|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Ja właśnie skończyłam 😊 Teraz bavarka i relaks oby mała pospała do rana 😀 ale pewnie mogę pomarzyć 😝
|
#4862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() Hmm... mamy zachcianki na gołąbki, podejrzane ![]() Nasz wczoraj zasnął bez kapieli, a dzis mu łapki capiły mlekiem, bo ciągle je trzyma w buzi .
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis jadłam gołąbki
![]() A teraz oglądam Opole sącząc Bavarię
|
#4864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie na przedpokoju stoi karton do wyniesienia- jakoś mi ciagle nie po drodze , a drugi troszkę zapełniony, ale do niego co jakis czas dorzucam jakieś ubranko ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Lucy, to pewnie Ty przesłałaś fluidy gołabkowe ![]() Jak dostojnie to brzmi- sącząc Bavarie, ja karmi to dosłownie wyżłopałam |
||
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
Pomarzyć zawsze można 😂
|
#4866 |
|
Raczkowanie
|
Wy tu marzycie, żeby wam dzieci pospały do rana, a mój boss już zdążył się obudzić z płaczem
On chyba wie kiedy ojciec idzie na nockę, bo zawsze mi takie akcje robi, jak tż nie ma w domu A ja nic nie oglądam, bo nadal nie odblokowali nam tv |
|
|
|
#4867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [=Lucy31;61329166]Ja dzis jadłam gołąbki ![]() A teraz oglądam Opole sącząc Bavarię [/QUOTE]Kolejna browarem kusi, a tu sklep zamknięty ![]() Mój coś się wierci, pewnie sobie zaraz pierwszego nocnego cyca zażyczy sobie ::
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe mija tak wytarmosili dzisiaj ze mam nadzieje ze pospi ![]() O fajfuski się skończyły ![]() Chyba pora lulu. Jutro przychodzą znajomi żeby zrobić foto do paszportu
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj byłam robić foto do paszportu 8 funtów ale nie chciało mi się z tym bawić bo mogłam sama zrobić ale czasu brak 😉
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że wróciliśmy już do domku
I jak wczoraj Lila zasnęła spokojnie na cycu po 22 i spała do 8 z 4 pobudkami. Tak dzisiaj powrót wojny cyckowej... darcia... krzyki... musiałam znowu karmić na stojąco kręcąc pupą 😕 A prawego cyca tak mi pogryzła choćby zęby miała 😦 boli strasznie... maść mi nic nie daje a muszè z niego przecież karmic 😐 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się za ćwiczenia w domu. Chciałabym częściej ćwiczyć, bo tak kiedyś kondycję fajną sobie wyrobiłam, ale gdzie tsm - zero motywacji ![]() Cytat:
Ja już dzisiaj padam! Dobranoc - do odbioru w nocy pewnie
|
||
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to 5 min roboty od razu drukuje i 10 euro jest ![]() Hehe ![]() Dobra idę spać! Do odbioru mam nadzieje jutro kolo 8
|
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś mi powie czy da się wejść na klub z apki i jak to zrobić? 😂
|
#4874 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny
Ja tak na szybko. Mieliśmy intensywny dzień, Hania Anioł, mąż anioł :Love: dziś głównie sprzątalismy itp, za to jutro laba. Jedziemy też w ramach dobrego uczynku odwiedzić moja babcię. Byliśmy dziś drugi raz na basenie, wyślę fotki na fb. W każdym razie doszło do strasznej sytuacji, tzn popchnelam Hanie w kółku w stronę tż za mocno i woda z basenu jakoś jej prysnela w buzię i ona ja lyknela i się zachlysnela jak bardzo jest moim skarbem.Lola ja po prostu w pierwszym poście Marty klikam na ten link mówiący o klubie lutownice i mi się otwiera w przeglądarce na tel. W samej apce wizazowej chyba nie otworzysz.
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My juz po weselu ale w sumie o tej planowali my wracać. Zosia jadła o 19.30 i po 20 pojechalismy. O 21 przyjechakismy to zasnęła i podobno juz o 12 zaczęła mamie marudzic.. A to dziwne bo zawsze do 3 spala. Ok. 1/juz po mnie zadzwoniła bo Darla sie i szukała cyca.. Tylko wzielam ja z rak mamy to przestała płakać a jak polozylam na łóżku to usmirchnela się do mnie...
Dziwne ze tak często się budziła. Nir chciała wody smoczka nic podobno. Szkoda ze jest taka uparta: ( boje się co będzie na naszym weselu... Ale ogólnie cos tam dobrego zjadlan potanczylismy posmialismy się więc super nawet karmi sobie ciachnelam. Dziewczyny super wagi. Agaciorek ja tez z tych co wola polezec :p ja to prasuje jak muszę na nast dzień cos założyć a ubranej Zosi nie prasuje juz. Len ze mnie :p Aninis biedulko. Smaruj ta brodawke. Co tej lili twojej..
|
#4876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłaś jej zrobić dziś dzień dziecka i nie myć Cytat:
mogę jutro wpaść na obiadek ? ![]() Cytat:
Oj współczuję posmaruj przejdzie ten ból ale dziwne ze gryzie tak mocno...Cytat:
A tam masz motywację tylko o tym nie wiesz U nas już pobudka około północy była także do rana juz pospi na bank a taka zamiast spać głupota mi się zajmuje po nocy ![]() Ale będę miała towarzyszkę na spacery i wogole...kiedyś Wam wspominałam ze tż kolega tez będzie miał synka i jego żona siedzi sama a za 3 tyg rodzi to trzeba ją wesprzeć także jutro mam dostałac jej nr i zadzwonię bo jeszcze się nie znamy a ona trochę chyba się krępuje pierwsza wiec ja to uczynię mam nadzieje ze się ucieszy no i odpowiem na jej pytania co i jak mam nadzieje ze się po lubimy miałabym z kim rozmawiac o dziecięcych sprawach no i jak Lucy będę miała swoją "patologie" : DMarcia wracaj smutno bez Ciebie ![]() Paula Mia pobiła cały wątek ze spaniem ale cieszę się że odzywasz w końcu bo należy Ci się po tych stresach kup coś ładnego dla siebie i zioła na spokojnośc na wyjazd do PŁ bo to nigdy nie wiadomo ![]() Elena Ty tam nie szalej tak odpocznij trochę ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Lola czarna magia z klubem
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wchodzę z telefonu normalnie. Wchodzę w neta na wizaz i mam taką wersję jak na komputer ' czyli ten pasek po boku i tam jest klubu i bez problemu otwiera mi
![]() No i Mijka wstala ![]() Właśnie zatankowala butle I tż ja czaruje ze ma spać do 9 ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- Dopiero doczytałam źr Marcia byłaś na weselu ![]() Fajnie ! Zawsze to jakaś odskocznia ![]() My dostaliśmy zaproszenie kolejne - to już 3 na te wakacje a nie będziemy raczej na żadnym. Chyba ze bym została w pl aż do połowy września i wtedy tż po mnie by przyjechał i od razu byśmy poszli Ale nie wiem czy mama tyle ze mną wytrzyma i z mijka w domu
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
W aplikacji nie ma funkcji klubu
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Milek w nocy szaleje- w sensie negatywnym, niestety , obudził się na cyca gdzieś 1-2 ,nie kojarze za dobrze, potem pobudka o 5,z cyca było za mało, to poszłam odgrzać moje sciagnięte wieczorem mleko, a on w tym czasie rozbawił się na całego i o spaniu mowy nie było, zaraz wstał mąż i córcia .Moi już pojechali, bo na 9 chcą dojechać, Milka jakoś położyłam spac i nawet pazurki mu ciachnęłam, bo podrapał nos, czoło i policzek, miał juz strasznie długie. Anins, w domku najlepiej,a może Lilce ząbki idą- i dlatego tak sie zachowuje i to pogryzienie jeszcze ![]() Marcia, Zonia chyba wyczuła, z Ciebie nie ma, te brzdace to maja z automatu wbudowane radary i zawsze wyczują, jak mama sie oddala .ale super, że pobawiliscie sie, zawsze to inaczej niz szara rzezywistosć ![]() Kasia- wpadaj jak najbardziej , swoja drogą tak daleko do siebie nie mamy .Fajnie, że moze uda Ci sie pozyskac nową koleżankę, raźniej Wam będzie we dwie |
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej!
Ale mnie ![]() Przemo budził się dzisiaj tyle razy w nocy, że nie ogarnęłam Od 4 śpi ze mną. Teraz chodzimy na paluszkach, bo mąż o 6 się kładł, to niech się wyśpi chłopak![]() Jedziemy dziś do znajomych, którzy w sierpniu spodziewają się dziecka ![]() marciar, fajnie, że udało wam się trochę pobawić na weselu esor, dobrze, że się tylko zachłysnęła. poza tym na pewno świetnie się bawiliście na basenie ![]() elena, korzystaj z luźniejszego dnia
|
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() U nas dziś znów pobudka o 5.30 i jestem sama, bo tz w pracy. Ja nie wiem, moje dziecko ma jakiś radar czy co na ojca, że taki łaskawy dla niego... bo jak tz ma wolne, to Artus śpi do 8, a jak tz idzie do pracy, to mały po piątej wstaje A na urlopie jak tz był skacowany, to synek dał mu do 9 pospac. No nie ma sprawiedliwości na tym świecie Tak samo wczoraj, tatus w domu, to synek grzeczny, a dziś od samego rana daje mamie popalic. Za coooo ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Joann pewnie synek będzie grzeczny, jak to zwykle w gościach bywa, heheh. Elena no to nasi synkowie wstali dziś o tej samej godzinie Mój też zasnął, ale to pewnie będzie taka krociutka drzemka.Marciar pobawilas się no i git ![]() U nas pogoda piękna za oknem, trzeba będzie jakiś spacerek uskutecznić
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
A my dzisiaj prosimy o kciuki, bo o 11 chrzest mamy
oby nie było płaczu i kupy 😀
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#4885 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4887 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Marta super, że trochę odpoczelas, tak bardzo Ci się należało
Aninis masakra z Lilką może przez dobę karm tylko tamta piersią a ta pokaleczona potraktuj laktatorem?
|
#4888 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam wczoraj koszmarny dzień... Dzieci obudziły mnie przed 6 znowu, tż w pracy, Zuza jęczała od rana. O godzinie 9 miałam ochotę oboje zastrzelić...
Później po drzemce królewna wstała w lepszym humorze, za to do wieczora miała tylko 10 minutowe turbodoładowania Byliśmy na grillu z okazji 18 kuzynki męża. Byla kuzynka z synkiem półtora miesiąca starszym od Zuzy. Jestem w szoku bo je juz 2 razy dziennie kaszkę, jeden posiłek warzywny kolo południa i deserek wieczorem 😨 To się nazywa rozszerzanie diety... Ale co sie będę wtrącać, tak samo z sadzaniem- pól imprezy siedział im na kolanach... Dziś po cycu po 5 królewna budzila się co godzinę ale dospala do 8. Michal nocowal u babci wiec nie mial jej kto budzić Marcia zazdroszczę wesela. Nam nikt z małą nie chce zostać bez butelki więc bez szans. Tz sam czasem gdzieś wyjdzie ale on z nią też nie zostanie sam więc jestem totalnie uwiązana Nie byłam nigdzie sama odkad mala sie urodziła a nawet dłużej...
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-06-05 o 09:54 |
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
No padło do mnie pytanie kiedy ja rozszerzam dietę bo mała zaraz kończy 4 miesiące. Jak odpowiedziałam że dopiero po 6 miesiącu zgodnie z obecnymi zaleceniami to zapadła kłopotliwa cisza...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

On chyba wie kiedy ojciec idzie na nockę, bo zawsze mi takie akcje robi, jak tż nie ma w domu 

jak bardzo jest moim skarbem.
kup coś ładnego dla siebie i zioła na spokojnośc na wyjazd do PŁ bo to nigdy nie wiadomo