Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 14:39   #1951
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Proszę
Tak!
Kupiłam ten sam komplecik w żyrafki
Tylko skarpetek nie widziałam do tego... były też w komplecie, czy dobrałaś?
Jutro się za tymi skarpeteczkami rozejrzę
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 15:23   #1952
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Przepraszam kogo ja prosiłam o przepis na burgery z soczewicy ???
bo mi gdzieś to zaginęło

najlepiej może by wrzucić do klubu
chciałabym je dziś zrobić
Ja pisałam, zaraz Ci powiem,na której jest stronie,bo nie umiem skopiować na tel a do klubu nie mam jeszcze wstępu.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...y#post61483696
Zobacz, czy Cię poprowadzi do posta.

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-06-09 o 15:25
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 15:29   #1953
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
4 miesiąc trwa do 16t6d a 5 zaczyna się 17t0d
o faktycznie, czyli ja tez dzis zaczynam 5 miesiac

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Używałaś? Ja właśnie się na nie będę czaić, tylko nie wiem jak z rozmiarami i czy rzeczywiście są takie ładne jak na zdjęciach?
ja mialam 2, nieusztywniane, zadowolona bylam

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mam jeden z Allesa i byłam zadowolona. Co prawda nie lubię takich szmacianych stanikow, wolę usztywniane, ale przy karmieniu dobrze się spisywał.
.
o o o , dokladnie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja nie mam absolutnie nic dla dziecka, zacznę latem kupować. 1 lipca muszę poznać płeć
o, ja tez planuje 1 lipca poznac plec. Moja ginka mi to obiecala

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 15:43   #1954
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam fotkę jej dupki i chyba nie mam co liczyć na zmianę płci mała tak się rozkraczyła, że aż tż śmiał się, że mu wstyd za córkę
hahaha

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja praktycznie tylko w doz, bo odbieram zwykle osobiście, dobre ceny mają też w niezapominajce i ziko. Wolę osobiście odebrać niż w razie pomyłki odsyłać itd., a często coś dokupuję na miejscu jak zapomnę.

Chyba 2018!😁

Ja już po wizycie ekspres jak zawsze, dupa boli od siedzenia ale już jestem w domu 😏

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Ja nie mam gdzie odebraż na dozie. Te Gemini patrzylam ale wysylka jest droga, także nawet jak mam na jakim leku oszczędzić to i tak nie wyjdzie mnie to taniej przez wysylke.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Panna Izabela super, że ci się polepszyło

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Nie umiem na klubie, macie tutaj na chwile i wywalę Gratis fotka pierwszy ubranek dla Zosi, tatuś jej kupił
no i nie widziałam

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Proszę
ładne mebelki

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
My mamy narazie tak. Na tej jednej najwiekszej ścianie naprzeciw szafy planuje biale poziome pasy albo biale kropki domalowac. Chwilowo jeszcze nam ten pokoj robi za sypialnie, a po remoncie jeszcze okien nie ogarnelam i nie zamowilam rolet bo sie nie moge zdecydowac.
Załącznik 6474781
Załącznik 6474766Załącznik 6474771
jestem na etapie wybierania drzwi do domu i bardzo sposobały mi sie twoje
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 16:00   #1955
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:

jestem na etapie wybierania drzwi do domu i bardzo sposobały mi sie twoje
DRE dab bielony ryfla plus szklo mleczne. Ilosc i ksztal szkla wybierasz sama.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 16:09   #1956
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
DRE dab bielony ryfla plus szklo mleczne. Ilosc i ksztal szkla wybierasz sama.
dzieki, mam od nich katalog to sobie zobacze
Stary 2016-06-09, 16:40   #1957
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Ja będę montować plisy, to też rolety tylko troszkę inaczej monotwane mam w sypialni i są super ;D
http://www.zaluzjonisci.pl/zaluzjonisci/z-p-002.jpg
też mam plisy i jestem zadowolona

Cytat:
Proszę
śliczne te ubranka, a to są komplety, czy wszystko kupowane osobno tylko z tej samej serii?

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 17:07   #1958
Anettt87
Zadomowienie

Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy. U mnie nic a nic, a jeszcze może to potrwać dobrych kilka tygodni.

Ja jutro też lecę na szoping z mamą, będziemy polować na cudne małe ubranka

Cherry - piękne ciuszki i pokój również
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 17:36   #1959
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz, ze slodkie mi wyszly bo brzoskwinia sama w sobie jest slodka? Bo mielismy wtedy bardzo dojrzale az rozpływały sie w rękach, do dzisiaj mam pare sloików i wrecz są wodniste Z truskawkami nie wyjdzie sam cukier?
Nie mam pojęcia, ale ogolnie dżemy założenia to coś słodkiego. To może zrób jak ja, nie dżem brzoskwiniowy a raczej brzoskwinie pasteryzowane - takie po gotowaniu, "rozdziamgane" zapasteryzuj w słoikach?
A truskawki zamróź. Potem rozmrozisz i sobie zblendujesz.

Cytat:
Szmacianych? Kurde po zdjęciach myślałam, że one takie lekko usztywniane są
Dobrze, że rodzimy późną jesienią. Łatwiej będzie ukryć pod ubraniami te sexy staniory wypchane wkładkami laktacyjnymi

I dzięki, ale nie wiem czy w moim mieście jest coś takiego jak sklep zielarski muszę poszukać
Akurat ten mój do karmienia jest szmaciany - z fiszbinami, ale miękki. Może mają inne modele.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
te tańsze materace z pianki poliuretanowej, to te najbardziej popularne w sklepach dla dzieci, takie w misie, pysie i autka. Takich informacji się doczytałam i takie Wam przekazuję. Ja już wiem, że na gryka - kokos absolutnie nie ma mowy. Wystarczy mi sama myśl, że moje dziecko gryzą robale.
Te piankowe to masakra jakaś. W łóżku który kupiliśmy teraz Kacprowi był od razu taki, ale musimy zmienić, bo niewygodny strasznie.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

za
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Potrzebuje porady kosmetycznej otóż moje paznokcie na początku rosły jak szalone ale tak jak juz niektóre z Was mówiły teraz jest jakiś koszmar :/ generalnie pękły mi 3 paznokcie wzdłuż i musiałam je ściąć do zera. Gorzej ze kupiłam jakaś odżywkę i jak odrastają to nadal sa pęknięte. Co moze pomoc na takie pęknięcie? Resztę paznokci mam długich, nie chce ścinać ich do zera. Teraz tydzień po tygodniu bede miała wesela i teraz oprócz pytania jak je odbudować, czy istnieje jakaś metoda aby go sobie doczepić? W sensie jakieś sztuczne paznokcie przykleić i co? Hybrydę na to sie robi? Nigdy nie robiłam czegoś takiego wiec moze pytanie jest śmieszne. A jeśli zdecydowalabym sie pójść do kosmetyczki to akryle sa zabronione, to jaka jest alternatywa akryli na sztucznej płytce? Praktycznie akryle miałam raz na sobie, regularnie robie hybrydy i sama nie wiem co teraz zrobic. Help!!!!
Możesz przedłużyć sama (np. Semilac ma Hardi do przedłużania) lub u kosmetyczki i nałożyć normalnie hybrydę

Cytat:
Dziewczyny a gdzie zamawiacie? Macie jakieś polecane aptetki?
Od kilku lat zamawiam na Gemini Zawsze uzbiera sie na darmową wysyłkę, bo mama przeważnie też coś chce. Ceny potrafią być znacznie niższe - np. laktator Lovi kupowałam za niewiele ponad 300zł a w SP ten sam ponad 500zł Na różnych preparatach zdarza się nawet kilkanaście zł różnicy.

Dobre ceny ma tez apteka Gold, niektóre rzeczy nawet taniej niż Gemini, czasem rozbijam więc na dwa zamówienia.

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
ja polecam Gemini ostatnio tam zamawiałam - tanio, szybka wysyłka i super zabezpieczona paczka

Cytat:
Boże, trzymajcie mnie, moja mama kupiła małej sukieneczkę rozmiar 92 dobrze, że nie 106
O ja Mój 2,5 latek nosi teraz 92/98 A wcale nie jest niskim chłopcem, tylko szczuplutki.

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
hahahahha ! co za babcia bedzie może na lato xD
Gorzej, jak ten rozmiar wypadnie na zimę

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Najlepiej gdybyś podeszła do jakiegoś dobrego gabinetu kosmetycznego, ktoś Ci na pewno doradzi jak to rozwiązać.
A tak to odradzałabym Ci odżywki, bo większość ma formaldehyd lub inne paskudztwa, najlepiej takie coś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html lub regenerum do paznokci (jest w formie olejku). Minus jest taki, że trzeba regularnie wcierać w pytkę i okolice, ale to naprawdę pomaga.
Regenerumz moich paznokci zrobiło masakrę .... Strasznie się wysuszyły i łuszczyły.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 17:41   #1960
sosowhat
Wtajemniczenie

a mi zaczęły puchnąć rączki ciekawe jak mi tż obrączkę za tydzień włoży jak teraz ledwo ściągam i wkładam zaręczynowy... ehh
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 17:45   #1961
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
a mi zaczęły puchnąć rączki ciekawe jak mi tż obrączkę za tydzień włoży jak teraz ledwo ściągam i wkładam zaręczynowy... ehh
Moze malo bialka jesz?
Mi jak w ciagu 3 tyg waga o 3 kg skoczyla to najpierw zebralam opr od gina a za chwile stwierdzil czy czasem moja dieta nie jest niskobialkowa bo moze zaczynam puchnac i jak teraz tego nie opanujemy to bedzie zatrucie ciazowe. Faktycznie tak bylo bo jadlam wybrane produkty, ktore tolerowalam w 1 trym i tak mi zostalo a faktycznie bialka to w nich nie bylo za bardzo. Teraz sie pilnuje i jest lepiej. Stopy sa normalne, wkladam koturny, a ostatnio mialam z tym problem. I obraczke tez bez problemu teraz sciagam a już nie moglam.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 17:59   #1962
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze malo bialka jesz?
Mi jak w ciagu 3 tyg waga o 3 kg skoczyla to najpierw zebralam opr od gina a za chwile stwierdzil czy czasem moja dieta nie jest niskobialkowa bo moze zaczynam puchnac i jak teraz tego nie opanujemy to bedzie zatrucie ciazowe. Faktycznie tak bylo bo jadlam wybrane produkty, ktore tolerowalam w 1 trym i tak mi zostalo a faktycznie bialka to w nich nie bylo za bardzo. Teraz sie pilnuje i jest lepiej. Stopy sa normalne, wkladam koturny, a ostatnio mialam z tym problem. I obraczke tez bez problemu teraz sciagam a już nie moglam.

hmmm no nie wiem, na początku ciązy mało jadłam białka, ale teraz już jest normalnie kefiry, zolty ser, zupka mleczna min. raz na 2 dni... no miesa duzo nie jem. A od kilku dni wlasnie mam parcie na jogurty i mleko...
Stary 2016-06-09, 18:03   #1963
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm no nie wiem, na początku ciązy mało jadłam białka, ale teraz już jest normalnie kefiry, zolty ser, zupka mleczna min. raz na 2 dni... no miesa duzo nie jem. A od kilku dni wlasnie mam parcie na jogurty i mleko...
Moze organizm zaczął sie domagac stad to parcie. Ja nie moglam na mieso patrzec i wspomnienie 1 trym.powodowalo ze wcale go noe jadlam. Zolty ser do jednej kajzerki na sniadanie a tak zero.praktycznie bialych serow bo tez mnie odrzucilo. Teraz na sniadanie serek wiejski, bo do miesa sie nie.przelamalam jeszcze, potem truskawki z jogurtem naturalnym. Gin mowil ze jak.mieso nie wchodzi to wlasnie sery biale kazal.jesc.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-06-09, 18:04   #1964
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze organizm zaczął sie domagac stad to parcie. Ja nie moglam na mieso patrzec i wspomnienie 1 trym.powodowalo ze wcale go noe jadlam. Zolty ser do jednej kajzerki na sniadanie a tak zero.praktycznie bialych serow bo tez mnie odrzucilo. Teraz na sniadanie serek wiejski, bo do miesa sie nie.przelamalam jeszcze, potem truskawki z jogurtem naturalnym. Gin mowil ze jak.mieso nie wchodzi to wlasnie sery biale kazal.jesc.

Może i u mnie to pomoże, a u Ciebie lepiej po takim jedzeniu?
Stary 2016-06-09, 18:06   #1965
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Może i u mnie to pomoże, a u Ciebie lepiej po takim jedzeniu?
Lepiej. Z obraczka problemu nie mam. I 1 kg w dol praktycznie od razu.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-06-09, 18:31   #1966
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które już kupiły kocyki/poduszki Minky, jakie strony polecacie?
zobacz sobie na allegro, szyje dziewczyna, nick "milutka", tanio, a bardzo dobre gatunkowo

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Przepraszam kogo ja prosiłam o przepis na burgery z soczewicy ???
bo mi gdzieś to zaginęło

najlepiej może by wrzucić do klubu
chciałabym je dziś zrobić
ja robiłam, ale z ciecierzycy i mi nie wyszły

Cytat:
ja tak mam jak za dużo pochodzę w te upały.. dużo wody pij

Byław w Tesco iiii kupiłam sobie ciuszki już Wam wrzucam foty i ceny, może któraś się skusi.

3 bokserki za 17,90, rozciągliwe więc spoko
1 top w paski, szerszy na dole więc spoko do legginsów za 20zł
spódnica maxi czarna za 47zł, jest suuper
i legginsy za 29zł, chyba ciążówki haha, bo góry bardzo dużo miejsca jest, ale ogólnie są dopasowane
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:34   #1967
shine_sky
Zakorzenienie

zdjecia się nie załadowały do poprzedniej wiadomości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160609_191330.jpg (105,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160609_191412.jpg (167,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160609_191434.jpg (110,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160609_191548.jpg (109,8 KB, 20 załadowań)
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:39   #1968
sosowhat
Wtajemniczenie

shiny-sky wody piję akurat dość duzo min. 2l dziennie, jak teraz mysle to moze to przez brak spacerow przez ostatnie kilka dni. U mnie w miescie tak pyli że nie jestem w stanie wyjść z domu z moją alergią...

Bluzeczka w paski i spódnica są extra!
Stary 2016-06-09, 18:58   #1969
pstryczek84
Zakorzenienie

Fajne zakupy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:06   #1970
Panna Izabela
Zakorzenienie

Rozmiar 92/98 to nosi teraz siostrzenica męża, ale ona 2 lata skończy we wrześniu dopiero. A wcale nie jest ani jakaś wysoka ani gruba
Cytat:
Cherry, pięknie! Jak dopracujesz to będzie super, bo chyba wspominałaś coś o miętowych dodatkach? dobrze kojarzę? i te meble
A jaka to farba na ścianach? Ja rok temu chciałam dla Lili machnąć pokój na szaro, a wyszedł jakiś trupi fiolet
U nas trochę miętowych dodatków będzie np do wózka i w kąciku malucha. Cotton ballsy chcemy z mięta.

Cytat:
tylko tego balsamu właśnie nie mogę znaleźć, on jest normalnie w rossmannie? kupiłam przedwczoraj z sally hansen, sprawdzałam i nie ma formaldehydu, ale jak patrzyłam to te wszystkie z eveline mają
Ale sporo innych jest bez formaldehydu
Cytat:
4 miesiąc trwa do 16t6d a 5 zaczyna się 17t0d
Ja tak nie liczę. Dla mnie 5 miesiąc zaczyna się po skończonym 18 tc. Ja niby zaczęłam 18 tydzień a wcale nie mowie, że jestem w 5 msc

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:44   #1971
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

mnie pokazało na bbf, że jestem w 5 miesiącu więc się nie zastanawiam nad tym
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 20:14   #1972
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Rozmiar 92/98 to nosi teraz siostrzenica męża, ale ona 2 lata skończy we wrześniu dopiero. A wcale nie jest ani jakaś wysoka ani gruba

U nas trochę miętowych dodatków będzie np do wózka i w kąciku malucha. Cotton ballsy chcemy z mięta.

Ale sporo innych jest bez formaldehydu

Ja tak nie liczę. Dla mnie 5 miesiąc zaczyna się po skończonym 18 tc. Ja niby zaczęłam 18 tydzień a wcale nie mowie, że jestem w 5 msc

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
To źle liczysz
Na mojej rozpisce od gina 5 zaczyna się od 17t0d i tak samo każda apka podaję oraz źródła internetowe.
To są ogólnie przyjęte normy, jakby każda z nas liczyła według siebie to jedna byłaby teraz w 3 miesiącu a druga już w 7
Po coś te ogólne normy są narzucone

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61548311]mnie pokazało na bbf, że jestem w 5 miesiącu więc się nie zastanawiam nad tym [/QUOTE]

No bo według medycznego punktu widzenia jesteś
Chyba, że wolisz sobie liczyć według własnych teorii
To może którejś wyjdzie, że ciąża nie ma 9 a 11 miesięcy
Stary 2016-06-09, 20:38   #1973
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
zdjecia się nie załadowały do poprzedniej wiadomości
fajne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 20:51   #1974
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
shiny-sky wody piję akurat dość duzo min. 2l dziennie, jak teraz mysle to moze to przez brak spacerow przez ostatnie kilka dni. U mnie w miescie tak pyli że nie jestem w stanie wyjść z domu z moją alergią...

