|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() ![]() Z tym autyzmem to ja szczerze wątpię jak oni na to wpadli, że np po rota? Jak rota się szczepi w pierwszych miesiącach życia z autyzm można zdiagnozować dopiero po 2rz dziecka ![]() Lucy kciuki żeby morfologia była ok ![]() J znowu ryla całą drogę do szkoły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() Masz rację. Autyzm jest jednym z najtrudniejszych schorzeń do diagnozy. A ja mam nerwa dalej. .. zasrany kurier jeszcze nie przyszedł. Ani odkurzyc ani sprzątać bo boję się że nie uslysze go ![]()
![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Czasem myślę, że łatwiej byłoby gdybym nie miala wyboru... a tak pretensje do siebie jakąkolwiek decyzje nie podejmę. 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczynki
![]() U nas skok jak nic. Hania śpi juz 3 dobę z rzędu bardzo długo, dziś zaczęła dobę przed 10 dopiero! A zasypia 20:30-21... Akurat to mnie cieszy, ten efekt skoku natomiast w ciągu dnia snu Z E R O, przy piersi stęka i wije się, obraca, odpycha nogami, no cuda wyczynia. Koniec końców udaje się ją nakarmić, ale gimnastyka jest. Do tego do około 13-15 jest grzeczna, marudna, ale bez darcia, ale im później tym gorzej. Od 16 jest źle, a od ok 18 dokąd nie zaśnie tragedia. Wczoraj dałam ją mamie na spacer o 18, a sama z tż na zakupy. Jak wróciliśmy to normalnie się popłakałam tak miała zapuchnięte i czerwone oczka od płaczu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś czwarty dzień i na razie wszystko jak zawsze. Boję się wieczoru ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Choć tak jak pisałam, nie ukrywam, że zastanowiłabym się nad szczepieniem więcej razy gdybym miała więcej pieniędzy. Tak nawet już nie drąże tego tematu w głowie i tyle. Szczepie na obowiązkowe choroby i tyle. A to co Aninis napisałaś o tych szczepionkach, że dają do biedniejszych krajów, masakra... Nóż się w kieszeni otwiera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Aaaa no tak ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile cm mają wasze spacerówki? Po rozłożeniu? Bo nie wiem czy shitu nie kupiłam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- O te 2w1 mi chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#307 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Aninis mocne kciuki
![]() Lucy kciuki za morfologia jestem pewna ze żelazo pomogło ![]() Joann Przemusia widocznie lubi tuli się z mamusia ja bym dostawała z resztą Domiś ostatnio też ciągle nocne pobudki i karmie na żądanie czuje się jakbym noworodka miała. do tego.marudny i placzliwy strasznie ale to chyba żeby bo jak żelem posmaruje to cisza no i czuje ze dolne dziąsła bardziej płaskie i miękkie więc coś musi być na rzeczy. do tego dalej walczę z jego sucha skóra na dekolcie bo tam mi się drapie nawet czasem do krwi ![]() Co do szczepień ja byłam pewna że będę szczepić niestety teraz po pierwszym zastrzyku przez który alergia się mega nasilila i walczę z wysypka już prawie miesiąc i widzę jak mały cierpi to mam mieszane uczucia :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#309 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Marta pewnie ledwo zipiesz po tej nocy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#311 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() joann- wow, niezła waga !!! nursiii- witaj ![]() ![]() Jeśli chodzi o szczepienia na pneumo- ja zaszczepię w okolicach sierpnia bo mała idzie od września do przedszkola. Ona jest zaszczepiona na pneumo (1 dawka po 2 r.ż) i też tak jak Lamia- nie wiem co starsze może przynieść z zewnątrz. Widze, że temat autyzmu wraca- ja mam nadzieję, że z Krzysiem jest ok bo u TŻ-ta w rodzinie są 3 przypadki chłopców z tym. Pisałam Wam, że jego kuzynka miała chłopczyka i u niego po 3 roku to zdiagnozowano. Ona też była pewna, że to po szczepieniu. Postarali się o drugie- na nic nie szczepiła tego młodszego. NIC. Przychodziły do niej wezwania mandaty i też się okazało, że młodszy ma tą chorobę. Ja patrzę na Krzysia i widzę, że potrzebuje kontaktu z ludźmi (uwielbia i jest bardzo towarzyski), wodzi oczami za zabawkami, nasłuchuje. Wydaje mi się, że jest ok i mam nadzieję, że po szczepieniu tym po roku nie będzie jakiegoś kroku wstecz... ![]()
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przyznam się Wam, że zawaliłam na całej linii... nie nadaję się do organizacji takich imprez. Mieliśmy jechać do restauracji... zarezerwować stolik. I tak zwlekałam z załatwieniem sprawy, że już za późno. Wczoraj jeździłam z tż żeby cos innego załatwić i lipa... w końcu się wnerwiłam i stwierdziłam, że zamówię żarcie do domu i tyle ...nie będę się przejmować. A z moim wisicycem w restauracji tylko bym się wnerwiała, że nie mam jak zjeść. A tak zjem na spokojnie w domu. Najwyżej sobie odgrzeję w mikrofali. A po poludniu pojedziemy gdzieś na spacer i jakieś lody i porobimy zdjęcia i mam wszystko w pompie 😈 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Aninis może i lepiej 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Byłam w szmateksie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyszedł mój tata i siedzi z marudą, a ja odpoczywam. Chociaż zaraz się zabieram za obowiązki bo dużo tego jest, zwłaszcza, że w weekend nic nie zrobię i zwłaszcza, że jutro zaczyna się Euro.... 😀😀😀😀😀😀 Ale ogólnie jestem niezadowolona z tych Chrzcin dzieci siostry tż, czyli mojej szwagierki. Nie chce wyjść na skąpą, bardziej chodzi mi o to, że wolę dać co mamy na Hanię no ale... Jedziemy tam w sb rano po lekarzu (rehabilitacja, kontrola postępów) 330 km autostrada za same bramki w jedną stronę 30 zł, paliwo, śpimy u tej siostry właśnie z oszczędności (bo tam drogie noclegi) czyli w jednym trzypokojowym mieszkaniu będą trzy 3miesieczne niemowlaki 😂😂😂 w nd chrzest i tż wymyślił 1000 zł prezentu 😞😞😞 i i tak to wynegocjowałam z 1200 😒 no i powrót pewnie koło 20 masakra i jeszcze jakieś małe zakupy rozpakować się. Chciałabym zostać w Krakowie 😒 No, ale wiadomo, tż się cieszy to dla niego siedzę cicho ale w środku chce mi się płakać 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
kiedy będzie dobry ten komplecik nie wiem ale za 3,50 żal było nie brać
![]() Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2016-06-09 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Aga nie widzę na apce😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojego namiotu nie wstawiam bo nic ciekawego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
Esor ile na chrzciny 😨 masakra. Ostatnio mój teść szedł na chrzest do swojego dużo młodszego brata i dali 500 zł. Z tego co wiem to chrzestni dali podobnie... 😐 Ja bym próbowała negocjować jeszcze chyba...
U mnie mleka zawsze było dużo, więc się zmartwiłam ale mam herbatki i parę saszetek femaltikera. I na wszelki wypadek kupię puszkę mm i będę jej żelazo z tym rozrabiać żeby się ze smakiem oswoiła, bo jak odpukać laktacja padnie to będzie kłopot 😡 My chrzcimy 16.07 i też by nie przeszło jak u Aninis. Rodzina by sie na śmierć obraziła. Jestem na etapie wybierania restauracji i zaproszeń... Kurde dostałam jakiejś rewolucji żołądkowej 😞 ze spaceru wracaliśmy biegiem i teraz też latam co chwilę 😐 oby nie jakiś wirus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin...Każdy daje tyle na ile go stać...ale według mnie 1000 to jest duża kwota i na chrzciny bym tyle nie dała i głupio bym się czuła jak by ktoś tyle dał bo miałabym poczucie że w razie chrzcin u tej osoby miałabym poczucie obowiązku dania takiej samej kwoty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I staram się nie narzekać pomimo tego, że wielu Wam zazdroszczę... ale też wiele z Was ma gorzej niż ja. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
3 niemowlaki pod jednym dachem to będzie ciekawie? 1000 na chrzest to chyba sporo? To na komunie dwa tysiaki a na ślub 20 chyba ![]() U nas pogoda więc buszuje w ogrodzie, przesadzam kwiatki, pomidory i zioła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trzeba jakoś się pogodzić bo idzie zwariować. A zmęczenie... cóż nie znam wypoczetej matki 😂 Cytat:
![]() |
![]() |
#327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Badzia, no to szykuje sie impra ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Aninis, az dziwne ze nie bylo w restauracji choc jednego stolika wolnego! Ale jesli Lilka jest wisicycem, to moze faktycznie lepiej zorganizowac impreze w domu ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Esor, skok to masakra, badz dzielna! Jak dziecko tak placze wydawaloby sie bez powodu to mozna zwariowac... Dzisiaj u nas tez dzien pod znakiem marudzenia. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Esor, tez uwazam za 1000 zl to duzo, my dawalismy o polowe mniej. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#328 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Lamia, moze zjadlas cos nieswiezego i stad ta rewolucja?
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos aut... my to mamy szczęście. 2 auta i w jednym w sobotę padł rozrusznik a w drugim dzisiaj komputer szaleje z czujnikami opon, więc coś też padło. Moje pierwsze pytanie do tż jak mi o tym powiedział to czy dojedziemy nim na usg na 16tą 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.