|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jupi! Spakowalam torbę. Chyba z okazji tego, że jutro zaczynam 9 miesiąc!! Wszystko spakowane i opisane karteczkami dla tż którą torbę kiedy ma przynieść. Do tego przyklejone karteczki z rzeczami do spakowania w godzinie 0. Jeszcze tylko wody do torby nie mam, ale tż ma dziś kupić dużą z dziubiem to dolozę. Przygotowałam też na stole rzeczy, które mogę chcieć żeby mi dowiódł. Np podkłady, pampersy, chusteczki, cieplejsze ciuszki, butelka, laktator, szumią, cieńszy kocyk i pieluszki tetrowe. Jak on miał by szukać to pewnie pół chaty by mi zwiozl i nie trafilby w to czego chce. ![]() ![]() Sent from my HTC Desire 820 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jakiś czas temu wymieniali wodomierze i grzecznie poprosiłam żeby panowie przyszli ok.17 jak mąż będzie w domu. Z pocałowaniem ręki, pełna kultura, za szklankę wody ![]()
![]() |
#1953 |
Rozeznanie
|
Z tymi laktatorami to w ogóle historia jest. Kupować, czy nie, elektryczny czy ręczny? Elfka chyba kiedyś pisała, że ma ręczny i się sprawdził przy Majce?
Mi tylko w szpitalu powiedzieli, że nie ma potrzeby brać do nich, bo w razie czego można u nich sprzętu używać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Rozeznanie
|
Widzę swoje zdjęcie w apce, a wcześniej nie widziałam. Chyba działa te dodawanie z ikony z gorkami w ramce
![]() Sent from my HTC Desire 820 using Wizaz Forum mobile app
#1955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Młody znowu wariuje w brzuchu!
Czuję go i z dołu i z góry i z boku ;o
#1957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bierz pieska!!! Ja kupilam osiolka i jest cuuudny!!! I te melodyjki fajne ☺ ja jestem zachwycona ☺☺☺ a brzydala sprzedalam mamie,dostanie bratanica 😃 ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Mam to samo!!!!
![]() |
#1958 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja inna kumpela miała problem z karmieniem w szpitalu, laktator miała ręczny za 50 zł i dała radę oczywiście kluczowa była pomoc laktacyjnej C_w_k, grafika- cóż cała prawda. TŻ śpioch, pewnie będzie podobnie... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Leżę i odpoczywam. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malm zawsze spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A te melodyjki nie są wkurzające i trzeszczące? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Wtajemniczenie
|
Nieee ☺ krotkie i mile dla ucha. Przynajmniej mi i pierworodnemu sie podobaja 😉
#1964 |
Zakorzenienie
|
Boli mnie szczęka od tej ósemki
![]() Słabo mi i zgaga mnie meczy. A tu tyle do zrobienia ![]() Dziś kolejny zły dzień :/
#1965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dzisiaj mam załatwiania do doktoratu...jadę na pełnych obrotach. A jeszcze w domu pranie, gotowanie, sprzątanie, zamówić rolety do okien, zrobić deser (bo na rocznicę coś wypada :/), znaleźć zgubione skierowanie do kardiologa, o matko nie wyrobię się. Najważniejsze, że udało mi się zamówić pufę pod nogi i poduchę do koloru zasłon w poduszkowe love ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam Tż-towi koszulkę na dzień taty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
A mnie głowa boli i wypłukal mi się opatrunek z zęba... Idę pranie powiesić i na spacer.
#1968 |
Zadomowienie
|
Nutik- gratuluję udanej wizyty, bardzo ładnie waży. A mężem się nie przejmuj, mogło mu naprawdę w głowy wylecieć, w sobotę sobie odbijecie
Kamila- jak to pięknie napisałaś, ale cię wzięło na sentymenty ![]() Mezzaluna- łóżeczko wygląda świetnie i widzę, że szumiś już się zameldował. Pierzecie szumisia? Dzojsticzek- już ostatnie usg? Super, że wszystko ok i synek jest nadal główką w dół. Waga jest całkiem ok, do trójki spokojnie dociągnie, nawet pewnie trochę przekroczy. Ja nie miałam ani razu zgagi i chyba już nie będę miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zadomowienie
|
Ananka, świetna koszulka
![]() Kliknełam pieska ![]() ![]() Idę dalej ogarniać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Jezu, jak mi dziś nic nie idzie.
Zmachalam się przy sprzątaniu kuchni. Nawet połowy się skończyłam. Chociaż zmywarka chodzi sama. Pije mrożona kawę i się zastanawiam co mnie podkusilo, przecież nie lubię kawy... Szczęka ciągle boli ;(
#1971 |
Wtajemniczenie
|
Dziś dzień uprzejmości wobec ciążarnych czy jak?
Ludzie dopiero w ostatnim miesiącu zaczęli zauważać moją ciążę ![]() Najpierw pan w ogrodniczym pomógł mi sadzonki pomidorów i zioła zapakować w karton i zaniósł do kasy ![]() Potem Pani na straganie, u której kupowałam truskawki zaproponowała, żebym zostawiła u niej zakupy ona popilnuje a ja w tym czasie skoczę do Biedry ![]() A w Biedrze arbuza pokroił mi...pan ochroniarz chociaż wcale nie musiał, ale żebym nie czekała na panie z obsługi, bo zajęte ![]() Na sam koniec już obładowana siatami zmierzam do domu - sąsiad podbiegł mi pomóc i zaprowadził pod same drzwi ![]() Może jeszcze gdzieś pójdę? ![]()
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby więcej takich ![]()
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Inka, niefajne przeboje
![]() Zrezygnowałabym chyba z czekania u nich na fotelik i wzięła z jakiegoś stacjonarnego sklepu. W większości z nich można negocjować ceny a jednak towar ma się od ręki. Nutik, Ty naprawdę wszystko w pokoiku będziesz miała perfekcyjnie dobrane ![]() IKEA odhaczona, później kupiliśmy brakujące akcesoria do tv (jakiś kabel i bezprzewodowa klawiatura), pazury zrobione (jakaś terapia odżywcza i mani), zakupy zrobione i tż robi mi obiadek ![]() W warzywniaku dziś zwątpiłam -czereśnie po 32,99... Trudno, kupiłam. Szlag mnie prawie trafił, jak kilka minut później we Freshu widziałam po 7,49... A dobiłam się, jak je w domu umyłam, i są po prostu nijakie. Za tę cenę to powinny być kosmicznie dobre... ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
No brawo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taa myślałam, że jak teściowa przyjeżdża, to chociaż obiady będę miała z głowy.. A tu ugotowała tylko dla siebie. Zjadła i zadowolona.. Muszę mielone zrobić :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1975 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powoli zaczyna do mnie docierać, że to już, zaraz... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to już chamstwo jest... Skoro przyjechała to chyba mogłaby Ci trochę pomóc? Chyba by mnie coś trafiło.
![]() |
#1977 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mamaNiny;61486136]Wow, mnie też w sklepie zabawkami poproszono do kasy poza kolejnością
![]() Taa myślałam, że jak teściowa przyjeżdża, to chociaż obiady będę miała z głowy.. A tu ugotowała tylko dla siebie. Zjadła i zadowolona.. Muszę mielone zrobić :-( Żart z tym obiadem? Nie wpadłabym na pomysł, żeby samej zjeść. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Albo na pocztę! ale obawiam się, że mogłabym tam stracić wiarę w ludzkie dobro ![]()
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cala_w_kwiatkach;61 486271]
Cytat:
..:-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1979 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej laski, ale mnie nastrachałyście tym postem na fejsie! Już myślałam, że któraś się wbiła mi w kolejke i sie sypneła
![]() Na szczęscie zaczęłam sypiać w miare normalnie. Tzn od około 1-2 do 6(już bez pobudek po 4 rano), wtedy wstaje, nadrabiam Was, coś wszamię i ide dalej w kime do 11 ![]() Właśnie opitoliłam pół arbuza, 2 kanapki z sałatą i smażę stertę naleśników ![]() ![]() heheh brawo Wy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale na razie deklaruje dobre chęci, że będzie wstawał do małego.. taaa aha ciekawe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nutik, mam nadzieję, że dogadacie się z tż w każdej sprawie, zupełnie niepotrzebne jest teraz Tobie naładowanie się negatywnymi emocjami ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- [QUOTE=mamaNiny;61486416] Cytat:
Ogarnie chate tez za kase???
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
mamaNiny- dobre wieści z ktg, czyli już pojawiły się jakieś skurcze? Z tą teściową to tak serio, bo nie wierzę
![]() _Inka__- o nie, ale pech. Też bym anulowała, tak się denerwować czy dojdzie czy nie. Wesoła_Ania- ja spakowałam laktator. Niby można wypożyczać w szpitalu, ale bym się nie przemogła. confused women- haha, mam do samo! Ostatnio jeszcze doszło âjedziemy do szpitala?â. C_w_K- Taaak, zawsze zaczyna się od âco się dziejeâ. Ale to przecież dobrze o nich świadczy. Flowerbombka- no i co tu synkowi powiedzieć. Mi się podobało imię Marta, mojej mamie nie. Tato poszedł do usc i zgłosił Martę. Podobno była duża awantura i płacz. Ale siostrze się na szczęście imię bardzo podoba. Kama_pas- wow, ale się elegancko zorganizowałaś cala_w_kwiatkach- kochana, tyle pięknych gestów od ludzi jednego dnia, super, tak powinno być olutka- moja siostra kupiła wczoraj taką bezprzewodową klawiaturę do tv i dzwoniła dzisiaj nakręcona jaka jest fajna, więc pewnie będziecie zadowoleni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.