|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
dziewczyny, moze któraś roztrząsa temat spacerówek- dziś dziewczyna w poradni miała easy go, bardzo fajna,widziałam na żywo, bardzo mi sie spodobała
EASYGO WÓZEK SPACEROWY VIRAGE LATE |
|
|
|
|
#392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, juz Was nadrobiłam i co chwilę zapominam, co miałam odpisac, u mnie hormony ciązowe jeszcze w lepetynie siedza
![]() Agnieszka, witaj ![]() Lucy, super, ze wyniki lepsze Aninis, trzymamy kciuki, żeby te źrenice były tylko "urodą" Lili Dziewczyny, piszecie o tych szczepionkach, ja głupia jestem, Lola dobrze napisała Swojej K. nie szczepiłam na dodatkowe, tylko te bezpłatne, teraz M. szczepimy na dodatkowe i skojarzone(6w1), ja się po prostu boję o niego- raz, ze majac 8 dni wylądowalismy w szpitalu z tym zapalniem płuc i teraz co 2 mce bujamy sie na kontrole w poradni neo, a dwa- ze K. rózne świństwa przyniesie ze szkoły, sama nie zachoruje albo lekko przejdzie, a mały odchoruje bardzo. Ale co bedzie lepsze, pojecia nie mam , wiec się w tej kwestii nie udzielam.Marcia, oj tak, kochany jest, oboje sa kochani
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#396 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Lucy super, że wyniki lepsze. Szkoda, że pielęgniarka tyle nakłuła Ci dziecko. Musiał się nacierpiec. Z drugiej strony niespecjalnie to zrobiła... Ale fakt jedne robią to dobrze, inne gorzej.
Cytat:
Ale wszystkie to bliźniaki dwujajowe, czyli u nich w rodzinie kobiety mają hiperowulację i wypuszczają po dwie komórki jajowe, a nie, że jakiś gen sprawia, że zarodek się dzieli, bo w żadnym z tych przypadków nie ma bliźniaków jednojajowych.Cytat:
To bardzo ważne.---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
Nie wierzę moje dziecko zasnęło przed 22 😀 chwilo trwaj 😀
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Aninis, kciuki, żeby za 2 miesiące okazało się, że to nic złego
Dziewczyny, ja wymiękam Przemek zasnął o 19.45, a o 20.15 już się obudził Ja naprawdę nie wiem co jest nie tak.. No dlaczego on nie może spać? przecież widać, że mu się chce. Ale znowu nie wygląda, jakby coś go bolało. I przed nami kolejna noc, gdzie będzie się budził co 1-2h? I to po całym dniu, gdzie byłam z nim sama i nie mogłam zostawić samego nawet na 5 minut Jak mi zasnął dzisiaj w wózku, to usiadłam na huśtawce i przez godzinę siedziałam i gapiłam się przed siebie (od czasu do czasu bujając wózek, bo się dziad jeden kręcił oczywiście ). Jestem tak wykończona, że wszystkiego się odechciewa
|
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos szczepień strasznie jestem ciekawa do jakich wniosków doszłaś 😆 A z tym obowiązkowym pneumo źle mnie zrozumiałaś. Spędza mi to sen z powiek, bo nie wiem czy w tej sytuacji nie byłoby lepiej zaszczepić na to Lilki... skoro już wszystkie dzieci będą na to szczepione. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Kurde przy kp to człowiek nawet energydrinka nie może sobie walnąć i snuje się po domu jak cień. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Lucy fałda nakatna to taki fałd skóry który idzie od górnej powieki w dół oka i zakrywa kącik oka
To żem wyjaśniła Elena tylko pozazdrościć
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A tymczasem mąż mnie wnerwia, syn chce wykończyć, a cała reszta ma mnie w Żyć nie umierać |
|
|
|
|
|
#404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lola współczuję. Możesz czyns smarować? Lucy to prawda że samemu trzeba diagnozować. Chore ale prawdziwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech myślałam, że moje dziecko poszło spać, a ona już wstała... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie Lilka wykańcza...prawie 2 tyg ją odpieluchowuje i dupa blada...ani razu nie usiadła na nocnik...sika w majty i juz....a o mężu cos wiem w tym temacie...moj bedac 1200km ode mnie potrafi mnie skutecznie wyprowadzić z równowagi... ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja Wam dziewczyny współczuję. Ja mam trójkę dzieci, dom na mojej glowie i urzędowe sprawy plus lekarzy wszystkim ogarnąć i nie jestem zmęczona...a jak czytam jakie niektóre dzieci sa absorbujące to jak tylko o tym pomysle to jestem zmęczona |
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęło schodzić sadelko jak zaczęła być mobilna ![]() Nie nadrobie wszystkiego :/ a w niektórych tematach wolę się nie odzywać
|
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#411 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lubię wszystkie mamy, które przechodzą to samo co ja ![]() Cytat:
Ja ciebie i podziwiam i ci zazdroszczę. Po pierwsze ten ogrom pracy z dziećmi domem i w ogole, bo jestes sama przez tyle czasu a ty sobie swietnie radzisz. A zazdroszczę, bo Patryś ci ladnie spi i soba sie troche zajmie I ty jeszcze o kursie piszesz, bo zanjdziesz na to sily i czas. Ja musialam zrezygnowac z angielskiego, bo nie mialam sie kiedy uczyc Jak byłam w ciąży, to wiedzialam, że dzieci są różne, jedne bardziej wymagające, inne mniej. Wiedzialam ze moze mi sie trafic taki egzemplarz jakim ja bylam, czyli cycus mamusi i nerwusek, ale mialam nadzieje ze latwiej mi bedzie sobie radzic. A ciezko jest, no cholerka, ciezko.
|
|||
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja się biorę za prasowanie małej ciuchów cała gora na mnie czeka... Marcia smaruje sudocremem bo wyczytałam że maść z cyckiem niby pomaga ale szału nie ma 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolutnie nie i koniec. Nawet glukoza go chcialam przekonac zeby pil. No i nic z tego. Uparty
|
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
Ehh... co za dzień. Adaś był marudny, płaczliwy... a ja myślałam, że nie wyrobię. Jestem dziś taka jakaś zmulona... jak nie ja
Witaj Agnieszka ![]() Na szczęście mój księciunio zasnął... śpi od jakichś 20 minut, a mi nawet nie chce się wstać i go odłożyć do łóżeczka...oby jutro wróciło moje dobre samopoczucie... A co do tż.... to wyprowadzenie mnie z równowagi zajmuje mu sekundę ![]() ale jutro mam umówioną wizytę u fryzjera... będzie malowanie i ścinanie... oby moje kudły to wytrzymały
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#419 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja się popłakałam ze śmiechu jak to teraz przeczytałam prawie jak twoj SMS do lekarza 😂 nie ma jak słownik oczywiście cynkiem 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
i tak codziennie 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ale mnie wkurza ta aktualka do wizażu 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#420 | ||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
Oryginalne ![]() To samo Mia Pauli ![]() Cytat:
Cytat:
Dawno tego określenia nie słyszałam, a za niedługo pewnie będzie b.cz esto używane (przy Hani, "popos Bozie o... Haniu" ![]() Cytat:
Chyba, że Ci chodzi o wygląd. Hahhahahahahhaahaahhahaha hahhahaahahahahahahahhaha hahhahahahahahahahah maść z cyckiem umieram Co nie hahahahhshshss Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Boże moje dziecko dzisiaj psychiczne jest. Od około 16:30 do pójścia spać o 21 darcie max ale słuchajcie: darcie 3 min jakby że skóry obdzierali, a potem min gruchania, gugania i uśmiechów, potem znowu 3 min darcia i tak w kółko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Aninis a mi się wydaje że pozytywna aktualka wizażu tylko trzeba się przyz wycziac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Ale krew po stokroć lepsza niz ostatnio. Opłacało się niuchać te kupy smierdziuchy
była jakas sierota boska, co 3 razy go kłuła na nowo bo nie umiała trafić 

, wiec się w tej kwestii nie udzielam.
.

.
Powiedzcie ze jak karmie tylko i wylacznie piersia to dziecko samo wie ile potrzebuje, prawda?? Nie da sie go przekarmiac, prawda? Bo juz glupieje normalnie

Absolutnie nie i koniec. Nawet glukoza go chcialam przekonac zeby pil. No i nic z tego. Uparty
i tak codziennie 😀