|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Albo wiedział co Ci się śniło, albo śniło mu się to samo Cytat:
|
||
|
|
|
#3782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarz ostatnio powiedział, że takie minimum z maksymalnego minimum ruchów płodu powinno być 10 w ciągu 12h. Uznał, że jak chce mogę liczyć. On się nie dorobił kart liczenia ruchów. Szczerze mówiąc uznałam, że nie ma co się bawić w cyferki i zapisywanie. Znam na tyle moje dziecko, że wiem kiedy jest jej czas i kiedy się rusza. Nie rusza się mega dużo, ale na pewno więcej niż 10/12h. Gdyby miała dzień lenia to poświęciłabym czas na liczenie i gdyby mnie coś zaniepokoiło pojechałabym na oddział.
Cytat:
Te blogi co dziewczyny polecają o KP mają na pewno poruszony temat diety w jakimś poście. Ja nie zamierzam przechodzić na żadna dietę matki karmiącej. Wiadomo, że nie polecę od razu do Maka na Big Maca Chce jeść wszystko co do tej pory i obserwować malucha. Każdy dzieciaczek jest inny i każdemu może ewentualnie zaszkodzić co innego. Większość dzieci ma w pewnym momencie kolki, mają je również dzieci matek na diecie. Szkoda zdrowia na jedzenie ryżu i kurczaka wyłącznie. Cytat:
Ja dzisiaj ubrałam samą obrączkę, bo wiadomo, że dwa kółka to wiecej miejsca na palcu zajmują. Ale czuję, że jeszcze kilka dni i pożegnam się z obrączką. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Zachęcona wypiekami Piernika wysłałam TŻta do piekarni po drożdżówkę z owocami
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno musiałam zdjąć obrączkę
strasznie ubolewam, bo nie rozstawałam się z nią nigdy. Ale pokazałam mężowi, gdzie schowałam i ma mi dowieźć do szpitala zaraz po porodzie ![]() Paznokcie u stóp ogarnęłam sama, ale już ostatni raz to był, bo potem aż wymiotowałam od tego pościskania brzucha. W poprzedniej ciąży chodzilam na pedi i teraz też się zapiszę, tylko niech mi trochę urosną, żeby miała na czym działać. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
Fajne te drozdzowy! Ja wtryndolilam juz pol blachy ciasta...sama :/
Strasznie przykre jest zachowanie rodzin niektorych z Was, ale z drugiej strony takie wmuszanie swoich pogladow jak to robi rodzina mojego tz (no, ostatnio , po rozmowie edukacyjnej, juz nie) tez jest o doope rozbic. Ja mam juz taka alergie na dobre rady, ze z gory jestem nastawiona na nie. Nie widze zdjec Esika, zdjec, ktore wrzucila Afrodita tez nie, do bani! ![]() Zmierzylam wczoraj obwod brzucha-80cm. Zaczynalam z 63 jakos, wiec 20cm wiecej-sporo. Mozna powiedziec, ze 1/3 do przodu, a to stosunkowo duzo. Nic dziwnego, ze sapie jak stary dziad w te upaly ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Co do stop, jako manicurzystka powiem Wam, ze nie zdecydowalabym sie na dziewczyne, ktora dojezdza do domu. Raz, ze przy frezowaniu pyli sie niemilosiernie (naskorek latajacy po calym pokoju, fuj ), dwa-wiekszosc z tych dziewczyn nie sterylizuje odpowiednio narzedzi (bo nie ma jak-autoklawu ze soba nie woza przeciez, a watpie, by mialy np. 10 kompletow cazek, dla kazdej klientki swieze). W ogole jest niewiele miejsc, do ktorych sama bym poszla, bo wiem jak to dziala-wielorazowe pilniki, wielorazowe kapturki, dezynfekcja, a sterylizacji brak...Ogolnie oblecha, szczegolnie, jesli chodzi o stopy. Nie jest trudno zlapac grzybice, nie mowiac o tym, ze co 3 osoba jest nosicielem HBV i nawet o tym nie wie.Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-08 o 16:15 |
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tesciowa sie nie pali do niczego. No może jak była w lutym to jej powiedziała, ze ja mam sobie wrócić do pracy a dziecko oddać jej na wychowanie ))
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama niestety pracuje na cały etat więc nawet nie chciałabym jej obarczać czymkolwiek. Siostra to do pomocy sie jakos nie pali Nawet jak bede mieszkała blizej rodziny to nie liczę na wielkie wsparcie. |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówiłam Ci )
|
|
|
#3788 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób zrób..ja zjadłam dwie i poszłam spać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla księgowej..Cytat:
smakowało?Cytat:
to zamykasz ranking obwodów..ja z moim 82cm tuż przed Tobą.. dobrze,że o tym piszesz, bo nie wpadłam na to a rzeczywiście masz racje.. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobnie jak nie bedzie potrzeby to na żadna dieta nie przechodzę. W sumie jedynie jaki może byc problem to z laktoza - ale kwestia wyeliminowania nabiału z diety jest dla mnie prosta wiec tragedii by nie było. Te drożdżówki faktycznie wyglądają obłędnie 😜 Czy sa diabetyczne tez😜?
|
|
|
#3790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idealnie się złożyło ![]() Melduje się po dentyście, już wszystkie ubytki zrobione
|
|
#3791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na telefonie zdjęć też nie widzę Jakbyś miała wolną chwilą napisałabyś kilka słów o BARFie? Cytat:
Smakowało ![]() Cytat:
|
|
#3792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oni by się na mnie pogniewali, gdyby Oliwia do nich nie przyjechała. Mamy ustalone, że dopóki nie będzie się buntować zbytnio to każde wakacje będzie spędzać z dziadkami.
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Pozostając w temacie karmienia- wyczytałam w jednej książce ze kasza quinoa wpływa pozytywnie na mleko i jego ilośc. Cos ktoś słyszał? Przeczytałam to w książce Beaty pawlikowskiej - najwieksze skarby naszej cywilizacji. Ksiazka jest ogólnie o zdrowych produktach, jak wpływają, co regulują etc i tak przy tej kaszy zapamiętałem jej pozytywny wpływ na mleko
Edytowane przez emenyx Czas edycji: 2016-06-08 o 17:22 |
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Po wizycie - u nas bez zmian - co jest dobrą nowiną dla nas
![]() Młody dalej na ostatnim centylu - ale lekarz twierdzi, że skoro waga rośnie miarowo, bez żadnych skoków to mam się nie martwić. Młody dalej główką w dół a to co ostatnio myślałam że głowa to był tyłek Mocno zmienił pozycję z lewej strony na prawą i już głowy mi nie wbija w bliznę po cc, za to siedzi na pęcherzu![]() Tyłek równo pod prawym żebrem Wszystkie parametry w normie, młody ruszał się jak szalony. Brzuszek dalej wygląda jak wielka kulka ![]() Coś mi się wydaje, że jednak nie idzie na koszykarza a na sumo![]() Cukry nie są tragiczne, ale jak to stwierdziła lekarka widać, że zbliżamy się do końca....Tak jak miałam idealne np na czczo przez ostatni miesiąc to ostatni tydzień TRAGEDIA. Chociaż ona twierdzi, że ja tragedii to jeszcze nie widziałam ![]() Teraz najgorsze 4 tygodnie przed nami. Na USG w 36 tc będzie ustalane czy CC czy SN, ale jeśli nic się nie zmieni mogę śmiało próbować SN - mój lekarz byłby z takiego obrotu sprawy bardzo zadowolony. Kontrola u diabetologa za 2 tygodnie. Myślałam, że mi się upiecze tych wizyt w szpitalu:P Coś czuję, że na końcówce znów się do nich nabiegam. Zapytałam się o indukcję. Powiedział, że raczej dla mnie marne szanse ALE jeśli wejdę w 40tc bez akcji porodowej i bardzo mocno nie zgodzę się na CC to EWENTUALNIE mogą mi podać bardzo małą dawkę indukcji, ale osobiście nie poleca, bo poród może trwać znów długo, może być silnym obciążeniem dla dziecka i tak się skończy CC. No nic. Teraz muszę uprzejmie poprosić Michała by zechciał się wykluć w 37-38 tc - to zawsze ponad 0,5 kg do przodu ![]() ![]() Zakupiłam herbatę z liści malin - wiem, że ona nie wywołuje porodu, ale tonący brzytwy się chwyta No i chyba czas zacząć masaż krocza. Co by grubasek mnie zbytnio nie poprzestawiał
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
TrinkerrBell - a co to jest indukcja? Masz cukrzyce? W którym tyg jestes i ile mały wazy ze mówisz ze jest za duży ?
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie chciala indukcji bo wlasnie to moze przedluzyc poród plus inne komplikacje ![]() Idealnie to dla mnie by było ze jak wyjmą mi krązek to wszystko samo pojdzie. |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
32 tc - tutaj nie podają ile waży, wymiary nakładają na siatkę centylową. Jest na ostatnim centylu. Dopóki z siatki nie wypadnie to jest ok. Tak mam cukrzyce
|
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie zaszkodzi, bo kasze same w sobie są dobre dla organizmu. Laktacje na pewno pobudza słód jęczmienny ![]() Cytat:
Kiedy chcesz zacząć pić liście malin?
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
TrinkErrBell- ok, dzięki za info. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze pójdzie
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam wizyte u midwife, zmierzą mi pewnie brzuch, ciekawa jestem ile urósł.
|
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Tak myślę, że zacznę już teraz od jednej dziennie. Ale jeszcze zrobię rozeznanie w necie. Chyba że masz jakąś wiedzę na ten temat?
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
W Niemczech zalecają pic herbatę z liści malin od 36 tyg. A w czasie ciąży pije jakaś herbatę ziołowa dla ciężarnych- mieszanka ziół, miedzy innymi pokrzywa, reszty nie pamietam.
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie nie chcą, zawsze mam inną babkę na USG i żadna nie chce podać. Podane są tylko obwody i wsio. Na USG podane było dziś, że obwód brzucha wypada na 34tc i 5 dni. Pewnie zależy od polityki szpitala. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Jakie jeszcze? Wiem, że tutaj mają jakieś baloniki z hormonami, masaż szyjki i przebicie wód.
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
TrinkerrBell- obwód twojego brzucha czy dziecka ?
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co już zrobiłam rozeznanie, to herbata z liści malin nie przyśpiesza procesu porodu ani też nie ułatwia jakoś specjalnie. Wpływa na krążenie czegoś tam, więc chyba bardziej działa jako placebo ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Dziecka
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę Piła
wszedzie zalecają i położne i lekarze wiec cos w tym jest wazne aby nie za wcześnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

jak nigdy

Chce jeść wszystko co do tej pory i obserwować malucha. Każdy dzieciaczek jest inny i każdemu może ewentualnie zaszkodzić co innego. Większość dzieci ma w pewnym momencie kolki, mają je również dzieci matek na diecie. Szkoda zdrowia na jedzenie ryżu i kurczaka wyłącznie.
Rozczulam się, jak czytam o Esiku
Obrączke mam większą to jeszcze noszę
i czekać na "normalne" mleko. I ona tak zrobiła, no bo lekarz wie lepiej 
strasznie ubolewam, bo nie rozstawałam się z nią nigdy. Ale pokazałam mężowi, gdzie schowałam i ma mi dowieźć do szpitala zaraz po porodzie
), dwa-wiekszosc z tych dziewczyn nie sterylizuje odpowiednio narzedzi (bo nie ma jak-autoklawu ze soba nie woza przeciez, a watpie, by mialy np. 10 kompletow cazek, dla kazdej klientki swieze). W ogole jest niewiele miejsc, do ktorych sama bym poszla, bo wiem jak to dziala-wielorazowe pilniki, wielorazowe kapturki, dezynfekcja, a sterylizacji brak...Ogolnie oblecha, szczegolnie, jesli chodzi o stopy. Nie jest trudno zlapac grzybice, nie mowiac o tym, ze co 3 osoba jest nosicielem HBV i nawet o tym nie wie.
moze to i lepiej.