|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Czego to nie napiszą
Osoby urodzone w czerwcu są bardzo uparte i trudno im wytłumaczyć, że są w błędzie. W skrajnych przypadkach mogą popaść w obsesję. Na wszelkie próby pomocy zareagują krzykiem. Łatwo się obrażają i rzadko pierwsze wyciągają rękę na zgodę. W swojej zawziętości może zdarzyć im się napad agresji. Przez swoją dumę gotowe są latami nie odzywać się do kogoś, kto chciał im pomóc. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Jeszcze dzień się nie skończył
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak córe bede miała taka sama to będzie jazda w okresie nastolatki ![]() Moja mama jest z maja, ale też bliźnięta i średnio się dogadujemy.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-05 o 15:39 |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
bliźnięta maja dwie twarze... i to jest prawda bo znam osobiście parę osób spod tego znaku.
|
#1324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy chyba ten sam przewijak Biały ze słonikami? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boże, ta zgaga mnie wymęczy Ale się wkurzę jak mi się dziecko łyse urodzi! |
|||
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- oo kolanach nie wspominajmy... ból i jeszcze raz ból.
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mam problem Albo mam zapalenie piersi/sutka albo nawał mleka.. W nocy zaczęła boleć mnie mega pierś, nie miałam gorączki, ale było mi zimno i bolą mnie mięśnie. Nie potrafię odróżnić, co to może być, bo mleka w bolącej piersi mam dużo i staram się odciągać, co 2 h. I jestem zła, bo mleko z bolącej piersi wylewam i małej daje tylko z tej zdrowej, przez co brakuje mi mleka i muszę ją dokarmiać mm Słaby dziś dzień mam, bo cały czas leżę i mąż praktycznie cały czas zajmuje się maleństwem.Z dobrych wieści to to, że mała wazy juz 2 400 ![]() C0 do wcześniaczkow to na wypisie mam, że urodziłam w 36 tc, więc muszę się zorientować czy przysługują jakieś darmowe szczepionki. Ponadto dostalam 3 skierowania do poradni noworodkowej, poradni neurologi rozwojowej i do ośrodka wczesnej interwencji (rehabilitacja). Wystraszyłam się jak zobaczyłam to skierowanie, bo myślałam, że mała będzie musiała chodzić na rehabilitacje. Lekarka mnie uspokoiła mówiąć, że dała mi to skierowanie, bo to wcześniaczek i lepiej wszystko sprawdzić i nie koniecznie będą przecież potrzebne rehabilitacje Także ja jestem za tym, aby wszystko sprawdzić niż potem się martwić.Anuszka przepiękny opis porodu
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ojj musisz koniecznie to skonsultować.
Dzwonilam jeszcze raz do szpitala, pytalam czy dzis przyjechac czy jutro rano. Babka powiedziała, że to ode mnie zależy ( brzmiało jak po prostu słowa 'na Twoje ryzyko') I jutro mnie juź zostawią. Więc chyba nie ma sensu pchać się na noc. Mała się rusza. Jutro 8 dzień po tp. Co myślicie?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-05 o 16:20 |
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
A nasze bliźniaki będą spod znbku bliźniąt :-D
My też na wsi mieszkamy i nie wyobrażam sobie w mieście mieszkać. Mamy delikatesy centrum i dwa mniejsze sklepy, wioska liczy około 350 numerów domu. Do miasta też mam ok 15km, ale mnie to nie przeszkadza. Mamy trawkę przed i za domem, rzeczkę :-D teściową po sąsiedzku. Mój tż to w majtach do niej lata, bo mamy przejście za domem. Mieszkamy tu już 8 lat, a wcześniej mieszkałam wioskę daktej, jakieś 10min spacerkiem . ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Agusia, wyślij tż po kapustę i przykładaj. Oby to nic poważnego. Jak nie minie to szybko do lekarza. |
|
|
|
#1332 |
|
Konto usunięte
|
Agusia lepiej skonsultować z lekarzem albo chociaż z położną środowiskowa, pewnie już u Was była. Zadzwoń do niej. W okresie połogu jesteś pod jej opieką
Zabcia dzisiaj i tak nic nie zrobią, może będzie lepiej jak stawisz się jutro z rana Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również bym chciała mieszkać na wsi cisza i spokój to czego mi brakuje w mieście. Może kiedyś moje marzenie się spełni.
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Mam dzialke z domkiem murowanym i tam jest cisza i spokój. Jak tylko Tz ma wolne bierzemy tate i jedziemy ![]() Nie ma prądu ale jest woda. Latem rozkładamy basen dzieciaki sie taplaja i ja z nimi, grillujemy. Swoje owoce,warzywa,kwiaty. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Maly domek z ogrodkiem by mi wystarczyl
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-05 o 16:32 |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi spadla z wagi dzisiaj tylko 20g wiec sa duze szanse ze jutro wyjdziemy. Gdyby nic nie zleciala wagowo to dzisiaj bysmy wyszly. Zoltaczki piki co nie ma.
Pamietajcie, aby w pierwszych 3miesiacach jak najmniej uzywac fotelików (jazda max 2h dziennie i potem dzien przerwy najlepiej) i lezaczkow, chyba ze sie rozkładają calkiem na plasko. Wszystko w ramach dbania o kregoslup maleństwa. DZANET tak, rozkrecila sie szybko. Duzo małą przystawialam. ANUSZKA..... jesteś niesanowita. Dobrze ze Olus jest caly i zdrowy! EWKA ja matę od poczatku, leżaczek tez bo jest rozkladany całkiem na płasko. za to karuzele dopiero pozniej zamontujemy. MIQESI tiny love 3w1 jest świetny tez go mamy. Muszę powiedzieć ze ciezko bylo znalezc taki, ktory jest faktyczmie od pierwszych dni, czyli tozklada sie na plasko. KASKA no i od razu lepsze podejscie )WERONIA tiny O ve 3w1 mozna na olx nawet za 150-200zl kupic bo tak kilkoro.znajomych kupowalo. Nasz po Igim przeszedl jeszcze dwójkę dzieci i nadal wyglafa jak wtedy gdy odebralismy ze sklepu (prezent od dziadkow) MOTYLEK ja bylam ogolona, ale kilka klaczkow przycietych bo nie dalam rady na lyso. Sprawdzam teraz i mnie nie golili (w sumie to nawet nie zdazyli dobrze wywiadu przeprowadzic) ![]() AGGUSIA bierz ibuprom co 6h (dzialanie przeciwzapalne) i rob oklady z lisci kapusty lub mrozonych pieluch ![]() ZABCIA jutro bym rano jechala
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzieki za rady. Jade jutro z rana. Ciekawe czy pośpie w nocy z wrażenia
Ale najważniejsze, że z mężem obok a nie sama w szpitalnym łóżku.
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za rady
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do piersi, to tak jak dziewczyny radzą - o kapuście słyszałam, ale też skontaktuj się z położną Cytat:
|
||
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam poczytać książkę
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Soffinka u mnie na razie spokój... Chociaz często dziś napina mi sie caly brzuch. Robi sie cały twardy na krótka chwile, pierwszy raz tak mam. Jutro szpital, trochę sie boje, bo lekarz wspominał coś o cewniku - czyżby chciał dzień po tp wywoływać porod?
Edytowane przez masuriangirl Czas edycji: 2016-06-05 o 16:59 |
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow to szybko :/ ja mam jutro wizyte i dostanę pewnie skierowanie ale u mnie czekają te 7 dni conajmniej ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Pora na gimnastykę :p biorę sie za paznokcie u stop :p |
|
|
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że na siłę nie będzie chciał wywoływać. No chyba, ze okaże się, że już coś zaczyna sie dziać. Do tej pory byłam zadowolona z jego opieki, mam nadzieję, ze tak zostanie ;-)
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia czasu i będziesz na swoim ![]() Ania nir widzę zdjęć w aplikacji ale wierzę że jest pięknie ![]() Dzanet sama nie wiem kiedy chrzciny zrobimy... lada chwila muszę ogarnąć sprawy zdrowotne z nerkami, poza tym remont połowy mieszkania po zalaniu... trochę to wszystko potrwa.
