|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Tamonitko, przysiegam, ze gdybym znalazla cokolwiek w miare ladnego a cieplego to bym kupila
![]() ![]() ![]() ![]()
#3362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony fajnie masz z tym tata... spokój masz od niego chociaz ![]() A z drugiej strony jeśli jesteś do niego przywiązana to... współczuje. Chociaż on ma całkiem znośnie, bo może sobie pozwiedzać rózne fajne rejony świata ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zadomowienie
|
Tatulek akurat nie mieszka z nami od dobrych kilkunastu lat, woli niezobowiązujące życie,znajomości,'koleżan ki' w poprzednich małżeństwach był taki sam .Ostatnimi miesiącami próbował nawiązać ze mną kontakt wizytami,zapraszając do kina i takie tam,niestety chyba za pózno.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
Tamo:
Mmm... taki obiadek to bym zjadła...szczegolnie tego gołabka. ! Chociaz i pomidorówka tez bym nie pogardziła... O mnie tez tata gani do jedzenia. Mowi ze sie wezmie za mnie. Mama widzi moje starania. Babcia ciagle narzeka... Dzis musialam sie ostro pilnowac zeby sie z nia nie poklucic. I cos zdaje sie ze pilnowac bede musiala sie jeszcze przez kilka nastepnych godzin bo juz komentuje moje badziewiarskie platki i mleko... Ksiadz przeszedł xD Spokoj bedzie. Komplementy postrzelał i poszedł. |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do gonienia do jedzenia, to i tylko "przypominają" ![]() ![]() A jakie komplementy ci ksiądz prawił ? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
Baby14 z dziadkami to już tak bywa,że zawsze mhmm 'tragizują' z tymi sprawami
![]() Jak się pojawiłam u moich wręcz wychodzili z siebie przez narzekanie,moralizatorstw o...zwłaszcza babcia co to ma problemy ze wzrokiem i wsyzstko jej wydaje się chude/małe ,dziadek podobnie. Może dlatego ,ze są z tzw.starej daty ![]() Ważne aby robić swoje oczywiście nie szkodząc sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
Jestem!
Ahhh jak cudownie było ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy w muzeum,w kościele [trafiliśmy akurat na koniec mszy],przeszliśmy się taką śliczną drogą,a później planowaliśmy wypad do kina,ale zaziębiło nas,normalne zlodowacenie ![]() ![]() ![]() Odkryłam,że jacobs ma świetną kawę bezkofein. niczym się nie różni od prawdziwej,pycha! i nie mam po niej żadnych skutków ubocznych ![]() MoniczkoZmyślona- śliczna z Ciebie dziewojka,wyglądasz na taką milutką i szczerą osóbkę ![]() ![]()
#3368 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja rozumiem ze moze i ona sie o mnie martwi ,ale to juz sie robi zlosliwe... po przypomnieniu tacie o platkach z mlekiem zabrala sie za jakies 3 minuty do tematu ze na dole jest jescze piernik ktorego lubie a nawet kawałka nie wezme sobie. [ szkoda ze nie widziala jakzjadlam 4 kawalki]. I nie wytrzymałam ! Nakrzyczałam , wybuchelam placzem ! Ojciec sie wkurzył na mnie ,wydarl , zwyzywał... Powiedział ze w poniedziałek zawozi mnie do szpitala ^^. Wyszedł gdzies i przyszedl i dalej oglada TV.Ja weszłam na to forum bo tylko TU znajduje pocieszenie i dobre słowa. Co ja mam teraz zrobic? Co ja mam zrobic z ta babka?
Co do ksiedza to powiedzial ze bardzo dobra uczennica jestem itp. Wkoncu mam 6 z religii na polrocze... Dobrze by bylo gdyby ze mnie taki katolik w praktyce jeszcze byl... Oj cos czuje ze Sylwka mam z głowy... Mimo wszystko chce zachowac rownowage i juz nie placze...staram sie byc silna... dla siebie. Dla nikogo wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
madame apple, zdjecie nie doszlo ;>
baby14 mmm ![]() z lodowiska nici. zajechalismy na miejsce, ale mojemu tz odechcialo sie jezdzic, bo bylo mnostwo ludzi, a on nie chcial, zeby wszyscy patrzyli jak zalicza upadki ![]() pomyslelismy, ze moze pojdziemy do kina. zaszlismy do jedego, ale 'ranczo' nie bylo filmem, ktory chcielismy obejrzec. podazylismy wiec do nastepnego a tam 'obcy kontra predator' i 'niania'. zrezygnowalismy i udalismy sie w koncu do kawiarni. obmyslalismy nasze sylwestrowe plany. teraz szukam przepisu na jakies ciasta, bo jutro z tz bedziemy piekli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | ||
Zakorzenienie
|
Szukałam właściwego słowa ... które by Cię określiło wg. mnie. No bo jesteś tak słodka i urocza Phenomenko, a jaka drobniutka... śliczna
![]() dziękuję za zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rumowa... ![]() ale ja nadal mam ochotę na rumianek ![]() Nefre - szalona ![]() ![]() ![]() ![]() Dopiero niedawno wróciłam, oj zmęczona jestem i to porządnie... pewnie jeszcze z godzinka dwie i się położę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio u mnie była dośc dziwna sytuacja, po której chyba troszkę sie ogranełam, bo był okres, że jadłam 600-700 kcal i któregoś wieczora, była już chyba 20 mama mnie zawołała na kubek rosołu,powiedziałam, że chyba zartuje za mnie ( ona wie o moich problemach) wynikneła potem z tego taka kłótnia, szarpanie sie, na siłe wpychanie jedzenia do ust... ojj pamiętam jak wtedy płakałam tak bardzo nie chciałam tego zjeść... udało mi sie zamiast rosołu z kluchami wyproscić od mamy kanapkę z razowca i warzyw i pamiętam jak jadłam ją przez łzy... jeszcze tego samego dnia mama powiedziała, że umówi mnie z psychiatra, że to juz za daleko zaszło i wogóle... chyba ta sytuacja dała mi do myslenia i zaczynam naprawiać to co zepsułam ![]() ![]() Ather czy mnie sie wydaję, czy już nie liczysz dni bez słodyczy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
Kurczę,chciałam wejść wcześniej,ale net mi nie chodził
![]() Dziękuję dziewczynki za miłe słowa,wszyystkie jesteście kochane ![]() ![]() ![]() Byłam na mieście,widziałam parę fajnych rzeczy dla TŻ-ta,ale na razie nie zdecydowałam się na nic,muszę przemyśleć zakup,żeby mu się spodobało ![]() No,potem jeszcze zaliczyłam mały koktail jagodowy (heh,wybrałam mniejsze zło,bo wzięłam opcję na jogurcie,ale pyszny był ![]() Później jeszcze byłam z mamą na zakupach,w końcu kupiłam sobie farbę do włosów,bo straaszne odrosty mam,a na Sylwka muszę jako tako wyglądać ![]() Szukam dobrego,ale w przystępnej cenie pudru,i się zastanawiam jaki kupić,bo nie mam pojęcia ![]() Moniczko - Dziękuję za fotką,śliczna jesteś ![]() Phenomenko - Fotki pooszły ![]() LoLcia - To dobrze,że dzień miałaś udany ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Wtajemniczenie
|
moze Ci zaparzyc tego rumianku? ![]() ![]() ja sie musialam napic melisy. TŻ od wczoraj wnerwia mnie jak nie wiem... ![]()
#3376 |
Zakorzenienie
|
usunęłam z podpisu... to też dziś miałam problem z przypomnieniem sobie który to dzień, więc za kilka dni pewnie w ogóle nie połapię się w tym, a jest to równoznaczne z faktem o którym wspomniałaś... powoli przestaję liczyć
![]() Gujanko tak tak tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Agness a czemu ma służyć ten puder? ukrycie jakichś niedoskonałości,rozświetl enie,matowienie?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oby to się nie zmieniło w najbliższym czasie... żebym tylko nie zaczęła go potrzebować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogłabym wyjść w zime bez podkładu,bo wyglądam jak trupioszek bladzioszek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
agness, fotek brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zadomowienie
|
A się wkurzyłam kurka .. Zrobiłam porządek w mojej szafce w kuchni, miałam otwartą torebkę z manną i pudełko z 3 torebkami ryżu brązowego. I mi się jakieś takie robaczki małe zalęgły
![]() Poprzesypywałam wszystko (nawet budynie ![]() ![]() Agness, Lolciu - dzięki ![]() ![]() Lolciu - może na milutką wyglądam, ale w rzeczywistości to ja diabeł wcielony ![]() Super, że wycieczka się udała ![]() Ather - Tobie to dobrze ![]() ![]() Baby14 - pogadaj z mamą ![]() co i jak. Teraz jest juz super, zrozumiala, jak jestesmy na zakupach bierze dla mnie chudy twarog, wiejskie. Jak ciocia przed chwila chciala (a raczej zmuszala), żebym sprobowala salatki z majonezem i karpatki, a ja juz sobie nie radziłam (podsuwala mi lyzke pod nos .. co za babsko ;/) powiedziala, zeby dala mi spokoj. W ogole juz mnie rozumie, kupiła mi patelnie teflonowa i buteleczke oliwy z oliwek (zamiast czekolady) pod choinke. Mama na pewno Cię kocha i sie martwi o Ciebie ![]() ![]()
#3382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Wtajemniczenie
|
Lolcia, a co te jablka maja do wlosow?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka dowiedziała się od fryzjerki,że jeżeli chce mieć mocne,grube i lśniące włosy ma zajadać się jabłkami
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...,1504_2315.htm Gardło,gardło ![]() ![]() ![]() ![]()
#3385 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że sie wypad z TŻ-tem udał ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz chyba ta kawiarnia była najfajniejsza opcja ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odnośnie farbowania włosów to mam w planie zrobienie sobie pasemek w kolorze wisni (czy jakoś tak) ![]() ![]() Cytat:
![]() Po drugie czy też wysłałabys mi fotke ? ![]() ![]() Po trzecie to musisz mieć bardzo fajna mame ![]() ![]() ![]() ![]() Jak o 20 poszłam do babci to dopiero niedawno wróciłam ![]() Mamcia mi nową kawe kupiła: Jacobs Cronat Gold ![]() mmm już się nie moge doczekać jak jutro sobie rano ją wypije ![]() ![]() emotki musiałam usunąć... juz 23 ?! ![]() Edit: Idę spac ![]() Dobranoc słonka ![]() aaa i jeszcze dorzucam mój adres maila w razie czego: monisia46@o2.pl ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Kochane
![]()
#3387 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zadomowienie
|
Dobranoc
![]() Tamonitko - foto poszło ![]()
#3389 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pierwsza ?? ![]() Dziewczynki wstajemy, wstajemy już 10 ![]() Ja niedługo jade do babci na obiad ![]() Znów się nic nie wyspałam... Moniu i Phenomenko, ale ładne z Was dziewczynki ![]() I takie sympatyczne ![]() ![]() Życze Miłego dnia i smacznych nidzielnych obiadków w gronie rodzinki ![]() ![]() Do później Kochane ![]()
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich 'porannie'
![]() Od rana jestem na nogach w związku z wizytą krewnych, jak na razie coś się spózniają ![]() Potem rajd do centrum handlowego w ramach uzupełnienia spiżarni na sylwka i nowy rok ![]() coś czuję,że na samym kinie wyjście się nie skończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.