IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-10, 12:11   #2791
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wizycie dzis. Młody wazy 2800 pod koniec 33tygodnia. Lekarka mowila ze gdybym teraz zaczela rodzic to oni juz nie hamują przy takiej masie.
Laaal! To klocuszek jak moj
No i mi to samo mówili.
Stary 2016-06-10, 12:16   #2792
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Też miałam mieć dziś wizytę, ale jest przełożona na jutro...
Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Witam się w 36tc i w dziewiątym miesiącu. Proszę o kciuki o 16, bardzo, bardzo się stresuję dzisiejszą wizytą.
Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty!

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrych info z wizyty! Co do zawyżania wagi, to mi dr mówiła, że większa głowa zawyża wiek ciąży a nie wagę dziecka I faktycznie tydzień temu u mnie według głowy ciąża 39tydzień a był 35tc. Natomiast waga ciągle w 50centylu.
A to nie wiem, mój wspominał, że tę wagę szacuje komputer na podstawie obwodu głowy, brzuszka i długości kości udowej
Wiek ciąży to swoją drogą, już od połówkowego USG jestem o tydzień do przodu, ale tu kazał się nie sugerować wynikami, trzymamy się tego z 10 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Przepraszam ze się tyle nie odzywałam ale miałam straszne zawirowania w życiu.
Faktycznie się u Was porobiło... dobrze, że to już ostatnia prosta i za chwilę koniec trzymam kciuki, niech Maluszek nie czeka do ostatniej chwili

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Co do kuriera z Pocztexu (6-ego nadana paczka) dziś powinien być! wrrr….kpina jakaś, tym bardziej, że zaraz przyjeżdża kuzynka i idziemy do parku, już 3 dni siedzę w domu jak trusia, niech zostawia awizo i spada
Co to za jakiś facet u mnie jest kurierów dwóch, jak nie ma mnie w domu, to dzwonią, że jest paczka i czy będę później albo jutro. Nawet się dziwiłam, że na poczcie takie cuda, do czasu aż jednemu się wyrwało, że za dostarczoną paczkę dostają pieniądze i lepiej im się opłaca zadzwonić i umówić, niż zostawić awizo.

Cytat:
Odnośnie wizyty wczorajszej: Kubuś waży 2800 g wody ok, szyjka 2,5-2,7 cm. pobrany GBS. Termin teraz na 3o czerwca, co pokrywa się z usg z 10 tyg ciąży (a to niby najbardziej wiarygodny pomiar ustalenia TP)
To już też ładniutko

Cytat:
Hej. Ja po wizycie dzis. Młody wazy 2800 pod koniec 33tygodnia. Lekarka mowila ze gdybym teraz zaczela rodzic to oni juz nie hamują przy takiej masie.
O, a mojemu kazał jeszcze przynajmniej z dwa tygodnie poczekać, a wiele lżejszy nie jest
Ale niech się tam nam maluchy nie pchają na świat za szybko, niech sobie poczekają jeszcze trochę

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2016-06-10 o 12:18
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 12:18   #2793
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Czekam do okulisty. Nudy na pudy...
Stary 2016-06-10, 12:28   #2794
pszczolinka
Raczkowanie

Aclerya, trzeba było pisać to byśmy się wzajemnie wspierały. Ja też mam cukrzycę wykrytą już 13tc, cały czas dieta. A jak u Ciebie? Na 500 pomiarów, 25 razy miałam cukier przekroczony, więc chyba nie tak źle, czasem sama zgrzeszyłam.
Monian, Wesola_Ania gratulacje maluchów, niech sobie jeszcze rosną spokojnie.
Cala_w_kwiatkach, mój synek też ma dużą główkę na 39tc, a brzuszek i kość udowa na 35 tc (80centyl), czyli tak jak być powinno. Chyba nie ma się czym przejmować, gorzej z porodem i dużą główką.

Ja dziś od rana najpierw lab i pierwszy raz babeczki mnie puściły i dobrze, bo miałam rano niski cukier, zjadłam pół kanapki, bo musiałam jeszcze młodą do pkola odprowadzić i pojechać tramwajem, więc bym padała. Myślę, że aż tak wyników morfologii i ft4 to nie zmieni.
A teraz kulinarnie się spełniam:
1. Ciasto z groszkiem, to wersja zdrowa dla mnie. Jadłam u koleżanki i mi smakowało, a to przepis jak by któraś miała ochotę:

2. a dla męża i córeczki już nie dietetyczne: letni deser z truskawek i mango. W tesco przecenili mango na 3zł/szt to żal nie wykorzystać:
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...skawek-i-mango
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 12:29   #2795
confused women
Zakorzenienie

ANANKA, o 16 jestem myślami z Tobą

MONIAN, ale waga, mały klocuszek już! Będzie sporych rozmiarów dziecię w 40tyg

Ja na spokojnie dziś wzięłam się za ogarnianie pokoju kąpielowo-przewijakowego, wanienkę wrzuciłam do wanny i ładnie ją wyczyszczę, rozebrałam matę edukacyjną i co do prania to poszło do pralki i wyciągnęłam karuzelki i też co się da to wypiorę a resztę wyczyszczę.

Znowu wizytę mi przełożyli, miała być 15go a mam przyjść 16go, nie lubię tego, zwłaszcza teraz gdy się niepokoję o wagę małego Jedyny plus taki, że nowa godzina dużo bardziej mi pasuje.

Także ARIDA proszę o zmianę u mnie, wizytuję jednak 16go
Stary 2016-06-10, 12:31   #2796
Elrosa
Zadomowienie

Heh, postanowiłam w końcu zamówić to łóżeczko i kołyskę, bo czas depcze mi po piętach. Na stronie producenta koszt wysyłki 60 zł... no nie powiem, oko mi trochę zbladło. Przejrzałam allegro - znalazłam konto producenta, ten sam zestaw 80 zł taniej (wysyłka gratis, kołyska tańsza o 20 zł). Tylko kołyska z aukcji biała, a chciałam biało-sosnową. No nic, napisałam im wiadomość, czy mogliby mi zrobić dwukolorową, odesłali mnie do zamówienia na ich stronie.

I teraz nie wiem. Brać od razu bez gadania tą białą (w pierwszej wersji miała być właśnie ta, zmieniłam zdanie gdy zobaczyłam tę dwukolorową ), czy napisać, że na Allegro jest 80 zł taniej i taka kwota robi mi sporą różnicę? boję się, że zamiast obniżyć cenę na swojej stronie zlikwidują mi obniżkę na Allegro

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Aaaaa, i jeszcze zadzwonili ze sklepu, że możemy odebrać wózek ale że sklep daleko jest, a mąż niedysponowany to poprosiłam o przywiezienie do nas i będzie dopiero w poniedziałek

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2016-06-10 o 12:42
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 12:43   #2797
olutka
Zakorzenienie

IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Heh, postanowiłam w końcu zamówić to łóżeczko i kołyskę, bo czas depcze mi po piętach. Na stronie producenta koszt wysyłki 60 zł... no nie powiem, oko mi trochę zbladło. Przejrzałam allegro - znalazłam konto producenta, ten sam zestaw 80 zł taniej (wysyłka gratis, kołyska tańsza o 20 zł). Tylko kołyska z aukcji biała, a chciałam biało-sosnową. No nic, napisałam im wiadomość, czy mogliby mi zrobić dwukolorową, odesłali mnie do zamówienia na ich stronie.

I teraz nie wiem. Brać od razu bez gadania tą białą (w pierwszej wersji miała być właśnie ta, zmieniłam zdanie gdy zobaczyłam tę dwukolorową ), czy napisać, że na Allegro jest 80 zł taniej i taka kwota robi mi sporą różnicę? boję się, że mi wtedy zamiast rabatu na swojej stronie zlikwidują obniżkę na Allegro

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Aaaaa, i jeszcze zadzwonili ze sklepu, że możemy odebrać wózek ale że sklep daleko jest, a mąż niedysponowany to poprosiłam o przywiezienie do nas i będzie dopiero w poniedziałek

Ja bym do nich napisała...
Swoją drogą trochę to dziwne (albo ja czegoś nie rozumiem) -na moją logikę skoro dwukolorowa nie jest cała malowana, powinna być tańsza...

I super, że wózek już czeka
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 12:51   #2798
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Ja bym do nich napisała...
Swoją drogą trochę to dziwne (albo ja czegoś nie rozumiem) -na moją logikę skoro dwukolorowa nie jest cała malowana, powinna być tańsza...

I super, że wózek już czeka
Tak myślę, że chyba mają już ten kolor na stanie, stąd promocja (może ktoś zwrócił, w końcu kupowane przez internet), bo dostępny jest w 2 dni, a mój na ich stronie - w 2 tygodnie
Stary 2016-06-10, 12:56   #2799
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

I teraz nie wiem. Brać od razu bez gadania tą białą (w pierwszej wersji miała być właśnie ta, zmieniłam zdanie gdy zobaczyłam tę dwukolorową ), czy napisać, że na Allegro jest 80 zł taniej i taka kwota robi mi sporą różnicę? boję się, że zamiast obniżyć cenę na swojej stronie zlikwidują mi obniżkę na Allegro

Hmm chyba brałabym białą kolyskę. Daj proszę linka do niej zastanawiam się nad kupnem kołyski. Niby mam kosz Mojżesza, ale nie mam do niego pościeli. Jest jakaś żółta i używana, a ja nie wiem jak ją założyć.

Próbuję ogarnąć pokój młodego. Zrobiłam ciasto na tartę, chłodzi się w zamrażarce.

Z cyklu dobra teściowa: mąż dzisiaj do mnie rano, żebym sobie więcej poleżała, bo muszę siły na poród zbierać.. A teściowa: co ma leżeć? Przecież chora nie jest. Ja z Tobą w ciąży do samego końca biegałam. Mąż, że lekarka prosiła, żeby się oszczędzać, teściowa: że teraz to te kobiety takie słabeuszki z siebie robią. Nie wytrzymałami powiedziałam, że widzę, że teściowa medycynę skończyła, bo lepiej się zna niż lekarz :-D

No, więc.. jako słabeuszka i leń robię sobie przerwę na leżenie.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:00   #2800
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Hmm chyba brałabym białą kolyskę. Daj proszę linka do niej zastanawiam się nad kupnem kołyski. Niby mam kosz Mojżesza, ale nie mam do niego pościeli. Jest jakaś żółta i używana, a ja nie wiem jak ją założyć.
Tylko proszę, nie wykupcie mi wszystkich
http://allegro.pl/kolyska-eccoanimal...250915524.html
Jakaś bardzo szałowa w sumie nie jest, ale to i tak tylko na pierwsze miesiące. Napisałam do nich, dobrze, że policzyłam jeszcze raz, bo jednak różnica jest mniejsza (dodanie kołyski zmieniło koszt wysyłki z 0 na 20 zł, no ok...), ale tak czy siak - na Allegro taniej
Stary 2016-06-10, 13:11   #2801
deksterowa
Zakorzenienie

Ja dziś poszukuje chusty ale jak widzę ceny to mi słabo. Nie wiem nawet czy polubimy się z chustami, zresztą planuje używać raczej w domu i ogrodzie a nie na dłuższe wyjścia i żal mi wydawać tyle kasy...

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 13:12   #2802
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Ja dziś poszukuje chusty ale jak widzę ceny to mi słabo. Nie wiem nawet czy polubimy się z chustami, zresztą planuje używać raczej w domu i ogrodzie a nie na dłuższe wyjścia i żal mi wydawać tyle kasy...
Mi też słabo jak patrzę na ceny.... I chyba odpuszczenie z tego powodu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:16   #2803
Arida_
Zadomowienie

Jesteście potworne z tym jedzeniem! Wróciłam z warzywniaka z kalafiorem na zupe, wchodze a te mówią o drodżówkach z truskawkami
Nie mam siły znowu wracać na IV pietro
Elrosa super, że wizyta udana
Stanik miękki znalazłam w rozmiarze za 199 zł troche drogo :/ Jak znajde coś godnego polecenia to się podziele linkiem.
Ale jestem pod wrażeniem, że tak trzymasz diete! Nigdy nie soliłam dużo, ale owoców sobie nie odmawiam, wręcz przeciwnie, codziennie coś pożeram. Kiedy jak nie latem
Cytat:
Witam się w 36tc i w dziewiątym miesiącu. Proszę o kciuki o 16, bardzo, bardzo się stresuję dzisiejszą wizytą. W nocy kilka razy dzisiaj wstawałam, było mi niedobrze i wymiotowałam, teraz Tż mi chyba odpuści te wieczorne kolacje
kciuki ogromne, oby waga podskoczyła!!

Kamila, masakra z tymi cenami! Może własnie poszukaj czegoś uzywanego

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Ja nie mam na tyle sił, zeby Cię kopnąć
Sama siedze w ręczniku na głowie, chyba juz mi włosy pod nim wyschły
lenistwo level hard!

Cytat:
Pięknie!

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

A jesteście na chustowej grupie sprzedażowej na fb?
Można znaleźć za 120-150 zł
Albo na stronie LittleFrog raz w mcu jest wyprzedaż 20 %
Stary 2016-06-10, 13:18   #2804
deksterowa
Zakorzenienie

Jestem na fb, właśnie znalazłam jedna, ale jestem druga, zobaczymy. Niektóre i tak wystawiają za jakieś miliony te chusty.

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-06-10, 13:19   #2805
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Witaj U nas miejsca pod dostatkiem tylko wiesz, to mocno gadatliwy wątek

Ideolo

Wyszło ci ostatecznie te 200 dolców czy powywalałaś coś z koszyka? Jak znalazłaś jakieś fajne rzeczy to powrzucaj jakieś linki, my tu łase na tanie cudeńka

Ja na bożenie nigdy nie czułam małego (jak to dziwnie zabrzmiało ) Może jeszcze wszystko przede mną
Hahaha

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 13:21   #2806
Arida_
Zadomowienie

A Munia się już odezwała po swojej wyprawie?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Jestem na fb, właśnie znalazłam jedna, ale jestem druga, zobaczymy. Niektóre i tak wystawiają za jakieś miliony te chusty.
hehe no jak widzę, że za kawałek szmatki wołają coś około tysiaczka to tego hmmm
Ale mi wpadła w oko jedna za około 220 zł, dzięi Bogu że tą mgiełkę robią tylko z odcieniem różu, wiec nie kupie dla chłopaka
Stary 2016-06-10, 13:23   #2807
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Kilka stron wcześniej pisalyscie o kluciu w szyjce? Co to był za objaw? Bo nie mogę znaleźć. Tak mnie dziś kluje ze się w pół zginam, chodzić nie idzie w Carrefour byłam to myślałam że urodze😡

Są takie podorobione o-bagi gumowe fajne nawet za 69.90. Zawsze to lepiej niż 400. Chyba kupie na lato 😊
Gdzie sa te podróbki?

Stary 2016-06-10, 13:23   #2808
deksterowa
Zakorzenienie

Ja z różem tez nie kupię bo mąż ma nosić ;D

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-06-10, 13:24   #2809
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 36tc i w dziewiątym miesiącu. Proszę o kciuki o 16, bardzo, bardzo się stresuję dzisiejszą wizytą. W nocy kilka razy dzisiaj wstawałam, było mi niedobrze i wymiotowałam, teraz Tż mi chyba odpuści te wieczorne kolacje
Trzymam mocno i daj znać po wizycie

Stary 2016-06-10, 13:24   #2810
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Pełna gama rozmiarów ciekawe, co w takim razie mają sobie napisać firmy mające w ofercie miski powyżej G, albo taka Ewa Michalak...

Ja bym poszła. Sama chodzę ostatnio spuchnięta jak balon i dziś na wizycie lekarz mnie trochę wystraszył (3,5 kg w 2,5 tygodnia...). Tak jak Arida mam kontrolować ciśnienie i białko w moczu, a do tego jeszcze bezwzględnie przestrzegać diety cukrzycowej (głównie ze względu na ilość białka), zero soli, żadnych słodyczy, owoców też minimalnie, a arbuza wcale ;( podobno to wpływa na magazynowanie wody.

Witaj! Też jestem z Wrocławia - Krzyki/Tarnogaj
A propos Magnolii, u nas funkcjonuje jako Magnojnia - na początku działalności mieli pewien incydent, pękła rura od kanalizacji i na jakąś kobietę spadł deszcz... bynajmniej nie złota

Melduję się po wizycie! Klusek w 33+5 waży już 2.5 kg, miejsce mu się kończy, wód mam 15 (ale nie wiem, jakich jednostek, nie litrów przecież ), nóżki nadal 10 dni do tyłu, za to głową nadrabia o 2 tygodnie. Pierwszy raz wylazł wagą poza 50 centyl, to chyba zasługa głowy

Gratuluję wizyty niezła waga już

Cytat:
Trzymamy mocno wszystkie kciuki z Lailą za Was, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Przepraszam ze się tyle nie odzywałam ale miałam straszne zawirowania w życiu.
Okazało się ze mam cukrzyce ciążowa i troche mnie to podłamało na początku, pozniej musiałam zmienić lekarza z prywatnego na NFZ, bo zmienili mi pakiet medyczny w pracy na taki który mi w ogóle nie odpowiadał. O matko ile ja się nadenerwowalam aby mnie w ogóle przyjęli na wizytę NFZ to moje. A lekarz jest okropny, ale juz chodzę do niego do końca bo nie ma co kasy wydawać kiedy wszystko jest w porządku.

U mnie obecnie 36+4, w poniedziałek bedzie juz skończony 37 tydzien a wiec ciąża donoszona ❤️
Ze względu na cukrzyce muszę urodzić do terminu czyli do 4 lipca, jezeli samo się nie zacznie to wywołanie. Wole aby się samo zaczęło oczywiście, i juz zaczyna się u mnie te oczekiwanie, ale pamietam ze w pierwszej ciąży tez tak miałam, ze czekałam i czekałam po tym 37 tygodniu na poród i musieli my wywoływać po terminie i tak
Dlatego teraz nie łudzę się ze urodzę przed terminem, a z drugiej strony mam nadzieje ze urodze po wypłacie bo na l4 jest większa :p

Jakiś miesiąc temu dostałam strasznego syndromu wicia gniazda. Zrobiłam generalne porządki w całym domu! Az sama jestem w szoku ze dałam radę, a zaczęło się od tego ze gdzieś wyczytałam o japońskiej metodzie składania ubrań i złożyłam jedna koszulkę córki dla spróbowania i tak mi się spodobało ze wszystkie ciuchy tak poukładałam swoje, męża, córki no i nienarodzonego jeszcze Gabrysia. Potem zaczęłam sprzątać wszystko jak leci, szafę w przedpokoju z duperelami, nawet pawlacz co było chyba najgorsze. A teraz z kolei od kilku dni mam taki spadek energii ze tylko bym leżała w łożku lub na kanapie.

Usg ostatnie miałam w 34+2 tc i mały ważył wtedy 2397 gram. Następne usg mam w środę. Rozpycha się niemiłosiernie w brzuchu. No i od 34 tygodnia co tydzien muszę chodzić na ktg ze względu na ta cukrzyce. I tez mi się nie chce tam jeździć bo pół Warszawy muszę przejechać do tego szpitala. Męża juz nie chce ciągać bo wcześniej z pracy ciagle wychodził aby mnie zawozić na wizyty ale za duzo się tego zrobiło, czasem to myślałam tam byc dwa razy w tygodniu, bo raz wizyta u gina, to u diabetologa, a to usg albo ktg, a maja głupia zasadę ze na NFZ to tylko jedna wizyta dziennie...

Do porodu mam chyba juz wszystko gotowe. Musiałam sobie specjalna torbę kupić, bo przecież szpital tyle rzeczy wymaga, same podkłady na lozko zajmowały mi polowe walizki w która zamierzałam się spakować :/ no i coś czuje ze jak w końcu pojadę do porodu to dostanę ochrzan za wielkość torby ale mam to gdzieś, ważne ze wszystko co mi będzie potrzebne będę miec.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O losie, na prawdę nieźle zawirowania,
ale już końcówka, niedługo się zobaczycie z maluszkiem odwiedzaj nas częściej!!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Oczywiście jak wywiesiłam.pranie na balkon to się rozpadało. Teraz za to chciałam odkurzyć ale pralka chodzi i jak włącze odkurzacz to mi korki wywali. Więc biorę się za nowe hybrydy

Hahaha padlam, korki jej wywali to hybrydy zrobi przyjedz mi też zrób coś ładnego

Cytat:
Aclerya, fajnie, że wróciłaś do nas

Elrosa gratulacje, ale ładna waga Dzieciaczka!

Witaj Miquesi! ja też z Wrocławia, krzyki/klecina, a Ty skąd jesteś? (nie wiem czy nie ominęłam przypadkiemâ�Ś). Rodzić będę na Klinikach, też mam tam lekarza, a Ty do kogo chodzisz?

Co do kuriera z Pocztexu (6-ego nadana paczka) dziś powinien być! wrrrâ�Ś.kpina jakaś, tym bardziej, że zaraz przyjeżdża kuzynka i idziemy do parku, już 3 dni siedzę w domu jak trusia, niech zostawia awizo i spadaâ�Ś

Odnośnie wizyty wczorajszej: Kubuś waży 2800 g wody ok, szyjka 2,5-2,7 cm. pobrany GBS. Termin teraz na 3o czerwca, co pokrywa się z usg z 10 tyg ciąży (a to niby najbardziej wiarygodny pomiar ustalenia TP)

Ananka, powodzenia Kochana dzisiaj!

Łoooo też już niezly klocuszek, gratuluję

Cytat:

Nastepny paker
, super że wszystkie wizyty udane )))

Cytat:

Próbuję ogarnąć pokój młodego. Zrobiłam ciasto na tartę, chłodzi się w zamrażarce.

Z cyklu dobra teściowa: mąż dzisiaj do mnie rano, żebym sobie więcej poleżała, bo muszę siły na poród zbierać.. A teściowa: co ma leżeć? Przecież chora nie jest. Ja z Tobą w ciąży do samego końca biegałam. Mąż, że lekarka prosiła, żeby się oszczędzać, teściowa: że teraz to te kobiety takie słabeuszki z siebie robią. Nie wytrzymałami powiedziałam, że widzę, że teściowa medycynę skończyła, bo lepiej się zna niż lekarz :-D

Twoja teściowa zgarnia wszystko, patrzyłas czy na ali nie mają wiatrowek?

Ja wróciłam do domu po maratonie. U rodzinnego wizyta spoko, ciśnienie ok mocz czysciutki, serduszka posluchalam, pojechałem zawieźć zwolnienie i zapytać kiedy mi wyplaca moje eurasy. I dobrze że się spytalam bo muszę donieść pierdyliard dokumentow.... Nosz kur... Nawet nie poinformuja człowieka... Więc musiałam jechać do pracy wziąć kilka papierkow, wypełnilam co miałam wypełnić, muszę znaleźć wyciąg z banku z 6 miesięcy i w poniedziałek jadę do nich.... ☠☠☠... Irlandia... Ciemnogrod!!!!
W pracy za to super pozytywnie, pośmialam się że wszystkimi ale uznałam że mają tam taki ukrop że nie dalabym już rady...
Także jestem w domu na szybko coś zjeść, zrobić szybko obiad i zaraz po tz do pracy muszę jechać i na zakupy i jak wrócę to padnę na gebe....
W ogole dziś pierwszy raz ruszyłam sama w miasto autem, jak mus to mus
Dobra kończę rozprawke, wyzalilam się, lepiej mi

Edytowane przez eskav8
Czas edycji: 2016-06-10 o 13:27
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:27   #2811
confused women
Zakorzenienie

MAMANINY, ta Twoja teściowa to naprawdę jakiś strasznie wredny człowiek musi być, o dziwo nawet nie udaje, że jest inaczej tylko wali wprost co myśli..masz cierpliwość do niej, naprawdę

ELROSA, ja bym brała pewnie tańszą jak się nie uda wynegocjować niższej ceny tej dwukolorowej. Zwłaszcza, że tak jak piszesz, kołyska i tak tylko na chwilę będzie
Stary 2016-06-10, 13:28   #2812
Iza0808
Rozeznanie

Bluesky w Carrefour są po 69.90. Kupiłam w końcu 😆
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:29   #2813
Arida_
Zadomowienie

Iza - kłócie w Bożenie, to nie objaw skracającej się szyjki, ale twgo, że dziecko wstawia się w kanał

Obagi sa w cerfie

Eska, to miłego latania
Nastawiłam zupę i leżę W ten sposób chyba małego nie wygonie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 13:31   #2814
alloffkowa
Zakorzenienie

Uwielbiam Ali. Chyba pierwszy raz tak mi się spododał jakiś kolor na paznokciach 1465561881528.jpg

Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-10, 13:33   #2815
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Są takie podorobione o-bagi gumowe fajne nawet za 69.90. Zawsze to lepiej niż 400. Chyba kupie na lato 😊
o feeee nie kupuj podróbek. Pomijając aspekt moralny te gumowe podróbki są ciężkie, sztywne, śmierdzące i wyglądają mega tandetnie.

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak rano dalej jestem mocno spuchnieta to jest to powod do szybszej kondultacji z lekarzem?
akurat wczoraj słyszałam jak położna mówiła, że jak obrzęki są dalej rano po przebudzeniu to podejrzana sprawa i warto to skonsultować z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamalam się cenami wczoraj
Za mały przewijak dałam 17 euro fakt, że z takiego materiału, że można go wytrzeć i nie wsiaka... ale jednak drogo.

A wanienki.... noł komment... około 30 euro u mnie w mieście.
przewijak jeszcze pół biedy, ale za wanienkę to faktycznie drogo :/ Chyba, że to ta wypasiona składana na płasko

Cytat:
Moja lekarka mówiła tez ze juz w 34 tygodniu nie hamują porodu bo już bezpiecznie jest. Ale wole jeszcze trochę potrzymać
moja to samo dziś mi powiedziała. I co mnie bardzo zaskoczyło, twierdzi, że dziecko mi mocno naciska na szyjkę i mam dużo leżeć jak chcę donosić ciążę Nie spodziewałam się takich informacji dzisiaj.

Cytat:
Moja co prawda ma chyba podobną opinię ale nie mówi tego głośno i wprost. Raz tylko jak mąż mnie zapytał czy czuję się na siłach gdzieś z nim jechać i załatwić kilka spraw to oburzona zapytała "no co Ty się jej pytasz?! A czym niby miałaby być zmęczona?!"
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:37   #2816
olutka
Zakorzenienie

MamaNiny, brak słów na teściową...

Eska, ale niefajnie z tymi formalnościami

Mnie mój tż dziś zjeżył - napisałam mu, że mi tak słabo a on mi odpisał, że przecież jestem w ciąży, to jakbym się chciała czuć...
Na szczęście sam się szybko zreflektował, że to nie był odpowiedni komentarz i zadzwonił, że zaraz wyskoczy z pracy na rynek po świeże owoce i mi je szybciutko dostarczy na poprawę nastroju

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Uwielbiam Ali. Chyba pierwszy raz tak mi się spododał jakiś kolor na paznokciach Załącznik 6476041

Masz talent profesjonalnie zrobione pazurki

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
o feeee nie kupuj podróbek. Pomijając aspekt moralny te gumowe podróbki są ciężkie, sztywne, śmierdzące i wyglądają mega tandetnie.

akurat wczoraj słyszałam jak położna mówiła, że jak obrzęki są dalej rano po przebudzeniu to podejrzana sprawa i warto to skonsultować z lekarzem.

przewijak jeszcze pół biedy, ale za wanienkę to faktycznie drogo :/ Chyba, że to ta wypasiona składana na płasko

moja to samo dziś mi powiedziała. I co mnie bardzo zaskoczyło, twierdzi, że dziecko mi mocno naciska na szyjkę i mam dużo leżeć jak chcę donosić ciążę Nie spodziewałam się takich informacji dzisiaj.

Moja co prawda ma chyba podobną opinię ale nie mówi tego głośno i wprost. Raz tylko jak mąż mnie zapytał czy czuję się na siłach gdzieś z nim jechać i załatwić kilka spraw to oburzona zapytała "no co Ty się jej pytasz?! A czym niby miałaby być zmęczona?!"

Taki komentarz by mnie chyba zabił...

Ja bym podróbki obaga też nie kupiła. W zeszłym roku widziałam i mnie aż odrzuciło
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:38   #2817
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam Ali. Chyba pierwszy raz tak mi się spododał jakiś kolor na paznokciach [/URL]
ładny kolorek. Sama tak równiutko umalowałaś?
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 13:43   #2818
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ładny kolorek. Sama tak równiutko umalowałaś?
Jaaakie tam równiutko sama sama

Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-10, 13:45   #2819
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba bym wywalila z domu!!!

Cytat:

Zaciskamy nóżki i nie rodzimy przed lipcem...

Kolejna super teściowa... skąd obecnie się biorą!
Stary 2016-06-10, 13:45   #2820
BlueSky14
Zadomowienie

Jak zwykle zdjęć nie widze na fonie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości