|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
O nie, też nie mogę rodzić w finał. My nie oglądamy, bo Tż dalej w pracy, a samej mi się nie chce. Znajomi zaprosili na mecz, ale nie będę mu nawet mówić, żeby się nie denerwował, pewnie i tak jest zły, że nie może obejrzeć.
Wogóle wczoraj mnie mocno zaskoczył. 28 czerwca mamy rocznicę i szukałam sobie jakiegoś ładnego prezentu, nie jest to okrągła rocznica, bo 8, ale zaraz zostanę mamą, więc uznałam, że zasługuję na coś ładnego. Wymyśliłam sobie, że chcę jakąś biżuterię. Parę dni przeglądałam naszyjniki i znalazłam 5 modeli, które mi się podobały. Jeden szczególnie, ale trochę drogi, więc nawet nie chciałam go na ten namawiać. Pokazałam, które i mówię, żeby wybrał, który chciałby dla mnie. No i wskazał mojego faworyta. Potem pokazałam z cenami, to trochę mina mu zrzedła. To dodał, że zaraz się córeczka urodzi i zasłużyłam. W poniedziałek jedziemy odebrać |
|
|
|
#3002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, kupujecie już teraz w razie W te rurki antykolkowe ??? Ja nie wiem czy kupować?? |
|||
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olutka mi sie fajnie ciasto wyrabialo. Na poczatku sie klei ale pozniej jest dpoko. A robil w misce? Moze wprawy nie ma 😂 ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Aaaa i gdyby kogos zainteresowalo... New Front Closure High Grade Seamless Cotton Maternity Bra Clothes For Pregnant Women Gestante Breastfeeding Nursing Bra http://s.aliexpress.com/ENvEFvMR (from AliExpress Android) Zamowilam na probe |
|
|
|
|
#3004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jaaa niestety
ale mam paprykowe chio chips i cebulkowe pringelsy niestety nie man bavarii, któras mi tu smaka narobila:pCytat:
Ło jenyyy jaka maleńka..Ale przeslodka ![]() Cytat:
no już połowa obrony za tobą tz zrekompensowal te gacie w kuchni ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Allofkowa nie mam Windi, Katarka itd.. bedzie potrzeba to apteki są 24h
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Więc nie biorę. Katarka w ogóle nie kupuje. Kupie sopelka..dwie znajome mi odradziły katarek. Ich dzieci się bały go...
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
mezzaluna- ale miałaś nieprzyjemną sytuację. Też bym się wystraszyła. Dobrze, że tak tam o ciebie zadbali i zbadali, jak trzeba.
A nie masz tak, że jak się kładziesz na plecach to zaczyna się ruszać? U mnie to zawsze działa. Teraz ruchy mogą być też delikatniejsze, bo wcześniej to były mocne kopniaki, a teraz już bardziej delikatne przeciąganie, bo nie mają zbyt wiele miejsca, tak mi ostatnio mówił lekarz po ktg, żeby brać na poprawkę, że te ruchy będą coraz słabsze, ale ważna jest ich systematyczność. nitik- ogromne gratulacje dla ciebie. Na prawdziwej obronie na pewno sobie poradzisz. Super, że Tż stanął na wysokości zadania i naprawdębardzo się postarał i wspierał. Super, że masz obok siebie kogoś na kogo możesz zawsze liczyć. A gdyby nie te drobne niedociągnięcia z jego strony to miałabyś za idealnie= nudno
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano pierwszy raz wyrabiał ![]() To był jego debiut ![]() Fajnie się ten stanik zapowiada -jak przyjdzie koniecznie daj znać jak wrażenia! |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Mezzaluna- to córa mamie strachu napędziła. Ale najważniejsze że ostatecznie wszystko dobrze się skończyło i ładnie cię przebadali
Trzymam kciuki za większą aktywność małej jutro ![]() Ananka- ale miły gest ze strony męża Nutik- no to teraz już obrona pójdzie gładziutko, no i mąż się zrehabilitował ![]() Alloffkowa- kawka "Bocianek" Medeli. O taka: https://www.mlekolandia.pl/medela-ka...24-k-673-715-p Ja rurkę antykolkową kupiłam Kosztowała chyba 6 zł więc koszt niewielki a może się przydać (oby nie w sumie ) A jakie to maleństwo jest, nie wiem dlaczego myślałam że ona jest pokaźniejszych rozmiarów.
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Super za te wszystkie stresy chociaż nagroda odpowiednia chociaż i tak najlepszymi nagrodami będą nasze dzieciaczki
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby jutro mnie pokopała, mimoza Ale powiem Wam, że po raz pierwszy poczułam taki atawistyczny strach o dziecko i poczułam się w pełni mamą |
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i faktycznie się udała, do tej pory nie wiemy w kogo no i z waga i wzrostem jest super - ma ponad 3 lata, metr wysokości i wazy ponad ponad 15 kg wiec nie ma co się przejmować mała waga. Moja przyjaciółka tez urodziła córkę która przy wyjściu ze szpitala ważyła niecałe 2,5 kg, teraz ma 10 miesięcy i wszystko nadrobiła Cytat:
dziękuje malutka była ale przesłodka ![]() Ja kupuje rurki Windi, przy małej uratowały mi zdrowie psychiczne :P i od razu działały, jak tylko małej zaczynał się atak kołki czy bolał brzuch od gazów to rurka w pupę i wszystko odchodziło i mała od razu się uspokajała i przestawała płakać. Ja się śmieje do mojego ze będę pewnie rodzic gdy Polacy bedą mieli mecz o wszystko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Mezzaluna - ale akcja, ale dobrze ze mili na IP i ci ładnie przebadali
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ☺ Ananka- super że nie musiałaś w szpitalu zostawać Nutik- gratuluję udanej obrony próbnej no i męża 😊 Oj kobiety jak nie alie to jedzenie 😀 ja się wciągnęłam dziś w szycie i 200 postów do nadrobiłam jak weszłam 😱 gaduły! Jak tak dalej pójdzie to zaraz zaczniemy ten X wątek - porodowy 😝 Kattoo - fajny ten stanik muszę takiego na allegro poszukać bo te z HM jednak mnie drapią a z alie to może nie przyjść przed porodem 😀 |
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Munia nic a nic się nie odzywała??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-2-0510 Windi też widziałam że można kupić na sztuki, wychodzi ok 3,5 zł więc przy okazji innych zakupów można się skusić na próbę. |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia,probowalam zrobic zdjecie,ale moj aparat jakos tego nie potrafi uchwycic. Lampka swieci dosc jasno. Ja synka przebieram wieczorem przy niej. Ale czy ona jest wystarczajaca do zmiany pieluszki to nie jestem do konca przekonana. Chociaz moze i tak. Wlasnie ciagle to rozwazam.. powiem tak- jesli bedzie stala blisko przewijaka to na pewno da rade. Jesli w jakiejs odleglosci to moze tak a moze nie. Mimo to uwazam,ze lampka jest super i i tak bym ja kupila ☺
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem.
Wizyta u diabetolog szybka, sprawna. Cukrzycy wg niej nie mam, ale zaleciła samokontrole jak dotychczas, więc obejdzie się bez wizyt w Poznaniu czy gdziekolwiek i chwała Najwyższemu za to, bo chyba bym urodziła wlokąc się tymi pkp i pks. Dzieki więc za kciuki ![]() Nadrobie Was jutro ![]() Dobrej nocki
|
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...Tz przywiózł mi tabisia i skończyłam właśnie was nadrabiać bo na smartfonie tylko fb ogarniam...
Fenoterol pomaga i skurcze się póki co wyciszyly ...oby tak dalej |
|
|
|
#3021 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro diabetolog nie widzi cukrzycy to sprawa jasna. Cieszę się że wszystko dobrze się skończyło ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Mam nadzieję że pożegnasz się już że skurczami na dobre.
|
||
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Ciesze się ze kończymy dzień pozytywnymi wiesciami. Jakiś magiczny ten lipcowy wątek
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt.
Flowerbombka, super że jest lepiej, życzę Ci spokojnej nocy Wstępnie mam gotowy pokój. Czekam na dekoracje. Mam szare zasłony i myślałam o szarym dywanie, ale jak tak patrzę, to uważam, że turkus /mięta będą lepsze. Zasłony oczywiście pod kolor. Jak myślicie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I chyba żałuję, że nie pomalowałam na biało mebelków Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2016-06-11 o 13:08 |
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Jestem za turkusem bo ożywi pokoik. A białe mebelki już mi wychodzą gardłem bo prawie każdy ma ;( a to ma być męski pokoik :P mam podobna kolorystykę do twojej,tylko ze meble sonoma + turkus. Myślę nad dodatkami
|
#3025 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MuniaMusia dobrze, ze qszystko ok ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() Moj za tydzien konczy 3latai powoli do 13,5 dobija ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
![]() Ja bylam wczoraj ze skierowaniem i odnioslam wrazenie, ze jestem straszna panikara ![]() Jakby mnie lekarz nie kierowalbto bym nie szla bo mam ciekawsze rzeczy do roboty niz siedziec caly dzień w duchocie szpitala... ale takie mamy realia ![]() Kciuki za jutrzejsze ruchy ![]() Cytat:
![]() Teraz to juz tylko formalnosc ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3028 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz tam wszystko, co potrzebne! Ja też jestem za dodaniem turkusu, żeby trochę ożywić i pociagnąć temat kolorystycznie od tych literek. Np ten dywan z IKEA turkusowy Himmelsk ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że szczegół z gaciami zapadł Ci w pamięć. No taki już mój mężuś urokliwy. U mnie w domu rodzinnym to by było nie do pomyślenia, a mój mąż wychował się w takim luźnym domu i szczerze przyznam, że chociaż mnie takie podejście czasem denerwuje, to jednak częściej śmieszy. On ma swój urok, ta ciapa moja. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że noc spokojna była. Daj znać co i jak! |
||||
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj pisałam na FB bo z telefonu mi jakoś wizaz nie działa...wczoraj trafiłam do szpitala..ze 3h córa się mega mocno ruszała bez przerwy i poszłam kontrolne na ktg i wyszły skurcze....po 2 h miałam powtórne ktg i wyszły jeszcze większe a do tego zaczęłam je bardzo czuć...myślałam że zaczynam rodzić
![]() Dostałam na 12 h pompę z fenoterolem, sterydy na plucka i Narazie jestem na obserwacji...Laura waży 2300 g, 34 tc...szyjka cała, długa i zamknięta...cora musi jeszcze posiedzieć... Dziś po wynikach badań może jeszcze zastrzyki żelaza dostanę...ech... Po tym fenoterolu pierwszy raz od nie wiem kiedy mam miękki brzuch...od dawna miałam twardy ale myślałam że to córa kręgosłupem się wypina.... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2016-06-11 o 06:58 |
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Pospalas troszkę? Skurczybyki się powtorxyly?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Cieszę się, że nie musicie być w szpitalu.

Oby jutro mnie pokopała, mimoza 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

[od 10.09.2011]

i od razu działały, jak tylko małej zaczynał się atak kołki czy bolał brzuch od gazów to rurka w pupę i wszystko odchodziło i mała od razu się uspokajała i przestawała płakać.