|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
soffinka, Ty jesteś jeden dzień po tp to Cię mogą jeszcze potrzymać, o ile wszystko będzie ok. australia, ja za godzinę jadę do doktorka, ale Ty chyba nie masz dzisiaj wizyty tak to byśmy się mogły zderzyć gdzieś do szpitala na razie bym nie jechała. Po co masz jechać i czekać. U mnie nico dalej. Może jak doktorek coś pogrzebie to się ruszy?
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj gin do ktorego prywatnie na usg chodzilam przyjmuje w szpitalu ktory jest sporo km oddalony, ale jak nie bedzie tu postępu to zadzwonie do niego i podpytam jak u nich to wygląda. Ale poczekam do jutra, bo podpytalam położna i mówila, że jutro testy z oksy. Cokolwiek to znaczy.
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się ze szpitala nadal w dwupaku. Na obchodzie chcieli mi zakladac kroplowke z oksytocyna, ale oczywiście nikt nikogo nie uprzedzil i dostałam śniadanie. Kroplowka dopiero w czwartek. Z jednej strony się cieszę - może samo się zacznie do tego czasu z drugiej strony siedzę tu bez sensu...
Soffinka kciuki za rozpoczecie akcji u ciebie ![]() australia87 u Ciebie też już może się spokojnie zaczynać, może będziesz jedna z nielicznych, która urodzi w terminie
|
|
|
|
#1804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie bylam zla na niego tylko zdziwiona he he zawsze taki twardziel.a ja mowie to ty sie na ridzinny nie nadajesz tam to dopiero sie dzieje.a on mi ze z tamtej strony przeciez stal nie bedzie, he he faceci![]() A moj pracowal w hospicjum i tych dziadkow przewijal przekladal trupy wywozil, ale mu tlumacze ze inaczej jak to dotyczy kogos blizkiego a obcy to obcy ![]() Ale potem mu przeszlo i akcja byla udana
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-06-07 o 10:05 |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Gratuluję nowych dzieciaczkow:-* Niestety nie Mam kiedy nadrobić:-( My nadal w szpitalu, Bilirubina 13.8,chyba nas nie puszczą:-( a już tak bardzo mam dość. Wydaje mi się,że glodze Basię tym jedzeniem z kapturka:-/ Ma przyjść pani fizjoterapeutka i popracować z nią żeby się nauczyła łapać, ale ja myślę,że jest za mała i się szybko zmeczy i nadal bedzie głodna,poza tym moje brodawki są do niczego,nawet trochę się nie wyciagnely:-/ Nie potrafię się obudzić jak moje dziecko płacze. Ani jak budzik dzwoni. Boże,jak ja z nią będę sama zostawać jak mąż będzie w delegacji? Mamy na sali praktycznie całkowity zakaz odwiedzin,bo bliźniaki z sali mają jakaś infekcje:-( więc tylko męża widuję z godzinę dziennie... |
|
|
|
#1806 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny! Jesteście kochane!! Spaliśmy osobno. Rano mąż, gdy wychodzi do pracy to zawsze daje mi buziaka, a dzisiaj nic, ale przed chwilą napisał sms z pytaniem jak się czujemy i za chwilę drugiego, że przemyślał wszystko i miałam 100% racji, więc mam nadzieję, że po jego powrocie z pracy na spokojnie porozmawiamy i sobie wszystko wyjaśnimy. Byłam rano w laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wyszła mi wysypka, co z moimi alergiami nie jest niczym nadzwyczajnym, ale wolałam sprawdzić, żeby niczego nie przegapić. Przy okazji wstąpiłam do apteki po syrop prenalen, coby walczyć z dopadającym mnie przeziębieniem i do cukierni po pączki, rogaliki i ciasteczka A popołudniu wybieram się na ktg.Madzius Ogromne gratulacje!!! Veronique Co za palant Chudziaszek Autem się nie przejmuj, zdarza się Australia Ewidentnie coś się święci ![]() Haneczka Dobrze, że udało się mężowi naprawić laktator ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena
jeszcze troszkę musisz wytrzymać, przecież bilirubina musi w końcu zmaleć!Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa! Bardzo żałuję, że ten stary dziad się nie wrócił
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fizjoterapeutka na pewno Basi nie zaszkodzi a jesli fakrycznie nie uda się kp to trudno. I tak będziesz najlepszą Mamą dla swojego dziecka Cytat:
|
|
#1810 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius gratki ! Zuzanka witamy!!
Radena trzymaj się kochana Oby Basieńka szybko doszła do siebie i ta bilburina spadła raz dwa.
|
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, troche smiac mi sie chce,bo we filmach lub ogolnie jak odchodza wody to jest panika lub kontrolowany pospiech a u nas forumowiczek: kochanie wody mi odeszly! Chlop w stresie biega po domu torby szuka a zonka/ partnerka na spokojnie przed kompa i na forum pisze o wodach
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z ktg. Dzisiaj lepiej ale mogłoby być jeszcze lepiej
![]() Krzyze i podbrzusze dalej bolą. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Maja juz chyba ma dość slodyczy i zimnych napoi.
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
|
Kobietki a mnie straszna alergia dopadła albo przeziębienie ale raczej alergia i najgorsze ze nie można brać żadnych tabletek a ja od czerwca co roku do sierpnia katusze przeżywam jak nie zażywam tabletek wrrrr miałam iść na odczulanie ale juz byłam w ciąży i nie mogłam ach te pyłki mam nadzieje ze mi przejdzie bo nie wyobrażam sobie do sierpmnia sie tak męczyć
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Straszliwie boli mnie glowa o do tego zgaga
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty?
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Radena kp to nie koniec świata, jesteś wspanialą mamą a kazdy by już był zmęczony po takim pobycie w szpitalu wiadomo jak tam jest. A z drugiej stroby to tych blizniakow powinni dac do jakiejs izlotaki bo czemu wy macie nie mic odwiedzin .
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ja wczoraj znowu myślałam, że rodze miałam skurcze które już trwały od 18 do 24, ale nieregularne tak co5,8, 17minut. Aż w końcu zasnęłam i przeszło
|
|
|
|
#1818 | |||||
|
Konto usunięte
|
GRATULACJE!!!
Ale szybka akcja ![]() Cytat:
Jak tam sytuacja? Rozwija się coś? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za to żeby Basi poprawiły się wyniki i żebyście szybko wróciły do domu. No i za kp też oczywiście, może ta fizjoterapeutka pomoże... W domu odpoczniesz, mąż pomoże, odeśpisz i będzie super!Cytat:
Ja się melduję po wizycie, szyjka wciąż bez zmian czyli od 10 tygodni jej już nie mam, ujście zamknięte Miqesi zgadzam się, że z tymi szyjkami to jakaś ściema, bo czy leżałam i brałam leki, czy teraz biegam i nic nie biorę jest to samo... Na usg wszystko ok., waga wyszła 3070 g., jeszcze 10 dni do TP, więc jeżeli nie wylezie do tej pory to trochę jeszcze podpakuje ![]() Veronique nie miałam siemienia i dooopa, nie ma dzisiaj bobo
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-06-07 o 11:35 |
|||||
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ale ekspres gratuluje wam !! |
|
|
|
|
#1820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyt: tak zaje**e, że wszystko ogarniamy widzisz Elaine jeszcze kuchnie posprzatala i pranie zrobiła przed porodem Cytat:
Cytat:
Dziewczyny wskoczyłam na wyższy lewel bycia ciocią, moja siostrzenica w nocy urodzila synka Moja siostra jest babcią A ja jeszcze mamą tak do końca nie jestem
|
|
#1821 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie zobaczyłam swoje wyniki gbs i mam paciorkowca w pochwie :/ |
||
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
zabciajs tu na forum mam wpisany tp 5 czerwca bo tak mi na początku wpisał gin w kartę, ale teraz gin twierdzi, ze mój tp był 3 czerwca i mi to też bardziej pasuje do moich obliczeń
wiec jestem albo 2 albo 4 dni po tp
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z piersią już jest wszystko ok, a małą nadal karmię z butelki.
|
|
#1824 | ||||||
|
Ania
|
Cytat:
Oczko lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesteś cudowną mamą! dobrze, że przyjdzie fizjoterapeutk, zawsze coś spróbuje chociaż pomóc! jeśli się nie uda, to pamiętaj, ze to nie koniec świata- i mówię to ja, która jeszcze kilka dni temu ubolewała z powodu nie karmienia piersią!Najważniejsze zdrowie- oby szybko spadła bilirubina. A lekarze mówią, czemu tak długo jest podwyższona? robią coś więcej by spadła? Cytat:
No to dobrze, ze jest lepiej ![]() i oby przeziębienie się nie rozwinęło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to super!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po drugim usg
Pełna punktacja zgarnięta przez Ignasia wszystko w jak najlepszym porządku Zgłupiałam. Nie wiem co robic, zapytałam lekarza co teraz a on ze jak wszystko jest ok to do 41 tyg nic nie robią (nie wywoływuja) I teraz nie wiem co robic czy jak bedą chcieli mnie wypuścić w czwartek po obserwacji ( zakładając ze sie nic nie zadzieje) to iść do domu a w poniedziałek do prywatnego Czy upierać sie jak głupia ze chce zostac a w niedziele wypisać sie na własne żądanie i wtedy do prywatnego
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Mam tylko ktg 2 razy dziennie
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Wodyyy mi odeszły!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ZEBRAH gratulacje!!!!
GRATULACJE!!! Cytat:
rozumiem cie doskonale. Adrenalina high level ![]() Cytat:
no u mnie tak sie pojawilo rano przed porodem, takze czekam na wieści! Cytat:
ja bym wychodzila! ![]() kciuki, aby szybko poszlo!! Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

tak to byśmy się mogły zderzyć gdzieś
do szpitala na razie bym nie jechała. Po co masz jechać i czekać. 

A popołudniu wybieram się na ktg.

Oby Basieńka szybko doszła do siebie i ta bilburina spadła raz dwa.

czyt: tak zaje**e, że wszystko ogarniamy