Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 17:14   #2071
__Veronique
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Położna dzisiaj u mnie była. Ważyła małą i okazało się, że przez tydzień Laura przybrała tylko 70g. Mam się narazie nie martwić, bo w szpitalu była dokarmiana a od wyjścia jest tylko na piersi, więc mogło być tak, że załóżmy przez dwa dni waga stała w miejscu i ruszyła dopiero później. Poza tym jednak przybrała, a nie schudła czy stoi w miejscu. Jeśli za tydzień sytuacja się powtórzy to wtedy raz dziennie mm.
A jednak mam popsuty humor. Laura bardzo ładnie je, pokarmu nie mam jakoś mega dużo, ale małej spokojnie wystarcza, więc myślałam, że przybierze więcej.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 17:18   #2072
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Położna dzisiaj u mnie była. Ważyła małą i okazało się, że przez tydzień Laura przybrała tylko 70g. Mam się narazie nie martwić, bo w szpitalu była dokarmiana a od wyjścia jest tylko na piersi, więc mogło być tak, że załóżmy przez dwa dni waga stała w miejscu i ruszyła dopiero później. Poza tym jednak przybrała, a nie schudła czy stoi w miejscu. Jeśli za tydzień sytuacja się powtórzy to wtedy raz dziennie mm.
A jednak mam popsuty humor. Laura bardzo ładnie je, pokarmu nie mam jakoś mega dużo, ale małej spokojnie wystarcza, więc myślałam, że przybierze więcej.
Wiem ze latwo mowic , bo kazda mama przezywa jak cos nie tak z dzieckiem, ale spokojnie
Pewnie polozna ma racje i nastepnym razem sie okaze ze ladnie przybiera
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 17:18   #2073
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Masz racje:jednak przybrala, nie stoi w miejscu. ty wiesz najlepiej czy jej brakuje jedzonka czy nie, po tym dokarmianiu w szpitalu. dajcie sobie czas,a sie unormuje. gdyby "głodowała" na pewno bys o tym wiedziala.
Stary 2016-06-08, 17:23   #2074
madzius90
Zakorzenienie

My tez mamy maly problem, bo Zuzia ma taka mala narosl nad tyleczkiem. Taki jakby ogonek. I na razie nie ma powodu do paniki, ale jednak trzeba bedzie to usunac i zbadac. Bo nie wiadomo czy to tylko sama skora czy cos powazniejszego. Czy bedzie rosnac razem z mala czy nie. No i wiadomo jak to u dziewczynki , nawet jesli nie jest to nic groznego to jednak jest defekt estetyczny.
No i przy przewijaniu zawsze sie boje ze moze to ja boli czy cos

Bartek tez ma znamie od urodzenia- naczyniaka na wysokosci na ktorej zaczynaja sie zebra po prawej stronie. Ale pomalutku mu zaczyna zanikac sam. Jesli do wieku szkolnego nie zniknie sam to mamy rozwazyc laserowe usuniecie. To w razie czego na pewno lagodniejsze rozwiazanie niz usuwanie chirurgiczne takiej narosli
Stary 2016-06-08, 17:36   #2075
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ważne że przybrała jestem pewna że za tydzień prxybierze więcej. Maluch nie da się zaglodzic, skoro nie płacze ciągle to dostaje tyle ile potrzebuje!
Tak to właśnie wygląda-potrafią te położne podnieść na duchu kobietę świeżo po porodzie, w połogu
Ja czarownica mówię ci że Laurze wystarczy twój pokarm i za tydzień przybierze tyle, żeby sie lekarzowi zgadzało w tych jego glupich tabelkach
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 17:40   #2076
__Veronique
Wtajemniczenie

Laura jako że ma jeszcze żółtaczke to bardzo dużo śpi i nie wybudza się sama do karmienia, tak więc muszę pilnować i wybudzam ją najpóźniej po dwóch godzinach. Przy karmieniu lubi zasypiać więc pilnuje żeby nie spała a jadła. Z Różą była dokładnie taka sama sytuacja, też mało przybierała, no więc o pewne rzeczy jestem już mądrzejsza, karmienie też ładniej nam wychodzi, więc wydawało mi się, że jadła wystarczająco, ale może się mylę...

PikPik ja Cię rozumiem, u mnie też nikt nie mógł wziąć urlopu na zawołanie, a ze starszą też ktoś musiał siedzieć i też cały czas byłam w takiej niepewności i jak to wszystko się potoczy.

Madziuś, moja Róża też ma dwa naczyniaki. Jeden jamisty, który się już prawie wchłonął, a drugi płaski, który rośnie razem z nią. I też tak sobie myślę, że może jej bardzo przeszkadzać jak będzie nastolatką.

No widzisz Dzanet, dobrze, że zamieszałaś w tych swoich kotłach, już się nie martwię!!

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-06-08 o 17:43
Stary 2016-06-08, 17:49   #2077
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Wiecie co musze przystopowac z tym forum naszym bo jak tak co chwile ktos rodzi to ja tez bym juz strasznie chciala a je przeciez z konca jestem i to wieki jeszcze potrwa.ciesze sie wami a jednoczesnie za bardzo nakrecam.czop juz wyszedl bo juz nic nie leci od wczoraj.a ktg jest po prostu frustrujace dla mnie.z dzieckiem ok wiadomo ale skurczykow to zadnych.wizyta 15.06 i znow pewnie uslysze ze nic sie nie dzieje.....
Ja rownież mam wizyte 15.06 mam nadzieje ze ostatnia przed porodem bo termin mam na 26.06 ale mam nadzieje ze szybciej pójdzie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
7.06.16 urodziłam SN Oliwke. 55cm 3420 g. Poród trwał 3 godz, trochę pod prysznicem na piłce, trochę na boku i znów na piłce tylko już na sali, skończyłam bokiem. Nie ma się czego bać, trochę bolało ale jak słyszy się płacz własnego dziecka żadnego bólu już się nie pamięta. Mąż był że mną cały czas.
Nie ma nic piękniejszego na świecie jak narodziny własnego maleństwa.

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące, abyście miały conajmnie tak lekko jak ja.
Pięknie pięknie ogromne gartulacje dla kolejnej szczęśliwej mamusi

Cytat:

Nie martw sie ważne ze nie schudła a raz dziennie mm to rownież nie tragedia ale mam nadzieje ze to tylko chwilowe głowa do góry

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
My tez mamy maly problem, bo Zuzia ma taka mala narosl nad tyleczkiem. Taki jakby ogonek. I na razie nie ma powodu do paniki, ale jednak trzeba bedzie to usunac i zbadac. Bo nie wiadomo czy to tylko sama skora czy cos powazniejszego. Czy bedzie rosnac razem z mala czy nie. No i wiadomo jak to u dziewczynki , nawet jesli nie jest to nic groznego to jednak jest defekt estetyczny.
No i przy przewijaniu zawsze sie boje ze moze to ja boli czy cos

Bartek tez ma znamie od urodzenia- naczyniaka na wysokosci na ktorej zaczynaja sie zebra po prawej stronie. Ale pomalutku mu zaczyna zanikac sam. Jesli do wieku szkolnego nie zniknie sam to mamy rozwazyc laserowe usuniecie. To w razie czego na pewno lagodniejsze rozwiazanie niz usuwanie chirurgiczne takiej narosli
TrZeba być dobrej myśli i jest to niegroźna narosc która pewnie bedzie można usunąć aby wyglądało bardziej estetycznie możliwe ze malutkiej jest taka uroda od kuzynki syn ma tylko 4 palce u nogi ale 5 paznokci w sumie dwa palce mały i serdeczny ma zrośnięte i wyglada jak by były tylko 4 taka jego uroda lekarz stwierdził ze jak podrośnie można je rozłączyć
Stary 2016-06-08, 17:57   #2078
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Takze nie znasz dnia ani godziny
Każda z Nas która oczekuje pewnie by już chciała. Moim zdaniem nie ma co zazdrościc dziewczyna- NAJWAŻNIEJSZE ZE DZIECIACZKI SĄ ZDROWE i Mamy również.

Na każdą z Nas przyjdzie czas. O tym zdecyduja Nasze dzieci jak beda gotowe

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61489901]Ja wracam ze spotkania z położną. Lekko podlamana bo chciała mi coś z szyjka podziałac a tak mnie bolało ze nie dała rady. Mówiła że jest jeszcze wysoko i z boku. Określila szyjke "krzyżowa" cokolwiek to znaczy... kazała chodzić po schodach i się nie oszczędzać. Z tym że ja się w tej ciąży w ogóle nie oszczedzalam- raczej to niemożliwe jak się ma w domu małe dziecko.
Znowu będę chodzić 10miesięcy w ciąży sorki że wam tak truje, musiałam się wyzalic...
[/QUOTE]

Tyle na pewno nie będziesz chodzić
Kochana głowa do góry! Nie możemy się tak smutasic! ZRESZTA SAMA POWTARZASZ NIE SMUCIMY SIĘ!

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Czekam na polozna i oczy mi się zamykają

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 18:01   #2079
fiazo
Zakorzenienie

Kasia gratulacje

Pikpik ja też z końca. Mimo że tyle porodów to modle się by jeszcze tydz posiedział. Jeden wcześniak w domu mi wystarczy.

Elaine najnowszą część cros'a day sylvia

Ja mam wizytę na 14go.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 18:04   #2080
miszkaaa
Zakorzenienie

VERONiQUE u nas trochę podobna sytuacja. Wczoraj była położna i okazało się, ze mały spadł z wagi około 600g. Mi się nie chce w to wierzyć bo od urodzenia zjadał po 50ml mm a większość noworodków zjada polowe z tego. Od 2 dni jesteśmy tylko na moim mleku. Jutro przyjdzie i będzie go znowu ważyła.
I tez mamy żółtaczkę. Ale nie wiedziałam, ze powinien jeść co 2 godziny. Nam mówili, żeby nie przekraczać 4godz.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 18:05   #2081
Konto usunięte

Sliweczka, Haneczka, Ania dzięki czasen trzeba sobie ponarzekać, dac ujścia hormonom

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 18:07   #2082
miszkaaa
Zakorzenienie

AUSTRALIA, KASIA,MOTYLKU, KASKA, MADZIA gratulacje

Żabinek
Stary 2016-06-08, 18:14   #2083
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
VERONiQUE u nas trochę podobna sytuacja. Wczoraj była położna i okazało się, ze mały spadł z wagi około 600g. Mi się nie chce w to wierzyć bo od urodzenia zjadał po 50ml mm a większość noworodków zjada polowe z tego. Od 2 dni jesteśmy tylko na moim mleku. Jutro przyjdzie i będzie go znowu ważyła.
I tez mamy żółtaczkę. Ale nie wiedziałam, ze powinien jeść co 2 godziny. Nam mówili, żeby nie przekraczać 4godz.
Mnie położne mówiły, że jak tylko na piersi to nie przekraczać dwóch godzin, a jakbym dokarmiła to po 3. A w szpitalu mm jadła po 30ml, więcej nie chciała.
Ja mam parę buteleczek mm ze szpitala, ale jej nie podawałam, bo moim zdaniem nie było takiej potrzeby.
Na pewno mają coś z tymi wagami

Stary 2016-06-08, 18:24   #2084
Konto usunięte

Trochę krwawie, myślę że to po badaniu bo bolało jak cholera. Już w szpitalu widziałam kilka kropel krwi na wkladce, teraz zauważyłam, ale taka brązowa, dziwna.

Stary 2016-06-08, 18:25   #2085
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie położne mówiły, że jak tylko na piersi to nie przekraczać dwóch godzin, a jakbym dokarmiła to po 3. A w szpitalu mm jadła po 30ml, więcej nie chciała.
Ja mam parę buteleczek mm ze szpitala, ale jej nie podawałam, bo moim zdaniem nie było takiej potrzeby.
Na pewno mają coś z tymi wagami
Widzisz, dobrze, ze wspomnialas o tym wybudzaniu
Będę teraz tego pilnowała chociaż i tak nie mógł spaść przez rzadsze jedzenie mojego mleka bo KP dopiero od 2dni.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

I zdecydowanie te ich wagi są do d...

Żabinek
Stary 2016-06-08, 18:28   #2086
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne, że przybiera na wadze! Gorzej jakby tak jak piszesz zmalała lub stała w miejscu, więc się nie martw

Za to moja Kinga codziennie przybiera 40-70 gr, ale to na moim mleku:O mm albo dajemy raz dziennie albo wcale, zależy czy mam pokarm. I glodomor sam się dopomina. Też się zastanawiam czy to nie za dużo, ale przecież ona miała ledwo ponad 2 kg jak się urodziła, więc chryba nadrabia. Jej najniżsZa waga po urodzeniu to 1740 A dziś waży już 2550
Stary 2016-06-08, 18:36   #2087
masuriangirl
Raczkowanie

Kasia86 GRATULACJE
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 18:37   #2088
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Nie dam rady nadrobić :-( gratuluję nowym mamom. Czekam w kolejce do lekarza. Dłuży mi się..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 18:45   #2089
__Veronique
Wtajemniczenie

Agusia, no super przybiera!!

Stary 2016-06-08, 18:50   #2090
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia, no super przybiera!!
Dziękuję ale zastanawiam się czy też jej nie przekarmiamy pediatra mówiła, ze jak się dopomina i chce jeść to mamy ją karmić i tak robimy. Przecież jak mi płacze nie powiem, że nie dam, bo nie zrozumie:P i będzie dalej ryk hihi:P
Stary 2016-06-08, 19:00   #2091
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziękuję ale zastanawiam się czy też jej nie przekarmiamy pediatra mówiła, ze jak się dopomina i chce jeść to mamy ją karmić i tak robimy. Przecież jak mi płacze nie powiem, że nie dam, bo nie zrozumie:P i będzie dalej ryk hihi:P

Przy kp nie da sie przekarmić.. Dziecko samo reguluje poza tym sklad pokarmu zmienia sie w zależności od pory dnia itd, na poczatku jest bardziej plynne, w nocy tlusciejsze itd

Veronique nie smutaj mala na pewno przybierze więcej i będzie ok, naprawde najważniejsze ze nie spada z wagi. A Dzieci rosną skokowo - to ze teraz przybrala malo, nie znaczy ze nie przybierze zaraz ze zdwojoną siłą 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 19:02   #2092
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Przy kp nie da sie przekarmić.. Dziecko samo reguluje poza tym sklad pokarmu zmienia sie w zależności od pory dnia itd, na poczatku jest bardziej plynne, w nocy tlusciejsze itd

Veronique nie smutaj mala na pewno przybierze więcej i będzie ok, naprawde najważniejsze ze nie spada z wagi. A Dzieci rosną skokowo - to ze teraz przybrala malo, nie znaczy ze nie przybierze zaraz ze zdwojoną siłą 😁
To mnie pocieszylaś dzięki
Stary 2016-06-08, 19:06   #2093
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
7.06.16 urodziłam SN Oliwke. 55cm 3420 g. Poród trwał 3 godz, trochę pod prysznicem na piłce, trochę na boku i znów na piłce tylko już na sali, skończyłam bokiem. Nie ma się czego bać, trochę bolało ale jak słyszy się płacz własnego dziecka żadnego bólu już się nie pamięta. Mąż był że mną cały czas.
Nie ma nic piękniejszego na świecie jak narodziny własnego maleństwa.

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące, abyście miały conajmnie tak lekko jak ja.
Gratulacje! To szybko się uwinęłaś

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61489901]Ja wracam ze spotkania z położną. Lekko podlamana bo chciała mi coś z szyjka podziałac a tak mnie bolało ze nie dała rady. Mówiła że jest jeszcze wysoko i z boku. Określila szyjke "krzyżowa" cokolwiek to znaczy... kazała chodzić po schodach i się nie oszczędzać. Z tym że ja się w tej ciąży w ogóle nie oszczedzalam- raczej to niemożliwe jak się ma w domu małe dziecko.
Znowu będę chodzić 10miesięcy w ciąży sorki że wam tak truje, musiałam się wyzalic...

AUSTRALIA w moim pierwszym poście bede starać się dopisywać info o nowych maluszkach

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Brawo! Gratulacje!!!!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Nie znasz dnia ani godziny, mówię Ci

Dzięki Dodawałabym na bieżąco teraz, ale z telefonu to tak ciężko. Mam nadzieję, że w piątek nas wypuszczą do domku, to wtedy dopiszę co trzeba

Cytat:
AUSTRALIA, KASIA,MOTYLKU, KASKA, MADZIA gratulacje

Aaaa, u mnie z tą zgagą w ciąży się za bardzo nie sprawdziło, bo Marysia ma bardzo mało włosków, na dodatek blond, to już w ogóle nie rzucają się w oczy
Jeszcze z takich ciekawostek, to leżę na sali z babeczką, która urodziła czwarte dziecko - czwartego syna Chciała córeczkę, ale nie pykło A obok mnie leży dziewczyna, która urodziła SN córeczkę o wadze 4200 Nie wiem jak ona to zrobiła - jak ja ledwo marysiowe 3800 wycisnęłam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 19:17   #2094
__Veronique
Wtajemniczenie

Agusia, nie będę się powtarzać, ale miałam Ci napisać to samo co Ewka

Stary 2016-06-08, 19:30   #2095
madzius90
Zakorzenienie

Ja nie mialam zgagi w zadnej ciazy- Bartek urodzil sie praktycznie lysy, Zuzanka ma troche wloskow. Wiec to chyba jednak mit

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Pozwolili mi juz normalnie jesc
Ciesze sie jak glupia

A i rana po cc mnie swedzi. Mamusie po cc mialyscie tak?
Jeszcze nie bylo obchodu, ale na pewno zapytam

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Ania jak tam wizyta poloznej?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
To dziwne faktycznie
Taki dosc duzy ten rzekomy spadek. Moze od rodzaju wagi tez sporo zalezy

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Ważne, że przybiera na wadze! Gorzej jakby tak jak piszesz zmalała lub stała w miejscu, więc się nie martw

Za to moja Kinga codziennie przybiera 40-70 gr, ale to na moim mleku:O mm albo dajemy raz dziennie albo wcale, zależy czy mam pokarm. I glodomor sam się dopomina. Też się zastanawiam czy to nie za dużo, ale przecież ona miała ledwo ponad 2 kg jak się urodziła, więc chryba nadrabia. Jej najniżsZa waga po urodzeniu to 1740 A dziś waży już 2550
Pieknie nadrabia
Dziecko nie da sie zaglodzic ani przekarmic, spokojnie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Zuzia spi juz prawie 2 godz. Bidulka nameczzyla sie troche, strasznie marudna dzis od rana byla. Po poludnii zaczela okropnie plakac. Najpierw myslalam ze moze glodna czy mokrego pampersa ma. Ale pampers zmieniony, cyca nie chce i placze.
Pozniej skumalam ze jej placz jest polaczony z puszczaniem baczkow. Az cala czerwona sie robila teraz chyba jej ulzylo w koncu
Stary 2016-06-08, 19:33   #2096
Madzia9999
Zakorzenienie

Madzius mnie teraz rana po cc swedzi, ale u mnie 15doba. Szwy się rozpuscily, teraz w kapieli mi strupki odchodząbrzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży
Do mnie położna 2 razy przyszka ale bez wagi... wydaje Nam się, że Hania przybiera bo je moje mleczko i mm jak mojego mało. Też jak widzę, że głodna, wydziera się i łapki wkłada do buzi to daję jeść czasem 100ml potrafi zjeść. Teraz tak myślę czy ona się nie przejada, ale ulewac troszkę się zdarza ale nie notorycznie. Kupy wg położnej zdrowePołożna plesniawki w buziaku zobaczyła jutro idziemy do pediatry, oczko dalej ropieje te kanaliki chyba ma zatkane.
Dziś kolejna samodzielna kąpiel Hania w wodzie jest bardzo grzecznac robi takie wielkie oczy, otwarte na oscierz Myślę, że będziemy z nią od razu chodzić na basen

Weronika dobrze, ze córeczka przybiera na wadze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 19:44   #2097
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Madzius mnie teraz rana po cc swedzi, ale u mnie 15doba. Szwy się rozpuscily, teraz w kapieli mi strupki odchodząbrzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży
Do mnie położna 2 razy przyszka ale bez wagi... wydaje Nam się, że Hania przybiera bo je moje mleczko i mm jak mojego mało. Też jak widzę, że głodna, wydziera się i łapki wkłada do buzi to daję jeść czasem 100ml potrafi zjeść. Teraz tak myślę czy ona się nie przejada, ale ulewac troszkę się zdarza ale nie notorycznie. Kupy wg położnej zdrowePołożna plesniawki w buziaku zobaczyła jutro idziemy do pediatry, oczko dalej ropieje te kanaliki chyba ma zatkane.
Dziś kolejna samodzielna kąpiel Hania w wodzie jest bardzo grzecznac robi takie wielkie oczy, otwarte na oscierz Myślę, że będziemy z nią od razu chodzić na basen

Weronika dobrze, ze córeczka przybiera na wadze

A jakie mm dajesz?

Moja dosyć często łapie butelkę łapkami i tak ją mocno trzyma jakby bała się że zaraZ jej jedzenie się zabierze
Stary 2016-06-08, 20:03   #2098
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania jak tam wizyta poloznej?
Super babeczka jestem bardzo z niej zadowolona. Rozmawiałyśmy na temat planu porodu i ogólnie o porodzie i diecie.

Powiedziała żeby jesc wszystko co się jadło tylko mniej i obserwować. Oczywiście fast fody odpadają ale wszystko inne jak najbardziej. I nie szaleć z nabiałem.

Mam jej dać znać jak już będę po i zawsze mogę do niej dzwonić i pisać sms.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-06-08 o 20:05
Stary 2016-06-08, 20:21   #2099
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie mm dajesz?

Moja dosyć często łapie butelkę łapkami i tak ją mocno trzyma jakby bała się że zaraZ jej jedzenie się zabierze
Dajemy Bebilon pro futura 1. U mnie też trzyma butelkę rączkami a jak widzi butelkę to nerwowa macha rączkamiGlodomor z niej mały

A Ty jakie mleczko dajesz?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:25   #2100
ania230
Zakorzenienie

Oparzyłam sobie rękę i obawiam się że będzie blizna :/ Dziadostwo nie chce się ładnie goić... Jakieś propozycje czym smarować?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości