![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: termoloki??
No to daj znać Yoasik jak wrażenia z użytkowania , bo to jedne z tych nad którymi się zastanawiam
![]()
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
no dobra, wlasnie jestem po pierwszym uzyciu termoloczkow http://www.allegro.pl/item265895187_...abcia78.html:D
efekt: zdumiewajacy. ale po kolei : termoloki nagrzaly sie w ciagu kilku minut. sa w trzech rozmiarach oznaczonych jak widac na aukcji kolorowymi boczkami. pokryte mieciutkim welurem tak wiec nie poparzylam sie. walki nawinelam na moje z natury baaardzo proste wlosy. mozna je przymocowac spinkami-motylkami ![]() termoloki dlugo trzymaja cieplo jednak 10 minut wystarczylo by z moich prostych wlosow powstaly fantastycznie zakrecone loczki. i to jak na razie bez zadnych pianek i innych preparatow stylizujacych loki i fale. uzylam tych sredniej wielkosci i mam krecone wloski i co rowniez nalezy dodac duzo wieksza objetosc fryzury ![]() wieksze walki stworza fale a mniejsze- bardziej zakrecone loczki ![]() wszystko zalezy od dlugosci i grubosc wlosow ![]() produkt godny polecenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
oczywiscie jesli macie jakies pytania to chetnie odpowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej
![]() Jak działają termoloki, czy mocno niszczą włosy i czy będą nadawać się do zrobienia loków na cienkich i długich włosach? Pozdrawiam
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
kupiłam TERMOLOKI, prosze o poradę
Kupiłam dzisiaj termoloki firmy REMINGTON model KF40E. Są pokryte welurem, z funkcją jonizacji. Czarne opakowanie, boki wałków zielone.
Po odpakowaniu z pudełka wyglądają że tak powiem... nieco kiczowato i nieelegancko. Firma ta raczej ma dobre produkty, więc wygląd tego produktu mnei rozczarował dość mocno... ![]() Poza tym, gdy je włączyłam w łazience zaczęło dziwnie śmierdzieć (czy tak może jest przy pierwszym grzaniu?), i co chwilę słychać było coś w stylu zwarcia. ![]() Zapłaciłam za nie 180zł, i mogę (a raczej muszę z powodu zwarć) je wymienić. Powiedzcie mi jednak proszę, któe termoloki są lepsze BABYLISS czy REMINGTON ? Bo mogę je wymienić właśnie na BaByliss. Doradźcie mi coś dziewczyny...... mam czas do jutra rano... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Dot.: kupiłam TERMOLOKI, prosze o poradę
chyba nikt nie używa termoloków......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
moja znajoma robila mi loki na walki babyliss, sa ok, chociaz wyglad calego urzadzonka tez podlatuje kiczem...
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
spoko, dzięki za opinie. remingtony jednak oddałam, i postanowiłam kupić babyliss na allegro - tak wychodzą duuuużo taniej.
A które uważacie za lepsze, bo w sumie chcę kupić coś porządnego: 1. http://allegro.pl/item272286999_baby...io_115zl_.html 2. http://allegro.pl/item277100315_supe..._babyliss.html Które polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
ja bym wybrała te pierwsze
![]() ![]() czaję się własnie na te termoloki z babyliss, bo moje termoloki mają już 11 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
a mnie sliczne loki, takie anielskie, wyszly po takich zwyklych termolokach, co sie je gotuje
![]()
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
ja mam babyliss...ale....loczki sa takie sobie po zrobieniu i szybko opadaja...Macie jakies specjalne sposoby zeby byly dłuzej ładne i bardziej....anielskie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
poradziłam się znajomej fryzjerki, i w końcu kupiłam te za 199zł. zobaczę jakie są i opiszę. i rzecz jasna napiszę jaki dają efekt, już nie mogę się ich doczekać !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Termoloki BL są znacznie gorszej jakości i psują się znacznie szybciej niż te Remingtona, który dają też znacznie lepsze efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Termoloki Są Wspaniałe
Obiecałam że napiszę o termolokach jak tylko przyjdą.
A więc... Wyglądają świetnie, nei zalatują kiczem (kupiłam te ceramiczne). Nie niszczą włosów: nagrzewają się do takiej temperatury, że NIE SĄ GORĄCE, tylko CIEPŁE, i przez okres tych 10-15 minut oddają regularnie ciepło włosom. Gotowe do użycia po 5 minutach od włączenia. NIE ŚMIERDZĄ JAK TAMTE Remingtony ![]() Wygodnie się nawija włosy, i wałki idealnie się trzymają dzięki specjalnym elastycznym klamrom ![]() No i przede wszystkim.... WŁOSY SĄ PO PROSTU PRZECUDNE! Górną część włosów nawinęłam na grube wałki, dolne partie na cieńsze wałki, i EFEKT JEST PO PROSTU ZABÓJCZY ! Patrze w lustro i widzę wprost FILMOWĄ FRYZURĘ! A poza lokami, włosy sa uniesione fo góry! Jestem zachwycona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, przed nawinięciem, na każde pasmo nałóż piankę, tylko nie za mocną bo włosy się posklejają. A jakie masz włosy, grube czy cieńkie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie termoloki firmy Balance, takie jak tu: http://www.allegro.pl/item281221934_...15zl_hit_.html
i jestem średnio zadowolona. Na plus przemawiała cena, welurowa powłoczka, duża ilość wałków i mała średnica najmniejszego (2cm) i myślałam że będę mogła zrobić sobie nimi małe loczki o średnicy ok 2cm jak papilotami, ale nic z tego. Po pierwsze długo się nagrzewają, 10 min, ale to da się przeżyć. Stygną na głowie ok. 20 minut. Jednak loki nie wychodzą takie jak oczekiwałam i do tego się nie trzymają :\ Mam włosy długie do połowy pleców, cienkie i proste jak druty, a do tego niepodatne na kręcenie i tu jest chyba pies pogrzebany - nakręcam włosy od końcówek i one najbardziej mają styczność z ciepłem wałka, a im bliżej skóry tym włos ma mniejszy kontakt z wałkiem, bo nachodzi na nakręconą partię włosów, więc efekt jest taki że loki mam od połowy, a przy czubku włosy są proste. Używałam tych wałków dopiero 3 razy, dwa razy użyłam mniejszych a raz tych o największej średnicy. Większe wcale nie dodały włosom objętości, jak to by wynikało z ich przeznaczenia, robią raczej delikatne fale. Mimo wszystko włosy wyglądają bardzo ładnie zaraz po nakręceniu - są gładkie a loczki bardzo wdzięczne, tyle że po paru godzinach po lokach zostaje tylko wspomnienie, nie pomógł nawet lakier Loreala Infinium wersja najmocniejsza 4. Chyba muszę brać mniejsze partie włosów i zużyć wszystkie 24 wałki, po to aby włosy na całej długości stykały się z wałkiem, wtedy może się lepiej zakręcą. Ale co zrobić, żeby je lepiej utrwalić, to nie mam pojęcia. Piwo? ![]() Ogólnie loki nie trzymają mi się dobrze na włosach, ale np. po papilotach mam mocno skręcone włosy i trochę trwa ich prostowanie, proste mam dopiero pod koniec dnia, nie po paru godzinach :\ Może to wina złej jakości wałków (choć wyglądają porządnie i nie wiem w czym mógłby być lepszy np. Babyliss). A może to po prostu ta pogoda i wilgoć... Kto wie, może osoba z krótszymi i bardziej podatnymi włosami byłaby zadowolona. Bardziej. Musiałam napisać taki długi post, bo jak ja szukałam informacji o termolokach nie za wiele znalazłam i tym oto może ułatwię komuś życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja również sie zastanawiam nad kupnem.Myślę konkretnie o takich różowych z Babylissa.
Mam włosy naturalnie kręcone, jednak mocno wycieniowane, puszące się i dość grube. Jak myślicie, czy przy takich włosach uda mi sie otrzymac efekt loków- sprężynek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
a co z papilotami??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
tez jestem ciekawa, nawet zastanawiam sie nad kupnem, ale wlasnie testuje takie malutkie wałki i zobaczymy jaki bedzie efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
witam!!
na Święta dostałam od kochanej mamusi takie oto termoloki: http://www.fryz.com.pl/products/index/product/2237.html ale szczerze powiem, że na razie nie umiem się nimi posługiwać... tzn za pierwszym razem jak zakręciłam i trzymałam dosyć krótko to było w miare ok, ale bez rewelacji, na dole fajnie się pokręciły, u góry było ich jakby więcej. Ale dziś masakra... trzymałam je długo i wyglądałam jak pudel... ![]() jeśli mogę prosić o jakieś rady to będę wdzięczna. włosy mam dosyć długie, cieniowane, cienkie, układające się. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak wlasciwie uzywa sie termolokow? Ja kupilam mamie pod choinke ale nie wiemy jak ich uzywac.
http://www.ceneo.pl/423962 Podgrzewam i co potem? Jak sie je nakreca? i po co te spinki. Z gory dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() A ja mam takie termoloki co się gotuje w wodzie. Nie wiem jaka jest różnica między takimi co Wy macie, no może cena ![]() Ja jestem zadowolona z efektów ![]()
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też dostałam na gwiazdkę termoloki (firmy Babyliss) ale jak narazie efekty średnie, bo nie mam wprawy w kręceniu włosów na wałki - co chwilę się rozsypują :/
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanie trochę nie na temat, ale nie chcę zakładać nowego: Od czego zależy, że termoloki nie niszczą włosów, a lokówka niszczy?
![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Lokówka to rozgrzany metal
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
O jakiej średnicy wybrać termoloki, by były ładne fale tak jak na tych zdjęciach, wiecie może?
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Pewnie najgrubsze jakie sa, a może grube wałki??
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dot.: Termoloki Ceramiczne - Babyliss
Powracam do temuatu....
chcialabym kupić takie http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=296377453 czy ktoś moze mi jeszcze udielic jakichs opinie? czy są rzeczywiście niedobre? używa takich moja fryzjerka i są na prawde skuteczne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.