|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Ja już nie kupuję ubranek, bo moja Mama odkupiła od koleżanki za symboliczną 1 zł/sztukę całe siaty ubranek, włącznie z kombinezami na zimę, wprawdzie po dziewczynce, ale dużo w kolorze niebieskim, beżowym i zielonym, stąd się nada dla Kuby
A i wczoraj szwagierce się przypomniało, że w piwnicy mają cały karton ubranek do 1 roku po Mateuszu (ma już 11 lat) i łóżeczko turystyczne, a ja byłam pewna, że je sprzedali, bo oni dużo się na allegro udzielają![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Pszczolinka, cudne! mam wiele ubranek dla Dziecia w tych kolorach, co Olafka literki |
|
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
Pszczolinka świetne te literki
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki, witam się w 36tyg i 9 miesiącu, cieszę się że mimo problemów dotrwałam tak daleko
Jeszcze dwa tygodnie i będzie ciąża donoszona Ja wysłałam dziś mamę po spodnie na lato dla TŻ ale zapomniałam o sukienkach, jakie macie na myśli, które będą dobre na potem do karmienia? DZOJSTICZEK, jakie staniki do karmienia zamawiałaś z HM, bo dziś też chcę sobie zamówić coś na lato to może też bym jakiś stanik kliknęła za jednym zamachem I kciuki za wszystkie wizyty dziś i za usg MISI
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2016-06-06 o 11:59 |
|
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sie zdenerwowalam teraz. Dziadek,ktory jest za mna ustawil sie pod gabinetem. Mowie mu,ze on jest za mna a nie przede mna a ten popatrzyl na mnie z politowaniem i zaczal sie smiac. Ludzie oczywiscie zero reakcji. Jak on wejdzie przede mna to juz naprawde moje szanse na dostanie sie do lekarza spadna. Tak sie wscieklam,ze az mi sie brzuch spial. I plakac juz mi sie tez chce. Juz 3h tu siedze
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
PSZCZOLINKA, śliczne literki, super kolorki dla chłopca
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam Was bo nie mam sily :/
Wróciłam do domu zestresowana. Udało się trafić na Polska położną więc tu spoko, dogadalam się z nią, zapytałam o to co najważniejsze i luz. Zrobiła ktg, które wyszło wzorowo, jakieś skurcze się zaznaczyły ale mówiła, że to normalne już na tym etapie. Zobaczyłam porodowke, wygląda ok. Jednoosobowa sala, mają tam sprzęt do cc gdyby okazało się, że trzeba ciąć natychmiast. Potem poszłam do lekarza szpitalnego i juz nie było tak kolorowo. Zbadał mi szyjke i mówił, że jest rozwarcie na 1 cm ( ok spoko, to chyba nie jest tragedia ) ale nastraszyl mnie, że muszę jeszcze więcej odpoczywać, jeść 3x1 magnez i obserwować czy nie czuje parcia główka bo dziecko jest bardzo nisko!! Szyjka chyba długa jeszcze. No i mlody waży 2550 podobno. T powiedział, że ostatni raz jadę sama jutro do ginekologa mojego i potem już będzie ze mną jeździł. Pan doktor mówił, że mam nie myśleć o przenoszeniu bo to raczej nie grozi w moim przypadku i mówił, że mam trzymać do 17 czerwca i wtedy już luz. Tyle, że ja nie chcę tak szybko rodzic !!!! Jutro muszę dopytać moja panią ginekolog co sądzi. Z tego wszystkiego to już mi się jeść odechcialo. :/
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Pszczolinka ale super te literki
Takie akurat w moich kolorach
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
BEATUSIA, co za facet, nie cierpię takich typków, nie dziwię się, że się wkurzyłaś..burak! Szkoda, że nikt nie stanął w Twojej obronie
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Kamila, spokojnie
Wydaje mi się, że najważniejsze z tego wszystkiego powinno być, to że skoro masz rozwarcie to powinnaś zwracać szczególną uwagę, czy wody się nie sączą, a nie położenie dziecka. A z rozwarciem na cm to jeszcze możesz przenosic Sprawdzaj wkładki, czy nie są bardziej mokre niż zwykle Pszczolinka, super ! Beatusia, nie daj się !!!! ![]()
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILA, ojej, szkoda ze i u Ciebie pojawiło się rozwarcie..tylko myślę, że jeśli na ktg pojawiły się skurcze to powinnaś dostać coś dodatkowego na te skurcze, np. scopolan bo skurcze też powodują skracanie się szyjki/rozwarcie. Ale miejmy nadzieję, że lekarze wiedzą co robią. No i jedno jest pewne, musisz duużo bardziej się oszczędzać! A mały już ma naprawdę ładną wagę
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
No niby wiem, że można przenosić z rozwarciem ale nie wyglądał na faceta, który panikuje a mówił tak poważnie o tym, że mam się skupić żeby donosic do 17, że aż się przestraszylam.
Teraz boli mnie brzuch i czuje każdy ruch młodego na dole :/ Nie mogę się stresować bo to nic nie da. Na pewno będę jedna z tych co ostatnia urodzi
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila a który tc będzie u Ciebie tego 17.06?
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie idę liczyć...
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- 35+2. Chyba coś mu się po☠☠☠ało. Przecież to jest za szybko !!!!
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Połowa 36ego wiec jeszcze tro che szybko, zaciskaj kopytka, leżeć i noooo stresss!
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Beatusia nie daj się dziadowi- walcz o miejsce w kolejce. Bez skrupułów odwarknij jak coś będzie gadał.
Kamila- nie denerwuj się bo stres teraz na pewno w niczym nie pomoże. Zobaczysz co jutro powie twój lekarz Dzieci nam się też teraz coraz bardziej obniżają. Na pewno wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się, brzuch już nie boli i jestem spokojniejsza.
Co ma być to będzie nie sądzę, żebym miała jakieś mega powody do zmartwienia bo jednak szyjka długa jest. Byle nie rodzic do końca czerwca!! Jutro mam wizytę to wypytam jeszcze.
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Tak was czytam to się strasznie wkurzam że nie mogę zzo :-/ Pszczolinka - super literki :-D Beatusia - trzymaj się tam! Mój tż pojechał. Jak mu wczoraj powiedziałam żeby wyjął mi kubek że swojego auta bo tam zostawiłam to sobie włoże do torby do szpitala, to on do mnie ze bez niego mam nie rodzić więc jak wróci za 2 tygodnie to mi go da :-D Przyszła paczka z HM. Staniki większe w miseczkach trochę. Chyba zostawię skoro mowicie że bralyscie większe też. Za to nie wiem co zrobić z sukienką. Nie wiem czy mi się podoba :-P |
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Możesz się bawić w bycie księżniczką
![]() Ciekawe, jak sytuacja u Beatusi. Mam nadzieje, że ten dziadyga się nie wepchnął Ale bym zrobiła afere
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, Lipcóweczki!
tak Was witam i wlaśnie sobie zdałam sprawę, że za miesiąc już będzie z nami kilka dzieciaków Co do jazdy autem, to ja jeżdżę, ale już w zasięgu a z TŻ dalej ewentualnie i On za kiero, bo ja wtedy siadam wygodnie jak orka ![]() A poza tym, jakas nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza, dużo trąbię. Ale z Hanką w ciąży też trąbiłam dużo ![]() Yousthyna, tak, Lidl bardzo słabo w kwestii traktowania kobiet w ciąży ![]() Kamila, to kurde... leż, dziewczyno!!! Pszczolinka, czad napis! ![]() Dziewczyny, poszukują solidnych organizerów do samochodu! Mam dla Hani, ale taki tani badziewny z Allegro i chciałabym się go pozbyc, kupując na to konto dwa solidne. Ktoś gdzieś coś? |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam co u Beatusi i normalnie chamstwo!!
Aż jestem w szoku, że kazali jej tyle czekać !! Muszę jeszcze tyle rzeczy zrobić, że nie wiem co najpierw ;(
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Kamila, fajnie, że trafiłaś na Polkę, a co do porodu 17-ego, to słuchaj ale nas i zaciskaj nogi, na razie nie rodzimy!
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam się, nie będę rodzic do końca czerwca ! :P
Potem już niech się dzieje co chce. Ale wydaje mi się, że nie jest tak źle jak mówił ten lekarz.
|
#1134 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja też zazwyczaj się nie upominam o to żeby ktoś mi ustąpił. Chyba dwa razy się zdarzyło Te kiecki całkiem spoko! Też wzięłam marynarską i zamierzam wychodzić w niej 'do ludzi' ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio też nie załapałam się na sukienki z lnu ale dziś się udało i mam swoją marynarską! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam parę zdjęć
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, dokładnie
Tytuły mają moc ![]() Wróciłam z kotami i jestem ledwo żywa, chociaż zrobiłam niezły numer i aż sie dziwie, że się udało Mieszkam na 4 piętrze i jakoś nie uśmiechało mi sie targac 2 kocurów (Leon 6,45 kg, Felutek 5,8) na górę, więc Leona puściłam na parterze i poszedł za mną na górę ![]() Dostał krople do ucha przeciwświądowe, wymaz pobrany, po południu będzie wynik. teraz myją się obrażone, że ktoś je łapał i zostawił śmierdzący zapaszek
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,juz prawie po wszystkim. Z dziadkiem scielam sie pod drzwiami,bo zaczal do mnie sapac,ze z jakiej racji ja teraz wchodze. Niby przede mna jeszcze trzy osoby z rtg powinny wejsc,ale jedna pani mnie przepuscila,no wiec udalo sie. Stopa skrecona ze stluczeniem. Stwierdzil,ze rtg niby mozna,ale radiolog bedzie odradzal. No i w jego ocenie nie ma potrzeby. Teraz czekam na opatrunek uciskowy.
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój by uciekł w sina dal...
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym,dziewczyny pisaly,ze niektore to z rozwarciem 1-2cm chodzily ponad miesiac,wiec spokojnie 😚 No i fajnie,ze zwiedzilas szpital i juz mniej wiecej wszystko wiesz,zawsze to wiekszy komfort ☺
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście już tylko opatrunek i do domku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

A i wczoraj szwagierce się przypomniało, że w piwnicy mają cały karton ubranek do 1 roku po Mateuszu (ma już 11 lat) i łóżeczko turystyczne, a ja byłam pewna, że je sprzedali, bo oni dużo się na allegro udzielają

A ja też zazwyczaj się nie upominam o to żeby ktoś mi ustąpił. Chyba dwa razy się zdarzyło