IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 21:53   #2641
_Inka__
Zadomowienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Hej u mnie ok. Lila 2601 gram równo w 50 centylu, przepływy ok, afi 12.1 czyli więcej o 3 bo było już 9 wcześniej i tez było ok. Dziwne co? Mała leży w poprzek 😮 nie ogarniam jej😕 w ogóle czuje ja wszędzie i juz nie kumam jak ona leży. Jest szansa ze zejdzie głową w dół bo ma jeszcze dużo miejsca. Nie wiem Już czy się cieszyć czy płakać , bo juz się na cc nastawilam. Szyjka robi się miękka i to ponoć dobrze ale jeszcze rozwarcia nie ma. Wiec ponoć wszystko jest ok i miesiąc powinnam jeszcze wytrzymać. Za dwa tyg ktg.

I tak na koniec mimo że wszystko z mala ok to humor mnie opuścił , jest mi źle i będę chyba płakać 😢 taki dół w sumie bez powodu. Hormony chyba. Chciałabym juz urodzi c meczy mnie ta ociezalosc i ograniczenia fizyczne, jestem gruba i wolna jak czołg. Nieeeee noooo idę spać .........
Wahania hormonów są paskudne, oby jutro było lepiej Gratuluję ładnej wagi córci, niech dalej zdrowo rośnie Z porodem to chyba wielka niewiadoma będzie póki co. Współczuję niepewności, u mnie to samo Oby wszystko potoczyło się po twojej myśli
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 21:53   #2642
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Mnie czasem spojenie boli, ale częściej czuje właśnie klucie w bożenie i jakby pecherzu jednocześnie. O normalnym wstaniu z lozka mogę pomarzyć, najpierw trzeba się oprzec na lokciu potem na dłoni, opuscic nogi i rozbujac się żeby wstać
Calkiem jak wstawanie z lozka po cc 😂
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 21:53   #2643
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja wiszę na brzegu łóżka. Już materac wgniotłam jak wstaję spuszczam nogi i opieram się na łokciu. W zeszłym roku przy przebojach z kręgosłupem lekarz tak mi kazał..

Materac po ciąży do wymiany, bo będę się staczać

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 21:55   #2644
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej u mnie ok. Lila 2601 gram równo w 50 centylu, przepływy ok, afi 12.1 czyli więcej o 3 bo było już 9 wcześniej i tez było ok. Dziwne co? Mała leży w poprzek 😮 nie ogarniam jej😕 w ogóle czuje ja wszędzie i juz nie kumam jak ona leży. Jest szansa ze zejdzie głową w dół bo ma jeszcze dużo miejsca. Nie wiem Już czy się cieszyć czy płakać , bo juz się na cc nastawilam. Szyjka robi się miękka i to ponoć dobrze ale jeszcze rozwarcia nie ma. Wiec ponoć wszystko jest ok i miesiąc powinnam jeszcze wytrzymać. Za dwa tyg ktg.

I tak na koniec mimo że wszystko z mala ok to humor mnie opuścił , jest mi źle i będę chyba płakać 😢 taki dół w sumie bez powodu. Hormony chyba. Chciałabym juz urodzi c meczy mnie ta ociezalosc i ograniczenia fizyczne, jestem gruba i wolna jak czołg. Nieeeee noooo idę spać .........
Kochana nie smuc się, jeszcze troszkę nam zostalo, damy radę mimo to gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Ja śpię na kanapie takiej rozkładanej. Jak tż wraca to nie ma szans samej wstać bo nie ma miejsca się oprzeć. Ostatnio musiał mnie podnosić 😂

Trzymaj się też mam takie momenty/dni, na szczęście to przechodzi. Dobrze ze mała okej
Ja jeszcze nie Doszłam do momentu żeby mnie podnosic, ale na pewno byłoby mi łatwiej

Jutro pobudka po 5 muszę tz do pracy zawieźć bo auto potrzebuje (((( noooooł
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 21:56   #2645
confused women
Zakorzenienie

A kłucie w Bożenie to standard, tylko jak leżę albo wstaję na chwile to nie kłuje a jak mam kawałek dalej iść to masakra, aż brzuch od dołu odruchowo podtrzymuję tak kłuje, dlatego nawet wyprawy na zakupy odpadają

