|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
Mam jeden taki komplecik, ale jest śliczny, różowo-szary. Tuniczka w szaro-różowe paseczki i do tego spodenki szare z różowymi sercami. To może założy raz ![]() Pokaż zdjęcie Marysi i opis porodu poprosimy
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia dodałam już w klubie Do opisu może się potem zmobilizuję
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najwazniejsze ze jestescie juz razem! Gratulacje Aniu. Zostalas Mama Duzo zdroska dla Was Dziewczyny !
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Konto usunięte
|
Wklejam zdjęcia rozdziału "Jak karmić" z książki "Po prostu piersią". Może komuś pomoże
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2646 |
|
Konto usunięte
|
Cd
|
|
|
|
#2647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania GRATULACJE KOCHANA!! W końcu się doczekałaś
![]() Zabcia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! PikPik zdrówka dla synka i dla Ciebie, mnie też teraz ząb dokucza, wiem co czujesz
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Śliweczko!
Chętnie sobie poczytam
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba najgorsza rzecz w calej cesarce ![]() I zakladanie, pozniej wstawanie z tym miedzy nogami i na koncu zdejmowanie ![]() Asiu z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. i jak bedziesz chodzic to staraj sie wyprosowywac nie garbic sie, to naprawde pomaga! |
|
|
|
|
#2651 |
|
Konto usunięte
|
Australia, piękna jest Marysia
A tak z ciekawości to miałaś zgagę w ciąży?
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Aniu gratulacje dlugo rodzilas ale juz masz swoje szczescie poza brzuchem ![]() Zabcia wszystkiego najlepszego ![]() Radena teraz jak juz wiedza co i jak to szybko Basi przejdzie ![]() Pikpik zdrowka dla synka ![]() Mi zostalo 6 dni do terminu i jakos Gabrysiowi sie nie spieszy. Wiec spokjnie dziewczyny, nie wsxystkie pierworodki Was wyprzedza ![]() Ja wszczoraj w szpitalu wysiedzialam sie 6,5 h. Ktg, siuski, usg i morfologia w porzadku, nic sie nie dzieje. Jestem spokojniejsza, bo jak to cisnienie w domu mi skakalo to troche sie zaniepokoilam. Jak wracalam do domu sie poplakalam ze zmeczenia, zlosci itd, bo lekarka ktora mnie prowadzila delikatnie dala mi do zrozumienia ze panikuje, a oni taki najazd ciezarnych dzis maja. Ze cisnienie i bol glowy od pogody pewnie, oslabienie, ze to juz koncowka, ze zolodek, bo dziecko uciska itd. Ja nie jestem panikara, ale skoro ciagle czy w szpitalu na wizytach, czy u lekarza pierwszego kontaktu, powtarzaja ze jak mam takie objawy to jecjac i sie nie zasyanawiac, to tak zrobilam. Wkurzyla mnie ta baba. Wczoraj u mnie w domu impreza byla, eszyscy sie pytali czemu nie wracam z dzieckiem na reku. Kurcze tez mnje wkurzali z tym. Ale potem juz bylo lepiej. Wszyscy pijani w trzy duuupy, bylo wesolo i smiesznie. Niestety nawet smiech nie przyspieszyl mi porodu ![]() A potem to juz tylko opieka nad pijanym chlopem, bo moj sie zalal konkretnie. Wie, ze wodka mu nie sluzy ale ze jego kuzynka z polski przyjechala to chcial pokazac co za kosior ach te chlopy
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zobaczyl Mala to byl taki szczesliwy, skakal z radosci. Mowil ze kocha Zuzie. Co chwile chodzil ja glaskac, albo buziaka dac. Jak przez sen mruczala to tez od razu lecial zobaczyc co sie dzieje i "dlaczego dzidzia placze?" i tak wczoraj bylo caly dzien az zasnal.dzis rano mial jakis kryzys. Bo jak tylko sie obudzil to z placzem ze on chce do mamy, ze nie chce Zuzi, ze jej nie lubi i nie kocha. ale wzielam go na kolana, pogadalismy, wytlumaczylam co i jak, ze Zuzia jest malutka, ze wymaga naszej opieki, tak jak i nim sie opiekowalismy jak byl taki maly. Ale ze w stosunku do niego nic sie nie zmienilo, dalej go z tata kochamy itd. Chwile sobie przemyslal sprawe i jak poszlam przewinac Mala i nakarmic to przyszedl za mna i znow zaczal ja glaskac. Takze taki rollercoster ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Teraz przynajmniej jestes spokojniejsza
|
||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny ślicznie
![]() Właśnie odbylam 2 karmienie cycusia Jak na razie ładnie mi poszlo zobaczymy co będzie koło 12-13 bo Maje maja mi przywieźć. Jestem na oddziale ginekologicznym a Maja na noworodkach bo nie bylo miejsca. Tz jak tylko wstanie podjedzie do Nas ![]() Malutka jest cudowna
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-11 o 10:43 |
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszzcze raz!Cytat:
tylko raz wstałam z cewnikiem potem od razu mi wyjeli ![]() Dla mnie gorsze było przy pionizacji pierwszej wyciek krwi! W szoku byłam ile ze mnie poleciało:/ całe nogi we krwi i podłoga przy łóżku. Tz biedny pytal położnej czy dobrze mmir zaszyli i czy to normalne. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2657 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczka wrzucisz to do klubu?
![]() Lecimy na plac zabaw. Fajnie dziewczyny że już jesteście e domu i starszaki tak super zareagowały na młodsze rodzeństwo Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna dobrze, że pojechalas i sorawdzilas co i jak. Lepiej dmuchać na zimne!
Madzia ile Bartus ma lat? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Australia, śliczna ta Twoja królewna
I jak ładnie się uśmiecha
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny prosze o informacje jak to jest po cieciu.... Ja jestem jeszcze nie przytomna i bardzo zmęczona, ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Kochane nadrobie Was jak dojde do siebie
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliweczka super, że wyrzuciłaś zdjęcia
Madziuś ślicznie braciszek się przywitał z siostrzyczką
|
|
#2662 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam popisałam poczytałam i poszłam spać dalej
Teraz znowu wstałam, ale dalej mi się z łóżka wychodzić nie chce. Jeszce miałam iść na warsztaty, ale nie chce mi się i w łóżku zostanę. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61598246]Brawo mamuśka! ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Ja weszłam na wagę i żałuję ![]() Ogarne łazienkę póki mała śpi. Miał być weekend taki piękny a tu pochmurno i zimno. Mam nadzieję że się rozpogodzi bo liczyłam na kąpiel w basenie :-D Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja nie wchodzę na wagę do sierpnia ostatnio miałam +21 acz ja będe twierdzić, że lekarz miał wagę zepsutą i max +20 mi przybyło. Ja podziwiam bo mi się już sprzątać nie chce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
AAA dalej nic mi się nie chce ...zjadłam śniadanie, loda i pół ziemniaczka z cukierni. Teraz szukam czekolady - gdzieś jeszcze mam jedną studencką
|
|
#2663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże, rozumiem Cię, tydzień-dwa przed porodem miałam sporo wiadomości tego typu ![]() Cytat:
Kwestia czasu i już zupełnie przywyknie. Super, że z nim rozmawiacie, to bardzo ważne ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2664 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zabciajs 100 lat!!! LaLaRe widziałam na insta, że Marcelinka już na świecie!!!!! ![]() Mnie dopadło choróbsko Kaszel, ból głowy, zawalone zatoki
|
|
#2665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
cierpliwość jedyna rada. Wiedziałam, ze jak się nie nauczymy dobrze przystawiac to nici z kp. Czasami dawalam troche possac nieprawidlowo, aby ten pierwszy głód zaspokoic i potem dalej od nowa przystawialam. Cytat:
tak, jak juz dziewczyny napisaly. Moga boleć, ale warunek jest taki ze za chwilę przestaja. Jesli bola cale karmienie to jest coś nie tak z przystawianiem. Mnie chwytanie i kilka pierwszych pociagniec boli nadal (juz tydzień minął), ale potem już nie czuję. Z tego co pamietam nawet przy prawidlowym przedstawianiu moze tak byc dosc dlugo. Cytat:
Cytat:
U nas wieczór dlugi, Gabi dlugo zasypiala. Zaczynają sie tez juz okresy aktywności
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anuszka! |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Laseczki:-* Nadal nie mam kiedy Was nadrobić, chciałabym wejść do klubu pooglądać Wasze slodziutkie Dzidziole,ale nie mam jak.
Mam dobre wieści,tzn z posiewu wyszło,że ta bakteria to e.coli. Antybiotyk,który wczoraj zaczęła brać Basia podobno działa mam wielką nadzieję,że nastąpi widoczna poprawa i ze moje dziecko się ożywi i w końcu nauczy ssac cyca bez nakładki. Są tu jakieś dziewczyny z mini brodawkami? Jak karmicie?
|
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję choroby jeszcze przy Maluszku musi być masakra z zatkanym nosem... Zuzia pojedzie do dziadków a Ty może dasz rade pospać z synkiem i troche nabierzesz sił ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Ja mam mini brodawki ale dzidzia jeszcze w brzuchu Właśnie dziewczyny może pytanie głupie, ale czy same brodawki po porodzie mogą trochę "urosnąć"?? W sensie zrobić się szersze? Bo ja mimo ogromniastych piersi same brodawki mam tylko troszkę większe niż przed ciążą
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mnie boli mocno na początku pózniej troche Poprostu czuje ze ciągnę. Karmie dzis drugi dzien i mysle ze dla moich sutków to tez nowa sytuacja i misza sie przyzwyczaić do nowej roli
|
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Mało, że Marysia wchodzi w ciuszki 56, to nawet półśpiochy 50 są akurat! 

i bardzo zmęczona, ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Kaszel, ból głowy, zawalone zatoki
Spała z nami w łóżku, chociaż wcześniej zapierałam się, że będę ją odkładała do łóżeczka