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zabciajs, też poszłabym dopiero jutro do szpitala
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ogarnij nerki i mieszkanie bo to jest tez ważne
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę z moja mloda do ośrodka wczesnej interwencji, teraz nas raczej wypiszą. Spokojnie, to nic złego jak dla mnie same plusy ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Jestem mega wkuro?@! Tesciowa chce przyjechać od 11 bo ma urlop, ze niby chce mi "pomoc", a pisałam Wam jak jej pomoc wygląda. Nie chce, noo! Chce miec święty spokój przed porodem! Teraz np na obiad robię byle co jak tzta nie ma, jak mala spi (czasem 3h) to ja tez śpię i czytam książki, a tak to bede musiała robić obiadki, non stop sprzatac, podsuwać herbatkę, kawke i jeszcze sluchac jjej marudzenia. Jak to odkręcić? Naprawde nie mam najmniejszej ochoty na jej przyjazd a ona zapowiada ze przyjedzie na dluzej ((((
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Czop zaczal mi odchodzic
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie cioci
Mały i Izunia dostali zaległe prezenty na Dzień Dziecka nasłuchałam się komplementów, że wyglądam przepięknie i jak nastolatka ale fakt, faktem, cera mi się baaaardzo polepszyła i już wyglądam jak człowiek ![]() A martwiłam się, jak to będzie na sesji noworodkowej, z takim ryjem ale już jest prawie dobrze ![]() Ja Grażynę rzadko kiedy golę na łyso, bo głupio się czuję. No ale przed porodem to co innego. Odrosną, a potem będę tylko przycinać i ogarniać okolice bikini. Już myślicie o chrzcinach? My chcielibyśmy wstępnie ochrzcić Izunię w połowie września, mam nadzieję, że nie będzie tak gorąco. Tylko jeszcze się zastanawiamy nad chrzestną, ciężko nam się zdecydować.... eh... agusia, to może być zapalenie piersi, niestety. Przykładaj potłuczone liście kapusty, powinno pomóc. ania, ładny kącik dla Mai Elaine, kciuki, oby jutro udało się Wam wyjść do domku ![]() soffinka, obijasz się, zmolestuj w końcu swojego faceta Będzie z korzyścią i przyjemnością jednocześnie ![]() madzius, o, coś się zaczyna No ale z odpadającym czopersem to można troszkę jeszcze pochodzić ![]() Ewka, powiedz jej po prostu, że chciałabyś, aby przyjechała w innym terminie, parę dni/tygodni po porodzie. Teraz pomocy nie potrzebujesz, pomoc przyda się później. Najwyżej się obrazi, ale chyba aż tak Ci nie zależy?? Masz prawo powiedzieć nie, bądź asertywna! Ty i dzieci są teraz najważniejsi, a nie wygodnictwo teściowej. Jak można się tak komuś zwalać na głowę przed samym porodem??
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-06-05 o 18:08 |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Ejjj, ejjj! Nie ma takich!
![]() Cytat:
![]() My z chrzestnymi też mamy zagwozdkę
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jestem cala w nerwach przez ta akcje z teściową ! Pomyślicie, ze jestem jaka wyrodna, nieczula itd, ale naprawde co innego zaplanowałam, chce ten czas do porodu spędzić z mężem i córcia dla której juz nie bede miala tyle czasu po porodzie a tu takie cos. Tz oczywiście ze wymyślam i dramatyzuje a ja mam lzy w oczach na sama myśl. Nie wiem jak to grzecznie odkręcić, chyba patowa sytuacja ;(((
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Ale się wkurzę jak mi się dziecko łyse urodzi!
To zgwałć jakoś chłopa w końcu żeby Ci pomasował tu i ówdzie, albo do sąsiada idź, nie wiem no

Albo mam zapalenie piersi/sutka albo nawał mleka.. W nocy zaczęła boleć mnie mega pierś, nie miałam gorączki, ale było mi zimno i bolą mnie mięśnie. Nie potrafię odróżnić, co to może być, bo mleka w bolącej piersi mam dużo i staram się odciągać, co 2 h. I jestem zła, bo mleko z bolącej piersi wylewam i małej daje tylko z tej zdrowej, przez co brakuje mi mleka i muszę ją dokarmiać mm

Ale najważniejsze, że z mężem obok a nie sama w szpitalnym łóżku.
ale już jest prawie dobrze