IZA, co ta Lilka kombinuje, jak nie pośladkowo to w poprzek Może jeszcze się obróci.. Nic pewnego i super, że poziom wód się zwiększył!
Stary 2016-06-09, 21:57   #2646
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Was tez tsk boli spojrnie. Jakby je zaraz miało rozerwać? Js sie nie mogę podnieść z łózka bo tak boli. Na dodatek czasami czuję jakby brzuch mnie ciągnął na dół.
Młody sie rusza normalnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Baaaardzo

Dzisiaj się nałaziłam i boli przeokropnie. tż pomagał mi wejść do brodzika i wyjść, bo nie mogłam sama tak wysoko nogi podnieść. Gdyby nie to, że czułam się okurzona darowałabymsobie mycie. Teraz leżę już z kopytkami do góry, ale każde przekręcenie mam wrażenie, że skończy się połamaniem Bożeny, albo wyrwaniem nogi

Cytat:

Hej, dobrze że wyniki w porządeczku Też już mam doła przez tą ciąże, beznadziejny stan, gdyby nie efekt końcowy, który wszystko wynagradza...

Canpola sprawdziłam i jest mega starndardowy Biustonosze dostępne są w kolorze białym w pełnej gamie rozmiarowej: 75A-90DD
Stary 2016-06-09, 21:57   #2647
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
A maja rozmiary na cyce jak donice czy tylko do D
Ja kupilam 75DD ale z tego co kojarze to byly wieksze Nie sa zbyt urodziwe ale bez fiszbin, bawelniane i w dobrej cenie.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 22:01   #2648
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Calkiem jak wstawanie z lozka po cc 😂
Dobrze wiedzieć, choć chyba nie chce sprawdzac
Stary 2016-06-09, 22:08   #2649
olutka
Zakorzenienie

Iza -gratuluję dobrej formy córci i trzymam kciuki za szybką poprawę Twojego nastroju!
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 22:14   #2650
wuncek
Rozeznanie

Witam!!!!
Lata mnie tu nie bylo.
Kochane powiem Wam że u nas jest masakra, pracuję jak mały robotek, mąż się modli żeby mi to zostało po ciąży ale jednocześnie mnie opierdziela żebym nie przesadzała. A ja nie mogę na to patrzeć, przeraża mnie że 2 łazienki rozwalone, spać nie mamy gdzie, już nie marzę nawet o pokoju dla małej przed porodem!
Nie kupujemy żadnych mebli, bo boję się swojego budyniu i tego, że jak już mi się hormony pozmieniają to nic mi się nie będzie podobać. Do tego fachowcy mnie tylko denerwują... okazuje się że jeszcze żadnych płytek nie kupiliśmy dobrych... 10x10 za małe więc drożej, 90 x 60 za duże, więc drogie, 60x30 (standard) - wymiar niestandardowy więc drożej. Możecie sobie wyobrazić jaka będzie wojna przy wypłacie ;-)

Ale już przynajmniej pokupowałam rzeczy higieniczne, ubranka wyprane, pieluchy też czekają w komodzie. Muszę kupić przewijak, elektroniczną nianię i katarek i powinno być wszystko! Spakuję się i będę czekać. Ale stres jest niesamowity powiem szczerze. Nienawidzę szpitali, mam nadzieję, że malutkie dzieciątko wszystko wynagradza
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 22:17   #2651
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ugotowałam na jutro gar leczo.. Mam ochotę już teraz je zjesc ;-) uwielbiam

Jutro zrobię tartę z truskawkami, masą budyniową i galaretką

Wiecie, że jeszcze nie dostałam tej melanżowej bawełny? To smutne :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-06-09, 22:29   #2652
olutka
Zakorzenienie

Wuncek, bądź dzielna, dziecko i nowy dom Ci wszystko wynagrodzą!!

MamaNiny, leczo... Muszę znów zrobić, już ze 2 tyg nie jadłam a kocham!! Taką tartę też uwielbiam

Co do bawełny, we wtorek przeczytałam, że szpital, w którym chcę rodzić zbiera bawełnę na ośmiorniczki dla wcześniaków, więc kliknęłam parę motków na Allegro we wt wieczorem i dziś już odebrałam tylko zawieźć muszę.

Przeczytałam dziś na fb, że 1 motek to 9 godzin pracy!!!! I w efekcie 3 ośmiorniczki. Podziwiam Cię i wszystkie inne osoby, które potrafią i mają ogromną cierpliwość, żeby takie cuda tworzyć!!
Stary 2016-06-09, 22:35   #2653
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Wuncek, bądź dzielna, dziecko i nowy dom Ci wszystko wynagrodzą!!

MamaNiny, leczo... Muszę znów zrobić, już ze 2 tyg nie jadłam a kocham!! Taką tartę też uwielbiam

Co do bawełny, we wtorek przeczytałam, że szpital, w którym chcę rodzić zbiera bawełnę na ośmiorniczki dla wcześniaków, więc kliknęłam parę motków na Allegro we wt wieczorem i dziś już odebrałam tylko zawieźć muszę.

Przeczytałam dziś na fb, że 1 motek to 9 godzin pracy!!!! I w efekcie 3 ośmiorniczki. Podziwiam Cię i wszystkie inne osoby, które potrafią i mają ogromną cierpliwość, żeby takie cuda tworzyć!!
Ja zamawiam zawsze w jednej hurtowni i pierwszy raz mi się zdarzyło, że czegoś nie mają. Jaką bawełnę kliknęłaś? Ja mam w domu tylko motki po 50 g i 3 sztuki z niej nie wychodzą. I niestety moje tempo pracy jest teraz słabsze. Mam problem z koncentracją. Mąż śmieje się, że zaraz mi się zacznie sezon na ozdoby świąteczne, więc trzeba będzie przyspieszyć ;-)

Mikołaj <3
Stary 2016-06-09, 22:39   #2654
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja zamawiam zawsze w jednej hurtowni i pierwszy raz mi się zdarzyło, że czegoś nie mają. Jaką bawełnę kliknęłaś? Ja mam w domu tylko motki po 50 g i 3 sztuki z niej nie wychodzą. I niestety moje tempo pracy jest teraz słabsze. Mam problem z koncentracją. Mąż śmieje się, że zaraz mi się zacznie sezon na ozdoby świąteczne, więc trzeba będzie przyspieszyć ;-)

Takie klikałam
Podpatrzyłam na stronie szpitala, że tej marki ktoś pokazał jako dobre -mam wielką nadzieję, że rzeczywiście sa ok. Dla mnie to czarna magia, ja mam 2 lewe ręce naprawdę Cię mega podziwiam

http://allegro.pl/show_item.php?item=6098874388
Stary 2016-06-09, 22:41   #2655
deksterowa
Zakorzenienie

Nadrobilam
Która to kalafiorowa dziś jadła? Musiałam tez ugotować, na jutro będzie. A na kolacje była fasolka z bułką tarta, po 12 zł u mnie fasolka :p
Jutro zamówienie na Ali leci, tylko musze obmyslic co jest niezbędne

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 22:50   #2656
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Takie klikałam
Podpatrzyłam na stronie szpitala, że tej marki ktoś pokazał jako dobre -mam wielką nadzieję, że rzeczywiście sa ok. Dla mnie to czarna magia, ja mam 2 lewe ręce naprawdę Cię mega podziwiam

http://allegro.pl/show_item.php?item=6098874388
O to ta sama, na którą czekam. I nawet cena zbliżona. Zobaczę co mi jutro q hurtowni powiedzą. Najwyżej kupię na allegro dziękuję za linka.

Ja dziergalam jako dziewczynka. Babcia mnie nauczyła. 4 lata temu dla chrześniaka czapkę poprawiałam i wciągnęłam się

Mikołaj <3
Stary 2016-06-09, 23:06   #2657
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
O to ta sama, na którą czekam. I nawet cena zbliżona. Zobaczę co mi jutro q hurtowni powiedzą. Najwyżej kupię na allegro dziękuję za linka.

Ja dziergalam jako dziewczynka. Babcia mnie nauczyła. 4 lata temu dla chrześniaka czapkę poprawiałam i wciągnęłam się

Bardzo fajny sklep -zamówienie wtorek wieczór, środa wysyłka + mail potwierdzający wysyłkę, a w paczce mini paczuszka Harribo
Stary 2016-06-10, 00:12   #2658
Ananka
Zadomowienie

Elfka- gratuluję udanej wizyty. A Martynka niech się lepiej nie spieszy, ładnie rośnie w brzuszku.
A mi jak byłam w szpitalu to nawet leków nie dali, tylko usg i ktg, ale Mała się tam zmobilizowala do rosniecie. Tz ma misję i codziennie po pracy wymyśla jakąś pyszna kolacje. No i jemy tak późno i w efekcie tylek mi rośnie. Dzisiaj na wadze było +14, czyli 1,5kg w tydzień. Aż niemożliwe. No, ale chociaż zdrowe to jedzenie to córcia zyska trochę witaminek. Jutro się okaże czy jego kuracja działa.
Piersi mnie bola od wczoraj. I miałam taka mała kropeleczke, a dzisiaj już nic, a tak się ucieszyłam.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Iza- to może Lilka faktycznie niedługo się obroci. Bardzo ładnie już waży. To nie ty jedna masz dzisiaj gorszy dzień.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 03:52   #2659
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam ostatnio słabszy dzień, to normalne poziom hormonów sięga zenitu

Cytat:
Lekarka mi powiedziała, że jak kluje w Bożenie, to nie dlatego że się szyjka skraca, ale dlatego, że dziecko głowę wciska w kanał.

Odpukać w 8 i 9 mcu spojenie mi odpuściło.

U mnie by się sprawdziło, bo czasem też kłuje, jakby pessar się przemieszczał a on ciągle pięknie trzyma, tylko lekarz mówił że czuć że dziecko uciska bo niżej wszystko jest.

Wstałam poszłam siku, nadrobiłam i idę dalej spać .

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 04:31   #2660
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jednak posprawdzali i dali leki wiec cos jednak robia

U mnie wody i przeplywy z loxyskiem ok. Na wizycie nie sprawdza bo nie ma do tego sprzetu. Wlasnie dlatego wspomina o szpitalu by to posprawdzali.

Przeplywy mialam mierzone ostatnio na usg 3 trym w 30tc
U mnie tez na wizycie nie ma sprzetu wiec wczoraj bylam w szpitalu ;p po 4h czekania i 8minutach usg stwierdzili, ze wszystko jest dobrze
Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Witam!!!!
Lata mnie tu nie bylo.
Kochane powiem Wam że u nas jest masakra, pracuję jak mały robotek, mąż się modli żeby mi to zostało po ciąży ale jednocześnie mnie opierdziela żebym nie przesadzała. A ja nie mogę na to patrzeć, przeraża mnie że 2 łazienki rozwalone, spać nie mamy gdzie, już nie marzę nawet o pokoju dla małej przed porodem!
Nie kupujemy żadnych mebli, bo boję się swojego budyniu i tego, że jak już mi się hormony pozmieniają to nic mi się nie będzie podobać. Do tego fachowcy mnie tylko denerwują... okazuje się że jeszcze żadnych płytek nie kupiliśmy dobrych... 10x10 za małe więc drożej, 90 x 60 za duże, więc drogie, 60x30 (standard) - wymiar niestandardowy więc drożej. Możecie sobie wyobrazić jaka będzie wojna przy wypłacie ;-)

Ale już przynajmniej pokupowałam rzeczy higieniczne, ubranka wyprane, pieluchy też czekają w komodzie. Muszę kupić przewijak, elektroniczną nianię i katarek i powinno być wszystko! Spakuję się i będę czekać. Ale stres jest niesamowity powiem szczerze. Nienawidzę szpitali, mam nadzieję, że malutkie dzieciątko wszystko wynagradza
Bedzie pieknie!
Cytat:

BRAWO moze jeszcze sie obróci ))

Cytat:
Mnie tez sie napina jak wstaje i czuje jakby ciezki kamien w bozenie. Mlody juz tam konkretnie musi napierac

Szkoda ze tylko do E. Ja musze miec conajmniej G :/
Ja mam teraz I i zaczyna cisnac

