IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 11:46   #1111
Wesola_Ania
Zadomowienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Ja już nie kupuję ubranek, bo moja Mama odkupiła od koleżanki za symboliczną 1 zł/sztukę całe siaty ubranek, włącznie z kombinezami na zimę, wprawdzie po dziewczynce, ale dużo w kolorze niebieskim, beżowym i zielonym, stąd się nada dla Kuby A i wczoraj szwagierce się przypomniało, że w piwnicy mają cały karton ubranek do 1 roku po Mateuszu (ma już 11 lat) i łóżeczko turystyczne, a ja byłam pewna, że je sprzedali, bo oni dużo się na allegro udzielają

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Pszczolinka, cudne! mam wiele ubranek dla Dziecia w tych kolorach, co Olafka literki
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:50   #1112
silver89
Rozeznanie

Pszczolinka świetne te literki
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:54   #1113
confused women
Zakorzenienie

Hej Kobietki, witam się w 36tyg i 9 miesiącu, cieszę się że mimo problemów dotrwałam tak daleko Jeszcze dwa tygodnie i będzie ciąża donoszona

Ja wysłałam dziś mamę po spodnie na lato dla TŻ ale zapomniałam o sukienkach, jakie macie na myśli, które będą dobre na potem do karmienia?

DZOJSTICZEK, jakie staniki do karmienia zamawiałaś z HM, bo dziś też chcę sobie zamówić coś na lato to może też bym jakiś stanik kliknęła za jednym zamachem

I kciuki za wszystkie wizyty dziś i za usg MISI

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2016-06-06 o 11:59
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 11:57   #1114
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Beatusia, możesz - ale dla własnego świetego spokoju poproś jeszcze o tą płachte ochronną
cytat z parenting
Warto również wiedzieć, że badanie przeprowadzone na częściach ciała znajdujących się w odpowiedniej odległości od miednicy, np. RTG zęba, może być bezpiecznie wykonane w każdym okresie ciąży.
Dzieki! Ale jednak wolalabym tego uniknac 😕 jakos nie jestem do konca przekonana..
Ale sie zdenerwowalam teraz. Dziadek,ktory jest za mna ustawil sie pod gabinetem. Mowie mu,ze on jest za mna a nie przede mna a ten popatrzyl na mnie z politowaniem i zaczal sie smiac. Ludzie oczywiscie zero reakcji. Jak on wejdzie przede mna to juz naprawde moje szanse na dostanie sie do lekarza spadna. Tak sie wscieklam,ze az mi sie brzuch spial. I plakac juz mi sie tez chce. Juz 3h tu siedze
Stary 2016-06-06, 11:58   #1115
confused women
Zakorzenienie

PSZCZOLINKA, śliczne literki, super kolorki dla chłopca
Stary 2016-06-06, 11:59   #1116
kamila_509
Zakorzenienie

Nie nadrabiam Was bo nie mam sily :/

Wróciłam do domu zestresowana.

Udało się trafić na Polska położną więc tu spoko, dogadalam się z nią, zapytałam o to co najważniejsze i luz. Zrobiła ktg, które wyszło wzorowo, jakieś skurcze się zaznaczyły ale mówiła, że to normalne już na tym etapie.

Zobaczyłam porodowke, wygląda ok. Jednoosobowa sala, mają tam sprzęt do cc gdyby okazało się, że trzeba ciąć natychmiast.

Potem poszłam do lekarza szpitalnego i juz nie było tak kolorowo.

Zbadał mi szyjke i mówił, że jest rozwarcie na 1 cm ( ok spoko, to chyba nie jest tragedia ) ale nastraszyl mnie, że muszę jeszcze więcej odpoczywać, jeść 3x1 magnez i obserwować czy nie czuje parcia główka bo dziecko jest bardzo nisko!! Szyjka chyba długa jeszcze.
No i mlody waży 2550 podobno.

T powiedział, że ostatni raz jadę sama jutro do ginekologa mojego i potem już będzie ze mną jeździł.

Pan doktor mówił, że mam nie myśleć o przenoszeniu bo to raczej nie grozi w moim przypadku i mówił, że mam trzymać do 17 czerwca i wtedy już luz. Tyle, że ja nie chcę tak szybko rodzic !!!!

Jutro muszę dopytać moja panią ginekolog co sądzi.

Z tego wszystkiego to już mi się jeść odechcialo. :/
Stary 2016-06-06, 11:59   #1117
_Inka__
Zadomowienie

Pszczolinka ale super te literki Takie akurat w moich kolorach
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:01   #1118
confused women
Zakorzenienie

BEATUSIA, co za facet, nie cierpię takich typków, nie dziwię się, że się wkurzyłaś..burak! Szkoda, że nikt nie stanął w Twojej obronie
Stary 2016-06-06, 12:04   #1119
Arida_
Zadomowienie

Kamila, spokojnie Wszystkie dzieciaczki mamy już nisko. Gorzej jakby na tym etapie by wysoko i odwrócony
Wydaje mi się, że najważniejsze z tego wszystkiego powinno być, to że skoro masz rozwarcie to powinnaś zwracać szczególną uwagę, czy wody się nie sączą, a nie położenie dziecka. A z rozwarciem na cm to jeszcze możesz przenosic
Sprawdzaj wkładki, czy nie są bardziej mokre niż zwykle

Pszczolinka, super !

Beatusia, nie daj się !!!!
Stary 2016-06-06, 12:06   #1120
confused women
Zakorzenienie

KAMILA, ojej, szkoda ze i u Ciebie pojawiło się rozwarcie..tylko myślę, że jeśli na ktg pojawiły się skurcze to powinnaś dostać coś dodatkowego na te skurcze, np. scopolan bo skurcze też powodują skracanie się szyjki/rozwarcie. Ale miejmy nadzieję, że lekarze wiedzą co robią. No i jedno jest pewne, musisz duużo bardziej się oszczędzać! A mały już ma naprawdę ładną wagę
Stary 2016-06-06, 12:07   #1121
kamila_509
Zakorzenienie

No niby wiem, że można przenosić z rozwarciem ale nie wyglądał na faceta, który panikuje a mówił tak poważnie o tym, że mam się skupić żeby donosic do 17, że aż się przestraszylam.

Teraz boli mnie brzuch i czuje każdy ruch młodego na dole :/

Nie mogę się stresować bo to nic nie da.
Na pewno będę jedna z tych co ostatnia urodzi
Stary 2016-06-06, 12:07   #1122
deksterowa
Zakorzenienie

Kamila a który tc będzie u Ciebie tego 17.06?

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:09   #1123
kamila_509
Zakorzenienie

Właśnie idę liczyć...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

35+2. Chyba coś mu się po☠☠☠ało.
Przecież to jest za szybko !!!!
Stary 2016-06-06, 12:10   #1124
Arida_
Zadomowienie

Połowa 36ego wiec jeszcze tro che szybko, zaciskaj kopytka, leżeć i noooo stresss!
Stary 2016-06-06, 12:11   #1125
_Inka__
Zadomowienie

Beatusia nie daj się dziadowi- walcz o miejsce w kolejce. Bez skrupułów odwarknij jak coś będzie gadał.

Kamila- nie denerwuj się bo stres teraz na pewno w niczym nie pomoże. Zobaczysz co jutro powie twój lekarz Dziewczyny już wcześniej pisały, że z małym rozwarciem można spokojnie doczekać do dnia porodu a nawet przenosić Dzieci nam się też teraz coraz bardziej obniżają. Na pewno wszystko będzie dobrze
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:12   #1126
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Właśnie idę liczyć...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

35+2. Chyba coś mu się po☠☠☠ało.
Przecież to jest za szybko !!!!
NO dokładnie ! :/ Dziwny lekarz. od 17ego to ja mogę rodzić, z tewrminem na 1.07 a nie 20ego Skonsultujesz to ze swoją ginką i zobaczysz wtedy
Stary 2016-06-06, 12:13   #1127
kamila_509
Zakorzenienie

Położyłam się, brzuch już nie boli i jestem spokojniejsza.

Co ma być to będzie nie sądzę, żebym miała jakieś mega powody do zmartwienia bo jednak szyjka długa jest.

Byle nie rodzic do końca czerwca!!

Jutro mam wizytę to wypytam jeszcze.
Stary 2016-06-06, 12:14   #1128
aglo_mammy
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Tak was czytam to się strasznie wkurzam że nie mogę zzo :-/

Pszczolinka - super literki :-D

Beatusia - trzymaj się tam!

Mój tż pojechał. Jak mu wczoraj powiedziałam żeby wyjął mi kubek że swojego auta bo tam zostawiłam to sobie włoże do torby do szpitala, to on do mnie ze bez niego mam nie rodzić więc jak wróci za 2 tygodnie to mi go da :-D

Przyszła paczka z HM. Staniki większe w miseczkach trochę. Chyba zostawię skoro mowicie że bralyscie większe też. Za to nie wiem co zrobić z sukienką. Nie wiem czy mi się podoba :-P
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:15   #1129
Arida_
Zadomowienie

Możesz się bawić w bycie księżniczką

Ciekawe, jak sytuacja u Beatusi. Mam nadzieje, że ten dziadyga się nie wepchnął Ale bym zrobiła afere
Stary 2016-06-06, 12:17   #1130
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello, Lipcóweczki!

tak Was witam i wlaśnie sobie zdałam sprawę, że za miesiąc już będzie z nami kilka dzieciaków

Co do jazdy autem, to ja jeżdżę, ale już w zasięgu a z TŻ dalej ewentualnie i On za kiero, bo ja wtedy siadam wygodnie jak orka
A poza tym, jakas nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza, dużo trąbię. Ale z Hanką w ciąży też trąbiłam dużo

Yousthyna, tak, Lidl bardzo słabo w kwestii traktowania kobiet w ciąży

Kamila, to kurde... leż, dziewczyno!!!

Pszczolinka, czad napis!

Dziewczyny, poszukują solidnych organizerów do samochodu! Mam dla Hani, ale taki tani badziewny z Allegro i chciałabym się go pozbyc, kupując na to konto dwa solidne. Ktoś gdzieś coś?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:17   #1131
kamila_509
Zakorzenienie

Właśnie czytam co u Beatusi i normalnie chamstwo!!
Aż jestem w szoku, że kazali jej tyle czekać !!

Muszę jeszcze tyle rzeczy zrobić, że nie wiem co najpierw ;(
Stary 2016-06-06, 12:18   #1132
Wesola_Ania
Zadomowienie

Kamila, fajnie, że trafiłaś na Polkę, a co do porodu 17-ego, to słuchaj ale nas i zaciskaj nogi, na razie nie rodzimy!
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:19   #1133
kamila_509
Zakorzenienie

Nie dam się, nie będę rodzic do końca czerwca ! :P
Potem już niech się dzieje co chce.
Ale wydaje mi się, że nie jest tak źle jak mówił ten lekarz.
Stary 2016-06-06, 12:24   #1134
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Zaliczyłam wizytę w Lidlu, u mnie juz praktycznie wszystko wymiecione. Ale w innym koszu ktos odłożył M tej w marynarskim stylu, wiec wzielam. W sumie nawet na teraz jest ok, ale jak ananka pisała - bardzo krótka. Ale jak brzuszek "zniknie" to sie troche inaczej bedzie układać i powinno byc ok. Za taka kasę to nawet po domu nie szkoda bedzie w niej latać

Ale wiecie co, spotkałam sie z takim chamstwem w Lidlu podeszłam do kasy (miałam tylko sukienkę i chleb w rękach) - jedna osoba przede mna. Kasjerka mi mowi, że zaprasza do kasy obok, bo ta zamyka. No kurcze juz te 2 rzeczy mi mogła skasować. Ale ok, ide do kasy obok, a tam jakas starsza babka tak mi sie wepchala wózkiem, ze prawie mnie potraciła. Oczywiscie wozek wypchany po brzegi A ja oczywiscie ciapa taka, że się nawet nic nie odezwałam, bo tak mi się przykro zrobiło. No cóż, nie ma taryfy ulgowej dla ciężarówek
oj współczuję sytuacji w Lidlu, ja nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, zero zrozumienia dla Ciężarnych A ja też zazwyczaj się nie upominam o to żeby ktoś mi ustąpił. Chyba dwa razy się zdarzyło
Te kiecki całkiem spoko! Też wzięłam marynarską i zamierzam wychodzić w niej 'do ludzi'

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Beatusia, daj znać jak wrócisz ze szpitala, co z nogą!

C_w_k, tak przy badaniu dna oka dostajesz krople atropiny i one rozszerzają źrenicę, trochę szczypie…auta nie da rady prowadzić, ja miałam takie rozszerzone przez ok 3 godz, z daleka widziałam normalnie, ale z bliska wszystko miałam rozmazane, mimo ubranych soczewek

Dzojsticzek, ważna jest kondycja siatkówki, co ocenia się przy okazji bad dna oka, wada ponoć nie ma znaczenia….ja i tak musiałam iść do okulisty, bo troszkę mi się pogorszył wzrok w ciąży
Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
ja tez zawsze w Lidlu obrywam zamiast taryfy ulgowej :p

Moim zdaniem to kwestia stanu siatkówki. Ja mam wadę -2 ale na konsultacje wole iść.
Ok, dzięki dziewczyny za info, w takim razie jeszcze się zapiszę bo byłam już zapisana ale odwołałam jak mi tak gin powiedziała...

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Beatusia powodzenia w szpitalu i daj znac co i jak!

Dzojsticzek ja takie zwykle klapki "gumowe" nie japonki kupiłam za 8zl w Auchan. Śmierdzialy chińszczyzna, ale wymylam je i wywietrzylam i są ok.
kurczaki, wczoraj wieczorem późnym byłam w Auchan ale mieliśmy dosłownie 40min do zamknięcia i wzięliśmy najpotrzebniejsze rzeczy i szybko zawinęliśmy się do domu. W ogóle wkurzona byłam, bo wszystkie warzywa/owoce przebrane i drogie! Chociaż czego ja się spodziewałam w niedzielny wieczór

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Fajnie, że weekend udany. Ja tak leniwej ndz daaaawno nie miałam.
Mój mąż mówi do brzucha, całuje, drapie brodą (lubię to bo brzuch swędzi) i czyta wierszyki małemu
Też strasznie się pocę pod kołdrą i jeszcze ta poducha "wąż". Muszę spać pod samą poszewką.
Lidla mam daleko, dziś nie dojadę, muszę pożegnać się z sukienkami. Ostatnio już nic nie zastałam
Też już chcę się pakować, ale czekam jeszcze na tą zaginioną paczkę. Ostatnia pralka i jadę z koksem! Nawet przekąski na porodówkę i wodę już mam
Kopca Kreta zrób z przepisu z neta, nie kupuj w proszku - szkoda pakować w siebie chemię a wychodzą jeszcze lepsze.
Ja mam wadę -3, ale wzięłam skierowanie, bo ostatnio miałam badanie tylko pod kątem okularów, bez szczegółów, więc wolę to sprawdzić.

Prezenterka ddtvn fajnie dziś ubrana
też mi się pogorszył właśnie wzrok w ciąży
Ja ostatnio też nie załapałam się na sukienki z lnu ale dziś się udało i mam swoją marynarską!

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny po weekendowo,
staram się nadrobić zaległości forumkowe przed wizytą u diabetolog.
Spędziliśmy weekend u moich rodziców, śmieję się, że to był ostatni raz w dwupaku, bo to 130 km, więc koniec wyjazdów na razie. Dzień dziecka, grill na działce, wypad nad jeziorko i zleciało przyjemnie.

Beatusia, przeczytałam co Ci się przydarzyło, trzymaj się i oby nic poważnego to nie było.

Dziś odebrałam przesyłkę z literkami 3D z allegro, więc się chwalę:

Ale ładne te literki

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, witam się w 36tyg i 9 miesiącu, cieszę się że mimo problemów dotrwałam tak daleko Jeszcze dwa tygodnie i będzie ciąża donoszona

Ja wysłałam dziś mamę po spodnie na lato dla TŻ ale zapomniałam o sukienkach, jakie macie na myśli, które będą dobre na potem do karmienia?

DZOJSTICZEK, jakie staniki do karmienia zamawiałaś z HM, bo dziś też chcę sobie zamówić coś na lato to może też bym jakiś stanik kliknęła za jednym zamachem

I kciuki za wszystkie wizyty dziś i za usg MISI
takie zamówiłam: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330910013.html i miałam jeszcze rabat i dałam za nie 59zł więc uważam, że całkiem spoko cena. Wzięłam swój rozmiar miseczki, bo zbytnio nie urosły a tylko obwód większy. Ale są tak miękkie, że spokojnie jak będzie mleko w nich to powinno się wszystko zmieścić. Potem zainwestuję w jakiś bardziej usztywniony w kolorze nude aby się nie odznaczał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienkaLIDL.jpg (92,9 KB, 9 załadowań)
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 12:24   #1135
kamila_509
Zakorzenienie

Zrobiłam parę zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465208818824.jpg (56,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465208828832.jpg (54,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2016-06-06, 12:26   #1136
Arida_
Zadomowienie

Hehe, dokładnie Tytuły mają moc jeszcze nie rodzimy w tym wątku przecież

Wróciłam z kotami i jestem ledwo żywa, chociaż zrobiłam niezły numer i aż sie dziwie, że się udało
Mieszkam na 4 piętrze i jakoś nie uśmiechało mi sie targac 2 kocurów (Leon 6,45 kg, Felutek 5,8) na górę, więc Leona puściłam na parterze i poszedł za mną na górę kocurek paniusi
Dostał krople do ucha przeciwświądowe, wymaz pobrany, po południu będzie wynik. teraz myją się obrażone, że ktoś je łapał i zostawił śmierdzący zapaszek
Stary 2016-06-06, 12:27   #1137
beatusia10
Wtajemniczenie

Dziewczyny,juz prawie po wszystkim. Z dziadkiem scielam sie pod drzwiami,bo zaczal do mnie sapac,ze z jakiej racji ja teraz wchodze. Niby przede mna jeszcze trzy osoby z rtg powinny wejsc,ale jedna pani mnie przepuscila,no wiec udalo sie. Stopa skrecona ze stluczeniem. Stwierdzil,ze rtg niby mozna,ale radiolog bedzie odradzal. No i w jego ocenie nie ma potrzeby. Teraz czekam na opatrunek uciskowy.
Stary 2016-06-06, 12:29   #1138
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Hehe, dokładnie Tytuły mają moc jeszcze nie rodzimy w tym wątku przecież

Wróciłam z kotami i jestem ledwo żywa, chociaż zrobiłam niezły numer i aż sie dziwie, że się udało
Mieszkam na 4 piętrze i jakoś nie uśmiechało mi sie targac 2 kocurów (Leon 6,45 kg, Felutek 5,8) na górę, więc Leona puściłam na parterze i poszedł za mną na górę kocurek paniusi
Dostał krople do ucha przeciwświądowe, wymaz pobrany, po południu będzie wynik. teraz myją się obrażone, że ktoś je łapał i zostawił śmierdzący zapaszek
Kochany kot
Mój by uciekł w sina dal...
Stary 2016-06-06, 12:30   #1139
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
No niby wiem, że można przenosić z rozwarciem ale nie wyglądał na faceta, który panikuje a mówił tak poważnie o tym, że mam się skupić żeby donosic do 17, że aż się przestraszylam.

Teraz boli mnie brzuch i czuje każdy ruch młodego na dole :/

Nie mogę się stresować bo to nic nie da.
Na pewno będę jedna z tych co ostatnia urodzi
Kamila,spokojnie,bo nerwy tylko moga wszystko przyspieszyc,tfu tfu! Wszystkie trzymamy kciuki,zeby bylo ok!
Poza tym,dziewczyny pisaly,ze niektore to z rozwarciem 1-2cm chodzily ponad miesiac,wiec spokojnie 😚
No i fajnie,ze zwiedzilas szpital i juz mniej wiecej wszystko wiesz,zawsze to wiekszy komfort ☺
Stary 2016-06-06, 12:30   #1140
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,juz prawie po wszystkim. Z dziadkiem scielam sie pod drzwiami,bo zaczal do mnie sapac,ze z jakiej racji ja teraz wchodze. Niby przede mna jeszcze trzy osoby z rtg powinny wejsc,ale jedna pani mnie przepuscila,no wiec udalo sie. Stopa skrecona ze stluczeniem. Stwierdzil,ze rtg niby mozna,ale radiolog bedzie odradzal. No i w jego ocenie nie ma potrzeby. Teraz czekam na opatrunek uciskowy.
Czyli jednak dobrze, że pojechaliscie
Na szczęście już tylko opatrunek i do domku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości