Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 13:51   #1171
KarolinaMagdalena
Raczkowanie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja się na tym nie znam, ale ryzyko jest chyba małe? Byłaś już z tymi wynikami u gina?

Dziewczyny jakiś czas temu pisały o takich wybrzuszeniach. Chyba jeszcze w poprzednim wątku
mam wizytę w ten czwartek.

Tak właśnie sobie skojarzyłam, że to chyba dzidzia się tak miele dość bolesne, faktycznie. Tak jak opisywały.
KarolinaMagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 13:54   #1172
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
juz kiedys pisalam, gotuje do miekkosci w osolonej i poslodzonej wodzie, bułka podsmażona na masełku na wierzch. A na drugi dzien szatkuje i na masełku odsmażam

A to ja całkiem inaczej robię

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o wlasnie, mozna pic dodawac taka prawdziwa miete z ogrodu do picia?

oki, jak sobie tylko przypomne to Ci napisze

Myślę, ze tak. Przetrzepałam internet i nic nie piszą, żeby mięta w ciąży była niewskazana a wręcz przeciwnie

Listopadowa a ile Twój brzdąc ważył ostatnio na wizycie? Bo ja o wagę swojego nie spytałam więc nie będę miała porównania z najbliższą wizytą a mamy podobne TP
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 14:04   #1173
Listopadowaa
Zakorzenienie

MajWija nie mam pojęcia jaka waga Nic nie mówił o wadze. A ja nie pytałam. Mierzył crl i chyba głowke i wychodzilo mu na 15t5d a to byl 15t1d. Także pokazywał mi co i jak robi i ze wszystko jest w normie. A taki mają dupny sprzet ze nie mogl kości udowej zmierzyc

Musze chyba umowic sie na polowkowe troche szybciej. Ostatnio wystarczylo ze zadzwonilam 4 dni wczesniej ale teraz boję sie, że trafie na urlop i bezie dupa

Majwija a ty już sie umówiłaś na połówkowe? Ja w 19t1d ide na wizyte do swojego gina a dwa tygodnie pozniej planuje na polowkowe. 21 tydzien a nawet jego koncowka powinna być najlepsza. A to bedzie połowa lipca kawał czasu....
Ja mam nadzieje, że w tym 19tygodniu poda mi płec bo strasznie sie niecierpliwie, a do polowkowych tyle czasuuu. Bo na nich na pewno już będzie widać płeć. W lpcu sa wyprzedaze i wypadaloby już zaczac kupować ubranka

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

A tak w ogole podoba mi się, że moj nowy lekarz sam zaproponował dokladna datę na wizytę biorąc po uwagę ze bierze urlop zaraz po tym. No i mi o tym powiedział. Bo tamten gin nic nie powiedział mi o swoim urlopie No chyba, ze to taki nieplanowany.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 14:41   #1174
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
MajWija nie mam pojęcia jaka waga Nic nie mówił o wadze. A ja nie pytałam. Mierzył crl i chyba głowke i wychodzilo mu na 15t5d a to byl 15t1d. Także pokazywał mi co i jak robi i ze wszystko jest w normie. A taki mają dupny sprzet ze nie mogl kości udowej zmierzyc

Musze chyba umowic sie na polowkowe troche szybciej. Ostatnio wystarczylo ze zadzwonilam 4 dni wczesniej ale teraz boję sie, że trafie na urlop i bezie dupa

Majwija a ty już sie umówiłaś na połówkowe? Ja w 19t1d ide na wizyte do swojego gina a dwa tygodnie pozniej planuje na polowkowe. 21 tydzien a nawet jego koncowka powinna być najlepsza. A to bedzie połowa lipca kawał czasu....
Ja mam nadzieje, że w tym 19tygodniu poda mi płec bo strasznie sie niecierpliwie, a do polowkowych tyle czasuuu. Bo na nich na pewno już będzie widać płeć. W lpcu sa wyprzedaze i wypadaloby już zaczac kupować ubranka

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

A tak w ogole podoba mi się, że moj nowy lekarz sam zaproponował dokladna datę na wizytę biorąc po uwagę ze bierze urlop zaraz po tym. No i mi o tym powiedział. Bo tamten gin nic nie powiedział mi o swoim urlopie No chyba, ze to taki nieplanowany.
No ja właśnie też nie spytałam.
Teraz na pewno nie zapomnę
Jeszcze się nie umówiłam bo do tego co byłam na prenatalnych to dopiero po 20tym czerwca mam dzwonić i może się okazać, że będzie w tym czasie na urlopie i wtedy dupa więc szukam jakiegoś innego alternatywnego, ale póki co jeszcze nie wybrałam. Na pewno w tym tygodniu będę chciała się umówić. I chce zrobić po 10 lipca i maks do 14 lipca. To będzie trwający 21 tydzień
No nam większości wypadają polowkowe na lipiec, a że to okres urlopowy to lepiej szybciej umawiać.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A do swojego idę teraz w 18t0d.
Stary 2016-06-06, 15:01   #1175
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Ja bym wróciła do domu pod byle pretekstem
:
mignelo mi to przez mysl mialam nawet 1 godzinne okienkow w srodku dnia ale dalam rade. chodzilo mi glownie o ewentualny tel z przedszkola w razie gdyby cos nie teges bylo z Kuba ale poradzilam sobie. napisalam z tel kolezanki esa do meza, zew razie gdyby dzwonili z przedszkola to niech pisze/dzwoni na ten numer do kolezanki ale na szczescie nic takiego nie mialo miejsca. no ale dziwnie sie czulam bez...

ladne te spodenki, ale ja nie lubie takich krotkich. mam wrazenie ze mi takie nie pasuja, nie ten wiek z reszta ja najlepiej czuje sie w dluzszych spodniach, kieckach, najlepiej ciut za kolano. nie lubie swoich nog
Listopadowa - http://bonito.pl/ albo http://www.nieprzeczytane.pl/
warto sprawdzac i porownywac ceny bo czasem tu jest wlasnie taniej niz na Arosie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:01   #1176
domek_z_piernika
Zadomowienie

Pędzicie jak szalone dzisiaj ale nadrobiłam!
Jak przyjdą do was ciuchy z Ali to dajcie znać jak z rozmiarami. Bo ja to się tych chińskich zawsze obawiam, dla nich jestem pewnie XXXL przy europejskiej 40-stce i boję się zamawiać cokolwiek. Dlatego koniecznie napiszcie czy warto
Już któryś raz coś mnie smyra popołudniu pod pępkiem i to chyba w końcu TO no chyba, że jelita, ale już sama nie wiem. Będę obserwować. Chociaż już doczekać się nie mogę, w końcu to 20tc

I nie wiem czy któraś z was zauważyła że wam puchną nogi/ręce? Bo to pewnie kwestia ostatnich upałów, ale codziennie mam problemy z nogami, zwłaszcza w okolicy kostek. Z dłońmi też, w ciągu dnia zegarek muszę poluźniać, a obrączki już nawet nie zakładam bo czuję dyskomfort... Jedyny plus jest taki, że codziennie mam masaż, bo to mi przynosi ulgę
No i waga faktycznie też skoczyła jakiś 1kg w ciągu tygodnia.
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:08   #1177
pstryczek84
Zakorzenienie

pyt, do tych, ktore maja juz termin polowkowego. w ktorym tyg bedziecie je robic? ja mam 1 lipca, bede wtedy w 20t1d

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 15:12   #1178
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
mignelo mi to przez mysl mialam nawet 1 godzinne okienkow w srodku dnia ale dalam rade. chodzilo mi glownie o ewentualny tel z przedszkola w razie gdyby cos nie teges bylo z Kuba ale poradzilam sobie. napisalam z tel kolezanki esa do meza, zew razie gdyby dzwonili z przedszkola to niech pisze/dzwoni na ten numer do kolezanki ale na szczescie nic takiego nie mialo miejsca. no ale dziwnie sie czulam bez...
Głównie właśnie z powodu przedszkola byłabym ciągle niespokojna :/
Poza tym mój tż jest już tak przewrażliwiony, że gdybym nie odebrała to zacząłby schizować i rodzinę obdzwaniać
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:14   #1179
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
pyt, do tych, ktore maja juz termin polowkowego. w ktorym tyg bedziecie je robic? ja mam 1 lipca, bede wtedy w 20t1d
u mnie będzie 20t4d. Tydzień później idę na wizytę do mojego normalnego lekarza prowadzącego więc w razie czego też coś posprawdza jak połówkowe będzie niewystarczające.
Stary 2016-06-06, 15:17   #1180
Panna Izabela
Zakorzenienie

Żeby nadrobić to trzeba wchodzić 2-3x dziennie i problemu nie ma
Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Przy dworcu Pkp stoi lokomotywa i w niej Pani sprzedaje zapiekanki już od lat, najlepsze w mieście.
O dziękuję, będę pamiętać jak się kiedyś wybiorę!
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61383551]Te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244747003.html

Najgorsze, że moja desperacja była na tyle duża, że gdyby nie Tż, który powiedział, że będą zdecydowanie za duże to bym je wzięła

gratulacje!

my nie mamy pomysłu a też chcemy się wybrać [/QUOTE]
Fajne! A czemu będą za duże?
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Glinki są super, różowej jeszcze nie miałam, bo ostatnio przejechałam się na brązowej i odechciało mi się testowania nowości. Zmycie tego cholerstwa graniczy z cudem, ponadto okrutnie wszystko brudzi. Teraz zużywam pół kilo zielonej A różowa jak działa?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Fajne! A nie możesz zamówić online i potem zwrócić sklepie rozmiar, który Ci nie spasuje?
Mi nic nie dawała zielona dlatego kupiłam raz i już nie kupuję. Miałam też żółtą, fajnie oczyszcza ale ta różowa lepiej. Ma poprawiać koloryt skóry i usuwać toksyny. Użyłam jej drugi raz dopiero, dzisiaj jeszcze na nogi. Pomaga mi trochę pod makijaż, bo się z nosa aż tak nie zdejmuje...
Cytat:
mi sie tatuaze nie podobają, ale takie z imineiem dziecka, czy data urodzin juz tak Może kiedys cos malego i skromnego sobie zrobie
Mój tż chce tatuaż z imieniem Córki i datą jej urodzin, albo samo imię, zależnie od ceny. Ale ja się trochę boję np tego, że mu się ciało będzie zmieniać i ten tatuaż z nim, a ma 24 lata...
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
a ktoś z Was wie jak z jakością tych ubranek dla bobasów?

ja ogólnie nigdy nie zamawiałam ubrań na ali, teraz jest mój pierwszy raz bo nie chce mi się wydawać koło stówki na spodenki ciążowe jak mogę mieć za 80 zł dwie pary a długo ich nie ponoszę..
Ja nie zamawiałam bo nie umiem i mnie to z lekka przeraża, ale właśnie sporo osób sobie chwali i może się w końcu nauczę i przekonam.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Jak przyjdą do was ciuchy z Ali to dajcie znać jak z rozmiarami. Bo ja to się tych chińskich zawsze obawiam, dla nich jestem pewnie XXXL przy europejskiej 40-stce i boję się zamawiać cokolwiek. Dlatego koniecznie napiszcie czy warto
Już któryś raz coś mnie smyra popołudniu pod pępkiem i to chyba w końcu TO no chyba, że jelita, ale już sama nie wiem. Będę obserwować. Chociaż już doczekać się nie mogę, w końcu to 20tc

I nie wiem czy któraś z was zauważyła że wam puchną nogi/ręce? Bo to pewnie kwestia ostatnich upałów, ale codziennie mam problemy z nogami, zwłaszcza w okolicy kostek. Z dłońmi też, w ciągu dnia zegarek muszę poluźniać, a obrączki już nawet nie zakładam bo czuję dyskomfort... Jedyny plus jest taki, że codziennie mam masaż, bo to mi przynosi ulgę
Ja bym Ci radziła się wybrać do lekarza i powiedzieć o tym puchnięciu. Za nic w świecie nie chcę Cię straszyć, ale to nie musi być objaw upałów wcalr, zwłaszcza że to nie środek lata i jakieś przesadne nie były.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:41   #1181
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Fajne! A czemu będą za duże?
nie chciałam brać rozmiaru 40 bo póki co noszę 38
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:45   #1182
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61363946]hej
nadrobiłam klub to i tutaj wpadnę
byłam dzisiaj z Tż-tem w h&m, chciałam kupić szorty ciążowe. Jedna para na cały dział ciązowy i nie w pożądanym rozmiarze [/QUOTE]

ja też byłam i u mnie to samo, może nie jedna para ale trzy na krzyż i wszystkie duże

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:47   #1183
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
No ja właśnie też nie spytałam.
Teraz na pewno nie zapomnę
Jeszcze się nie umówiłam bo do tego co byłam na prenatalnych to dopiero po 20tym czerwca mam dzwonić i może się okazać, że będzie w tym czasie na urlopie i wtedy dupa więc szukam jakiegoś innego alternatywnego, ale póki co jeszcze nie wybrałam. Na pewno w tym tygodniu będę chciała się umówić. I chce zrobić po 10 lipca i maks do 14 lipca. To będzie trwający 21 tydzień
No nam większości wypadają polowkowe na lipiec, a że to okres urlopowy to lepiej szybciej umawiać.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A do swojego idę teraz w 18t0d.
To bedzie między 20 a 21 tygodniem. Ja chcę jak najpozniej bo ponoć dziecko najlepiej wygląda, a tydzien ponoc robi bardzo duza róznice, a wiem ze dostane tez zdjecia jak nie nagranie Ni i 1 lipca mam wizytę u mojego, nie wiem czy tak mozna czesto usg robić.
Stary 2016-06-06, 15:47   #1184
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja też byłam i u mnie to samo, może nie jedna para ale trzy na krzyż i wszystkie duże
pewnie jakbyśmy pojechasli do innego centrum handlowego to wybór byłby większy ale Tż-owi się nie chciało
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 15:54   #1185
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

ladne te spodenki, ale ja nie lubie takich krotkich. mam wrazenie ze mi takie nie pasuja, nie ten wiek z reszta ja najlepiej czuje sie w dluzszych spodniach, kieckach, najlepiej ciut za kolano. nie lubie swoich nog
Listopadowa - http://bonito.pl/ albo http://www.nieprzeczytane.pl/
warto sprawdzac i porownywac ceny bo czasem tu jest wlasnie taniej niz na Arosie
Dziękuje

A co do spodenek czy spodniczek to ja tylko bardzo krotkie noszę, w dluzszych zle sie czuje i mam wrazenie, że mnie skracają a i tak jestem niska. No i moje nogi są ładniejsze w króciutkich.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:

Mi waga w ciagu trzech dni skoczyła o 0,5kg

Ja nie zauważyłam puchnięcia, ale ostatnio ubrałam moje materiałowe tenisówki a prawy but za ciasny i za mały

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Mój tż chce tatuaż z imieniem Córki i datą jej urodzin, albo samo imię, zależnie od ceny. Ale ja się trochę boję np tego, że mu się ciało będzie zmieniać i ten tatuaż z nim, a ma 24 lata...
Każdy tatuaż z wiekiem nie bedzie juz taki ładny. Na starość to już w ogole. Ja myslalamo czyms malym i symbolicznym.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

a co do aliexpres to juz dawno bym cos kupiła ale szkoda, ze tam nie ma paypala
Stary 2016-06-06, 16:10   #1186
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nic nie dawała zielona dlatego kupiłam raz i już nie kupuję. Miałam też żółtą, fajnie oczyszcza ale ta różowa lepiej. Ma poprawiać koloryt skóry i usuwać toksyny. Użyłam jej drugi raz dopiero, dzisiaj jeszcze na nogi. Pomaga mi trochę pod makijaż, bo się z nosa aż tak nie zdejmuje...
Ja tam lubię zieloną. dobrze że napisałaś o żółtej bo mam próbkę, ale nie mogłam się przekonac do nałożenia, bo do złudzenia przypomina mi musztardę Może jutro się skuszę.
Notabene uwielbiam reakcję męża jak chodzę po domu z glinką na pysku

Ja z h&m mam coś podobnego jak tu
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0346702004.html
tylko nogawki dłuższe, tak do kolan. Gacie są bardzo wygodne
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:12   #1187
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam 20 czerwca i to będzie 20t3d.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:17   #1188
mietowka25
Zakorzenienie

Ja idę 14 lipca, będzie wtedy 20t5d
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:25   #1189
MajWija
Wtajemniczenie

Już zabukowalas? U tego Chmielewskiego? Ja też nad nim myślę.
Stary 2016-06-06, 16:27   #1190
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym Ci radziła się wybrać do lekarza i powiedzieć o tym puchnięciu. Za nic w świecie nie chcę Cię straszyć, ale to nie musi być objaw upałów wcalr, zwłaszcza że to nie środek lata i jakieś przesadne nie były.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
tak właśnie zaczęłam czytać i wychodzi, że puchnięcie jest normalne, ale raczej w końcówce ciąży, a nie w połowie jak u mnie. Do ginekologa nie ma już żadnych terminów, ale umówiłam się na jutro do internisty. Chociaż nie wiem czy zaleci coś oprócz trzymania nóg w górze, odpoczywania i chłodnych kąpieli. No zobaczymy. Bo trochę to upierdliwe, że stopy robią się jak serdelki w ciągu dnia
Stary 2016-06-06, 16:28   #1191
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja idę 14 lipca, będzie wtedy 20t5d

Cytat:
To bedzie między 20 a 21 tygodniem. Ja chcę jak najpozniej bo ponoć dziecko najlepiej wygląda, a tydzien ponoc robi bardzo duza róznice, a wiem ze dostane tez zdjecia jak nie nagranie Ni i 1 lipca mam wizytę u mojego, nie wiem czy tak mozna czesto usg robić.
No nie do końca tak jest.
Męża bratowa była w trwającym 23 i już lekarz marudzil, że dzidzia duża. Ja mam na opisie od prenatalnych napisane wyraźnie, że robi się polowkowe pomiędzy 20 a 22 tygodniem i tego się trzymam. Ważne żeby narządy nie były za duze, żeby można było je dobrze zbadać. Tak mi gin tłumaczył.
Stary 2016-06-06, 16:30   #1192
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie do końca tak jest.
Męża bratowa była w trwającym 23 i już lekarz marudzil, że dzidzia duża. Ja mam na opisie od prenatalnych napisane wyraźnie, że robi się polowkowe pomiędzy 20 a 22 tygodniem i tego się trzymam. Ważne żeby narządy nie były za duze, żeby można było je dobrze zbadać. Tak mi gin tłumaczył.

Widzisz, co lekarz to inna opinia. standardowo faktycznie miedzy 18-22 a moj lekarz nie robi wczesniej niz w 24tc wiec to juz indywidualna kwestia.
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:32   #1193
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Widzisz, co lekarz to inna opinia. standardowo faktycznie miedzy 18-22 a moj lekarz nie robi wczesniej niz w 24tc wiec to juz indywidualna kwestia.
No tak jak napisałam, ja się trzymam tego co mi wyznaczył mój gin i gin od prenatalnych
Stary 2016-06-06, 16:38   #1194
geosmina
Wtajemniczenie

Cherry, KarolinaMagdalena gratulacje! 😀
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pracują przy biurku, Wam też się ciężko siedzi i brzuch ucieka?
Ja nie pracuję w ogóle, ale jak za długo posiedzę, to bardzo źle się czuję, duszno mi i czuję ucisk na brzuch. Najlepiej mi półleżeć albo spacerować.

Cytat:
tak właśnie zaczęłam czytać i wychodzi, że puchnięcie jest normalne, ale raczej w końcówce ciąży, a nie w połowie jak u mnie. Do ginekologa nie ma już żadnych terminów, ale umówiłam się na jutro do internisty. Chociaż nie wiem czy zaleci coś oprócz trzymania nóg w górze, odpoczywania i chłodnych kąpieli. No zobaczymy. Bo trochę to upierdliwe, że stopy robią się jak serdelki w ciągu dnia
Mnie w ogóle nic nie puchnie, w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych opuchnięć, niezależnie od pogody.

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:47   #1195
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Cherry, KarolinaMagdalena gratulacje! 😀

Ja nie pracuję w ogóle, ale jak za długo posiedzę, to bardzo źle się czuję, duszno mi i czuję ucisk na brzuch. Najlepiej mi półleżeć albo spacerować.

Mnie w ogóle nic nie puchnie, w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych opuchnięć, niezależnie od pogody.

Piszę z telefonu-pozdro szejset
zazdroszczę. Ja to zwykle podatna byłam na puchnięcie, ale z reguły w lipcu/sierpniu jak temperatury faktycznie były powyżej 30 stopni przez ileś dni. Jeszcze niebezpieczne jest podwyższone ciśnienie a ja mam akurat w normie 120/70, ale w weekend nawet spadło i 90/60 miałam. Nie będę się denerwować, bo i tak wystarczająco nerwowy dzień w pracy miałam, ale jutro koniecznie na wizycie muszę zapytać co i jak.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

a wcześniejsza dyskusja o racuchach i plackach oczywiście wywołała chęć na placki ziemniaczane TŻ oddelegowany po pyrki i będę smażyć
Stary 2016-06-06, 16:47   #1196
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Już zabukowalas? U tego Chmielewskiego? Ja też nad nim myślę.
Tak wolałam to zrobić póki pamiętam a nie na ostatni moment. No i też prawda że to sezon urlopowy
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 16:58   #1197
Konto usunięte

ja też nie puchnę, nie mam też żylaków ani obrzęków. Położna zawsze mnie o to pyta przed wizytą i jest zdziwiona jak odpowiadam ''nie''
Stary 2016-06-06, 16:58   #1198
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
u mnie będzie 20t3d

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 17:03   #1199
domek_z_piernika
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61398981]ja też nie puchnę, nie mam też żylaków ani obrzęków. Położna zawsze mnie o to pyta przed wizytą i jest zdziwiona jak odpowiadam ''nie'' [/QUOTE]

Zmieniłaś awatar i normalnie nie poznałam
Stary 2016-06-06, 17:08   #1200
Konto usunięte

Cytat:
Zmieniłaś awatar i normalnie nie poznałam
na innym wątku to samo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości