|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Co ta Zośka znowu wyprawia?
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Dla mnie ten Caretero Alfa co miałam dla Mikołaja jest za niski, w sumie ten co mam teraz też by mógł mieć rączkę wyżej....no ale nie można mieć wszystkiego
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na rehabilitacji... ile jeszcze musicie jeździć? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
http://m.ebay.co.uk/itm/OBABY-MONTY-....c100408.m2460 ja mam taki kupiłam używke tanio w super stanie mam nadzieję że się sprawdzi
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis rozbawilas mnie do łez z rana
U nas wszystko ok noc fajna i jeszcze 4 nocki.......
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
Tak Aninis wycieczka nas czeka do rodzinki i po paszport a raczej złożyć wniosek 😀
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tak czas leci że ledwo wstanę i trochę poogarniam już jest południe, potem obiad i juz kąpiel całej trójcy, odkarmić i do spania...i tak co dzień....
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4958 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas kolejny dzień zaczął sie o 5 rano, M. nie ma litości dla matuli
, tym bradziej, ze jadł jeszcze o 1.no dobra, ale o 5 zjadł, ale tak szalał, gadał, piszczał i wierzgał kopytami, ze wszystko ulał , więc za jakis czas ryk, ze głódny i musiałam podac butlę. niby zasypiał, ale jęczał, więc mój kochany mężuś przyszedł( bo wstał szykowac córke do szkoły) i go ululał. ja oczywiscie podsypiałam, a jak małego uspił, to pospaliśmy oboje do 8:10.Niby dobrze, że Milek chodzi wczesnie spać na noc- ostatnio ok. 18, czasem wcześniej, ale za to są 2 pobudki w nocy, bo 5 rano to dla mnie noc .Teraz meczy sie mój szkrab, bo od wczoraj nie robił kupy, wali nogami, pręży sie, masaż brzuszka i ucisaknie nózek nie pomagają. Włozylam go do leżaczka, to radosc ogromna- za każdym razem ( co prawda rzadko w nim leży) jakby widział go pierwszy raz .Troszkę Was poczytałam, ale bedę czytac na bieżąco i odp. na bieżąco, bo ciagle mam kalafior ciążowy i po paru min. nie pamietam, co miałam odpowiedzieć. Joann, super, ze wizyta udana , Przemo zachował sie po prostu jak na bossa przystało .Paula, Ty szalejko zakupowa Aninis, widze po Twoich smiesznych postach, że wracasz do żywych .Aha, ściagnęłam wczoraj od Ciebie pomysł z karmieniem na stojąco, bo inaczej Milek nie chciał wcale cyca- musiałam stać, tak go karmić, do tego kołysac sie, nucic i absolutnie nie patrzec na niego, bo wtedy śmiał sie jak wariat i gadał i o jedzeniu mogłam zapomnieć. Pewnie śmiał sie ze mnie, jaka durna jestem, ze tak sie gimnatykuje Marcia, myślałam, ze Zośka juz dała spokój ![]() Lola, baw sie dobrze i oby Ninka była anielsko grzeczna |
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam że dała spokój 😂 ogólnie ok ale ciągle eeeeee yyyyyyyyy a teraz ryk hahah a ja jestem taka nie wysłana o ludzie
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
Esorku, jesli chodzi o spacerówki, dziewczyny maja racje
lekki, zwrotny, koła skrętne, ale z możliwością zablokowania mozliwośc rozlożenia na płasko absolutnie nie parasolka w daszku okienko, żeby podejrzeć bąbla kosz na zakupy łatwość prania tapicerki rączka taka jak w wózku głebokim, nie takie "rogi" łatwy do złozenia tacka na picie itp.( ja mam akurat przy rączce) oparcie dla rączek dziecka takie do trzymania i podnozek zafoliowane, zeby nie brudziło sie, bo wiadomo taki starszak wszystko wyszmula folia od deszczu takie okrycie na wózek chroniace od deszczu/wiatru nie pamiętam, co jeszcze, ale to moje wymagania, nie konieczne dla wszystkich. Aha, moja spacerówka ma rawie 7 lat, a wygląda jak nówka, i dlatego bede jej uzywac przy milku. kosztowała ponad 300 zł, ale to by dobry zakup, duzo widziałam takich spacerówek. nazwa eurobaby f1 Eurobaby Wózek Spacerowy F1 - ID: 1804 - sklepMati.pl sklepmati.pl › Spacer › Wózki › Spacerowe |
|
|
|
#4962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście były pobudki na cyca 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-06-06 o 09:42 |
|||
|
|
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ciezko bedzie, bo próbowałam też metody na śpiocha, ale po pierwsze uspac go na głodnego graniczy prawie z cudem,a p drugie jak je na spiocha, to je słabo, malo, wiecej tylko ciumka, wiec to tez mija sie z celem.Mam twardego zawodnika
|
|
|
|
|
#4966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bawcie się dobrze, zazdroszcze! Ja to czekam na sobotę, na jakiś shopping ubraniowy może pojedziemy, to się rozerwe trochę. Jak byłam na urlopie to właściwie nic sobie nie kupiłam. Artusiowi tylko U nas wczoraj po południu był nerw na cyca. Znów więc była zabawa w odciąganie i podawanie z butli. Na szczęście wieczorem wszystko wróciło do normy. W nocy za to pierdylion pobudek na szybkiego cyca i wstalismy ostatecznie o 6.30. Teraz Mały wlasnie sobie ucina drzemke. Jakby z godzinke przynajmniej pospal to bym się nie obraziła ![]()
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis jak wiesz moja nie omieszkala o mnie nie dbać nie pamiętasz jak robiłam tyłek j.lo przez 2tyg.😂 Ale wiecie że schudlam 2kg przez ten czas hahaha
Uspalam tą jeczybule przypalila mi się owsianka😂 więc Idę zrobię jajecznicę i się drzemne. O ile zdarze 😂 Elena fajny wózek. Ja będę chyba w parasolki celować żeby raz dwa do bagażnika. Ale na razie będę jeździć ta co mam w 2w1 bo tyle co ja jeżdżę to uuuu
|
#4968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam Marcia, ze pytałaś mnie o spacerówkę i ostatnio jak byłam u tesciów, zdjęłam ja ze strychu bo małego wozilam ( nie chciało mi się mojej kolubryny wozić) i sprawdziłam od razu nazwę .dla mnie ten mój łatwo sie składa, bo szybko i w rączce .i jest sprawdzony, bo ani plamki (nawet szmata go przecieram) ani zajeżdżony, a z K. jak chodziłam do naszej częsci miejskiej, to przechodziłam droga nieutwardzoną, taka żużlówką przez kilkadziesiat torów- to był prawdziwy sprawdzian wytrzymałosci ale to moja opinia, a każdy ma inne wymagania wiadomo i kazdemu co innego pasuje ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4969 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nawet nie będę pisać o naszej nocy bo była do ![]() Cytat:
Cytat:
Info o spacerówkach zapamiętam, bo jakąś fajną lekką będziemy kupować na przyszłą wiosnę Od wczoraj Przemuś chwyta sam zabawki! Jeszcze nieporadnie bardzo i strasznie sie wkurza, jak mu nie wychodzi, ale chociaż na 5 minut się czymś zajmie Zaczęło się od hipcia z pałąka od leżaczka
|
||
|
|
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nas ważne by mało miejsca zajmowała w bagażniku rozkładają się na płasko i była dosyć lekka. dużo podróżujemy w to i we wto wiecniestety Cytat:
|
|
#4971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Aha i oszukałam ciebie ona juz ponad 6 lat, a nie prawie 7 ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twój M ma skok czy jak?Zjadłam wywiesilan pranie (ale zimno dziś!!!)i Idę się położyć chociaż 10 min pliiis Zocha Ej rozumiem że mam zakładać nowy wątek ja? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- No i se pospalam 😂oczy zamknęłam 😂
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
My pewnie zaraz pójdziemy na male zakupy i przy okazji na spacer. Akurat Patryś wstał z drzemki godzinę temu wiec zaczyna byc śpiący 😊
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mamy 4 spotkania ![]() I nie wiem czy będzie. Trzeba więcej chodzić. Mia uparciucha w domu ładnie głową kręci a u pani za nic ! Pierdzi beka i sapie ale nie przekrecila głowy I weź tu bądź mądry Aga Zazdroszczę ze ci dni szybko mijają - mi się ciągną jak flaczory. ... Aaa laski klamka zapadła - mam na 20 lipca zaklepana wizytę u fryzjera Będzie moc na irokeza
|
|
#4977 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Aga dobre 😂 jeju zapomniałam że istnieje coś takiego jak demoty 😃
|
|
#4979 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, czy ma skok, on praktycznie nie płacze, tfu tfu odpukać, tylko mało śpi jak na niego i coś jest ciety na cyca. Cały dzień mógłby gadac, piszczeć, nosic się na rekach, bawić zabawkami a ludzi uwielbia, nowe twarze to radość ![]() Ja też powiesiłam pranie ale wiatr jest zimny i chmury juz na niebie ![]() milek zasnął w leżaku bez jedzenia, bo to co zjadł to nie liczę i bez kupy, oczywiscie musiał wziac moja reke na twarz, pielucha to za mało. ale ile pospi, to loteria ![]() Musze zjeśc śniadanie, choć mi sie nie chce, bo kawę juz wypiłam i zmywanie woła ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() dla mnie dni lecą za szybko stanowczo ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Paula no leci leci mi okropnie....jak wrócimy ze sklepu i spaceru musze posprzątać bo większego syfu niż ja mam w salonie po śniadaniu to chyba nikt nie ma...muszę wydrukować rezygnację z neta z PLUSA, wypełnić papiery bo coś tam przysłali do tego 500+ i jeszcze poprasować i spakować ciuchy które udało mi się opchnąć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

, tym bradziej, ze jadł jeszcze o 1.
, więc za jakis czas ryk, ze głódny i musiałam podac butlę. niby zasypiał, ale jęczał, więc mój kochany mężuś przyszedł( bo wstał szykowac córke do szkoły) i go ululał. ja oczywiscie podsypiałam, a jak małego uspił, to pospaliśmy oboje do 8:10.

i zmywanie woła