Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 21:25   #4861
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Ja właśnie skończyłam 😊 Teraz bavarka i relaks oby mała pospała do rana 😀 ale pewnie mogę pomarzyć 😝
Stary 2016-06-04, 21:26   #4862
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Elena wbijam na obiad do ciebie 😊 ale bym zjadła gołębia mniammm 😊 Paula z tż już ok 👌 dzięki że pytasz 😘 Fajnie ze milo spędziliście czas 😀 no i że Mijka pospała oby tak już zostało 😍 Moja padła dzisiaj 19:30 bo nie spala od 16 😂 ja szykuje kąpiel przed 19 a ta mi usneła na macie matka w porę zadziałała i ma wolny wieczór bo tz w pracy ale spędzam go na prasowaniu 😉 i oglądam film na tvn 😀
Lola wpadaj!
Hmm... mamy zachcianki na gołąbki, podejrzane

Nasz wczoraj zasnął bez kapieli, a dzis mu łapki capiły mlekiem, bo ciągle je trzyma w buzi .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 21:27   #4863
Lucy31
Zakorzenienie

Ja dzis jadłam gołąbki

A teraz oglądam Opole sącząc Bavarię
Stary 2016-06-04, 21:30   #4864
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Tez prasuje i oglądam fajfusow

Od razu do kartonu odkładam wszyatko 62 rozmiary bo nie wchodzi juz w to

u mnie na przedpokoju stoi karton do wyniesienia- jakoś mi ciagle nie po drodze , a drugi troszkę zapełniony, ale do niego co jakis czas dorzucam jakieś ubranko

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Ja właśnie skończyłam 😊 Teraz bavarka i relaks oby mała pospała do rana 😀 ale pewnie mogę pomarzyć 😝
nie szkodzi pomarzyć, a nuż się spelni?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ja dzis jadłam gołąbki

A teraz oglądam Opole sącząc Bavarię
Lucy, to pewnie Ty przesłałaś fluidy gołabkowe

Jak dostojnie to brzmi- sącząc Bavarie, ja karmi to dosłownie wyżłopałam
Stary 2016-06-04, 21:37   #4865
Lola2828
Zadomowienie

Pomarzyć zawsze można 😂
Stary 2016-06-04, 21:55   #4866
joann_
Raczkowanie

Wy tu marzycie, żeby wam dzieci pospały do rana, a mój boss już zdążył się obudzić z płaczem On chyba wie kiedy ojciec idzie na nockę, bo zawsze mi takie akcje robi, jak tż nie ma w domu

A ja nic nie oglądam, bo nadal nie odblokowali nam tv
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:03   #4867
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
By było

A ja właśnie poćwiczyłam Pierwszy raz od czasów ciąży i powiem wam, że kondycja zerowa. Ledwo zipię
Moja kondycja też sięga dna
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Tez prasuje i oglądam fajfusow

Od razu do kartonu odkładam wszyatko 62 rozmiary bo nie wchodzi juz w to
U mnie 62 też już odstawione, koleżance podarowała, urodziła 2 tyg temu
Cytat:
Oooo piwko to bym se chlapnela
[=Lucy31;61329166]Ja dzis jadłam gołąbki

A teraz oglądam Opole sącząc Bavarię [/QUOTE]
Kolejna browarem kusi, a tu sklep zamknięty
Cytat:
Wy tu marzycie, żeby wam dzieci pospały do rana, a mój boss już zdążył się obudzić z płaczem On chyba wie kiedy ojciec idzie na nockę, bo zawsze mi takie akcje robi, jak tż nie ma w domu

A ja nic nie oglądam, bo nadal nie odblokowali nam tv
Mój coś się wierci, pewnie sobie zaraz pierwszego nocnego cyca zażyczy sobie ::
Stary 2016-06-04, 22:11   #4868
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe mija tak wytarmosili dzisiaj ze mam nadzieje ze pospi

O fajfuski się skończyły

Chyba pora lulu. Jutro przychodzą znajomi żeby zrobić foto do paszportu

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:14   #4869
Lola2828
Zadomowienie

Ja dzisiaj byłam robić foto do paszportu 8 funtów ale nie chciało mi się z tym bawić bo mogłam sama zrobić ale czasu brak 😉
Stary 2016-06-04, 22:18   #4870
Aninis
Zakorzenienie

Melduję, że wróciliśmy już do domku
I jak wczoraj Lila zasnęła spokojnie na cycu po 22 i spała do 8 z 4 pobudkami. Tak dzisiaj powrót wojny cyckowej... darcia... krzyki... musiałam znowu karmić na stojąco kręcąc pupą 😕
A prawego cyca tak mi pogryzła choćby zęby miała 😦 boli strasznie... maść mi nic nie daje a muszè z niego przecież karmic 😐

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:36   #4871
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
By było

A ja właśnie poćwiczyłam Pierwszy raz od czasów ciąży i powiem wam, że kondycja zerowa. Ledwo zipię
No to super! Ja już milka razy byłam biegać i raz wzięłam
się za ćwiczenia w domu. Chciałabym częściej ćwiczyć, bo tak kiedyś kondycję fajną sobie wyrobiłam, ale gdzie tsm - zero motywacji

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
He he, to tak jak ja jutro majac prawie wolny i caly dla siebie dzień ( bo Milek mam nadzieje, nie bedzie absorbujący ) i leżec, pachnieć i robić pazury, bedę zawijac gołębie .

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

To zapraszam na gołąbki

Mi tez przydałoby sie zrobić test, ale nie mam odwagi
Ale byłyby jajca

Ja już dzisiaj padam! Dobranoc - do odbioru w nocy pewnie
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 22:39   #4872
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj byłam robić foto do paszportu 8 funtów ale nie chciało mi się z tym bawić bo mogłam sama zrobić ale czasu brak 😉
Ja swojej zrobiłam i teraz się posypały prośby od znajomych znajomych i tak przychodzą a to 5 min roboty od razu drukuje i 10 euro jest

Hehe

Dobra idę spać! Do odbioru mam nadzieje jutro kolo 8

Mia i Tosia <3

Stary 2016-06-04, 22:59   #4873
Lola2828
Zadomowienie

Czy ktoś mi powie czy da się wejść na klub z apki i jak to zrobić? 😂
Stary 2016-06-05, 00:54   #4874
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć dziewczyny

Ja tak na szybko. Mieliśmy intensywny dzień, Hania Anioł, mąż anioł :Love: dziś głównie sprzątalismy itp, za to jutro laba. Jedziemy też w ramach dobrego uczynku odwiedzić moja babcię.

Byliśmy dziś drugi raz na basenie, wyślę fotki na fb. W każdym razie doszło do strasznej sytuacji, tzn popchnelam Hanie w kółku w stronę tż za mocno i woda z basenu jakoś jej prysnela w buzię i ona ja lyknela i się zachlysnela normalnie czerwona buzia, łzy w oczach i przerażenie serio dziewczyny dobrze ze tż zachował zimna krew bo ja już byłam tak roztezesiona że masakra. Wiem że takie rzeczy się zdarzają ale był to straszny widok..zdałam sobie też sprawę jak bardzo ją kocham jak bardzo jest moim skarbem.

Lola ja po prostu w pierwszym poście Marty klikam na ten link mówiący o klubie lutownice i mi się otwiera w przeglądarce na tel. W samej apce wizazowej chyba nie otworzysz.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 01:42   #4875
marciar7
Zakorzenienie

Hej. My juz po weselu ale w sumie o tej planowali my wracać. Zosia jadła o 19.30 i po 20 pojechalismy. O 21 przyjechakismy to zasnęła i podobno juz o 12 zaczęła mamie marudzic.. A to dziwne bo zawsze do 3 spala. Ok. 1/juz po mnie zadzwoniła bo Darla sie i szukała cyca.. Tylko wzielam ja z rak mamy to przestała płakać a jak polozylam na łóżku to usmirchnela się do mnie...
Dziwne ze tak często się budziła. Nir chciała wody smoczka nic podobno. Szkoda ze jest taka uparta: ( boje się co będzie na naszym weselu...

Ale ogólnie cos tam dobrego zjadlan potanczylismy posmialismy się więc super nawet karmi sobie ciachnelam.

Dziewczyny super wagi.

Agaciorek ja tez z tych co wola polezec :p ja to prasuje jak muszę na nast dzień cos założyć a ubranej Zosi nie prasuje juz. Len ze mnie :p

Aninis biedulko. Smaruj ta brodawke. Co tej lili twojej..
Stary 2016-06-05, 01:54   #4876
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Elena wbijam na obiad do ciebie 😊 ale bym zjadła gołębia mniammm 😊 Paula z tż już ok 👌 dzięki że pytasz 😘 Fajnie ze milo spędziliście czas 😀 no i że Mijka pospała oby tak już zostało 😍 Moja padła dzisiaj 19:30 bo nie spala od 16 😂 ja szykuje kąpiel przed 19 a ta mi usneła na macie matka w porę zadziałała i ma wolny wieczór bo tz w pracy ale spędzam go na prasowaniu 😉 i oglądam film na tvn 😀
Łączyłam się z Tobą telepatycznie mogłaś jej zrobić dziś dzień dziecka i nie myć

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

u mnie na przedpokoju stoi karton do wyniesienia- jakoś mi ciagle nie po drodze , a drugi troszkę zapełniony, ale do niego co jakis czas dorzucam jakieś ubranko

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

nie szkodzi pomarzyć, a nuż się spelni?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Lucy, to pewnie Ty przesłałaś fluidy gołabkowe

Jak dostojnie to brzmi- sącząc Bavarie, ja karmi to dosłownie wyżłopałam

mogę jutro wpaść na obiadek ?

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Melduję, że wróciliśmy już do domku
I jak wczoraj Lila zasnęła spokojnie na cycu po 22 i spała do 8 z 4 pobudkami. Tak dzisiaj powrót wojny cyckowej... darcia... krzyki... musiałam znowu karmić na stojąco kręcąc pupą 😕
A prawego cyca tak mi pogryzła choćby zęby miała 😦 boli strasznie... maść mi nic nie daje a muszè z niego przecież karmic 😐

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

Oj współczuję posmaruj przejdzie ten ból ale dziwne ze gryzie tak mocno...

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
No to super! Ja już milka razy byłam biegać i raz wzięłam
się za ćwiczenia w domu. Chciałabym częściej ćwiczyć, bo tak kiedyś kondycję fajną sobie wyrobiłam, ale gdzie tsm - zero motywacji

Ale byłyby jajca

Ja już dzisiaj padam! Dobranoc - do odbioru w nocy pewnie

A tam masz motywację tylko o tym nie wiesz

U nas już pobudka około północy była także do rana juz pospi na bank a taka zamiast spać głupota mi się zajmuje po nocy
Ale będę miała towarzyszkę na spacery i wogole...kiedyś Wam wspominałam ze tż kolega tez będzie miał synka i jego żona siedzi sama a za 3 tyg rodzi to trzeba ją wesprzeć także jutro mam dostałac jej nr i zadzwonię bo jeszcze się nie znamy a ona trochę chyba się krępuje pierwsza wiec ja to uczynię mam nadzieje ze się ucieszy no i odpowiem na jej pytania co i jak mam nadzieje ze się po lubimy miałabym z kim rozmawiac o dziecięcych sprawach no i jak Lucy będę miała swoją "patologie" : D

Marcia wracaj smutno bez Ciebie
Paula Mia pobiła cały wątek ze spaniem ale cieszę się że odzywasz w końcu bo należy Ci się po tych stresach kup coś ładnego dla siebie i zioła na spokojnośc na wyjazd do PŁ bo to nigdy nie wiadomo

Elena Ty tam nie szalej tak odpocznij trochę

Cytat:

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Lola czarna magia z klubem

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 02:12   #4877
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba się nie da. Ja otwieram przez chrome, a nie.apke jeśli chcę wejsc do klubu.

Kasia fajnie jakby sie okazalo, że przypadniecie sobie do gustu. Zawsze to milej pogadać o kupce z kimś innym niż tz
Stary 2016-06-05, 04:32   #4878
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wchodzę z telefonu normalnie. Wchodzę w neta na wizaz i mam taką wersję jak na komputer ' czyli ten pasek po boku i tam jest klubu i bez problemu otwiera mi

No i Mijka wstala
Właśnie zatankowala butle I tż ja czaruje ze ma spać do 9

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------

Dopiero doczytałam źr Marcia byłaś na weselu
Fajnie ! Zawsze to jakaś odskocznia
My dostaliśmy zaproszenie kolejne - to już 3 na te wakacje a nie będziemy raczej na żadnym. Chyba ze bym została w pl aż do połowy września i wtedy tż po mnie by przyjechał i od razu byśmy poszli

Ale nie wiem czy mama tyle ze mną wytrzyma i z mijka w domu

Mia i Tosia <3

Stary 2016-06-05, 07:34   #4879
Lucy31
Zakorzenienie

W aplikacji nie ma funkcji klubu można wejść przez przeglądarkę

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-05, 07:45   #4880
Elena_22
Wtajemniczenie

Hej!
Milek w nocy szaleje- w sensie negatywnym, niestety, obudził się na cyca gdzieś 1-2 ,nie kojarze za dobrze, potem pobudka o 5,z cyca było za mało, to poszłam odgrzać moje sciagnięte wieczorem mleko, a on w tym czasie rozbawił się na całego i o spaniu mowy nie było, zaraz wstał mąż i córcia .
Moi już pojechali, bo na 9 chcą dojechać, Milka jakoś położyłam spac i nawet pazurki mu ciachnęłam, bo podrapał nos, czoło i policzek, miał juz strasznie długie.

Anins, w domku najlepiej,a może Lilce ząbki idą- i dlatego tak sie zachowuje i to pogryzienie jeszcze

Marcia, Zonia chyba wyczuła, z Ciebie nie ma, te brzdace to maja z automatu wbudowane radary i zawsze wyczują, jak mama sie oddala .
ale super, że pobawiliscie sie, zawsze to inaczej niz szara rzezywistosć

Kasia- wpadaj jak najbardziej , swoja drogą tak daleko do siebie nie mamy .
Fajnie, że moze uda Ci sie pozyskac nową koleżankę, raźniej Wam będzie we dwie
Stary 2016-06-05, 08:28   #4881
joann_
Raczkowanie

Hej hej!
Ale mnie boli po wczorajszych ćwiczeniach

Przemo budził się dzisiaj tyle razy w nocy, że nie ogarnęłam Od 4 śpi ze mną. Teraz chodzimy na paluszkach, bo mąż o 6 się kładł, to niech się wyśpi chłopak

Jedziemy dziś do znajomych, którzy w sierpniu spodziewają się dziecka Mam nadzieję, że mój boss nie zarządzi powrotu do domu po 10 minutach

marciar, fajnie, że udało wam się trochę pobawić na weselu
esor, dobrze, że się tylko zachłysnęła. poza tym na pewno świetnie się bawiliście na basenie
elena, korzystaj z luźniejszego dnia
Stary 2016-06-05, 08:54   #4882
Aagaciorek
Zadomowienie

Dzień dobry!

U nas dziś znów pobudka o 5.30 i jestem sama, bo tz w pracy. Ja nie wiem, moje dziecko ma jakiś radar czy co na ojca, że taki łaskawy dla niego... bo jak tz ma wolne, to Artus śpi do 8, a jak tz idzie do pracy, to mały po piątej wstaje A na urlopie jak tz był skacowany, to synek dał mu do 9 pospac. No nie ma sprawiedliwości na tym świecie Tak samo wczoraj, tatus w domu, to synek grzeczny, a dziś od samego rana daje mamie popalic. Za coooo

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Joann pewnie synek będzie grzeczny, jak to zwykle w gościach bywa, heheh.

Elena no to nasi synkowie wstali dziś o tej samej godzinie Mój też zasnął, ale to pewnie będzie taka krociutka drzemka.

Marciar pobawilas się no i git

U nas pogoda piękna za oknem, trzeba będzie jakiś spacerek uskutecznić
Stary 2016-06-05, 09:08   #4883
wykalacka
Zadomowienie

A my dzisiaj prosimy o kciuki, bo o 11 chrzest mamy oby nie było płaczu i kupy 😀
Stary 2016-06-05, 09:17   #4884
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzisiaj prosimy o kciuki, bo o 11 chrzest mamy oby nie było płaczu i kupy 😀
Będzie dobrze

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-05, 09:18   #4885
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Powodzenia!
Stary 2016-06-05, 09:27   #4886
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się bardzo tego bałam, ale niepotrzebnie. Będzie dobrze
Stary 2016-06-05, 09:33   #4887
esor
Mamusia Luty 2016

Marta super, że trochę odpoczelas, tak bardzo Ci się należało

Aninis masakra z Lilką może przez dobę karm tylko tamta piersią a ta pokaleczona potraktuj laktatorem?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 09:48   #4888
lamia12344
Rozeznanie

Ja miałam wczoraj koszmarny dzień... Dzieci obudziły mnie przed 6 znowu, tż w pracy, Zuza jęczała od rana. O godzinie 9 miałam ochotę oboje zastrzelić...

Później po drzemce królewna wstała w lepszym humorze, za to do wieczora miała tylko 10 minutowe turbodoładowania

Byliśmy na grillu z okazji 18 kuzynki męża. Byla kuzynka z synkiem półtora miesiąca starszym od Zuzy. Jestem w szoku bo je juz 2 razy dziennie kaszkę, jeden posiłek warzywny kolo południa i deserek wieczorem 😨 To się nazywa rozszerzanie diety... Ale co sie będę wtrącać, tak samo z sadzaniem- pól imprezy siedział im na kolanach...

Dziś po cycu po 5 królewna budzila się co godzinę ale dospala do 8. Michal nocowal u babci wiec nie mial jej kto budzić

Marcia zazdroszczę wesela. Nam nikt z małą nie chce zostać bez butelki więc bez szans. Tz sam czasem gdzieś wyjdzie ale on z nią też nie zostanie sam więc jestem totalnie uwiązana Nie byłam nigdzie sama odkad mala sie urodziła a nawet dłużej...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-06-05 o 09:54
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 09:52   #4889
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj koszmarny dzień... Dzieci obudziły mnie przed 6 znowu, tż w pracy, Zuza jęczała od rana. O godzinie 9 miałam ochotę oboje zastrzelić...

Później po drzemce królewna wstała w lepszym humorze, za to do wieczora miała tylko 10 minutowe turbodoładowania

Byliśmy na grillu z okazji 18 kuzynki męża. Byla kuzynka z synkiem półtora miesiąca starszym od Zuzy. Jestem w szoku bo je juz 2 razy dziennie kaszkę, jeden posiłek warzywny i deserek 😨
No, to jeszcze schabowego na obiad i tort na deserek, spoczko
Stary 2016-06-05, 09:56   #4890
lamia12344
Rozeznanie

No padło do mnie pytanie kiedy ja rozszerzam dietę bo mała zaraz kończy 4 miesiące. Jak odpowiedziałam że dopiero po 6 miesiącu zgodnie z obecnymi zaleceniami to zapadła kłopotliwa cisza...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości