Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-24, 13:44   #3871
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II

Kochane życzę wam radosnych, ciepłych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia, dużo zdrówka i pogody ducha i niech dzięki naszym dziwciaczkom będą one jeszcze piękniejsze.
Stary 2007-12-24, 22:36   #3872
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Dla wszystkich naszych Mamuś i Maluszków zdrowych, pogodnych, rodzinnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-25, 11:02   #3873
sohf
Wtajemniczenie

Słonecznych i szczęśliwych Świąt. Pełnych miłości, radości i wszystkiego co najlepsze dla wszystkich Mamuś i Maluchów!!!!
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 08:58   #3874
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Spoznione zyczenia Swiateczne dla Wszystkich Maluszkow i Mamus Zycze Wam dużo rodzinnego ciepła, wyciszenia i spokoju.
Mimo wszystko to i tak wyjatkowe Swieta bo juz z Naszymi maluchami.

Rowniez troche spoznione zyczenia dla Olafka-
Aby wszystkie fajne dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Ciebie Świat cały.
By nigdy nie było porannej pobudki
i wiał wiatr specjalny co rozwiewa smutki.
Zawsze uśmiechnietej buzi i mnostwa słodkich całusów
życzy Tamarka z mama
Stary 2007-12-26, 09:28   #3875
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Ja jestem tak zagoniona ze dopiero dzisiaj mialam czas doczytac i cos napisac. W takim tempie to trudno poczuc jakakolwiek atmosfera Swiat. Totalne wariactwo. W czwartek wieczorem przyjechal TZ i zamiast mniej to mialam wiecej roboty i nerwow. Pralka chodzi wlasnie od czwartku 10 raz, byly tez prania ,,reczne". W piatek bylam w pracy- nie mam juz urlopu- wrocilam do domu ok 18 bo bylam jeszcze w Galerii, zjedlismy obiad i zabralismy sie za sprzatanie- wczesniej nie mialam kiedy. W sobote rano cd sprzatania a pozniej runda po 3 galeriach za prezentami- TZ mial 16 urodziny wiec podwojnie. W niedziele powtorka z rozrywki. I ,,szykowanie" wieczorem prezentow dla dziadkow. To nam pochlonelo mase czasu- duze zdjecia Tami w antyramach. Kupilismy antyramy w Ikei 30 na 40 cm, a pozniej chcielismy wywolac w Auchan bo nie trzeba czekac, a w sumie stracilismy na te zdjecia godzine. Facet za malo wywolal na poczatku tych duzych, pozniej malych. Obled. W dodatku najwiekszy format to 20 na 30cm. A nie bylo czasu juz jezdzic gdzies indziej wywolywac. Niestety ja nie mialam kiedy o tym pomyslec przed przyjazdem TZ. Musielismy w domu kombinowac z tlem w tych antyramach, bo zdjecia mniejsze, ale na szczescie wyszly super prezenty. W Wigilie bylam w pracy do 12 , pozniej pedem po prezent dla Tamiczki do sklepu dzieciecego,pozniej do galerii dla TZ (- w innycm h&m nie bylo takich rekawiczek zamszowych ktore chcial) zatankowac, do papierniczego, bo nam zabraklo ,,tla" do antyram. Wpadlam do domu o 14. Ogarnelam mieszkanie- TZ mial to zrobic ale nie zdazyl-wrrrrr, ubralam Tami i siebie i biegiem do moich rodzicow piec ciasto. Na 17 do tesciow na Wigilie. Tami juz spiaca wyraznie. Na 18 z powrotem do moich rodzicow. Wigilia w pospiechu i nerwach, bo w miedzyczasie to cholerne ciasto, dziecko juz pozadnie spiace i jeczace. Masakra. Ja padnieta do granic mozliwosci.
Przykro ze tak wyszlo, liczylam ze ta Wigilia bedzie wyjatkowa w tym roku,ale niestety. Nerwowka tylko i pospiech. Jedynie mily akcent to prezent od TZ- cudowne kolczyki. Zrobil mi mila niespodzianke. A moi rodzice zachwyceni tymi zdjeciami Tami w antyramach. Ja Tamiczce kupilam ,,pociag" drewniany z Boikido- rewelka.
Wczoraj juz spokojniej, ale zero atmosfery. Dzisiaj od rana sprzatanie i pranie, Tami miala biegunke rano i po zrobieniu 2 kup, wietrzylismy jej pupe. W tym czasie zrobila kupe na podloge, rozmazala po poscieli i sobie. Oczywiscie ja sprzatalam to wszystko, TZ umyl jej tylko pupe i zalozyl pieluche. A jutro do pracy na 8.
Nie da sie wyrobic z tym wszystkim jak sie pracuje i ma na glowie caly dom. TZ trzeba po 100 razy powtarzac co ma zrobic. Jakbym miala jeszcze gotowac na Swieta i piec to bym sie w ogole nie kladla spac. No dobra koncze te narzekania.
Stary 2007-12-26, 15:15   #3876
Anulka33
Raczkowanie

ach jo..... świeta ,święta i praktycznie już po świętach .... a jask wam mineły swięta ? u mnie spokojnie ale bardzo pracowicie ,kurcze jakby nie było to ciągle stałam przy zlewie i pomywałam ,a wy ??
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 22:03   #3877
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

ja podkurzona chodze bo moj TZ...nie zrobił ani prezentu mi ani Zuzi gdybym nie kupila w ikei ukladanki Mula to by dziecko pusta choinke ogladało...W****ilam sie na niego ze nawet drobiazgu dla mnie nie przygotował...ryczec mi sie chce jak otym pomyśłe.
Stary 2007-12-27, 11:51   #3878
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Ja też padnięta po świętach, na wigilii było u mnie 15 osob, niby każda coś przygotowała do jedzenia, ale trzeba było wszystkich obsługiwać, podać łyżeczkę, zrobić herbaty itp. W sumie przez to cały czas latałam i mało co zjadłam. Bez sensu. Cieszę się,że dziś jestem w pracy

Yaira - ja też nie dostaję prezentów na gwaizdkę i urodziny od TŻ - zawsze zapomina, nie przeszkadza mi to , bo dostaje za to prezenty bez okazji, więc mu wybaczam. Jak ma na siłe czegoś szukać przed Wigilią i mam dostac byle co to wolę poczekać i dostać potem jakiś superowy prezent. Anielce też nie kupiłam prezentu pod choinkę.
Simona - no to się nalatałaś przed świętami , a potem tylko harówka zamiast odpoczynku - dlatego nie lubię świąt. Kobiety się umęczą na maksa , a chłopy sobie świętują.
Kupujesz tort Tami na urodziny? Ja zamówię chyba bezowy. Kupujesz jej coś w prezencie urodzinowym?
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 14:34   #3879
Anulka33
Raczkowanie

yairo, współczuje ci tego braku prezentu ,dla ciebie to moze by i jakoś uszło ,[ale wedłóg mnie powinnien ci coś kupic ten twój Tż], natomiast dla dziecka co jak co ale prezent pod choinką musi byc chociażby jena drobniótka rzecz ,przecież to własciwie takie pierwsze ;świadome 'świeta naszych bąbli ]!.przykro mi ale nic nie poradzisz że twój maż jest zwolniony z myslenia ,[sorki ,musiałam bo az mnie krew zalewa ]! ja natomiast od mojego świetego Mikołaja dostałam prezenty przywiezione z Francji ;perfum HUGO BOSS i mnóstwo testerów a i jeszcze torebkę ale ta juz kupiona na wspólnych zakupach w Auchanie ....szkoda ze nie wszyscy sie tak ciesza ze swiąt jak ja ...[ale niedługo bede znowu beczec bo Tz na poczatku stycznia wyjezdża spowrotem ...

Cytat:
Napisane przez yaira Pokaż wiadomość
ja podkurzona chodze bo moj TZ...nie zrobił ani prezentu mi ani Zuzi gdybym nie kupila w ikei ukladanki Mula to by dziecko pusta choinke ogladało...W****ilam sie na niego ze nawet drobiazgu dla mnie nie przygotował...ryczec mi sie chce jak otym pomyśłe.
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 15:45   #3880
malgogaj
Zadomowienie

Witam poświatecznie.
Simona bardzo Ci współczuje tej bieganiny, u nas bylo tez troszke zamieszania ale swieta spedzilismy naprawde super. I tobie Yaira tez. Jako ze zdjecia za swiat jeszcze nie zgrane to wklejam urodzinowo - prezentowe
U nas na roczej dziecko wybiera: kileliszek, ksiazeczke do nabozenstwa albo pieniazek. Olaf wybrał kieliszek a potem ksiązeczke....chyba bedzie po prostu ksiedzem pijakiem
No i oczywiscie dziekujemy za życzenia urodzinowe

My dostaliśmy super prezent od Syna wiec musze sie pochwalić: Olaf zrobił w wigilijny wieczor swoje pierwsze samodzielne kroczki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (54,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (54,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (55,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (42,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e.jpg (62,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f.jpg (56,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2007-12-27, 18:02   #3881
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

mnie tu baaaarrrrdzzzzooo dawno nie było ale pochwale sie ze mój Kacper zaczoł chodzic jak miał 11 miesiecy nie całe wiec roczek podeptał chorował i był w szpitalu dwa razy ale juz jest ok chciałam wam wkleic aktualne zdiecie ale nie mam na kompie zycze wam udanego sylwestra i szczesliwego nowego roku widze ze bardzo zzyte razem jestescie wiec wam juz nie wprowadzam zamieszania swoja osoba, buzka i papa
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 20:50   #3882
maszka66
Zadomowienie

Nie bardzo mam czas pisać bo postanowiłam, że wreszcie muszę zrobić porządek ze zdjęciami i wybrać te do zrobienia. Moje dziecko kończy rok a ma tylko kilka "papierowych" zdjęć, to karygodne.

Małgogaj, widzę, ze Olafek miałniezły tort. A ja mam tortowy problem bo pani w cukierni kazała zamawiać dzień wcześniej, a cukiernia dzisiaj zamknięta i jutro pewnie będzie podobnie. Jestem zła, że nie pomyslałam, że taka sytuacja może się wydarzyć tuz po świętach.

Emi, nie wprowadzasz żadnego zamieszania. Oczywiście, że jesteśmy zżyte bo wiele razem przeszłyśmy. Wspólnie przeżywałyśmy pierwsze mdłości, łaskotanie w brzuszkach, razem wylewałyśmy łzy radości i te smutku też. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie żebys została tu z nami. Nie czuj się jak inztruz, tylko mama, która ma tu prawo i (mam nadzieję) chęć tu być.

Ok, święta minęły więc wrzucam moją rozgadaną pyzunię, która ani na moment nie zatrzymuje sie w swych wędrówkach. Nigdy tyle nie spacerowałam, robię się drugim panem Dulskim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2527.JPG (55,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2546.JPG (46,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2559.JPG (72,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2564.JPG (83,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2578.JPG (90,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2596.JPG (91,0 KB, 25 załadowań)
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 20:58   #3883
Aranka
Zakorzenienie

No już jestem.....

Przepraszam, że nie napisałam żadnych świątecznych życzeń ale chyba wszystkie wiecie, że życzę każdej z Was z osobna oraz Waszym rodzinom i dzieciaczkom wszystkiego co najlepsze...Przyznam, że po prostu się nie wyrobiłam...Miałam przed poniedziałkowym wyjazdem weekend na uczelni a wieczory do 2 w nocy spędzone w kuchni...

Wróciliśmy dziś! Było super! Aura choć bez śniegu to za pomocą szronu wyczarowała piękne pejzaże. Mikołaj dał dzieciakom to co uważał za im potrzebne oraz wymarzone. Julia w efekcie jak zobaczyła, że dostała swój wymarzony prezent to się popłakała...Laurka szalała, nie wiedziała z wrażenia co wziąć w łapki, czym się bawić. Ostatecznie wyrwała wtyczkę z gniazdka i wywaliła stojącą na komodzie choinkę na głowę mojej kuzynki! Do tego kabelki szły też parapetem za kwiatkami i niestety 2 doniczki wylądowały na sofie...Efekt taki, ze teraz choinkę obchodzi - nawet tę w naszym domu szerokim łukiem! Mój Mikołaj też się bardzo postarała dał mi bieliznę, kolczyki i cudną sukienkę więc jestem happy!

Teraz mam dylemat co kupić Laurce na roczek? Zabawek ma tyle, że stanowczo mówię im STOP bo co za dużo to niezdrowo...

Rodzinka w święta dopisała jak u fibian - 15 osób przy stole. Ja w większości zajmowałam się Laurą więc zwolniono mnie ze stania na zmywaku, z noszenia żarełka i pichcenia przy kuchni...

Zaliczyliśmy kilka miłych spacerków, odpoczęłam, nacieszyłam się rodziną i szczęśliwa wróciłam do domu. Jutro wrzucę kilka zdjęć!

Olafek - gorące buziaki dla Ciebie ode mnie i Laurki. Aby ten rozpoczęty rok przyniósł dużo uśmiechu, zdrowia i wiele niezapomnianych chwil w gronie przyjaciół!

emi22 - ależ zaglądaj tu i pisz jak najczęściej! Gratuluję Kacperkowi pierwszych kroczków!

EDIT - wygrałam z Gerbera czapkę i bandankę (hihi dla Miecia jak to fibian raz określiła...)

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 21:48   #3884
cléo
Rozeznanie

Witam juz poświatecznie
mam do przeczytania ponad 10 stron, ciężko będzie

mam nadzieje ze Swięta były miłe i rodzinne chociaż czytałam Simona o Twoich maratonach, ja na zakupach przedświątecznych byłam 2 tygodnie wczesniej, kilka dni przed wigilią musialam pojechać do supermarketu po pampersy i tragedia, tłum, bałagan, ludzie jacys opętani

Simona mój mąż tez ma urodziny 16 grudnia, aż dziwne ze te nasze dzieci sie nie urodziły jednego dnia, chociaz niby miały
cléo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-27, 22:01   #3885
Aranka
Zakorzenienie

A więc jednak dziś mam sekundkę więc wrzucam zdjęcia

maszko - Wiktoria cudeńko! Ciągle nie mogę wyjść z podziwu nad jej wiecznie uśmiechniętym pysiem. A włosy ze zdjęcia na zdjęcie dłuższe!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120870.JPG (110,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120874.JPG (93,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120876.JPG (105,6 KB, 18 załadowań)

Stary 2007-12-27, 22:02   #3886
Aranka
Zakorzenienie

cd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130001.JPG (72,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130006.JPG (117,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130007.JPG (108,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130013.JPG (104,2 KB, 47 załadowań)

Stary 2007-12-27, 22:53   #3887
cléo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez garnuszki Pokaż wiadomość
Hej

Podczytuję Was i taka wiadomość Elu moje gartulacje, aż sie troche rozmarzyłąm hehe. My te ż planowaliśmy za rok się starać ale teraz wszytsko się poprzekręcało i raczej zdecydujemy się za jakieś 3, 4 lata.

...u nas wszytsko ok, Olafek zdrowiutki, wszędzie go pełno. Widać, że starsznie tęskni za tatusiem biedaczek, jak go widzid na zdjęciach to smieje się do niego i "gada" jak najęty. Jeszce pare dni i tatus wróci. Powiem Wam że starsznie pusto bez męża. W sumie do urodzenia Oalfka nie rozstawał się z nim nawet na jeden dzień.

...napiszę jaki powód był mojego, a raczej naszego z Olafem wcześniejszego przyjazdu tutaj. Będąc w Norwegii zaczęłam rozsyłac moje cv i zapraszali mnie na rozmowy kwalifikacyjne, w końcu zostałam zapraoszona przez taką firmę, w której chciałabym pracować więc przyjechałam. Byłam na rozmowie i mam przyjśc na kojelną 27.12 i wtedy sie okaże czy dostanę tę pracę czy nie. Bardzo bym chciała ją dostać i wtedy ja i Olafek zostalibysmy tutaj a mąż dołączyłby do nas niebawem. Więc proszę trzymajcie kciukaski mocno aby się udało. Po tej rozmowie rozdzwoniły się telefony z zaproszeniami na rozmowy kwalifikacyjne, ucieszyło mnie to bardzo, poszłam jeszce na jedną i było bardzo miło, co nie znaczy że dostałam tę pracę-kazali czekać więc zobaczymy. Jeśli jednak nie dostanę się do jednej z tych dwócjh firm to wracam do Norwegii i w kwietniu wrócę żeby zacząc tremontować mieszkanko. Udało mi się zamówić już okna na 2 stycznia. To tyle...