Misia ja mam czerwcowego dzieciaczka i mialam i dlugie i krotkie rekawy bo pogoda byla taka jak w tym roku raz 30stopni a nastepnego 20i wiatr

Elfka to pozostaje nsm trzymac kciuki i czekac

Dzisiaj moj Starszak ma wystepy w zlobku mam nadzieje, ze postanowi z dziecmi potanczyc a nie tylko postac na scenie hehehe )

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 05:52   #2661
deksterowa
Zakorzenienie

Dzień dobry tradycyjna przerwa w spaniu. Jeeesc! Muszę wstać i wykombinować jakieś śniadanie.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 05:52   #2662
kamila_509
Zakorzenienie

Dzień dobry

Niedługo nasze posty z rana będą zaczynać się slowami: MELDUJĘ SIĘ W DWUPAKU

Noc miałam raczej średnia.
Chyba zacznę brać no spe rano i wieczorem bo dziwne bóle mnie męczą i dziś z rana podobnie. Chyba nie zaszkodzi w połączeniu z witaminami i magnezem w potrójnej dawce?

Jeśli chodzi o wstawanie z lozka to mi lekarka tłumaczyła, że broń Boże nie wstawać od razu z pleców do siadu bo nawet dysk może wypaść. Powoli wstawać i z boczku. Ja tylko tak mogę no inaczej nie da rady więc idzie z automatu.

Mordka wyplukana szałwia, na razie chwilowa ulga ale na cud nie liczę.
Modlę się, żeby mi się jakaś infekcja tam nie pojawiła bo obawiam się, że to mi nie pomoże.

Chyba pójdę dalej spać...
Stary 2016-06-10, 06:21   #2663
eskav8
Wtajemniczenie

Witam się i ja. Co za cholerna noc, 2:35 pobudka i tak do rana, usnelam chyba przed 5 a tz na 6 do pracy odwiezc masakra, nienawidzę takich nocy... Wracam się przespać do 8....
Stary 2016-06-10, 06:27   #2664
Elfka86
Zakorzenienie

Czołem
Torbę mam prawie spakowaną - w niedzielę wyciągam małża na ostatnie zakupy

mamaNiny mnie jak ginka zaczęła badać to mówi: O czuję główkę także mała jest bardzo nisko, co jakiś czas mnie kłuje w bożenie ale z rozwarciem można chodzić i chodzić - ginka mi powiedziała, że przecież sama wiem, że rozwarcie to nie wszystko, bo bez skurczów nie urodzę na pewno także ja podchodzę na spokojnie - po prostu wiem, że organizm się przygotowuje a skoro rozwierania bardzo nie czułam to może nie będzie bardzo boleć
Trochę galaretki miałam dziś na wkładce - pewnie po badaniu

Za to chyba w końcu do małża dotarło, że to niedługo, bo jak coś chciałam to wciąż słyszałam, że mamy czas a dziś rano już inaczej ze mną gadał

Iza będzie dobrze, grunt, że mała zdrowo rośnie, z resztą dasz radę

wuncek u mnie też jeszcze remont aktualnie wstawiają mi drewniane schody na poddasze, gdzie mamy się niby zdążyć przenieść przed porodem, a tam jeszcze ściany nie pomalowane, panele nie ułożone do końca, drzwi nie ma, grzejników nie ma O meblach nie wspomnę także czarno to widzę, ale może jak małża teraz olśniło to ruszy z kopyta, bo już mówił, że jutro maluje i panele układa

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2016-06-10 o 06:35
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 06:27   #2665
kulkatm
Raczkowanie

Mam dzis dzien ze chciałabym zeby ta moja ciąża się już skonczyla. Zasypiam po północy o 4.30 pobudka na siku i po spaniu bo boli mnie podbrzusze jak na mocniejsze okresy i dupa pospane, a najgorsze ze to nie przechodzi szybko tylko kolo południa i bądź człowieku zdrowy. Ciąża jak najbardziej ale ten 9 miesiac mnie wkurza. To ponarzekalam :-(
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 06:28   #2666
Iza0808
Rozeznanie

Hej a ja do laboratorium lecę. Sik stoi i na mnie patrzy 😉 w ramach poprawy humoru pojadę dziś na zakupy dla siebie i do ikely. Może coś mi się spodoba.
Poza tym dzus jestem cały dzień sama wiec musze jakoś dzień sobie zaplanować. Mąż wpadnie o 15 tylko się przebrać i ma imprezę firmowa, 25 lecie firmy.

A wogole to lekarz wczoraj pobrał mi gbs z 1 i 2. Wam też tak?
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 06:47   #2667
kattoo
Zakorzenienie

Mi jeszcze nie pobieral GBS.

Dzis wstalam z bolem cewki moczowej. Zarabiscie 😡 Juz przed 7 wzielam furagine i czekam na efekt bo boli jak fix. A wczoraj nic nie zapowiadalo ze cos mnie bierze.

Chyba odzwyczailam sie od bzykania 😂😂😂

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Ja slyszalam ze w ciazy remontow nie powinno sie robic bo podobno mamy teraz inny gust i moze sie to nam nie podobac po porodzie 😂
Stary 2016-06-10, 06:49   #2668
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Czołem
Torbę mam prawie spakowaną - w niedzielę wyciągam małża na ostatnie zakupy

mamaNiny mnie jak ginka zaczęła badać to mówi: O czuję główkę także mała jest bardzo nisko, co jakiś czas mnie kłuje w bożenie ale z rozwarciem można chodzić i chodzić - ginka mi powiedziała, że przecież sama wiem, że rozwarcie to nie wszystko, bo bez skurczów nie urodzę na pewno także ja podchodzę na spokojnie - po prostu wiem, że organizm się przygotowuje a skoro rozwierania bardzo nie czułam to może nie będzie bardzo boleć
Trochę galaretki miałam dziś na wkładce - pewnie po badaniu

Za to chyba w końcu do małża dotarło, że to niedługo, bo jak coś chciałam to wciąż słyszałam, że mamy czas a dziś rano już inaczej ze mną gadał

Iza będzie dobrze, grunt, że mała zdrowo rośnie, z resztą dasz radę

wuncek u mnie też jeszcze remont aktualnie wstawiają mi drewniane schody na poddasze, gdzie mamy się niby zdążyć przenieść przed porodem, a tam jeszcze ściany nie pomalowane, panele nie ułożone do końca, drzwi nie ma, grzejników nie ma O meblach nie wspomnę także czarno to widzę, ale może jak małża teraz olśniło to ruszy z kopyta, bo już mówił, że jutro maluje i panele układa
No dokładnie. Mi nie chciała bardziej grzebać, mówiła, że jest jeszcze 3cm, ale już rozpulchniona. Nie miałam śladu po badaniu

Spokojnie, jak się masz zależnie, to zdąży że wszystkim.

Cytat:
Hej a ja do laboratorium lecę. Sik stoi i na mnie patrzy 😉 w ramach poprawy humoru pojadę dziś na zakupy dla siebie i do ikely. Może coś mi się spodoba.
Poza tym dzus jestem cały dzień sama wiec musze jakoś dzień sobie zaplanować. Mąż wpadnie o 15 tylko się przebrać i ma imprezę firmowa, 25 lecie firmy.

A wogole to lekarz wczoraj pobrał mi gbs z 1 i 2. Wam też tak?
Udanych zakupów ja męża do Ikei też muszą wyciągnąć.

Tak się powinno pobierać GBS.

Idę umyć siebie i co robić. Ogarnę dół, potem poprasuję i zrobienie ciasto
Cały mój plan na dziś.. Z przerwami na leżenie i Wizaz. Ofkors.

Miłego dnia!

Mikołaj <3
Stary 2016-06-10, 06:50   #2669
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja slyszalam ze w ciazy remontow nie powinno sie robic bo podobno mamy teraz inny gust i moze sie to nam nie podobac po porodzie 😂
Dlatego nie wybieram żadnych mocnych kolorów same pastele, panele mąż wybrał a płytki w łazience dałam podobne do tych co mam w kuchni, bo podobały mi się jak w ciąży nie byłam
Stary 2016-06-10, 07:03   #2670
kattoo
Zakorzenienie

Dziewczyny czy jak rano dalej jestem mocno spuchnieta to jest to powod do szybszej kondultacji z lekarzem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości