|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Jadłam dorsza pieczonego w pergaminie z warzywami ![]() Oraz chłodnik z boćwinką. Było dobre ale jakbym do ryby kolka ziół dorzuciła ![]() Brawa za odwagę wiem hak cieżko zacząć ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobierz kilka dni, może będzie lepiej. Chociaż ja dziś też umieram, mimo brania na stałe i zyrtecu i wziewów. Niestety moje trzy główne alergeny pylą obecnie. Dziś poszłam do parku i wróciłam tak spuchnięta, że nie moglam lewego oka otworzyć w ogóle. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Dostałam dziś tyle warzyw z ogródka od cioci, że wpadliśmy z mężem w szał gotowania. Mamy genialną zupę z botwiny, taką sałatkę: http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...-szczypiorkiem Resztę podblanszowałam i zamroziłam, będzie na zimę ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Virginia-fajnie, ze weekend udany i taki zgodnie z planem
Pogoda byla cudna!Orange, ale Ci zazdroszcze. Tez chce Miedzyzdroje, tez, tez! Tinkerr-ja chce leczyc dziecko homeopatycznie, ale nie fanatycznie ;-) Jesli trzeba bedzie to podam medykamenty (szczegolnie chodzi mi o antybiotyk). Zgadzam sie, ze sa sytuacje, kiedy nie ma wyjscia i juz. Co do monitora i niani, to ja na pewno zakupie. Niania przydaje sie przez kilka lat-moi znajomi biora na wakacje i uzywaja na domkach-dziecko spi w domku (4lata), a oni przed domkiem ogniskuja np. Sluchajcie, zaluje zakupu sukienki. Jest obcisla, a nie wpadlam na to, ze pewnie po porodzie bedzie trzeba ukryc to i owo. Zapewne jej nie zaloze po (a miala byc na cale lato) :/ Pewnie kupie jeszcze inne, ale i tak wkurza mnie, ze nie przemyslalam. Coz, bedzie trzeba sie szybko przywrocic do formy ![]() Jak zamierzacie sie ubierac w okresie karmienia? Ja mam malo ciuchow rozpinanych, hm... Co do ruchow, to u mnie 30tc i czuje je, ale nie boli mnie nic. Mam delikatnego dziecia? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-05 o 23:25 |
|
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Zasnęłam przy oglądaniu z mężem Housa {ostatnio zasypiam przy wszystkim co oglądamy) i teraz spać nie mogę, ale przynajmniej Was nadrobilam. Zauważyłam że Tosia codziennie ma czkawkę, a zdarza się że kilka razy dziennie, i to dosyć długo trwa. Aż czasem zastanawiam się czy to nic niepokojącego. Mieliśmy dziś potwierdzić obecność na weselu u znajomych, ale zapytałam czy możemy zadeklarować się za tydzień. Mamy spory dylemat, bo ciężko przewidzieć jak będę się czuła za miesiąc. Lubimy tych znajomych. Byliśmy nawet świadkami ich zaręczyn Pomyślimy. Zastanawiam się jak to jest że ruchy maleństwa mogą być nieprzyjemne, czy nawet bolesne. Ja np. uwielbiam jak Tosia się kręci ale pewnie to kwestia czasu, bo dziecko rośnie w siłę.. Dobranoc dziewczyny
|
#3395 |
|
Raczkowanie
|
Babygirl-dla mnie ruchy sa nieprzyjemne. Tzn. lubie pojedyncze pukniecia, ale jak zaczynaja byc seryjne albo sie duzo wierci to nie lubie. Mam wrazenie, ze wszystkie bebechy mi sie ruszaja. No, ale dla mnie ciaza od strony fizjologicznej to nigdy nie byl fantastyczny stan i nie zmienilo mi sie. Nie podoba mi sie tez mleko cieknace z piersi np. Jest to dla mnie odstreczajace. Nie jestem typem kobiety, ktora super sie czuje z ciaza, moglaby karmic 10 lat i w ogole. W ruchach fajne jest to, ze to moje ukochane dziecko sie wierci, w karmieniu to, ze jestem tak bardzo blisko z tym dzieckiem-czyli dla mnie jest to pozytywne w kontekscie psychicznym, ale fizjologia mi sie nie podoba.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-05 o 23:35 |
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to napisali został zatwierdzony, jako produkt do użytku domowego Przewertowałam neta i znalazłam też dobre opinie o monitorze Babysense z atestem, jako produkt medyczny.. to chyba nawet produkuje ta sama firma co ten angelcare a cena porównywalna.. Wolalabym kupic używkę, ale tak patrzę i na znanej stronie all*** ludzie życzą sobie za uzywke dosc sporo i to jeszcze bez gwarancji.. ![]() Zastanawiam się jeszcze nad kupnem, bo to sporo kasy.. ale należe do przewrażliwionych osób w sprawie śmierci łóżeczkowej..
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać. Szkoda za akurat dziś, jak przed nami długi dzień.
|
|
|
|
#3398 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie,że wyskoczyłaś na obiad Cytat:
świetne dary..podziwiam,że masz tyle energii.. jak u Ciebie wymioty? nadal Cię trzymają? masz zaplanowany termin cc ? Cytat:
ja nie myślę o tym w czym będę chodzić podczas karmienia..też nie mam ciuchów rozpinanych.. nie będę karmić przy innych (raczej) więc jakoś chyba ogarnę..z resztą na początku jestem nastawiona na raczej domowy tryb funkcjonowania z dzieckiem.. mnie bolą jedynie te ruchy, które polegają na wypięciu się przez Małą... p.s. z tą fizjologią ciąży to mam podobnie.kiedyś spotkałam taką mamę, która z takim lekkim obrzydzeniem powiedziała,że ciąża u niej przebiegała prawidłowo,ale to i tak nie było dla niej nic przyjemnego i trochę mnie zdziwiła,ale teraz rozumiem.. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Zamiast wstawania zmartwychwstanie dziś - pospalabym jeszcze z godzinkę lub dwie ale mój budzik jest okrutny
Przynajmniej piękna pogoda Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Wyprawilam córkę do zlobka ale chyba jeszcze zalegne w wyrku z książką,dzis od 3 do 5 nie spałam.... ![]() Dziewczyny współczuję alergii! Miłego dnia!
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie nieprzyjemne jest jak Bobo atakuje z dwóch stron jednocześnie. Wtedy daje poczuć swoją moc i siłę i to jak mu ciasno. Moje dziecko rosnie i tyje a obwód mojego brzucha chyba od 2 miesięcy się nie nie zwiększył. Czasami manawet 2-3cm mniej.
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
?
|
|
#3403 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Zyrtec się musi trochę rozkręcić, może po kolejnej dawce już będzie poprawa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A warzywny prezent super! Cytat:
![]() Na okres karmienia nie planuję rozszerzać garderoby, w domu pewnie będę zakładać normalne ubrania, na wyjścia parę takich rozpinanych czy bardziej rozciągliwych rzeczy mam, może to wystarczy. ![]() Cytat:
![]() Ech, że też chyba u żadnej z naszych wątkowych alergiczek nie wystąpiło to reklamowane czasem zjawisko cofnięcia alergii w ciąży... Cytat:
Cytat:
Zależało mi na obecności, to ślub dobrych znajomych.Na lipiec nie wiem czy zdecydowałabym się, teraz już na ostatkach sił jadę. Może jakby wesele było na miejscu, wtedy to zdecydowanie inaczej wygląda.
|
||||||||
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotelik wzięliśmy Maxi cosi Cabriofix z bazą 2wayfix, o której pisała mi kiedyś kasia_ruda fotelik czarny. łóżeczko najprostsze białe bez szuflad z Klupsia, bodajże Radek II, a do niego materac lateksowy z wkładką kokosową na pierwsze miesiące (później materac odwraca się na drugą stronę).Aktualnie próbuję wybrać torbę do wózka i za bardzo nic mi nie wpada w oko podoba mi się nowa kolekcja lamillou, ale ona jest tak ogromna... w skip hop z kolei nie wiem jaki wzór wybrać, aby mi pasował do wózka to dobrze teraz trzymam kciuki za sprzęt ![]() ojaa Cytat:
a daleko macie to wesele od miejsca zamieszkania?Witajcie dziewczyny Wczoraj miałam tylko odpoczywać, ale wybraliśmy się z mężem na małe zakupy. Kupiliśmy m.in. rolety dzień-noc do dużego pokoju. W końcu, bo dość długo się zbieraliśmy później szybkie zakupy w Auchan i oczywiście w kasie pierwszeństwa sami mężczyźni, każdy na mnie patrzył, ale nikt nie przepuścił Z racji tego, że byłam już totalnie wykamana (co będzie za miesiąc?!) to obiadu nie robiliśmy (mąż ogarniał podłogi ) i zamówiłam pizzę. Dzisiaj w planach tylko lekkie prace domowe i spacer z psem
|
|
#3405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze też szukam czegoś do jadalni na okno chyba od roku już.. nie wiem na co się zdecydować ![]() ja nie liczę na jakieś ulgi z tytułu ciąży,ale u mnie brzuch ledwo widoczny
|
|||
|
|
|
#3406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj zjadłabym!Cytat:
Ja tam nie planuje specjalnych zakupów do karmienia, mam pare sukienek z łatwym dostepem, takie kopertowe dekolty. Pewnie styknie. Cytat:
![]() Jak dla mnie ruchy są ok, chyba ze mnie Maks kopnie po szyjce to wtedy nieco zaboli. Cytat:
rozbudziłam sie i wstałam o 7 juz. W sobote sprzedalismy naszą mazdę TZ dostał wynajmowany samochód z firmy i na nasz konczyło sie ubezpieczenie wiec nie było sensu trzymać. Niestety dostalismy 120 funtów za niego na skupie ![]() TZ nie ma czasu zeby bawic sie w prywatną sprzedaz. No cóż. Troche stratni, ale jeden problem z głowy. Musielismy jechac do miasta obok go odwiezc, a pozniej wrocilismy pociągiem. Taka mała wycieczka przynajmniej ![]() Piękna pogoda teraz u nas wiec w niedziele poszlismy na spacerek i pocykałam nieco fotek. Nareszcie odkurzyłam mój aparat. Wstawiłam jedną na klubie. |
||||
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zaproszenie na wesele za 3 tyg i odnowiliśmy. Wiem, ze ktoś może powiedzieć, że skąd wiem jak będzie za jakiś czas. Ale widzę że z dnia na dzień jest coraz trudniej. Gdyby to były imprezy od rana to jest lżej i lepiej. Ale wieczór to ja spędzam w łóżku. Na dodatek tańce odpadają (nadal każdy wysiłek, gwałtowny ruch, pełen pęcherz) wywołują skurcze. Jak dłużej siedzę spojenie chce mi pęknąć. To dłużej oznacza ok 2h, czyli patrząc z boku to dość krótko. Jeśli bedzie ok to pojedziemy na ślub.
Mamy problem z weselem z końca sierpnia. Tam chciałabym być. |
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na jakiej stronie zamawiałaś? na lamillou mają wiele modeli, ale większość niedostępna ![]() Ja nie liczę na absolutnie żadne ULGI. Gdy nie ma kasy pierwszeństwa to normalnie stoję w kolejkach i nawet nie myślę o tym czy mnie ktoś przepuści czy nie. Ale skoro w całym sklepie są oznaczone 2 kasy jako kasy dla rodziców z małym dzieckiem, kobiet w ciąży oraz osób niepełnosprawnych, a tam stoją praktycznie sami faceci z piwkiem i mięchem na grilla no to sorry nawet skomentowałam wczoraj do męża, że jednak nie każdy poziom upośledzenia musi być widoczny gołym okiem;p
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
dzis w ddtvn jak otulać niemowlaka
|
|
|
|
#3410 | ||
|
Zadomowienie
|
Stanęłam rano na wagę, gdyż jak wspominałam cały weekend żarłam bo jedzeniem tego nazwać nie można ... miałam jakąś akcję na wszystko od grilla, przez ciasto, lody, nawet pizza i chyba z litr kolorowego badziewia do picia ... nie wiem co mi to było ale 1,5kg do góry
![]() Zdaję sobie sprawę, że do jutra będzie mniej bo zatrzymanie wody po takim żarciu i w ogóle ale jakaś masakra ... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ dostał nissana juka. Okropnie mały i zbyt wymyslny jak na nasze gusta. Na szczęscie tylko na pół roku, pozniej bedziemy mogli wybrac cos innego, lepszego. ![]() Teraz to tak dostał na szybko. Oj ja tez bym mogla ciagle jesc, ale widze, ze przybrałam sporo (porównując zdjecia) wiec staram sie ograniczać
|
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie kupiłam, właśnie czekam aż będzie dostępny na stronie lamilou , bo chciałam wziąć odrazu otulacz/pieluszki do zestawu..ale jak coś to na allegro widziałam w tej samej cenie.. to już przesada z tymi kasami pierwszeństwa chyba bym przeszła bokiem i nie pytała nikogo o zgodę w takiej sytuacjio ..dzięki za info.. coś dla mnie ![]() Cytat:
ja też wolę unikać leków przeciwalergicznych.. sól fizjologiczna do płukania nosa trochę pomaga mi..spróbuj może też? a ja szukam samochodu od dwóch miesięcy i d..pa.. kupca na nasz mamy, też po kosztach,ale mniejsza z tym.. |
||
|
|
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obawy się potwierdziły Zmotywowało mnie to by dziś do pracy wziąć tylko fit żarcie ![]() Zobaczymy jak długo na tym pociągnę ![]() Co do leków to ja zawsze unikałam tzn w ciąży ale wczoraj już nie wytrzymałam i wzięłam zyrtec i dziś też bo pracować się nie da z tymi oczami spuchniętymi ... oby za chwilę popuściło bo muszę ogrom rzeczy zrobić przed urlopem a takie samopoczucie nie pomaga ![]() Powodzenia ze sprzedażą auta !! Ps. Dziś stuknął mi 1000-post na wizazu. Udzielam się tylko na sierpniówkach więc napisałam do Was po raz tysięczny
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za 1000 Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Dziś na obiad fast food! Poszaleje z cukrzyca Robię frytki z bakłażana ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Za wiele nie powiedzieli ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. i ten tysięczny raz napisałaś w odpowiedzi do mnie..czuję się zaszczycona i wysyłam Tonie również fit brokuła wystartowałam z praniem ubranek/rzeczy dzieciowych.. myślałam,że to dwie pralki i po krzyku..yhm.. już wiem,że to jest około 7-8 pralek co najmniej.. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
ja robię wegehamburgery..dziś w wersji bez frytek
|
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie mizeria z ogórków i kefiru ![]() za to znalazłam przepis na chutney z truskawek i zastanawiam sie czy będę miała odwagę zjeść, bo z robieniem nie mam problemu
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku, na razie nie mam terminu cc, jak dochodzę do 35 tygodnia, dostanę skierowanie do szpitala i tam mi wyznaczą.
Mnie odkąd dziewczyny ułożyły się obok siebie równolegle, ruchy zupełnie nie bolą. Potem zaczną na pewno. My mamy ślub w rodzinie 9.07 i ja nie jadę. A to brat rodzony tżta. Pojedzie sam z synkiem. To ponad 400 km, nie wyobrażam sobie siebie w podróży i potem na imprezie. Od stycznia już im mowiłam, że mnie na pewno nie będzie. Dobra Dusza, a cabriofix pasuje do 2wayFix? Myślałam, że tylko pearl. Orange tree, wydaje mi się, że takie branie od przypadku do przypadku leków to bez sensu, włącz sobie na ten najgorszy okres na stałe zyrtec, póki trawy nie skończą pylić. Naprawdę masa kobiet w ciąży go bierze. Ze względu na synka problemy należę do kilku grup na fb w temacie alergii i tam wiele mam w ciąży udzielających się bierze ten lek. I naprawdę nie ma co na siłę unikać, wczoraj jedna z dziewczyn własnie pisała, jak u niej w pierwszej ciąży skończyło się unikanie brania leków na alergię. Trafiła do szpitala z ostrą tachykardią i potem musiala brać leki nie tylko na alergię, ale też na ciśnienie i serce. Teraz w drugiej ciazy bierze od początku. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poweekendowo. Jak zwykle nadrabiania z Wami milion stron
W pt byłam na warsztatch chustonoszenia w ramach sr i powiem Wam, że bardzo mi sie spodobało i zdecydowałam, że spróbuję. Mój Tż też Było też o dokumentach przed i po porodzie, becikowym itp., ale to Wam nie będę przynudzać, bo pewnie wiecie ![]() Zaliczyłam jeszcze bezpłatne badanie poziomu wit. D, ale zostawiłam kod do wyników w drugiej torebce i nie mogę sprawdzić W sobotę zaliczylismy z Tż parapetówke u koleżanki, dostałam przy okazji rożek od jej siostry, która urodziła niecały rok temu jakies kremy na brodawki (Maltan czy jakos tak?), osłonki silikonowe, wkładki laktacyjne i jakieś inne drobnostki A wczoraj w podobnym gronie dłuuugi spacer, pyszne lody, kwaśna lemoniada i pyszna pizza. Jednym słowem przyjemny weekend![]() A dziś rano zaliczyłam badanie moczu, morfologię, toxo i rózyczkę (bo gdzieś posiałam wyniki i musze powtarzać:/), a teraz jestem ostatni dzień w pracy: jutro wizyta i L4 Żeby się wprawić w dobry nastrój, umówiłam sie już do fryzjerki (na szczeście koleżanka więc poplotkujemy przy okazji) i na mani i pedicure przed końcem tygodnia![]() Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
tak się rozpędziłam z zakupami dla najmniejszych członków rodziny, że kotu zafundowałam nowy drapak
|
|
|
|
#3420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuję, że kopniaki są silniejsze, ale na szczęście niebolesne. Cytat:
![]() Mnie też dopada jakaś alergia.. Nigdy nie byłam alergikiem, miałam kiedyś robione testy.. a od 2 lat, jak 'wybija' czerwiec to chodzę przez cały miesiąc zasmarkana Oczy, gardło, nos potwornie swędzi.. i ciągle kicham Nie do wytrzymania
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-06 o 10:17 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Przewertowałam neta i znalazłam też dobre opinie o monitorze Babysense z atestem, jako produkt medyczny.. to chyba nawet produkuje ta sama firma co ten angelcare

czerwiec 2015

Przynajmniej piękna pogoda 
<3

oj zjadłabym!
nawet skomentowałam wczoraj do męża, że jednak nie każdy poziom upośledzenia musi być widoczny gołym okiem;p

Oczy, gardło, nos potwornie swędzi.. i ciągle kicham