Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 08:46   #991
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kasia

Co do upadkow to teraz bardzo latwo o nie bo dzieci mobilne sie robia.
Ja sie wkurzam okropnie na tz bo on nie rozumie ze teraz juz nawet na SEKUNDE nie zostawiam Witka samego na przewijaku. Nawet jak sie pod spod schylam to trzymam na nim reke. A tz luzik, np odwraca sie do komody zeby gacie wybrac i ja mu tlumacze zeby tak nie robil a on 'przeciez patrze na niego'. Ahaaa... albo 'tylko body bralem'. Bozeee chlopie ale pojmij ze to jest ulamek sekundy jak dziecko spadnie...
Owszem, moze sie nic nie stac i najczesciej tak jest ale jak sie stanie?! Poza tym z kanapy jeszcze nie jest tak wysoko no ale z przewijaka?!
Mój TŻ identycznie idzie na drugą stronę łóżka i mówi że przecież go widzi nom to będzie widział jak spada, nie wiem co to da

Chociaż ostatnio już jest lepiej chyba zaczął doceniać do czego Młody jest zdolny

U mnie też przewijak obowiązkowo, kręgosłup by mi wysiadł inaczej

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Casaa,ale wiesz, to w sumie nie dotyczy tylko przewijaka, bo jednak z lozka czy kanapy tez wolę żeby nie spadł, bo nie mamy dywanów no i mogloby byc srednio..
Przewijak to nasze must have, moje plecy by umarly.
To chodzi o sam fakt, ze zostawia go np. na kanapie i idzie na matę po zabawkę (mlody juz nie w zasiegu jego reki), no bo 'przeciez tu jestem'...

Dzi i jutro tz ma wolne, bo ja mam badania w szpitalu i wizytę i nie moge wziac mlodego ze soba. Dzisiaj mamy tez neurologa,zobaczymy co tam.
za badania i wizytę

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Malwi dzieki za info o dadach. A to jest jakas różnica te premium?
My juz lecimy po czwórki

Uaoo to sie strachu najadlas!
A w tego zęba to nie stukaj łyżeczka bo zaś zniknie

Ewula to niezbyt odpowiedzialne podejście w tyn inposcie
.. obyscie dostali paczke przed likendem!

Mam nadzieje ze u nas bez takich akcji bo chusta ma byc do odbioru

Malwi moze zęby? Aczkolwiek u nas tez od jakiegoś czasu nawet i po dwie kupy codziennie a zab jeszcze nie przebity

Czarna zazdroszczę masazu!

Ewusia zdrówka dla Konradka! Dzis juz lepiej?

Dotka powodzenia u neurologa i na badaniach!

My dzis tańczymy

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Wydaje mi się że lepiej
Udanych tańców

Nocka fajna, dwie pobudki w tym druga o 6.30 dopiero i od 7 do 8.30 jeszcze spalismy więc jestem wyspana, Książę chyba też

Katar odciagnelam dopiero teraz, w nocy nie widziałam potrzeby, bo nawet spoko spoko oddychal

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 08:54   #992
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Dzień dobry powodzenia na badaniach Dotka!
U nas tez przewijak jest w użyciu i tak wrzeszcze na tz. Ale położyłam mu wszystko blisko i już go nie zostawia.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:13   #993
keas
Raczkowanie

Hej

Dotka powodzenia na badaniach
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:27   #994
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dzisiaj ja potrzebuje inspiracji prezentowej.... dla babci, na imieniny, 80 lat. Perfumy ma już w dużych ilościach, apaszkę dostała ostatnio, ubrań nie chce za bardzo kupować, bo z rozmiarem jest trudno.... mieszka z rodzicami, więc rzeczy do domu też w ograniczonym zakresie. Nie wiem co..... :-(

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:32   #995
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ruda książkę albo jakiś modlitewnik np Jana Pawła II
Stary 2016-06-09, 09:33   #996
Casaa
Zakorzenienie

Dzien dobry 😊

Czarnula.... Franek jeszcze spi... Z pieleszy pisze 😊 jedzenie takie konkretne bylo o 2, a o 5 cos tam chlipnal i spi.....

Dotka, oczywiscie rozumiem, ze nie chodzi o sam przewijak ale to jest najwyzej z wszystkich miejsc dlatego my juz z niego nie korzystamy 😊 ja klade malego na sofie na podkladzie i siadam na pufie przed nim 😊

za dobre wyniki

Ruda jesli bedzie szedl spac o 21 i wstawal o 9 to ja sie na to pisze

Z prezentem nie pomoge

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:38   #997
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ruda książkę albo jakiś modlitewnik np Jana Pawła II
Kurna, nie wiem za bardzo co ona ma z tych kosciółkowych rzeczy, ja się na tym nie znam. A co do książek to ostatnio w maju dostała kartę do empiku :-(

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Casaa, to zazdroooo, bo Kornela jak idzie spać ok 20:30 to wstaje już po 7... No ale coś za coś

Stary 2016-06-09, 09:40   #998
russiandoll
Raczkowanie

Ruda ja ja! Ja chce
Jak jest czas to poduszka ze zdjeciem waszym np
*koc milutki
*chusteczki materialowe
*filizanka do kawy
*recznik
Zdjecie w ramce
*nalewke
*po prostu tort
*chustke na głowę
siatke gobelinowa na zakipy
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:40   #999
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Casaa, to zazdroooo, bo Kornela jak idzie spać ok 20:30 to wstaje już po 7... No ale coś za coś

Ej juz mu tempke mierzylam bo tez sie dziwie... 36,4 wiec ma dzien spiocha
Stary 2016-06-09, 09:43   #1000
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam w Starostwie załatwiać papiery na budowę magazynu bo kupiliśmy działkę kolo domu i będziemy stawiać swoje bo płacić komuś czynsz jest bez sensu. Podjeżdżam a tam 3 straże i chyba z 10 policji myślę co jest pytam kobiety ona mówi ze pewnie bomba żebym się nie zbliżała tylko uciekała. No ok widzę ze coś na rzeczy bo ludzi ewakuuja no ale co na darmo bym przyjechała idę wiec od tyłu budynku patrze ze tam pusto wiec idę do wejścia , główne drzwi rozsuniete ale tam policja się krzata w środku to ja myk do bocznego wejścia i smigiem na 2 piętro, wchodzę do pokoju a kobiety przerażone co ja tutaj robie,jak weszłam i w ogóle mowie ze boczkiem kulturalnie przez nikogo niezauwazona ogólnie okazało się ze dziś jakieś próby chyba w całym kraju były no ale sorry tylu ich tam było i żeby tylnych drzwi nie obstawić...zenada...

Dziś mam plan - posprzątać cały dom, bo.. nie mogę się skupić na nauce

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:46   #1001
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Piatka w weekend mam 3 egzaminy i identyczne podejscie 😉

Uwaga, uwaga szef sie obudzil
Stary 2016-06-09, 09:47   #1002
russiandoll
Raczkowanie

Ruda
wazon
Bukiet kwiatow
Korale
Broszke
kwiat w doniczce
Kapelusz
Kaapcie

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2016-06-09 o 09:56
Stary 2016-06-09, 09:48   #1003
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Uaoo widzę masz to samo co ja okazało się że mam egzamin ustny 3 dni po ślubie

Czaicie.. Tż chodzi do tej nowej pracy, dzisiaj jest 3 albo 4 dzień i dostał propozycje zostania brygadzista! ten się waha ale ze został tak szybko doceniony taaaaaaaaaaaka jestem dumna
Stary 2016-06-09, 09:49   #1004
mojakaren
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny! Ja gotowa do wyjscia, zdążyłam zaliczyc biedre i kupic pampy, zrobic salatke do obiadu, spakowac nas na tance a wielkie panisko spi juz półtorej godziny! Moze tym razem na tancach bedzie aktywny a nie jak zawsze przespi wszystko

Russian o matko ile pobudek! Kobieto wysylam Ci mnóstwo energii, jak żyć po takiej nocy..

Ruda dla babci moze książkę (czyta?)albo te specyfiki na serce doppel hearz czy jakos tak

Magda dla TZ nie ma co sie wahac kaska pewnie lepsza no i zawsze to rozwój zawodowy

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:56   #1005
kasia01987
Wtajemniczenie

Russi mistrzyni prezentów...ale noc kiepska:/

Casaa Ty masz skarb nie dziecko...
ja naprawdę nie wiem skąd moje dziecko ma tyle siły na wariowanie w ciągu dnia i krótkie drzemki albo ich brak( oczywiście jak jest z tz albo matka chrzestna to spi;P)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

uoaa u mnie też przydałoby się sprzątać ale weny brak

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 09:57   #1006
russiandoll
Raczkowanie

Mojakaren tak wygladaja niestety nasze noce zeby to jedna noc byla nie byloby problemu
Stary 2016-06-09, 09:58   #1007
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mojakaren powodzenia na tańcach a tz boi się odpowiedzialności że wszystko na niego będzie spadać. Ja tam jestem zachwycona i wiem ze sobie da radę
Stary 2016-06-09, 10:00   #1008
ahnessy
Rozeznanie

o rety ja ledwo żyje
jak to zeby to niech juz wyjda bo inaczej padne zanim je ujrzę
Królewna była spiąca ok 20 wiec kapiel, karmienie i odbijanie przy którym usneła i do kołyski - za 20 minut taki ryk jak w pierwszym miesiacu przy kolkach, serce mi prawie pekło bo nie dało sie jej uspokoic, położyłam sie z nia na naszym łózku ale co chwila sie wybudzała z płaczem, wziełam na rece - odbiło sie i zasneła (ok 22 to było) spała ze mna a TZ poszedł na kanape, pozniej pobudka o 24.40 (tez rykiem, pierdy zeszły, uspił ja cyc) o 4.40 i o 8 jestem zombie bo od teg karmienia o 24.40 nie mogłam zasnac do 3 a juz zaczynałam sie przekonywac do mysli o rodzenstwie - NEVER
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 10:03   #1009
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość

Casaa Ty masz skarb nie dziecko...
ja naprawdę nie wiem skąd moje dziecko ma tyle siły na wariowanie w ciągu dnia i krótkie drzemki albo ich brak( oczywiście jak jest z tz albo matka chrzestna to spi;P)

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

uoaa u mnie też przydałoby się sprzątać ale weny brak

Nie narzekam na szefa ciesze sie bo to pewnie nie bedzie trwalo wiecznie :P

Zapisz sie do szkoly to przed koncem kazdego semestru bedziesz miala generalne sprzatanie chalpy, auta i mase innych rzeczy zrobisz 😉

Magda, gratki czyli nie ma tego zlego

Russi na dopalaczach jedziesz?
Stary 2016-06-09, 10:03   #1010
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Russiandoll, dzięki, większość tych rzeczy w sumie ma, ale też myślałam o zdjęciu, chociaż już 2 zdjęcia prawnuczki ma, ale tego nigdy nie za wiele. Może bym zrobiła na kubeczku? Oj z babciami już jest ciężko z prezentami :-(

Stary 2016-06-09, 10:05   #1011
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Mojakaren tak wygladaja niestety nasze noce zeby to jedna noc byla nie byloby problemu
jak się budzi to je za każdym razem?
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mojakaren powodzenia na tańcach a tz boi się odpowiedzialności że wszystko na niego będzie spadać. Ja tam jestem zachwycona i wiem ze sobie da radę
powiem Ci zależy od firmy. Ja na etacie jestem/byłam kierownikiem produkcji i było naprawdę ciężko...niestety to nie jest tak ze zamkniesz drzwi zakładu i praca się kończy a do tego uzeranie z szefem pracownikami NIGDY WIĘCEJ! Niestety ale po 6 latach wysiadlam, zaszłam e ciążę miesiąc przed planowana chęcią wypowiedzenia
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
o rety ja ledwo żyje
Królewna była spiąca ok 20 wiec kapiel, karmienie i odbijanie przy którym usneła i do kołyski - za 20 minut taki ryk jak w pierwszym miesiacu przy kolkach, serce mi prawie pekło bo nie dało sie jej uspokoic, położyłam sie z nia na naszym łózku ale co chwila sie wybudzała z płaczem, wziełam na rece - odbiło sie i zasneła (ok 22 to było) spała ze mna a TZ poszedł na kanape, pozniej pobudka o 24.40 (tez rykiem, pierdy zeszły, uspił ja cyc) o 4.40 i o 8 jestem zombie bo od teg karmienia o 24.40 nie mogłam zasnac do 3 a juz zaczynałam sie przekonywac do mysli o rodzenstwie - NEVER
hehe mój juz na bycie jedynakiem dawno zapracowal

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 10:09   #1012
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Współczuję nocek Russiandoll i Ahnessy, u nas niezła była, musiałam być nieźle spiaca skoro 2 razy nakarmilam z jednego cycka i drugi rano był jak kamień.
Teraz znowu królewnę uspilam bo marudzić zaczęła, może chociaż 30 min pospi. U mnie jakieś chmury, nie wiem co ze spacerem będzie...

Stary 2016-06-09, 10:48   #1013
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Dzień dobry
u nas noc standard ksiaze pan zasnal o 21 po wielkich bojach i pobudki z płaczem 22/ 22,45 / 24/ 2/ 4 i od 6:20 balujemy ciagnie mnie dziad za kudly zebym oczy otworzyla i sie cieszy
rany jak mi ciezko

Kasia agent nr 1 '
kciuki za walke Konradka z katarem i za dzielna mame
magda super waga

Mojakaren baw sie dobrze

Ewula no bo szczecin to osobna historia ja czekalam na swiece i poczta mi ja odeslala ponoc 4 aviza byly taaa jasne a kurierzy czesto nie zjeżdżają od razu bo jak jedna paczka na prawy brzeg to szkoda leciec coz jest laz Vegas las palmas i las arkonski jaki las taki kurier

I mega współczuję takich nocek

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Ja też zawsze sprzątalam podczas sesji

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
o rety ja ledwo żyje

Z tego co kojarzę to u Ciebie takie nocki to rzadkość więc nie jesteś przyzwyczajona, dla mnie takie pobudki to niezła nocka (ostatnio, bo kiedyś mi spał do rana, ale to było w kwietniu, już prawie nie pamiętam )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 10:52   #1014
russiandoll
Raczkowanie

Kasia nie nie je za kazdym razem

On spi na czuwaniu dlatego czesto sie wybudza proboje spac na brzuchu ale nie.moze glowy ulozyc wiec nia wali to sie wybudza jak go dotknac zeby poprawic to odrazu ryk

Podobno zadko ale zdazaja sie dzieci ktore tak spia czuwajac

Jade na hektolitrach kawy bo przewazznie jestem sama
Stary 2016-06-09, 11:08   #1015
86ewula
Rozeznanie

Ewusia oby szybko katarek was odpuścił. .

Bez przewijaka sobie życia nie wyobrażam , po prostu trzeba uważać . Gorzej będzie jak dzieci zaczną stawać. .. chodzić. .. aż się boję co wtedy .. teraz zostawiam na macie i idę się ogarniać ,gotować. ..

Dotka powodzenia na badaniach. Oby tż dał sobie super rade z Witkiem. Chociaż wasi tatusiowie więcej spędzają czasu z dziećmi i lepiej je znajdą. U nas za tydzień w sobotę debiut mojego męża. Idę do fryzjera 2-3h mnie nie będzie

Rusiandoll a ty ze Szczecina jesteś ??? I jeszcze na prawym brzegu ???? Gdzie ??? Ja ze słonka

Magda gratulacje dla Tż !!!! Super! !!

Ruda3d ja dla mojej babci Kupiłam kiedyś ramkę elektroniczną i wgralam zdjęcia wnuków , prawnukow.

Co do inpostu napisali maila żebym sobie odebrała paczkę z głównego oddziału. .. jak można nadać paczkę która nie mieści się do paczkomatu. .. Nikt tego nie sprawdza ??!

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-06-09 o 11:11
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 11:27   #1016
russiandoll
Raczkowanie

Ewula pewnie ze ze szczecina i to po sasiedzku bo bukowe city szczecin moja miłość
Teraz mieszkam kolo zielonej ale na bukowym czesto bywamy bo tam mam dom rodzinny (czytaj rodzinne mieszkanie na blokowisku)
mozesmy sie widzialy bo ja w gryfiee robotalam
W zdrojach rodzilam czesto jestem w domu
Wesze kawe
Stary 2016-06-09, 11:30   #1017
Casaa
Zakorzenienie

Haha no prosze sasiadki

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-06-09, 11:35   #1018
russiandoll
Raczkowanie

Casaa swiat jest maly pewnie wiecej takich kwiatkow na watku
Stary 2016-06-09, 11:43   #1019
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień dobry,
dwa dni nie mogłam sobie przypomnieć hasła do wizażu

Magda jaki piękny makijaż. Gratulacje dla tż. Chociaż wcale się nie dziwie, że się waha. Mój tez kiedyś dostał taką propozycję i odmówił. Zbyt duża odpowiedzialność, a pieniądze niewiele większe

Dotka powodzenia na badaniach

russiandoll widzę, że jesteś mistrzem w wymyślaniu prezentów.

Szymek w końcu przespał cala noc jak w domu. A mi piersi mało nie strzeliły, bo przez te kilka dni jak jadł często to w dużym stopniu zwiększył produkcję.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 11:45   #1020
86ewula
Rozeznanie

Rusiandoll rodziłam w zdrojach , nie pracowałam w gryfie ale w innym znanym zakładzie mającym swoje autobusy pracownicze. z redy jest mój mąż Ja pierd###jaki świat mały. Po parku między slonkiem a bukowym non stop spaceruje rocznik 86 może jeszcze do szkoły razem chodziłyśmy ?
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości