|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Ja nigdy nie zamawiałam mebli przez internet więc doświadczeń brak... U mnie są tylko robione na wymiar i IKEA
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a o lodach zapomniał! może to lody?! ![]() Arida podsumowanko do pierwszej strony: Olutka - Staś eskav8 - Laila marcylina - Jakub aglo_mammy - Wiktor Elrosa - Filip Wesola_Ania - Jakub misia - Natalia Elfka86 - Martyna Lazurowa1 - Maciej mamaNiny - Mikołaj Iza0808 - Liliana CWK - Michał deksterowa - Laura kama_pas - Liliana alloffkowa - Oliwka u mnie - Zosia
13.02.2016 narzeczona ![]() 11.07.2016 It's a girl !! Edytowane przez Dreamer9o Czas edycji: 2016-06-06 o 20:06 |
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() A tak na serio też nie cierpię chęci na coś czego nie mogę okreslic... Może sprobuj teraz na slono??? Ogórki, paluszki, oscypki, kielbaski, salami jakieś mięso
|
||
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Eee to aż tak u mnie nie jest... Dziś poczułam jak mi szywnieje i za chwile minęło. Tyle :P
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
C_w_k- u mnie też były duże rozbieżności w tętnie, ale to pewnie dlatego, że mała bardzo się wierciła
Arida- właśnie dzisiaj jej nie wazyli, a byłam pewna, że będą. Ale lekarz widział, że w piątek mam usg. U mnie będzie Liliana. Misia- cieszę się, że i wody i waga w porządku |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Dreamer, u mnie morele i czereśnie pomogły
![]() Oby i Tobie się poprawiło ![]() Super, że zebrałaś Aridzie imiona!
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego się już nie stresuję jak wtedy
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Arida, ale pech. Ale jak gość ma same pozytywy to pewnie podejdzie do reklamacji jak trzeba.
|
|
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mówię Wam, że ja urodzę bezboleśnie
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ponoć właśnie dzięki tym skurczom szybko urodziłam, bo macica się dobrze wyćwiczyła no i ja się przyzwyczaiłam do lekkiego bólu skurczowego, więc mnie potem tak szybko nie ruszyło
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
W hebe jest od dzisiaj do środy -40% na Nacomi, w tym kosmetyki dla ciężarnych i dzieci. Zrobiłam sobie zapas do końca ciąży
|
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
C_w_k, ale masz kolorow w kuchni
jakieś pomysły, co zrobisz z tych owoców? A komplet super!Misia za poziom wódAlloffkowa, odnośnie kosmetyków dla Maluszka, to zależy od szpitala, ja np. mam wziąć Linomag, octanisept niby nie, ale biorę, bo może sama użyję, chusteczki do pupy i pampki oczywiście, podkłady A właśnie ile bierzecie podkładów na łóżko do przewijania i ile tych pasów startowych, mnie to zajmuje prawie pół torby?! kupiłam 2 opak Bella Mama, teraz widzę, że za dużoâŚ. |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jabłka i banany to ulubione owoce męża. A mega słodki winogron robi za substytut słodyczy ![]() Aaaa jeszcze arbuz - chłodzi się i czeka żeby wygrać z pragnieniem. Podkładów wezmę max. 5. Mam tylko jedną paczkę BellaMama, jak będzie za mało to mąż dokupi - szkoda mi miejsca w walizce. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- hm... to ja już sama nie wiem czy lepiej żeby mnie solidnie złapał ból od początku i wtedy łapać ZZO. Boję się, że na początku ból jakoś zniosę i odmówię ZZO a potem jak będzie za późno to będę żałowała decyzji
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się powaznie zastanawiam nad zzo, na następnej wizycie u poloznej chyba ja zapytam jak to wygląda.
A ja jem galaretke z lodami, musiałam wyjac galaretke bo nie mam gdzie schować gulaszu, no to przecież się zmarnować nie może
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Arida, a czytałaś o moich przebojach z łóżeczkiem? Zamowilm i zapłaciłam przez neta za łóżeczko którego nie ma. TZ po 6tyg oczekiwania się wkurzył,zadzwonił do baby, niby obiecała zwrócić kasę, bo "łóżeczka wycofane" ale kasy nie ma, a to ponad 6 stów. Finalnie kupiliśmy inne normalnie w sklepie od ręki. Takze ja juz mebli nie zamawiam, chyba, ze z Ikei. Jak nie dosle kasy do konca tyg to polizei grrrr
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną paczkę bella mama i chyba 4 pojedyncze te podpachy ze SR. A podkladow na łóżko jedna paczkę czyli chyba 5 sztuk. Zostały mi jeszcze ze szkolenia psa hahaha
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po dzisiejszej wizycie ( tej drugiej ) w szpitalu sklaniam się ku zzo jak tylko uznam, że dosyć bólu.
Muszę przepakowac torby zdecydowanie. Widziałam sale familijne: no przutulnie nawet. Innych sal nie widzialam. Porodowke widziałam rano więc mnie nie interesowała. Przyjemny ten pan doktor był. Anestezjolog też był... Już wiem chociaż czego się spodziewać. Padam na cycki.
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
WESOŁA ANIA, ja biorę jedną paczkę podkładów do przewijania (10szt) Canpol i 2x10szt. tych pasów startowych
Chcę jeszcze kupić małą paczkę podpasek np. Always Night i dopakować do torby albo zostawić w domu gdzieś w pokoju na widoku żeby mi TŻ przywiózł w razie W ARIDA, ale znowu masz pecha z łóżeczkiem! Ale myślę, że sprzedawca nie powinien robić problemów ze zwrotem, niech przysyła kuriera na własny koszt i zabiera uszkodzony towar.
|
|
#1370 |
|
Raczkowanie
|
A ja się zastanawiam, chociaż pewnie w każdym mieście i szpitalu jest inaczej, czy tę torbę swoją i dziecka (bo ja się w jedną nie zmieściłam) to ma się na sali gdzie sie rodzi czy trzeba gdzies zostawić i do samego porodu sie idzie tylko w zgrzebnej koszulinie
a torby gdzieś zostawia? no bo jak tam bede miala żarcie, jakas tetrę do otarcia czoła,wodę to mam to luzem brać?
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Witam sie poweekendowo. Czytam was na biezaco tylko juz na odpisywanie brakuje czasu hehe!
Arida zgadzam sie z dziewczynami. Moze uda im sie wyslac szybko kuriera z nowym towarem na zamiane. Straszenie negatywem mocno dziala na sprzedawcow allegro ![]() Przez Was obejrzalam pierwszy odcinek porodow. I jak widzialam te maluszki to lzy same zaczynaly plynac. Magia ![]() Piszecie o bolach i skurczach... Ja nic na razie nie czuje. Ale i tak juz wiem ze jak tylko dotre do szpitala na porod to bede chciec od razu zzo ![]() Nie wiem co mi sie stalo ale przed chwila po raz pierwszy w zyciu wciagnelam na raz cala tabliczke czekolady! |
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila jak zobaczyłam rano to łóżko na zdjęciu to zamarlam
tz nawet nie skomentowal Ja podkładów biorę jedna paczkę bella i jeden podklad na łóżko, bo u mnie nie chcą. Za miesiąc zaczne sobie już kłaść jedno pod Prześcieradło i jedno zostawie w razie W w samochodzie, żeby fotela nie upackac. W ogóle jak spakuje torby to wrzucam je do auta. Niech sobie leżą, nie mam miejsca w chacie na nie a i tak jak będzie trzeba to tz sciagne z pracy i będzie w domu w 10 minut. Nie będzie miał problemu aby się zwolnic a do pracy ma ok 5 km. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- W ogóle to mój tz nas podczytuje z mojego telefonu, też jest na bieżąco
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę osobna torbę na porod a osobna do szpitala ba pobyt.
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi, widzę, że większość z Was bierze całą paczkę Bella Mama
![]() podkład sobie pod pupę zacznę kłaść od pt, wtedy będzie 37+0 ![]() Jutro z rana badania, nie wiem jak wytrzymam noc bez siku:p |
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Mowie Tz ze torbe ma przynieść i przyniosl..... taka na kolkach wakacyjna
) mowie idz mi z tym, bo mnie na oddzial nie przyjma.. walizka na kolkach, torba na fitness do porodu, karton z PKMB i wieloryb )
|
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha walizka + japonki + kółko dmuchane pod pachą i na oddział!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

a o lodach zapomniał! może to lody?! 

Wolę tak niż leżeć plackiem w szpitalu 
Jeszcze żeby to były same ryski i odpryski z wewnętrzenj strony to pal to licho, ale kurdeee z zewnątrz te z są
Porobiłam zdjęcia, poczekam aż tż jutro ją złoży i będę pisać maila do sprzedawcy. Nie wiem tylko teraz czy odsyłać mu ją w cholerę, (wysyłka 59 zł) czy prosić o jakiś zwrot? Nie chcę drugiej od niego, bo bardzo długo ta szła i pewnie reszte ma taką samą :/

Wzięliśmy ślub 26-09-2015