|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie Hania budzi się od razu głodna, bardzo głodna. Na przewijaku już palce do buzi i cmoka szukając mleka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Poranne karmienie zakończone, pranie nastawione idę dalej spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cierpliwość piękna kołyska i koniecznie pochwal się zdjęciami z sesji ![]() Zabcia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Witam się z rana w dwupaku
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze raz GRATULACJE Aniu!
Dzielna z Ciebie mamusia! Witamy największą strojnisię na wątku ![]()
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61597716]
Cierpliwość piękna kołyska i koniecznie pochwal się zdjęciami z sesji ![]() Witam się z rana w dwupaku [/QUOTE]Dzięki Pochwalę się jak tylko je dostanę (o jakieś bardziej przyjaznej porze piszę do babki, że chyba maila się zapisała:/)Dzanet... Ty widziałaś że praktycznie jesteśmy następne na liście? ![]() Bo Olek już pewnie wyskakuje z brzucha (masuriangirl ), a kolejka mama się nie udziela..No ale przydałoby się teraz kilku facetów, wiec pewnie nas wyprzedzą.. zabcia spełnienia marzeń! Wiem, co u Ani, to mogę dalej spać ![]()
|
|
#2616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ! ![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- Cytat:
Wszystkiego najlepszego Cytat:
Na żądanie zdarza sie ze za godzine jest znow głodny a nieraz po 3-4 l. Wlasnie czy karmienie piersia w tych pierwszych dniach boli? Bo jak ja mojego ssaka dostawiam to pierwszych 5 pociągnięć boli jak jasna cholera potem jest troche lepiej ale tez czuć i nie wiem czy to ja robie cos zle czy brodawki musza sie zahartować |
|||
|
|
|
#2617 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mojemu drugiemu uparciuszkowi póki co też się nie spieszy na tą stronę brzuszka więc jeszcze troszkę na tych pierwszych w kolejce pozostanę Ciekawe jak długo Ty mi potowarzyszysz Masurian za Ciebie i leniuszka Olka mocne kciuki zaciśnięte ![]() Właśnie sobie zerknelam na profil Lalare. Kochana mała. A mamuśka nawet po porodzie wygląda rewelacyjnie, jak ona to robi? Ja od godziny leżę w wyrku bo spać mi się nie chce, wstać też nie i tak patrzę na siebie...przydałby się znowu fryzjer, manicure, pedicure, może jakiś masażysta...
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Ja się teraz bede "ogarniać"
włosy kosmetyczka pedicure
|
|
|
|
#2619 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana w dwupaku. U nas nic się nie dzieje mimo, iż wczoraj z dwa razy mnie pobolało w dole brzucha
no i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że to już :/ eh jednak będę musiała poczekać do tej CC ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-06-11 o 07:29 |
||||
|
|
|
#2620 |
|
Konto usunięte
|
Brawo mamuśka!
![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Ja weszłam na wagę i żałuję ![]() Ogarne łazienkę póki mała śpi. Miał być weekend taki piękny a tu pochmurno i zimno. Mam nadzieję że się rozpogodzi bo liczyłam na kąpiel w basenie :-D Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Soffinka, możliwe że muszą się zahartować ale też możliwe że źle przystawiasz i stąd ból... Ewka, co do chusty. spokojnie taką pierwszą chustę można kupić do 150 zł nawet. Jak chcesz to wyślij mi na pv swojej dane na Facebooku to Cię będę oznaczać jak zobaczę posty z fajnymi chustami bo ja tam dużo widzę . Nie wiem jaki masz wzrost i rozmiar jaki nosisz ale na początek najlepszy jest rozmiary uniwersalny 4,2 albo 4,6. Firmy: lenny lamb, Little frog albo natibaby. Tkana skośno-krzyżowa no i koniecznie używana ![]() A, jeszcze innych sposób to tam w zdjęciach w albumach jest album ISO i tam jest kategoria szukam pasiaka - tam można szukać albo napisać że szukasz i same sprzedające będą do Ciebie pisać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-06-11 o 08:04 |
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, gratulacje!
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie dam rady sie ruszyć. Zjadłam śniadanie i bym dalej spała, ale starszak nie daje. Sam pogardził śniadaniem i bawi się teraz.
Co do kp to nie pamiętam czy na początku bolało. |
|
|
|
#2624 |
|
Konto usunięte
|
Ja też senna jestem strasznie! Młoda jeszcze śpi, może wywleczemy się na plac zabaw o ile się nie rozpada.
Liczę na drzemkę popołudniowa ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
Ja mialam beznadziejna noc.syn sie przeziebil i kaszle niemozliwie!! Od pierwszej jak zaczal tak konca nie bylo i leki dawalam i dymek a do tego napieprza mnie zab! Caly czas mnie boli a tu ani tabletek ani nic! Mam dosc.oczywiscie chodzenie na siku do tego.dobrze ze wczoraj mialam kopa na sprzatanie bo dzis juz nic nie zrobie.jakies glupotâ☠y pewnie.
Z plusow to wczoraj ogarnelan grazyne na zero( dziwne uczucie lubie niezbyt rozlegly schludny trawnik ![]() ) a tu golas. czuje sie jak mala dziewczynka no ale gotowa do akcji jestem.na wieczor mnie brzuch pobolewal teraz tez cmi okresowo i troche wiecej czopa poszlo.na tym koniec.biore sie za sniadanie a glowa to mnie mega boli do pary z zebem a niech by to!
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-06-11 o 08:38 |
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
Aniu gratulacje dobrze, że Maja już jest z Wami Ja miałam jakieś dziwne sny tej nocy i jeszcze bym pospała ale sąsiad uruchomił betoniarkę więc się nie da... Idę nastawić rosół i potanczyć na mopie... Kciuki za Masurian i wszystkie, które już chcą rodzić
|
#2627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
no powiem wam ze ja beznadziejnie przeszlam cc. Mam nadzieje ze z kazda godzina bedzie lepiej. Wczoraj wieczorem n
Mialam pionizacje i myslalam ze umre doslownie. Teraz juz sie podnioslam sama bo zaraz maja mi przywiezc małą, bo teraz na noc jej nie mialam ale juz od dzisiaj bede miala I jeszcze nie przystawialam bo wczoraj na lezaco nie ogarnialam, dzisiaj sprobuje A cewnik bedzie mnie przesladowal do konca zycia :-P i poce sie jak swinia, poruszam jak paraolimpijczyk |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Że Wam się jeszcze chce sprzątać. Ja ganiam męża a sama robię tylko najpotrzebniejsze rzeczy.
My chyba dziś na spacer nie wyjdziemy. Niby słonko ale strasznie wieje a ja nie mam już nic na górę bym mogła się zapiąć. |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu serdeczne gratulacje dla Ciebie i Majeczki!! Witamy na świecie
![]()
|
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, Kochana!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
Troszkę się namęczyłaś, ale najważniejsze, że Maja jest już z Tobą Pokaż zdjęcie malutkiej, jak będziesz mogła ![]() zabcia, wszystkiego najlepszego z Okazji Urodzin PikPik, zdrówka dla synka! dzanet, spoko, ja się nigdzie nie wybieram, więc chętnie Ci potowarzyszę. Sama tutaj zostanę niedługo ![]() Cierpliwosc, śliczna ta kołyska Jak byłam małą dziewczynka, też taką miałam ![]() Potem dałam córeczce sąsiadki. U mnie dalej nic.... Posprzątałam wczoraj łazienkę, mąż mnie opieprzył, potem machnęłam okno w salonie i..... doooooopa.... Chyba spróbuję sexu, zawsze to przyjemniejszy sposób na ew. rozruch ![]() W poniedziałek idę do gina, lekko był zdziwiony, że jeszcze jestem w dwupaku. No ja też myślałam, że spotkamy się już na porodówce. No cóż.... To se jeszcze poczekam..........
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
dzanet ja tam czekam do pełni
![]() Ale kto wie co z tego wyjdzie Możemy się umówić, ze ta z nas, która I urodzi stawia drugiej kawę ![]() Kropi, a mi się chce owsianki z truskawkami, kto mi ich nazrywa skoro Tż w pracy? Buu Zaraz piszę do pani fotograf, zdjęcia chcę! Choć się boję, ze wyszlam okropnie soffinka mnie nie bolało, ale ponoć byłam wyjątkiem. Najlepiej zapytaj położne, niech zobaczą czy dobrze przystawiasz
|
|
#2633 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to wskazówki dla karmiących piersią od początku. Do rozdziału o próbach kp po mm jeszcze nie doszłam. Jak wyczytam coś co mogłoby być dla Ciebie, Haneczki czy agusi pomocne to wkleję zdjęcia. Cytat:
![]() Piękniuchna kołyska! Cytat:
Ale Majeczka uparta nie chciała sama wyskoczyć. Dużo zdrówka dla Was Cytat:
![]() Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Weź paracetamol, nie warto się męczyć.
|
|||||||
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Nadaje juz z domku Do nadrobienia mam 6 stron
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-11 o 10:16 |
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę czekała w razie co na info ![]() Rewelacja, że już w domku ![]() Myślę co tam u Motylka i Mari. One to mają full roboty przy podwójnym szczęściu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamaczam w tym ten duzy platek, ogrzewam w dloniach jesli woda chlodna i wycieram co trzeba ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Jaka mala Kruszyneczka ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61581481]Jestem po wizycie. Szyjka długa, rozwarcia brak, ktg płaskie, następna wizyta 22.06, szpital od 23.06 OMG... Waży ok 3kg, mało przybiera teraz ale przepływy dobre więc mam się nie stresować Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wspaniale ze wszystko ok |
||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale super, że już w domku jesteście
Opowiadaj jak Bartuś na siostrzyczkę zareagował!Cytat:
![]() Miqesi, melduję, że u nas obejdzie się bez obcinania nogawek! Mało, że Marysia wchodzi w ciuszki 56, to nawet półśpiochy 50 są akurat!
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-06-11 o 09:57 |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj wszystkie 50 i 56 upralamm tzn jeden pajac zostawiłam, ale wielka kuuupa była i pajacyk 62 z Pepco ubralam i nie jest bardzo za duży a z koleji z F&F Hania nosi rozmiar 50.Australia jakk się miewasz w domku z Marysia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziękuję, dobrze Pierwsza noc całkiem całkiem, dwie pobudki, chociaż po tej drugiej długo zasypiała, no ale się w końcu udało Spała z nami w łóżku, chociaż wcześniej zapierałam się, że będę ją odkładała do łóżeczka W łóżeczku taka niespokojna jest, więc stwierdziłam, że na razie się ugnę, bo to pierwszy dzień, nowe otoczenie itd.... Ale mam nadzieję, że nie będzie potem problemu żeby spała w łóżeczku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

), a kolejka mama się nie udziela..
i tak patrzę na siebie...przydałby się znowu fryzjer, manicure, pedicure, może jakiś masażysta... 

no i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że to już :/ eh jednak będę musiała poczekać do tej CC

. Nie wiem jaki masz wzrost i rozmiar jaki nosisz ale na początek najlepszy jest rozmiary uniwersalny 4,2 albo 4,6. Firmy: lenny lamb, Little frog albo natibaby. Tkana skośno-krzyżowa no i koniecznie używana 

Weź paracetamol, nie warto się męczyć.
Spała z nami w łóżku, chociaż wcześniej zapierałam się, że będę ją odkładała do łóżeczka