|
|
#1531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Haneczka myślę że to nic poważnego, nie stresuj się tylko poczekajcie co lekarz powie
A to na pewno nie wina tego że jej.oczko przemywalas ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej Zuzi trzymal sie ponad miesiąc. Miesiąc i kilka dni jakos. Chodziliśmy do pediatry, ale mowil żeby dać czas. Jesli pępuszek brzydko nie pachnie, nie babra się itd, to raczej ok, ale oczywiście lepiej sprawdzić. Nam pediatra powiedziała juz w szpitalu ze bardzo mocno ukrwione bylo czy cos tam. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Madzia a czym myjesz pępek? |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patyczkami do uszu dookoła resztki krwi zaschnietej zbieramy i psikam octaniseptem x2 dziennie. Tak w szpitalu polecali. Nie pachnie brzydkko nic znim się po prostu nie dzieje.
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze spróbuj spirytusem? Chyba szybciej zasusza. Ja tez przemywalam octaniseptem, ale odkąd pediatra polecila mi spirytus, to szybciej zaczął zasychac i po kilku dniach odpadl. No i my przemywalismy potem przy każdej zmianie pieluszki praktycznie ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Dziewczyny kciuki za dzisiejsze porody ! Zaraz będziecie mieć dzieciaczki przy sobie, ale fajnie ! 😍 |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Ania
|
Cytat:
Co do kikutka- a pielęgnujesz czymś? "papra" się jakoś, czy po prostu jest kikut? Nam odpadł jak wyszłyśmy do domu, czyli w 6 dobie. Kazano mi to przemywać octaniseptem, i co chwilę ten pępek krwawił lekko. Przestałam używać tego i się ładnie zasklepiło wszystko. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61373296]Haneczka myślę że to nic poważnego, nie stresuj się tylko poczekajcie co lekarz powie A to na pewno nie wina tego że jej.oczko przemywalas ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No wiem, że pewnie nic poważnego, ale wiadomo- mama się chyba martwi o wszystko! dopiero teraz to czuję. Ale ja jak ja. Mój mąż, jak Hania ulała(taki chlust) był przerażony! strasznie się o nią martwił- a ona po prostu za dużo się najadła i ulała(zdarzyło się to dwukrotnie). Musiałam mu długo tłumaczyć, że dopiero jak bym tak często robiła, to trzeba się martwić i żeby w takich sytuacjach zachował spokój, bo jak on się będzie denerwował to i mała będzie niespokojna. No i chyba zrozumiał, bo później już panował nad emocjami
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Położna środowiskowa która u mnie była to porażka :/ nie pomogła w kp wręcz przeciwnie wyjjela mi kartkę z dietą: z,warzyw tylko ziemniak, buraki i marchewka, zero owoców,bialy chleb,maslo,kurczak gotowany i poledwica wieprzowa z przypraw Sol i bazylia,nabiał tylkp ser żółty i tak najlepiej do 3go miesiąca przy kp....
Była u Nas na 5dobę,po wypisie i gada że już mogę na 10min dziecko na balkon wystawić :P My w piatek wyszliśmy, w sobotę już wózek na dwór i 15min spaceru bo 26stop było także wiecie średnio mi ta,położna pomoże....Muszę szybkp pojechać do pracy i wpiac Hanie i TZ do Medicoveru za. 72zl miesiecznie mam taką możliwość - myślę, że,warto zawsze to inny standard opieki i szybki dostęp do specjalistów
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli teorie z przed 50 lat :p Pewnie, jak masz możliwość to ja bym skorzystala, niedrogo w sumie
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak nowoczesna położna ![]() Hm, to w sumie niedużo, chyba też bym skorzystała na Twoim miejscu
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
Też polecam spirytus do pępka. Szybciej wysusza.
|
#1540 |
|
Konto usunięte
|
Madzia ale położna Ci się trafiła
![]() Dziewczyny, które chciałyby JUŻ. Tej dziewczynie niedługo po nakręceniu tego filmiku odeszły wody. Któraś próbuje? Nie zapomnijcie tylko tego uwiecznić ![]() https://www.youtube.com/watch?v=NQ92dQuWdKs |
|
|
|
#1541 | |
|
Ania
|
Cytat:
Dodam, ze u mnie nie było jej wcale.. pojechaliśmy do pediatry żeby zważyć małą i tam gadałam z położną, więc chyba uznała, ze do domu przyjeżdżać nie musi- dla mnie to lepiej, po co mi ona ![]() Ostatnio byłam tez u lekarza rodzinnego(mam kilu lekarzy i akurat trafiłam na kobietkę, która głównie zajmuje się dziećmi) no i powiedziała, że jedyne co mogę jeść to ewentualnie chleb pszenny z masłem, makarony, ziemniaki.. absolutnie buraków, marchewki, praktycznie żadnych warzyw! owoców też nie, no i pić tylko wodę!- a najlepsze jest to, że wcale stara nie była, może kobietka ze 40 lat miała.. Nie wspomniałam jej o tym, że praktycznie codziennie zjadam trochę truskawek, że zjadłam bigos z młodej kapusty... jeszcze by kobietka na zawał zeszła. ![]() A co do spaceru? ja wczoraj koło 19.30 z małą wróciłam z dworu, a nie było za ciepło już.. Wyszłyśmy koło 18.00. Ale ogólnie już nawet 2-3 godziny jesteśmy na dworze jak jest ciepło, wracamy dlatego, ze mała głodna np ![]() A 15 minut nigdy nie miałam- od razu poszłam na pół godziny- Hania żyje, ma się dobrze ![]() Także jak słucham rad niektórych osób, to się wszystkiego odechciewa. Rozumiem z jedzeniem, po prostu trzeba dziecko obserwować, czy coś się dzieje, jeśli nic, to po co mam jeść tylko chleb z masłem?? ![]() Co do medicoveru- myślę, że warto, jak za takie pieniądze dwie osoby
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliweczka, no jasne, że jutro będzie bobo! Przetestowałam na sobie! ![]() Madzia, ale Ci się trafił babsztyl ![]() za dzisiejsze cc!! Takie mam fajne gładkie nogi, a bożena zaczyna odrastać i mnie wkurza czekam aż się wygoję do końca i lecę na jakieś cukrownie. Nie mogę się doczekać kiedy ten moment nastąpi, to moje aktualne marzenie!
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
dzanet, a no tak, głupio jakby w piaskownicy Ci wody odeszły.... Ja to nawet takiego scenariusza nie biorę pod uwagę
ale liczę, że pod koniec tygodnia coś się ruszy u mnie chudziaszek, ja co prawda nie miałam nigdy kota, ale mam znajomych z kotami u których pojawił się noworodek. I od momentu złożenia łóżeczka oni po prostu ostro wyganiali koty z łóżeczka, nie pozwalali tam wchodzić, żeby od razu uczyły się że to teren nie dla nich. Bo potem może być problem... A nie chodzi o to, żeby zamykać drzwi przed kotem tylko żeby on wiedział, że są miejsca które nie są dla niego przeznaczone. śliweczka, a to Ci mąż przestraszył się pakowania torby To dzisiaj Ty się pakuj, mąż niech zbiera siły i wieczorem do dzieła Cierpliwość, mi się marzyła data 06.06 z tego samego powodu (bo moja córcia jest z 06) ale raczej nie sądzę, bo u mnie totalna cisza w tym zakresie.... Ja pomarudzę trochę, ale naprawdę już tak źle się czuję. Jak jakiś niedołężny wieloryb. Ciężko mi córce nawet buty założyć coś jeszcze synalek mi uciska teraz i znowu krzyż mnie boli. No chodzę jak inwalida. Niech ten synalek już wyskakuje bo mam dość
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1549 |
|
Rozeznanie
|
witam się po przerwie
nadal w dwupaku. mąż mi dziś wyjeżdza na tydzień za granicę hahahaahahahaha trzymajcie kciuki żebym nie urodziła!
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki i powodzenia na cc!! MADZIA jakas masakra z ta położną, trochę staroswiecka. SLIWECZKA ale maaz usmialam sie!AGGUSIA dobrze, ze juz lepiej. FIAZO kciuki, aby wyniki byly ok. My wychodzimy do.domu! Gabrysia wagowo prawie tyle co przy porodzie (bez 30g), ja okey, mala ok. Juz stesknilam sie za moim.starszakiem!
|
|
#1551 | ||
|
Ania
|
Cytat:
mokry piasek-lepsze babki z piaskuMożesz marudzić ale pomyśl, że już bliżej niż dalej![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1553 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ewka555;61374346]Czyli teorie z przed 50 lat :p
Pewnie, jak masz możliwość to ja bym skorzystala, niedrogo Cytat:
Najlepsze to, że babka ok 40 lat :P Aaa i byla u mnie o 7:45 ja w piżamie etc ![]() taki najzwyklejszy spirytus? Cytat:
Cytat:
Lekarka też dobra. Przyznam się ja też jadłam trochę truskawek.Hania ma się dobrze codzuennnie jem warzywa i owoce. Piję wodę lekko gazowana. Nawey 2kawalko ptasiego mleczka zjadlam.Trzebaa po prostu zdroowo jeść! witamminy mama też musi mieć żeby nie paść :PSuper, że tyle na dworku jesteście my wczoraj godzinkę dookola bloku spacerowalismy. Hania potem spała grzecznie Dziewczyny póki co to złote dziecko mamy. Płaczę tylko jak chcę mocno jeść i przy cycku jak się złości. Przy przewijaniu/przebieraniu/kapieli oaza spokoju ![]() Medicover biorę cena dobra a pakiet taki samm jak ja będą mieć. Jedyna wada wszystkie szczepionki płatne ale te na NFZ zrobię u rodzinnego lekarza w przychodni
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine, super, że wychodzicie
Machnęłam okno w pokoju synka, i myślę, co by tu jeszcze zrobić
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igi pewnie już na Was czeka Mleczko odciagniete,pora na prysznic i śniadanie ![]() Hania grzecznie śpi trzeba ten czas wykorzystać
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine daj znać koniecznie jak starszy zareagował na siostrzyczkę!
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah,Paulack, Kasia kciuki !!! ![]() Ja wstalam z bólem krzyży i brzucha:/ lekko mi twardnieje. Śniło mi się ze wody mi odeszly- po raz drugi taki sen. Jestem trochę obolala:/ Wstaje umyje włosy i moze poczuje się lepiej. Śniadanie zjedzone - truskawki z jogurtem
|
#1558 |
|
Konto usunięte
|
Elaine, super że wychodzisz!
![]() A ja przez ten filmik na YT dotarłam do innych i tak siedzę i oglądam filmiki z narodzin i ryczę jak głupia. O taki np. bardzo mnie wzruszył https://www.youtube.com/watch?v=CUiEXqQfY3c (nic nie widać od dołu- bez obaw :P) Dobra, idę szukać torby, no chyba że mi jakieś złe moce przeszkodzą
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ty sprzatasz a ja jeszcze w łożku
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Jadę do szpitala - wskazanie lekarza na poród sie nie zanosi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

patyczkami do uszu dookoła resztki krwi zaschnietej zbieramy i psikam octaniseptem x2 dziennie. Tak w szpitalu polecali. Nie pachnie brzydkko nic znim się po prostu nie dzieje.

Nie ma to jak nowoczesna położna 

za dzisiejsze cc!!
przestraszył się pakowania torby
coś jeszcze synalek mi uciska teraz i znowu krzyż mnie boli. No chodzę jak inwalida. Niech ten synalek już wyskakuje bo mam dość