|
|
#2461 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
a co odpowiedziałaś? Cytat:
Ja już się nastawiam na wizytę u położnej w przyszłym tygodniu na masaż szyjki. No nie ma bata - nie rodzę po terminie i koniec kropka! Cytat:
U mnie znowu jak widzę się ze znajomymi (wczoraj np byłam na spotkaniu w knajpie, przedwczoraj na kawie w osławionej Mongolii) to jak mówię, że za tydzień termin to się dziwią i mi mówią, że oni to by z domu już nie wychodzili. Oczywiście to wszyscy znajomi co bezdzietni są i w ciąży jeszcze nie byli Cytat:
Yuuuuupi... Dzisiaj odbieramy auto od mechanika! Po prawie miesiącu także dzisiaj, przynajmniej do wieczora nie rodzę, bo musimy na dwa auta pojechać w rodzinne strony, żeby pożyczone od mojego taty auto mu zwrócić
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak no to ja mam koleżankę, ktora dwa tygodnie przed tp siedziala caly czas w domu, opowiadala mi jak to raz wyszla z domu do lidla (lidl pod blokiem, blok z windą) ale zaczął ją brzuch kluc i W POLOWIE DROGI wracala sie do domu
. Mnie brzuch ciągnie jak za dlugo pochodze, ale zaciskam zęby i idę dalej, inaczej moje dziecko 9 Mscy w domu byloby więzione Z reszta gin mi mowil ze bola mnie zwyczajnie jakies wiezadla, szczupla jestem dość, duże obciążenie brzucha itd...No wlasnie, wszystkie pierworodki urodza a my sie kulamy. Ja bylam pewna, a anawet sie balam ze nie donoszę przy takim trybie zycia. Przeciez jeszcze z miesiąc temu nosilam dużo Zuzie na rękach, wiadomo jak to przy malym dziecku. Jak sobie ponysle ze znów mam po terminie chodzić to ryczec mi sie chce. Nawet nie mam poloznej co by masaż zrobila a gina mam w środę. Ogólnie humor mam dzis do bani. Jeszcze nie mam co na obiad, tzta nie ma, na dworzu leje, mloda z gorączka po szczepieniu marudzi i pluje mi pedicetamolem ..zyc nie umierać. |
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje pięknie
jaki silny chłopczyk waga idealna ni i wymiary super podziwiam za poród SN jestes dzielna ![]() ![]() Madzius90 gratulacje pięknie ze przybrała na wadze kady gram to dla mamy szczęście i radość ania230 powodzenia dasz radę trzymamy kciukasy radena głowa do góry trzeba być dobrej myśli ze wszystko sie wykasni i bedzie dobrZe pewnie zaniedlugo będziecie juz w domu a ta bilurubina bedzie tylko złym wspomnieniem Ja juz odliczam dni dochodowy termi na 26.06 z OM ale juz nie mogę sie doczekać chyba bym sie załamała jak bym urodziła w lipcu chociaż z usg wychodzi na 5.07
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Radena, przytulam mocno, oby jak najszybciej to cholerstwo odpuściło
Fiazo, rozbroiłaś mnie z tą pralką ![]() Dziewczyny, rodzić, nie opierdzielać się /Taka mądra jestem, bo mam już swoją dzidzię przy sobie a tak to pewnie też już bym świrowała/My czekamy na wypis i do domku |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej prawdopodobny termin to z pierwszego USG. |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie sól i jeszcze jeden specyfik i antybiotyk
Skurcze hmm jeszcze nie czuje. Krzyze mi dają popalić.
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajno Wam ! W domku 100000 razy lepiej jak kp ? 😊
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Konto usunięte
|
Oj Ewka współczuję... niech Zuzia szybko wraca do zdrówka!
Ja też regularnie zaliczam taki spadek formy, masakra! Właśnie wróciłysny ze spaceru, przerwa u babci, tak mnie kluje w Bożenie że masakra! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wody jeszcze sie sadza i czop odchodzi. A o skorczach nic mi nie powiedzieli. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Ale boli....
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-10 o 11:52 |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Moje terminy z usg w 6tc i OM różnią się o jeden dzień
a ja już bym chciała mimo, że zostalo mi równe 14dni Doktorek cc chce robić dzien przed tp więc jeszcze sobie poczekam...
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze szkoda. Jesli malej ciężko jeść, bo za szybko leci to odciągnij odrobine, i wtedy przystaw A jak masz naprawde za dużo, to zamroz jak teraz w domu będziesz. Ale chyba nie warto zbyt dużo odciągać, bo tylko jeszcze bardziej pobudzisz laktacje. Fajnie, ze malutka tak ładnie je! Wrzuć zdjęcie do klubu w wolnej chwili! |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa.. Ja miałabym termin wg om szybciej, ale mam długie cykle, owulka wyszla później, gin mi wyliczył termin na później i idealnie sie pokryl z terminem z USG. A przypomnij, bo nie pamiętam, czemu cc u Ciebie? |
|
|
|
|
#2476 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale mimo wszystko zamroziłabym na w razie w w jej sytuacji
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Soffinka, gratuluję dużego synia <3
Radena, dużo zdrówka dla małej. Wyschly mi meble u Mikiego i idę układać w komodzie :-D Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to kciuki. Jak będą skurcze, to poczujesz 😁 |
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak przeczytałam ten artykuł, co wkleiła Miqesi, to mi się przypominało, że położna w szpitalu mi mówiła, że dzieci karmione tylko piersią rzeczywiście są bardziej podatne na żółtaczkę. Może być ona bardziej intensywna i utrzymuje się ona w skrajnych przypadkach do 3 miesiąca. Także Radena, może faktycznie dokarmiaj mm, jeśli Basia jest tylko na piersi...
|
|
#2481 | ||
|
Rozeznanie
|
Melduję się po wizycie. Rozwarcia na razie brak, powinniśmy wytrzymać w dwupaku jeszcze te 1,5 tygodnia do planowanej cesarki. Przepływy się coś pogorszyły, ale ponoć dalej w normie, łożysko 3 stopień. Najlepsze było z wagą, bo za pierwszym razem wyszła 3100 gramów, a ostatnio 2 tygodnie temu było 3300 gramów, więc stwierdziła, że zmierzy jeszcze raz i tym razem wyszło 3900 gramów, także ja już nie wiem, którym pomiarem się sugerować
Dzisiaj wyjątkowo moja ginekolog przyjmowała w innym gabinecie i mówi, że ten sprzęt do usg jest jakoś źle ustawiony, bo nie tylko mi wychodzą takie cyrki. Mam nadzieję, że mimo tych głupich pomiarów z małym wszystko dobrze, bo niby widzę te rozbieżności i że coś jest nie halo, ale jednak mnie to trochę stresuje. Dobrze, że we wtorek mam wizytę u ginekologa, który ma mi robić cc, więc pewnie zrobi usg.Mam do Was pytanie, bo zapomniałam spytać swojej lekarki. Wyszedł mi dodatni gbs z pochwy i co w momencie, gdyby poród zaczął się wcześniej, np. odeszłyby mi wody przed planowaną cesarką? Cytat:
Cytat:
![]() Ale świetnie! |
||
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Dieta matki karmiącej lane kluski w sosie truskawkowym
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara jak zacznie sie poród a masz gbs dodatni to migiem do szpitala! Najlepiej żebyś dostala antybiotyk 6h przed wyjściem dziecka na świat, ja dostałam niepelne 4h przed urodzeniem Zuzi i mala sie zarazila.
Mi teraz gin kazał jechac juz jak skurcze będą co 10min ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Honcia, no tak. Kalafior, sorki. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Soffinka spoko, ja dostawalam kalafior, brokuly i kapustę 😎 ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- No i kiara nie stresuj sie, jakby byly zle przeplywy to wyslalaby Cie do szpitala, a pomyłki z waga to na pewno wina sprzętu. Moj gin np mierzy bardzo dokladnie bo każdy pomiar (glowka,brzuszek,kość udowa) mierzy po 3 razy i wyciąga średnia. |
|
|
|
#2484 |
|
Konto usunięte
|
A przy porodzie przez cc wynik gbs ma w ogóle znaczenie?
|
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
No i nie wychodzimy dzisiaj, moje dziecko ma za wysoką prokracytonine no ale lepiej niech jej tu się wszystko unormuje a nie w domu będę się martwila. Jesteśmy w najlepszym szpitalu dla noworodków w regionie więc jestem spokojniejsza ale swoje już przeplakalam dzisiaj.
|
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Konto usunięte
|
swoją drugą zjadłabym Jak się czujesz? Jak poród? Cytat:
A masz szanse na poród sn? |
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara jesli masz cesarkę to chyba niepotrzebny antybiotyk. Tylko kiedy dziecko ma kontakt z naszymi drogami rodnymi wiec przy Sn. Ja mowie ze bym po prostu szybko jechala do szpitala, żeby do Sn nie dopuścić skoro masz miec cc, bo niefajnie byloby urodzić Sn bez antybiotyku
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin powiedział, że jest bez znaczenia. Ale nie wiem co w sytuacji jesli poród zacznie się samoistnie...
Pojadlam pierogów z truskawkami Mogę rodzić
|
#2490 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że przy cc to nie ma znaczenia. Ha ha Bo przecież ponoć nie ma diety mamy karmiącej, więc od razu jadą z grubej rury! ![]() Cytat:
Kochana, pamiętaj najważniejsze zdrówko będzie dobrze i szybko wyjdziecie do domciu
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

a co odpowiedziałaś? 

dziś bilirubina 17... wczorajsze leczenie nic nie dało:-( teraz ją zabrali na rentgen i posiew. Normalnie już lekarze nie wiedzą co robić...

a tak to pewnie też już bym świrowała/

Trochę szkoda chyba, nie?

a ja już bym chciała mimo, że zostalo mi równe 14dni

swoją drugą zjadłabym
Mogę rodzić