|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
![]() No i mi to samo mówili.
![]() |
#2792 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiek ciąży to swoją drogą, już od połówkowego USG jestem o tydzień do przodu, ale tu kazał się nie sugerować wynikami, trzymamy się tego z 10 tygodnia. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale niech się tam nam maluchy nie pchają na świat za szybko, niech sobie poczekają jeszcze trochę ![]()
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2016-06-10 o 12:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Wtajemniczenie
|
Czekam do okulisty. Nudy na pudy...
#2794 |
Raczkowanie
|
Aclerya, trzeba było pisać to byśmy się wzajemnie wspierały. Ja też mam cukrzycę wykrytą już 13tc, cały czas dieta. A jak u Ciebie? Na 500 pomiarów, 25 razy miałam cukier przekroczony, więc chyba nie tak źle, czasem sama zgrzeszyłam.
Monian, Wesola_Ania gratulacje maluchów, niech sobie jeszcze rosną spokojnie. Cala_w_kwiatkach, mój synek też ma dużą główkę na 39tc, a brzuszek i kość udowa na 35 tc (80centyl), czyli tak jak być powinno. Chyba nie ma się czym przejmować, gorzej z porodem i dużą główką. Ja dziś od rana najpierw lab i pierwszy raz babeczki mnie puściły i dobrze, bo miałam rano niski cukier, zjadłam pół kanapki, bo musiałam jeszcze młodą do pkola odprowadzić i pojechać tramwajem, więc bym padała. Myślę, że aż tak wyników morfologii i ft4 to nie zmieni. A teraz kulinarnie się spełniam: 1. Ciasto z groszkiem, to wersja zdrowa dla mnie. Jadłam u koleżanki i mi smakowało, a to przepis jak by któraś miała ochotę: 2. a dla męża i córeczki już nie dietetyczne: letni deser z truskawek i mango. W tesco przecenili mango na 3zł/szt to żal nie wykorzystać: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...skawek-i-mango |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
ANANKA, o 16 jestem myślami z Tobą
![]() MONIAN, ale waga, mały klocuszek już! Będzie sporych rozmiarów dziecię w 40tyg ![]() Ja na spokojnie dziś wzięłam się za ogarnianie pokoju kąpielowo-przewijakowego, wanienkę wrzuciłam do wanny i ładnie ją wyczyszczę, rozebrałam matę edukacyjną i co do prania to poszło do pralki i wyciągnęłam karuzelki i też co się da to wypiorę a resztę wyczyszczę. Znowu wizytę mi przełożyli, miała być 15go a mam przyjść 16go, nie lubię tego, zwłaszcza teraz gdy się niepokoję o wagę małego ![]() Także ARIDA proszę o zmianę u mnie, wizytuję jednak 16go ![]()
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
Heh, postanowiłam w końcu zamówić to łóżeczko i kołyskę, bo czas depcze mi po piętach. Na stronie producenta koszt wysyłki 60 zł... no nie powiem, oko mi trochę zbladło. Przejrzałam allegro - znalazłam konto producenta, ten sam zestaw 80 zł taniej (wysyłka gratis, kołyska tańsza o 20 zł). Tylko kołyska z aukcji biała, a chciałam biało-sosnową. No nic, napisałam im wiadomość, czy mogliby mi zrobić dwukolorową, odesłali mnie do zamówienia na ich stronie.
I teraz nie wiem. Brać od razu bez gadania tą białą (w pierwszej wersji miała być właśnie ta, zmieniłam zdanie gdy zobaczyłam tę dwukolorową ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Aaaaa, i jeszcze zadzwonili ze sklepu, że możemy odebrać wózek ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2016-06-10 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Ja bym do nich napisała... Swoją drogą trochę to dziwne (albo ja czegoś nie rozumiem) -na moją logikę skoro dwukolorowa nie jest cała malowana, powinna być tańsza... I super, że wózek już czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbuję ogarnąć pokój młodego. Zrobiłam ciasto na tartę, chłodzi się w zamrażarce. Z cyklu dobra teściowa: mąż dzisiaj do mnie rano, żebym sobie więcej poleżała, bo muszę siły na poród zbierać.. A teściowa: co ma leżeć? Przecież chora nie jest. Ja z Tobą w ciąży do samego końca biegałam. Mąż, że lekarka prosiła, żeby się oszczędzać, teściowa: że teraz to te kobiety takie słabeuszki z siebie robią. Nie wytrzymałami powiedziałam, że widzę, że teściowa medycynę skończyła, bo lepiej się zna niż lekarz :-D No, więc.. jako słabeuszka i leń robię sobie przerwę na leżenie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/kolyska-eccoanimal...250915524.html Jakaś bardzo szałowa w sumie nie jest, ale to i tak tylko na pierwsze miesiące. Napisałam do nich, dobrze, że policzyłam jeszcze raz, bo jednak różnica jest mniejsza (dodanie kołyski zmieniło koszt wysyłki z 0 na 20 zł, no ok...), ale tak czy siak - na Allegro taniej ![]()
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś poszukuje chusty ale jak widzę ceny to mi słabo. Nie wiem nawet czy polubimy się z chustami, zresztą planuje używać raczej w domu i ogrodzie a nie na dłuższe wyjścia i żal mi wydawać tyle kasy...
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |||
Zadomowienie
|
Jesteście potworne z tym jedzeniem! Wróciłam z warzywniaka z kalafiorem na zupe, wchodze a te mówią o drodżówkach z truskawkami
![]() ![]() Nie mam siły znowu wracać na IV pietro ![]() Elrosa super, że wizyta udana ![]() ![]() Stanik miękki znalazłam w rozmiarze za 199 zł troche drogo :/ Jak znajde coś godnego polecenia to się podziele linkiem. Ale jestem pod wrażeniem, że tak trzymasz diete! Nigdy nie soliłam dużo, ale owoców sobie nie odmawiam, wręcz przeciwnie, codziennie coś pożeram. Kiedy jak nie latem ![]() Cytat:
Kamila, masakra z tymi cenami! Może własnie poszukaj czegoś uzywanego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- A jesteście na chustowej grupie sprzedażowej na fb? Można znaleźć za 120-150 zł Albo na stronie LittleFrog raz w mcu jest wyprzedaż 20 %
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Jestem na fb, właśnie znalazłam jedna, ale jestem druga, zobaczymy. Niektóre i tak wystawiają za jakieś miliony te chusty.
#2805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
Zadomowienie
|
A Munia się już odezwała po swojej wyprawie?
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale mi wpadła w oko jedna za około 220 zł, dzięi Bogu że tą mgiełkę robią tylko z odcieniem różu, wiec nie kupie dla chłopaka ![]()
![]() |
#2807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Ja z różem tez nie kupię bo mąż ma nosić ;D
#2809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję wizyty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O losie, na prawdę nieźle zawirowania, ale już końcówka, niedługo się zobaczycie z maluszkiem ![]() Cytat:
Hahaha padlam, korki jej wywali to hybrydy zrobi ![]() ![]() Cytat:
Łoooo też już niezly klocuszek, gratuluję ![]() Cytat:
Nastepny paker , super że wszystkie wizyty udane ![]() Cytat:
![]() Ja wróciłam do domu po maratonie. U rodzinnego wizyta spoko, ciśnienie ok mocz czysciutki, serduszka posluchalam, pojechałem zawieźć zwolnienie i zapytać kiedy mi wyplaca moje eurasy. I dobrze że się spytalam bo muszę donieść pierdyliard dokumentow.... Nosz kur... Nawet nie poinformuja człowieka... Więc musiałam jechać do pracy wziąć kilka papierkow, wypełnilam co miałam wypełnić, muszę znaleźć wyciąg z banku z 6 miesięcy i w poniedziałek jadę do nich.... ☠☠☠... Irlandia... Ciemnogrod!!!! W pracy za to super pozytywnie, pośmialam się że wszystkimi ale uznałam że mają tam taki ukrop że nie dalabym już rady... Także jestem w domu na szybko coś zjeść, zrobić szybko obiad i zaraz po tz do pracy muszę jechać i na zakupy i jak wrócę to padnę na gebe.... W ogole dziś pierwszy raz ruszyłam sama w miasto autem, jak mus to mus ![]() Dobra kończę rozprawke, wyzalilam się, lepiej mi ![]() Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-06-10 o 13:27 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
MAMANINY, ta Twoja teściowa to naprawdę jakiś strasznie wredny człowiek musi być, o dziwo nawet nie udaje, że jest inaczej tylko wali wprost co myśli..masz cierpliwość do niej, naprawdę
![]() ELROSA, ja bym brała pewnie tańszą jak się nie uda wynegocjować niższej ceny tej dwukolorowej. Zwłaszcza, że tak jak piszesz, kołyska i tak tylko na chwilę będzie ![]()
![]() |
#2812 |
Rozeznanie
|
Bluesky w Carrefour są po 69.90. Kupiłam w końcu 😆
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zadomowienie
|
Iza - kłócie w Bożenie, to nie objaw skracającej się szyjki, ale twgo, że dziecko wstawia się w kanał
Obagi sa w cerfie ![]() Eska, to miłego latania ![]() Nastawiłam zupę i leżę ![]() ![]()
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Ali. Chyba pierwszy raz tak mi się spododał jakiś kolor na paznokciach
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||
Zakorzenienie
|
MamaNiny, brak słów na teściową...
Eska, ale niefajnie z tymi formalnościami ![]() Mnie mój tż dziś zjeżył - napisałam mu, że mi tak słabo a on mi odpisał, że przecież jestem w ciąży, to jakbym się chciała czuć... Na szczęście sam się szybko zreflektował, że to nie był odpowiedni komentarz i zadzwonił, że zaraz wyskoczy z pracy na rynek po świeże owoce i mi je szybciutko dostarczy na poprawę nastroju ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Masz talent ![]() ![]() Cytat:
Taki komentarz by mnie chyba zabił... Ja bym podróbki obaga też nie kupiła. W zeszłym roku widziałam i mnie aż odrzuciło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Jaaakie tam równiutko
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolejna super teściowa... skąd obecnie się biorą!
![]() |
#2820 |
Zadomowienie
|
Jak zwykle zdjęć nie widze na fonie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.