Bluzeczka w paski i spódnica są extra!
Mnie też jednak dopadło i lekarz powiedział że mogę pić jedynie wapno. Szczerze wątpiłam, że cokolwiek mi pomoże, bo w zeszłym roku nawet Telfast okazał się za słaby. Piję 3 razy dziennie i jest lepiej objawy nieco złagodniały (kicham dalej, ale mam mniej wydzieliny i nie swędzą mnie uszy, oczy i dziąsła ). Do nosa dali mi Fitonasal, całkiem fajny, pomaga, na zaczerwienione gardło syrop prawoślazowy.

Cytat:
tylko tego balsamu właśnie nie mogę znaleźć, on jest normalnie w rossmannie? kupiłam przedwczoraj z sally hansen, sprawdzałam i nie ma formaldehydu, ale jak patrzyłam to te wszystkie z eveline mają
Można zamówić na dozie lub na stronie producenta http://www.herbastudio.pl/pl/Produkt...nokci-2x5.html ewentualnie poprosić w którejś aptece, czasem zamawiają. Warto za tym pochodzić.
Stary 2016-06-09, 21:02   #1975
MajWija
Wtajemniczenie

A ja jutro jadę na zakupki i nie mogę się już doczekać
Mam nadzieję, że uda się mi wyhaczyć ciuchy ciążowe no i obowiązkowo obkupię Maluszka
Stary 2016-06-09, 21:08   #1976
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No to nie wiem
Mój 2,5 letni syn ma 93cm wzrostu, w siatce centylowej dla wcześniaków jest powyżej 75 centyla, więc powyżej średniej. Ubranka 92/98 są dobre, a krótkie spodenki ma nawet 74 (w pasie są dobre) Dostał ostatnio kilka podkoszulków 104 i są za obszerne, może na koniec wakacji będzie lepiej w nich wygladał.
Najlepiej jednak jest z butami - co producent to inna rozmiarówka. W rezultacie ma obecnie pary w nr 21, 22, 23 i 24 (z tym, że 24 są na styk, a 23 ciut większe)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-06-09 o 21:10
Stary 2016-06-09, 21:14   #1977
geosmina
Wtajemniczenie

Moja 3,5 latka nosi teraz 104, w zeszłe wakacje 92/98 było w sam raz, ale jeśli chodzi o buty to też cyrk, bez przymiarki się nie kupi

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 21:22   #1978
jalouse
Wtajemniczenie

Zrobiłam zamówienie w Reserved. Mały wybór. Wzięłam dwie bluzki. Nie chcę kupować typowo ciazowych ubrań, a w sklepach albo nic ciekawego, albo taliowane.
Na bobasa jakoś nie mam weny kupować, wszystko mam po córce, może mnie jeszcze najdzie. Wolę kupować starszej.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 21:42   #1979
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No to nie wiem
Mój 2,5 letni syn ma 93cm wzrostu, w siatce centylowej dla wcześniaków jest powyżej 75 centyla, więc powyżej średniej. Ubranka 92/98 są dobre, a krótkie spodenki ma nawet 74 (w pasie są dobre) Dostał ostatnio kilka podkoszulków 104 i są za obszerne, może na koniec wakacji będzie lepiej w nich wygladał.
Najlepiej jednak jest z butami - co producent to inna rozmiarówka. W rezultacie ma obecnie pary w nr 21, 22, 23 i 24 (z tym, że 24 są na styk, a 23 ciut większe)
Moj syn 4,5 letni nosi rozmiar 116, a w spodenki 98/104 wchodzi swoja chuda dupka. Co do butow to racja, teraz ma 27-28 zaleznie od producenta
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 21:53   #1980
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Moj syn 4,5 letni nosi rozmiar 116, a w spodenki 98/104 wchodzi swoja chuda dupka. Co do butow to racja, teraz ma 27-28 zaleznie od producenta
Plusy chudych dupek

Na metce jednych spodni w których chodzi podany jest rozmiar 3-6 miesięcy Co prawda ma je tak za kolano, więc na teraz super, ale mimo wszystko nie wydaje mi się, żeby na takiego maluszka 3-6 miesięcy nie były za duże.
A w Smyku to już kosmos coś wybrać - kiedyś chciałam kupić body, to mniejsze wg metek były większe niż te które powinny być mniejsze

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości