|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Calkiem jak wstawanie z lozka po cc 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Ja wiszę na brzegu łóżka. Już materac wgniotłam
![]() Materac po ciąży do wymiany, bo będę się staczać ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2644 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jutro pobudka po 5 ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
A kłucie w Bożenie to standard, tylko jak leżę albo wstaję na chwile to nie kłuje a jak mam kawałek dalej iść to masakra, aż brzuch od dołu odruchowo podtrzymuję tak kłuje, dlatego nawet wyprawy na zakupy odpadają
![]() IZA, co ta Lilka kombinuje, jak nie pośladkowo to w poprzek ![]() ![]()
![]() |
#2646 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Canpola sprawdziłam i jest mega starndardowy Biustonosze dostępne są w kolorze białym w pełnej gamie rozmiarowej: 75A-90DD
![]() |
#2647 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Iza -gratuluję dobrej formy córci i trzymam kciuki za szybką poprawę Twojego nastroju!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
Witam!!!!
Lata mnie tu nie bylo. Kochane powiem Wam że u nas jest masakra, pracuję jak mały robotek, mąż się modli żeby mi to zostało po ciąży ale jednocześnie mnie opierdziela żebym nie przesadzała. A ja nie mogę na to patrzeć, przeraża mnie że 2 łazienki rozwalone, spać nie mamy gdzie, już nie marzę nawet o pokoju dla małej przed porodem! ![]() Nie kupujemy żadnych mebli, bo boję się swojego budyniu i tego, że jak już mi się hormony pozmieniają to nic mi się nie będzie podobać. Do tego fachowcy mnie tylko denerwują... okazuje się że jeszcze żadnych płytek nie kupiliśmy dobrych... 10x10 za małe więc drożej, 90 x 60 za duże, więc drogie, 60x30 (standard) - wymiar niestandardowy więc drożej. Możecie sobie wyobrazić jaka będzie wojna przy wypłacie ;-) Ale już przynajmniej pokupowałam rzeczy higieniczne, ubranka wyprane, pieluchy też czekają w komodzie. Muszę kupić przewijak, elektroniczną nianię i katarek i powinno być wszystko! Spakuję się i będę czekać. Ale stres jest niesamowity powiem szczerze. Nienawidzę szpitali, mam nadzieję, że malutkie dzieciątko wszystko wynagradza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Ugotowałam na jutro gar leczo.. Mam ochotę już teraz je zjesc ;-) uwielbiam
![]() Jutro zrobię tartę z truskawkami, masą budyniową i galaretką ![]() Wiecie, że jeszcze nie dostałam tej melanżowej bawełny? To smutne :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2652 |
Zakorzenienie
|
Wuncek, bądź dzielna, dziecko i nowy dom Ci wszystko wynagrodzą!!
![]() MamaNiny, leczo... Muszę znów zrobić, już ze 2 tyg nie jadłam a kocham!! Taką tartę też uwielbiam ![]() Co do bawełny, we wtorek przeczytałam, że szpital, w którym chcę rodzić zbiera bawełnę na ośmiorniczki dla wcześniaków, więc kliknęłam parę motków na Allegro we wt wieczorem i dziś już odebrałam ![]() Przeczytałam dziś na fb, że 1 motek to 9 godzin pracy!!!! I w efekcie 3 ośmiorniczki. Podziwiam Cię i wszystkie inne osoby, które potrafią i mają ogromną cierpliwość, żeby takie cuda tworzyć!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie klikałam ![]() Podpatrzyłam na stronie szpitala, że tej marki ktoś pokazał jako dobre -mam wielką nadzieję, że rzeczywiście sa ok. Dla mnie to czarna magia, ja mam 2 lewe ręce ![]() ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=6098874388 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam
![]() Która to kalafiorowa dziś jadła? Musiałam tez ugotować, na jutro będzie. A na kolacje była fasolka z bułką tarta, po 12 zł u mnie fasolka :p Jutro zamówienie na Ali leci, tylko musze obmyslic co jest niezbędne ![]()
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziergalam jako dziewczynka. Babcia mnie nauczyła. 4 lata temu dla chrześniaka czapkę poprawiałam i wciągnęłam się ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajny sklep -zamówienie wtorek wieczór, środa wysyłka + mail potwierdzający wysyłkę, a w paczce mini paczuszka Harribo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
Elfka- gratuluję udanej wizyty. A Martynka niech się lepiej nie spieszy, ładnie rośnie w brzuszku.
A mi jak byłam w szpitalu to nawet leków nie dali, tylko usg i ktg, ale Mała się tam zmobilizowala do rosniecie. Tz ma misję i codziennie po pracy wymyśla jakąś pyszna kolacje. No i jemy tak późno i w efekcie tylek mi rośnie. Dzisiaj na wadze było +14, czyli 1,5kg w tydzień. Aż niemożliwe. No, ale chociaż zdrowe to jedzenie to córcia zyska trochę witaminek. Jutro się okaże czy jego kuracja działa. Piersi mnie bola od wczoraj. I miałam taka mała kropeleczke, a dzisiaj już nic, a tak się ucieszyłam. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Iza- to może Lilka faktycznie niedługo się obroci. Bardzo ładnie już waży. To nie ty jedna masz dzisiaj gorszy dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wstałam poszłam siku, nadrobiłam i idę dalej spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misia ja mam czerwcowego dzieciaczka i mialam i dlugie i krotkie rekawy bo pogoda byla taka jak w tym roku raz 30stopni a nastepnego 20i wiatr ![]() Elfka to pozostaje nsm trzymac kciuki i czekac ![]() Dzisiaj moj Starszak ma wystepy w zlobku ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]()
#2662 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Niedługo nasze posty z rana będą zaczynać się slowami: MELDUJĘ SIĘ W DWUPAKU ![]() Noc miałam raczej średnia. Chyba zacznę brać no spe rano i wieczorem bo dziwne bóle mnie męczą i dziś z rana podobnie. Chyba nie zaszkodzi w połączeniu z witaminami i magnezem w potrójnej dawce? Jeśli chodzi o wstawanie z lozka to mi lekarka tłumaczyła, że broń Boże nie wstawać od razu z pleców do siadu bo nawet dysk może wypaść. Powoli wstawać i z boczku. Ja tylko tak mogę no inaczej nie da rady więc idzie z automatu. Mordka wyplukana szałwia, na razie chwilowa ulga ale na cud nie liczę. Modlę się, żeby mi się jakaś infekcja tam nie pojawiła bo obawiam się, że to mi nie pomoże. Chyba pójdę dalej spać...
#2663 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja. Co za cholerna noc, 2:35 pobudka i tak do rana, usnelam chyba przed 5 a tz na 6 do pracy odwiezc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Czołem
![]() Torbę mam prawie spakowaną - w niedzielę wyciągam małża na ostatnie zakupy ![]() mamaNiny mnie jak ginka zaczęła badać to mówi: O czuję główkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę galaretki miałam dziś na wkładce - pewnie po badaniu ![]() Za to chyba w końcu do małża dotarło, że to niedługo, bo jak coś chciałam to wciąż słyszałam, że mamy czas ![]() ![]() Iza będzie dobrze, grunt, że mała zdrowo rośnie, z resztą dasz radę ![]() wuncek u mnie też jeszcze remont ![]() ![]() ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2016-06-10 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Raczkowanie
|
Mam dzis dzien ze chciałabym zeby ta moja ciąża się już skonczyla. Zasypiam po północy o 4.30 pobudka na siku i po spaniu bo boli mnie podbrzusze jak na mocniejsze okresy i dupa pospane, a najgorsze ze to nie przechodzi szybko tylko kolo południa i bądź człowieku zdrowy. Ciąża jak najbardziej ale ten 9 miesiac mnie wkurza. To ponarzekalam :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
Hej a ja do laboratorium lecę. Sik stoi i na mnie patrzy 😉 w ramach poprawy humoru pojadę dziś na zakupy dla siebie i do ikely. Może coś mi się spodoba.
Poza tym dzus jestem cały dzień sama wiec musze jakoś dzień sobie zaplanować. Mąż wpadnie o 15 tylko się przebrać i ma imprezę firmowa, 25 lecie firmy. A wogole to lekarz wczoraj pobrał mi gbs z 1 i 2. Wam też tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze nie pobieral GBS.
Dzis wstalam z bolem cewki moczowej. Zarabiscie 😡 Juz przed 7 wzielam furagine i czekam na efekt bo boli jak fix. A wczoraj nic nie zapowiadalo ze cos mnie bierze. Chyba odzwyczailam sie od bzykania 😂😂😂 ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Ja slyszalam ze w ciazy remontow nie powinno sie robic bo podobno mamy teraz inny gust i moze sie to nam nie podobac po porodzie 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, jak się masz zależnie, to zdąży że wszystkim. Cytat:
![]() Tak się powinno pobierać GBS. Idę umyć siebie i co robić. Ogarnę dół, potem poprasuję i zrobienie ciasto Cały mój plan na dziś.. Z przerwami na leżenie i Wizaz. Ofkors. Miłego dnia! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak rano dalej jestem mocno spuchnieta to jest to powod do szybszej kondultacji z lekarzem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.