Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-05, 13:55   #3361
scoiatael86
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wygląda świetnie ten chlebek
lubię taki chałkowate..ja machnęłam chlebek bananowy, bo roboty przy nim tyle co nic..
Dawaj przepis na bananowy

Afrodita - ja chyba nie kupuję monitora oddechu więc nie pomogę... przynajmniej nie myślałam o zakupie do tej pory
Stary 2016-06-05, 13:57   #3362
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje ciśnienie też ma dzis zly dzień, krazy wokół gornej normy od rana. Ale pospalam trochę i spadło. Czuję, że zmęczenie je podnosi, każdy wysiłek, każda aktywność, schylenie się. Jesli rzeczywiście tak jest to wątpię w poród naturalny albo nafaszeruja mnie lekami na maksa.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 14:10   #3363
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ojj tak.. tygodnie po 'połówce' lecą już, jak z górki Dziś mam już 28+3 tc U Was już po 30 tygodniu.. szok! Toż to niebawem Nie mogę się już doczekać Maleństwa!!

Kobietki a kupuje któraś z Was detektor oddechu? Ja się tak zastanawiam.. wiem, że to pewnie zbędny 'gadżet', ale obawiam się, ze i tak bez tego będę sterczeć nad łóżkiem i patrzeć, czy oby napewno dziecko oddycha.. mam świra na tym punkcie

Dzisiaj z mężem nie chce nam się gotować i zamawiamy pizzę Mieliśmy przejść się do pizzerii, ale nie mamy już sił, bo nałaziliśmy się po galerii i spowrotem przeszliśmy kawał drogi.. nie było busa powrotnego Nogi do d*py mi weszły
ja mam zamiar kupić monitor..trochę się waham ostatnio..myslałam nad uzywanym angel care
a Ty?

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dawaj przepis na bananowy

Afrodita - ja chyba nie kupuję monitora oddechu więc nie pomogę... przynajmniej nie myślałam o zakupie do tej pory
http://thepolkadotproject.blogspot.c...ne-sprawy.html
ja robię z tego przepisu..czasem nie daję orzechów wcale a czasem zastępuję tym co mam pod ręką-dziś np suszonymi bananami i kokosem..aha i wrzucam wszystko do michy i miksuję, bo mi tak szybciej
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Moje ciśnienie też ma dzis zly dzień, krazy wokół gornej normy od rana. Ale pospalam trochę i spadło. Czuję, że zmęczenie je podnosi, każdy wysiłek, każda aktywność, schylenie się. Jesli rzeczywiście tak jest to wątpię w poród naturalny albo nafaszeruja mnie lekami na maksa.
czyli coś wisi w powietrzu dziś
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 15:06   #3364
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym pewnie zaczęła od 3-4 tabletek 2x dziennie i zobaczyła jak się czuję. Niestety w tabletkach te dawki są małe... w proszku dużo łatwiej to przyswoić. Dużo o dawkowaniu masz tutaj: http://www.akademiawitalnosci.pl/wit...k-ja-dawkowac/

ale te śliniczaki to chyba dopiero po 6 -7 mcu w momencie rozszerzania diety, prawda?

a mnie dzisiaj naszło na: http://www.mojewypieki.com/post/bulg...-slonecznikiem polecam
haha w sumie to nie wiem, napisali żeby je uwzględnić w wyprawce więc tak zrobiłam

rany laktator już zakupiony to teraz faktycznie, trzeba wybrać nianię elektroniczną...

Edytowane przez wiewioreczka
Czas edycji: 2016-06-05 o 15:09
wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 15:08   #3365
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

http://thepolkadotproject.blogspot.c...ne-sprawy.html
ja robię z tego przepisu..czasem nie daję orzechów wcale a czasem zastępuję tym co mam pod ręką-dziś np suszonymi bananami i kokosem..aha i wrzucam wszystko do michy i miksuję, bo mi tak szybciej

czyli coś wisi w powietrzu dziś
Dziękuję a jesz go później jak "ciasto" czy jak "chleb" ?

a dziś wiszą burze, przynajmniej u mnie... snują się dookoła, czasem coś zabrzmi, ale nie zapowiada się żeby u nas miało padać. tylko na horyzoncie je widzę co rusz to z innej strony...

zapuściliśmy sobie Mozarta żeby dzieć posłuchał trochę i akurat Mama dzwoni i zdziwiona "A czego Wy tam słuchacie?" była w głębokim szoku że u nas w domu muzyka klasyczna leci
Stary 2016-06-05, 15:14   #3366
Fantasmagori
Zakorzenienie

dzięki za kciuki dziewczyny! nie było teorii tylko zadania do policzenia nie wiem jak mi poszło, dowiem się za 2 tygodnie ale porównałam wyniki z innymi i mieliśmy te same więc albo jest ok albo wszyscy mamy źle
Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To ciekawe dziedziny, trzymam kciuki i za to. Całe prawo cywilne naraz?
Ciekawe takie życiowe rzeczy które moim zdaniem przydadzą się w życiu mamy w okrojonej wersji to prawo, takie podstawowe tematy typu: spadki, długi itp. więc wszystko razem będzie to tylko szkoła policealna więc nie są to jakieś trudne zagadnienia prawne

Chociaż teraz żałuję że nie wiedziałam że mi się tak spodoba bo bym poszła na studia na ten kierunek ale widocznie wtedy nie był to ten czas w życiu studiowałam inny kierunek i w końcu nie skończyłam - z lenistwa ech żałuję teraz ale stało się
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc
Wyobrazcie sobie, ze wczoraj moj Tz byl na slubie na ktorym robil zdjecia.
I 2pada do domu o godzinie 19 caly mokry... pytam co sie stalo, a on soadl z mostku do jeziora :/ z calym sprzetem foto. Jego wartosc to ok 22tys :/
I nie wiadomo co z tego uda sid uratowac, prawdopodobnie dzis albo jutro raniutko pojedziemy do Warszawy do serwisu, moze uda im sie cos z tego uratowac....
Tz zalamany, ja sie ciesze ze jemu sie nic nie stalo poza stluczona noga, ale koszty odkupienia sprzetu tez mnie przerazaja...
A jak u Was?
ale pech... dobrze że nic gorszego się TŻ nie stało tylko ta noga...a co ze zdjęciami że tak zapytam z ciekawości?

Cytat:
Kobietki a kupuje któraś z Was detektor oddechu? Ja się tak zastanawiam.. wiem, że to pewnie zbędny 'gadżet', ale obawiam się, ze i tak bez tego będę sterczeć nad łóżkiem i patrzeć, czy oby napewno dziecko oddycha.. mam świra na tym punkcie
ja kupiłam i jestem zadowolona wypróbowaliśmy już i działa bardzo fajnie da nam dużo spokoju bo pewnie byśmy się stresowali zwłaszcza że u nas Zuzia będzie spała w osobnym pokoju więc dla nas niezbędna rzecz ale nawet jak by miała spać z nami to wg mnie dobrze mieć

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-06-05 o 15:18
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 15:38   #3367
scoiatael86
Rozeznanie

I jest! musiałam się pochwalić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13321884_10154139545807488_2319500939965725321_n.jpg (146,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2016-06-05, 15:54   #3368
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Wygląda genialnie!!

Asicuha- współczuję wypadku tż... najważniejsze że jest cały, a sprzęt no cóż rzecz nabyta, trzeba być dobrej myśli
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 16:15   #3369
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
dzięki..ale w kwestii zazdraszczania to ja Cie prosze..widziałam Twoje pomidory

ciekawe te informacje odnośnie oczyszczania..tylko czy to też ma zastosowanie odnośnie alergii na pyłki?

hej..a jak się czujesz?
wyprawkę ogarniesz..ja mam już dużo rzeczy, a też ciągle myślę,że o czymś zapomniałam..jak dziecko we mgle trochę..ale dla nas pierworódek to chyba już tak będzie, że zagubienie jest anturalne..

gerson jest autorem metody leczenia nowotworów dietą, więc trochę temat inny niż alergia,ale warto poczytać o tym..
Mam znajomą, ktora leczy swojego raka piersi niekonwencjonalnie. Jest witarianką od x lat. Jej guru to Zięba, Gerson i inni właśnie.
Zaczęło się od maleńkiego guza.
Dziś została jej jedynie mastektomia....

Ja wiem, że dieta pomaga bardzo bardzo na różne schorzenia, sama jestem tego przykładem, ale w pewnym momencie trzeba jednak posłuchać się lekarza.

Kilka dni temu wyczytałam na grupie witariańskiej (to sposób żywienia, który podobno uzdrawia wszystko), że wada wzroku u dziecka to problem tego, że ono czegoś nie chce widzieć i ma problem emocjonalny....

Tak mówią inni guru do Gersona podobni....Ja już nie mam więcej pytań
Stary 2016-06-05, 16:19   #3370
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Wspolczuje sytuacji ze sprzetem foto...Naszemu znajomemu ukradli kiedys z auta sprzet foto o podobnej wartosci :/ Dobrze, ze tztowi nic nie jest.

Ja dzis intensywnie-rano bylismy na wystawie kotow, potem w sklepie-tz w koncu kupil buty (tyle piniondzow!), a ja sukienke. XS Teraz jedziemy na wspolny obiad ze znajomymi.

Milej niedzieli!!!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 16:43   #3371
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
ile tego dziabnąć? mam zwykłą wit. C
Podobno do sraczaki Lepsza będzie w proszku ta lewoskrętna

Choć w ciąży ja biorę tylko 4g dziennie.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Witam się niedzielnie

Wczoraj spędziliśmy rodzinny dzień. Lody, spacery i relaks na słoneczku
Wieczorem byliśmy na parapetówie u znajomych i tak nam ta sobota zbyt szybko minęła.

Dziś pospaliśmy, bo TŻ znów na noc do pracy. Ostatni tydzień....ufff

Spacer z piesełem, młoda teraz uciekła na dwór z koleżankami a my się lenimy na kanapie.

Mój cukier od wczoraj też wariuje i już mam dosyć;/ Bo nawet przy większej dawce insuliny był za wysoki. Nie chcę sama mocno zawyżać sobie dawki, więc jakoś do środy muszę znów na marchewkach jechać a w środę mam diabetologa to z nią omówię to co się teraz dzieje, bo fajnie nie jest.
Stary 2016-06-05, 16:58   #3372
wiewioreczka
Wtajemniczenie

dziewczyny ! (chyba Piernik) dzięki za link do tego bloga bycblizej ! czytam go dzisiaj od rana i nie mogę przestać.

Stary 2016-06-05, 17:08   #3373
asicuha
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za mile slowa, wiadomo sprzet rzecz nabyta, ale zlecenia na ten rok juz mam podpisane i sprzet musi byc albo naprawiony albo kupiony nowy
Jutro z rana smigamy na Warszawe i zobaczymy co w serwisie nam powiedza, jestem dobrej mysli. Z kolei Tz zalamany, ale staram mu sie poprawic humor

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 17:12   #3374
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję a jesz go później jak "ciasto" czy jak "chleb" ?

a dziś wiszą burze, przynajmniej u mnie... snują się dookoła, czasem coś zabrzmi, ale nie zapowiada się żeby u nas miało padać. tylko na horyzoncie je widzę co rusz to z innej strony...

zapuściliśmy sobie Mozarta żeby dzieć posłuchał trochę i akurat Mama dzwoni i zdziwiona "A czego Wy tam słuchacie?" była w głębokim szoku że u nas w domu muzyka klasyczna leci
chodzi Ci o to czy nakładam coś na niego? nie.. jem sam,jedyne co by pasowało wg mnie to masło orzechowe..ale chętnie brałam ten chlebek do pracy na drugie śniadanie, kiedyś piekłam go co tydzień właśnie w takim celu,a ciasta bym nie wzieła..to takie coś pomiędzy..
u nas lato na całego..

Cytat:
mniam .. wygląda obłędnie.. a jak to jesz? samo? bo to bardziej wytrawna potrawa chyba..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mam znajomą, ktora leczy swojego raka piersi niekonwencjonalnie. Jest witarianką od x lat. Jej guru to Zięba, Gerson i inni właśnie.

Ja wiem, że dieta pomaga bardzo bardzo na różne schorzenia, sama jestem tego przykładem, ale w pewnym momencie trzeba jednak posłuchać się lekarza.

Kilka dni temu wyczytałam na grupie witariańskiej (to sposób żywienia, który podobno uzdrawia wszystko), że wada wzroku u dziecka to problem tego, że ono czegoś nie chce widzieć i ma problem emocjonalny....

bo skrajność wg mnie nie jest dobra w żadnej dziedzinie..
a już to co piszesz pod koniec to jest masakra..lekarze często upatrują się przyczyn wielu dolegliwości w sferze emocjonalnej jak nie widzą jak pomóc..

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
dziewczyny ! (chyba Piernik) dzięki za link do tego bloga bycblizej ! czytam go dzisiaj od rana i nie mogę przestać.
to chyba nie ja..ale fajnie,że się zaczytujesz
Stary 2016-06-05, 17:37   #3375
Krefetka
Zadomowienie

Juz po wizycie teściowej. Byliśmy w knajpce.
Z tonę przywiezionych przez teściowa truskawek właśnie zamrozilam. Bedzie na sorbety musy i inne szalone potrawy
Nie bede Was nadrabiać bo zakładam ze wszystko u Was Ok

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 17:39   #3376
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

No niestety ludzie czasem we wszystko uwierzą.. ja jestem zdania że dieta zawsze jest dobra, ale czasem nie wystarcza (szczególnie przy cięższych schorzeniach) i trzeba zasięgnąć medycyny konwencjonalnej...

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
To byłam ja ciesze sie ze sie podoba

Cytat:
chodzi Ci o to czy nakładam coś na niego? nie.. jem sam,jedyne co by pasowało wg mnie to masło orzechowe..ale chętnie brałam ten chlebek do pracy na drugie śniadanie, kiedyś piekłam go co tydzień właśnie w takim celu,a ciasta bym nie wzieła..to takie coś pomiędzy..
u nas lato na całego..

mniam .. wygląda obłędnie.. a jak to jesz? samo? bo to bardziej wytrawna potrawa chyba..
pytałam czy jesz go np. na śniadanie czy po obiedzie do kawy ale w sumie mam odpowiedź.

ten chlebek bułgarski można na sucho, smakuje jak taka mniej słodka drożdżówka. Ale jest też super posmarowany masłem albo nutellą w tej drugiej wersji właśnie go szamam
Stary 2016-06-05, 18:14   #3377
tija93
Zakorzenienie

Hej

Ja tylko daje znać, że u nas wsio ok Rodziną się zajmuje

Jutro mam lekarza i idę z mamą

Ponadrabiam też jutro
Stary 2016-06-05, 18:53   #3378
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety ludzie czasem we wszystko uwierzą.. ja jestem zdania że dieta zawsze jest dobra, ale czasem nie wystarcza (szczególnie przy cięższych schorzeniach) i trzeba zasięgnąć medycyny konwencjonalnej...

To byłam ja ciesze sie ze sie podoba

pomyłka dzięki

Stary 2016-06-05, 19:11   #3379
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
ja mam zamiar kupić monitor..trochę się waham ostatnio..myslałam nad uzywanym angel care
a Ty?

[
No właśnie nie wiem, czy kupować.. ostatnio też się waham Jescze nie rozgladałam się za konkretnymi modelami.. Może się wstrzymam do urodzenia Zuźki.. bo niby bardzoej jest niezbędny przy wcześniakach i dzieciaczkach z problemami oddechowymi..
ale jak już to też raczej używka

To angel care ma dobre opinie, ale prawdopodobnie nie ma żadnych atestów medycznych.. więc jest to urządzenie pokroju sprzętu rtv/agd

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

ja kupiłam i jestem zadowolona wypróbowaliśmy już i działa bardzo fajnie da nam dużo spokoju bo pewnie byśmy się stresowali zwłaszcza że u nas Zuzia będzie spała w osobnym pokoju więc dla nas niezbędna rzecz ale nawet jak by miała spać z nami to wg mnie dobrze mieć
U nas na początku łożeczko będzie w naszym pokoju..
W Twoim przypadku ten monitor jest niezbędny. Będziecie mogli spać spokojnie a jakiej firmy? Nowy, używany?
Cytat:
Mniam!!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 19:21   #3380
superhuman
Zadomowienie

Pisałam do właścicielki mieszkania czy bedą w stanie ulokować gdzieś kanapę która mamy teraz w salonie ale mi nie odpisała wiec musimy narazie sie wstrzymać z tym narożnikiem... Promocje są niby do 19.06 ale tez i do wyczerpania zapasów wiec może być rożnie. Wyprosiliśmy firany TZ pozdejmowal i pozakładał a ja umyłam okna na szybko bo były od deszczu już strasznie zachlapane. Także mieszkanie mamy odświeżone czyściutkie i pachnące muszę na dniach lub w weekend wybrać sie tylko po zasłony do ikei i pare drobiazgów.

Czuje już ze mała ma zdecydowanie mniej miejsca i czasami ruchy są mega bolesne... A dziś w nocy z kolei złapał mnie straszny ból w kręgosłupie na wysokości łopatek dobrze ze przeszło mi po jakimś czasie bo już miałam myśli żeby jechać do szpitala bo dosłownie ruszyć sie nie mogłam. Okropieństwo. Piękna niedziela była.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 19:43   #3381
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem, czy kupować.. ostatnio też się waham Jescze nie rozgladałam się za konkretnymi modelami.. Może się wstrzymam do urodzenia Zuźki.. bo niby bardzoej jest niezbędny przy wcześniakach i dzieciaczkach z problemami oddechowymi..

To angel care ma dobre opinie, ale prawdopodobnie nie ma żadnych atestów medycznych.. więc jest to urządzenie pokroju sprzętu rtv/agd

U nas na początku łożeczko będzie w naszym pokoju..
W Twoim przypadku ten monitor jest niezbędny. Będziecie mogli spać spokojnie a jakiej firmy? Nowy, używany?

Mniam!!
AngelCare Używany, ale w idealnym stanie i sprawny w dodatku z nianią Udało nam się kupić w miarę tanio bo nowe są drogie

Stary 2016-06-05, 19:58   #3382
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Z tonę przywiezionych przez teściowa truskawek właśnie zamrozilam. Bedzie na sorbety musy i inne szalone potrawy

Wysłane za pomocą magii
co zajadałaś smacznego?

Cytat:
pytałam czy jesz go np. na śniadanie czy po obiedzie do kawy ale w sumie mam odpowiedź.

ten chlebek bułgarski można na sucho, smakuje jak taka mniej słodka drożdżówka. Ale jest też super posmarowany masłem albo nutellą w tej drugiej wersji właśnie go szamam
ja śniadań na słodko nie jadam, więc dla mnie do kawy po śniadaniu

mniam..ta Twoja wersja brzmi pysznie..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Ponadrabiam też jutro
no hej.. dobrze,że dałas znać..

może weź teściową ze sobą?

Cytat:

serio angel care jest bez atestów? ja czytałam,że to sprzęt używany na oddziałach neonatologicznych więc raczej musi mieć atesty i dopuszczony do użytku jako medyczny..chyba muszę ponownie podrążyć temat..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Pisałam do właścicielki mieszkania czy bedą w stanie ulokować gdzieś kanapę która mamy teraz w salonie ale mi nie odpisała wiec musimy narazie sie wstrzymać z tym narożnikiem... Promocje są niby do 19.06 ale tez i do wyczerpania zapasów wiec może być rożnie. Wyprosiliśmy firany TZ pozdejmowal i pozakładał a ja umyłam okna na szybko bo były od deszczu już strasznie zachlapane. Także mieszkanie mamy odświeżone czyściutkie i pachnące muszę na dniach lub w weekend wybrać sie tylko po zasłony do ikei i pare drobiazgów.

Czuje już ze mała ma zdecydowanie mniej miejsca i czasami ruchy są mega bolesne... A dziś w nocy z kolei złapał mnie straszny ból w kręgosłupie na wysokości łopatek dobrze ze przeszło mi po jakimś czasie bo już miałam myśli żeby jechać do szpitala bo dosłownie ruszyć sie nie mogłam. Okropieństwo. Piękna niedziela była.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
teraz będzie miło odpocząć w takim czyściutkim, odnowionym mieszkanku

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
AngelCare Używany, ale w idealnym stanie i sprawny w dodatku z nianią Udało nam się kupić w miarę tanio bo nowe są drogie
to ile dałaś?
Stary 2016-06-05, 20:01   #3383
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

to ile dałaś?
250 zł

Stary 2016-06-05, 20:03   #3384
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja mam również monitor oddechy angelcare, używany.
Dla mnie to była akurat niezbędna rzecz a nie gadżet.

Nie wiem czy ma atesty medyczne czy nie, ale jest wypróbowany przez większość moich znajomych więc dlatego decyzja padła na taką markę a nie inną.
Stary 2016-06-05, 21:27   #3385
natalia_23
Zakorzenienie

witam niedzielnie

U nas dziś trochę wygrzewania na słońcu i basen

Cytat:
Dzień dobry przedostatnie zajęcia w szkole dzisiaj Malutki egzamin mam dzisiaj więc jakieś kciuki poproszę
kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Czesc
I 2pada do domu o godzinie 19 caly mokry... pytam co sie stalo, a on soadl z mostku do jeziora :/ z calym sprzetem foto. Jego wartosc to ok 22tys :/
I nie wiadomo co z tego uda sid uratowac, prawdopodobnie dzis albo jutro raniutko pojedziemy do Warszawy do serwisu, moze uda im sie cos z tego uratowac....
Tz zalamany, ja sie ciesze ze jemu sie nic nie stalo poza stluczona noga, ale koszty odkupienia sprzetu tez mnie przerazaja...
A jak u Was?
oby udało się sprzęt naprawić

Cytat:

Cytat:
Ja mam również monitor oddechy angelcare, używany.
Dla mnie to była akurat niezbędna rzecz a nie gadżet.

Nie wiem czy ma atesty medyczne czy nie, ale jest wypróbowany przez większość moich znajomych więc dlatego decyzja padła na taką markę a nie inną.
miałam taki przy starszym synu, dla mnie bardzo dobra firma

Uroczyście oświadczam, że ruszam z wyprawką

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 21:31   #3386
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja też mam angelcare z jedną płytką (teraz tylko dokupię drugą). Kupowalam na gemini za niecałe 400 zł i uważam, że był to fenomenalny zakup. Nie uważam tego za fanaberię, dawał mi ten on niesamowity spokój, bo ja jak już z resztą pisałam, bardzo boję się zespołu śmierci łóżeczkowej. A z niani korzystamy do tej pory. Dla mnie to był jeden z ważniejszych zakupow, jeszcze przed ciążą wiedziałam, że będziemy to mieć.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 21:36   #3387
Orange_tree1
Zadomowienie

Noi już niedziela wieczór
Jak zwykle weeked przeleciał.
Z dobrych wieści zarezerwowaliśmy kwaterę w Międzyzdrojach.
Ruszamy z środy na czwartek w nocy
Chociaż parę dni odpocznę, bo niestety na wtorek muszę być z powrotem w biurze...

Cytat:
Czesc
A jak u Was?
Jejku współczuję. Niby rzecz materialna ale i tak boli na bank
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 21:40   #3388
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Florencee głowa do góry! czasu już nie cofniesz, ważne że teraz jesteś już pod dobrą opieką i dbasz o dietę z dzidziusiem na pewno wszystko będzie ok, zobaczysz
Dzięki! Też sobie powtarzam, że ważne że to już wykryte.

Cytat:
myślę Florence, że też rozmyślanie nad tym niewiele zmieni, a właśnie martwienie się/stresowanie tylko może działać na niekorzyść.. mnie lekarz też nie wypytuje o choroby w rodzinie itp. wprawdzie miałam na początku ciąży to badanie z krwi - glukozę, ale mogło wyjść w normie a obciążenie już źle..zobacz - z jakiegoś powodu dopiero pm 24-28tc wykonuje się tą krzywą, to nie że lekarz za późno wysłał, tylko wszystkie tak miałyśmy..rozumiem, że u Ciebie były przesłanki,żeby zrobić prędzej,ale też mogło być tak,że wykonane wcześniej niczego niepokojącego by nie wykazało.. jesteś teraz pod opieką, Arturek dobrze się rozwija, jest zdrowy, wagę ma prawidłową..pokombinuj z tymi posiłkami do następnej wizyty u diabetologa, żeby się tym nie zamartwiać..pisz ile chcesz..ja mam wrażenie,że ja ciągle nudzę o szyjce
Dzięki!

Kombinacje posiłkowe pomagają, jest jakieś konkretne zadanie do wykonania.

Jeszcze trochę mężowi pomarudziłam, ale już się pozbierałam i mi zdecydowanie lepiej. Ogarnę to, jak nie to będzie insulina i koniec smętów.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam w 29+0 tc :d ale ten czas leci
Gratulacje!

Cytat:
Myślałam, żeby raczej go nie kupować, ale nie wiem czy nie dostanę nagle stresa i nie nabędę...

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Współczuję. Dobrze że potem spadło.

Cytat:
dzięki za kciuki dziewczyny! nie było teorii tylko zadania do policzenia nie wiem jak mi poszło, dowiem się za 2 tygodnie ale porównałam wyniki z innymi i mieliśmy te same więc albo jest ok albo wszyscy mamy źle
Ciekawe takie życiowe rzeczy które moim zdaniem przydadzą się w życiu mamy w okrojonej wersji to prawo, takie podstawowe tematy typu: spadki, długi itp. więc wszystko razem będzie to tylko szkoła policealna więc nie są to jakieś trudne zagadnienia prawne

Chociaż teraz żałuję że nie wiedziałam że mi się tak spodoba bo bym poszła na studia na ten kierunek ale widocznie wtedy nie był to ten czas w życiu studiowałam inny kierunek i w końcu nie skończyłam - z lenistwa ech żałuję teraz ale stało się
Aa jak trochę okrojone to spoko, a materia bardzo fajna, ja uwielbiam prawo cywilne.
Całe studia by Cię za to mogły zniechęcić i wynudzić, może taki jest plus tej sytuacji.

Cytat:
Mój cukier od wczoraj też wariuje i już mam dosyć;/ Bo nawet przy większej dawce insuliny był za wysoki. Nie chcę sama mocno zawyżać sobie dawki, więc jakoś do środy muszę znów na marchewkach jechać a w środę mam diabetologa to z nią omówię to co się teraz dzieje, bo fajnie nie jest.
Ojej, współczuję z tym cukrem. :/ Dobrze, że wizyta już niedługo i się dowiesz jak dalej działać. Trzymam kciuki, żeby się poprawiło.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Ponadrabiam też jutro
Powodzenia na wizycie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 22:02   #3389
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Cóż to za pyszności i z czym to się je?

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Haha jak się wycwaniła

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Noi już niedziela wieczór
Jak zwykle weeked przeleciał.
Z dobrych wieści zarezerwowaliśmy kwaterę w Międzyzdrojach.
Ruszamy z środy na czwartek w nocy
Chociaż parę dni odpocznę, bo niestety na wtorek muszę być z powrotem w biurze...
Super, udanego wyjazdu!

Cytat:
Czesc
A jak u Was?
O rany, współczuję sytuacji,....

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej,
Virginia, współczuje bratowej
Jej zachowanie pozostawia wiele do życzenia....Ty pomagałaś a Ona...
szkoda dzieci i Twojego brata, ale cóż.....
Wiesz to już nawet nie chodzi o pomaganie, tylko o dzieci, w końcu to kuzyni Natalki i chciałabym, żeby z nimi też miała kontakt a co do bratowej, trudno.... są ciocie i ciocie, na szczęście Natalka ma też rodzinę ze strony małża, którzy przepadają za nią, z wzajemnością
zresztą. Siostra TŻeta ma fantastyczne podejście do dzieci a że sama też ma dwójkę - córkę 9l i synka 4l, Natalka zawsze ma u nich frajdę .

Zrealizowaliśmy wszystkie plany, Natalkę trzeba było niemal siłą wyciągać z Wesołego Miasteczka, potem łowiła ryby z tatą w rzece i biegała z nim po łące za frisbee a potem to już szaleństwom z dziećmi szwagierki nie było końca. Największym powodzeniem cieszyła się trampolina, a na garażu dzieciaki kredą tworzyły mural .
Zamówiliśmy też szafę dla Kasi .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-05, 22:10   #3390
Orange_tree1
Zadomowienie

Z gorszych wiadomości moja alergia osiągnęła szczyt. Mam głowę zatkaną na amen, nos obtarty do krwi i cały czas łzawią mi oczy

Już chciałabym jechać nad to morze bo tam zawsze jest lepiej.
Dziś sprawiłam sobie zyrtec i nic nie pomoglo ...

Do tego objadłam się dziś jak na weselu
Pochłaniałam wszystko co znalazłam na drodze ...
Chyba jako pocieszenie, że nie mogę wychodzić na dwór z tą alergią

Ehh idę spać może chociaż się wyśpię
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości