|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
O to to... dobrze jak są jakieś drzemki. U nas tez z tym kiepsko. Nic zaplanować. Jak juz to 15 minut to co ja zdążę?
Milenujdka dobrze ze masz zdrowe ząbki nie martw się na zapas. Polly mam nadzieje ze Ninie przejdzie bol brzuszka. Okropne jest patrzenie jak dziecko cierpi. Co do małego to właśnie, niby zielone normalne ale nie po to nie jem tego nabiału żeby dalej było kiepsko. Jak nie zleci testów to jej spytam czy warto prywatnie zrobić i jakie. Nie zostawię tego juz teraz. Dzieki za wsparcie kochane. Jutro napisze co ustaliliśmy i czego się dowiedzieliśmy.
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z innej beczki.. Miałyście mocno pomalowane oczy na ślubie? Bo ja chciałabym mieć dosyć mocno podkreślone, ale nie wiem czy to ładnie później na zdjęciach wychodzi. Po weekendzie mam makijaż i fryzurę próbną i muszę przedstawić jakąś swoją wizję
|
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
Któregoś_dnia- ja miałam w miarę delikatny makijaż, ale taki żeby przez noc mi się nie rozmazał. Miałam doklejone rzęsy i bardzo ładnie wyglądało
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
I faktycznie jest szansa, że się nie rozpłynie przez kilka nocy? Bo trochę temu nie dowierzam
no i cały czas zastanawiam się czy sama się nie malnąć, przynajmniej byłoby 100% po mojemu
|
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
32 kciuki za wizyte u pediatry
Milenjudka broń swoich butów ;-) Masz kupon na 40%? To super ze obyło się bez wiercenia w zębie ;-) Polly dobrze ze Nina zasnela biedulka sie umeczyla Monia z mężem też kalorie spalisz ;-) ![]() Też mam trochę roboty ale mi się nie chce strasznie ;-) ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- No i dobrze zrobiony nie ma prawa się rozplynac ;-)
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drzemka, yhy co chwila sie wybudza. Chyba za duzo wrazen na dzisiaj miala bidulka. |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoregos_dnia
a najlepiej to obczaj nasze zdjecia na fejsie i poogladaj albo u jakichs fajnych fotografow porownaj
|
|
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wasze pociechy rwą się do siadu?
Nie mogę małej ułożyć do karmienia ,bo podnosi się do siadu. A najlepsze jest to,że trwa w tej pozycji samodzielnie póki jej siłą nie położę Moja Olencja siadała samodzielnie kiedy miała 4 miesiące...Ale ona była duża kiedy sie urodziła. Nie sądzę,zeby ten mały kurczak też tak szybko siadał ???
|
|
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
ledwo dziś łapałam zakręty... na brak zajęć nie narzekam, a tu dziś jeszcze goście
Kuzyn TŻ z dziewczyną, więc musiałam trochę dom ogarnąć.ktoregos_dnia dobrze zrobiony makijaż ani drgnie przez noc na weselu miałam wyraźny makijaż- dla jednych mocny a dla drugich pewnie nie miałam się sama malować, ale bałam się że ze stresu nawet prostej kreski nie zrobię więc malowała mnie wizażystka. Na plener już na luzie sama robiłam makijaż i włosy polly oby Nina obudziła się już bez bólu brzuszka ![]() 32 trzymam kciuki za Jureczka i jutrzejszą wizytę
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na ślubie miałam średni makijaż, na probnym zrobila mi mocniejszy i powiedzialam co zmienic. Wyglądałam w miarę spoko (chociaż tak normalnie maluje się delikatnie), Na plener mocniejszy. Czułam się jak kukla ale wyszło ok. Nic się nie rozmazało, tylko usta poprawialam. Te makijażystki mają jakieś specjalne utrwalacze także tego.
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Tylko ktoregos_dnia musisz poszukać dobrej, najlepiej poleconej, znaleźć jakieś fotki osób które malowana np. i zrobić próbę.
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
O Karolina, cenna uwaga, bo nie wzięłam pod uwagę stresu. I fejsa zaraz obczaję, która nie ma fotek ze ślubu- proszę wrzucać
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonunit-masz rację, muszę walczyć o te buty. Tym bardziej, że już kiedyś mi się podobały. Z tym, że w zamian już sobie inne kupiłam ha ha,a w szafie niekoniecznie mamy miejsce na kolejne buty
![]() Ktoregos_dnia-jeżeli zrobi Ci kosmetyczka to nie ma prawa Ci się rozmazać. Tak jak dziewczyny piszą, żeby ładnie wyglądał na zdjęciach musi być trochę mocniejszy. Ja na koniec miałam spryskaną twarz takim sprejem/lakierem
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i makijazystka powinna mieć spray utrwalajacy. Makijaż też robilam ale na tym się dużo mniej znam ;-) Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tkumacze Tosce, ze jak chce siadac to najpierw musi wytrwale lezec na brzuszku i cwiczyc cwiczy cwiczyc
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Stasiek to totalny len (typowy facet) on dopiero opanowuje podnoszenie głowy leżąc. Ostatnio nawet chętnie leży na tym brzuchu ale głowa tylko chwilę idzie w górę. Do siadu się wyrywa tylko jak go podnosze za rączki. Sam nie.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alleluja Szymon zalapal smoka! Jestem w szoku bo już ponad dwa tygodnie jak żadnego w paszczy nie miał A teraz leży sobie w łóżeczku i dzielnie ciumka smoka ;-) Mam nadzieje ze uda mu się z jego pomocą zasnąć bo to mnie uchroni od bujania na rękach mojego klopsa ;-) ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- No nie :-( moja radość była przedwczesna Wyplul smoka i nawet spanie mu przeszło
