|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Afrodita - ja chyba nie kupuję monitora oddechu więc nie pomogę... przynajmniej nie myślałam o zakupie do tej pory
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ciśnienie też ma dzis zly dzień, krazy wokół gornej normy od rana. Ale pospalam trochę i spadło. Czuję, że zmęczenie je podnosi, każdy wysiłek, każda aktywność, schylenie się. Jesli rzeczywiście tak jest to wątpię w poród naturalny albo nafaszeruja mnie lekami na maksa.
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty? Cytat:
ja robię z tego przepisu..czasem nie daję orzechów wcale a czasem zastępuję tym co mam pod ręką-dziś np suszonymi bananami i kokosem..aha i wrzucam wszystko do michy i miksuję, bo mi tak szybciej Cytat:
|
|||
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rany laktator już zakupiony to teraz faktycznie, trzeba wybrać nianię elektroniczną...
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-06-05 o 15:09 |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dziś wiszą burze, przynajmniej u mnie... snują się dookoła, czasem coś zabrzmi, ale nie zapowiada się żeby u nas miało padać. tylko na horyzoncie je widzę co rusz to z innej strony... zapuściliśmy sobie Mozarta żeby dzieć posłuchał trochę i akurat Mama dzwoni i zdziwiona "A czego Wy tam słuchacie?" była w głębokim szoku że u nas w domu muzyka klasyczna leci
|
|
#3366 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki za kciuki dziewczyny!
nie było teorii tylko zadania do policzenia nie wiem jak mi poszło, dowiem się za 2 tygodnie ale porównałam wyniki z innymi i mieliśmy te same więc albo jest ok albo wszyscy mamy źle Cytat:
mamy w okrojonej wersji to prawo, takie podstawowe tematy typu: spadki, długi itp. więc wszystko razem będzie to tylko szkoła policealna więc nie są to jakieś trudne zagadnienia prawne Chociaż teraz żałuję że nie wiedziałam że mi się tak spodoba bo bym poszła na studia na ten kierunek ale widocznie wtedy nie był to ten czas w życiu studiowałam inny kierunek i w końcu nie skończyłam - z lenistwa Cytat:
ale pech... dobrze że nic gorszego się TŻ nie stało tylko ta noga...a co ze zdjęciami że tak zapytam z ciekawości? ![]() Cytat:
zwłaszcza że u nas Zuzia będzie spała w osobnym pokoju więc dla nas niezbędna rzecz ale nawet jak by miała spać z nami to wg mnie dobrze mieć
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-05 o 15:18 |
|||
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
I jest!
musiałam się pochwalić
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczęło się od maleńkiego guza. Dziś została jej jedynie mastektomia.... Ja wiem, że dieta pomaga bardzo bardzo na różne schorzenia, sama jestem tego przykładem, ale w pewnym momencie trzeba jednak posłuchać się lekarza. Kilka dni temu wyczytałam na grupie witariańskiej (to sposób żywienia, który podobno uzdrawia wszystko ), że wada wzroku u dziecka to problem tego, że ono czegoś nie chce widzieć i ma problem emocjonalny....Tak mówią inni guru do Gersona podobni....Ja już nie mam więcej pytań
|
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje sytuacji ze sprzetem foto...Naszemu znajomemu ukradli kiedys z auta sprzet foto o podobnej wartosci :/ Dobrze, ze tztowi nic nie jest.
Ja dzis intensywnie-rano bylismy na wystawie kotow, potem w sklepie-tz w koncu kupil buty (tyle piniondzow!), a ja sukienke. XS Teraz jedziemy na wspolny obiad ze znajomymi. Milej niedzieli!!! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Podobno do sraczaki
Lepsza będzie w proszku ta lewoskrętna![]() Choć w ciąży ja biorę tylko 4g dziennie. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Witam się niedzielnie ![]() Wczoraj spędziliśmy rodzinny dzień. Lody, spacery i relaks na słoneczku ![]() Wieczorem byliśmy na parapetówie u znajomych i tak nam ta sobota zbyt szybko minęła. Dziś pospaliśmy, bo TŻ znów na noc do pracy. Ostatni tydzień....ufff Spacer z piesełem, młoda teraz uciekła na dwór z koleżankami a my się lenimy na kanapie. Mój cukier od wczoraj też wariuje i już mam dosyć;/ Bo nawet przy większej dawce insuliny był za wysoki. Nie chcę sama mocno zawyżać sobie dawki, więc jakoś do środy muszę znów na marchewkach jechać a w środę mam diabetologa to z nią omówię to co się teraz dzieje, bo fajnie nie jest.
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ! (chyba Piernik) dzięki za link do tego bloga bycblizej ! czytam go dzisiaj od rana i nie mogę przestać.
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa, wiadomo sprzet rzecz nabyta, ale zlecenia na ten rok juz mam podpisane i sprzet musi byc albo naprawiony albo kupiony nowy
![]() Jutro z rana smigamy na Warszawe i zobaczymy co w serwisie nam powiedza, jestem dobrej mysli. Z kolei Tz zalamany, ale staram mu sie poprawic humor
|
#3374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas lato na całego.. mniam .. wygląda obłędnie.. a jak to jesz? samo? bo to bardziej wytrawna potrawa chyba.. Cytat:
a już to co piszesz pod koniec to jest masakra..lekarze często upatrują się przyczyn wielu dolegliwości w sferze emocjonalnej jak nie widzą jak pomóc.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Juz po wizycie teściowej. Byliśmy w knajpce.
Z tonę przywiezionych przez teściowa truskawek właśnie zamrozilam. Bedzie na sorbety musy i inne szalone potrawy Nie bede Was nadrabiać bo zakładam ze wszystko u Was Ok ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#3376 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze sie podoba ![]() Cytat:
ale w sumie mam odpowiedź.ten chlebek bułgarski można na sucho, smakuje jak taka mniej słodka drożdżówka. Ale jest też super posmarowany masłem albo nutellą w tej drugiej wersji właśnie go szamam
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko daje znać, że u nas wsio ok Rodziną się zajmuje Jutro mam lekarza i idę z mamą Ponadrabiam też jutro
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomyłka dzięki
|
|
#3379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jescze nie rozgladałam się za konkretnymi modelami.. Może się wstrzymam do urodzenia Zuźki.. bo niby bardzoej jest niezbędny przy wcześniakach i dzieciaczkach z problemami oddechowymi..ale jak już to też raczej używka ![]() To angel care ma dobre opinie, ale prawdopodobnie nie ma żadnych atestów medycznych.. więc jest to urządzenie pokroju sprzętu rtv/agd ![]() Cytat:
W Twoim przypadku ten monitor jest niezbędny. Będziecie mogli spać spokojnie a jakiej firmy? Nowy, używany?Mniam!!
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam do właścicielki mieszkania czy bedą w stanie ulokować gdzieś kanapę która mamy teraz w salonie ale mi nie odpisała wiec musimy narazie sie wstrzymać z tym narożnikiem... Promocje są niby do 19.06 ale tez i do wyczerpania zapasów wiec może być rożnie. Wyprosiliśmy firany TZ pozdejmowal i pozakładał a ja umyłam okna na szybko bo były od deszczu już strasznie zachlapane. Także mieszkanie mamy odświeżone czyściutkie i pachnące
muszę na dniach lub w weekend wybrać sie tylko po zasłony do ikei i pare drobiazgów. Czuje już ze mała ma zdecydowanie mniej miejsca i czasami ruchy są mega bolesne... A dziś w nocy z kolei złapał mnie straszny ból w kręgosłupie na wysokości łopatek dobrze ze przeszło mi po jakimś czasie bo już miałam myśli żeby jechać do szpitala bo dosłownie ruszyć sie nie mogłam. Okropieństwo. Piękna niedziela była. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używany, ale w idealnym stanie i sprawny Udało nam się kupić w miarę tanio bo nowe są drogie
|
|
#3382 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mniam..ta Twoja wersja brzmi pysznie.. Cytat:
może weź teściową ze sobą? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- to ile dałaś? |
|||||
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam również monitor oddechy angelcare, używany.
Dla mnie to była akurat niezbędna rzecz a nie gadżet. Nie wiem czy ma atesty medyczne czy nie, ale jest wypróbowany przez większość moich znajomych więc dlatego decyzja padła na taką markę a nie inną.
|
|
#3385 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
U nas dziś trochę wygrzewania na słońcu i basen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby udało się sprzęt naprawić![]() Cytat:
Uroczyście oświadczam, że ruszam z wyprawką
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam angelcare z jedną płytką (teraz tylko dokupię drugą). Kupowalam na gemini za niecałe 400 zł i uważam, że był to fenomenalny zakup. Nie uważam tego za fanaberię, dawał mi ten on niesamowity spokój, bo ja jak już z resztą pisałam, bardzo boję się zespołu śmierci łóżeczkowej. A z niani korzystamy do tej pory. Dla mnie to był jeden z ważniejszych zakupow, jeszcze przed ciążą wiedziałam, że będziemy to mieć.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Noi już niedziela wieczór
![]() Jak zwykle weeked przeleciał. Z dobrych wieści zarezerwowaliśmy kwaterę w Międzyzdrojach. Ruszamy z środy na czwartek w nocy Chociaż parę dni odpocznę, bo niestety na wtorek muszę być z powrotem w biurze... Cytat:
|
|
#3388 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kombinacje posiłkowe pomagają, jest jakieś konkretne zadanie do wykonania. Jeszcze trochę mężowi pomarudziłam, ale już się pozbierałam i mi zdecydowanie lepiej. Ogarnę to, jak nie to będzie insulina i koniec smętów. ![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze że potem spadło.Cytat:
![]() Całe studia by Cię za to mogły zniechęcić i wynudzić, może taki jest plus tej sytuacji. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wow! Cóż to za pyszności i z czym to się je?
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą. Siostra TŻeta ma fantastyczne podejście do dzieci a że sama też ma dwójkę - córkę 9l i synka 4l, Natalka zawsze ma u nich frajdę Zrealizowaliśmy wszystkie plany, Natalkę trzeba było niemal siłą wyciągać z Wesołego Miasteczka, potem łowiła ryby z tatą w rzece i biegała z nim po łące za frisbee a potem to już szaleństwom z dziećmi szwagierki nie było końca. Największym powodzeniem cieszyła się trampolina, a na garażu dzieciaki kredą tworzyły mural . Zamówiliśmy też szafę dla Kasi .
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Z gorszych wiadomości moja alergia osiągnęła szczyt. Mam głowę zatkaną na amen, nos obtarty do krwi i cały czas łzawią mi oczy
![]() Już chciałabym jechać nad to morze bo tam zawsze jest lepiej. Dziś sprawiłam sobie zyrtec i nic nie pomoglo ... Do tego objadłam się dziś jak na weselu ![]() Pochłaniałam wszystko co znalazłam na drodze ... ![]() Chyba jako pocieszenie, że nie mogę wychodzić na dwór z tą alergią ![]() Ehh idę spać może chociaż się wyśpię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Dziś mam już 28+3 tc
U Was już po 30 tygodniu..
szok! Toż to niebawem 
Nogi do d*py mi weszły
nie wiem jak mi poszło, dowiem się za 2 tygodnie ale porównałam wyniki z innymi i mieliśmy te same więc albo jest ok albo wszyscy mamy źle
ale pech... dobrze że nic gorszego się TŻ nie stało tylko ta noga...a co ze zdjęciami że tak zapytam z ciekawości? 

Jescze nie rozgladałam się za konkretnymi modelami.. Może się wstrzymam do urodzenia Zuźki.. bo niby bardzoej jest niezbędny przy wcześniakach i dzieciaczkach z problemami oddechowymi..

czerwiec 2015

<3