|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Foremka trochę mi psikusa zrobila
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama chciałabym parkę, chyba dlatego, że mam same dziewuchy w rodzinie i liczyłam, że w końcu będzie mój syneczek No ale mam nadzieję, że nas Marysia nie wykończy i nie poprzestaniemy na niej A Ty Kasia też nigdy nie mów nigdy, różnie w życiu bywa ![]() Cytat:
Murzynek to aż się z foremki wychyla żeby go zjeść
|
||
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
chcial zwiac haha
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam naleśniki z twarogiem i truskawkami i właśnie mam kulinarny orgazm
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, nadrabiałam na raty, ale mi się nareszcie udało. Byłam dziś na ktg, jakies pagórki tam wyszły, ale gin /nie mój/ skwitował, że u pani tak już wychodzi i też powiedział, że przyszły tydzień to już najwyższa pora na rozwiązanie. Byłam też z psem u weta, bo myślałam, że go uszka bolą, ale na szczęście to nic poważnego i mamy kropelki i lekarz sam zaproponował, żeby go ogrobaczyć, żeby jak wrócimy do domu to z czystym sumieniem może mieć styczność z dziećmi. Byłam w pepco, są fajne koszule do spania, między innymi na ramiączkach, w sam raz na upał do szpitala, po 20 zł, kupiła dwie i może jeszcze jedną kupię :-D.
Mariafrancesca jak tam u was?? Wiadomo kiedy rozwiązanie?? |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie gotuje makaron i tez będzie orgazm
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pół wątku się rozpakuje, a te nadal w trójpakach będą! |
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
No teraz to już możemy rodzić :-D ja w poniedziałek rozpoczynam 38 tc, aż nie mogę uwierzyć, że tyle wytrwaliśmy, twarda babka ze mnie :-D. W poniedziałek rano ktg, jak mnie nie zostawi w szpitalu, to wieczorem wizyta i pewnie już mnie skieruje do szpitalu. Nie dociera to do mnie, że jeszcze kilka dni i będę tulić moje maluszki. 5 lat na to czekałam.
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Marzenia się spełniają
|
|
#1180 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TŻ to ma dobrze z Tobą- co chwilę coś pieczesz. U nas dzisiaj zagwozdka- ja chciałam żeby bok łóżeczka był zdjęty i łóżeczko przystawione do naszego. No i co się okazało? Mamy przewijak na łóżeczko i teraz co z nim... Mąż pojechał do Obi i kupił listewkę i będziemy kombinować
|
|||
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Niech się nacieszy teraz
bo jak będzie później kto wie ![]() A jablka mi powoli sie psuly wiec je wykorzystalam-zal wyrzucać. Powiem Wam ze się zmeczylam :/ Powiesze pranie i legne sobie. Nie orientujecie jak z ta keratyna?
|
#1184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też raczej ccWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kur.wagon.pełen dziecko będzie lezało na materacu na podłodze... 3 miesiace robi to łóżeczko
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Cos Ci Tż-owie ostatnio w kulki lecą :/
|
#1187 |
|
Rozeznanie
|
Przez wasze pieczenie zachciało mi sie sernika rosa i idę do sklepu kupić produkty i będę z tż piekła
mało wiosenno letnie ciasto ale trudno
|
#1188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odczuwam lekką presję na przyjazd teściowej i ogarniam chałupę już 3 dzień. Motylek, MariaFrancesca- mamy bliźniakowe to twarde babki
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez wkurza i nie rozumiem takiego dociekania dalszej rodziny czy w ogole obcych osob " a kiedy drugie?", " to teraz czas na dziewczynke/chlopca"
![]() U nas tez jak mowie ze teraz bedzie dziewczynka to teksty ze o super, ze tak powinno byc. A przepraszam gdzie to jest zapisane ? Co z tego jaka plec? Czy to jest najwazniejsze? Jeszcze dla obcych ludzi? Ja zawsze wtedy mowie ze dopoki sie nie urodzi to nie ma 100% pewnosci, a rozne historie sie zdarzaja
|
|
|
|
#1190 | ||||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja się cieszę, że urodziłam wcześniej, przynajmniej mnie te pytania ominęły. A tak poważnie,niektórzy ludzie chyba nie myślą! Cytat:
![]() No ja ściągam tez tak co około 3-4. Czasami co 2.- średnio około 60 ml. Jak ściągnęłam wczoraj po 6(nie miałam jak wcześniej) to ściągnęłam ponad 100. Femaltiker też pije- a karmi pomaga? Mam medela mini elektric.. Cytat:
Cytat:
![]() No ale w sumie mogą już wychodzić te Wasze maluszki!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po powrocie ze szpitala będą ważniejsze rzeczy niż porządeczek No i grunt, że już moczem nie czuć
|
|
#1192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest właśnie mała różnica wieku+ żywy charakter dziecka. Cytat:
Trochę współczuję teściowej tego latania za nim i przypominania o sikaniu- ale jak już tak daleko zabrnęliśmy, to szkoda wracać do pampucha. Na szczęście kocha wnuka nad życie Madziuś- w ogóle ludzie fiksują z tą płcią. A tyle ludzi w ogóle nie może mieć dzieci, latami się stara, im nie wychodzi i oddali by wszystko za dziecko. Zdarzyły mi się negatywne reakcje na wieść "a to drugiego chłopaka będziecie mieli". No normalnie nas ktoś żałował z tego powodu! |
||
|
|
|
#1193 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niezła jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój też sprząta balkon od dwóch tygodni, a dzisiaj stwierdził, że nie sprząta łazienki, bo po co raz na tydzień, jak można raz na 1,5 tygodnia |
|||||
|
|
|
#1194 |
|
Konto usunięte
|
Karmi pomaga na laktacje
Nam tez wszyscy życzyli parki a ja chciałam drugą córkę oczywiście nie załamala bym się gdyby był chłopak, też suowrr, grunt że zdrowe! Ale właśnie marzyly mi się dwie córcie w nie za dużej różnicy wieku MariaFrancesca, Motylek dla Was duże brawa za to że dotrwakyscie do tak wysokiego tygodnia ciąży ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Grillujemy wypilam kawę mrożona mała w brzuchu szaleje, nie przyzwyczajona do kofeiny-normalnej kawy nie piję, nie lubięWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś mi cytaty uciekly:/ wiec mogę kogoś pominąć..
MIQESI świetnie tłumaczysz synkowi bardzo mi sie podoba, statam się podobnie rozmawiać tyle ze na poziomie 3latka.RADENA brawa za bilirubine! Trzymam kciuki za kp! Teraz w pokoju leżę z dziewczyną ktora ma pierwsze dziecko i jek coreczka tez nie do konca prawidlowo lapie cyca. Polozne super jej pomagają, ona tez zaciska zęby, ale sama pamiętam jaki to stres, kiedy maleństwo ciagle poplakuje, bo nie dojada teraz jestem o 1,5roku kp do przodu, z czego miesiąc pierwszy walki o kp i wagę Igiego i jest niebo lepiej. Gabi niezle chwyta, chociaz nie do konca jeszcze jak powinna, bo czasami sciska mi brodawke. Ale słyszę jak przelyka i potem 3h śpi jednak to wszystko efekt cierpliwosci, samozaparcia podczas kp z Igim. takze 3mam kciuki!MADZIA piekny opis miłości ) ZEBRAH kciuki jutro! CARYCA brawo ladnie uregulowalas synka.ZABCIA ja po terminie i po kilku wiadomosciach sms czy na fb wrzuciłam zdjęcie z insta brzucha z tekstem:w związku z pojawiajacymi sie pytaniami liczę ze to zdjęcie na jakiś czas zaspokoi ciekawość wszystkich PAULACK kciuki! MOTYLKU razem z MARIA cudownie wytrwalyscie! Ostatnio rozmawialam z nasza zarzadca wspólnoty. Rok temu blizniaki urodziła, okazuje sie ze sn i chwilę przed tp. Szacun ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Wszystkie wyniki okey, Gabi spadla z wago 100g, zibaczymy jak jutro będzie. Póki co jest slodka i grzeczna. Tylko mnie to obkurczanie macicy wkurza...bo boli :/
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, ty to raczej zaopatrz się w swój obiad, bo u nas w szpitalu jest tak, że jest katering i te pacjentki które dopiero przychodzą, nie są liczone i nie dostają w tym dniu jedzenia, chyba, że któraś jest akurat wypisana i porcja zostaje.
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine, mnie też obkurczanie macicy dało w kość. Dostałam oksytocyne na szybsze obkurczenie i to dopiero był ból, myślałam, że umrę...
|
|
#1199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Elaine świetnie zrobiłaś z tym zdjęciem i komentarzem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Ania
|
Cytat:
wiedziałam właśnie, że Ty tak miałaś- to wybawienie, ale wiesz- nie wiesz, niani nie ma cały czas;D a jak patrzę właśnie na mojego chrześniaka to w życiu nie dałabym rady z takim energicznym dzieckiem będąc w ciąży![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61324126]Karmi pomaga na laktacje Nam tez wszyscy życzyli parki a ja chciałam drugą córkę oczywiście nie załamala bym się gdyby był chłopak, też suowrr, grunt że zdrowe! Ale właśnie marzyly mi się dwie córcie w nie za dużej różnicy wieku Grillujemy wypilam kawę mrożona mała w brzuchu szaleje, nie przyzwyczajona do kofeiny-normalnej kawy nie piję, nie lubięWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No ale w karmi jest trochę alkoholu i tak się cykam przed wypiciem.. ![]() Ale bym się napiła mrożonej kawy! Cytat:
![]() A co do obkurczania to współczuję ![]() Ja chyba przeszłam to w miarę lekko, bo jak leżałam na poporodowej, to dziewczyna aż jęczała z bólu(a dostawała silne przeciwbólowe). Ja też dostawałam, ale nie bolało jakoś aż tak bardzo bardzo. Do wytrzymania. Więc niech szybko się obkurczy u Ciebie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

żal mi, że nigdy nie będę miała córeczki 
Ja sama chciałabym parkę, chyba dlatego, że mam same dziewuchy w rodzinie i liczyłam, że w końcu będzie mój syneczek
No ale mam nadzieję, że nas Marysia nie wykończy i nie poprzestaniemy na niej
A Ty Kasia też nigdy nie mów nigdy, różnie w życiu bywa
Murzynek to aż się z foremki wychyla żeby go zjeść

też raczej cc

[COLOR="Silver"]
wypilam kawę mrożona