3900

Aaa i pojechałam autem. Nie przyznałam się narazie mezowi, bo w tym tyg miałam już odpuścić. Ale ja tam nie czuje jakbym miała rodzić.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-04 o 16:42
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:38   #1158
haneczkab92
Ania

Cytat:
Smakołyki

Słyszałam że 2lata po cc trzeba odczekać na kolejną ciążę.

Haneczkab u mnie też Hania wiecej mojego mleczka zjada. Dajesz vit K? Bo niby jak mm je dziecko to nie trzeba ale moja znowu zbyt duzir mm nie zjada....
Wiesz co daje jej normalnie. Bo nawet jakby pół na pół jadła to i tak jej daję. Takie miałam zalecenia więc się tego trzymam.
Moja zjada jeszcze sporo mm, ale i tak więcej mojego
Tylko kurczę nie wiem sama już co ile ściągać to mleko moje..??

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 16:41   #1159
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Smakołyki

Musze zjeść Pochwale sie efektem

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co ludzie mają z tymi parkami... Masz chłopca - czas na dziewczynkę, masz dziewczynkę - czas na chłopca, jezu...
Ja również tego nie rozumiem :/

Nas sa 3 dziewczynki a miałam być chłopcem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-04, 16:43   #1160
Honcia
Zakorzenienie

Nie śmiejcie się ale ja chcialam dzieci rok po roku max 1,5 różnicy. Wiem, że jeszcze pierwsze w brzuchu siedzi ale tak sobie wymarzyłam juz dawno
Zobaczymy co życie przyniesie

Stary 2016-06-04, 16:44   #1161
zabciajs
Zakorzenienie

A co to papugi żeby w parki łączyć? Tez tego nie kumam. I pytan zaraz po porodzie "to kiedy drugie?"
Nie rodzilam jeszcze, ale milion razy byłam świadkiem takiego pytania. I juz sobie wyobrazam kobiete z bolącym kroczem roztawiająca nogi i mówiącą - a już zaraz
Stary 2016-06-04, 16:47   #1162
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Bylam pochodzic po pepco (kupilam koszule do szpitala na ramiączkach, bo pewnie na to moje pocenie bedzie lepsza niż z rękawami) i biedronce jakieś wyprzedaze były, spotkalam kumpla - to Ty jeszcze chodzisz? Nie cholera, tańcze.
Na fejsie od stałej liczby kolezanek pytania. Dzis nie śpie od 5 to napisalam im zanim one zapytały, że nic. Poryczałam dziś znów i to nawet bardziej niż wczoraj zanim zabrałam się za dzień.

Aaa i pojechałam autem. Nie przyznałam się narazie mezowi, bo w tym tyg miałam już odpuścić. Ale ja tam nie czuje jakbym miała rodzić.
Mnie wkurzają ciagłe pytania o to jak się czuję chociaż każdemu z osobna mówiłam już, że mogę góry przenosić...
Sąsiadka wczoraj pytała mojej mamy czy jeszcze w domu jestem... Chyba powinnam 3 tygodnie przed terminem pod szpitalem koczować...
No ale moja płodnosc od dawna byla tematem plotek wiejskich więc ciąża jest sensacją

Stary 2016-06-04, 16:48   #1163
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w szpitallu po cc pocilam sie jak dzika świnka:P jednehp dnia 3 razy koszulę przebieralam więc weź więcej koszul

Cytat:
Wiesz co daje jej normalnie. Bo nawet jakby pół na pół jadła to i tak jej daję. Takie miałam zalecenia więc się tego trzymam.
Moja zjada jeszcze sporo mm, ale i tak więcej mojego
Tylko kurczę nie wiem sama już co ile ściągać to mleko moje..??

Ja też daje vit K. Hm ja sciagamm średnio co ok 3-4 godz w nocy jak mała dłużej śpi to co tyle ile śpi
Kupilam Femaltiker i karmi. Wspomagam laktacje jak tylko się da
Jaki masz laktator?

Cytat:
Musze zjeść Pochwale sie efektem

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Ja również tego nie rozumiem :/

Nas sa 3 dziewczynki a miałam być chłopcem
U moich rodziców 3dziewczyny i ostatni chłopak

Sophia Loren
Stary 2016-06-04, 16:52   #1164
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wkurzają ciagłe pytania o to jak się czuję chociaż każdemu z osobna mówiłam już, że mogę góry przenosić...
Sąsiadka wczoraj pytała mojej mamy czy jeszcze w domu jestem... Chyba powinnam 3 tygodnie przed terminem pod szpitalem koczować...
No ale moja płodnosc od dawna byla tematem plotek wiejskich więc ciąża jest sensacją
Haha jesteś sławna

Albo pytanie 'ciężko już, cooo?' i mina współczująca.

Cytat:
Ja w szpitallu po cc pocilam sie jak dzika świnka:P jednehp dnia 3 razy koszulę przebieralam więc weź więcej koszul
Ja jestem przed i mi goraco, poce się. Mąż zamyka okna, prawie przeziębiony a ja sie gotuje. On spi pod kołdra ja pod niczym.
Dlatego jutrzejsze spanie i koczowanie w szpitalu mnie przeeaza. Ogólnie jestem osobą króra bardzo nie lubi spać poza domem. Jeszcze z mężem do przeżycia, ale samej..eh.
Stary 2016-06-04, 16:54   #1165
Paula_ck
Raczkowanie

Miszka fajnie że wszystko dobrze i wrócicie do domku niedługo

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
No taka matka A dziecko jakie zadowolone!

Składaliśmy dzisiaj łóżeczko, Rafek chciał się do niego wpakować ale nie było jeszcze materaca i niebezpiecznie. Mąż mówi do niego, że to dla braciszka i tylko malutkie dzidziusie śpią w takim łóżeczku. A Rafek zrobił smutną minę i mówi, że on też chce być malutki. Zatkało mnie... ale powiedziałam mu, że my z tatą się cieszymy, że jest duży bo możemy ze sobą rozmawiać, a małe dzidziusie nie potrafią mówić...
Rafek jest z marca.

Za to z nocnikiem idzie nam coraz lepiej i dzisiaj już niczego nie zmoczył i nawet jak miał pampucha do spania to zawołał że chce siku

Ale fajne

Madzia, Haneczka- kto by pomyślał, że człowiek się może tak cieszyć z kupy

Dzanet- dostałam ślinotoku do pasa

Super że Rafałek załapuje z nocnikiem
Ja też koło 11 mam być jutro w szpitalu Chyba to do mnie jeszcze nie dociera bo nie stresuje się bardzo. Ciągle tylko walizkę przepakowuję i coś dokładam albo wyjmuje Wyjełam też koszule i je prasowałam od nowa bo były tak pomięte że szok :P

Cytat:
Witam zaliczyłyśmy poranny spacer, i zaraz chyba pójdziemy znowu! niech Hania dotlenia płucka
Dalej ma lekkie problemy z kupką, ale pomogło leżenie na brzuszku. Wzięliśmy ją rano do siebie i tak spała na brzuszku jakieś 2 godziny, więc jelitka zaczęły pracować poszła dużaaa kupa i co ją wycierałam, to szła dalejwięc rodzice szczęśliwi bo Hania spokojniejsza!
No i patrząc na jedzenie- je więcej mojego mleka niż modyfikowanego, więc jestem szczęśliwsza

:
Super że coraz lepiej u was
Stary 2016-06-04, 17:00   #1166
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Nie śmiejcie się ale ja chcialam dzieci rok po roku max 1,5 różnicy. Wiem, że jeszcze pierwsze w brzuchu siedzi ale tak sobie wymarzyłam juz dawno
Zycze Ci aby marzenia się spełnily

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
A co to papugi żeby w parki łączyć? Tez tego nie kumam. I pytan zaraz po porodzie "to kiedy drugie?"
Nie rodzilam jeszcze, ale milion razy byłam świadkiem takiego pytania. I juz sobie wyobrazam kobiete z bolącym kroczem roztawiająca nogi i mówiącą - a już zaraz
ludzi wyobraźni nie mają

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Haha dokładnie

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Odkurzylam powiesilam pranie i leje się ze mnie. Chwila odpoczynku i biore się za obiad

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-04, 17:06   #1167
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Fajna jest ta karuzela od koleżanki kupilam.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Jejciu. Ale cos pomogło?
Ja rownież chciałam kupić używana ale jakoś cenowo nie było aż tak tanio a na Allegro są owiele tańsze niż w sklepie i nie ma cenowej różnicy co do używanego wiec kupił maz nowy

[/QUOTE]

Puchotka ale zrobiłaś mi smaka nieładnie tak ja dzisiaj miałam pizzę domowej roboty i zupę warzywna

Cytat:
Mój maz chce od razu starać sie w grudniu o drugie ja sie z niego śmieje ze jeszcze jednego dziecka nie urodziłam a on myśli o drugim heheh ale zawsze lepiej rok po roku i od razu odchowane i nie ma dużej różnicy wiekowej zawsze to bardziej ekonomiczne
Stary 2016-06-04, 17:07   #1168
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Haha jesteś sławna

Ja jestem przed i mi goraco, poce się. Mąż zamyka okna, prawie przeziębiony a ja sie gotuje. On spi pod kołdra ja pod niczym.
Dlatego jutrzejsze spanie i koczowanie w szpitalu mnie przeeaza. Ogólnie jestem osobą króra bardzo nie lubi spać poza domem. Jeszcze z mężem do przeżycia, ale samej..eh.
Taa ciężko chociaż " grubasy" mają gorzej

Ja też strasznie nie lubię spac poza domem i jest mi teraz okrutnie gorąco... Śpię nago na kołdrze i przy otwartym oknie a mąż zakryty po uszy... Spaniem w szpitalu jestem przerażona

Stary 2016-06-04, 17:08   #1169
kaska87
Zakorzenienie

No to ja z tych nawiedzonych bo marzylam o parce... no ale niestety żal mi, że nigdy nie będę miała córeczki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 17:12   #1170
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny zapraszam Kompot z jablek i truskawek oraz murzynek z jabłkami

Proszę się częstowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465053149892.jpg (39,6 KB, 14 załadowań)

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości