![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy zamknac sklepy w niedziele?
Byłam ostatnio w kinie i oglądając trailery przypomniał mi się ten wątek i pomysł by absolutnie wszyscy mieli wolne w niedziele (by jadać rodzinne obiadki itp.) - na taki pomysł choć z innych pobudek wpadli twórcy "nocy oczyszczenia". Tam wolne trwa 12 godzin 3 razy w roku i kończy się tragicznie.
#632 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
Ja mieszkam w Niemczech, tutaj niestety w niedzielę sklepy są zamknięte, a jest to jedyny dzień, kiedy możemy z rodziną wybrać się na zakupy ,ciuchowe, . Jeśli najdzie mnie ochota na ciastka, lody itp. pozostaje mi stacja paliw. Tak więc, nie jestem za tym, aby również w Polsce sklepy w niedzielę były pozamykane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Przecież sklepy są zamknięte w niedziele
![]() . . . . . . a nie, sory, nie mieszkam w Polsce ![]() Ps. jeden dzień nikogo nie zbawi ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Też myśle że zamknięcie sklepów w niedziele skończyłoby się rzeźnią jak w filmie, latanie z nożami, zabijanie itp. ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2013-10-12 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na moim osiedlu część sklepów spożywczych otwiera się już o 5-6 godz i są czynne do 21-22 godz. a też są 2 całodobowe. otwarte sklepy w niedzielę mnie bardzo odpowiadają, bo są zawody, w których czas na spokojne zakupy ma się tylko w sobotę lub niedzielę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzeniona
|
Ja się dziwię - naprawdę się dziwię - osobom, które mieszkając i żyjąc w Polsce chciałyby, aby sklepy były zamknięte w niedzielę. Weźmy TESCO obok mnie - otwarte w niedzielę 7-21. Jest to więc 14 godzin pracy tego sklepu. Mnożąc przez 4 niedziele w miesiącu jest to 56 godz. miesięcznie. , W moim TESCO zawsze otwarte są minimum 3 kasy, często więcej (jest to dość średniej wielkości sklep, raczej z tych mniejszych tejże sieci), ale na sklepie pracują jeszcze inni wykładając towar czy na dziale z pieczywem. I teraz prosta matematyka - jeśli ten sam sklep pracowałby 56 godz miesięcznie krócej, to ktoś musiałby albo stracić pracę, albo musiałyby zostać zredukowane etaty. Moim zdaniem nie przyniosłoby to niczego dobrego w sytuacji, kiedy o pracę tak czy siak jest ciężko. A na kasach nie brakuje studentów z agencji pracy, którzy pracować mogą czasami tylko w weekendy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Rozeznanie
|
Nie zamykać.
#641 |
Wredny kotecek
|
Odświeżam :P
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/tylko-...le,628808.html Temat wrócił, ja choć sama pracuję w niedzielę, jestem na NIE! Lubię robić zakupy w niedzielę jak mi się wolna trafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Słuszne spostrzeżenie z knajpami i kinami ![]() Za to pomyslalabym np nad wolną wigilia i wielka sobota. Niby to jeszcze nie te właściwe święta, ale w praktyce w pracy często są problemy kto bardziej musi wolne bo więcej gotuje i bardziej świeci jajka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Konto usunięte
|
Uważam jak Królowa Julianna.
Ale nie wierzę, że to przejdzie. Ledwo się zgodzili, żeby 6 stycznia był wolny, a wolne niedziele to przecież aż 52 dodatkowe wolne dni w roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
TheBill
|
Beznadziejny pomysł.W końcu 52 niedziele to nie mało.Dla mnie pierwsze co powinno być zrobione to zamiana 6 stycznia na 24 grudzień i 15 sierpnia na 2 maja
![]()
#645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
BAN stały
|
Ja jestem za zamknięciem sklepów w niedzielę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
on tired little feet
|
Serio? Bardzo Ci atencji brakuje ostatnio
#649 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Konto usunięte
|
A przecinki są po to żeby je wstawiać
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
BAN stały
|
Cytat:
No wiesz u mnie tylko 4 osoby na 10 kasjerow nie ma wykształcenia wyższego. Kasjerzy maja mgr.przed nazwiskiem,kończą kursy itd. Pracują na kasie po kilka lat,żadnej sensownej pracy znaleźć nie mogą. Więc o jakie kwalifikacje chodzi? ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Nie czepiaj się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Konto usunięte
|
Onnaa nie zaczynaj kolejnej dyskusji na temat wynagrodzenia i pracy, wiemy że twoi znajomi i ze ty, i że ogólnie to wiesz najlepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Konto usunięte
|
Ale rozwalasz już kolejny wątek. Ty to serio masz jakiś kompleks tych studiów
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
BAN stały
|
Cytat:
Napisałam tylko,że podoba mi się pomysł żeby sklepy zamknąć? I rozwalam wątek niby w jaki sposób? Przecież tutaj zdania są podzielone i są osoby którym też ten pomysł się podoba ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- I ktoś tam napisał,że kasjerzy są zazwyczaj bez kwalifikacji to napisała,że wcale tak nie jest :P A ty się czepiasz,żadnego kompleksu studiów nie mam,cieszę się wręcz że nie wydałam nie potrzebnej kasy na studia które nic by mi nie dały. Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2016-06-05 o 23:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Sklepy w niedzielę powinny pozostać otwarte. Nie można się zgodzić na dyktat fałszywych związków zawodowych,które same nie przestrzegają praw pracowniczych ani na dyktat Kościoła katolickiego,bo nie jesteśmy państwem wyznaniowym tylko świeckim. Handel niedzielny powinna weryfikować gospodarka rynkowa i tylko gospodarka rynkowa.
#657 | |
ctrl alt delete
|
Wiem, że będzie straszna g*noburza i to troll i w ogóle, ale nie mogłam sie powstrzymać
![]() Last I checked, były bezpłatne, czyli kosztowały dokładnie tyle samo co pedagogika i socjologia. A że prowadzą je wyłącznie państwowe uczelnie, to są też znacznie tańsze od wszelkich studiów prywatnych ![]() Cytat:
![]() Natomiast co do tematu wątku: jak zamkną sklepy w niedziele, to pewna część osób nie dostanie pracy nawet na kasie. Wtedy będzie z mgr przed nazwiskiem i na bezrobociu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja pracuje w handlu puki co ludzi do pracy nie ma i wiem,że to duży problem mojego sklepu więc pewnie rozwiązał by problem braku ludzi. Oczywiście w innych sklepach jest pewnie inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Jestem stanowczo przeciwko zakazowi handlu w niedziele, bo niby czemu? Kina, restauracje, kawiarnie, komunikacja miejska i stacje paliw rozumiem też pozamykamy? Bo co? Ich pracownicy to gorsi niż ci ze sklepów i mniej będziemy bać o ich życie rodzinne?
Nie wspomnę już, że mojego tatę, elektryka, nikt z pracy nawet w Boże Narodzenie nie zwalnia i na Wigilię się wymieniają, żeby każdy chociaż na te 2 godziny z rodziną był (Wigilia o 15:00, albo o 22:00 się nie raz u nas przez to zdarzała. Pracownicy marketów lubią mieć prąd w święta, a ja lubię, jeśli mam taką potrzebę, iść kupić mleko, albo meble do salonu w niedziele. W tygodniu po pracy chyba bym się nigdy z moim facetem nie zgrała, a jak w niedziele pozamykają sklepy, to w sobotę będzie tłum jak na pielgrzymce.
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
BAN stały
|
Dot.: niedziela bez zakupów
Ja za to z moim facetem się zgrać nie mogę przez pracujące weekendy :P
Mi te tłumy w sobotę by nie przeszkadzały ![]() Szkoda,że urzędy maja zawsze wolne weekendy ja jestem za tym żeby też były otwarte,i oczywiście mój bank koniecznie w sobotę i niedzielę do 22,bo akurat w ten dzień mam ochotę coś tam załatwić a inne dni nie mam na to czasu. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Jak wszyscy to wszyscy czemu akurat kasjerki,stancje benzynowe,czy kina maja mieć otwarte w niedzielę a urzędy mogą być zamknięte? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.