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko znowu nie chce zasnąć
![]() Biedulka się męczy, płacze, marudzi. Problem z zakupami przez Internet się rozwiązał. Większość ubrań w tym moje buty zostały wyprzedane. Tym samym nie zamawiamy wcale ![]() Ewentualnie jutro jeszcze zobaczę czy coś się zmieniło
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milenujdka, walcz o buty! faceci nie rozumieją tego, że nawet kolejne buty które im wydają się bardzo podobne, są zupełnie inne! kinga, monia, wow! ale macie siłaczki Jurek zupełnie nie myśli o siadaniu, za to chętnie by pełzał
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nie pełza ani nie chce wstawać, leniuszek.
Na szczęście poszła juz spać, dostała butle i juz. Musze ja wieczorami dokarmiać bo inaczej mogę zapomnieć o spaniu..
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
32 dzięki
Jednak się namyslil na smoka i z powrotem ciumka Już prawie śpi ![]() Milenjudka co za pech z tymi zakupami :-( Szymon na mnie jak leży to wysoko trzyma głowę i już tylko delikatnie trzeba ja asekurowac ale jak leży na kanapie czy naszym łóżku na brzuchu to unosi ją nieznacznie Ale i tak widzę postępy jakie zrobił
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, swoją drogą ja mam chyba świra... przyszła mama tż (chociaż byliśmy u niej 2 dni temu..) i pyta tż (ja słyszę z odległości) "macie już wyniki badań? jak wyszły? jak hemoglobina?", bo ostatnio jeszcze jak się widzieliśmy to wiedziała, że robimy, ale wyników jeszcze nie było i ja już oczywiście
że pewnie myśli, że ma za niską i to moja wina, bo źle się odżywiam ale tż spoko skwitował "nie wiem dokładnie jaką mamo, grunt że wszystko w normie" jestem przewrażliwiona... jak z tym walczyć?
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonunit-pech nie pech, przynajmniej kasa na koncie zostanie. Chociaż mamy przebłysk, żeby stacjonarnie jechać zobaczyć.
32-jak znajdziesz sposób na walkę z przewrażliwieniem to poproszę o informację ![]() Córka zasnęła w wózku. Najgorsze jest to, że już tak ładnie zasypiała sama w łóżeczku. Dodatkowo jest strach o przełożenie jej do łóżeczka i rozbudzenie:/ |
|
|
|
#3805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojaaaa jak mi przykro... ale zawsze możesz sprawdzić czy są te ciuchy dostępne stacjonarne i zrób sobie zakupowy szał ![]() Cytat:
Nawet próbowałam ze dwa razy dopoić go moim mlekiem z butelki, ale guzik to dało, tak czy tak śpi do 2-3, to co ja mu zrobię... przyzwyczaiłam się już do tej pobudki, kolejna koło 5-6 więc też nie jest źle, bo nie rozbudza się i ładnie szybko zasypia ![]() Cytat:
![]() zasnął? masz już trochę czasu dla siebie?
|
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
32 myślę ze wszystkiemu winne to ze się po prostu martwisz o Jurka A to normalne ze chcesz dla niego tego co najlepsze i na każdy domniemany atak tak reagujesz Sądzę ze jak się z małym unormuje to i odtechniesz i zaczniesz nieco przychylniejszym okiem patrzeć na teściową ;-) Ona się też tylko martwi o wnuka ;-)
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() Właśnie zasnął I to ze smokiem Moj kręgosłup się cieszy ;-) M jeszcze musze położyć bo tz jest dziś w pracy Milenjudka To dobrze ze usunęła Bidulka się umeczyla Odczekaj az zapadnie w głębszy sen i wtedy spróbuj ja przełożyć A może niech tam spi a jak się obudzi na jedzenie to ja przelozysz do łóżeczka Zobaczcie stacjonarnie wasze rzeczy Być może na żywo jeszcze cos lepszego wam w oko wpadnie ;-) Dark i bardzo dobrze Niech śpi a Ty odpocznij Szymon dostaje mm na noc a i tak śpi ok 4 godzin po butli Tyle ze wypije 60-90 ml maks Woli mniej a częściej ;-)
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Laski u nas tez tak było.. Główka długo długo nic, zaczęłam się martwić, aż nagle z dnia na dzień opierała się na łokciach. Byłam w szoku ale tak już zostało. Wiec pewnie u was też tak będzie
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh mój maluch mi się rozbudzil Smok wypadl oczy jak pięć złotych Dopiero przy cycku zasnął M też już śpi także ogarnę się i tez idę spać
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Moj maly diabelek tez sie obudzil. Przekrecila sie na brzuch i po spaniu. Swiat okazal sie zbyt interesujacy..
A jak u was z trzymaniem glowki w pionie?? Bo kurcze moja robi rozne wygibasy, na brzuchu glowe trzyma bardzo wysoko i dlugo wytrzymuje, podpiera sie na przedramionach, a w pionie dupa tzn nie to ze wogole nie trzyma tylko bardzo krotko.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
Fu.ck Mam w sypialni wielkiego pająka Już dwa razy mi spierdziel Najgorsze jest ze kręci się przy łóżeczku Szymka Nie zasne dopóki go nie dorwe Tyle ze ja się boje pająków i strasznie mnie obrzydzaja :-( fuj :-(
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

nie martw się na zapas. 

albo u jakichs fajnych fotografow porownaj
Moja Olencja siadała samodzielnie kiedy miała 4 miesiące...Ale ona była duża kiedy sie urodziła. Nie sądzę,zeby ten mały kurczak też tak szybko siadał ???

że pewnie myśli, że ma za niską i to moja wina, bo źle się odżywiam