Buizaczki dla Was wszystkich i dla Kochanych Maluszków

i jak garnuszki byłaś na rozmowie??? mam nadzieje ze sie udalo a jak nie ta firma to inna
Stary 2007-12-27, 23:31   #3888
cléo
Rozeznanie

fajny torcik mial Olaf

składam zaległe życzenia urodzinkowe, przede wszystkim zdrowka!!!mój WIKTOR tez jeszcze nie chodzi, straszny z niego cykor jak go puszczam to delikatnie siada i nie chce przez chwile chodzic

pozdrawiam
Stary 2007-12-27, 23:33   #3889
cléo
Rozeznanie

ARANKO śliczne zdjęcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 09:24   #3890
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Aranko zdjecia piękne a Twoja dziewczynka jest naprawdę super!
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 09:38   #3891
cléo
Rozeznanie

wklejam kilka zdjęć świątecznych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06828 (480 x 640).jpg (90,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06846 (640 x 480).jpg (69,8 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06825 (640 x 480).jpg (65,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06854 (640 x 480).jpg (73,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06857 (480 x 640).jpg (76,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06870 (422 x 316).jpg (30,0 KB, 63 załadowań)
Stary 2007-12-28, 13:19   #3892
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Uff, święta, świeta,... i po swiętach
U nas rodzinnie i wyjazdowo, jedynie wigilia w domciu, ale za to miło, tylko w pierwszy dzień wieczorem małż mnie wkurzył, bo po mimo planów wyjazdowych na drugi dzień, ot tak, po prostu pożyczył samochód mojemu bratu, dobrze że mam nigdzie nie jechała i pożyczyła nam swój i brat zdążył wyciągnąć fotelik.
Simona nie zazdroszę tej ganianiy w trakcie świąy, bo akutat tobie to odpoczynek był wskazany
Yaira kurcze ten twó TŻ to się nie popisał, żeby nawet własnemu dziecku prezentu nie kupić, a o ciebie też przecież powinien dbać, mi też by było przykro jakby żadna z nas nic nie dostała
Olaf Malgogaj coś nam zeszczuplał, i miał fantastyczny tort
Wiki jak zawsze radosna i uśmiechnięta
Laura jako zimowa panienka świetna, śliczne krajobrazy
Wiktora dawno nie widziałyśmy, widać że miał bardzo duże zainteresowanie prezntami
Stary 2007-12-28, 13:31   #3893
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

A my mieliśmy ubaw z Asi, bo jak jedliśmy wigilię, to ona buszowała po choinką w prezentach szukając swojego, jak znalazła swój, to się nim zajeła. Taka mała a taka sprytna i wiedziała że coś dla niej się tam znajdzie...

A tu tak świątecznie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swięta2.JPG (104,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg świeta.JPG (106,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg święta1.JPG (107,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2007-12-28, 17:07   #3894
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Hej dziewczyny
Aranko, śliczne zimowe zdjęcia.
Małgogaj, tort super, czemu boisko? Jakis podtekst?
Cleo, ładnie nakryłaś stół
Zaba, wreszcie widzę cie z bliska masz sympatyczną buźkę.

widzę ze święta sie udały u nas oczywiście nie obyło się bez scen
Napisze wszystko po koleii...
Pojechaliśmy do teściów w sobotę. W niedzielę w południe była za Jasia msza. Ksiądz w trakcie mszy 3 razy o nim wspomniał, na koniec złożył zyczenia, nak miło nawet. Na mszę przyszła tez rodzina ciotki meża, wszystkich zaprosilismy na tort. wracamy z kościła a tu pod brama stoi samochód... przyjechał brat... .
Weszłam z Jasiem do domu, w pokoju była tylko brata dziewczyna z hubercikiem, reszta jeszcze nie dotarła. Rozebrałam Jasia, a ten potuptał do pokoju i słyszę: "Hubert zobacz jaka pokraka przyszła..." nie wiedziała ze ja za drzwiami jestem. Ale nic sie nie odezwałam... bo po co.
Wieczorem przyszli goście. Brat męza reperował w garazu samochód, ale na szampana i na tort przyszedł, ta lafirynda podziekowała za wszystko i wyszła...
W wigilie w południe J. poszedł spać, więc ta zaczeła usypiać i Hubercika, kormu nie zbierało się na sen i wył dobre pół godziny, telepany na kolanach. W koncu tesciowa nie wytrzymała i weszał do pokoju zwrócić jej uwagę. A ta do niej : "ty we wszsytsko zawsze musisz się wpier....ć!" Trzasnęła drzwiami i wyszła. Zdębielismy nieco... Osoba która nie jest rodziną, do teściówki z takim tekstem!
Jest kolacja wigilijna. Wszyscy podchodzą do siebie z zyczeniami, a ta soi i czeka jak księżniczka zeby podejsc do niej. Zyczenia jej złozyliśmy ale nie pamietamy czy ona cos powiedziała..., przy stole zjadła chyba tylko zupę. Prezent kupili tylko swojemu dziecku i Jasiowi, dla reszty nic ale oni oczywście dostali od wszystkich.
W drugi dzien odjeżdalismy do moich rodziców, męza brat pozegnał się z nami a ta wyszła z domu.
No i tak było miło i rodzinnie

Byłam dzis u gin.
Jak byłam z Jasiem w ciąży to na 1 usg zobaczyłam taka kijankę a teraz mały człowieczek ma raczki, nóżki. Mierzy 22mm i ma 8,5 tygodnia.
Rano juz myślałam ze cos mi się uroiło z tą ciążą, bo planowo powinnam miec dziś @ no i cos takiego było... okazało się że mam podkosmówkowego krwiaka i to on tak namieszał. Mam nadziewac się luteiną i łykać cos tam... wciagu kilku dni powinno minąć. A jak nie to zwolnienie na telefon dostanę.
Kurna, mam nadzieję ze chociaż do konca semestru pociągnę.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 20:00   #3895
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

Ela wszystko bedzie dobrze nie martw sie :
NO a u nas Tz obudzil sie z letargu i pyta czy jestem na niego zla bo jakos dziwnie sie zachowuje(czyt. warcze i wypominam na kazdym kroku o braku prezentu) ze obiadku nie ma( to znaczy lezy cos w lodowce ale trzeba sobie podgrzac...efekt taki chodzi glodny)
to powiedzialam wprost...ze po stwierdzeniu "ze nie zasluguje na prezent" nie wiem co ja mu powinnam rano robic bo przez caly rok czusciutkie majciorki na dupce mial obiadek tez cieply wcinal..
wiec TZ zaniepokojony wydukal...ze on mi ta sukienke kupi (co za nia sama zaplacilam )
tylko czeka na lekki przyplyw gotowki...
teraz zwial na piwo z kolegami...i dobrze przynajmniej cicho w domu..bo wczoraj marudzil ze tekst do szkoly musi tlumaczyc...ja po 2 godz wchodze do pokoju a on dzielnie studiuje...ale portal nasza klasa
no i marudzi ze kredycie na mieszkanie...wizja nowego mojego M4 w zasiegu wzroku ale te 35 lat kredytu dramat
Stary 2007-12-28, 20:29   #3896
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez cléo Pokaż wiadomość
wklejam kilka zdjęć świątecznych
slicznego masz synka ale widze ze tez nie ma zbyt wiele włosków jak mój hihi
Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
emi22 - ależ zaglądaj tu i pisz jak najczęściej! Gratuluję Kacperkowi pierwszych kroczków!

EDIT - wygrałam z Gerbera czapkę i bandankę (hihi dla Miecia jak to fibian raz określiła...)
dziekuje za ciepłe przyjecie, bede sie starac zagladac tak czesto jak sie da ale nie mam zbyt wiele wolnego czasu pisałam tu wczesniej gdzies na połowie watku chyba z wami troche byłam i postanowiłam znowu zawitac
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 20:31   #3897
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez cléo Pokaż wiadomość
Simona mój mąż tez ma urodziny 16 grudnia, aż dziwne ze te nasze dzieci sie nie urodziły jednego dnia, chociaz niby miały
cleo, no nie moge wprost uwierzyc........ ale szok. Ciekawe czy mamy takie same imiona????? Moj TZ ma na imie Marcin. Pewnie wiecej znalazloby jeszcze sie podobienstw ( np obie mialysmy cc). Faktycznie ze az dziwne ze dzieci nie urodzily sie tego samego dnia.
Sliczny wystroj domu, a Wiktor fajny chlopczyk- elegancik.

Malgo, ale ladnie wygladaliscie, a Olaf na bujaku pierwsza klasa.

Aranko, cudne zdjecia i modelka

Zabo, , Asiulka zeszczuplala wydaje mi sie i Ty rowniez

Maszko, Wiki ma sliczne wloski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 20:31   #3898
Aranka
Zakorzenienie

Elu - myślałam dziś intensywnie o Tobie bo pamiętałam o wizycie! Ja na pierwszym USG widziałam ewidentnie kozę! No i taką kozę mam. Na drugim widziałam misia - mam na pamiątkę zdjecia i widać brzuszek-kuleczkę, łapki-kuleczki, główkę - balonik! A 22mm to już kawał człowieka! I to jak cudownego, kochanego człowieka! Nie martw się tym krwaikiem - u mnie też to podejrzewno jak plamiłam ale na USG wyszło tylko to łożysko zachodzące na szyjkę i ginek mówił, że gdyby tobył krwiak to nalezy właśnie brać luteinę i potem sprawdzić czy się wchłonął. Trzymam kciuki abyś spokojnie pociągnęła ten semestr! A rodzinka...hmmm mamusia Hubercika wymiata...U mnie tylko kuzynka, która jest strasznie zazdrosna o to, ze się budujemy i też kupuje działkę życzyła mojej siostrze abyśmy "już bez żadnej obsuwy się zgodnie z planem budowali" na co moja siostra " abyście się budowali w równie szybkim tempie jak my"....

Swoją drogą - ciekawe jakie rewelacyjne teksty przywiezie kasia....

Zabciu - super Cię widzieć. Asia cwaniara mała z tym szukaniem prezentu! A choinkę mam w domku podobną - też taka "ludową" nie stylizowaną. Mam bombki jeszcze z dzieciństwa TŻ + kilka nowych oczywiście.

malgogaj - gratuluję prezentu - te pierwsze kroki w symbolicznym dniu zapamiętasz do końca życia! A tort - to o ile się nie mylę to wy jesteście wzorowi kibice!

Yaria - ten Twój TŻ to jakiś typ toporny w myśleniu i obyciu...Normalnie wyślij go na łopatologię stotosowaną na jakiś uniwerek może coś zakuma...

marti - hop hop...jak tam święta????

Stary 2007-12-28, 20:38   #3899
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6139597]Weszłam z Jasiem do domu, w pokoju była tylko brata dziewczyna z hubercikiem, reszta jeszcze nie dotarła. Rozebrałam Jasia, a ten potuptał do pokoju i słyszę: "Hubert zobacz jaka pokraka przyszła..." nie wiedziała ze ja za drzwiami jestem.[/quote]

brak slow, ta dziewczyna przechodzi wszelkie granice, jak tak mozna
Elu, zycze duzo duzo zdrowka i zeby ciaza przebiegala wzorowo

yaira, kredyt mieszkaniowy wiaze lepiej niz malzenstwo ale lepsze to niz wynajem.
Stary 2007-12-28, 21:13   #3900
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

no widocznie można męża ciotka mi powiedziała, ze powinnam wziąc ja na bok i porozmawiać. Ale po co i z kim tu dyskutować??? Widuję ja góra 3-4 razy w roku , przez 2 dni i zniosę wielę, a teściowa jak chce to niech jej pozwala fluganie aż kiedys jej przyłozy.
A ja nie wiem czy powinno byc mi jej żal, czy śmiać sie z niej... może i to i to.
Jasio chodzi jak pokraka to fakt, ale wszystkiego dzieci tak chodzą, bo chodzą niepewnie wiec asekurując sie nogi rozstawiają szeroko, a on jeszcze łokciami sobie pomaga i wygląda jakby krakowiaka tanczył bo jedną ręke trzyma w górze
A druga "mundra" szwagierka co to fizjoterapie studiuje i wie wszystko (a głupia jak but) stwierdziła ze Jasio nogi koślawi ..... i pewnie terapia go czeka w jej wykonaniu
Wracając jeszcze do świąt, to po 3 dniowym obcowaniu z Hubercikiem widziałam, ze na jego widok Jasiowi juz sie dolna warga wywijała. Hubercik starszy raptem o 5 mies nie przeszedł obok Jasia bez szturchnięcia, pchnięcia, zabrania zabawki, pociągnięcia za włosy, raz pociągnął mu z bańki jak Zizu, normlanie byłam w szoku! W kąpieli nalał mu w oczy wody, przylał kubkiem do mycia zębów - normalnie szok Ale w sumie nie dziwię się, bo agresję ma w genach po obojgu rodzicach i tylko sie na niego drą, przeganiaja z kąta w kąt, a wziecie do ręki czegos co nie jest zabawką ,to juz woła o pomstę do nieba. Popitoleni.

Aranko, to tez taki misiaczek wszystko było slicznie widać, kręgosłup, mózg i bijace serducho A ten krwiak u mnie to nie podejrzenia, tylko jest i już, ale wykopię go

Mąż kupił mi jednak łosia pod choinkę, a ja w ramach prezentu jutro kupie mu koszule na sylwestra.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości