Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 13:04   #1441
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
PATRYCJA przecież musisz jakoś funkcjonować i nie będziesz wlekla dziecka w wozku do wc idąc siku
Ani ubijała kotletów w sypialni na przykład
Nieodpowiedzialnoscia to bym nazwała zachowanie mojej znajomej, która zostawia od zawsze malutka w domu i jedzie syna do przedszkola zawiezc.. dla mnie niewyobrażalne! A jakby się zakrztusila nawet ślina? Albo matka miała wypadek i komu przyjdzie do głowy ze w domu było niemowlę? Ale ona potrafi teraz jechać do sklepu czy do przedszkola a Mała 1,5 roku jak wstanie to schodzi z piętra do salonu bo ta jej zostawia bajkę włączoną... czaicie?
a ja już się martwię jak to będzie jak np. wyjdę do kuchni, czy nic się nie stanie
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:11   #1442
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Mogłabym tak wymieniać i wymieniać :/ babka jest albo niepoważna albo brak jej wyobraźni.. tyle rzeczy się może stac! Dziecku, jej, dla mnie to nie do pomyślenia..

A ja powiem Wam banalnie ale prawdziwie, wszystko przyjdzie samo :ekhm: będziecie wiedziały co i jak robić
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:20   #1443
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
a ja już się martwię jak to będzie jak np. wyjdę do kuchni, czy nic się nie stanie
Spoko, mnie się śniła po nocach praca, zwłaszcza jak mieliśmy zamknięcie miesiąca i multum spraw na głowie. Potrafiłam nawet zerwać się w trakcie spania i w stanie częściowej świadomości terroryzować TŻta, zanim pojęłam, że nie jestem w robocie tylko u siebie.
Boję się że przy niemowlaku zeświruję doszczętnie.
Stary 2016-06-07, 13:21   #1444
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Rozumiem. Robiłaś podkładkę pod materac od razu, czy dopiero jak zachodziła potrzeba? Bo jak dziecko ulewa, to chyba zostaje uniesiony na dłużej? No i ile pi razy oko trzeba unieść materac, żeby było optymalnie?
Po kilku tygodniach od urodzenia zaczęła ulewać i tak do ok. pół roku. Przez cały czas miała podkładke. Niestety nie da się określić kiedy dziecko uleje. Czasami byla odbeknieta po jedzeniu, niby minęło duzo czasu, a i tak przez sen, coś się ulalo. To nie jest duży kąt, wiec krzywdy dziecku nie zrobi.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
My mamy ogromny salon Bedzie wielki naroznik, na pewno zmiesci sie obok jeszcze stół z krzesłami i jakieś biurko albo stolik z boku. Na kolyske miejsce tez sie znajdzie.

Przyjrzyj sie diecie może coś ci szkodzi? Najlepiej jakby skonsultowała sie z lekarzem.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Podobaja mi się te dostawki ale u nas nie będzie juz miejsca , ja to sie martwie czy na lozeczko znajdziemy miejsce

Dziewczyny a jak wyglada sytuacja u tych co mają już dzieci ze spaniem. Faceci uciekaja wam na noc z pokoju jak dziecko nie daje spać a trzeba rano do pracy wstać?
Chciałam z tz przedyskutować kwestia jak ustawimy lozko i lozeczko a ten wyleciał z tekstem ze dziecko mu nie da spać i on albo dziecko i tak bedzie musialo spac w innych pomieszczeniach. No myslalam ze normalnie mu...
Przez pierwsze 4 miesiące, córka spała sama w łóżeczku, rzadko płakała, wiec nie było problemu. Nie miała kolek, przysypiala prawie całe noce, jak się budzika, to ja budzila się zanim zaplakala. Potem dziecko mi się zepsuło i zaczęła często się budzic, ale spaliśmy dalej z tz.Jak miała 7 miesięcy, to zaczęły się pobudki co godzinę. Wtedy tz zaczął spać w salonie, a ja spałam z córką. Ja mogłam spać w dzień w czasie drzemem corki, a on nie. Po roku na szczęście się uspokoiło i zaczela przesypiac noce. U nas system się sprawdził, oboje się wyspialismy.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:24   #1445
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, mnie się śniła po nocach praca, zwłaszcza jak mieliśmy zamknięcie miesiąca i multum spraw na głowie. Potrafiłam nawet zerwać się w trakcie spania i w stanie częściowej świadomości terroryzować TŻta, zanim pojęłam, że nie jestem w robocie tylko u siebie.
Boję się że przy niemowlaku zeświruję doszczętnie.
Jak ja teraz jestem mega zestresowana, całą noc nie mogłam spać, a dlaczego ? Bo dziś idziemy na wizytę i ja już mam w głowie wizję, że wysztko jest źle...ledwo siedzę bo cała noc była nerwowa
Stary 2016-06-07, 13:27   #1446
doooti
Zadomowienie

A co sądzicie o np kupnie przed porodem jakiś ciuszków takich mniejszych typu 50 a potem w przypadku nie użycia ich oddania do sklepu? Mi tak TZ zaczął mowić ze bez sensu nakupowac ciuszków co sie okaże ze dziecko jest za duze na nie. Ktoś z Was tak robił? Tylko to wtedy mozna je wyprać dopiero jak dziecko sie urodzi.. Bo z metkami to niebardzo :P
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:33   #1447
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
A co sądzicie o np kupnie przed porodem jakiś ciuszków takich mniejszych typu 50 a potem w przypadku nie użycia ich oddania do sklepu? Mi tak TZ zaczął mowić ze bez sensu nakupowac ciuszków co sie okaże ze dziecko jest za duze na nie. Ktoś z Was tak robił? Tylko to wtedy mozna je wyprać dopiero jak dziecko sie urodzi.. Bo z metkami to niebardzo :P
Ja 50 kupowałam po porodzie. Nie słyszałam, żeby ktoś tam robił.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 13:44   #1448
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja 50 kupowałam po porodzie. Nie słyszałam, żeby ktoś tam robił.
No tyle że mój TŻ twierdzi że dziecko będzie miało na pewno powyżej 60 cm bo on miał 63, tyle że ja miałam 53. I tak tego nie da się przewidzieć. Ale chyba pokupuje ciuszki 62 a najwyżej dokupię te 50 i 56..
Stary 2016-06-07, 13:47   #1449
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja teraz jestem mega zestresowana, całą noc nie mogłam spać, a dlaczego ? Bo dziś idziemy na wizytę i ja już mam w głowie wizję, że wysztko jest źle...ledwo siedzę bo cała noc była nerwowa
o której masz wizytę?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

dooti a nie lepiej obczaić gdzie można od ręki dostać takie ubranka i jak dziecko sie urodzi wtedy eewentualnie wyslac tam tezeta?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:48   #1450
aroli
Zadomowienie

Hej

Co do ciuszków to wydaje mi się, że jednak rozmiar 56 będzie wystarczający na średniaka rozmiar 50 to jak ktoś będzie wiedział, że bobasek będzie malutki. Mój Mati urodził się 55 cm i 3270 i rozmiar 56 był ok, starczył nam na około miesiąc.

Co do ustawiania łóżeczka no cóż to kwestia dogadania...My spaliśmy w pokoju u synka przez 4 miesiące, on w swoim łóżeczku a my obok, było ok, mały budził się zazwyczaj raz i już. Po 4 miesiącach wróciliśmy do swojej sypialni a on do tej pory śpi w swoim pokoju i jest ok, mamy nianię elek. więc w razie czego zawsze słyszymy co się tam dzieje.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:48   #1451
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

ja staram się nie panikować. Wiem, że sobie poradzę. Zajmowałam się siostrzenicą od urodzenia więc jestem obeznana w temacie
Gorzej z moim mężem, który na samo słowo ''przewijanie'' robi minę zniesmaczonego nastolatka
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 13:49   #1452
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
o której masz wizytę?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

dooti a nie lepiej obczaić gdzie można od ręki dostać takie ubranka i jak dziecko sie urodzi wtedy eewentualnie wyslac tam tezeta?
dopiero 20.40
Stary 2016-06-07, 13:58   #1453
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
dopiero 20.40
Wytrzymasz dziewczyno! Jadłaś cielęce móżdżki to i to wytrzymasz
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 13:59   #1454
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero 20.40
o kurde, późno. Zjedz coś dobrego na odstresowanie ;-)
Stary 2016-06-07, 14:00   #1455
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Ja postawiłam też na ręczny, bo nie chcę pakować niemałej kasy w elektryczny, jak się okaże że z jakichś powodów nie mogę karmić wtedy zainwestuję wiesz co, ja kupiłam tani z Akuku, ale w necie ma świetne opinie, mimo swojej niskiej ceny, o taki http://www.skapiec.pl/site/cat/2693/comp/4944797#opinie i i na ceneo też znajdziesz. NA którymś z blogów wyczaiłam, dziewczyny polecały. Zobaczymy, kosztował ponad 4 dychy więc nie będzie mi jakoś super żal
Przez miesiąc używałam ręcznego, ale w końcu kupiłam elektryczny. Wbrew pozorom ręcznym szybciej się odciągało, ale bol rąk był już nie do zniesienia. Jeśli ktoś chce mieć laktator tylko na wszelki wypadek, np. chcąc gdzieś wyjść bez dziecka, to ręczny wystarczy.

Cytat:
A leżaczek to prędzej się chyba przyda przy pierwszych owocach itd, 4 miesięczny maluch jeszcze nie siedzi na tyle, żeby go sadzać w krzesełka . Tak mi się wydaje
4 miesięczny maluch nie powinien jeszcze jeść nic poza mlekiem
No ale jeśli już je, to faktycznie taki leżaczek może być przydatny. Ja podkładałam poduszki pod plecy, tylko że dziecko było trochę starsze.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A tak jeszcze apropo lezaczkow to ów sprzęt to jedno a zabawa na podłodze (mata edukacyjna) to drugie ;-)
Ale przecież leżenie dziecka bo chcesz coś zrobić można połączyć od razu z zabawą na macie, czy choćby na kocu/dywanie. No chyba, że chcesz iść z dzieckiem do WC

Cytat:
Nie wiem jak będzie, ale przypuszczam że tak jak moja mama, mogę mieć nawał pokarmu (po porodzie bidula stała nad zlewem po pół godziny żeby się pozbyć pokarmu, jeszcze na oddziale wykarmiła cudze dziecko ) Dodatkowo mam na przysadce guza, który mi produkuje ekstra nadmiar prolaktyny, a musiałam odstawić leki przez ciąże.
Stwierdziłam że kupię zwykły, a jak się pojawi potrzeba, zainwestuję w elektryczny. Nie będzie mi żal, jak nie skorzystam.
Jak będziesz wtedy dodatkowo odciągać, to produkcja będzie jeszcze większa.

Cytat:
Wiecie co a ja wbiłam sobie jakoś do głowy że nie będę karmić piersią tylko ściągać i jakoś laktacji jest dla mnie niezbędny :-/
Ja też. Nie lubiłam karmić piersią Wolałam odciągnąć laktatorem i dać z butelki.

Cytat:
My będziemy mieć łózeczko w sypialny ale myślę czy nie kupić czegos do salonu, zeby za dnia dziecko moglo z nami byc. Bujaczek to moze nie ale jakaś kołyska albo kosz. Co myślicie?
Fajna sprawa taki kosz, sama myślałam o takim. Ostatecznie dziecko póki się nie ruszało za bardzo leżało na kanapie w salonie a potem na kocu/macie na podłodze. Jak był już bardziej aktywny, mniej spał, to na spanie dawaliśmy do łóżeczka. Był etap, że chętnie spał w gondoli

Cytat:
Nie będę dziecka trzymać w nim przecież cały dzień, we wszystkim umiar. Gyby tak patrzeć na każdą rzecz jaką chce się kupić to wyjdzie na to, że wszystko ma wady i złe strony. Kupisz nosidełko to będzie złe bo bioderka, kupisz fotelki a to będzie mało bezpieczny albo kark dziecka będzie krzywo ułożony, kup butelki też będzie źle bo źle ścięty smoczek. We wszystkim można szukać wad. ;D
Jak kupisz nosidełko, to ok. Jak kupisz wisiadełko to rzeczywiście szkoda bioder. Nie każde nosidło jest odpowiednie, a już na pewno nie takie w którym dziecko nosi się tyłem do siebie.
Tyle wiem, więcej nie wiem, bo nie widziałam potrzeby kupna.

Cytat:
Często też kwestia świadomości i wiedzy. Może Tobie się taka informacja nie przyda, ale czytają wątek różne osoby, dla których nie wszystko jest oczywiste.
Umiar, umiarem. Też się do wszystkiego nie stosuję, ale są sprzęty, do których nie wsadzilabym dziecka nawet na 2 minuty, np. chodzik.
O tak ... mnie prawie krew zalewała jak u teściów wkładali wnuka do takiego chodzika, na przemian z noszeniem na rękach (bo nie lubi leżeć ...) i zdziwieni, że dziecko rok ma a nie czworakuje (wiem, że nie kazde czworakuje, ale to nawet nie miało okazji spróbować)

Cytat:
Dziewczyny a jak wyglada sytuacja u tych co mają już dzieci ze spaniem. Faceci uciekaja wam na noc z pokoju jak dziecko nie daje spać a trzeba rano do pracy wstać?
Chciałam z tz przedyskutować kwestia jak ustawimy lozko i lozeczko a ten wyleciał z tekstem ze dziecko mu nie da spać i on albo dziecko i tak bedzie musialo spac w innych pomieszczeniach. No myslalam ze normalnie mu...
Przez pierwsze noce mąż spał w salonie ale dlatego, że bał się, że zgniecie Kacpra. Potem coś przebąkiwał, że się nie będzie wysypiał itp, ale przywołałam go do porządku. Wstawaliśmy na przemian, a raz w tygodniu i w weekendy tylko mąż.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 14:05   #1456
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
A czuję się tak źle, że masakra. Wymiotowałam i trzęsie mnie jak cholera i mdli od rana

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
o kurde, późno. Zjedz coś dobrego na odstresowanie ;-)
No, lekarz ma zawalone całe dnie po urlopie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Jak kupisz nosidełko, to ok. Jak kupisz wisiadełko to rzeczywiście szkoda bioder. Nie każde nosidło jest odpowiednie, a już na pewno nie takie w którym dziecko nosi się tyłem do siebie.
Póki co też nie kupuję, i też słyszałam, że trzeba dobrze przemyśleć wybór żeby krzywdy nie zrobić.
Stary 2016-06-07, 14:05   #1457
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
No tyle że mój TŻ twierdzi że dziecko będzie miało na pewno powyżej 60 cm bo on miał 63, tyle że ja miałam 53. I tak tego nie da się przewidzieć. Ale chyba pokupuje ciuszki 62 a najwyżej dokupię te 50 i 56..
Na szczęście sa usg. Zobaczycie pod koniec ciąży jak duże dziecko się szykuje. Wprawdzie jest margines błędu, ale jednak jakiś pogląd będziecie mieć. Ok. 30 tygodnia lekarz nam wieszczyl sredniaka 3,5 kg. A już pod sam koniec, było widać, ze będzie miała ok. 3 kg i urodziła się z wagą 2, 900.

Cytat:
dopiero 20.40
Kciuki.
Stary 2016-06-07, 14:09   #1458
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczęście sa usg. Zobaczycie pod koniec ciąży jak duże dziecko się szykuje. Wprawdzie jest margines błędu, ale jednak jakiś pogląd będziecie mieć. Ok. 30 tygodnia lekarz nam wieszczyl sredniaka 3,5 kg. A już pod sam koniec, było widać, ze będzie miała ok. 3 kg i urodziła się z wagą 2, 900.

Kciuki.
Trzymajcie mocno bo my chcemy płeć już poznać
Stary 2016-06-07, 14:11   #1459
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki.
a czym to było spowodowane że lekarz widział że będzie wczesniak? i w którym tygodniu ostatecznie urodziłaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 14:25   #1460
jalouse
Wtajemniczenie

Inne
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

.
No i nosidlo tylko dla siedzących dzieci. Producenci czasami pisza, ze od urodzenia, ale to chwyt marketingowy, bo nosidla nie maja oparc bocznych. Od urodzenia można chusty.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
a czym to było spowodowane że lekarz widział że będzie wczesniak? i w którym tygodniu ostatecznie urodziłaś?
Nie była wcześniakiem. Urodziła się na początku 39 tygodnia. Od 2,5 kg uważa się za prawidłową wagę. A była malutka, bo w rodzinie tz rodzą się malutkie dzieci, tz był jeszcze mniejszy.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2016-06-07 o 14:27
Stary 2016-06-07, 15:00   #1461
mietowka25
Zakorzenienie

Ja mam zamiar chustowac
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:46   #1462
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Muszę poczytać o tych nosikach, bo tak sobie z mężem rozmawialiśmy w niedzielę podczas paceru, że jak najwcześniej chcemy maluszka zabierać w teren. Teraz czytam, że nosidełko to nie jest taka zdrowa rzecz hmmm... Tyle rzeczy do odkrycia

Wiecie co naszła mnie ochota na taka oranzadę kapslowaną, jak kiedyś była w szklanych butelkach. Niedaleko mojego domu była rozlewnia, pamiętam tę radochę, jak tata w wakacje kupił całą skrzynkę i piliśmy taką zimną oranżadkę mniaaaaaaaaaam
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:47   #1463
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zamiar chustowac
ja tez

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 16:02   #1464
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Inne

No i nosidlo tylko dla siedzących dzieci. Producenci czasami pisza, ze od urodzenia, ale to chwyt marketingowy, bo nosidla nie maja oparc bocznych. Od urodzenia można chusty.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Nie była wcześniakiem. Urodziła się na początku 39 tygodnia. Od 2,5 kg uważa się za prawidłową wagę. A była malutka, bo w rodzinie tz rodzą się malutkie dzieci, tz był jeszcze mniejszy.
Oparc bocznych, tzn?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:10   #1465
KoniKa4
Rozeznanie

[QUOTE=Hiacinta;61416751]
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość

Ja pochodzę z miejscowości 65 km od Kraków, ciekawe czy w ta sama stronę
Ja tak mniej więcej między Krakowem a Tarnowem, a ty gdzie?

Bluesbery - jak będę następnym razem przez Krynicę przejeżdżać to na pewno się skuszę na te lody
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:18   #1466
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
My mamy ogromny salon Bedzie wielki naroznik, na pewno zmiesci sie obok jeszcze stół z krzesłami i jakieś biurko albo stolik z boku. Na kolyske miejsce tez sie znajdzie.

Przyjrzyj sie diecie może coś ci szkodzi? Najlepiej jakby skonsultowała sie z lekarzem.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Podobaja mi się te dostawki ale u nas nie będzie juz miejsca , ja to sie martwie czy na lozeczko znajdziemy miejsce

Ja się o to nie martwię, bo obudzić mojego męża może tylko armagedon zresztą, chyba spróbujemy Maluszka kłaść od razu do łóżeczka w jego pokoiku, a stosować nianię... zobaczymy, jak będzie, w razie co łóżeczko przeniesiemy do sypialni, jeśli będzie taka potrzeba

Na pewno chcę uniknąć sytuacji jak u moich znajomych - ich córka ma już prawie 4 lata, a dalej musi spać z rodzicem... Jedno śpi w sypialni, a drugie w pokoju z dzieckiem. I tak od 4 lat - masakra

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61440616]ja staram się nie panikować. Wiem, że sobie poradzę. Zajmowałam się siostrzenicą od urodzenia więc jestem obeznana w temacie
Gorzej z moim mężem, który na samo słowo ''przewijanie'' robi minę zniesmaczonego nastolatka [/QUOTE]

Mój mąż twierdzi, że on absolutnie nie będzie przewijał, nie nie jak on będzie z dzieckiem, to nie będzie takie potrzeby, bo dziecko nic nie zrobi jak będzie wiedziało, że jest samo z tatusiem - poczeka na mamę

Cytat:
Ja mam zamiar chustowac
Ja też to rozważam

Zjadłam właśnie prawie pół kilograma bobu... I jestem tak napchana, że do wieczora chyba nic nie zjem...

Jakoś spadła mi motywacja, nie mam siły na nic, tylko bym leżała... nic, dosłownie nic mi się nie chce... Macie na to jakieś sposoby?
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:31   #1467
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Jakoś spadła mi motywacja, nie mam siły na nic, tylko bym leżała... nic, dosłownie nic mi się nie chce... Macie na to jakieś sposoby?
Mi tam wszyscy powtarzają, leż, leń się, korzystaj bo później to już nawet siku robisz w locie :P także korzystam i lenie się ile mogę :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 16:33   #1468
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się , że 62 będą za wielkie. Moja miała 56cm i w r. 56 pływała. Chudziutka była i nogi długie więc np bodziaki były wielgachne :/

Cytat:

Cytat:
Trzymajcie mocno bo my chcemy płeć już poznać

Cytat:

Wiecie co naszła mnie ochota na taka oranzadę kapslowaną, jak kiedyś była w szklanych butelkach. Niedaleko mojego domu była rozlewnia, pamiętam tę radochę, jak tata w wakacje kupił całą skrzynkę i piliśmy taką zimną oranżadkę mniaaaaaaaaaam
taka w szklanych butlach, w sklepikach po 50 groszy była, napiłabym się
[QUOTE=KoniKa4;61446396]
Cytat:
Napisane przez Hiacinta Pokaż wiadomość

Ja tak mniej więcej między Krakowem a Tarnowem, a ty gdzie?

Bluesbery - jak będę następnym razem przez Krynicę przejeżdżać to na pewno się skuszę na te lody
Nie pożałujesz

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Na pewno chcę uniknąć sytuacji jak u moich znajomych - ich córka ma już prawie 4 lata, a dalej musi spać z rodzicem... Jedno śpi w sypialni, a drugie w pokoju z dzieckiem. I tak od 4 lat - masakra
U nas tak jest od prawie 5 lat tzn Mała śpi u siebie i ok 3 w nocy przyłazi ze swoim dobytkiem i tak sobie razem śpimy, ale my to po prostu lubimy

Wróciliśmy z wycieczki przedszkolnej, burza wymusiła wczesniejsze zakończenie wyprawy
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:44   #1469
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Mi tam wszyscy powtarzają, leż, leń się, korzystaj bo później to już nawet siku robisz w locie :P także korzystam i lenie się ile mogę :P
Póki pracuję, to niestety ale nie mogę się tak obijać A poza etatem mam tez umowę o dzieło, muszę się w końcu tym zająć... już nie mówiąc o ogarnięciu domu czy jakichś przyjemnościach dla siebie - już nawet nie pamiętam, kiedy przeczytałam jakąś zwykłą książkę... siedzę tylko w artykułach naukowych i staram się jakoś ogarnąć wszystko na raz...
W lipcu chcę iść na zwolnienie i mam nadzieję, że wtedy trochę odpocznę, bo może to przemęczenie sprawia, że nie mam na nic siły i ochoty...

[QUOTE=bluesberry;61447236]Wydaje mi się , że 62 będą za wielkie. Moja miała 56cm i w r. 56 pływała. Chudziutka była i nogi długie więc np bodziaki były wielgachne :/

taka w szklanych butlach, w sklepikach po 50 groszy była, napiłabym się
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Nie pożałujesz

U nas tak jest od prawie 5 lat tzn Mała śpi u siebie i ok 3 w nocy przyłazi ze swoim dobytkiem i tak sobie razem śpimy, ale my to po prostu lubimy

Wróciliśmy z wycieczki przedszkolnej, burza wymusiła wczesniejsze zakończenie wyprawy
Wiesz to trochę co innego - oni już nawet nie kładą się razem. Śpią po prostu osobno, każde w innym pokoju... Aż się dziwię, jak im się udało "zrobić" drugie dziecko Wy śpicie we 3, ale dla mnie to też nie do pomyślenia. Co nie zmienia faktu, że po urodzeniu dziecka może mi się odmienić
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:47   #1470
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Tżet póki co jest tak wniebowzięty tym, że będzie ojcem, że póki co twierdzi, że będzie robił przy nim dosłownie wszystko, jak będzie zobaczymy, ale nie wydaje mi się żeby było tak pięknie jak mówi . Jak się uda to będę karmić piersią, wtedy nie będę go budzić bo i po co, swojego cyca nie da ale jeśli będzie butla to myślę, że jakoś się podzielimy, fakt, że on będzie musiał rano wstać do pracy, ale nie ukrywajmy - my też musimy być cały boży dzień na wysokich obrotach

Cytat:
PATRYCJA przecież musisz jakoś funkcjonować i nie będziesz wlekla dziecka w wozku do wc idąc siku
Ani ubijała kotletów w sypialni na przykład
Nieodpowiedzialnoscia to bym nazwała zachowanie mojej znajomej, która zostawia od zawsze malutka w domu i jedzie syna do przedszkola zawiezc.. dla mnie niewyobrażalne! A jakby się zakrztusila nawet ślina? Albo matka miała wypadek i komu przyjdzie do głowy ze w domu było niemowlę? Ale ona potrafi teraz jechać do sklepu czy do przedszkola a Mała 1,5 roku jak wstanie to schodzi z piętra do salonu bo ta jej zostawia bajkę włączoną... czaicie?
dla mnie kosmos

Cytat:
Trzymam kciuki, też zawsze mam stresy przed wizytami. Ale będzie wszystko ok, na pewno

Cytat:
Ja mam zamiar chustowac
ja też, ja też!
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości