Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-10, 10:51   #451
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Siema
Kochane pamiętacie nas??? Mieliśmy mały odwyk wizażowy z powodu pobytu u rodziców gdzie spalił się ruter no i tak nam zleciało ponad 2 tygodnie
Jutro mamy chrzciny, u nas ogólnie wszystko oki
Buziole dla Wszystkich cioć
PS> Wprowadzacie już może soczki???
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 10:53   #452
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Po 2to ja 3 karmienie miałam 😃

Jak mnie wkur to miasto. Musiałam ze 3 razy dookoła rosmana chodzić żeby się hrabina uspala bo te samochody motory ja budziły ciągle... wrrrr
Mam że szpitala kupony na chusteczki i oliwkę i herbatkę dla mam zhipp o rosmana a tam tylko herbatka😃 dziwne.
No nic śpi hrabina Idę się jeszcze przejść ale na deszcz się zbiera...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Twarda sztuka czy ona się wogole meczy?

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U nas dzis chłodne powietrze, mimo iż słońce swieci , zaraz chyba wybywamy na dwór, bo mały jakoś usnąc nie moze, co zaśnie, to zaraz oczy jak 5 zl i uśmiech od ucha do ucha, a jak nie daj Boże mnie zobaczy to zaraz gadane mu sie włącza. A ciagle ziewa i oczka juz takie malutkie i zaczerwienione.
Na razie gorączki brak.

Aga, nawet załatwianie spraw to juz jest wyjście , ja tam z radoscia jadę nawet zatankować .
O właśnie Aga, kiedy zaczynasz jazdy? chyba jak M. miał wrócić, tak?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

no właśnie...
Aninis, orientujesz sie moze ile jest dawek tych 6w1? my mamy już za soba 2 szczepienia, za 6 tygodni mamy trzecie. ile tego jeszcze bedzie?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Sliczna dziewczynka i jaka duza, na całą długośc leżaczka.
Chyba 3...my mamy 22.06 juz trzecie 6w1 plus pneumo koki ....rota skończone juz dalej chyba różyczka itd to co Marcia pisze z ospa nie wiem jak jest...ale jak któraś mama wie to napiszcie to już się nie płaci czy jak?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 10:54   #453
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena zaczynam w piątek za dwa tygodnie. Mam stresa jak nie wiem...

Co do szczepionek- jest odra, swinka, rozyczka w 13 miesiącu życia. Ospa jest w zalecanych tylko nie pamiętam dokladnie kiedy ale chyba po ukończeniu 2 lat można juz podać...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 11:00   #454
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzis chłodne powietrze, mimo iż słońce swieci , zaraz chyba wybywamy na dwór, bo mały jakoś usnąc nie moze, co zaśnie, to zaraz oczy jak 5 zl i uśmiech od ucha do ucha, a jak nie daj Boże mnie zobaczy to zaraz gadane mu sie włącza. A ciagle ziewa i oczka juz takie malutkie i zaczerwienione.
Na razie gorączki brak.

Aga, nawet załatwianie spraw to juz jest wyjście , ja tam z radoscia jadę nawet zatankować .
O właśnie Aga, kiedy zaczynasz jazdy? chyba jak M. miał wrócić, tak?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

no właśnie...
Aninis, orientujesz sie moze ile jest dawek tych 6w1? my mamy już za soba 2 szczepienia, za 6 tygodni mamy trzecie. ile tego jeszcze bedzie?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Sliczna dziewczynka i jaka duza, na całą długośc leżaczka.
Na ulotce od lekarza mam taką rozpiskę
2 mc 6w1
3-4 mc 6w1
5-6 mc 6w1
13-14 mc MMR
16-18 mc 6w1

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Obowiązkowe są
Gruzlica
Błonica
Tężec
Krztusiec
Polio
Wzw b
Hib
Odra
Świnka
Różyczka

Ospa jest w zalecanych... ale z tego co czytałam, to lepiej przechorować.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 11:18   #455
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Moja Ninka jest do połowy leżaczka 😂

😂😂😂😂
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Siema
Kochane pamiętacie nas??? Mieliśmy mały odwyk wizażowy z powodu pobytu u rodziców gdzie spalił się ruter no i tak nam zleciało ponad 2 tygodnie
Nieee do 6msc
Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Twarda sztuka czy ona się wogole meczy?

Chyba 3...my mamy 22.06 juz trzecie 6w1 plus pneumo koki ....rota skończone juz dalej chyba różyczka itd to co Marcia pisze z ospa nie wiem jak jest...ale jak któraś mama wie to napiszcie to już się nie płaci czy jak?
Chyba nie 😃

Ja chcę tylko na rozyczke da się tak??? Ospę i świnkę chce żeby przeszła jak już..

Stary 2016-06-10, 11:25   #456
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Kaaasi my też kąpiemy o 19 😉 ale Zuzka długo walczy żeby zasnąć, nawet jak już nie ma siły to i tak jęczy zamiast pójść spać jak wszystkie grzeczne dzieci 😉

Dzień dobry, u nas dobra noc. Zuzia zasnęła o 21, obudziła się 21:40 docycała i zasnęła. Potem pobudki o 1:40, 4 i o 5:30 rozpoczęcie dnia. Dzisiaj do mnie przyjeżdża koleżanka ze studiów

Super że koleżanka przyjeżdża, rozerwiesz się trochę Śliczna córeczka i jaka duża, ledwo się w bujaczku mieści
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Dzisiaj nie bawiłam się w odkładanie małego do łóżeczka i wyspałam się trochę lepiej niż zwykle
Wczoraj był u nas fotograf co robił zdjęcia w kościele i kupiliśmy od niego fotki. Fajnie bo będzie pamiątka, a z kościoła nie mieliśmy żadnych
Ja małego wcale nie odkładam, bo nie dość że pobudki co 1,5 h to jeszcze odkładanie i przynoszenie Arturka to już ponad moje siły
Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady, będę dalej kombinować.
Przemek zlitował się nad matką i od tej 20.30 spał do 00.30 a później do 4.45. ufff. Od 5 do 6 trochę jeszcze ze mną pospał, ale ja już raczej czuwałam. Ale jest nadzieja, że wraca wszystko do normy

kasssi, ja żartowałam z tym, że lubię mamy, które przechodzą to samo co ja Taka jest prawda, że każdej jest ciężko czsami, nawet jak ma spokojne dziecko. Wieczorem się wyzaliłam, w nocy naładowałam baterie i dzisiaj działamy dalej

esor, co do godzin spania to nie wiem, bo Przemo w nocy śpi tak 10-11 h (w tym pobudki na amu) a w dzień ok 3,5 h zliczając wszystkie drzemki. On po 2 h aktywności jest senny i zmęczony i zazwyczaj ma turbodoładowanie 20 min. Chyba, że jesteśmy na dworze, to zdarzy się spanie max 2h. Może rzeczywiście to dla niego za dużo? Ale mam wrażenie, że on po dłuższej drzemce jest w lepszym nastroju. Trochę się pobawi, pouśmiecha. A tak marudzi i tylko na ręce.

I jeszcze mam pytanie: czy taka zrogowaciała skórka za uszami to może być ciemieniucha
Fajnie że nocka lepsza Mój mały w nocy śpi jakieś 10 h z kilkoma pobudkami, a w ciągu dnia różnie, jakoś ok 2,5, ale nie ciągiem, strzela sobie takie minidrzemki.
Arturek ma za uszami skórkę może nie zrogowaciałą, ale taką trochę przesuszoną. Nie sądzę, żeby u nas to ciemieniucha była
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
A dzisiaj znów miałam wychodne Sprawy urzędowe ale zawsze to jakieś wyjście z domu Uspałam Patrysia przed 8 i pojechałam. Wróciłam 10.20 i on jeszcze śpi
Ja dziś też w urzędzie, wydarzenie dnia normalnie, nawet full make upa se trzasłam
Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Moja Ninka jest do połowy leżaczka 😂

Cytat:
Siema
No jasne że pamiętamy Udanej imprezki

Elena fajne mieliście te dwa dni na zewnątrz, jak byliśmy w PL to też tak spędzaliśmy czas Kciuki, żeby po szczepieniu gorączki nie było u Milanka! Fajowy ten Twój synek, taki wesoły i uśmiechnięty Nasz to taki mały nerwusek, jak coś mu nie pasuje to od razu wrzask, np. jak nie może sięgnąć zabawki, przestajemy go nosić, albo jak przekręcamy go z brzuszka na plecy

Dzień dobry! Nacytowałam się jak głupia, a tu mi tablet padł, masakra Nie mogę go włączyć, a kupiony zaledwie pół roku temu. Jak nie będzie działał to się zdenerwuję.
Arturek w końcu padł. nareszcie! Dziś w nocy nie za bardzo dał pospać, czyli łączę się w bólu
Stary 2016-06-10, 12:46   #457
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Dzień dobry!
siedze jak na szpilkach i obserwuję małego, w nocy mierzyliśmy mu temp. miał w 1 uchu 36,6 a w 2- 37 a mi sie wydaje, że on ciagle gorący , nad ranem w 1 uchu 37, w drugim 37,5 . Teraz śpi biedaczek mały. Po ukłuciu nie ma sladu, jest wesoły i gadatliwy, tylko więcej w nocy wstawał jeść.
Jak my się kładliśmy spać to on zaczął sie kręcic wiec wzięłam go na cyca, kolejna pobudka około 2, nakarmiłam, odłożyłam do łózeczka i poszłam spać, po jakimś czasie sie ocknęłam, gdzie dziecko , zapomnialam, ze w swoim łózeczku. Ranna pobudka o 6.
Źle nie jest na razie.

Esorku, pytałas imię Milka. Kiedyś jak poznaliśmy się z moim mężem, mówił, ze jak będzie miał syna nazwie go Milan ( przypuszczam, ze chodzi o jego drużynę AC Milan), ale temat zmarł smiercia naturalna, bo duzo czasu upłynęło a poza tym pierwsza urodziła sie córka . Teraz w ciazy z Milkiem braliśmy rózne imiona pod uwage, ale nie Milan, do porodu i po jeszcze był bezimienny, dopiero potem zostało Milan. Tak panie na porodówce doradzały, bo u nich w rodzinach tez takie imie było .
Dla mnie to ukłon w strone Milana Kundery.
Nie chodziło nam, zeby było oryginalnie, tak wyszło, po prostu.

Fajna historia imienia :Love:

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady, będę dalej kombinować.
Przemek zlitował się nad matką i od tej 20.30 spał do 00.30 a później do 4.45. ufff. Od 5 do 6 trochę jeszcze ze mną pospał, ale ja już raczej czuwałam. Ale jest nadzieja, że wraca wszystko do normy

kasssi, ja żartowałam z tym, że lubię mamy, które przechodzą to samo co ja Taka jest prawda, że każdej jest ciężko czsami, nawet jak ma spokojne dziecko. Wieczorem się wyzaliłam, w nocy naładowałam baterie i dzisiaj działamy dalej

esor, co do godzin spania to nie wiem, bo Przemo w nocy śpi tak 10-11 h (w tym pobudki na amu) a w dzień ok 3,5 h zliczając wszystkie drzemki. On po 2 h aktywności jest senny i zmęczony i zazwyczaj ma turbodoładowanie 20 min. Chyba, że jesteśmy na dworze, to zdarzy się spanie max 2h. Może rzeczywiście to dla niego za dużo? Ale mam wrażenie, że on po dłuższej drzemce jest w lepszym nastroju. Trochę się pobawi, pouśmiecha. A tak marudzi i tylko na ręce.

I jeszcze mam pytanie: czy taka zrogowaciała skórka za uszami to może być ciemieniucha

U nas to samo jak nie śpi nic w ciągu dnia to wieczór tragedia że zmęczenia. Ale spać nie pójdzie i sama przez to cierpi glupiutka.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Ze względu na to, że jesteśmy z Zuzią nowe, to przedstawiam Wam mój skarb -Zuzanna.Załącznik 6475676

Kuuuuuurde nie widzę na apce
Cytat:
Siema
Hej! Nieeeee ja bym w ogóle nie dała smoczku przed warzywami. Soczki są smaczne i słodkie i potem by dziecko mogło nie chcieć warzyw. Ale to i tak później.

Powodzenia na Chrzcie.

Witam się i ja. Noc jak zawsze z Hania ok. Wieczór był jak od kilku dni zły. Teraz w ciągu dnia względnie ok.

Dziewczyny przyszła spacerówka marzenie. Taka lekka że jedna ręką uniose, nawet ja cienias po domu się super prowadzi i jest zwrotna. Szybko się składa do małych rozmiarów jak to parasolka. No i ogólnie czad.

Mam głupie pytanie, ale.... Skoro się spacerówka rozkłada do płaskiego to dlaczego można dopiero od 6 miesiąca w niej wozić??? Głupie wiem? Ale po prostu nie widzę argumentu za tym 6 miesiącem. Bo bardziej telepie niż w gondoli czy jak?

Aha i jeszcze pytanie, od 3 dni Hania pijąc z piersi strasznie dziwny dźwięk wydaje... Jakby rzęzi, takie stłumione stękanie cholera wie, ale tak cały czas :O olać to czy to może o czymś świadczyć?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 13:06   #458
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Siema
Ja wszystko zaczne po 6 miesiącu dopiero

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Super że koleżanka przyjeżdża, rozerwiesz się trochę Śliczna córeczka i jaka duża, ledwo się w bujaczku mieści

Ja małego wcale nie odkładam, bo nie dość że pobudki co 1,5 h to jeszcze odkładanie i przynoszenie Arturka to już ponad moje siły

Fajnie że nocka lepsza Mój mały w nocy śpi jakieś 10 h z kilkoma pobudkami, a w ciągu dnia różnie, jakoś ok 2,5, ale nie ciągiem, strzela sobie takie minidrzemki.
Arturek ma za uszami skórkę może nie zrogowaciałą, ale taką trochę przesuszoną. Nie sądzę, żeby u nas to ciemieniucha była

Ja dziś też w urzędzie, wydarzenie dnia normalnie, nawet full make upa se trzasłam

No jasne że pamiętamy Udanej imprezki

Elena fajne mieliście te dwa dni na zewnątrz, jak byliśmy w PL to też tak spędzaliśmy czas Kciuki, żeby po szczepieniu gorączki nie było u Milanka! Fajowy ten Twój synek, taki wesoły i uśmiechnięty Nasz to taki mały nerwusek, jak coś mu nie pasuje to od razu wrzask, np. jak nie może sięgnąć zabawki, przestajemy go nosić, albo jak przekręcamy go z brzuszka na plecy

Dzień dobry! Nacytowałam się jak głupia, a tu mi tablet padł, masakra Nie mogę go włączyć, a kupiony zaledwie pół roku temu. Jak nie będzie działał to się zdenerwuję.
Arturek w końcu padł. nareszcie! Dziś w nocy nie za bardzo dał pospać, czyli łączę się w bólu
Tez go nie odkladalam ale tz wrócił do małżeńskiego łoża więc zaczęłam odkladac=chodzić jak zombi
Mi tablet padł tuż przed porodem i nie mam kiedy zaniesc do serwisu bo to w centrum miasta. A sie zawiesil, zrobiłam twardy reste i juz się nie włączył

Janek dzisiaj spal do 11 z krotka przerwa kolo 7

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Fajna historia imienia :Love:

U nas to samo jak nie śpi nic w ciągu dnia to wieczór tragedia że zmęczenia. Ale spać nie pójdzie i sama przez to cierpi glupiutka.

Kuuuuuurde nie widzę na apce

Hej! Nieeeee ja bym w ogóle nie dała smoczku przed warzywami. Soczki są smaczne i słodkie i potem by dziecko mogło nie chcieć warzyw. Ale to i tak później.

Powodzenia na Chrzcie.
Witam się i ja. Noc jak zawsze z Hania ok. Wieczór był jak od kilku dni zły. Teraz w ciągu dnia względnie ok.

Dziewczyny przyszła spacerówka marzenie. Taka lekka że jedna ręką uniose, nawet ja cienias po domu się super prowadzi i jest zwrotna. Szybko się składa do małych rozmiarów jak to parasolka. No i ogólnie czad.

Mam głupie pytanie, ale.... Skoro się spacerówka rozkłada do płaskiego to dlaczego można dopiero od 6 miesiąca w niej wozić??? Głupie wiem? Ale po prostu nie widzę argumentu za tym 6 miesiącem. Bo bardziej telepie niż w gondoli czy jak?

Aha i jeszcze pytanie, od 3 dni Hania pijąc z piersi strasznie dziwny dźwięk wydaje... Jakby rzęzi, takie stłumione stękanie cholera wie, ale tak cały czas :O olać to czy to może o czymś świadczyć?

Gdzies czytalam, że mozna szczególnie jak sa upały, bo dziecko ma przewiewniej
Dawaj foty; )

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-06-10 o 13:09
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 13:33   #459
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Opitoliłam okna, nadrobiłam stronę i jednak więcej nie zdążę bo Tusia wróciła. Lee

z tymi jednojajowymi to też nie geny, bo koleżanka nie miała nigdy w rodzinie, a jej się trafiły. z tym,że u niej jeden się wchłonął, ale już jak biło serce!

Aninis do czego doszłam?Że mam dość czytania. Na serio. Bo np. o szczepionkach skojarzonych raz mówią,że lepsze,ze mnie antygenów więc mniejsze ryzyko nop, ale potem z kolei ktoś gada,że monowalentne lepsze, bo się nie daje tyle tych "syfów" na raz. A przepraszam, czy czasem nie jest tak,że szczepi się monowalentnymi wszystkimi na raz podczas jednej wizyty?no to jaka to różnica?
Z tymi pneumokokami to tak samo. Ja mimo wszystko zaszczepię.Tusia będzie w przedszkolu więc uważam,że powinnam.Tylko postaram się w sierpniu to będzie miała prawie pół roku.
Pewnie,że strasznie boję się szczepić. Wszyscy straszą Nopami itp. ale tak naprawdę to znajduję głównie artykuły o Nopach, a czemu nie znajduję na temat powikłań po tych chorobach?
Każdy musi ocenić ryzyko według siebie, każda z nas i tak zawsze będzie drżeć o dziecko, niezależnie od tego co zrobi.
Co do autyzmu to również znam przypadki dzieci nieszczepionych, które mają autyzm lub zaburzoną SI. więc dla mnie nadal brak powiązania,ale przerażają mnie inne nopy...
Nie musisz szczepic wszystkimi mono na raz.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Siema
Soczki u mnie jako ostatnie wejdą, pewnie po roku. Najpierw warzywa, mięso, owoce, potem woda i na końcu soki.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
😂😂😂😂

Nieee do 6msc

Chyba nie 😃

Ja chcę tylko na rozyczke da się tak??? Ospę i świnkę chce żeby przeszła jak już..

Nie da rady.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

No i ja bym chyba wolała, żeby mi rozyczke panny przeszły, aby mieć odporność na całe życie, a nie 10lat... Siostra tz zrobiła badanie przed zajściem w ciążę w wieku 25 lat i się okazało, że odporności nie ma...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Esor chyba o telepanie chodzi, albo jakieś normy są o których nie wiemy. U mnie takie chrumkanie to był katar :/
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 13:43   #460
agaczilla21
Zakorzenienie

Włości pokoszone 😊 siedzę na tarasie i odpoczywam. 😊 Patryś spi, starsze jedzą....jeszcze to cos co jest niby skalniakiem musze odchwaścic i będzie jako tako 😉
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160610_004.jpg (120,1 KB, 18 załadowań)
Stary 2016-06-10, 14:06   #461
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Włości pokoszone 😊 siedzę na tarasie i odpoczywam. 😊 Patryś spi, starsze jedzą....jeszcze to cos co jest niby skalniakiem musze odchwaścic i będzie jako tako 😉
Mówiłam to sto razy ale na maksa Cie podziwiam
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja wszystko zaczne po 6 miesiącu dopiero

Tez go nie odkladalam ale tz wrócił do małżeńskiego łoża więc zaczęłam odkladac=chodzić jak zombi
Mi tablet padł tuż przed porodem i nie mam kiedy zaniesc do serwisu bo to w centrum miasta. A sie zawiesil, zrobiłam twardy reste i juz się nie włączył

Janek dzisiaj spal do 11 z krotka przerwa kolo 7

Gdzies czytalam, że mozna szczególnie jak sa upały, bo dziecko ma przewiewniej
Dawaj foty; )
4baby Le Caprice, tyle co go oglądam i jeździłam po domu to rewelacja. Ma dosłownie wszystko czego trzeba fotki wrzucę przy okazji jak jakieś zrobię, ale serio. Dzisiaj i tak, nie zjedzcie mnie, ale rozłoże na płasko i pójdę na 10 min spacer z Hania i tż żeby zobaczyć co i jak. I może walne fotki

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 14:09   #462
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko co przed deszczem weszłam do domu 😂Zośka śpi w korytarzu a ja wypróbuję herbatkę dla mam 😂

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Też muszę okna pomyc ale do tego muszę tz z Zocha wysłać na dwór 😉
Co do szczepienia na pneumo to ja chcę wysłać Zosie do żłobka ale po 2 latach dopiero.. i sama nie wiem. Poczekam narazie z decyzją jeszcze muszę przemyslec..

W ogóle potem jest szczepionka obowiązkowa różyczka ospa świnka? Dobrze pamiętam? A jeśli ja nie chcę na ospę szczepić tylko na samą różyczkę to jak?

rożyczka, ODRA, świnka. Nie szczepcie MMR, szczepcie Priorixem,naprawdę!

A odnośnie skojarzonej to są 3 dawki i 4 przypominająca jakoś na 1,5 roku.
Aczkolwiek u nas się zawsze przesuwało o kilka miesięcy.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Soczki u mnie jako ostatnie wejdą, pewnie po roku. Najpierw warzywa, mięso, owoce, potem woda i na końcu soki.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Nie da rady.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

No i ja bym chyba wolała, żeby mi rozyczke panny przeszły, aby mieć odporność na całe życie, a nie 10lat... Siostra tz zrobiła badanie przed zajściem w ciążę w wieku 25 lat i się okazało, że odporności nie ma...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Esor chyba o telepanie chodzi, albo jakieś normy są o których nie wiemy. U mnie takie chrumkanie to był katar :/
wiem,że nie muszę, ale wszyscy których znam i tak mieli na raz wiadomo,że najlepiej sobie ułożyć indywidualnie kalendarz szczepień, ale nie wszędzie dają taką możliwość. Ot Polska, zadupie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 14:28   #463
Lucy31
Zakorzenienie

My już zaszczepieni. Poszła trzecia dawka 5w1. Teraz nastepne co mamy to wzw b dopiero 28 lipca. Mój bohater nawet nie zapłakał Potem padł spac na 3 godziny odmawiając jedzenia
Waży 6720. Długość 64 cm. Jesteśmy cały czas poniżej 25 centyla, czyli idzie swoim tempem
Póki co macha nogami, śpiewa jak zwykle. Wygląda na bardzo zadowolonego. Mam nadzieję, że tak mu zostanie.

Pediatra kazał nam dołączyć syropek na kupki, bo mówi, że serio duże te dawki żelaza mamy, to nie można dopuścić do zatwardzenia na amen

Aha a przy sprawdzaniu jajeczek pediatra został uroczyście obsikany Było naciskać siusiaka? A dobrze mu tak

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-06-10 o 14:31
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 14:37   #464
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
My już zaszczepieni. Poszła trzecia dawka 5w1. Teraz nastepne co mamy to wzw b dopiero 28 lipca. Mój bohater nawet nie zapłakał Potem padł spac na 3 godziny odmawiając jedzenia
Waży 6720. Długość 64 cm. Jesteśmy cały czas poniżej 25 centyla, czyli idzie swoim tempem
Póki co macha nogami, śpiewa jak zwykle. Wygląda na bardzo zadowolonego. Mam nadzieję, że tak mu zostanie.

Pediatra kazał nam dołączyć syropek na kupki, bo mówi, że serio duże te dawki żelaza mamy, to nie można dopuścić do zatwardzenia na amen

Aha a przy sprawdzaniu jajeczek pediatra został uroczyście obsikany Było naciskać siusiaka? A dobrze mu tak
Hahahha to się pediatra doigrał

I faktycznie malutki Bartuś jak na swój wiek w sensie drobny. Ale to wszystko się będzie zmieniać.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-10, 14:40   #465
NanaR
Zadomowienie

Lucy oby Belartus dobrze zniósł szczepionkę
Miałam cytować ale w tel mi wszystko szlag trafił.
Mam bardzo ważne pytanie od 3dnu mały mi robi smierdzace kupki i baki o są kupy rzadsze niz zwykle. kiedyś coś czytałam że to źle jak kupki śmierdza na piersi.
Może to wina tego że zaczęłam dżem jagodowy jeść???

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 14:49   #466
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Lucy oby Belartus dobrze zniósł szczepionkę
Miałam cytować ale w tel mi wszystko szlag trafił.
Mam bardzo ważne pytanie od 3dnu mały mi robi smierdzace kupki i baki o są kupy rzadsze niz zwykle. kiedyś coś czytałam że to źle jak kupki śmierdza na piersi.
Może to wina tego że zaczęłam dżem jagodowy jeść???

hm jadam dżem jagodowy i nie ma problemu, o ile mi wiadomo to jagody można od początku
no ale może odstaw i zobacz, może akurat Twojemu nie służy.
Stary 2016-06-10, 14:51   #467
zolii
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku, ledwo udało mi się dokopać do końca poprzedniego a tu już tyle nowego

Ostatnio straszliwie zdezorganizowana jestem i ledwo mam czas na cokolwiek. Julce chyba ząbki wychodzą bo strasznie zagryza mi palca jak ma okazje - no i usliniona jest nieziemsko

Apropo wózka spacerowego to my już od miesiąca użytkujemy - wracając z PL samolotem w ramach ograniczenia bagażu zostawiłam gondole bo stwierdziłam ze przecież można ze spacerówka rozłożoną jeździć. No i jeździmy- mała nie narzeka bynajmniej... Trochę mnie zmartwiłyście, że to niewskazane.

A jutro wybieramy się na tropikalną wyspę. Mała będzie pierwszy raz od urodzenia pływała
zolii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 14:57   #468
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Nie da rady.

Niby rację masz ...
Cytat:

4baby Le Caprice, tyle co go oglądam i jeździłam po domu to rewelacja. Ma dosłownie wszystko czego trzeba fotki wrzucę przy okazji jak jakieś zrobię, ale serio. Dzisiaj i tak, nie zjedzcie mnie, ale rozłoże na płasko i pójdę na 10 min spacer z Hania i tż żeby zobaczyć co i jak. I może walne fotki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
rożyczka, ODRA, świnka. Nie szczepcie MMR, szczepcie Priorixem,naprawdę!

A odnośnie skojarzonej to są 3 dawki i 4 przypominająca jakoś na 1,5 roku.
Aczkolwiek u nas się zawsze przesuwało o kilka miesięcy.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

wiem,że nie muszę, ale wszyscy których znam i tak mieli na raz wiadomo,że najlepiej sobie ułożyć indywidualnie kalendarz szczepień, ale nie wszędzie dają taką możliwość. Ot Polska, zadupie
A czym się różnią?mnie mmr przeraza

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Hahahha to się pediatra doigrał

I faktycznie malutki Bartuś jak na swój wiek w sensie drobny. Ale to wszystko się będzie zmieniać.

Z ta spacerówka to może nie tyle niewskazane co większość mam w tym wieku chce dzieci widzieć i to chyba jedyne wskazanie😉jak na płasko to super. Daj znać jak się sprawdzi 😃bo może kupię taka sama za jakiś czas 😉

Lucy gratki dla zięcia😘

Stary 2016-06-10, 15:06   #469
lamia12344
Rozeznanie

Lucy to Bart wymiarów mojej Zuzy jest 😁 oby po szczepieniu nic mu nie dolegało

Marcia z tych szczepień to jest odra, świnka, różyczka i dodatkowo płatna ospa...

Nana kupy dziecka mogą mieć rozmaite konsystencję na piersi 😊 dopóki nie jest zielona, śluzowata albo z krwią to chyba ok 😉

Ja chyba kupię jakąś spacerówkę z przekładanym siedziskiem- taką solidniejszą. Ten mój wózek to katastrofa jest a na tą moją parasolkę za mala jest jeszcze, bo nie rozkłada się całkiem na płasko i mi wyjeżdża z pasów. Poza tym jak mnie nie widzi to ryk od razu. Podoba mi się Bebetto Nico i Mikrus Plaudi 😄 Lonex sport też fajny i leciutki, tyle że cena już mniej fajna 😁 a używki są w takich cenach że chyba wolę nowy kupić.

Zuza budziła się w nocy 4 razy 😒 stęka i puszcza bąki, ale nie podejrzewam alergii bo skóra gladka, kupy normalne... Za to z humorem dzisiaj mocno różnie. Zaczęła się przekręcać na brzuszek ale z powrotem nie umie i zaczyna się wściekać. Obrócę ją to minuta i znów na brzuszek i dalej wściek 😐 Do tego co sobie zaśnie to ją coś obudzi i chyba zęby dają znać bo wszystko gryzie dziąsłami i aż pojękuje przy tym. Teraz zasnęła na rekach i liczę ze pośpi chociaż z godzinkę...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 15:11   #470
Lucy31
Zakorzenienie

Dla zainteresowanych, w Stokrotce byłam i kupiłam Żywca bezalkoholowego Znaczy ma tak jak Karmi, alko do 0.5 %
Zrobiłam zapasik Bavarii i tego Żywca właśnie, na meczyki, no bo jak to meczyk bez piwka I wyglądałam jak patologia Matka z wózkiem upychała browary do kosza w wózku Ludzie w galerii się gapili Cóż, tylko ja wiem że browary ale bez alko
Stary 2016-06-10, 15:30   #471
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Dla zainteresowanych, w Stokrotce byłam i kupiłam Żywca bezalkoholowego Znaczy ma tak jak Karmi, alko do 0.5 %
Zrobiłam zapasik Bavarii i tego Żywca właśnie, na meczyki, no bo jak to meczyk bez piwka I wyglądałam jak patologia Matka z wózkiem upychała browary do kosza w wózku Ludzie w galerii się gapili Cóż, tylko ja wiem że browary ale bez alko
U mnie w Delikatesach mam do wyboru- Warka Radler 0,0%; Lech free smakowe i zwykłe i Karmi Lucy na mnie też gapią. Tylko ja oprócz wózka mam jeszcze dwójkę na własnych nogach

A wgl to kupiłam dzisiaj cyckonosz wyjściowy bo ostatnio kupowałam jeszcze w ciąży. O taki: http://allegro.pl/biustonosz-ava-115...355098210.html
Stary 2016-06-10, 15:46   #472
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Zrobiłam zapasik Bavarii i tego Żywca właśnie, na meczyki, no bo jak to meczyk bez piwka I wyglądałam jak patologiaMatka z wózkiem upychała browary do kosza w wózku Ludzie w galerii się gapili Cóż, tylko ja wiem że browary ale bez alko
Haha dobre już sobie to wyobrażam

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-10, 15:55   #473
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Siema
ale czemu soczki?Po co?
Moja ma prawie 3 lata a pije 90% samą wodę.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 16:04   #474
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Nie maca się cudzego interesa Oby dobrze przeszedł szczepienie ale jest problem z kupami czy profilaktycznie stopę ? Dawki żelaza nie zmniejszył pediatra ?

Cytat:

zobaczysz doigrasz się opiekę społeczną wyślą do Was ja tam czekam na wińsko napoje się jak Bąk w lutym jakos tż mi przywiózł Jagermeistera bo promocja była....ale mu wzrok poslalam

Cytat:
U mnie w Delikatesach mam do wyboru- Warka Radler 0,0%; Lech free smakowe i zwykłe i Karmi Lucy na mnie też gapią. Tylko ja oprócz wózka mam jeszcze dwójkę na własnych nogach

A wgl to kupiłam dzisiaj cyckonosz wyjściowy bo ostatnio kupowałam jeszcze w ciąży. O taki: http://allegro.pl/biustonosz-ava-115...355098210.html
A Ty to już wogole spodziewaj się opieki

Meczy mnie temat szczepionek jakby ta matka na serio miała mało na głowie to jeszcze o tym musi myśleć ....

Zostałam uziemiona dziecko zasnęło na mnie nie mam jak wstać ale byle do 19ej to obudzi się na kąpiel i znowu pójdzie spać aha ojca powitał uśmiechem chyba coś tam poznał bo zwykle jest placz jak ktoś przychodzi nowy chwilowy ale jest i dziwne bo tylko w domu na podwórku zawsze ktoś zajrzy do wózka i jest spokój

Spacerowe to nadal w kartonie mam i tAK jeszcze długo pozostanie czytałam ze gondola bardziej stabilna dla takiego malucha jednak to maleństwo jeszcze nie siedzi itd nawet na leżąco to za wcześnie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 16:05   #475
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

Warka Radler to nie piwo Lemoniad nie lubię. Żywiec mnie cieszy bo identyko jak piwo, na wodzie i bez cukrów czy syropów glukozowych
Stary 2016-06-10, 17:23   #476
agaczilla21
Zakorzenienie

Wykąpałam szarańczę to teraz by im jakie jadło zapodać
Stary 2016-06-10, 17:38   #477
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam zapasik Bavarii i tego Żywca właśnie, na meczyki, no bo jak to meczyk bez piwka I wyglądałam jak patologiaMatka z wózkiem upychała browary do kosza w wózku Ludzie w galerii się gapili Cóż, tylko ja wiem że browary ale bez alko
A mi stokrotek zamknęli 😂marcpol zamknęli jedynie co to mam 5 biedronek dookoła i w żadnej nic nie ma 😂 ale niezle musiała wyglądać😂
Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Nie maca się cudzego interesa Oby dobrze przeszedł szczepienie ale jest problem z kupami czy profilaktycznie stopę ? Dawki żelaza nie zmniejszył pediatra ?

zobaczysz doigrasz się opiekę społeczną wyślą do Was ja tam czekam na wińsko napoje się jak Bąk w lutym jakos tż mi przywiózł Jagermeistera bo promocja była....ale mu wzrok poslalam

A Ty to już wogole spodziewaj się opieki

Meczy mnie temat szczepionek jakby ta matka na serio miała mało na głowie to jeszcze o tym musi myśleć ....

Zostałam uziemiona dziecko zasnęło na mnie nie mam jak wstać ale byle do 19ej to obudzi się na kąpiel i znowu pójdzie spać aha ojca powitał uśmiechem chyba coś tam poznał bo zwykle jest placz jak ktoś przychodzi nowy chwilowy ale jest i dziwne bo tylko w domu na podwórku zawsze ktoś zajrzy do wózka i jest spokój

Spacerowe to nadal w kartonie mam i tAK jeszcze długo pozostanie czytałam ze gondola bardziej stabilna dla takiego malucha jednak to maleństwo jeszcze nie siedzi itd nawet na leżąco to za wcześnie
Fajnie że tZ wrócił😉matka wybywaj w rejs 😉

Padam . Dla mnie to już mógłby się dzień skończyć😂 nie dość że te pobudki w nocy to w dzieb spała tyle co na spacerze a ja się za generalne sprzątanie wzięłam w międzyczasie bawienie sie i gotowanie 😉 usunęła mi w końcu na rękach to jesCze podłogi zmylan.
Mam ambitny plan kupić saszetke mm i spróbować jej dać. Może w ten sposób butle chwyci? Wody ani mojego nie za bardzo a puszki nie chce kupować... ale to może jutro wyskocze.
Tz się uczy teraz sesje ma.. sciage mu dziś jeszcze robiłam w międzyczasie 😂
Marzę o piwku 😃
Duję kawę zbożowa i modlę sie żeby pospala chociaż do 19. Bo potem znów do 22 imprezka 😂

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Warka Radler to nie piwo Lemoniad nie lubię. Żywiec mnie cieszy bo identyko jak piwo, na wodzie i bez cukrów czy syropów glukozowych
Serio jak piwo smakuje? Tylko gdzie ja go kupię 😂nic tu nie ma oprócz biedronek i żabki ewentualnie fresh

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

No i dzwonek tz ja obudził

Stary 2016-06-10, 17:38   #478
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Wykąpałam szarańczę to teraz by im jakie jadło zapodać
Słodkie pieszczoty

Marciar, na tym Żywcu napisane że nowość, to może będzie wchodzić do sklepów innych też
Stary 2016-06-10, 17:44   #479
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:

Daj znać jakie wrażenia ;-) my też musimy się rozejrzeć za parasolką.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:

Kciuki, aby wszystko było ok po szczepieniu. A pediatra się doigrał 😂

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 17:44   #480
lamia12344
Rozeznanie

Zuza śpi od 16 😒 jak mi teraz imprezę wieczorną urządzi to się zastrzelę chyba...

Michał w wannie i po kolacji wiec zaraz do spania.

Jutro rano jadę dograć szczegóły chrzcin do restauracji i będę zamawiać zaproszenia, coby nie było pretensji że nie pozapraszaliśmy oficjalnie, jak przy Michale.

A później na 50 urodziny mojej mamy 😁 będzie się działo...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości